Bài tập thực hành ôn tập môn tiếng anh lớp 11 Unit 9 the post office

Chia sẻ: Phung Han | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:46

0
35
lượt xem
12
download

Bài tập thực hành ôn tập môn tiếng anh lớp 11 Unit 9 the post office

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Các bạn học sinh và quý thầy cô tham khảo miễn phí Bài tập thực hành ôn tập môn tiếng anh lớp 11 Unit 9 the post office để hệ thống kiến thức học tập cũng như trau dồi kinh nghiệm ra đề thi

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bài tập thực hành ôn tập môn tiếng anh lớp 11 Unit 9 the post office

  1. UNIT 9: THE POST OFFICE TEST 1 I. PRONUNCIATION Choose the word whose underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. post B. busy C. swim D. spacious 2. A. best B. text C. exist D. letter 3. A. commune B. punctuality C. communication D. distribution 4. A. express B. recipient C. secure D. messenger 5. A. satisfaction B. facsimile C. punctuality D. spacious 6. A. noisy B. subscribe C. service D. graphics 7. A transfer B. newspaper C. thousand D. relatives 8. A. equipped B. delivered C. transferred D. received 9. A. helps B. provides C. documents D. texts 10. A. stop B. post C. offer D. from II. VOCABULARY Circle the letter before the word that can be best replaced with the word(s) in italic. 11. Thanh Ba Post Office is equipped with advanced technology. A. modern B. outdated C. fashionable D. beautiful 12. Thanh Ba Post Office has a spacious and pleasant front office. A. cramped B. large and with a lot of space C. narrow D. safe 13. Our post office offers the best services with a well-trained staff. A. rule B. impolite C. beautiful D. qualified 14. Your EMS mail will be delivered in the shortest possible time. A. European Monetary System B. Enhanced Messaging Service C. Express Mail Service D. Emergency Mail Service 15. Express Money Transfer is a speedy and secure service for transferring money in less than 24 hours. A. fast and fixed B. fast and protected C. slow and safe D. useful and confident 16. The Message Call Service helps you to notify the recipient of the time and place to receive the call. A. see B. watch C. write D. tell 17. If you want your favorite newspapers to be delivered to your house early in the morning you should subscribe to them. A. pay money B. write a letter C. make a call D. send e-mail 18. The staff of that post office are always thoughtful and courteous to customers. A. kind and beautiful B. helpful and friendly C. helpful and polite D. nice and arrogant 19. If you want to send a document and do not want to lose its original shape, send it by fax machine. A. first B. changed C. modern D. good 20. You can save money if you send a parcel which is under 15 kg. A. letter B. package C. box D. present III. GRAMMAR Choose the word or phrase A, B, C or D - that best completes the sentence. 21. The problem______ never occurred. A. I hadn’t expected it B. that I had expected it C. who I had expected D. I had expected 22. In 1850, Yale University established Sheffield Scientific School,_______. A. engineers were educated there B where engineers were educated. C. in which engineer educated D. where were engineers educated 23. It was the ragtime pianist Scott Joplin_______ the Maple Leaf Rag, perhaps the best known of all ragtime tunes. A. wrote B. the writer of C. who wrote D. writing 1
  2. 24. A keystone Species is a species of plants and animals______ absence has a major effect on an ecological system. A. that its B. its C. whose D. with its 25. William Samuel Johnson,________ helped write the Constitution, became the first president of Columbia College in 1187. A. whom he had B. who had C. and he had D. had 26. My mother, ___________ , enjoys hill walking. A. whom is in her seventies B. that is in her seventies C. which is in her seventies D. who is in her seventies 27. She’s one of the kindest people________ I’ve ever known. A. that B. whose C. who D. which 28. Where is the house________? A. where they are living B. which they are living C. where they are living there D. where they are living in 29. She lives in the house_________. A. which has the red door B. has the red door C. that with the red door D. with its red door 30. Mark Twain is an author________ I like best. A. his books B. that books C. the book of whom D. whose books IV. READING Read the following passage carefully, and then select the best option to complete it: AUSTRIAN POST OFFICERS IN THE OTTOMAN EMPIRE Austria and other European nations maintained an extensive (31) _______ of post offices in the Ottoman Empire, typically motivated by the unreliable postal system of the Ottomans. For Austria, the (32) _____ started in 1748 with the establishment of a (33) ______ in Galata outside of Constantinople, and eventually extended to dozens of (34) _______ throughout the Balkans and the eastern Mediterranean. Beginning in 1863, (35) _______ of Lombardy-Venetia were used, but after the losses of these areas in 1867, Austria had to issue special stamps; in appearance identical to (36) ___ stamps of the period, but denominated in soldis and florins. In 1886 this was changed to paras and piasters to match Turkish money, (37) _______ by surcharging the existing stamps of the offices, then regular Austrian stamps. Stamps printed specifically for the offices resumed in 1906, by using Austrian stamps (38) _______ the denomination (at this point the denomination of Austrian stamps was printed in a second step), and the Jubilee issue of 1908 included the same (39) _______ denominated in piasters. While early issues are not common, the volume of mail by the end of the empire was such that both used and unused stamps are still commonly (40) _______. + New words: - denominate (v.): cho tên là, gọi tên là, đặt tên là. - florin (n.): đồng florin (đồng hào của Anh bằng 2 silinh). - piaster (n.): đồng bạc (tiền Tây Ban Nha, Ai Cập, Thổ Nhĩ Kỳ). - surcharge (v.): 1. Chở/ chất quá nặng; bắt phạt quá nặng; đóng thuế quá nặng. - jubilee (n.): lễ kỉ niệm 50 năm; dịp vui mùa mở hội. 31/ A. way B. method C. system D. network 32/ A. purchase B. sale C. practice D. service 33/ A. school B. post office C. factory D. company 34/ A. regions B. areas C. houses D. locations 35/ A. stamps B. books C. things D. pictures 36/ A. American B. Austrian C. European D. Asian 37/ A. first B. second C. next D. last 38/ A. having B. removing C. releasing D. missing 39/ A. designs B. shapes C. forms D. images 2
  3. 40/ A. alive B. new C. fresh D. available V. WRITING Choose the sentence that is the best combination of each of the following pairs: 41. The elderly are usually thought to be passive. They can actually have active lives. A. The elderly, thought to be passive, can actually have active lives. B. The elderly can actually have active lives that are usually thought to be passive. C. The elderly thought to be passive can actually have active lives. D. The elderly lives which are thought to be passive can actually be active. 42. Shoes are the products. The company exported only these products to Mexico. A. The company exported only shoes to Mexico, that are the only products. B. Shoes are the only products to be exported to Mexico. C. Shoes, which are the only products to be exported to Mexico. D. The only products to be exported to Mexico, which are shoes. 43. Tommy is late. Does anybody know why? A. Does anybody know what the reason why is Tommy late? B. Does anybody know what the reason why Tommy is late? C. Does anybody know the reason why is Tommy late? D. Does anybody know the reason why Tommy is late? 44. She is the advisor. We got those recommendations from her. A. She is the advisor, who we got those recommendations from. B. She is the advisor whom we got those recommendations from her. C. She is the advisor from that we got those recommendations. D. She is the advisor from whom we got those recommendations. 45. My sister is the only member in my family. She holds a Ph.D. degree in Physics. A. My sister is the only member in my family to hold a Ph.D. degree in Physics. B. The only member in my family is my sister, who holds a Ph.D. degree in Physics. C. The only member in my family which holds a Ph.D. degree is my sister. D. My sister, who holds a Ph.D. degree in Physics, is the only member in my family. 46. Few people know about C.A.Lindburgh. He was the first person who flew across the Atlantic Ocean. A. Few people know about C. A. Lindburgh, the first person flying across the Atlantic Ocean. B. Few people know about C. A. Lindburgh, that was the first person to fly across the Atlantic Ocean. C. Few people know about C. A. Lindburgh, who was the first person flown across the Atlantic Ocean. D. Few people know about C. A. Lindburgh, who was the first person to fly across the Atlantic Ocean. 47. The Mountain Region is in the Great Himalayan Range. It makes up the northern part of Nepal. A. The Mountain Region which makes up the northern part of Nepal is in the Great Himalayan Range. B. The Mountain Region in the Great Himalayan Range makes up the northern part of Nepal. C. The Great Himalayan Range, which makes up the northern part of Nepal, is the Mountain Region. D. The northern part of Nepal, made up by the Great Himalayan Range is the Mountain Region. 48. This is the best book on the market. It was written for university students. A. This is the best book written for university students, which are on the market. B. This is the best book to be writing for university students on the market. C. This is the best book to be written for university students on the market. D. This is the best book that is on the market, which is written for university students. 49. I have a passion for winter. It is usually a sad season for many people. A. I have a passion for winter when is usually a sad season for many people. B. I have a passion for winter, which is usually a sad season for many people. C. I have a passion for winter, when is usually a sad season for many people. D. I have a passion for winter which is usually a sad season for many people. 50. That is the student . I borrowed his book last week . 3
  4. A. That is the student I borrowed whose book last week. B. The student whose book I borrowed that is . C. That is the student whose book I borrowed last week D. That is the student, whose book I borrowed last week ANSWER KEYS 1 B 11 A 21 D 31 C 41 C 2 C 12 B 22 B 32 C 42 B 3 B 13 D 23 C 33 B 43 D 4 A 14 C 24 C 34 D 44 D 5 D 15 B 25 B 35 A 45 A 6 A 16 D 26 D 36 B 46 D 7 A 17 A 27 A 37 A 47 B 8 A 18 C 28 A 38 D 48 C 9 B 19 A 29 A 39 A 49 B 10 B 20 B 30 D 40 D 50 C TEST 2 I. PRONUNCIATION Put the following words into the right categories according to their stress pattern. technology competitive facsimile document courteous subscribe service customer coward transmit translate commune capacity communal secure imagine installation disadvantage dissatisfied disappointed relative transfer convenient newspapers graphics magazine original punctuality First syllable Second syllable Third syllable II. VOCABULARY Fill in the blank with given words such as system delivery processed available . money offer delivered services that A post office is services authorized by a postal (1)___for the posting, receipt, sortation, handling, transmission or (2)____ of mail. Post offices offer mail-related services (3)____post office boxes, postage and packaging supplies. In addition, some post offices (4)____ non-postal services such as passport applications and other government forms, (5)_______ orders, and banking (6)_____ _. Post offices also rent post-office boxes to people and businesses that prefer not to have mail (7)______ to their home or office, or who live or stay at addresses to which mail delivery is not (8)_____ . The back rooms of a post office are the place where mail is (9 )____ for delivery. Mail may also be processed in other post offices (10 )_____ are not open to the general public. III. GRAMMAR 4
  5. Rewrite the second sentence using relative clause. 1. I know this reporter's background well and he's 100% honest. This reporter ............................................................................ 2. I've forgotten that commentator's name but he's very well-known. That commentator ............................................................................. 3. People who haven't been abroad shouldn't criticize foreign customs. Nobody who ......................................................................................... 4. The detective knew all the answers. He solved the mystery. The detective ......................................................................... 5. New York is a wonderful city. I'd love to visit it one day. New York ........................................................................... 6. Ms Fortune was a writer. Her body was found in the cellar. Ms Fortune ............................................................................ 7. I met an old friend. He told me all about a book he'd just read. I met ........................................................................................... 8. They ask about the athletes. We are looking at the pictures of the athletes. They ask………………………………………………………. 9. Who is the woman? Our teacher is talking to her. Who is…………………………………………………………. 10. Oliver Twist was a poor orphan boy. He was born in the workhouse. Oliver Twist……………………………………………………….. IV READING Read the passage below carefully, and then fill in the blanks with the missing words: This article is about post offices. For specific post offices in other (1) _____, see General Post Office. A post office is a facility authorized by a postal (2) ______ for the posting, receipt, sortation, handling, transmission or (3) ______ of mail. Post offices offer mail-related services such as post office boxes, postage and packaging supplies. In (4)_______, some post offices offer non-postal services such as passport applications (5)_______ other government forms, money orders, and banking services. Post offices also rent post-office (6) _______to people and businesses who prefer not to have mail delivered to their home or (7) _______, or who live or stay at addresses to which mail delivery is not available. The back rooms of a post office are (8) _______ mail is processed for delivery. Mail may also be processed in other post offices that are not (9) ______to the general public. The Post Office is a retail company in the United Kingdom; formerly part of the postal (10) _______Royal Mail, it became a separate entity in 1981. V. WRITING Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the one printed before it: 1. That car belongs to Dr Clark. Its engine is very good. => This car ____________________________________ 2. The manager has just announced his retirement. We have all depended on him so much. => The manager on ___________________________________ 3. The tree that we picked these fruits from is in front of the house. => The tree from _________________________________ 4. Friends tend to live in the same house these days. This forms a new kind of family. => Friends tend to live in ____________________________________ 5. Police has discovered a truck carrying lots of wild animals. Half of them are dead. => Police has discovered a truck _________________________________ 6. TOEFL measures students’ capability of academic English. It is designed by ETS. => TOEFL measures students’ capability _________________________________ 7. This is a rare opportunity. You should take advantage of it to get a better job. => This is a rare opportunity ___________________________________ 8. The airport is the most modern one. We are going to arrive at this airport. => The airport ______________________________________ 9. You didn’t tell us the reason. We have to cut down our daily expenses for that reason. => You didn’t _______________________________________________ 5
  6. 10. We first met in 1945. The revolution took place then. => We first __________________________________ KEY First syllable Second syllable Third syllable transfer technology disappointed relative subscribe punctuality service facsimile magazine customer imagine installation courteous convenient disadvantage document capacity graphics commune communal secure newspapers dissatisfied coward competitive transmit original translate II. VOCABULARY Fill in the blank with given words Key 1 system 2 delivery 3 such as 4 offer 5 money 6 services 7 delivered 8 available 9 processed 10 that III. GRAMMAR Rewrite the second sentence using relative clause. 1. This reporter, whose background I know well, is 100% honest. 2. That commentator, whose name I’ve forgotten, is very well known. 3. Nobody who has never been abroad should criticize foreign customs. 4. The detective who solved the mystery knew all the answers. 5. New York, which I’d love to visit one day, is a wonderful city. 6. Ms Fortune, whose body was found in the cellar, was a writer. 7. I met an old friend who told me all about a book he’d just read. 8. They ask about the athletes whose pictures we are looking at. 9. Who is the woman that/whom our teacher is talking to? 10. Oliver Twist, who was born in the workhouse, was a poor orphan boy. IV READING Read the passage below carefully and then fill in the blanks with the missing words: 1/ countries 2/ system 3/ delivery 4/ addition 5/ and 6/ boxes 7/ office 8/ where 9/ open 10/ service V. WRITING Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the one printed before it: 1. That car, whose engine is very good, belongs to Dr Clark. 2. The manager on whom we have all depended so much has just announced his retirement. 3. The tree from which we picked these fruits is in front of the house. 4. Friends tend to live in the same house these days, which forms a new kind of family. 5. Police has discovered a truck carrying lots of wild animals half of which are dead. 6. TOEFL, which is designed by ETS, measures students’ capability of academic English. 7. This is a rare opportunity of which you should take advantage of to get a better job. 8. The airport where we are going to arrive is the most modern one. 6
  7. 9. You didn’t tell us the reason why/ for which we have to cut down our daily expenses. 10. We first met in 1945 when the revolution took place. UNIT 10: NATURE IN DANGER TEST 1 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 1. A. small B. supply C. sure D. species 2. A. swimmer B. sword C. swallow D. swam 3. A. parks B. animals C. planets D. environments II. Choose the word which is stressed differently from the rest. 4. A. endanger B. disappear C. prohibit D. destruction 5. A. extinct B. human C. species D. planet III. Choose the correct answers: 6. Many organizations have been set up and funds have been raised. A. established B. collapsed C. delayed D. decreased 7. Because of people’s _____with the environment, many kinds of plants and animals are becoming rare. A. supply B. survival C. influence D. interference 8. We all regard pollution as a_______ matter to human beings. A. serious B. seriously C. seriousness D. serio-comic 9. Garbage is considered to be some kind of ______. A. pollute B. pollutants C. pollution D. polluting 10. The ____ is the air, water and land in or on which people, animals and plants live. A. consequence B. environment C. planet D. resource 11. “ Do you think it’s going to rain?” – “ __________.” A. I hope not B. I don’t hope C. I don’t hope that D. I don’t hope so 12. “ I think we should take a shower instead of a bath to save energy.” – “ ______.” A. Yes, we should. B. Yes. You are good C. No, I don’t like D. Great! Let’s do that 13. “________ .” – “All right.” A. We will make posters on energy saving and hang them around our school. B. Why can’t we make posters on energy saving and hanging them around our school? C. How about making posters on energy saving and hanging them around our school? D. I’d like to make posters on energy saving and hang them around our school. 14. Can you turn the lights off before leaving the room?” – “______” A. Yes, I canB. No, I can’t C. Yes, of course D. No, I don’t. 15. “ ________ ! Can you help me with this?” A. Sorry B. Excuse me C. Pardon D. My apology 16. When he ______, we ______ dinner. A. arrived/having B. was arriving/had C. arrived/ were having D. had arrived/had 17. While they ______ chess, we __________ the shopping. A. playing/doing B. played/did C. were playing/doing D. were playing/ were doing 18. Today is Thursday and she ____ late twice this week. She _____ late yesterday and on Monday. A. is/was B. has been/is C. has been/ was D. has been/had been 19. He __________ in the same house since 1975. A. has lived B. is living C. lived D. had lived 20. Last month my brother _______ me his photos. He _______ me his photos every year. A. sends/sent B. sent/ sends C. sent/sent D. sends/sends 21. The boy ________ I lent my money is poor. A. to that B. to who C. to whom D. whom 22. The knife ________ we are cutting bread is very sharp. A. with that B. which C. with which D. that 23. Cathy is trustworthy. She’s a person upon _________ you can always depend. A. who B. whom C. that D. X 7
  8. 24. The man ____ I introduced you to last night may be the next president of the university. A. whom B. that C. X D. all are correct. 25. Your career should focus on a field _________ you are generally interested. A. on which B. in which C. which D. that 26. What exactly is the influence of television ____________ children? A. on B. in C. at D. with 27. I have two brothers, ________ are professional athletes. A. two of which B. two of whom C. both of whom D. two of them 28. One of the people _________ I admire most in the history of the world is Gandhi. A. that B. which C. whose D. of them 29. Sunday is the day _______ which we usually go fishing. A. during B. at C. in D. on 30. The speech _______ we listened last night was informative. A. to which B. which to C. to that D. that IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. 31. The man whom remained in the office was the manager. A B C D 32. 1975 was the year in when the revolution took place. A B C D 33. Mr. Brown, that teaches me English, is coming today. A B C D 34. The car who I bought used to be my father’s. A B C D 35. You would be welcome to join our staff if you change your mind. A B C D V. Choose the correct answer 36. The man is my teacher. I am grateful to him. A. The man whom I am grateful to him is my teacher. C. The man is my teacher who I am grateful B. The man whom I am grateful to is my teacher D. The man to him I am grateful is my teacher. 37. Ngoc is friendly. We are talking about her. A. Ngoc, we are talking about, is friendly. C. Ngoc, about her we are talking, is friendly. B. Ngoc, whom we are talking about is friendly. D. Ngoc, about whom we are talking, is friendly. 38. That is the student. I borrowed his book last week. A. That is the student I borrowed whose book last week. B. The student whose book I borrowed that is. C. That is the student, whose book I borrowed last week. D. That is the student whose book I borrowed last week. 39. The book is very expensive. My father is interested in it. A. The book in which my father is interested is very expensive. B. The book which in my father is interested is very expensive. C. The book which my father is interested is very expensive. D. The book in that my father is interested is very expensive. 40. Sue lives in a house. The house is opposite my house. A. Sue lives in a house where is opposite my house. B. Sue lives in a house which is opposite my house. C. Sue lives in a house who is opposite my house. D. Sue lives in a house and which is opposite my house. VI. Read the test and choose the correct option to fill in the gaps. In spite of all warnings, we are still not looking after our planet. Look what is happening to our forests. We are cutting them ___ (41) at an alarming rate. If we keep on doing this, many animals and 8
  9. plants will ___(42) extinct. Rare ___(43) , such as the mountain gorilla, are already in ___(44) . More will follow. Forests are important for another reason, too. They help to slow the rate of global warming. Trees soak up gases like carbon dioxide, which are given ___ (45) by power stations and factories. They also produce oxygen, and act as the lungs of the world. 41. A. up B. in C. off D. down 42. A. go B. get C. become D. result 43. A. species B. tribes C. races D. specialities 44. A. threat B. danger C. fact D. troubles 45. A. off B. up C. out D. over VII. Read the passage and choose the correct answers: The scarcity of tigers and African elephants is more and more serious. They are endangered because poachers hunt them in order to sell tiger pelts and elephant ivory. At least 4,000 elephants are killed each year in order to meet the global demand for ivory, which is used to make carvings, jewelry and other products although it is illegal to sell ivory since 1989 anywhere. “Americans should be aware that there is still a problem with elephant poaching and loss to the illegal ivory trade,” Ginette Hemley, Fund’s vice president for species conservation, told The Washington Post in September. And so our message is “Don’t buy it, and don’t take that chance”. A Wildlife Fund report states that the United States seized 8,300 illegal ivory items between 1995 and 2002. Each week there are about 1,000 ivory auctions, the report said. As for tigers, their parts are used in traditional Chinese medicine. Tiger bones are used as a pain reliever in traditional medicine. Even tiger’s whiskers are sold because some people in Asia think they are a good-luck charm – like a rabbit’s foot in the United States. “ Part of our job is education,” said Professor Dillon. “ The other part is law enforcement. So we have more than one strategy.” 46. Hunters poach tigers for their _______ A. ivory B. pelts C. carving D. jewelry 47. Which sentence is NOT true. A. Elephants are hunted for their ivory. B. It is legal to sell ivory everywhere. C. There are about 4,000 elephants killed each year. D. Elephant ivory is used to made jewelry. 48. The word it in line 8 referred to _______ A. an elephant B. a tiger C. tiger pelts D. elephant ivory 49. The Chinese use parts of the tiger as_______ A. carving B. jewelry C. decoration D. medicine 50. According to Professor Dillon, _______ A. there is only one strategy to solve the problem B. it is education that can help to solve the problem C. we need both education and law enforcement to solve the problem D. only law enforcement can help to solve the problem ANSWER KEY: 1. C 2. B 3. B 4. B 5. A 6. A 7. D 8. A 9. B 10.B 11.A 12.D 13.C 14.C 15.B 16.C 17.D 18.C 19.A 20.B 21.C 22.C 23.B 24.D 25.B 26.A 27.C 28.A 29.D 30.A 31.B 32.B 33.A 34.A 35.B 36.B 37.D 38.D 39.A 40.B 41.D 42.C 43.A 44.B 45.A 46.B 47.B 48.D 49.D 50.C TEST 2 I. Put the words in the correct column according to their stress pattern. Capture, survive, agriculture, extinction, alternative, destroy, offspring, animal, swallow, environment The first The second The third 9
  10. II. Choose the suitable word to fill in each blank: natural endangered offspring benefit discharging discouraged harmful prevent grow protection devastating 1. The panda’s _________ habitat is the bamboo forest. 2. Learners can feel very _________ if an exercise is too difficult. 3. The waste from the chemical factory is extremely _________. 4. Fourteen percent of primate species are highly _________. 5. Animal _________ supporters gathered to protest against hunting. 6. The society was set up to _________ endangered species from extinction. 7. If people stop destroying animal’s natural habitat, more species will survive and produce __ 8. People in this region _________ mainly rice and vegetables. 9. Oil spills are having a _______effect on coral reefs in the ocean. 10. The factory was fined for _________ chemicals into the river. III. Combine the following sentences using preposition + whom / which 1. The woman pays me a fair salary. I work for her. 2. The movie was interesting. We went to it. 3. The man is over there. I told you about him. 4. I want to tell you about the party. I went to it last night. 5. The person is sitting at the desk. You should talk to her about you problem. 6. Alice likes the foreign family. She is living with them. 7. The picture is beautiful. Tom is looking at it. 8. I enjoyed the music. We listened to it after dinner. 9. I met the people. You told me about them. 10. The market has fresh vegetables. I usually go to it. IV. Use a relative pronoun preceded by a preposition to combine each pair of the sentences below: 1. The teacher is Mr. Pike. We studied with him last year.  The teacher ___________________________________ 2. The problem has been discussed in class. We are very interested in it.  The problem ___________________________________ 3. I like standing at the window. I can see the park from this window.  I like ___________________________________ 4. The woman lives next door to me. You gave place to her on the bus.  The woman ___________________________________ 5. The examination lasted two days. I was successful in this examination.  The examination ___________________________________ 6. The children are orphans. She is taking care of these children.  The children ___________________________________ 7. The two young men are not good persons. You are acquainted with them.  The two young men ___________________________________ 8. This is the result of our work. I’m pleased with it.  This is ___________________________________ 10
  11. 9. There is a “No Parking” sign. I do not take notice of it.  There is ___________________________________ 10. Mr. Brown is the man. I’m responsible to him for my work.  Mr. Brown ___________________________________ Answer key: I. The first The second The third capture survive offspring extinction animal destroy swallow environment agriculture alternative II. 1. natural 2. discouraged 3. harmful 4. endangered 5. protection 6. prevent 7. offspring 8. grow 9. devastating 10. discharging III. 1. The woman for whom I work pays me a fair salary. 2. The movie to which we when was interesting. 3. The man about whom I told you is over there. 4. I want to tell you about the party to which I went last night. 5. The person to whom you should talk about your problem is sitting at the desk. 6. Alice likes the foreign family with whom she is living. 7. The picture at which Tom is looking is beautiful . 8. I enjoyed the music to which we listened after dinner. 9. I met the people about whom you told me . 10. The market to which I usually go has fresh vegetables. IV. 1. The teacher with whom we studied is Mr. Pike. 2. The problem in which we are very interested has been discussed in class. 3. I like standing at the window from which I can see the park 4. The woman to whom you gave place on the bus lives next door to me. 5. The examination in which I was successful lasted two days. 6. The children of whom she is taking care are orphans. 7. The two young men with whom you are acquainted are not good persons. 8. This is the result of our work with which I’m pleased. 9. There is a “No Parking” sign of which I do not take notice. 10.  Mr. Brown is the man to whom I’m responsible for my work. UNIT 12: SOURCES OF ENERGY 11
  12. TEST 1 Choose the letter A, B, C, D to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 1. The musicians _______ yesterday have played together for many years. A. to who we listened B. who we listened to C. to that we listened D. to whom we listened Question 2. Many scientists have claimed that _______ like music are often good at Maths. A. children B. children who C. children whom D. whose children Question 3. The student _______ had an impressive record. A. the prize was awarded B. that the prize was awarded C. to whom the prize was awarded D. who the prize was awarded Question 4. Scientists will find ways _______ our supplies of coal, oil, and gas. A. to increase B. increasing C. that increasing D. increased Question 5. I think it was your Dad _______. A. phoned B. to phone C. that phoned D. which phoned Question 6. Airplanes _______ in the twentieth century is one of the sources of pollution. A. which invented B. to invent C. invented D. that is invented Question 7. She has two grown children, both of _______ live abroad. A. who B. whom C. that D. whose Question 8. Could you please provide us _______some more modern equipment? A. for B. by C. in D. with Question 9. We do not have plenty _______ energy as we think. A. of B. on C. over D. with Question 10. I pulled off the sheets _______the furniture. A. to cover B. covered C. that covering D. covering Question 11. The nuclear power plant _______ last year will come to operate tomorrow. A. completing B. to complete C. completed D. which completed Question 12. Lady Astor was the first woman _______her seat in Parliament. A. take B. to take C. taking D. who takes Question 13. Do you remember the time _______we first visited London? A. which B. when C. that D. on that Question 14. The solar energy can change _______electricity. A. to B. for C. with D. into Question 15. Do you know the reason_______ she quit her job? A. that B. which C. when D. why Question 16. The park _______I used to jog in has been demolished. A. which B. where C. in which D. in where Question 17. Water is one of the precious resources _______for our life. A. we depend on which B. which we depend C. on which we depend D. on that we depend Question 18. The areas _______are destroyed suffer a lot from soil erosion. A. which trees B. whose trees C. that trees D. trees which Question 19. I never forget the time _______I first visit Cat Tien National Park. A. when B. why C. where D. on that Question 20. I have to leave for London tomorrow, _______ means I cannot go to the party with you. A. that B. which C. when D. why Question 21. More and more rare animals are _______danger of extinction. A. for B. on C. at D. in Question 22. Some countries _______try to reduce extinction depend on the world organization for support. A. which B. in which C. where D. whose Question 23. Do you think that we are using up the resources _______for our survival? A. are necessary B. that are necessary C. which necessary D. that necessary Question 24. Rain forests are places_______ people harvest wood, delicious fruits, and powerful medicine. 12
  13. A. in which B. in that C. in where D. which Question 25. I wonder about _____ human beings are destroying the environment so seriously. A. the reason that B. that reason C. the reason in which D. the reason for which Question 26. The authority gathered those villagers_____ they explained the importance of forests. A. who B. whom C. to whom D. to that Question 27. The energy _______ by the windmill drives all the drainage pumps. A. that is producing B. which produces C. producing D. produced Questions 28. They are making an artificial lake _______ water for the area. A. provided B. that provided C. to provide D. which is provide Question 29. She is the only one in the discussion _______ to using nuclear power. A. objects B. objected C. to object D. whom objects Question 30. The old man _______ a black suit is a famous energy researcher. A. to wear B. wearing C. whom is wearing D. is wearing Question 31. John was the last applicant _______ for a position in that energy station. A. to interview B.which is interviewed C. interviewing D. to be interviewed Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 32. A. books B. bats C. cups D. dogs Question 33. A. boxes B. classes C. notes D. buzzes Question 34. A. hopes B. laughs C. works D. comes Question 35. A. helps B. photographs C. costs D. plays Read the following passage and choose the letter A, B, C or D to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 36 to 45. There is now increasing concern about the world’s (36) _____, particularly about those involving fossil (37) ______. In less than a hundred years we shall probably (38) _____ all the present (39) ____ of oil and gas. The world’s coal (40) ____ should last longer but, once used, these cannot be (41) _____. It is important, therefore, that we should develop such alternative sources of energy as solar energy and nuclear energy as well as water and wind (42) _____ (classed as (43) _____ energy). Until these energy (44) ______ are widely used, it is important for developed countries to reduce energy (45) ______ as much as possible. 36. A. possessions B. resources C. goods D. materials 37. A. fuels B. powers C. forms D. energy 38. A. end B. complete C. total D. exhaust 39. A. findings B. productions C. amounts D. sources 40. A. reserves B. stores C. mines D. contents 41. A. updated B. repeated C. renewed D. produced 42. A. force B. repeated C. renewed D. produced 43. A. repeatable B. continual C. renewable D. continuous 44. A. goods B. supplies C. provisions D. materials 45. A. exhaustion B. destruction C. waste D. consumption Read the passage and choose the correct answers: Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable. When a resource is used, it takes some times to replace it. If the resource can be replaced quickly and easily, it is called renewable. If it cannot be replaced quickly and easily, it is non-renewable. All fossil fuels are non- renewable resources. Solar energy, air, and water are usually called renewable because there is an unlimited supply. However, this definition may change if people are not careful with these resources. The amount of solar energy that reaches the earth depends on the atmosphere. If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue to pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases. Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected. Conservation must become an important part of everyone’s life. 46. How many kinds of resources are mentioned in the passage? A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 13
  14. 47. Non-renewable resources are those which _______ A. are unlimited B. can be replaced quickly and easily C. take millions of the years to replace D. are used every day such as solar energy and water 48. What will happen if the atmosphere is polluted? A. The air won’t contain the correct amounts of natural gases B. Life won’t continue as it does C. Renewable resources will soon become non- renewable D. All are correct 49. The word conservation in the passage is opposite to A. prevention B. pollution C. protection D. preservation 50. Why do we have to conserve resources? A. Because many resources are limited and non-renewable B. Because conservation plays an important part in everyone’s life C. To keep the air from being polluted D. To make natural resources renewable ANSWER KEYS 1 D 11 C 21 D 31 D 41 C 2 B 12 B 22 A 32 D 42 C 3 C 13 B 23 B 33 C 43 C 4 A 14 D 24 A 34 D 44 B 5 C 15 D 25 D 35 D 45 D 6 C 16 A 26 C 36 B 46 A 7 B 17 C 27 D 37 A 47 C 8 D 18 B 28 C 38 D 48 D 9 A 19 A 29 C 39 D 49 B 10 D 20 B 30 B 40 A 50 A TEST 2 I. Put the following words into the correct categories. machine; future; scientist; natural; question; sugar; safe; solar; ocean; special /∫/ /t∫/ /s/ II. Rewrite the following sentences, replace the relative clauses by present or past participle phrases. 1. Who was that good looking man who is talking to Alison? ________________________________________________________________ 2. Left-handed children who are forced to write with their right hands often develop psychological problems. ________________________________________________________________ 3. Luggage that is left unattended will be taken away by police. ________________________________________________________________ 4. The nurse who is looking after my aunt is very kind to her. ________________________________________________________________ 5. All the rubbish that is floating in the sea is a real danger to health. ________________________________________________________________ 6. Thompson is the most famous actress who appears on stage here. 14
  15. ________________________________________________________________ 7. The secretary was the only person who was offered a pay rise. ________________________________________________________________ 8. Daniel was the most suitable candidate who applied for the job. ________________________________________________________________ 9. “My Dreams” was the second album which was released at the end of June. ________________________________________________________________ 10. Anna is the first person who knows my phone number. ________________________________________________________________ III. Complete each of the following sentences with the correct form of the words in parentheses. 1. The team has thousands of____________ supporters. (energy) 2. The prisoners who escaped are violent and ___________________ .(danger) 3. Pollution is just one of the ____________ of living in the town. (advantage) 4. Many teachers would like to be more adventurous and ___________. (create) 5. Many people don’t realize that they are breathing____________ air. (pollute) 6. I’d like to help you but ________________, there’s nothing I can do. (fortune) 7. A lot of these chemicals are ___________________ harmful. (potential) 8. The news has caused great excitement among _______________. (science) 9. He took off his jacket because of the _______________ . (hot) 10. She cares __________ about the environmental pollution. (deep) IV. Rewrite the following sentences as the directions in the brackets. 1. Do you know the woman who is coming toward us? (using present participle)  _________________________________________________________ 2. The people who are waiting for the bus in the rain are getting wet. (using present participle) _________________________________________________________ 3. The rules that allow public access to wilderness areas need to be reconsidered. (using present participle) _________________________________________________________ 4. Be sure to follow the instructions that are given at the top of the page. (using past participle) _________________________________________________________ 5. The photographs which were published in the newspapers were extraordinary. (using past participle) _________________________________________________________ 6. The experiment which was conducted at the University of Chicago was successful. (using past participle) _________________________________________________________ 7. We had a river in which we could swim. (using to infinitive) _________________________________________________________ 8. You are the last person who saw her alive. (using to infinitive) _________________________________________________________ 9. The Queen Elizabeth is the largest ship which has been built on the island. (using to infinitive) _________________________________________________________ 10. He was the second man who was killed in this way. (using to infinitive) _________________________________________________________ ANSWER KEYS I. /∫/: machine, special, ocean, sugar /t∫/: future, natural, question /s/: scientist, safe, solar II. 1. Who was that good looking man talking to Alison? 15
  16. 2. Left handed children forced to write with their right hands often develop psychological problems. 3. Luggage left unattended will be taken away by police. 4. The nurse looking after my aunt is very kind to her. 5. All the rubbish floating in the sea is a real danger to health. 6. Thompson is the most famous actress to appear on stage here. 7. The secretary was the only person to be offered a pay rise. 8. Daniel was the most suitable candidate to apply for the job. 9. “My Dreams” was the second album to be released at the end of June. 10. Anna is the first person to know my phone number. III. 1. energetic 2. dangerous 3. disadvantages 4. creative 5. polluted 6. unfortunately 7. potentially 8. scientists 9. heat 10. deeply IV. 1. Do you know the woman coming toward us? 2. The people waiting for the bus in the rain are getting wet. 3. The rules allowing public access to wilderness areas need to be reconsidered. 4. Be sure to follow the instructions given at the top of the page. 5. The photographs published in the newspapers were extraordinary. 6. The experiment conducted at the University of Chicago was successful. 7. We had a river to swim in. 8. You are the last person to see her alive. 9. The Queen Elizabeth is the largest ship to be built on the island. 10. He was the second man to be killed in this way. UNIT 13: THE ASIAN GAMES TEST 1 I. Choose the word which is stressed differently from the rest. 1. A. knowledge B. friendship C. athlete D. compete 2. A. appreciate B. enthusiasm C. participant D. solidarity 3. A. aquatic B. basketball C. official D. together 4. A. occasion B. together C. develop D. volleyball 5. A. athletic B. history C. quality D. bodybuilding II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. 6. A. Asian B. basketball C. tennis D. solidarity 7. A. shooting B. squash C. sport D. sure 8. A. rugby B. nearby C. cycling D. apply 9. A. hoped B. attracted C. added D. participated 10. A. athletics B. participants C. efforts D. skills III. Correction 11. By the time Joan arrived, all of the food had eaten. A B C D 12. The weather this year is much hotter than 2005. A B C D 13. If he would be taller, he would be a good basketball player. A B C D 14. The final exam was the more difficult than the mid-semester exam. A B C D 15. The customs in his country are more traditional than that in the United States. 16
  17. A B C D IV. Vocabulary 16. Do you know when the 2006 Asian Games took place? A. happened B. deepened C. added D. struggled 17. The Asian Games have advanced in all aspects since the first Games was help in 1951. A. developed B. competed C. taken place D. decreased 18. Only 489 athletes took part in the 1st Asian Games. A. participated in B. got rid of C. gave up D. added to 19. Korea was chosen to be of the 2002 Asian Games. A. athlete B. host C. participant D. guest 20. The Olympic Games is one of the biggest sporting all over the world. A. problems B. athletes C. cultures D. events V. Word Forms 21. After the accident he lost his for the sport. A. enthusiasm B. enthusiast C. enthusiastic D. enthusiastically 22. We are quite of the success of our country at the next Asian Games. A. hope B. hopeful C. hopefully D. hopefulness 23. I do weight training every day to improve the of muscles. A. strong B. strength C. strongly D. strengthen 24. We presented the athletes some flowers as a token of our for all their efforts to achieve. A. appreciate B. appreciation C. appreciated D. appreciative 25. After the opening ceremony, the athletes got ready to start the . A. compete B. competitor C. competition D. competitive VI. Grammar 26. is considered to be the most popular, is also my favorite. A. Football which B. Football, that C. Football, which D. Football 27. The football season is the time thousands of football fans crowd into the stadium to watch their favorite teams. A. where B. which C. at that D. when 28. Athletes do their best to win medals to winners as awards. A. which give B. are give C. to give D. given 29. Each country sends its best athletes participation expresses the friendship and solidarity. A. who B. which C. that D. whose 30. The man a black suit is a football referee. A. to wear B. wearing C. who wear D. wears. 31. Fencing was first introduced at the 13th Asian Games, in Bangkok. Thailand in 1998. A. to be held B. holding C. when was held D. which was held 32. He took out a photo of Pélé, he adored. A. whose B. whom C. that D. which 33. The death of his son was an experience from he never fully recovered. A. when B. why C. that D. which 34. They are talking about they are looking at. A. David Beckham is picture B. David Beckham’s picture C. David Beckham, which picture D. David Beckham, whose picture 35. This is a picture in the newspaper of a high jumper leg was seriously hurt. A. who B. whom C. whose D. that VII. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase. Up to now, Thailand (1) the host country of the Asian Games four times. In 1966, Thailand held the Games for the first time. It was the 5th Games with 18 countries (2) _____ . In 1970, South Korea dropped its plan to host the games (3) security threats from North Korea, and the (4) host Thailand administered the Games in Bangkok using the funds of South Korea. In 1978, Pakistan dropped its plan to host the Games due to conflicts with Bangladesh and Indian. Thailand (5) to help and the Games were held in Bangkok. The 13th Asian Games was held in Bangkok, Thailand from 6 to 20 December 1998. 36. A. is B. will be C. was D. has been 37. A. to compete B. competing C. competed D. compete 17
  18. 38. A. as B. due to C. because D. despite 39. A. previous B. advanced C. old D. before 40. A. suggested B. advised C. offered D. made VIII. Read the passage carefully and choose the correct answer. The Asian Games owes its origins to small Asian multi-sport competitions. The Far Eastern Championship Games were created to show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931. Other Asian nations participated after it was organized. After World War II, a number of Asian countries became independent. Many of the new independent Asian countries wanted to use a new type of competition where Asian dominance should not be shown by violence and should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian representative Guru Dutt Sondhi proposed to sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed to form the Asian Athletic Federation. A preparatory committee was set up to draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formed and used the name Asian Games Federation. It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years. 41. The text is about . A. the origin of the Asian Games B. the Far Eastern Championship Games C. the Games in Manila D. the relationship of Japan, the Philippines, and China 42. The Far Eastern Championship Games . A. were held in Manila after World War II B. were held in Japan C. were attended by all countries in Asia D. had the participation of only three nations 43. The 14th Olympic Games took place . A. in 1913 B. in august 1948 C. before the World War II D. in February 1949 44. The Asian Games . A. were first held in China B. were first held in Indian C. were suggested establishing by a Londoner. D. were held in same year of the 14th Olympic Games 45. The Asian Games were first held in . A. 1931 B. 1941 C. 1948 D. 1951 IX. Writing 46. The best place in which we can practise English is the staff-room. A. The best place is the staff-room for practising English. B. The best place is the staff-room to practise English. C. The best place for practising English us is the staff-room. D. The best place for us to practise English is the staff-room. 47. There are a lot of people. The people like to do things together. A. There are a lot of people whom like to do things together. B. There are a lot of people who like to do things together. C. There are a lot of people who like do things together. D. There are a lot of people like to do things together. 48. Sue lives in a house. The house is opposite my house. A. Sue lives in a house where is opposite my house. B. Sue lives in a house which is opposite my house. C. Sue lives in a house who is opposite my house. D. Sue lives in a house and which is opposite my house. 49. That old house ___________________. A. at the end of the road has been sold. B. has been sold at the end of the road. 18
  19. C. at the end of the road has sold. D. they have sold at the end of the road. 50. I will wait until __________________. A. She will come tomorrow. B. she comes tomorrow. C. she is coming tomorrow. D. she is going to come tomorrow. KEY CÂU ĐÁP ÁN CÂU ĐÁP ÁN CÂU ĐÁP ÁN 1 D 18 A 35 C 2 D 19 B 36 D 3 B 20 D 37 B 4 D 21 A 38 B 5 A 22 B 39 A 6 A 23 B 40 C 7 C 24 B 41 A 8 A 25 C 42 D 9 A 26 C 43 B 10 D 27 D 44 B 11 D 28 D 45 D 12 D 29 D 46 D 13 A 30 B 47 B 14 B 31 D 48 B 15 D 32 B 49 A 16 A 33 D 50 B 17 A 34 D TEST 2 I. Tick (√) the correct sounds for the words below. /k/ /ʃ/ /s/ 1. appreciate 2. scream 3. advance 4. screen 5. official 6. screw 7. introduce 8. scratch 9. cycling 10. participant II. Give the correct form of the words in brackets. 1. The Asian Games are held for the purpose of developing intercultural __________ (know) and ____________ (friend). 2. In this event, young people from all over Asia gather together to __________. (competition) 3. New sports and _____________ sports have been introduced and added to the Games. (tradition) 4. The Vietnamese ______________ took part in the 14th Asian Games with great enthusiasm. (participate) 5. The six sports events were basketball, ___________, football, aquatic sports, athletics and weightlifting. (cycle) 6. He is a man of great _________. (strong) 7. He left for a ___________ of reasons. (various) 8. The aim of the conference is to promote international __________ (friend) 19
  20. 9. The ____________ in the Asian Games come from all over Asia. (participate) 10. The news is almost certainly true although it’s not yet __________. (officially) 11. You have to be highly _____________ to do well is sport nowadays. (compete) 12. He has the ability to generate _______________ in others. (enthusiast) 13. ________________ is Europe’s second most popular sport. (cycle) 14. We all need ____________ in our diet. (various) 15. The government always encourages the ______________ of small businesses. (develop) III. Read the information and complete each sentence. 1. A friend of mine helped me to get a job. His father is the manager of a company. A friend of mine ____________________________________________________. 2. I couldn't remember the number of my own car. This made the police suspicious. I _________________________________________________________________. 3. I went to see my nephew Jimmy. I used to look after him when he was small. I went _____________________________________________________________. 4. The problem has been discussed in class. We are very interested in it. The problem in _____________________________________________________. IV. Rewrite the following sentences using restrictive or non-restrictive Relative Clauses and punctuate them correctly: 5. Susie brought home a kitten. She’d found it in the park. 6. Paul has a job with Empirico. Its main product is electric light bulbs. 7. Among the group of people was Professor Roggers. I last had seen him in Oxford twenty years earlier. 8. I live on a small road. It leads down to the river. V. Reducing the relative clauses in the sentences below, using V-ing , PP or to -Vo 9. We have an apartment which overlooks the park . 10. The vegetables which are sold in this supermarket are grown without chemicals. 11. Do you know the woman who is coming toward us ? 12. He was the only man who reached the top. 13. He is always the first who comes and the last who goes.. 14. The fifth man who was interviewed was completely unsuitable . VI. Rewrite the following sentences by using reducing the relative clauses: 15. He works in a company that makes car.  He works ________________________________________________. 16. What was the name of the man who you met yesterday?  What was the name of the man ________________________________. 17. This is the best book which you can read on a long flight.  This is the best book ________________________________________. 18. The manager who I wanted to see was away on holiday.  The manager ______________________________________________. 19. The window that was broken has now been repaired.  The window _______________________________________________. 20. The book is about a young girl who runs away from home.  The book is about a young girl ________________________________. ANSWER KEY I. Tick (√) the correct sounds for the words below. /k/ / / /s/ 1. appreciate √ 11. scream √ 12. advance √ 13. screen √ 14. official √ 20
Đồng bộ tài khoản