[Luyện thi tiếng Anh] REVISION TEST 1

Chia sẻ: Love Love | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:10

0
271
lượt xem
178
download

[Luyện thi tiếng Anh] REVISION TEST 1

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu '[luyện thi tiếng anh] revision test 1', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: [Luyện thi tiếng Anh] REVISION TEST 1

  1. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch REVISION TEST 1 A. PRONUNCIATION I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently: 1. A. eradicated B. defended C. unnoticed D. extended 2. A. mechanize B. champion C. character D. chemical 3. A. count B. sound C. found D. country II. Choose the word whose stress is different: 4. A. environment B. pneumonia C. publication D. equality 5. A. kangaroo B. involvement C. biologist D. accelerate B. VOCABULARY AND GRAMMAR Choose the right word or phrase to complete the sentences: 6. This book provides students ____________ useful tips that help them to pass the coming exam. A. φ B. about C. for D. with 7. The children made ___________ a little poem and wrote it in the card. A. up B. over C. for D. off 8. After Mary ________ her degree, she intends to work in her father’s company. A. will finish B. is finishing C. finishes D. will have finished 9. “Write to me when you get home”. “______________” A. I must B. I should C. I will D. I can 10. A football fan is ____________ has a strong interest in football. A. a thing that B. something that C. a person that D. what 11. I _______ a novel ________ by O.Henry at seven yesterday evening. A. read, written B. would read, to write C. was reading, written D. was to read, writing 12. My brother told me he was soon going to visit ____________. A. the United State B. the United States C. United States D. United State 13. The children are all _________ beautiful clothes on New Year’s Day. A. in B. on C. of D. by 14. He died ___________ pneumonia. A. for B. by C. in D. of 15. Nowadays elephants are one of the __________ species in the world. They need protecting. A. enlightened B. expensive C. endangered D. enlarged 16. Arthur Conan Doyle is the ___________ who writes many exciting stories about Sherlock Holmes. A. teller B. author C. editor D. publisher 17. What are the ____ between women’s in old times and women in modern times? A. differs B. different C. difference D. differences 18. In the past people believed that women’s ____ roles were as mothers and wives. Thong Linh High School 1
  2. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch A. nature B. natural C. naturism D. naturalist 19. In time of peace, the ____________ gives medical aid and other help to victims of disasters. A. Red Cross B. Red and Cross C. Cross Red D. Cross and Red 20. She told him __________ up hope. A. not give B. do not give C. not to give D. to give not 21. The Vietnamese boy was regarded as a hero __________ he gave his life to his country. A. according to B. because of C. on account of D. because 22. Many of the __________ not expect to win. A. participants in the race do B. participants in the races does C. participants in the race does D. participant in the race does 23. If you take a good book on your hand, you will find it hard __________. A. to pick it up B. to put it down C. to read it D. to enjoy it 24. This novel is __________ than the one I read last week. A. good B. as good C. more good D. better 25. Emily is motivated to study _________ she knows that a good education can improve her life. A. therefore B. because of C. because D. so 26. Joe seemed to be in a good mood, ____________ he snapped at me angrily when I asked him to join us. A. but B. so C. for D. and 27. Some people really enjoy swimming _______ others are afraid of water. A. while B. or C. despite D. in spite of 28. She didn’t get ___________ well with her boss, so the left the company. A. up B. at C. through D. on 29. It is against the law to ______ on the basis of sex, age, marital status, or race. A. suit B. discriminate C. believe D. gain nd 30. The 22 Southeast Asia Games were ___________ in Vietnam in 2003. A. built B. met C. taken D. held C. READING I. Read the following passage carefully and answer the questions below: THE WILD LIFE Wild animals (and wild plants) and the wild places where they live are seriously threatened almost everywhere. One species has become extinct in each year of this century. But many hundreds are now in danger. Lack of attention would lead to the rapid advance of the process of extinction. Already many kinds of wild animals have been so reduced in number that their role in the ecosystem is forgotten. Animals like the great apes, the whales, seals etc. thought to be in danger of extinction. Thong Linh High School 2
  3. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch But even more important, perhaps than individual kinds of animals and plants, whole habitats are in danger of vanishing: marshes are being drained, and the world forests, especially tropical forests are being cut down to satisfy man’s needs of timber and paper. What would our world be like if all the wild animals and wild plants vanished? -Would our life still exist then? 31. What would happen to the human beings if the wild life vanished? A. Many species would quickly become extinct. B. The human life would be seriously threatened. C. Species would go on dying out. D. Tropical forests would be cut down. 32. What is more important than individual kinds of animals and plants? A. the vanishing of whole habitats. B. the extinction of many species. C. the rapid advance of the process of extinction. D. man’s need of timber and paper. 33. What does the writer caution us against? A. cutting down the tropical forests. B. hunting wild animals. C. draining marshes. D. destroying our environment. 34. What would happen if we cut down forests? Cutting down forests would cause …………….. A. the changes of temperature. B. the flood C. both A and B are correct. D. none are correct. 35. “To threaten” in the passage means ………….. A. to pollute B. to give fear to C. to vanish D. to poison II. Fill each of the numbered blanks in the passage below with suitable words: TEENAGERS AND SPORT It’s quite rare to meet teenagers who don’t like sports. When you are young, you know how important (36) __________ to do physical exercise if you want to be healthy and strong, and for that reason you often concentrate on just one sport with so (37) _________ enthusiasm that in the end you can’t live without it. The problem is, though, that as you grow up you have less and less spare time. At your age you have to study harder if you want to get good marks to go to university, with perhaps only one afternoon a week to do any sport. This happens just when you are at the best (38) _________ for many sports, such as gymnastics and swimming. By the time you finish all your studies you will probably be too old to be really good at sports like those, but if you spend enough time on (39) _________ while you are young, then one day you will find that you are very good at your sport but too old to study, and you will find it (40) _________ to get a good job. Somehow, it doesn’t seem fair. Thong Linh High School 3
  4. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch 36. A. this is B. you are C. it is D. things are 37. A. keen B. many C. great D. much 38. A. stage B. age C. period D. time 39. A. training B. practice C. exercise D. sporting 40. A. impractical B. unlikely C. improbable D. impossible D. WRITING: I. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting: 41. The early we leave, the sooner we will arrive. A B C D 42. The older people are, the more weaker they are. A B C D 43. Tree squirrels are active, noisy, and lively animals that make its home in tree A B C D trunks. 44. The Charles Dickens’s character Wilkins Micawber lived in optimistic A B C expectation of a best fortune. D 45. Daisy has such many things to do that she has no time to go out. A B C D II. Choose the sentence that is similar in meaning to the one given: 46. He started learning French six years ago. A. He has learned French for six years. B. It was six years ago did he start learning French. C. He hasn’t learnt French for six years. D. It is six years since he has learned French. 47. Most of Ann’s friends work less hard than her. A. Ann works more hard than most of her friends do. B. Ann works more hardly than most of her friends do. C. Ann works harder than most of her friends do. D. Ann works as hard as most of her friends do. 48. Every student is required to write an essay on the topic. A. Every student might write an essay on the topic. B. Every student must write an essay on the topic. C. They require every student write an essay on the topic. D. Every student should write an essay on the topic. 49. They took the robber to the police station _________. A. so quick as they were B. as quickly as they could C. quickly as possible D. very quick as possible Thong Linh High School 4
  5. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch 50. I have not seen her for 2 months A. It’s 2 months since I last saw her B. It’s 2 months after I last saw her C. It’s 2 months before I last saw her D. It’s 2 months when I last saw her Thong Linh High School 5
  6. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch REVISION TEST 2 A. PRONUNCIATION I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently: 1. A. danger B. habitat C. campus D. cactus 2. A. construction B. procedure C. masterpiece D. present 3. A. windsurfing B. wilderness C. rhino D. philosopher II. Choose the word whose stress is different: 4. A. parrot B. reserve C. vertical D. master 5. A. traveller B. prevail C. society D. successful B. VOCABULARY AND GRAMMAR Choose the right word or phrase to complete the sentences: 6. Warm your ……………. up before you jump into a swimming pool so that you won’t be cold. A. head B. arms C. feet D. body 7. Vietnam’s women gymnast were jubilant and Friday afternoon after ……….. bringing home the gold medal in team competition. A. expectantly B. unexpectedly C. unexpected D. expected 8. When was the Red Cross …………..? – In 1864. A. founded B. found C. foundation D. founder 9. She has made an ………………. for the job as a nursery teacher because she likes children. A. apply B. applicant C. application D. applicated 10. The acronym of WHO stands for ……………….. A. World Healthy Organization B. World Health Organization C. World Health Organizing D. World Healthful Organization 11. Your TOEFL score ………………. to the admissions office. A. must submit B. can be submitted C. must be submitted D. can submit 12. Nowadays women ………………….. the same wages as men A.should pay B.will be paid C.will pay D. should be paid 13. The more money you put in the bank, ……………. A. the more high interest you’ll get. B. the higher interest you’ll get. C. the more interesting you get. D. the more you’ll get. 14. The more goods we export, the ……..….. jobs we can creat in our country. A. more B. many C. much D. good 15. After I ……………. from college, I ……………. as a teacher. A. had graduated / work B. had graduated / worked C. graduated / worked D. graduate / work 16. The picnic ……………….. because Peter has just had a traffic accident. A. will cancel B. will be canceling Thong Linh High School 6
  7. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch C. will be cancelled D. will have cancelled 17. Many plants and animals around the globe are now threatened ….. extinction A. in B. on C. of D. with 18. The number of Vietnamese sport officials and referees of international standard taking part in regional tournaments has increased rapidly. A. hosting B. achieving C. succeeding D. participating 19. Boy, stop reading. ……………….. the book down and go to bed. A. Take B. Put C. Set D. Pick 20. The Sears Tower is ……………… building in Chicago. A. taller B. the more tall C. the tallest D. taller and taller 21. In some communities a husband's …………. over his wife is absolute. A. power B. powerful C. powerfully D. powered 22. The nurse ...............her parents every day. A. will visit B. is visiting C. visits D. visited 23. The Red .Cross is an international organization that helps people who are suffering from the results of war, diseases or …………... A. advantages B. victims C. conditions D. disasters 24. The train …………….. by bad weather. I am not sure. A. might delay B. might be delaying C. might have delayed D. might be delayed 25. The organization was established in 1950 in the USA. A. made out B. set up C. come around D. put on 26. An international medical conference initiated by Davison resulted in the birth of the League of Red Cross Societies in 1991. A. treated B. dedicated C. started D. Helped 27. The Vietnamese Women's Football team ….... defended the SEA Games title. A. successfully B. successful C. success D. succeed 28. A plan has been proposed for Vietnam to host the Asia Sports Games ………. some point in the future. A. on B. at C. in D. of 29. According to World Bank figures, 41 per cent of Brazilians live in absolute …... A. poor B. poorer C. poorly D. poverty 30. He felt ill, ………..… he went to bed early. A. and B. but C. or D. so C. READING I. Read the following passage carefully and answer the questions below: Air pollution happens when wastes are poured into the atmosphere and the air becomes contaminated and unpleasant to breathe. There are many causes that lead to air pollution. Thong Linh High School 7
  8. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch The most serious cause is the development of industry. Smoke, chemicals, and wastes from factories which consist of sulphur and nitrogen oxides are dangerous for our health. Burning coal and oil release other gases that are harmful to human. Vehicles, especially cars, help to make our material life more comfortable and convenient; however, they also account for air pollution in the cities. People all know that they are breathing polluted air but it is difficult for them to choose, fresh air or comfortable material life. 31. The word contaminated means ______ A. fresh B. polluted C. harmful D. dangerous 32. According to the writer, ______ A. only cars that cause air pollution B. only waste from factories that causes air pollution C. only burning coal that causes air pollution D. there are many causes that lead to air pollution 33. Which sentence is NOT true? A. We will stop using cars. B. Cars help to make our material life comfortable. C. Polluted air is unpleasant to breathe. D. Burning coal does harm to us. 34. The most serious cause that leads to air pollution is ______ A. vehicles B. industrial development C. gas D. Household garbage 35. Cars ______ A. have no relation to air pollution B. make our life more convenient C. do not account for air pollution D. release no harmful smoke II. Fill each of the numbered blanks in the passage below with suitable words: Water is necessary for life. People can live only a few days (36) ……….. it. Yet nearly 25 million people die each year because of it. Both industrial nations and developing countries are worried about the (37) ………… and quantity of water in the world. Even though people, animals, agriculture, and industry use a lot of water, there is more than enough on the earth. Water covers about three-quarters of the Earth's surface. However, 97.4 percent of it is salt water. Three-fourths of the Earth's fresh water is frozen in glaciers and in the great polar ice caps. Most of the water we use (38) ……. . . . . . from rivers, lakes, and the atmosphere. Less than one percent of the Earth's water is usable, and we use it over and over again. One of the (39) …………… about water is distribution. Water is not always distributed where the large (40) …………... centers are. Some regions get enough rain. But it is all in one or two short rainy reasons. 36. A. with B. without C. for D. in Thong Linh High School 8
  9. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch 37. A. characteristics B. conditions C. situation D. quality 38. A. comes B. arrives C. goes D. gets 39. A. cases B. things C. facts D. problems 40. A. people B. men C. population D. women D. WRITING I. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting 41. Dinosaurs became extinct millions of years ago because of the earth’s A B C climate changed drastically. D 42. Many charity organizations have brought food supplies and clothes to A B flood-effecting areas in the Mekong Delta. C D 43. After Tom returned to his house, he read a book. A B C D 44. Our form teacher told us not talk when the teachers were explaining the lesson. A B C D 45. Her last book is published in 20 languages years ago. A B C D II. Choose the sentence that is similar in meaning to the one given: 46. Susan is more attractive than her sister A. Susan’s sister looks attractive B. Susan’s sister is not as attractive as her C. Susan is not so attractive as her sister D. Susan looks more attractively than her sister 47. They will buy a new house next year A. A new house is bought next year B. A new house will be bought next year C. A new house has been bought next year D. A new house will been bought next year 48. You ought to do your homework every day. A. Your homework ought to be done every day. B. Your homework ought be done every day C. Your homework ought to do every day by you D. Your homework should to be done every day 49. It's possible that we won't go camping this weekend. A. We will probably go camping this weekend. B. We will not go camping this weekend C. We may not go camping this weekend. D. We must not go camping this weekend Thong Linh High School 9
  10. OÂn taäp HK2 – Tieáng Anh 12 (ctc)   Leâ Ngoïc Thaïch 50. Both Peter and Mary enjoy scientific expedition. A. It is not Peter, but Mary, that enjoys scientific expedition. B. Peter enjoys scientific expedition. Therefore, does Mary. C. However Peter enjoys scientific expedition and Mary does. D. Peter enjoys scientific expedition, and so does Mary. ĐÁP ÁN ÔN TẬP HKII – TIẾNG ANH 12 (CTC) Test 1 1. C 11. C 21. D 31. B 41. A 2. B 12. B 22. A 32. A 42. D 3. D 13. A 23. B 33. D 43. D 4. C 14. D 24. D 34. C 44. D 5. A 15. C 25. C 35. B 45. A 6. D 16. B 26. A 36. C 46. A 7. A 17. D 27. A 37. D 47. C 8. C 18. B 28. D 38. B 48. B 9. C 19. A 29. B 39. A 49. B 10. C 20. C 30. D 40. D 50. A Test 2 1. A 11. C 21. A 31. B 41. B 2. D 12. D 22. C 32. D 42. C 3. B 13. B 23. D 33. A 43. A 4. B 14. A 24. D 34. B 44. C 5. A 15. B 25. B 35. B 45. B 6. D 16. C 26. C 36. B 46. B 7. B 17. D 27. A 37. D 47. B 8. A 18. D 28. B 38. A 48. A 9. C 19. B 29. D 39. D 49. C 10. B 20. C 30. D 40. C 50. D Thong Linh High School 10
Đồng bộ tài khoản