Vui lòng download xuống để xem tài liệu đầy đủ.

10 ĐỀ THI, ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI ANH LỚP 7

Chia sẻ: | Ngày: doc 56 p | 155

3
524
views

Bộ đề thi chọn lọc học sinh giỏi tiếng anh lớp 7, tài liệu tập hợp các đề thi khó và hay về tiếng anh dành cho các bạn học sinh lớp 7. Đây là bộ sưu tập đề thi tiếng anh bổ ích cho giáo viên tiếng anh và học sinh tham khảo để dạy và học tiếng anh tốt hơn.

10 ĐỀ THI, ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI ANH LỚP 7
Nội dung Text

  1. 10 ĐỀ, ĐÁP ÁN THI HSG ANH 7 Sưu tầm và tổng hợp: nguyenthithuanbg@gmail.com ĐỀ SỐ 1 Full name: ----------------------- ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 7 ĐỀ CHÍNH THỨC MÔN THI TIẾNG ANH Thời gian thi: 120 phút - Không kể thời gian giao đề SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. 1. A. happy B. apple C. act D. aunt 2. A. mind B. bike C. fit D. tidy 3. A. school B. chair C. church D. chat 4. A. health B. team C. tea D. sea 5. A. sun B. fun C. son D. put 6. A. excited B. interested C. worried D. painted 7. A. use B. computer C. duty D. shut 8. A. chair B. fair C. pair D. are 9. A. how B. know C. town D. brown 10. A. season B. break C. great D. steak SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D 1. We always need more players. Why don’t you come ………………? A. on B. along C. with D. after 2. Will you be home …………..dinner tonight? A. to B. for C. at D. on 3. Giving a book report before the class is an interesting ………………….. A. act B. action C. activity D. deed 4. Do you go out ………..? A. in the afternoon on Fridays B. on Fridays in the afternoon C. on afternoons Friday D. on Friday afternoons 5. …………….lives in a very big house A. A Queen of England B. Queen of England C. The Queen of the England D. the Queen of England 6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock. A. until B. at C. from D. to 7. I often ……………in winter. A. go playing skiing B. go skiing C.play skiing D. go to ski 1
  2. 8. Some young peole are working ……………hospital volunteers. A. to be B. such as C. like D. as 9. We shouldn’t cross the street outside the ……………. A. pavement B. foot lane C. sidewalk D. zebra crossing 10. They …………..healthy after the summer vacation. A. looked B. were seeming C. were looking D. were appearing 11. They meet their friends and …………some fun. A. take B. have C. do D. enjoy 12. Yo should pay more …………….in class. A. part B. care C. notice D. attention 13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps. A. together B. themselves C. each other D. one another 14. He likes stamps. He is a stamp ………….. A. collect B. collecting C. collector D. collects 15. Some students say they are …………have no time for pastime. A. hurry B. busy C. full D. hard 16. It’s difficult to cross this street because there is too much ……….. A. crowd B. traffic C. people D. transport 17. There aren’t any good movies …………..at the moment. A. going on B. being on C. performing D. showing 18. Sorry I can’t come but thanks …………. A. any ways B. any way C. anyway D. in anyway 19. Look at ………..girl over there. A. one B. this C. that D. a 20. Would you like to come to my house for lunch? A. Yes, I do B. I’d love to C. Yes, I like D. OK. I’d like II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. 1. No one enjoy (go) ……….to hospital. 2. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V. 3. We (be) ……………students in four years. 4. A new school (build) ………………near our school now. 5. You (be) …………..angry if he refuses to help you? 6. I will send him the message as soon as he (return)……………… 7. A lttle girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories. 8. He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news. 9. + Where are you? + I am upstairs. I (have)……………… a bath. 2
  3. III. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: 1. My father has a …………computer. He often brings it with him when he’s away on business. PORT 2. We are all ………..about going on an excursion to Cuc Phuong forest next weekend. EXCITE 3. The room will look brighter if there is a …………..on the wall. PAINT 4. Some of the children …………….boys, play marbles when there is a break. MAIN 5. You shouldn’t eat ……….food. HEALTH 6. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets. CARE 7. She often feels …………………when she gets bad marks. HAPPY 8. There are about 200 ………….in this company. EMPLOY 9. Mai is ………….at math than me. GOOD 10. This lovely apartment has two bedrooms and it is ……………FURNISH IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect 1. Tim is at the same age as Hoa. AB C D 2. At recess, the students practice to play basketball. A B C D 3. Do you know how much a banana cost? A B C D 4. The tacher says Ba will be a famous artist in one day. A B C D 5. Some boys are playing marble in the school yard at recess. A B C D 6. Some students are playing games as blind man’s buff and catch. A B C D 7. Mai learns how to use a computer in her scientific class. A B C D 8. I’d love coming to your birthday but I’m much too busy. A B C D 9. There are less TV programs for teenagers than there are for adults. A B C D 10. People are living longer so there are more and more many old people A B C D V. Fill in the blanks with the correct prepositions. 1. What time does the library close? - It closes …………about half …………four. 2. Can you help me wash …………these dirty glasses? 3. We look ………………..the new words in the dictionary. 4. You shouldn’t eat and watch TV ……….the same time. 5. These cards are in alphabetical order and …………author. 6. Schools in Vietnam are different ……….those in the USA. 3
  4. 7. What is your date ………birth? - November eighth. 8. Farmers are very hard-working. They work from morning ………night on their farms. 9. I like to live ……….the countryside because people there are more friendly. 10. Mr. Minh is not at home now. He is …………work. SECTION C: READING I. Choose one suitable word to complete the following passage. fishing singer Join Join in off watching when spend movies things house home I only have Sunday (1)………… so I have very little free time. Sunday is a wonderful day for me to (2)……….time with my friends and family. One of the (3) ……….I really enjoy doing on Sunday morning is to go (4) ………….with my friends, although I am not always successful in catching fish. It is a time to relax and talk about the previous week’s events and future plans. I usually go (5) ……..late in the afternoon. My family sometimes (6)……………..other relatives on Sunday evening at a karaoke restaurant and we all have a good time together. It is especially fun (7)……..my father gets up to sing. Please don’t tell him I said this, but he is a very bad (8)……..! Once in a while I go to the (9) ……………with my friends or my brother. Sometimes, I just stay at home, listening to music, (10)……………videos or reading novels. II. Fill in each numbered blank with one suitable word. Alice is a new English friend of (1)…………….. . She is very (2) …………….to tell me about her new (3)…………… Her lessons begin at nine each morning and (4)……………until half past ten. Then she has a ………….for a quarter of an hour. During this time she usually talks to her friend about many things such (6) …………………the last class or last night’s movie, … . She has five (7) …………….in the morning and three in the afternoon. Alice’s favorite (8) ………..English. The first term lasts four months from September to December. Alice tries her (10)……………….to become a good student in the class. SECTION D: WRITING I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change: 1. What a luxurious car! How………………………………………………………………! 2. It takes me an hour to do my homework every evening. I spend …………………………………………………………… 3. No one can run faster than me. I am ………………………………………………………….. 4. Is there a library at your school? 4
  5. Does……………………………………………………….? 5. How old are you? What …………………………………………………………? 6. Shall I bring you a cup of tea? Would …………………………………………………………? 7. My sister is more hard-working than me. I don’t …………………………………………………………………? 8. Do you have a better refrigerator than this? Is this…………………………. 9. Finding an apartment in a big city is not easy. It is ……………………………………………………………… 10. February often has 28 days. There ……………………………………………………………… II. Rearrange the words in correct sentences 1. at / the library / Englísh / of / books / in / the back / are / those. 2. learn / write / literature/ about/ essays / in / and / we/ books / the. 3. the bell / into / the students / ten / and / go / past / rings / all / the yard / half / at. 4. play / the / is / room / the guitar / Ba / in / learning / music / to. 5. dinner / like / come / would / to / house / you / to / for / my? ==========THE END========== Thí sinh không được phép dùng bất cứ tài liệu nào, kể cả từ điển. PHÒNG GD- ĐT TAM ĐẢO ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC ---------------------------- SINH GIỎI LỚP 7 NĂM HỌC 2011- 2012 MÔN THI TIẾNG ANH I. ĐÁP ÁN SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án D C A A D Câu 6 7 8 9 10 Đáp án C D D B C SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR 5
  6. I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án B B C D D Câu 6 7 8 9 10 Đáp án A B D D A Câu 11 12 13 14 15 Đáp án B D A C B Câu 16 17 18 19 20 Đáp án B D C C B II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. going 5. will …be 2. are …..doing, am watching 6. returns 3. will be 7. listening 4. is being built 8. to learn 9. am having III. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. portable 6. careless 2. excited 7. unhappy 3. painting 8. employees 4. mainly 9. better 5. unhealthy 10. furnished IV. Choose the underline word or phrase that is incorrect. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. B. at bỏ 6. B. as like 2. D. to play playing 7. D. scientific science 3. D. cost costs 8. A. coming to come 4. D. in one day one day 9. A. less fewer 5. B. marble marbles 10. C. many bỏ V. Fill in the blanks with the correct prepositions. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 Đáp án At - past Up up at by Câu 6 7 8 9 10 6
  7. Đáp án from of till in at SECTION C: READING I. Choose one suitable word to complete the following passage. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. off 2. spend 3. things 4. fishing 5. home 6. join 7. when 8. singer 9. movies 10. watching II. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. mine 2. eager/ pleased / happy 3. school 4. continue/ last 5. break/ recess 6. as 7. periods 8. subjects 9. in 10. best SECTION D: WRITING I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change:(10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm. 1. How luxurious the car is! 2. I spend an hour doing my homework everyday. 3. I am the fastest runner. 4. Does your school have a library? 5. What is your age? 6. Would you like a cup of tea? / Would you like me to bring you a cup of tea? 7. I don’t work so / as hard as my sister (does). 8. Is this the best refrigerator you have? 9. It is not easy to find an apartment in a big city. 10. There are often 28 days in February. II. Rearrange the words in correct sentences. (10 marks)- Mỗi đáp án đúng cho 2 điểm. 1. Those books at the back of the library are in English. 2. In literature, we learn about the books and write essays. 3. At half past ten, the bell rings and all the students go into the yard. 4. Ba is learning to play the guitar in the music room. 5. Would you like to come to my house for dinner? II. HƯỚNG DẪN CHẤM: - Tổng điểm toàn bài: 100 điểm - Thang điểm 10 Tổng những phần làm đúng - Điểm bài thi = 10 7
  8. ĐỀ SỐ 2 §Ò thi häc sinh giái N¨m häc: 2010- 2011 M«n thi: TiÕng anh 7 Thêi gian: 120’ a 1. A. early B. beat C. realize D. reader 2. A. holiday B. lazy C. take D. vacation 3. A. coop B. door C. food D. boot 4. A. nervous B. scout C. household D. mouse 5. A. buffalo B. public C. volunteer D. fun 6. A. album B. used C. amusement D. scuba- diving 7. A. minority B. gramophone C. robbery D. monument 8. A. ancient B. arcade C. contest D. coral 9. A. invention B. depend C. resort D. defeat 10. A. attraction B. battle C. veteran D. character II. Chän ®¸p ¸n ®óng ®Ó hoµn thµnh c©u( 10 ®iÓm) 1. I’m very...............to see you here. A. pleased B. please C. pleasing 2. We’ll have a day............... this week A. on B. off C. of 3. Sorry, I can’t go with you now. I have ........... my work for the test tomorrow A. reviewing B. to review C. review 4. I usually go to bed at hafl.............. eleven A. past B. part C. the past 5. I drink................ Coffee than you A. little B. less C. few 6. You should look in the card............. to find a book A. list B. index C. rack 7. ...............terrible weather! A. What B. How C. What a 8. I live............. 42 Satorn Road A. in B. at C. on 9. Is the Eiffel Tower taller............. Big Ben? A. that B. than C. and 10. I’m a bit shy. I don’t............ friends easily A. take B. do C. make III. T×m d¹ng ®óng cña tõ trong ngoÆc ®Ó hoµn thµnh c¸c c©u sau (10 ®iÓm) 1. We shouldn’t eat too much............. food and sugar. ( fat) 2. Linda is the most.............. of the two girls ( beaty) 8
  9. 3. How many times a day do you brush your...............? ( tooth) 4. Did they make a ...... not to go to Italy for their vacation? ( decide) 5. My stomachache.........after I took the tablet ( appear) 6. You should wash the fruits..........before eating them ( care) 7. Having a.......... nose is a symptom of a cold ( run) 8. Liz’s........... to cham Temple was wonderful ( visit) 9. Finally, he decided........ down ( seat) 10. Hoa is the............student in the class ( help) IV. Mçi c©u sau cã mét lçi sai. T×m vµ söa l¹i cho ®óng (10 ®iÓm) 1. We didn’t wanted to go to the park 2. The shop closed ago ten minutes 3. John washs the car on Saturday 4. We no live in a city 5. I can’t speak Chinese and neither can’t my brother 6. When I saw her, I thought she looked happily 7. Did you not understand what I said to you? Sorry, I didn’t 8. The dress was pink and little white flowers on it 9. My mother bought for me a nice schoolbag on the occasion of a new school year 10. When I am ill, my Mom looks at me V. ViÕt l¹i c¸c c©u sau ®©y sao cho nghÜa cña c©u kh«ng thay ®æi (10 ®iÓm) 1. A year has twelve months  There are................................. 2. He looks after the sick people  He takes................................... 3. Do you enjoy listening to music?  Are you interrested.................................... 4. What is your mother’s job?  What does..................................? 5. We have a two- month summer vacation  Our summer vacation lasts........................ 6. It takes me about two hours each day to do my homework  I spend................................................... 7. Hoa is a hard student  Hoa studies............................... 8. It is not necessary for you to finish the work today  You don’t have....................................... 9. Zidane is among the greatest football players in the world  One of the greatest football player................................ 10. Finding an apartment in a big city is not easy  It is............................................................ VI. Cho d¹ng ®óng cña ®éng tõ trong ngoÆc (10 ®iÓm) 1. You (see) the film on television last night? 2. Our class( start) at 7.15 and( finish) at 11.45 every morning 9
  10. 3. She gets fat because she is always tasting things while she( cook) 4. Bill decided( buy) a new car rather than a used one 5. Long( fall) down the stairs this morning and ( break) his leg 6. George is interested in( take) an art class 7. The package has( be) there tomorrow. It( be) there in time? - Don’t worry. I am going to send it by express mail. VII. §iÒn mét tõ thÝch hîp vµo mçi chç trèng ®Ó hoµn thµnh ®o¹n v¨n sau(20 ®iÓm) Our school(1)............ a lot of clubs and I belong to( 2)............of them: the drama group and( 3)............. folk music club. In each( 4)................, you can find the same types of people. First, there is “ The Mouth”, Who can not stop talking. Then, (5)............is The Know it- all”, Who thinks that other people’s ideas(6).......... Rubbish. There are also quiet types such as “ The”(7)................The Scribbler”. The Brain only speaks(8)............ she has to something to say. And “ The(9)............ takes a lot of notes but rarely speaks. My favorite is “ The mouse”, who smiles( 10).......... Lot and seems happy to do all those boring little jobs that everyone else avoids VIII. H·y dïng tõ gîi ý ®Ó hoµn thµnh bøc th sau(10 ®iÓm) Dear Andy. 1. Thanks/ invitation. 2. I/ be afraid/ we/ can not come/ your party. 3. We/ going away/ New Year. 4. I/ give you/ ring/ when/ get back. 5. Perhaps we/ come/ visit/ February. Love Diana IX. H·y hoµn thµnh c¸c c©u sau ®©y 1. They spend a lot of time............................... 2. I prefer................................................ 3. This was the first time............................. 4. My parents took me.................................. 5. The noise keeps me........................................... §¸p ¸n I. 1A 2D 3B 4A 5C 6A 7B 8A 9A 10C II. 1A 2B 3B 4A 5B 6B 7A 8B 9B 10C III. 1. fatty IV. 1. wanted want 2. beautiful 2. ago ten minutes ten minutes ago 3. teeth 3. washs washes 4. decision 4. no don’t 5. disappeared 5. can’t can 6. carefully 6. happily happy 7. runny 7. did...not didn’t 10
  11. 8. visit 8. and with 9. to sit 9. for me me 10. most helpful10. at after V. 1. There are twelve months in a year 2. He takes care of the sick people 3. Are you interested in listening to music? 4. What does your mother? 5. Our summer vacation lasts two months 6. I spend two hours each day doing my homework 7. Hoa studies very hard 8. You don’t have to finish the work today 9. One of the greatest football player is Zidane 10. It is not easy to find an apartment in a big city VI. 1. Did you see 2. Starts/ finishes 3. is cooking 4. to buy 5. fell/ broke 6. taking 7. to be/ will...be VII. 1. has 6. are 2. two 7. and 3. the 8. when 4. group/ club 9. Scribbler 5. there 10. a VIII. 1. Thanks for your invitation 2. I’m afraid we can not come to your party 3. We are going away on the New Year. 4. I will give you a ring when we get back 5. Perhaps we shall/ will come and visit you in February IX. Tùy thuộc vào học sinh ĐỀ SỐ 3 PHÒNG GD- ĐT TÂN YÊN ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI CỤM MIỀN TÂY NĂM HỌC 2012- 2013 Môn: Tiếng Anh Lớp 7 §Ò kh¶o s¸t ®ît I Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian giao đề Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi này I. Find out a word that has different pronunciation from the others.(10 points) 11
  12. 1. A. run B. fun C. sun D. music 2. A. wet B. pretty C. rest D. better 3. A. thanks B. thirsty C. father D. theater 4. A. great B. greet C. again D. arrange 5. A. new B. sew C. few D. knew 6. A.wants B. looks C. plays D. helps 7. A. decided B. preferred C. listened D. enjoyed 8. A. much B. drug C. buffalo D. future 9. A. horrible B. hour C. hundred D. hold 10.A. sure B.saw C. send D. sit II. Choose the word or phrase which best completes each sentence. (15points) 1. I bought this dress at the .............on Hang Bai street. A. clothes’store B. store of closes C. clothes store D. closing store 2. Isn’t it easy to learn English well ? A. No, it is B. No, it does not C. Yes, it is D. Yes. it does 3. There are two churches in the town and ...............of them are extremely old. A. each B. both C. all D. most 4. When they...............children, they often played with together. A. was B. will C. are D. were 5. Mr.Nam ................to work yesterday. A. wasn’t drive B. not drive C. didn’t drove D. didn’t drive 6. The news on TV last night...........................very good. A. has B. was C. were D. be 7. My sister will be 16 …… .….Sunday ………….. A. on - May 25th B. on - May 25 C. in - 25th May D. in - May 25 8. Would you like to play basketball? - . .................. . Good idea! A. I like B. I love it C. I’d love to D. I want 9. Can I help you? - ………, please. I need a kilo of beef. A. Yes B. Sorry C. Can D. No 10. My homework ...................... about 2 hours a day. A. takes B. has C. makes D. gives 11. The fifth month of the year is ........................ . A. June B. July C. May D. March 12. The party will start at 6.00 A.M and ...................... at 9.00 A.M A. finish B. finishes C. finishing D. to finish 13. Why don’t you visit me? I really look forward to........................you. A. see B. to see C. seeing D. sees 14.What does your baby .....................? 10 kilos A. weight B. weigh C. heavy D. weighs 15.She will watch T.V but she ......................... see a movie. A. will B. isn't C. doesn't D. won't III. Put the verbs in the correct tense (10 points) 1. We (play) .............soccer this afternoon. Would you like (join) ............us? 2. You can borrow my umbrella. I (not/ use) …………….it at the moment. 12
  13. 3. I (not have) ..................a car at the moment, so I (go) ….......……to work on the bus this week. I usually drive to work. 4. Look!The plane (fly) ……......towards the airport. It (land) ........................ 5.You (hear).....................anything? - I (listen)...................hard but I can’t hear anything. 6. Nam (not visit) ……….. the museum with his class last Sunday because he had a cold. 1............................................ 6....................................... 2............................................. 7....................................... 3............................................ 8....................................... 4............................................ 9....................................... 5............................................ 10..................................... IV. Put the words in the correct form ( 5 points) 1. Is Mr. Ha a …................….? (business) 2. Our new .............., Lan learns English very well. (class) 3. I don’t like this chair. It’s ……............….. . (comfort) 4. Hoa is having a ............................. check-up. (medicine) 5.It’s …............… today in Ha Noi. (sun) 1……………………………. 4……………………………… 2……………………………. 5……………………………… 3……………………………. V. There is ONE mistake in each of the following sentences, find out the mistake and correct it. (10 points) Eg: 0. He don’t like apples .  Ghi vào giấy là : don’t  doesn’t 1. His computer is more expensive than me. ............................................................................................ 2. I like drink apple juice. It’s my favorite drink. ............................................................................................ 3. He is so intelligent as me. ............................................................................................ 4. Thu is writting a letter to her parents in her room. ............................................................................................ 5. I and some of my classmates go to school the bus every day. ............................................................................................ 6. My son is studying in an university in China. . ............................................................................................ 7. I prefer to playing table tennis. ............................................................................................ 8. There is a few mineral water in the bottle on the table. ........................................................................................... 9. She is lazy, but her brother is very lazier. .......................................................................................... 13
  14. 10. Playing is more interesting than study. ........................................................................................... VI. Read the passage then make questions and answer.(10 points) I am Hoa. I live in Hanoi. It is a very beautiful city on the bank of the Red River. Thang Long bridge is the longest one in Hanoi. Hanoi has lots of lakes and parks. We often go to the parks and the zoos on Sunday. The parks in Hanoi have lots of trees. They are very big and green. There are many kinds of beautiful flowers in the parks. I like Thu Le zoo very much because it has a lot of different animals, especially monkeys – my favorite animal. 1. What / Hanoi / like? ................................................................................................................................ ...................................... ................................................................................................................................ ...................................... 2. Where / Hoa / go / Sunday? ................................................................................................................................ ...................................... ................................................................................................................................ ...................................... 3. How / long / bridge / Hanoi? ................................................................................................................................ ...................................... ................................................................................................................................ ...................................... 4. Why / she / like / parks? ................................................................................................................................ ...................................... ................................................................................................................................ ...................................... 5.What kind / animals / like best? ................................................................................................................................ ...................................... ................................................................................................................................ ...................................... VII. Complete the second sentences in such a way that it is almost the same as the first. (10 points) 1.Lan’s hair is long.  Lan .......................................................................................................................... ...... 14
  15. 2.Nam rides his bike to school everyday.  Nam.......................................................................................................................... ..... 3.Nobody in our class is more intelligent than Nga.  Nga........................................................................................................................... .... 4.Let’s go swimming.  Shall ....................................................................................................................... .? 5.When is your brithday?  What......................................................................................................................... ..? 6. How tall is this building?  What......................................................................................................................... ..? 7. Miss Lan is a good English teacher.  Miss Lan ….................................................................................................................. 8. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work to yesterday.  Mr. Hoang spent....................................................................................................... 9. What is the price of this cap ?  How much........................................................................................................................ 10. Listening to music is more interesting than watching TV. I prefer........................................................................................................................ ..... VIII. Read the passage and choose the best option. Cirle A, B, C or D? (10points) James has two jobs. (1)………….Monday, Tuesday and Wednesday he works in a (2)……….where he helps to look after children who (3)………..ill. He goes to the hospital (4)………bus. He starts (5)………at ten o’clock and works until quarter (6)……….five. He (7)………at home on Thursday and Friday, he writes stories. In (8)……… evening, one of his roommates cooks the meal. After dinner, they (9)…………at the newspapers to see what’s on TV or they (10) …………about the day. 1. A. At B. In C. On D. Up 2. A. school B. hospital C. office D. factory 3. A. am B. is C. are D. be 15
  16. 4. A. in B. on C. under D. by 5. A. job B. day C. hand D. work 6. A. to B. at C. by D. about 7. A. work B. works C. working D. to work 8. A. a B. an C. O D. the 9. A. see B. watch C. look D. meet 10. A. sing B. talk C. hear D. listen IX. Fill in each gap with a suitable preposition.(10points) 1. I’m reading a book …................ history of China. 2. The shirt looked beautiful. I tried it…..............but it didn’t fit. 3. It is far…..........................your house to the school. 4. Is Tokyo the biggest city…............................the world. 5. John’s worried ….......................his final exam. 6. Are you interested…...................... Math. 7. What’s HCM city famous…........................? 8. Her sister is working….......................... a computer company. 9. Can I talk ............................. you for a moment? 10. My aunt sliced the beef .......................thin strips. X. Use the suggested words and phrases to write complete sentences. (10points) Dear Nam, 1. I / be / pleased / hear / that / you / your family / well. ………………………………………………………………………………..................... ........ 2. Here / photo / my family / and / let / me / tell / you / us. ………………………………………………………………………………..................... ......... 3. Father / mechanic /. He / work / factory / suburb. ………………………………………………………………………………..................... ......... 4. He / work / five / days / a week / Monday / Friday. ………………………………………………………………………………..................... .......... 5. He usually /go / work / motorbike / morning / so he / not free / every morning. ………………………………………………………….................................................. .............. ………………………………………………………….................................................. .............. 6. In free time / father/ often / play/ badminton / friends. 16
  17. ……………………………………………………………………………… 7. mother / teacher//. She / teach / Math / school / near / house. …………………………………………………………………………………… 8. Brother / 17 years/ and / he / grade 12. …………………………………………………………………………… 9. He / love / collect /stamps /. He / have / hundreds / stamps / collection. ……………………………………………………………………………… 10. please write / me soon / and tell / your / family. ……………………………………………………………………………… THE END 17
  18. PHÒNG GD- ĐT TÂN YÊN ĐÁP ÁN ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI CỤM MIỀN TÂY NĂM HỌC 2012- 2013 Môn: Tiếng Anh Lớp 7 §Ò kh¶o s¸t ®ît I Thời gian thi: 150 phút - Không kể thời gian giao đề I. Chọn 1 từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại. (10points) - Mỗi câu đúng được 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đ. án D B C D B C A D B A II. Chọn phương án đúng nhất điền vào chỗ trống để hoàn thành các câu sau. (15 points) - Mỗi câu đúng được 1 điểm. Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đ. án D C B D D B A C A A Câu 11 12 13 14 15 Đ. án C A C B D III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (10 points) Mỗi động từ chia đúng được 1 điểm. 1. will play or we’ll play, to join 6. didn’t visit 2. am not using 3. am not having, will go 4. is flying, is landing 5. Do… hear, am listening IV. Cho dạng đúng của các từ trong ngoặc (5 points) Mỗi từ viết đúng chính tả được 1 điểm. 1. businessman 2. classmate 3. uncomfortable 4. medical 5. sunny V. Sửa lỗi sai.(10 points) - Tìm được lỗi sai và sữa đúng được 1đ/ 1 câu. Nếu tìm được lỗi mà sửa không đúng thì cho ½ điểm / 1 câu. Từ dùng sai Sửa lại đúng 11. me 1.  mine 12. drink 2. drinking 13. so 3. as 14. writing 4. writing 15. the 5. by 16. an 6. a 17. to 7. bỏ to 18. few 8. little 18
  19. 19. very 9. much 20. study 10. studying VI. Đọc đoạn văn, đặt câu hỏi rồi trả lời (10 points) Mỗi câu hỏi mà đặt đúng được 1 điểm Mỗi câu trả lời đúng được 1 điểm. 1. What is Hanoi like? It is beautiful. 2. Where does Hoa go on Sunday? She goes to the parks and zoos. 3. How long is Thang Long bridge in Hanoi? It is the longest bridge in Hanoi. 4. Why does she like the parks? Because they are big, green and there are many beautiful flowers in it. 5. What kind of animals does she like best? She likes monkeys best. VII. Viết lại câu, giữ nguyên ý. (10 points) 1. Lan has long hair. 2. Nam goes to school by bike everyday. 3. Nga is the most intelligent (student) in our class. 4. Shall we go swimming? 5. What is your date of birth? 6. What is the height of this building? 7. Miss Lan teaches English well. 8. Mr Hoang spent half an hour walking to work yesterday. 9. How much is this cap? 10. I prefer listening to music to watching TV. VIII. Chọn từ thích hợp cho sẵn để điền vào chỗ trống (10 points) C©u 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 §.¸n C B C D A A B D C B IX. Điền giới từ (10 points) C©u 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 §.¸n about on from in about in for for to into X. Sử dụng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh (10 points) - Mỗi câu viết đúng trật tự từ, sử dụng đúng mẫu câu, viết hoa chữ cái đàu câu và tên người hoặc các danh từ chỉ địa danh… được 2 điểm. - Nếu viết sai chi tiết nào thì trừ 0.25điểm/ chi tiết sai. 1. I am pleased to hear that you and your family are well. 2. Here is the photo of my family and let me tell you about us. 3. My father is a mechanic. He works in/for a factory in the suburb. 4. He works five days a week from Monday to Friday. 5. He usually goes to work by motorbike in the morning so he is not free every morning. 19
  20. 6. In free time my father often plays badminton with his friends. 7. My mother is a teacher. She teaches math at/in a school near my house. 8. My brother is 17 years old and he is in grade 12. 9.He loves collecting stamps. He has hundreds of stamps in his collection. 10.Please write to me soon and tell (me) about your family.. - Tổng điểm toàn bài: 100 điểm - Thang điểm 10 Tổng những phần làm ®óng - Điểm bài thi = 10 THE END ĐỀ SỐ 4 Giải đề thi học sinh giỏi môn: Tiếng Anh 7 tháng 2 năm 2013 Giáo viên : Trần Thị Cúc I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others: 1. A. sure B. saw C. send D. sit 2. A. new B. sew C. few D. knew 3. A. image B. arcade C. take D. days 4. A. plays B. looks C. wants D. helps 5. A. decided B. preferred C. listened D. enjoyed 6. A. much B. drug C. buffalo D. future 7. A. horrible B. hour C. hundred D. hold 8. A. teenager B. together C. guess D. regular 9. A. languages B. goes C. watches D. dresses 10. A. education B. collection C. question D. celebration II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: 1/. English is an ………………… and important subject INTEREST. 2/. In electronics they learn to repair ……………appliances. HOUSE 3/. The most popular ………….. at recess is talking . ACT 4/. Hoa is having a....................check-up MEDICINE 5/. In the countryside, people often know all the people in their................... NEIGHBOR 6/. You must be careful when playing video games because they can be ………. ADDICT 7/. I’d like a nice..................orange INVENT JUICE 20
Đồng bộ tài khoản