Bài tập trắc nghiệm môn Anh văn lớp 6

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu ôn tập Tiếng Anh tham khảo gồm 16 chủ đề, mỗi chủ đề có nhiều bài test tiếng anh nhỏ giúp học sinh nắm vững kiến thức ngữ pháp Tiếng Anh hơn, qua đó kỹ năng giải bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh được tốt hơn, đó là điều cần thiết cho các kỳ thi của các em sau này.

Bạn đang xem 20 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: Bài tập trắc nghiệm môn Anh văn lớp 6

LUẬN VĂN

BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM ANH
VĂN LỚP 6
UNIT 1 : GREETINGS

Test 1
Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. How are you?
________
A. I”m a student. B. Thank you very much
C. Very well, thank you D. I’m Lan.
2. ________
My name’s Susan.
A. How’s your name? B. What’s your name?
B. How do you do? B. What you’re name?
3. Which word contains a different sound from the others?
A. bag B. cap
C. dad D. far
4. _______
Hi, I’m Bob. Nice to meet you.
A. How old are you? B. How are you?
C. Hi, my name’s Mary D. I’m fine.
5. Mr. Trung is ________doctor.
A. the B. a
C. an D. –
6. Which word contains the sound/e/?
A. name B. head
C. eraser D. mate
7. Good morning, children.
________
A. Good morning, Miss Angela
B. Very well, thank you. And you?
C. We’re fine, thank you. D. Take care
8. ________
He’s from London.
A. Where’s he from? B. What’s his job?
C. Who’s he? D. What’s his name?
9. ________ is Life Hospital?
It’s in the city center.
A. What B. Who
C. Where D. When
10. _______ Ted and Jack in Mrs. Anna’s class?
A. Is B. Are
C. Be D. Am
11. Are you doctors?
________ .
A. Yes, we’re B. Yes, they’re
C. Yes, I am D. Yes, we are
12. How old are you?
________ .
A. I’m thirteen B. I’m John
C. I’m fine, thanks D. I’m a student
13. Mark lives _______ Manchester.
A. in B. on
C. at D. under
14.What _______ these?
They’re carrots.
A. be B. am
C. is D. are
15. eight + six = _______ .
A. twelve B. thirteen
C. fourteen D. fifteen
16._______ are they?
They’re my classmates.
A.What B. Who
C. Why D. Where
17. Which verb adds_es in the third person?
A. teach B. eat
C. listen D. walk
18. Which word is the odd one out?
A. ten B. sixteen
C. eighteen D. third
19.Hello, Minh. _______ is Long.
A. This B. These
C. Those D. They
20. When you meet your friend at 3pm, you say :
A. Good morning B. Good afternoon
C. Good evening D. Goodnight

Test 2

Choose the correct answer.

1. Nice ______ you.
A. to meeting B. meet
C. meets D. to meet
2. – Goodbye!
_ _______ .
A. See you later B. Good evening
C. Hello D. How are things?
3. _ _______
_ It’s nine am.
A. What the time is? B. How is it late?
C. What hour is it? D. What time is it?
4. – Is that your teacher?
_ _______ .
A. Is B. Yes, it is
C. That one D. Yes, she is
5. _ Thank you very much.
_ _______ .
A. That’s all right B. Please
C. That’s right D. Nothing
6. Which word is the odd one out?
A. watch B. week
C. month D. year
7. Complete the square.
night day
evening



A. morning B. time
C. dark D. afternoon
8. ten + five = ______ .
A. twelve B. thirteen
C. fourteen D. fifteen
9. We ______ fine, thank you.
A. be B. am
C. is D. are
10. – ______ is your teacher?
_ Miss Lan Phuong.
A. What B. Where
C. Who D. When
11. Shirts, trousers and skirts are _______ .
A. dresses B. clothes
C. suits D. wardrobes
12. _ How are you?
_ Not very well, I’m afraid.
_ _______
A. That’s nice! B. Good for you!
C. Thank you. D. What’s wrong?
13.______ you twelve years old?
A. Be B. Am
C. Is D. Are
14. _ Amy, this is my friend, Nancy.
_ _______ .
A. I’m very well, thank you B. Goodbye. See you later
C. Hi, Nancy D. I’m sorry
15. _ _______
_ No, she isn’t. We’re in Miss Mai’s class.
A. Is Miss Hoa your teacher?
B. Are you in Miss Mai’s class?
C. Is Miss Mai your teacher?
D. Are you in Miss Hoa’s class?
16. Which word is the odd one out?
A. lesson B. math
C. history D. literature
17. How many syllables are there in the word wonderful?
A. one B. two
C. three D. four
18. _ Who are ______ ?
_ They’re our friends.
A. we B. us
C. they D. them
19. _ Are you from Thailand?
_ _______ .
A. No, I’m not. I’m from Thailand.
B. Yes, they’re. They’re from Thailand.
C. No, I’m not. I’m from Singapore.
D. Yes, they’re. They’re from Singapore.
20. Which word has three syllables?
A. fourteen B. fifteen
C. sixteen D. seventeen


Test 3

Choose the correct answer.
1. _ How are yoy today?
_ _______ .
A. I’m from Liverpool. B. Hi. Myname’s Ted.
C. I’m very well, thanks. D. I’m thirteen years old.
2. _ Is Mr.Pike your form teacher?
_ _______
A. Yes, it is. B. Yes, he is.
C. Yes, she is. D. Yes, we are.
3. Which sentence is correct?
A. Tina is my best friend. B. Tina is my best friend.
C. Tina is friend best my. D. Tina my best friend is
4. Which word contains a different sound from the others?
A. cake B. day
C. way D. cat
5. nineteen _ three _ six = _______ .
A. ten B. eleven
C. twelve D. thirteen
6. Where _______ your school?
A. it is B. there’s
C. is D. is it
7. Bob and Ted are brothers, and Anna is _______ sister.
A. they B. theirs
C. them D. their
8. We have ______ English lesson today.
A. a B. an
C. the D. _
9.Bread, cake and potatoes are _______ .
A. vegetables B. meals
C. cooking D. food
10. Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Fine, thanks.
b. Good afternoon, Lisa. How are you?
c. Fine, thank you. And you?
d. Good afternoon, George.
A.b-c-a-d B. a-b-d-c
C. d-c-a-b D. d-b-c-a
11.Which sentence is correct?
A. The name of your best friend is what?
B. What your best friend the name is?
C. What is the name of your best friend?
D. What the name of your best friend?
12.Which word is the odd one out?
A. day B. morning
C. afternoon D. evening
13.Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Hello, Bob. This is Linda.
b. Hi, Linda. Nice to meet you.
c. Hello, Andy.
d. Nice to meet you.
A. d-b-a-c B. c-a-b-d
C. b-c-d-a D. a-d-c-b
14. Which sentence is correct?
A. Comes here, Rose. B. Come here, Rose.
C. To come here Rose. D. Here come, Rose.
15. I have an English lesson ______ Monday.
A. at B. by
C. in D. on
16. _______ a clock in your class?
A. Is B. It
C. Is there D. Has there]
17. Mai and Trang______ good friends.
A. are B. am
C. it’s D. is
18. At what time _______ ?
A. does the lesson starts B. starts the lesson
C. the lesson starts D. does the lesson start


Read the text and choose the answer that you think fits best according to the text.
My name’s Akemi. I’m 25 years old and I come from Tokyo in Japan. I’m a student at
Cambridge University, where I study English. My interests are theater, cinema and classical
music. In Japan I work in a large department store selling cosmetics. When I go home I hope
to get a job using my Enhlish, maybe in a travel agency. My ambition is to travel all over
Europe and learn another European language.

19. Akemi is ______ years old.
A. twenty_two B. twenty_three
C. twenty_four D. twenty_five
20. Which of the following is true?
A. Akemi is interested in theater, but she doesn’t like cinema and classical music.
B. Her interests are theater and pop music.
C. She dislikes theater, cinema a nd classical music.
D. Theater, cinema and classical music are her interests.
21. In Japan Akemi works ______ .
A. at a university B. in a department store
C. at a travel agency D. in advertising
22. Her ambition is _______ .
A. to sell cosmetics
B. to travel all over Europe
C. to learn another European language
D. Both B and C
Listen and circle the letter of the correct answer.
1. a) Hi, my name is ______ .
A. Nga B. Thu C. Lan
b) I’m ______ years old.
A. eleven B. twelve C. thirteen
2. a) Hello, I am ______ .
A. Tom B. Peter C. John
b) I am _______ .
A. ten B. fourteen C. fifteen
3. a) Hello, ______ . This is Long.
A. Miss White B. Miss Hoa C. Mr.Ba
b) _ Hi, Long. How old are you? _ I’m ________ .
A. eight years old B. nine years old C. ten years old
UNIT 2 : AT SCHOOL


Test 1

Choose the correct answer.
1. _ What’s your favorite _______?
_ Oh, Math, I think.
A. teacher B. friend
C. subject D. letter
2. This is my school_______ . I have Literature on Tuesday.
A. notebook B. timetable
C. lesson D. professor
3. Which word contains a different sound from the others?
A. mother B. thing
C. Thursday D. thirty
4. Which word is the odd one out?
A. book B. pencil
C. friend D. ruler
5. Which sentence is correct?
A. No take photographs. B. No taking photographs
C. Don’t take photographs D. Don’t to take photographs
6. I go to school _______ bus.
A. a B. the
C. an D. _
7. _ What are _______ ?
_ They’re pencils.
A. this B. that
C. those D. them
8. They’re my friends. ______ names are Ted and Mark.
A. Them B. They
C. Theirs D. Their
9. _ ______ students are there in your class?
_ Forty
A. Why B. How much
C. How many D. Who
10. I live ______ an apartment.
A. in B. for
C. up D. with
11._ ______ your book.
A. Listen B. Stand
C. Come D. Open
12. _ ______ do you live?
_ In Hue city.
A. Who B. Where
C. When D. Why
13. Which word contains the sound / e /?
A. open B. ruler
C.student D. desk
14. This is a photo ______ my school.
A. of B. on
C. up D. by
15. What ______ ?
A. does window mean B. mean window
C. it means window D. is the meaning from window
16. Let’s _____ to the cinema.
A. going B. to go
C. go D. goes
17. _ ______ ?
_ From Japan.
A. Where are you from
B. Where do you come from
C. Where are you coming from
D. From where you come
18. Which word is the odd one out?
A. pretty B. beautiful
C. sympathetics D. good-looking
19. Complete the square.

class student
office



A. work B. room
C. desk D. secretary
20. _ What does Ms.Julie do?
_ She’s ______ teacher at a big high school.
A. one B. _
C. a D. an
21. Is Elizabeth_______?
A. your old friend B. an old your friend
C. an old friend from you D. an old friend of yours
22. _ Which pencil do you want?
_ ______
A. That one. B. That’s it.
C. Here is. D. Yes, please.

Test 2

Choose the correct answer.
1. This for you and ______ are for your little sister.
A. there B. this
C. that D. those
2. Football, chess and badminton are ______ .
A. maches B. plays
C. athletics D. games
3. Is that ______ house?
A. he B. him
C. she D. her
4. Nam gets a letter _______ his sister every week.
A. from B. out
C. on D. up
5. _ What do you do?
_ ______
A. I’m thirteen years old. B. I’m Bob.
C. I’m a student. D. I’m in Mrs.Kim’s class.
6. That is ______ schoolbag.
A. my B. I
C. me D. mine
7. Where ______ Lan and Mai live?
A. is B. are
C. does D. do
8. I often go ______ bed at nine o’clock.
A.to B. at
C.on D. in
9. Is ______ your desk?
A. these B. that
C. here D. those
10. Do you know _______ ?
A. the address from them B. theirs address
C. there address D. their address
11. What is this _______ English?
A. on B.in
C. for D. at
12.Which word has three syllables ?
A. eraser B. teacher
C. student D. street
13. _ ______ ?
_ R_O_S_E, Rose.
A. Is that your first name
B. Is your name short
C. How do you spell your name
D. Do you like your name
14. Sit ______, please!
A. in B. at
C. on D. down
15. ______ fruit is very sweet.
A. These B. This
C. Those D. There
16. _ Is this your pen ?
_ _______
A. This is a pen. B. It’s apen.
C. Yes, they are D. Yes, it is
17. _ ______ is that ?
_ It’s a ruler.
A. Who B. What
C. Which D. Where
18. _ Where does your sister live ?
_ She lives ______ a small house on King street.
A. in B. on
C. with D. for
19. _ Are those his pencils ?
_ _______
A. Yes, it’s. B. No, it isn’t
C. Yes, they’re. D. No, they aren’t.
20. _ What’s her job ?
_ ______ nurse.
A. She’s B. She’s a
C. Her jobs D. She makes a
21.Mary lives _______ her mother and father.
A. to B. by
C. with D. from



Test 3
Choose the correct answer.
1.It is _____ question.
A. not hard B. a easy
C. an easy D. not an hard
2. ______ to school at 6.30 am.
A. We go usually B. Go we usually
C. Usually go we D. We usually go
3. Are these ______ notebooks ?
A. yours B. your
C. of you the D. you’re
4. Mike is ______ school.
A. on the B. to
C. at D. on
5. _ Where’s my English book?
_ _______
A. Here is. B. Here you are.
C. This one. D. I have.
6. We live near ______ a supermarket.
A. of B. from
C. by D. _
7._ Have some biscuits.
_ ______
A. Thank you very much. B. Thank very much.
C. Thanks you very much. D. Very much thanks.
8. Which sentence is correct ?
A. What the time is it? B. What the time?
C. How late is the time? D. What’s the time?
9. Who are all ______ people?
A. this B. that
C. those D. them
10. _ Goodbye!
_ Goodbye! _______ later!
A. I see you B. To see you
C. We see you D. See you
11. They live about twenty kilometers ______ here.
A. away from B. away of
C. near D. near from
12. Bob and Ted have a sister. _______ Jane.
A. Their name is B. Her name is
C. His name is D. Its name is
13. ______ many students in your class?
A. Have there B. Is it
C. Are there D. Are they
14. _______ that!
A. Do not B. Don’t
C. Not to do D. Don’t do
15. I often spend two hours ______ my homework.
A. for do B. doing
C. to do D. for doing
16.Which sentence is correct?
A. What age have you? B. How old you are ?
C. How old are you? D. A & C

Read the conversation and then decide if the statements are true or false.

Carlos : Excuse me, is this seat free?
Miguel : Yes, it is.
Carlos : Thanks. (Carlos sits down) . I’m Carlos.
Miguel : Hi, Carlos. I’m Miguel. Are you a new student here?
Carlos : Yes, I am. This is my first day at school. How is this class?
Miguel : It’s great. The students are very nice and the teacher is fantastic.
Carlos : Wow! The teacher is that good?
Miguel : Yes, she is. Mrs. Lee is one of my favorite teachers.
Carlos : Umm…Isn’t this Mrs. Kim’s class?
Miguel : No it isn’t.
Carlos : Isn’t this room 401?
Miguel : No, it isn’t. This is room 410. Room 401 is across the hall.
Carlos : Oops. I’m in the wrong class.
17. Miguel is a new student.
A. True B. False
18. Migue is very happy with his class.
A. True B. False
19. Carlos’s class is in room 410.
A. True B. False
20. Carlos is in Mrs. Kim’s class.
A. True B. False
21. Carlos and Miguel are in the same class.
A. True B. False

Listen and complete the sentences.

1. This is my...........................
2. It is .....................................
3. This is my .........................
4. That is my ..........................
5. And that is my ...................
6. It is .....................................
UNIT 3 : AT HOME

Test 1

Choose the correct answer.
1. ______ people are there in your family?
A. How long B. How far
C. How much D. How many
2. _ ______ is that ?
_ My brother.
A. Which B. Who
C. What D. When
3. Which word contains a different sound from the others ?
A. lamp B. fan
C. bag D. father
4. _ ______ does your mother do?
_ She’s an engineer.
A. Where B. Who
C. What D. Which
5. _ How _____ is your little brother?
_ He’s three years old?
A. many B. mnuch
C. years D. old
6. _ What are _____ ?
_ They’re stools.
A. this B. that
C. there D. they
7. _ What’s your father’s name ?
_ ______ name is Hung.
A. He B. His
C. She D. Her
8. _ What _____ those, Bin ?
_ They’re armchairs.
A. does B. do
C. is D. are
9. How many windows _____ in your class ?
A. are there B. there are
C. there isn’t D. there aren’t
10. They often play soccer in the ______ .
A. school gate B. schoolyard
C. schoolmate D. schoolwork
11. Which word has three syllables ?
A. table B. telephone
C. window D. bench
12. Those ______ pens and pencils.
A. is B. are
C. has D. have
13. Which word is the odd one out ?
A. couch B. living room
C. table D. armchair
14. _ What is it ?
_ It’s an _____ .
A.armchair B. television
C. table D. bookself
15. How many syllables are there in the word television?
A. one B. two
C. three D. bench
16. Complete the square.
small large
light



A. heavy B. large
C. difficuilt D. good
17. _ _______
_ No, he isn’t. He’s in the English class.
A. Is Bob in the English class? B. Is Bob from Italy ?
C. Is Bob in the Frech class ? D. Is Exnglish difficuilt ?
18. _ Are you in my history class ?
_ Yes, I _____ .
A. ’m B. am
C. ’re D. A & B
19. Which sentence is correct ?
A. Please no eat in class B. Please don’t eat in class.
C. Please no to eat in class. D. Please don’t to eat in class.
20. What _____ your favorite food ?
A. is B. are
C. does D. do

Test 2.

Choose the correct answer.
1. I’m not good _____ Frech.
A. at B. on
C. for D. by
2. What’s the matter?
A. All right. B. Don’t bother.
C. Nothing. D. Fine, thanks.
3. Which word is the odd one out ?
A. bed B. table
C. window D. chair
4. Which word contains a different sound from the others ?
A. high B. wide
C. fine D. sit
5. The children wake _____ early in the morning.
A. off B. to
C. up D. out
6. _ What’s the date today ?
_ It is _____ June.
A. twelve B. twelfth
C. twelve of D. the twelfth of
7. _ How many windows are there in your house ?
_ ______ six.
A. There is B. There are
C.There has D. There have
8. _ _____ is Phong ?
_ He’s in the livingroom.
A. When B. Where
C. Who D. What
9. Which verb adds _ es in the third person ?
A. go B. write
C. sleep D. tell
10. ______ a clock in your room ?
A. Are there B. Is there
C. Have there D. Has there
11. Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Her name’s Julie.
b. She’s a nurse.
c. Who’s that ?
d. What’s her name ?
e. What does she do ?
f. That’s my sister.
A. d-e-a-b-f-c B. b-a-f-d-e-c
C. c-f-d-a-e-b D. e-f-d-b-a-c
12. This is Mr. Ba and _____ students.
A. him B. his
C. he D. _
13. How old are _____, Trung and Minh ?
A. we B. he
C. she D. you
14. twenty _ five _ eight = ______ .
A. five B. six
C. seven D. eight
15. Complete the square.
hours cloc
k
month
s



A. day B. calendar
C. moon D. year
16. Which word is the odd one out ?
A. book B. magazine
C. record D. newspaper
17. I _____ old clothes when working in the garden.
A . carry B. do on
C. wear D. dress
18. _ What ______ ?
_ Beautiful.
A. the wearther is like B. is the wearther like
C. weather is it like D. like is the weather
19. How _____ your brother’s name?
A. do you spell B. is the spelli ng of
C. to writing D. write
20. Which sentence is correct ?
A. Are these your luggage ? B. Is your luggage this one ?
C. Is this your luggage ? D. Are these your luggage ?
21. Put the word usually in the right place in the following sentence.
He (A) gets (B) up (C) at (D) seven o’clock.
22. ______ are students.
A. My both sister B. My sisters both of them
C. Both my sister D. The both of my sister

Test 3
Choose the correct answer.
1. _ Would you like a drink ?
_ ______
A. Certain! B. I can!
C. That’s very kind of you! D. Don’t mention it!
2. Complete the square.

aunt uncle
niece



A. nephew B. grandson
C. cousin D. daughter
3. Which word contains a different sound from the others ?
A. sea B. tea
C. cheese D. bed
4. ______ meadows on the way.
A. There is B. There are
C. There has D. There have
5. _ Is this your favorite class?
_ ______
A. Yes, this is. B. No, there isn’t.
C. Yes, I think so. D. No, it doesn’t.
6. There are five people in ______ family.
A. they B. their
C. them D. theirs
7. _ What are those?
_ ______ CDs.
A. This is B. These are
C. They are D. That is
8. Tell me something ______ your family.
A. about B. _
C. over D. on
9. Go and _____ a bath!
A. wash B. make
C. do D. have
10. Close the door_____; it’s cold in here.
A. _ B. up
C. to D. have
11. My house is opposite ______ the park.
A. from B. of
C. _ D. to
12. Which word has four syllables?
A. literature B. chemistry
C. history D. physics
13. How _____ money do you want?
A. many B. much
C. little D. a lot of
14. _ _____ they work?
_ They work in a big hospital.
A. Who B. When
C. What D. Where
15. Which word is the odd one out?
A. flower B. grass
C. tree D. earth
16. My cousin and _____ are in our livingroom.
A. my B. me
C. mine D. I
17. _ Do you mind if I sit here?
_ _______
A. Not at all B. It is the same
C. How do you wish. D. never mind

Read the text and choose the answer that you think fits best according to the text.
We live in a house in a suburb of Manchester. We’ve got a livingroom, a dining
room, and a kitchen downstairs. Upstairs there are three bedrooms and a bath room.
Outside, there’s agarage, a front garden, and a back garden. The house isn’t very big but we
like it. It’s convenient for shops and school and things like that, and the neighbors are very
friendly.

18. They live _____ .
A. in the city center B. in a flat
C. in the countryside D. in a suburb of Machester
19. The livingroom is ______ .
A. between the dining room and the kitchen
B. opposite the bedroom
C. downstairs D. upstairs
20. There are _____ rooms upstairs.
A. two B. three
C. Four D. five
21. The house is ______ .
A. big B. expensive
C. beautiful D. convenient for
22. The neighbors are ______ .
A. Noisy B. friendly
C. hard-working D. generous

Listen and check ( ) the correct box for True or False

T F
1. There are five people in my family.
2. My father is a teacher.
3. My mother is for ty.
4. My brother is a doctor.
5. My sister is a student.




UNIT 4 : BIG OR SMALL

Test 1

Choose the correct answer.
1. – Who are you?
_ _______
A. How do you do? B. Thank you, Daisy.
C. Fine, thanks. D . My name’s Daisy.
2. Is _____ big?
A. Nancy school B. Nancy’s the school.
C. the school with Nancy D. Nancy’s school
3. How _____ milk is there in the bottle?
A. much B. many
C. few D. little
4. Susan is ______ grade 6.
A. on B. at
C. for D. in
5. How many classrooms ______ ?
A. your school have B. does your school have
C. your school has D. does your school has
6. _ ______ is your house ?
_ It’s in the coutry.
A. Who B. What
C. Where D. When
7. Which word contains a different sound from the others ?
A. tea B. breakfast
C. heavy D. bread
8. Our flat is on _____ floor.
A. three B. third
C. th three D. the third
9. Which word is the odd one out?
A. beautiful B. garden
C. large D. cheap
10. Complete the square.
new old
thin



A. round B. thick
C. short D. tall
11. _ ______
_ He’s in grade 12.
A. Your brother grade 12?
B. How old is your brother?
C. Which grade is your brother in?
D. Is this room 12?
12. _ _____
_ I have luch at 11.30 am.
A. What time do you have lunch?
B. Where do you have lunch?
C. What time is it?
D. Do you have lunch at school?
13. _ Where is your dictionary?
_ _______ on the table.
A. It B. It’s
C. It is D. B & C
14. Rose fets up at 6.00 ______ the morning.
A. in B. on
C. at D. with
15. Hung ______ dressed very quickly.
A. does B. wears
C. carries D. gets
16. Which verb adds _es in the third person?
A. see B. watch
C. buy D. work
17. Which word is the odd one out?
A. high B. wide
C. heavy D. long
18. _ ______ is the film?
_ Two and a half hours
A. How much B. When
C. What time D. How long
19. The table _______ .
A. is long one meter B. has one meter
C. is one meter long D. Is one long meter
20. Put the word of ten in the right place in the following sentence.
Giang (A) has (B) breakfast (C) at (D) 6.30 am.
21. That house is very big ______ beautiful.
A. but B. so
C. and D. however
22. _ Fred says he doesn’t like you.
_ ______
A. I don’t care. B. It is the name
C. I know he isn’t. D. I’m sorry.

Test 2

Choose the correct answer.
1. ______ do you pronounce this word?
A. What B. Who
C. How D. Which
2 Complete the square.
Youn old
g
fast


.

A. heavy B. short
C. small D. slow
3. Match 3.30 pm with the correct part of the day.
A. nifht B. mornoing
C. afternoon D. eveming
4. Which sentence is correct ?
A. Susan don’t work in a bank
B. Susan doesn’t works in a bank.
C. Susan not work in a bank.
D. Susan doesn’t work in a bank.
5. _ ______
_ Yes, I do. I really enjoy it.
A. Where do you work?
B. Do you like your job?
C. Does your wife enjoy her job?
D. Does your wife work for a computer company?
6. There are two pictures _____ the wall.
A. on B. over
C. for D. with
7. How many people _____ ?
A. is there B. are there
C. has there D. have there
8. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
The house is big.
A. We live in a big house. B. It’s a big house.
C. I buy a big house. D. Is the house big.
9. Which word is the odd one out?
A. pink B. green
C. dark D. red
10. Is this _____ floor?
A. thirteen B. the thiteen
C. thirteeth D. the thirteenth
11. There’s Liz with _______ .
A. her three friends close B. her three close friends
C. three friends close her D. three close friends her
12. _ ______
_ Anna often has breakfast at 6.00 am.
A. What does Anna often do at 6.00 am?
B. What time does Anna often have breakfast?
C. When does Anna often have breakfast?
D. A, B& C
13. My school is _____ Le Duan street.
A. under B. at
C. on D. for
14. How many syllables are there in the word competition?
A. two B. three
C. four D. five
15. Where is _____?
A. Mr. Fred office B. Mr. Fred’s office
C. office of Mr. Fred D. Mr. Fred’s an office
16. There are ______ in the school.
A. eight hundreds student B. eight hundreds students
C. eight hundred student D. eight hundred students
17. Which class ______ ?
A. are you in B. you are in
C. you are study D. are you study
18. _ Is there a library in your school?
_ _______
A. Yes, it is B. Yes, there is
C. Yes, it’s D. Yes, there’s
19. Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Pleased to meet you, Edward. Myname’s Linda.
b. Hello, I’m Edward.
c. I’m from Singapore. And you?
d. Where are you from?
e. Nice to meet you, Li nda.
f. I’m from London.

A. c-e-f-d-b-a B. a-c-e-f-b-d
C. b-a-e-d-c-f D. a-e-d-f-b-c

Test 3

Choose the correct answer.
1. I’m in class 6A. _____ about you?
A.What B. Who
C. Which D. Why
2. Which word is the odd one out?
A. ninth B. twelve
C. third D. fifth
3. What do you do _____ morning?
A. a B. in
C. the D. every
4. I ______ my teeth.
A. wash B. do
C. make D. brush
5. We often go to the cinema ______ Saturday nights.
A. on B. in
C. at D. with

6. Complete the square.
goo fantastic
d
bad



A. worse B. great
C. afraid D. terrible
7. Which sentence is correct?
A. How’s about going for a walk?
B. What’s about going for a walk?
C. What you say we go for a walk?
D. Why don’t we go for a walk?
8. Which word contains a different sound from the others?
A. warm B. wash
C. wall D. walk
9. Nursing, teaching and engineering are ______ .
A. works B. lines
C. titles D. profssions
10. Is Luke’s school in ______ country?
A. a B. an
C. the D. one
11. What _____ Frank do after school?
A. is B. are
C. does D. do
12. Which word has three syllables?
A. invenntion B. interviewee
C. decide D. nineteen
13. Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Yes, but where is my bag?
b. Where are my books?
c. No, it isn’t.
d. They are in your bag.
e. Is it in your room?
A. c-d-a-b-e B. b-d-a-e-c
C. a-d-b-e-c D. d-b-c-e-a
14. _ How are your parents?
_ ______
A. Oh, that’s interesting. B. She’s fine, thank you.
C. Pleased to meet you. D. They’re fine, thanks.
15. Do you have _____ brothers or sisters?
A. a B. the
C. any D. an
16. Put the word never in the right place in the following sentence.
Martha (A) is (B) in (C) a (D) tennis competition.
17. _ What do you do in the morning?
_ I get up. ______ I wash my face and brush my teeth.
A. But B. However
C. Then D. So
18. ______ any wine left?
A. Is there B. Is it
C. Has there D. Is

Read the text and choose the answer that you think fits best according to the text.

My name’s Louisa. I’m 19 years old and come from Italy.
I’m a student at the university, where I study French. Most of my lectures are in the
afternoon, so I usually get up late and study in the evenings. At weekends, I often go to the
cinema with my friends in the witer, or to the seaside in the summer. My family has a house
on the Adriatic coast, and we all go there every summer for two months. I’m very interested
in environmental issues, and would like to meet students from other countries who share my
views.

19. Louisa is a _____ .
A. environmentalist B. student
C. doctor D. engineer
20. She studies _____ .
A. French B. Italian
C. environmental issues D. engineering
21. She usually ______ .
A. studies in the morning
B. Does her homework in the afternoon
C. gets up late
D. goes to bed early
22. In the summer, she ______ .
A. travels to different countries
B. goes to the cinema
C. meets students from other countries
D. goes to the seasid

Listen and check the sentences you hear.

1. This is my classroom.
This is my school.
2. There are forty students in my class.
There are fourteen students in my class.
3. There are twelve desks and benches.
There are twenty desks and benches.
4. There is a big clock on the wall.
There is a big clock on the table.
5. There is an armchair.
There is a chair.
6. My teacher’s name is Hoa.
My teacher’s name is Lan.
7. She is fifty years old.
She is fifteen years old.
UNIT 5 : THINGS I DO

Test 1

Choose the correct answer.
1. George often has ______ at 6.00 am.
A. breakfast B. a breakfast
C. the breakfast D. an breakfast
2. Don’t forget to ______ your teeth after meals.
A. put B. make
C. brush D. finish
3. Helen ______ television every evening.
A. watch B. watches
C. is watch D. is watches
4. Which word contains a different sound from the others.
A. teeth B. math
C. thin D. though
5. _ Who’s that?
_ _______ Lan.
A. It’s B. You’re
C. They’re D. We’re
6. Linda _____ thwe house work everyday.
A. makes B. works
C. does D. A & C
7. _ Where does Bob live?
_ He lives _____ 39 Spring street.
A. on B. in
C. under D. at
8. Which sentence is correct?
A. When we have English?
B. We have English when?
C. When do we has English?
D. When do we have English?
9. Which word has three syllables?
A. music B. routine
C. volleyball D. tennis
10. Which word is the odd one out?
A. telephone B. lamp
C. door D. cassette reccorder
11. Do you________sports?
A. work B. play
C. make D. perform
12. I often watch___________after dinner.
A. television B. the television
C. a television D. an television
13. Juilia enjoys________ to music.
A. listen B. listening
C. to listen D. to listening
14. _________does Trang do after school?
A. when B. What
C. Where D. How
15. _______girls play soccer?
A. Is B. Are
C. Does D. Do
16. How many syllables are there in the word basketball?
A. two B. three
C. four D. five
17. We have history______Monday and Saturday.
A. at B. in
C. on D. for
18. Does Susan like playing coputer games?
A. No, it isn’t B. No, she isn’t
C. No, it doesn’t D. No, she doesn’t
19. _________is your house?
- It’s in Van Xuan village.
A. Who B. What
C. Where D. When
20. It’s nine o’clock__________.
A. evening B. in evening
C. in the evening D. in some evening
21. My little brother______to music every day.
A. listens B. listen
C. is listen D. are listen
22. What_______your mother do?
-She’s a nurse.
A. doing B. to do
C. do D. does

Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. __________do you go to bed?
- I go to bed at 10.00 p.m.
A. Why B. How
C. When D. What
2. What_________do you often get up?
A. o’clock B. clock
C. times D. time
3. They have classes________7 a.m to 11.15 a.m
A. from B. at
C. in D. during
4. Which word is the old one out?
A. school B. coffee bar
C. canteen D. restaurant
5. Which of the following is not correct?
A. at 9.00a.m B. at noon
C. at Christmas D. at June
6. ________do you have to day?
- Math and Geograpy.
A. When B. What
C. What time D. Who
7. Nam likes sports. He often plays________after school.
A. swimming B. physical exercises
C. jogging D. volleyball
8. ________Mr. Binh and Mr. Tuan engineers?
A. Do B. Does
C. Are D. Is
9. Is their school big________small?
A. and B. so
C. with D. or
10. Don’t_________up too late: You have a test tomorrow.
A. make B. stand
c. remain D. stay
11. Can you________me your pencil?
A. lend B. borrow
C. do D. rent
12. Do you like playing badminton?
---------------
A. Is so B. Much
C. Yes, I do D. That’s all right.
13. What are those?
- They are________.
A. my son his pencils B. my son pencils
C. the pencils my son D. my son’s pencils
14. Let’s play chess________ dinner.
A. since B. after
C. on D. for
15. My little brother__________a dog for his birthday.
A. want B. enjoys
C. wishes D. hopes
16. There’s no food in the house.
- It doesn’t_________
A. care B. worry
C. make anything D. matter
17. Mai’s afraid__________dogs.
A. about B. from
C. for D. of
18. How long does it________to walk to your school?
A. want B. need
C. take D. make
19. Don’t be late______your music lesson!
A. on B. for
C. take D. to
20. Do evening classes start at 7.00 p.m?
- ---------------
A. Yes, they start B. Yes, they do
C. No, they not start D. No, they aren’t start
21. The sun rises at 6.23 a.m. and________at 17.03 p.m.
A. sets B. goes to bed
C. puts away D. lies down
22.Put these sentences in the correct order.
a. Hello, Peter. Where do you live?
b. What’s your name?
c. I’m fifteen years old.
d. I live on Nguyen Chi thanh Street.
e. My name’s Peter.
f. How old are you, Peter?
A. f-d-e-c-a-b B. a-d-c-b-f-e
C. e-c-d-f-a-b D. b-e-a-d-f-c

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. – How often do you play tennis?
- -----------------------------
A. Not very often B. Some times
C. Sometime D. Every time
2. This is a famouse painting______Picasso.
A. to B. up
C. from D. by
3. – What’s that?
- It’s a________
A. leg’s table B. leg table
C. something either D. table leg
4. We don’t like coffee. Can we have________?
A. something else B. something other
C. something either D. other thing
5. – How big is your family?
- ………………………
A. We are ten B. It is ten people
C. There are ten of us D. We have ten people
6. – What time do you have dinner?
- ………at 6.00 p.m
A. Hard B. Usual
C. Exact D. Generally
7. – Do you like my my new dress?
- ………………….
A. Where from? B. No, it isn’t
C. Yes, it suits you D. Of course I am!
8. I am tired_________grammar exercises
A. to do B. school
C. child D. by do
9. Would you like________that for you?
A. me doing B. me to do
C. me do D. that I do
10. Which word is the odd one out?
A. stamp B. writing paper
C. envelope D. post office
11. -__________house is this?
- It’s my house.
A. What B. Where
C. How D. Whose
12. Which sentence is correct?
A. You can help me these bags?
B. Can you help me with these bags?
C. Can you help these bags to me?
D. Can you help these bags about me?
13. What do you do__________your free time?
A. in B. at
C. for D. on
14. What do you in the mornings - ………………..?
A. bread or cereal B. tea or coffee
C. ice-cream or apple pies D. sandwiches or hamburgers

For gifted students

Read the text and then decide if the statements are true or false.

Minika is a chalet girl. She works in the ski resort of Verbier in Switzerlan. She looks
after groups of skiers.
Her day always starts early. She gets up at 5 o’clock in the morning. At 5.30 she
walks to the shop and buys some bread for the guests’ breakfast. At 7 o’clock she makes
some coffee and takes it to the guests in beb.
After breakfast the guests go skiing. Then Monika washes up, makes the beds, and
tidies the chalet. She has a rest at about 11 o’clock. She doesn’t make lunch for the guests,
so in the afternoon she normally goes skiing for about three hours. At 4.30 the guests come
back and have some tea, cakes, and a glass of wine. Then Monika cooks the evening meal.
The guests often go to a café or a club after dinner. Monika sometimes goes with them
or meets her friends, but she doesn’t usually go out, because she hass to get up early the next
day. So she washes up and then she usually watches TV for an hour. She goes to bed at
about 10.00.
Monika never goes skiing on Saturday, because it’s always a very busy day. The
guests leave in the morning and then Monika has to lean the chalet. After that she goes to the
supermarket and buys food and other things for the week, before the new guests arrive.
Monika likes working as a chalet girl, because she meets a lot of different
people.”But,” she says, “it’s a job, not a holiday”.
15. Monika goes to the shop at 5 a.m.
A. True B. False
19. She goes to the shop by car
A. True B. False
16. The guests have coffee in bed.
A. True B. False
17. Monika tidies the chalet in the morning.
A. True B. False
18. She makes lunch for the guests at twelve.
A. True B. False
19. The guests have cakes, tea and wine at 5 o’clock.
A. True B. False
20. Monika usually goes to a club in the evening.
A. True B. False
21. She doesn’t go skiing.
A. True B. False

Listen and fill the time in each blank.

1. Lan gets up at …………………………… .
2. She goes to school at……………….. …….
3. She has claaes from ……….. to ………… .
4. She does the housework in ……………… .
5. She does her homework from ………… to ……….. .
6. She goes to bed at ………………………. .
UNIT 6 : PLACES

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Which word contains the sound/i:/?
A. beautiful B. between
C. children D. hospital
2. Maria is _________home all day.
A. at B. on
C. in D. between
3. The bank is ________to the supermarket.
A. behind B. opposite
C. in front of D. next
4. Which sentence is correct?
A. Drugstore is between hospital and restaurant.
B. The drugstore between the hospital and the restaurant.
C. Drugstore is between hospital with restaurant.
D. There is a drugstore between the hospital and the restaurant.
5. _________
- There’s a television in the living room.
A. Is the living room big?
B. What’s there in the living room?
C. Is your television big or small?
D. How many room are there is your house?
6. How many syllables are there in the word village?
A. two B. three
C. four D. five
7. ________the left of the house, there are tall trees.
A. With B. At
C. To D. In
8._________theaters are there in your town?
- There are two
A. Where B. How many
C. How D. What
9. The cat is________the table.
A. in B. under
C. on D. B&C
10. Which sentence is correct?
A. Tom’s sister work in a big factory.
B. The sister of Tom’s works in big factory.
C. Tom’s sister work in a big factory.
D. Sister of Tom work in a big factory.
11. __________are they?
- They’re Tom and Susan.
A. How many B. Who
C. What D. Where
12. Look at_______ boy over there.
A. this B. that
C. these D. those
13. Which word is the odd one out?
A. milk B. fish
C. sheep D. cow
14. Which word has two syllables?
A. bakery B. mountain
C. town D. factory
16. _____ children study very hard.
A. This B. That
C. These D. A&C
17. Replace the underlined group of words with an appropriate pronoun.
I have two sons and one daughter. I love my sons and daughter very much.
A. it B. his
C. her D. them
18. ----------
- We have Geography on Saturday.
A. What do we have on Saturday?
B. When do we have Geography?
C. Do me like Geography?
D. a&B
19. Is________your brother in that car?
A. this B. that
C. these D. those

20. Which word is the one out?
A. Where B. between
C. under D. opposite
21. Jim and John come________Manchester.
A. on B. from
C. in D. at
22. _________grade is Mai in?
- She’s in grade 6
A. Where B. Which
C. How D. How many
23. _________
- He’s my best friend
A. What does he B. Which
C. How D. How many
24. What is this?
- ………………….
A. That’s my niece B. They’re our friends?
C. These are stamps D. It’s a ruler
Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. My father plants a lot of flowers _______ the garden.
A. on B. at
C. in D. under
2. Is _______ your computer?
A. the B. this
C. these D. A & B
3. The hotel is between the bank _______ the post office.
A. with B. from
C. and D. across
4. Which word has four syllables?
A. beautiful B. supermarket
C. moutain D. restaurant
5. Do you have any pictures _______ your bedroom?
A. in B. on
C. up D. over
6. Which sentence is correct?
A. Our house have no yard.
B. Our house hasn’t got a yard.
C. Our house doesn’t have a yard.
D. B & C
7. We live in a house ______ a lake .
A. near B. in front
C. between D. next
8. Is there a cinema _______ the neighborhood?
A. under B. in
C. over D. opposite
9. How many syllables are there in the word cinema?
A. two B. three
C. four D. five
10. I watch TV _______ .
A. every night B. everynight
C. a night D. the night
11. – Is there a stadium in your city ?
_ _______
A. Yes, it is B. Yes, it has
C. Yes, it does. D. Yes, there is.
12. - ______ is behind the house?
- The garden.
A. What B. Where
C. Who D. Whose
13. My father ______ for a bank.
A. work B. working
C. works D. to work
14. Which word is the odd one out?
A. biscuit B. breakfast
C. lunch D. dinner
15. Complete the square.
picture paint
photo

A. do B. make
C. take D. pull
16. Which word contains a different sound from the others?
A. butter B. put
C. sugar D. push
17. Which word contains the sound / e / ?
A. great B. bread
C. break D. steak
18. How many people ______ at the bus stop?
A. is it B. is there
C. are they D. are there
19. There’s someone ______ the door.
A. in B. at
C. on D. under
20. Put the sentences in the correct order to make a conversation.
a. Thank you.
b. Goodmorning. Can I help you?
c. It’s the second door on the right.
d. Goodmorning. Where can find the secretary’s office, please?
A. c-a-b-d B. b-d-c-a
C. a-c-b-d D. c-d-a-b
Test 3

Choose the correct answer.
1. There aren’t ______ tall trees in the garden.
A. some B. any
C. a D. an
2. She goes ______ the lectures from 8.00 am to 10.30 am .
A. from B. to
C. until D. during
3. There’s a bookstore ______ the museum.
A. next B. near
C. opposite D. B & C
4. The computer company ______ information to me by e-mail.
A. sends B. works
C. receives D. puts
5. Which word is the odd one out?
A. thirtieth B. second
C. fourteen D. eleventh
6. There ______ some milk in the fridge.
A. is B. are
C. has D. have
7. Complete the square.
top ceiling
bottom
A. roof B. earth
C. house D. floor
8.- I’m very tired.
- ______
A. Also me B. Me too
C. For me the same D. I also
9. What ______ is that?
A. the earth B. on earth
C. heavens D. goodness
10. Which of the following verb phrases does not go with the noun bed?
A. make a B. get out of
C. wake up D. stay in
11. I spend all my money ______ clothes.
A. on B. in
C. at D. for

Read the text and choose the answer that you think fits best according to the text.
We live in London. We’ve got a flat near the center of the city. It’s in a new building.
We’ve got a livingroom, a bedroom, a bathroom and a kitchen. The flat’s exoensive, but it’s
very good. We like to be near the center. We can walk to the shops and in the evening it’s
very conveniet for the theater and clubs. We haven’t got a garden and we’d prefer to have a
garage, too. We have to leave our car on the street.

12. They live ______ .
A. near the city center B. in Paris
C. in the country D. in a village
13. There are _____ rooms in their flat.
A. two B. three
C. four D. five
14. Their flat is ______ .
A. in an old building B. very good
C. expensive and bed D. far from the city center
15. They ______ .
A. don’t have a garden B. have a small garage
C. leave their car in the car park
D. cannot walk to the shops because they’re far from their flat.

Fill in the gaps in the text with the word or words which make sense.
There is only one shop in the village, but (16)______ everything. (17) _____
newspaper and books, you can buy such things as clothing, household goods and furniture.
There is (18) ______ post office in one corner. The trouble is that the man (19) ______ shop
is very unpleasant person. His clothes are dirty, he is unshaven, and worst of all, he is (20 )
______ to his customers.

16. A. it seems to sell B. it likes to buy
C. they can buy D. there has
17. A. Because of B. And
C. As well as D. More than
18. A. at last a B. both a
C. something for a D. even a
19. A. it is his B. Who runs the
C. for managing the D. whose
20. A. not very fond B. seldom impolite
C. often quite rude D. nearly very angry

Listen and circle the letter of the correct answer.

1. Ba is a ………… .
A. teacher B. student
C. engineer D. doctor
2. He goes to school at …………. .
A. 6.30 B. 6.45
C. 6.50 D. 7.00
3. He has English on ………….. .
A. Monday and Tuesday B. Monday and Friday
C. Monday and Saturday D. Tuesday and Friday
4. He lives near ………… .
A. a lake B. a river
C. a hospital D. a park
5. There is a big yard………….. his house.
A. behind B. in front of
C. next to D. to the right of
UNIT 7 : YOUR HOUSE

Test 1

Choose the correct answer.
1. Is ______ flat expensive?
A. you B. your
C. yours D. B & C
2. ______ a garden?
A. Is there B. Are there
C. Has there D. Have there
3. Which word contains a different sound from the others?
A. would B. about
C. round D. out
4. – Is Trung in the city?
- ______
A. Yes, he’s. B. Yes, he is.
C. Yes, he does. D. No, he doesn’t.
5. Thank you very much ______ your letter.
A. for B. with
C. of D. at
6. My grandparents _______ in a beautiful house in the country.
A. lives B. to live
C. live D. living
7. There’s a beautiful flower garden to the ______ of the house.
A. behind B. left
C. in front D. near
8. - _____ is that?
- It’s in the center of the city.
A. When B. Where
C. Who D. Whose
9. – Is the bakery near the supermarket?
_ ______
A. Yes, it is. B. Yes, there is.
C. Yes, it’s. D. Yes, there’s.
10. The children spend hours _______ the beautiful flowers in the park.
A. up B. at
C. on D. among
11. Which word is the odd one out?
A. drive B. bike
C. car D. lorry
12. ______ the city noisy?
A. Are B. Is
C. Do D. Does
13. Daisy lives ______ a small house.
A. on B. at
C. in D. over
14. My little brother goes to school ______ bike.
A. with B. by
C. about D. for
15. - ________
- I walk to school.
A. Is your school far from your house?
B. How far is it to your school from here?
C. Where is your school?
D. How do you go to school?
16. After school, Bin walks ______ and has lunch at twelve o’clock.
A. to home B. to the home
C. home D. his home
17. – Are there many tall trees in the park?
_ ______
A. Yes, there is B. Yes, it is
C. Yes, there are D. Yes, they are
18. - ______
- A big garden.
A. Who B. Where
C. Why C. What
19. - _______
- Eighty- five.
A. Are they teachers?
B. How many teachers are there in your school?
C. Where are the teachers?
D. Who are your favorite teachers?
20. Complete the square.
early late
wet

A. sun B. cold
C. rain D. dry

Test 2

Choose the correct answer.
1. Which word contains a different sound from the others?
A. suit B. seven
C. sugar D. sun
2. There is a ______ behind my house.
A. trees B. paddy fields
C. buildings D. flower garden
3. - ______ does Alan go to school?
- By bus.
A. When B. Where
C. How D. Why
4. – What time does the English class start?
- It starts ______ .
A. on Tuesday B. every day
C. today D. at 7.00 am
5. Where do you live, in the city ______ in the country?
A. or B. and
C. with D. for
6. Which word is the odd one out?
A. enjoy B. hate
C. like D. love
7. - _______
- I have twenty CDs.
A. Are those CDs interesting?
B. Where can I buy some CDs?
C. How much are those CDs?
D. How many CDs do you have?
8. The bookstore is ______ the post office.
A. between B. opposite
C. next D. in front
9. Her office is next to her house. She goes to work ______ .
A. by train B. by bus
C. on foot D. by plane
10. The children ______ lunch in the canteen.
A. have B. do
C. drink D. work
11. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
Milan ofnten walks to school.
A. Milan often go to school by bus.
B. Milan’s father often takes her to school.
C. Milan often go to school with her friends.
D. Milan often goes to school on foot.
12. Complete the square.
under over
after


A. behind B. before
C. below D. next
13. - _______
- We’re engineers.
A. How do you do? B. What do you do?
C. Where do you work? D. When do you start work?
14. Are there ______ near your house?
A. much shops B. any shops
C. a shop D. a lot shops
15. - _______
- It starts at 8.00 am.
A. Where does the meeting take place?
B. When does the meeting start?
C. What time does the meeting start?
D. B & C
16. - ______
- It’s Monday today?
A. What day is it today? B. What time is it?
C. What’s the time? D. B & C
17. Which word is the odd one out?
A. carpet B. wardrobe
C. armchair D. kitchen
18. I ______ a bath every morning.
A. have B. make
C. take D. A & C
19. Let’s s tay here _______ a few days.
A. with B. on
C. for D. of
20. – I’m fifteen .
- _______ about your little brother?
A. Why B. Who
C. How old D. How
21. – What’s that?
- __________
A That’s Christina’s schoolbag.
B. Wow! It’s great.
C. No, it isn’t. It’s an address book.
D. Hmm. It’s ugly.
22. – Where’s my book?
- __________
A. They’re in your room. B. It’s under your bag.
C. That’s my book. C. Those are books.
23. Put these sentences in the correct order to make a conversation.
a. Wow! It’s really cool.
b. No, it’s not. It’s a television.
c. Hmm. It’s weird. And what’s that?
d. It’ a radio.
e. Maria, what’s this? A computer?
A. e-b-c-d-a B. d-c-a-b-e
C. d-a-e-b-c C. b-e-a-c-d

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer in correct.
1. - __________
- No. My name’s Johnson.
A. Are you Johnson? B. What’s your name?
C. Is your name Johnson? D. Is your name Dane?
2. These are my picture books and those are_____.
A. you B. yours
C. your D. B&C
3. -____________
- My mother’s a doctor.
A. Who’s your mother? B. What’s your mother’s job?
C. What does your mother do? D. A&C
4. Which word contains a different sound from the others?
A. wash B. catch
C. bad D. that
5. – How does Angela go to school?
- On___________
A. foot B. bus
C. car D. bike
6. This is Linda. She’_______best friend.
A. me B. I
C. my D. mine
7. - __________
- On weekdays.
A. What time do you go to school?
B. When do you go to school?
C. Why do you go to school?
D. What do you study at school?
8. -____________
- Chemistry.
A. What is your favorite subject?
B. When do you have chemistry?
C. Do you have chemistry on Wednesday?
D. Do you like chemistry?
9. This is_____new house.
A. we b. us
C. our C. ours
10. -__________is your summer holiday?
- About three months.
A. When B. What
C. Which D. How long
11. What do you often do on_____?
A. your free time B. the weekend
C. June D. the summer
12. __________ is my favorite sport.
A. Cartoon B. Jazz
C. Tennis D. Drama
13. – Let’s go swimming!
- That’s a good_________ .
A. remark B. view
C. comment D. idea
14. My father usually listens to_______in the evening.
A. radio B. music
C. comic books D. pictures
15. Which word has three syllables?
A. furniture B. household
C. trouble D. village
16. Is there______near here?
A. post office B. post offices
C. a post office D. many post offices
17. This math problem is very_______I cannot solve it.
A. beautiful B. difficult
C. ugly D. weak
18. The lifts are over there_______the left.
A. at B. on
C. with D. in

Read the text and choose the answer that you think fits best according to the text.
Martha lives in a bedsit in London. It’ a part of an old house. She’s got one room and
a kitchen and she shares a bathroom with three other people. In her room there’s a bed, an
armchair, and a coffee table, and she’s got a television and a hi-fi, to. In the kitchen there’s a
cooker and a sink. There’s a small table and two chairs. The kitchen’s quite small, but it’s
OK. There are lots of pubs, cafes and takeaways on the street, so she doesn’t cook a lot.
19. Martha lives______.
A. in the country B. in a big apartment
C. in a hostel D. in London
20. Which of the following is true?
A. Marths shares a bathroom with three other people.
B. There’s no bathroom in the house.
C. The bathroom is very big.
D. She has her own bathroom.
21. Martha has______.
A. six chairs B. a kitchen
C. a television and a fridge D. two brothers
22. Which of the following is true?
A. Martha’s very good at cooking.
B. She often cooks for her friends.
C. She doesn’t cook a lot.
D. She cooks very well.

Listen and circle the letter of the correct answer.
1. Long lives in _______ in the country.
A. an apartment B. a small house C. a big house
2. There are _______ in front of the house.
A. trees B. trees and flowers C. flowers
3. There’s a mountain ________ in the house.
A. near B. behind C. to the left
4. There’s a _______ to the left of the house.
A. paddy field B. lake C. river
5. ______ and it’s very quiet here.
A. There aren’t any stores
B. There are many stores
C. There are many drugstores.
UNIT 8 : OUT AND ABOUT

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. George_______video games now.
A. plays B. playing
C. play D. is playing
2. – Who’s that?
-_______
A. It’s a balloon B. They’re balloons
C. That’s Brad C. Those are my children
3. Mr. Hung is _______.
A. businessman B. a businessman
C. businessmen D. a businessmen.
4. Which word contains a different sound froom the others?
A. come B. streering
C. come D. some
5. Nam is _____ his bike.
A. driving B. steering
C. rowing D. riding
6. _______
- They’are walking to school
A. Who are they? B. Where are they going?
C. When do they go to school?
D. Do they go to school on Saturdays?
7. How many syllables are there in the word intersection?
A. three B. four
C. five D. six
8. I”m waiting_______ the train .
A. For B. to
C. as D. about
9. - ________
- They’re singing.
A. How are they doing? B. What are they doing
C. How do they do? D. what do they do?
10. - _______
- By bike.
A. How is she traveling? B. Where is she going?
C. What does she do? D. What’s that?
11. It’s five o’clock______the afternoon.
A. at B. on
C. in D. about
12. His father is ______.
A. taxi B. driver taxi
C. a taxi D. a taxi driver
13. Complete the square.

Mine yours
Same
A. another B. that
C. different D. ours
14.______is waiting?
- Fred is
A. Where B. What
C. Why C. Who
15. Mr. Binh is driving______Hanoi.
A. at B. until
C. to D. reach
16. They’re loading the truck_____fruits.
A. with B. in
C. over D. on.
17. – Are Minh and Trung doing their math exercises?
- Yes, ________ .
A. there’re B. they are
C. they’re D. there are
18. Are the children playing_____?
A. a soccer B. the soccer
C. soccer D. for soccer
19. Which word is the odd one out?
A. ceiling B. computer
C. television D. radio
20. I work for a newspaper . ______about you?
-I’m a secretary.
A. Which B. Who
C. Where D. What
21. Can I____you to Bob and Dane? They are from the USA.
A. speak B. introduce
C. talk D. call

Test 2

Choose the correct answer. Only one answer in correct.
1. What’s your______Mrs. Clark?
- I’m a teacher.
A. occupation B. hobby
C. address D. name
2. When_____the show start?
A. is B. are
C. does D. do
3. Which word is the odd one out?
A. June B. Thursday
C. September D. January
4. Which word has three syllables?
A. traffic B. accident
C. footstall D. farmer
5. My little brother_____ the piano in his room now.
A. play B. playing
C. plays D. is playing
6. My sister____swimming every day.
A. go B. going
C. goes D. is going
7. You can use my laptop. I______it every day but now I___it.
A. use/ not using B. using/ not use
C. use/ and not using D. am using/ don’t use
8. Complete the square
Cold Ice
hot
A. tea B. boil
C. warm D. fire
9. Put the word never in the right place in the following sentence.
They (A) do (B) their (C) homework (D) after dinner.
10. Which sentence is correct?
A. What Mr. Brown doing now?
B. Now Mr. Brown doing what?
C. What is Mr. Brown doing now?
D. Now Mr. Brown is doing what?
11. How many syllables are there in the word ahead?
A. one B. two
C. three D. four
12. ________
- It says “You cannot park here”
A. Is that a road sign? B. What is a road sign?
C. Is there a road sign? D. What does that road sign say?
13. _________
- He’s going to the cinema.
A. Does Ted often go to the cinema?
B. How is Ted going to the cinema?
C. Where’s Ted going?
D. What are they doing?
14. Fran_____before school, but this morning she’s jogging.
A. often is swimming B. is often swimming
C. often swim D. often swims
o
15. Water______at 100 C.
A. boil B. boils
C. boiling D. is boiling
16. – Are you taking a music class this semester?
- Yes, I_______ .
A. take B. am taking
C. do D. am
17. The bag is so big. How much______?
A. weigh B. is it weighing
C. it weighs D. does it weigh
18. Which verb changes to-ies in the third person?
A. copy B. correct
C. turn D. drive
19. Hung works all the time. He______.
A. never relaxes B. often relaxes
C. relaxes never D. relaxes usually
20. Do you like playing tennis?
- Yes, I ______
A. am B. Do
C. don’t D. like
21. Walk!________run!
A. Nothing B. No
C. Don’t D. You don’t

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer in correct.
1. What______these days?
A. are you doing B. you do
C. you are doing D. you do
2. Where_______?
A. does Helen live B. Helen lives
C. Helen does live D. she living
3. _______are you waiting for?
- My father.
A. How B. Who
C. Where D. When
4. – I like vegetables
- Me_______
A. either B. neither
C. too D. do too
5. _______cooking dinner tonight?
A. Whose B. Who’s
C. Who are D. Who does
6. Which word contains a different sound from the others?
A. riding B. writing
C. liking D. mixing

7. Complete the square
Some All
Part

A. plenty B. full
C. complete D. whole
8. Which word is the odd one out?
A. begin B. start
C. close D. commence
9. Who often washes the dishes?
- My sister_______
A. is B. washes
C. does D. is washing
10. Who_____with your homework?
- My father.
A. help you B. does you help
C. you help D. help you
11. Would you close the window, please?
- ________
A. Certainly B. No, I can’t
C. Yes, I can D. Yes, I could
12. Why_______a movie tonight?
A. about seeing B. don’t we see
C. not see D. we don’t see
13. Would you mind_____me tomorrow?
A. call B. calling
C. to call D. if you call
14. Which word is the odd one out?
A. carry B. lift
C. raise D. drop
15. It’s really late, so let’s_______go out for dinner tonight.
A. we B. ___
C. us D. our
16. Most people sleep____eight hours a night.
A. in B. on
C. at D. for
17. I go to the bathroom and have a shower but I don’t______my hair.
A. wash B. sweep
C. mend D. repair
18. Match the adjective shy with its opposite
A. ugly B. lively
C. outgoing D. slow
Look at the sign in each question and choose the correct explaination.
19. No bicycles against glass please
A. Do not leave your bike touching the window.
B. Do not ride your bike in this area
C. Broken glass may damage your bicycale tires.
D. Your bike may not be safe here.
20. Smoking is permitted if all agree.
A. You may smoke only if everybody agrees.
B. Everyone agrees not to smoke.
C. Go outside if you want to smoke.
D. Nobody minds if you smoke.
21. This car park is locked after business hours each day.
A. Users must lock the car park after leaving.
B. People can park here while they are at work.
C. This car park is for employees only.
D. Business visitors may leave their cars for the evening.
22. Will the last person to leave please switch off the lights.
A. Don’t turn the lights off.
B. Switch the lights on when you’re in the room.
C. Do not leave the lights on if the room is empty.
D. Leave the lights on when you go.
23. Please be quite in the hospital car park Patients may be asleep near here.
A. No parking here for the hospital.
B. Drive slowly to avoid patients.
C. Try not wake patients.
D. Only patients may park here.

Listen and check T( true) F (false) to the sentences.
T F
1. There are four people in Phong’s family.
2. They live in a small house in the country.
3. There is a flower garden in front of the house.
4. Phong and Lan are students.
5. Mrs. Thu is a nurse.
6. Mr. Lam is a doctor.
7. Phong is at school now.
8. Lan is working at home.
9. Mrs. Thu is walking to the hospital.
10. Mr. Lam is working in the hospital.
UNIT 9 : THE BODY

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer in correct.

1. _____ her hair long?
A. Does B. Do
C. Is D. Are
2. Cindy has______lips
A. heavy B. full
C. tall D. noisy
3. What color______your shoes?
A. is B. are
C. does D. do
4. Which word contains a different sound from the others?
A. head B. tea
C. chest D. leg
5. Which word is the odd one out?
A. color B. green
C. white D. yellow
6. Complete the square.
Eye See
Tongue

A. feel B. taste
C. drink D. language
7. What’s ______?
- That’s his hand.
A. this B. that
C. these D. those
8. Match the adjective strong with its opposite.
A. weak B. light
C. heavy D. fat
9. He’s tall_______thin.
A. nor B. so
C. and D. however
10. What color is her hair?
-________black.
A. This is B. Those are
C. It is D. They are
11. Bobby________big blue eyes.
A. is B. are
C. has D. have
12. Angela and Rose_____dinner now.
A. has B. have
C. is having D. are having
13. Look! The bus______ .
A. comes B. come
C. is coming D. are coming
14. Which sentence is correct ?
A. Have you got any pencils? B. Do you have any pencils?
C. You have any pencils? D. A & B
15. - ______
- They are playing volleyball.
A. Who are they playing with?
B. What do they do?
C. Why are they playing volleyball?
D. What are they doing?
16. My grandfather ______ TV every night.
A. watches B. watch
C. is watching D. are watching
17. We ______ to music now.
A. listen B. listens
C. are listening D. is listening
18. - ______
- She has five pens.
A. Are those her pens?
B. Are her pens exoensive?
C. How many pens does she have?
D. What are these?
19. - ______
- Jim and Jack are.
A. What do they do?
B. Who is jogging in the park?
C. Who are jogging in the park?
D. What are they doing?
20. I often watch TV ______ night.
A. on B. in
C. for D. at
21. There are some tall trees in front ______ my house.
A. in B. of
C. at D. on
22. – How ______ to school every day?
- They walk to school every day.
A. are they go B. do they go
C. often do they go D. do they walk
23. Pick out the word that has the sound /e/ .
A. fat B. face
C. gray D. day


Test 2

Choose the correct answer.
1. Brad and Ted ______ tall.
A. does B. do
C. is D. are
2. My mother ______ an oval face.
A. is B. does
C. has D. can
3. Which word contains a different sound from the others?
A. tall B. small
C. ball D. black
4. Replace the underlined words with an appropriate pronoun.
Tuan and I are listening to music.
A. We B. They
C. You D. She
5. What color _______ their dresses?
A. do B. is
C. are D. does
6. Phong buys small- sized shoes. His ______ are small.
A. fingers B. eyes
C. hands D. feet
7. Bob’s mother is very ______ .
A. beauty B. beautician
C. beautiful D. beautifully
8. Complete the square.
joke laugh
problem

A. hope B. worry
C. smile D. talk
9. Which word is the odd one out?
A. familiar B. strange
C. foreign D. different
10. Anne likes this hat. It fits her_______ .
A. nose B. hair
C. head D. leg
11. – What do they do?
_ They’re ______ .
A. worker B. workers
C. a worker D. a lot worker
12. Businessmen often shake _______ when they first meet.
A. hands B. arms
C. fingers D. toes
13. - _______
- No, I’m not. I’m a nurse.
A. What do you do? B. How are you?
C. Where are you from? D. Are you a teacher?
14. Replace the underlined words with an appropriate pronoun.
Does your mother go to work by bus?
A. he B. it
C. she D. they
15. Which word is the odd one out?
A. pretty B. beautiful
C. awful D. handsome
16. - _______
- He’s twelve years old.
A. How is he? B. What does he do?
C. How old is he? D. What does he look like?
17.Mr.Hung is blind in one _______ .
A. lip B. eye
C. nose D. ear
18. - ______
- My brother is a gymnast.
A. How is your brother ?
B. What does your brother do?
C. How old is your brother ?
D. What is your brother like?
19. Minh is very good at music. He has a fine _______ for music.
A. ear B. tooth
C. hand D. foot
20. That boy is very ______ .
A. intelligence B. intelligently
C. intelligent D. B & C
21. - _______
- Those are these toes.
A. What is this ? B. Who is he?
C. What are those? D. Who are they?
22. Angela has very white _______ .
A. tooth B. tooths
C. teeth D. teeths
23. - _______
- It’s brown.
A. What’s this? B. What color is it?
C. Is it a pencil? D. Do you like it?




Test 3

Choose the correct answer.
1. Replace the underlined words with an appropriate pronoun.
Their children are very lovely.
A. We B. They
C. He D. You
2. ______ English at the moment?
A. Do you study B. Are you studying
C. What do you do? D. How do you do?
3. - ______
- That’s Jill, my classmate.
A. What’s that? B. Who’s that?
C. What are those? D. Who are they?
4. Susan ______ long hair.
A. not have B. isn’t have
C. doesn’t have D. not has
5. Which word contains a different sound from the others?
A. mean B. weather
C. head D. ready
6. – How are your friends?
- _______
A. They’re twelve years old. B. They’re students
C. They’re very nice. D. They’re in my class.
7. ______ a round face.
A. Does she have B. Is she
C. Is she having D. Has she
8. – What are _______ ?
- They’re strawberries.
A. these B. there
C. this D. that
9. - ______
- We go to school early in the morning.
A. When do you go to school? B. What are you doing?
C. Where are you going? D. How do you go to school?
10. Replace the underlined words with an appropriate pronoun.
Our uncle is outgoing
A. She B. He
C. We D. They
11. - _______
- They’re orange.
A. What are they? B. Who are they?
C. Where are they? D. What color are they?
12. They _____ to school.
A. not walk B. aren’t walk
C. haven’t walk D. don’t walk
13. Which sentence is correct?
A. Trung want buy new schoolbag because his schoolbag is old now.
B. Trung wants buy a new schoolbag because his schoolbag old now.
C. Trung wants to buy a new schoolbag because his schoolbag is old now.
D. Trung wants to buy a schoolbag because his schoolbag are old now.
14. Maria ______ a lot of pencils.
A. has B. have
C. is having D. are having
15. We ______ swimming every day.
A. goes B. go
C. is going D. are going

Read the text and then decide if the statements are true or false.

My name’s Helen and my husband’s name is Peter. We’ve got three children_ two
sons and a daughter. Our sons’ names are Ian and Ben. They’re twins, but they aren’t
identical. Ian’s got dark hair, but Ben’s hair is fair. Our daughter’s name’s Tracy. She’s eight
years old. The boys are four.
My father’s name is Frank and my mother’s name is Maureen. I’ve got two younger
brothers, called Adam and Bobby. Adam is married. His wife’s name is Ulrike. She’s from
Sweden and she’s got long, blond hair. They’ve got a baby daughter called Anna. So my
parents have got four grandchildren_ two grandsons and two granddaughters.
My husband’s got an older sister, but he hasn’t got any brothers. His sister’s name is
Millie. She’s still single.
16. Frank is Ben’s grandfather.
A. True B. False
17. Peter’s daughter has got black hair.
A. True B. False
18. Adam is Bobby’s brother.
A. True B. False
19. Millie hasn’t got a husband.
A. True B. False
20. Bobby is married.
A. True B. False
21. Peter hasn’t got any sisters.
A. True B. False
22. Frank and Maureen’s granddaughters are twins.
A. True B. False
23. Ben’s brother has got dark hair.
A. True B. False

Listen and circle the letter of the correct answer.

1. Jane is a …………………..
A. nurse B. doctor C. gymnast
2. She is ……………………..
A. short B. not very short and not very tall C. tall
3. She has short ………… hair.
A. gray B. brown C. black
4. She has …………….. and black eyes.
A. an oval face B. a round face C. a small face
5. Her nose is ……………, and she’s beautiful.
A. big B. not very big and not very small C. small
UNIT 10: STAYING HEALTHY

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. ______ are very generous.
A. Them B. They
C. Their D. There
2. - _______
- They go swimming twice a week.
A. What are they doing? B. What do they do?
C. Where are they going? D. How often do they go swimming?
3. Akiko _______the guitar now.
A. plays B. playing
C. is playing D. are playing
4. Are your children tall _______ short?
A. and B. or
C.nor D.but
5. Mrs. Linda’s sons _______ brown eyes.
A. does B. do
C.has D.have
6.- _______
- They are watching television.
A. Who are they? B. What do they do?
C. What are they doing? D. How are they?
7. Which word contains a different sound from the others?
A. children B. child
C. line D. sign
8. - What’s your favorite drink?
- _______
A. Chicken B. Orange
C. Lettuce D. Soda
9. Is there _______ tea left?
A. the B. a
C. some D. any
10. - What’s the matter?
- I’m very hungry. I want some _______ .
A. knives B. iced tea
C. lemonade D. sandwiches
11. - Which are your brother’s favorite dishes?
- _______
A. No, thanks. B. I’m thirsty.
C. Cartoons and picture books.
D. Chicken noodles and apple pies.
12. There aren’t _______ oranges.
A. one B. some
C. an D. any
13. - _______ is there to eat?
- There’re some apples.
A. Who B. Where
C. When D.What
14. Which word has two syllables?
A. potato B. favorite
C. orange D. banana
15. Which word is the odd one out?
A. milk B. coffee
C. bread D. tea
16. - __________ do you feel?
- I feel very hungry.
A.Who B.Why
C. Which D. How
17. Match the adjective thin with its opposite.
A. good B. big
C. thick D. heavy
18. We’re very _______ now. We don’t want any more food or drink.
A. cold B. hot
C. full D. hungry
19. I would like ________ orange.
A. a B. an apple
C. much D. any
20. Blackberries are his favorite ________ .
A. drink B. vegetable
C. meat D. fruit
21. - What are those?
- ________ are beans.
A. They B. There
C. Them D. Their
22. We want five ________ .
A. milk B. bread
C. melons D. cheese

Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. How about a _______?
A. meat B. cheese
C. sandwich D. sugar
2. I don’t want _______ meat.
A.a B.some
C. an D. any


3. They have _______ apple juice.
A. apple B.some
C.an D.any
4. I like beef very much, but my brothers ________ .
A. don’t B. don’t like
C. aren’t D. aren’t like
5. - _______ does Alice want?
- She wants some ice-cream.
A. Who B. What
C. How D. Why
6. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that would not be appropriate.
(A) I don’t have (B) some bread (C) but I have (D) some rice.
7. Which word contains a different sound from the others?
A.off B.of
C. safe D. knife
8. It’s a good idea to drink_______ juice between meals.
A. some B. these
C.an D. any
9. Which word is the odd one out?
A. mango B. banana
C. cabbage D. grape
10. How many syllables are there in the word juice?
A. one B. Two
C. three D. four
11. - ________ does she feel?
- She feels happy.
A. When B. How
C.Who D. Why
12. Are there ________ strawberries?
A. any B. Much
C.a D.an
13. I’m hungry. I want some ________ .
A. books B. cakes
C. water D. pencils
14. - I feel very ________ .
- You should put on more warm clothes.
A. hot B. thirsty
C. hungry D. cold
15. Would you like ________ glass of beer?
A. a B. some
C. any D.an
16. Bobby is drinking _______ .
A. cheese B. bread
C. tea D. strawberries
17. There’re ______ in the fridge.
A. chicken B. milk
C. ice-cream D. oranges
18. Which word is the odd one out?
A. cabbage B. fruit
C. cucumber D. carrot
19. There’re ________books on the table.
A. any B.a
C.an D. some
20. Lemonade is my favorite________ .
A. drink B. fruit
C. meat D. vegetable
21. Tomatoes are very good_______ you.
A. to B. at
C. on D. for
22. The boys are hot. They ________ some ice-cream.
A. hate B. dislike
C. want C. hope
23. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that would not be appropriate.
(A) Are there (B) any (C) fresh milk (D) in the fridge?

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that would not be appropriate.
(A) There are (B) any (C) red apples (D) on the trees.
2. - ______ does she want for dinner?
- Rice and chicken.
A. Where B. What
C. Who D. When
3. A ______ doesn’t eat meat.
A. doctor B. cook
C. teacher D. vegetarian
4. - _______ do you eat for breakfast?
- Bread and milk.
A. Who B. Where
C. What D. How
5. Water doesn’t have ________ calories.
A. a B. some
C. an D. any
6. My father drinks tea_______ the morning.
A.at B.in
C. on D. over
7. Which word is the odd one out?
A. strawberry B. lettuce
C. cabbage D. spinach
8. Pick out the word that has the sound /i/.
A.bus B.but
C. busy . D.bunch
9. There is a great restaurant _______ the City Bank,
A. on B. next to
C. in front D. between
10. There ______ any water.
A. isn’t B. aren’t
C. hasn’t D. haven’t
11. - What’s that?
-_______ a carrot.
A. It’s B. That’s
C. There’s D. A & B
12. There’re two _______ in the basket.
A. cucumbers B. milk
C. steak D. pork
13. I would like a bottle of _______ .
A. water B. hamburger
C. noodles D. bread
14. We would like _______ iced tea.
A. a B. some
C. any D. those
15. I want ______ to bed.
A.go B. going
C. goes D. to go
16. ______ you like some noodles?
A. Ought B. Would
C. Mind D. May
17. Complete the square.

like love
dislike
A. refuse B. hate
C. ignore D. get rid
18. Don’t drink _______ coffee before you go to bed.- It’s bad for you.
A. these B. some
C. any D. an
19. Orange juice, tea, and beer are _______ .
A. fruits B. vegetables
C. drinks D. meat
Complete the conversation with the following sentences. There is one example at the
beginning.
A. Is she making fish and rice?
B. Mom cooks the best chicken noodles.
C. No, she isn’t.
D. She’s cooking dinner.
Huong: Hi, Phuong. Where’s Mom?
Phuong: She’s in the kitchen.
Huong: What’s she doing?
Phuong: (20)__________________ .
Huong: Great! (21)___________________ .
Phuong: (22)__________________ .
Huong: Oh, too bad. Fish is my favorite. What’s she making?
Phuong: Chicken noodles.
Huong: It sounds good! (23)_________________ .

Listen and complete the sentences.

1. There is some............. in the kitchen.
2. There is some………. in the kitchen.
3. There isn’t any………. in the kitchen.
4. There isn’t any………. in the kitchen.
5. There are some………. on the table.
6. There are some………. on the table.
7. There aren’t any………. on the table.
8. There aren’t any………. on the table.
UNIT 11 : WHAT DO YOU EAT?

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. I want to buy a _____of beer.
A. bar B. bottle
C. packet D. tube
2. - How do you_____?
- I’m tired and hungry.
A. think B. live
C. feel D. do
3. - _____ you like some lemonade?
- Yes, please.
A. Can B. Must
C. Should D. Would
4. Which word contains a different sound from the others?
A. grade B. mate
C. plan D. eight
5. What is there _____ for dinner?
A. to drink B. drinking
C. drink D. drinks
6. What _____ Julia want?
A.is B.are
C. does D. do
7. Do we have _____ apples?
A. a B. an
C.one D.any
8. Don’t forget to buy five ______ of bread!
A. bottles B. loaves
C. cans D. bars
9. How _____ pork do you want?
A. some B. any
C. much D. many
10. Which word contains the sound /ai/?
A. quite B. pick
C. king D.fish
11. Which word is the odd one out?
A. strawberry B. mango
C. carrot D. banana
12. What would you like ______ lunch?
A. for B. during
C. over D. on
13. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
How much is a kilo of sugar?
A. How much sugar do you want?
B. Would you like to buy some sugar?
C. Is a kilo of sugar enough?
D. How much does a kilo of sugar cost?
14. Which word has one syllable?
A. tube B. packet
C. dozen D. bottle
15. I’ll get _____ cheese while I’m at the shops.
A. a B. some
C. any D. an
16. Do you like _____ on your bread?
A. butter B. butters
C. a butter D. an butter
17. - We’ve got some oranges.
- _____ have you got?
A. How many B. How much
C. How few D. How little
18. Match the adjective tasty with its synonym.
A. bad B. hot
C. delicious D. spicy
19. I like _____ fruit with my lunch.
A. those B.an
C. some D. any
20. Which word is the odd one out?
A. carton B. bottle
C. tin D. packet
21. Her favorite _____ is fried rice.
A. drink B. dessert
C. food D. vegetables
22. How much is a _____ of cooking oil?
A. bar B. pack
C. bottle D. slice
23. - I need some salt.
-_____ do you need?
A. How little B. How much
C. How few D. How many
24. - _____ do you have breakfast?
- At 6 a.m.
A. What B. Why
C. How D. When
25. - _____ rice do you want?
- 5 kilos.
A. How C. How many
B. What D. How much


Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Which word contains a different sound from the others?
A. stone B. doll
C. God D. rock
2. _____ is their big meal of the day.
A. Lunch B. The lunch
C. A Lunch D. Some lunch
3. - _____ is your favorite dish?
- Fruit salad.
A.How B. Which
C. Where D. Why
4. I don’t have_____ wine.
A. any B. a
C. an D. some
5. - Would you like a cup of tea?
- ______
A. Yes, I should. B. No, I don’t.
C. Yes, can. D. No, thank you.
6. I’d like a_____ of mineral water.
A. slice B. loaf
C. glass D. piece
7. - Are there any apples?
- Yes, but they aren’t very good. _____ we get some oranges instead?
A. Must B. Are
C. Shall D. Ought
8. Can I have _____ more milk?
A. some B. the
C. that D. a few
9. Which word is the odd one out?
A. salmon B. tuna
C. mackerel D. prawn
10. How many syllables are there in the word cucumber?
A. two B. three
C. four D. five
11. Cheese, butter and cream are _____ .
A. drinks B. vegetables
C. dairy products D. meat
12. I’ll have a bar of _____ .
A. chocolate B. soup
C. honey D. bread
13. I don’t drink _____wine any more.
A. plenty B. a few
C. many D. a lot of
14. Grill is _____ .
A. a kind of meat B. a drink
C. a way of cooking D. a fruit
15. My mother is _____ a diet.
A. on B.in
C. over D. below
16. - Would you like chicken or beef’?
- ______
A. I guess I will, thanks. B. I’ll have chicken, please.
C. Yes, please. D. No, thank you.
17. In a restaurant, the waiter or waitress take your______ .
A. menu B. order
C. service D. courses
18. Baked potatoes are less ______ than French fries.
A. greasy B. health
C. dark D. sour
19. - What kind of juice would you like?
- _____
A. Apple juice, please.
B. These apples are very expensive.
C. I’d like a hot dog, please.
D. A small order, please.
20. Vanilla is a popular ice-cream ______ .
A. drink B. sauce
C. meal D. flavor
21. Some people rarely cook with spices. They prefer_____ food.
A. hot B. rich
C. fresh D. bland
22. - Would you like anything to drink?
- _____
A. No, thanks.
B. Yes, a hamburger, please.
C. I’ll have chocolate cake, please.
D. I’d like some French fries.

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. To make good ______ you have to stir the mixture all the time.
A. fresh coffee B. boiled potatoes
C. scrambled eggs D. orange juice
2. - Would you like anything else?
- _____
A. That will be all, thanks. B. Yes, I am.
C. No problem. D. Oh, I’m sorry.
3. I don’t like tea I often drink a ______of coffee in the morning.
A. basket B. bucket
C. cup D. plate
4. Which word contains a different sound from the others?
A. cabbage B. minute
C. woman D. lettuce
5. I want to make _____ sandwiches, but we haven’t got_____ bread.
A. some / any B. any/I some
C. a / some D. an / any
6. - What ice-cream flavor would you like?
- ______
A. Baked, please. B. Chicken. please.
C. Vanilla, please D. Ice-cream, please.
7 You can make excellent fruit sal ad with strawberries.
A. bananas and grapes B. tomatoes and carrots
C. garlic and pears D. onions and fish
8. If you want to _____, you cook them in a pan of hot water.
A. bake cakes B. boil potatoes
C. grill prawns D. fry fish
9. I’m afraid this meat has no______ .
A. taste at all B. really delicious
C. salty D. sweet and sour
10. What are we having for _____ tonight?
A. breakfast B. lunch
C. dinner D.B&C
11. _____ is a long green vegetable which we often eat in salad.
A. Cucumber B. Carrot
C. Cabbage D. Tomato
12. _____ is the meat that comes from a young sheep.
A. Chicken B. Bee
C. Pork D.Lamb
13. To make a sandwich, you spread butter on _____ and then add a filling.
A. hamburger B. brea
C. cake D. wafer
14. Which of the following words has a different stress pattern?
A. banana B. tomato
C. potato D. onion
15. Which word is the odd one out?
A. bean B. carrot
C. mushroo D. melon
16. _____ is a popular drink. It’s dark and rather sweet.
A. Orange juice B. Mineral water
C. Cola D. Lemonade
17. This pudding is _____. It tastes wonderful.
A. delicious B. terrible
C. awful C. tasteless
18._____ is a very healthy drink. It has no sugar and no taste.
A. Apple juice B. Mineral water
C. Coffee D. Tea
19.- Can we have the bill, please?
- ______
A. I’m glad you like it. B. We’re closed on Mondays.
C. Certainly, I’ll get it for you. D. No, thanks.
20. Put these sentences in the correct order to make a
conversation.
a. Good evening. A table for four?
b. Here it is. Would you like a drink?
c. Thanks. Can we see the menu?
d. Yes, please.
e. This way, please. Over here.
f. Yes, three Pepsis and an orange juice, please.
A. a-d- e-c-b-f B.f-c-a-d-b-e
C. d-b-a-c-f-e D.c-e-d-f-b-a


Read the text and choose the answer that you think fits best ccording to the text.

Maria doesn’t usually eat breakfast. She just has a cup of coffee. She doesn’t eat
anything until about eleven o’clock. Then she has a biscuit and a glass of milk, For lunch she
usually has a salad. That’s at about two o’clock. She has dinner at about 6.30. She’s a
vegetarian, so she doesn’t eat meat or fish. She eats cheese and eggs and things like that, She
has a glass of water or fruit juice with her meal.
On the weekend she usually goes to a restaurant in the evening. She can get vegetarian
meals in a lot of restaurants and pubs now. She likes Indian food because it has a lot of
things for vegetarians.
21. Maria drinks _____ in the morning.
A. a glass of mineral water B. a cup of coffee
C. a cup of tea D. a glass of orange juice
22. She has a salad for _____ .
A. breakfast B. lunch
C. dinner D.B&C
23. She eats _____ .
A. fish B. beef
C. pork D. vegetables
24. On the weekend she usually______ .
A. cooks dinners for her family
B. has a big lunch
C. has dinner at a restaurant
D. goes to the pub with some of her friends.
25. She likes Indian food because ______ .
A. it is very cheap
B. it is spicy
C. it is good for her health
D. it has many things for vegetarians

Listen and complete the menu.


Things to eat and drink. Prices
A fried rice (1)………………………….
A bowl of noodles (2)………………………….
(3)…………………………. 2,000đ
An orange juice (4)………………………….
(5)…………………………. 1,500đ
(6)………………………… 2,500đ
A bow of chocolates (7)…………………………..
A lemon juice (8)…………………………..
An ice-cream (9)…………………………..
A soda (10)…………………………
UNIT 12 : SPORTS AND PASTIMES

TEST 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. -What are you doing now?
- I _____ badminton.
A. play B. to play
C. playing D. am playing
2. - _____ sports does Alan play?
- He plays tennis.
A. Which B. Why
C. Who D. Where
3. What do you do ______ your free time?
A.in B.on
C. for D.at
4. Which word has three syllables?
A. tennis B. soccer
C. aerobics D. ping-pong
5.- ____ does Lan go swimming?
- Once a week.
A. How long B. How often
C. When D. Where
6. They sometimes _____ their kites.
A. play B. go
C.fly D. depart
7. Which word contains the sound /e/?
A. kite B. badminton
C. pastime D. weekend
8. What _____ in the evening?
A. is your father often doing B. your father is often doing
C. your father often does D. does your father often
9. Huy often ______books before his bedtime.
A. to read B. read
C. reads D. is reading
10. - ______ is your favorite teacher?
- Mr. Brown.
A. Who B. When
C. What D. Why

11. My father is ______television.
A. seeing B. looking
C. watching D. reading
12. What kind of music _____?
A. you like B. you are liking
C. do you like D. are you liking
13. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
How good are you at tennis?
A. How often do you play tennis?
B. Do you like tennis?
C. Is tennis your favorite sport?
D. How well do you play tennis?
14. - How well do you play badminton?
-_____
A. I’m not very well. B. I’m about average.
C. I almost never do. D. I often play badminton.
15. - ______ do you go for your holiday?
- We go to Spain.
A. What B. When
C. Why D. Where
16. Alice often_____her neighbor’s baby
A. listens B. looks after
C. practices D. paints
17. I like to keep fit at my local ______ .
A. gym B. restaurant
C. supermarket D. pub
18. My mother ______ yoga once a week.
A. makes B. does
C. plays D. goes
19. How many syllables are there in the word practice?
A. one B. two
C. three D. four
20. Thomas and Daisy are very good _____ basketball.
A.in B.at
C.on D.for
21.A team is _____ .
A. the final result of a game B. a member
C. a hobby
D. a group of people playing a sport together
22. Mike usually wins the______ .
A. score B. game
C. club D. team
23. Is there a golf ______ near here?
A. pool B. pitch
C. court D. course
24. Every week he _____ roller-skating.
A. does B. goes
C. makes D. plays



Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Bob usually listens to rock music ______ his walkman.
A.in B.at
C.on D.for
2. I play ______ in the evenings.
A. guitar B. the guitar
C. a guitar D. a lot of guitars
3. Bobby often ______ the Internet for information.
A. plays B. comes
C. goes D. surfs
4. We like watching films ______ DVD.
A. in B. at
C. on D. with
5. I’m interested ______.
A. dancing very much B. on learning languages
C. of horses D. in photography
6. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
Philip tries to keep fit.
A. He tries to stay in shape. B. He tries to gain weight.
C. He tries to lose weight. D. He tries to play sports.
7. Aaron ______ excellent English.
A. speak B. speaks
C. speaking D. to speak
8. - How often do you go on vacation?
- _______
A. I go to the beach. B. Once a year.
C. I like going shopping. D. I visit museums.
9. Look! The fire engine_____ .
A. arrive B. arrives
C. is arriving D. are arriving
10. Don t speak while I ______ .
A. talk B. talking
C. talks D. am talking
11. Which word is the odd one out?
A. sausage B. rugby
C. tennis D. basketball
12. Susan’s fond ______ .
A. in gardening B. of goldfish
C. playing tennis D. to watch TV
13. Run! The bus driver ______ for you.
A. waits B. waiting
C. is waiting D. to wait
14. Edward ______ excellent photos.
A. does B. makes
C. plays D. takes
15. They’re keen ______ .
A. on learning cooking B. in flying kites
C. of dogs D. with playing squash
16. We ______ football at the moment.
A. play B. are playing
C. to play D. playing
17. - _____ countries do you want to visit?
- Thailand, Singapore and Australia.
A. Where B. When
C. Which D. Why
18. Don’t forget to _____ a video.
A. hire B. paint
C. decorate D. spend
19. - What is your favorite food?
- _____
A. In a village near Glasgow. B. History and French.
C. Curry, I think. D. Oh, basketball is my favorite.
20. - _____ do you spend on vacation?
- About two weeks
A. How often B. How long
C. When D. Where
21. I don’t watch TV very much. I ______ watch TV.
A. often B. usually
C. always D. seldom
22. - ______ do you often play tennis with?
- I often play tennis with my father.
A. What B When
C. Who D. Where
25. Tom exercises twice a month. He _____ .
A. always exercises B. usually exercises
C. doesn’t exercise very often D. never exercises

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
How long do you spend at the gym?
A. How often do you go to the gym?
B. When do you go to the gym?
C. How long does it take to get to the gym?
D. How much time do you spend at the gym?
2. - How often do you go swimming, Linda?
- ______
A. I guess I’m OK. B. Once a week.

C. About an hour. D. Swimming is good for me.
3. - How long do you spend playing tennis?
- _____
A. About three meters. B. About twice a week.
C. About one hour. D. About average.
4. My brother ______ weights for an hour every morning.
A. plays B. lifts
C. does D. practices
5.Do you go _____ ?
A. yoga B. baseball
C. bicycling D. aerobics
6. - How often do you go jogging?
- ______
A. Not very often. B. About two hours a day.
C. Not too bad. D. Pretty well.
7.- How good are you at sports?
- ______
A. Twice a week B. I guess I’m OK
C. About one hour. D. Not very often
8. I always go swimming ______ 5 a.m.
A. at B.in
C.on D. for
9. Maria______ aerobics at the gym three times a week.
A. goes B. makes
C. does D. runs
10. We jog _____ about an hour in the morning.
A. at B. for
C. until D. with
11. - How much time do you spend swimming?
- ______
A. Not very often. B. Around an hour a day.
C. About 100 meters a day. D. Twice a week.
12. In my _____ time I go to evening classes to study English.
A. spare B. vacant
C.blank D.A&B
13. My brother’s main hobby is ______ old postcards.
A. gathering B. collecting
C. getting D. taking
14. I hope he doesn’t keep us______ .
A. waiting B. to wait
C. wait D. for waiting
15. - Would you like something to drink?
- I _____ rather have something to eat.
A. would B. can
C.may D. _
16. I don’t agree_____ everything she says.
A. with B. for
C. in D. after
17. How would you like to come and______ Christmas with us?
A. pass B. bring
C. spend D. make
18. - How are you feeling today?
- _____
A. Not too bad. B. So and so.
C. Down and out. D. Just as well.

Read the text and choose the answer that you think best fits each space.

Running is now very popular (19) _____ as a sport and as a way of keeping fit. Even
if you only run a short (20) ______ once or twice a week, you (21) _____ to make sure you
wear good shoes. (22) _____ is a lot of choice nowadays in running shoes. First of all,
decide how (23)_____ you want to spend on your shoes. Then find a pair which fits you
well.
19. A. both B. neither C. also D. yet
20. A. distance B. path C. line D. length
21. A. would B. should C. need D. must
22. A. It B. There C. This D That
23. A. far B. long C. many D. much

Listen and complete the passage.

Hoa likes camping. She goes camping in the mountain (1)………. a month. She
(2)………. Goes with her classmates on the weekend. They (3)……… take food such as
bread, noodles and fruit. They (4)……… take water and a tent, too. Hoa(5)……… wears
warm clothes because they (6)……… camp overnight.
I don’t like camping. I (7)……… go to the park with my brother. We go (8)……… a
month. We (9)……… play badminton and fly our kites there. We (10)………. have a picnic,
but not always.
UNIT 13 : ACTICVITIES AND SEASONS.

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. - _____ does Jack often do on Saturdays?
- He often goes fishing.
A. When. B. Why
C. Where D. What
2. They are jogging _____ the park.
A.in B.on
C. under D. over
3. How _____ seasons are there in a year?
A. much B. many
C. long D. often
4. I have ______ picture books.
A. any B. little
C. a D. a lot of
5. In Vietnam the weather is very cold _____ the winter.
A. at B. from
C.on D.in
6. Spring is my favorite______ .
A. activity B. climate
C. weather D. season
7. Fall means _____ .
A. autumn B. spring
C. winter D. summer
8. - ______
- It’s warm.
A. Do you like spring?
B. What’s the weather like in the spring?
C. What do you often do when it’s warm?
D. Do you go sailing in the spring?
9. How many syllables are there in the word activity?
A. two B. three
C. four D.five
10. - _____
- We often go swimming.
A. What weather do you like?
B. How often do you go swimming?
C. What do you often do in the summer?
D. When do you go swimming?
11. _____ people are there in your family?
A. How B. How long
C. How often D. How many
12. Which word is the odd one out?
A. warm B. hot
C. sun D. cold
13. _____ is the hottest time of the year.
A. Spring B. Summer
C. Autumn D. Winter
14. _____ does Hung often play badminton with?
A. Where B. When
C.How D.Who
15. They _____volleyball at the moment.
A. play B. plays
C. are playing D. is playing
16. Table tennis is my favorite _____ .
A. food B. weather
C. play D. sport
17. Let’s put the heating on. It’s very _____ today.
A. hot B. warm
C. cold D. sunny
18. It’s _____ . All the rooftops are white.
A. sunny C. cloudy
B. windy D. is snowing
19. Which word is the odd one out?
A. apple B. honey
C. lemon D. pear
20. I’d like to ______ an appointment with the doctor.
A. take B. make
C.have D.B&C
21. I always ______ the 7 o’clock train if I can.
A. hold B. go
C. come D. catch
22. You’ll feel better if you _____ more exercises.
A. make B. take
C. catch D. finish
23. Trees drop their leaves in _____ .
A. spring B. summer
C. autumn D. winter

Test 2
Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
Perhaps it will rain today.
A. It’s raining. B. It may rain today.
C. It looks like rain. D. It’s the rainy season.
2. Which word is the odd one out?
A. rainy B. windy
C. cloudy D. moon
3. Which word contains a different sound from the others?
A. hand B. bath
C. cap D. track
4. - ____ months are there in a year?
- Twelve.
A. What B. How many
C. Which D.When
5. When it’s cold, we often ______ at home watching television.
A. get B. go
C. stay D. be
6. How often do you go sailing in the summer?
A. We like going sailing very much.
B. We go sailing.
C. Yes, we do.
D. Once a week.
7. How many syllables are there in the word climate?
A. two B. three
C. four D. five
8. _____ weather do they like?
A. When B. How
C. Why D. What
9. - Does Mary like spring?
A. Yes, she is. B. Yes, she does.
C. Yes, she doesn’t. D. Yes, she likes.
10. Nick ____ to Manchester every year to visit his uncle.
A. is going B. he goes
C.go D. goes
11. Something ______good. Is that fresh bread in the oven?
A. smells B. is smelling
C. smell D. smelling
12. Which season ______ best?
A. are you liking B. you are liking
C. you like D. do you like
13. - What’s the weather like in Paris?
- Oh, it’s ______. We like it very much.
A. bad B. fine
C. terrible D. unpleasant
14. The weather is very ______ at this time of year.
A. change B. to change
C. changeable D. being change
15. - Are you taking a music class this semester?
-Yes, I _____ .
A. take B. am taking
C.do D.am
16. George ______ before he goes to school.
A. usually is swimming B. is usually swimming
C. usually swims D. swims usually
17. The wind is blowing and the sky ______ gray.
A. looks B. look
C. is looking D. is looks
18. I need my CD player if you ______ it at the moment.
A. not use B. don’t use
C. not using D. aren’t using
19. Where ______ ?
A. does Nam live B. Nam lives
C. Nam does live D. lives Nam
20. ______ is your favorite pop star?
A. Whose B. What
C. Whom D. Who
21. It’s pouring with______ .
A. rain B. rainy
C. rainmg D. rains
22. - I hate winter.
-Me______ .
A. too B. either
C. neither D. do too
23. The apple pies smell ______!
A. wonderful B. wonderfully
C. wonder D. wonderfulness
24. The film is very ______ .
A. interest B. interested
C. interesting D. interestingly

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. _____ a beautiful Christmas tree!
A. Which B. What
C. Where D. When
2. How _____ eggs do you need for the cake?
A. more B much
C.many D. _
3. Which word is the odd one out?
A. always B. often
C. never D. well
4. I_____ my hair every day.
A. wash B. washing
C. washes C. is washing
5. -Are ou going to the______ ?
- Yes. I need to buy some vgetab1es.
A. bookstore B. supermarket
6. There _____ a lot of food in the fridge, so help yourself.
A.be B.is
C. are D. _
7. Luis _____ early, but today he’s late.
A. arrives usually B. usually arrives
C. is usually arriving D. usually arriving
8. Barbara often _____ jogging in the morning.
A. walks B. runs
C. goes D. rushes
9. Rosemary ______ to agree with us now.
A. is appearing B. appear
C. appearing D. appears
10. Anita _____ very hard at the moment.
A. is studying B. studies
C. study D. studying
11. _____ we all have a walk in the country?
A. Let’s B. Shall
C. Ought D. Why not
12. Adel sometimes listens to music ______ the evening.
A.in B.at
C.on D.of
13. Could I have ______ sugar in my tea, please?
A. any B. some
C. little D. few
14. Which word contains a different sound from the others?
A. teacher B. future
C. watch D.short
Read the text and choose the answer that you think best fits each space.
For many young people sport is a popular part of school life and (15)_____ in one of
the school teams and playing in matches is very important. (16) ______ someone is in a
team it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away
(17)______ home, as many matches are played then.
It (18) _____ also involve traveling to other towns to play against other school teams
and then (19) _____ on after the match for a meal or a drink.
Sometimes parents, friends or ot,her students will travel with the team to support*
(20) _____ own side.
When a school team wins a match it is the whole school which feels proud*, (21) only
the players. It can also mean that a school (22) ______ well-known for being good at certain
sports and pupils from that school may end up playing (23 ______ national and international
teams so that the school has some really (24) ______ names associated with it.
*support (v) : ñng hộ
*proud (a) : tự hào
15. A. having B. being C. taking D. putting
16. A.If B. As C. Then D.So
17. A. at B. on C. for D. from
18. A. ought B. is C. can D. has
19. A. being B. staying C. leaving D. spending
20. A. their B. its C. our D. whose
21. A. but B. however C. and D. not
22. A. turns B. makes C. comes D. becomes
23. A. up B. to C. for D. beside
24. A. old B. new C. common D. famous

Listen and complete the table.

Name Spring Summer Fall Winter
Lan badminto (1)……….. (2)……….. (3)……….
n
Ba (4)……… (5)……….. (6)……….. soccer
Hoa (7)……… (8)……….. (9)……….. (10)……..
UNIT 14 : MAKING PLANS

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. - _____ is Chi going to do?
- She’s going to go swimming with her friends.
A. When B. Where
C. What D.Why
2. They’re going to work ______ their uncle’s farm.
A.up B.on
C. down D. of
3. Which word contains a different sound from the others?
A. pretty B. test
C. get D. red
4. Which sentence is correct?
A. Are you wanting some fruit juice?
B. You want some fruit juice?
C. Are you going to want some fruit juice?
D. Do you want some fruit juice?
5. _____ don’t we play some computer games?
A. What B. Why
C. Whose D. Whom
6. - ______ are you going to stay?
- I’m going to stay with my grandparents.
A. Who B. Where
C. When D. How long
7. How many syllables are there in the word destination?
A. two B. three
C. four D. five
8. _____ Saturday morning, I’m going to visit my friend.
A .In B. At
C. On D. For
9. Which sentence is correct?
A. How long you stay in London?
B. How long you are going to stay in London?
C. How long are you going to stay in London?
D. How long you going to stay in London?
10. Which word is the odd one out?
A. grocer B. computer
C. butcher D. builder
11. They ______ to music at the moment.
A. listen B. listening
C. are listening D. are going to listen
12. What about _____ ?
A. we buy our daughter a new bike
B. buy our daughter a new bike
C. we are going to buy our daughter a new bike
D. buying our daughter a new bike
13. - ______ ?
- I’m going to visit Hoan Kiem Lake.
A. What are you going to do in Hanoi?
B. Where are you going to stay?
C. How long are you going to stay in Hanoi?
D. What do you do in Hanoi?
14. ______ 13 on his next birthday?
A. Does Bob B. Is Bob being
C. Being Bob D. Is Bob going to be
15. My friends and I are going to camp ______ three days.
A. for B. at
C. over D. in
16. Pick out the word that does not have the sound /ei/.
A. destination B. stay
C. vacation D. pagoda
17. Let’s _____ .
A. to go shopping B. shopping
C. go shopping D. going shopping
18. - What _____ Helen want to do?
- She wants to water the flowers.
A.is B. does
C. are D.do
19. Which sentence is correct?
A. Do you cook chicken noodles this evening?
B. Are you cook chicken noodles this evening?
C. Are you going to cook chicken noodles this evening?
D. You are going to cook chicken noodles this evening?
20. I ______ the Internet every day.
A. surf B. am surfing
C. surfing D. to surf
21. _____ many parks in your town?
A. Is there B. Are there
C. Does there D. Do there
22. - _____ are you going to play badminton with?
- I’m going to play badminton with my cousin.
A. Where B. Who
C. When D.Whose
23. - ______ is Fred going to stay with his cousin?
- For three weeks.
A. Where B. Who
C. What D. How long
24. Would you like ______ my dictionary?
A. to borrow B. borrow
25. How ______ information do you ask for?
A. many B. lot

Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. There is ______ water in the jar.
A.no B. many
C. a lot D. few
2. Professor Smith is ______ a biology teacher.
A. me B. mine
C.my D.I
3. Although the children are very young, their parents let them______ up as late as they
want.
A. staying B. stay
C. stays D. to stay
4. Nora seems ______ happy with her new job in the hospital.
A. be B. being
C. tobe D. been
5. Which word contains a different sound from the others?
A. easy B. ear
C. bee D. eat
6. I’m going to ______ the bus to work.
A. catch B. collect
C. gather D. pick
7. Susan is______because she doesn’t have any close friends
A. happy B. fat
C. lonely D. sympathetic
8. My father’s overweight. He must go on a ______ .
A. morning exercise B. practice
C. training D. diet
9. Fred’s brother is a ______. He flies for Singapore Airlines.
A. cook B. doctor
C. engineer D. pilot
10. What are your plans for the _______? What are you going to do?
A. future B. yesterday
C. tomorrow D. past
11. Lan often spends two hours ______ her homework.
A. for do B. doing
C. to do D. for doing
12. Which of the fol1owmg does not go with the verb go?
A. games B. swimming
C. shopping D. for a walk
13. ______ you going to do any homework tonight?
A. Are B. Do
C. Will D. Can
14. Are there any films that you ______ like to see at the moment?
A. are B. would
C. should D. being
15. _____ water do people need to drink every day?
A. How many B. How long
C. How much D. How often
16. - _____ to get to your school by bus’?
- About 20 minutes.
A. How far is it
B. How often is it
C. How long does it take
D. How many minutes does it take
17. - How often do you visit your grandparents?
- ______
A. All weeks. B. One the week.
C. Once a week D. This week
18. - _____ do you usually have lunch?
- At about 12.00.
A. Where B. What
C. How D. When
19. Which sentence is correct?
A. I not going to spend my vacation in Hue.
B. I am not go to spend my vacation in Hue.
C. I am no going to spend my vacation in Hue.
D. I am not going to spend my vacation in line.
20. I’m going to buy some ______ for my friends.
A. memories B. souvenirs
C. entertainments D. celebrations
21. What’s ______ the radio this morning?
A. in B. at
C. about D. on
22. We won’t be home for ______ dinner this evening.
A. that B. a
C. the D. _
23. Let’s play chess ______dinner.
A since B. after
C. on D. for
24. My little brother spends a lot of money ______ picture books
A.on B.for
C.in D.by

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. How much does that watch ______?
A. spend B. pay
C. cost D. fix
2. _____ far is it from here?
A. What B. How
C. When D.Where
3. Which word contains a different sound from the others?
A. father B. lamb
C. camp D. family
4. - _____ is Tom going to stay in France?
- For two years.
A. How much B. How long
C. How often D. How far
5. Let’s play volleyball ______Sunday morning.
A. in B. on
C. at D. for
6. - Why don’t we go out for a walk?
- ______
A. Me too. B. Yes, I can.
C. That’s a good idea. D. Not at all.
7. - What do you want to do on the weekend?
- ______
A. I do, too. B. I’m free on the weekend.
C. Yes, that’s great. D. Play soccer with my friends.
8. Nancy and Bobby are going to travel to Thailand_____ January.
A. for B. at
C. on D. in
9. - Where are they going to spend their summer vacation?
- _____
A. For a week. B. By bus
C. In Edinburgh. D. Tomorrow.
10. Why _____ Nam want to walk?
A. not B. no
C. isn’t D. doesn’t
11. - ____ does Teddy want to travel?
-By bus.
A. Why B. What
C. How D. Where
12. - Let’s go sailing tomorrow.
- _____
A. Good idea. B. Not very well.
C. Because I want to. D. Yes, I am.
13. - Why do you want to go by bus?
- _____ I’m very tired.
A. For B. About
C. Because D. Although
14. What about _____ camping next week?
A. go B. to go
C. going D. we go
15. Which word has three syllables?
A. vacation B. camping
C. entertainment D. movie
16.- _____ place are you going to visit first?
- Ngoc Son Temple.
A. Where B. Why
C. How D. Which

Read the text and choose the answer that you think best fits each space.

What do you like doing best (17)_____ your spare time? My cousin Paul likes going
(18)_____ in the country and (19) photos. Sometimes he (20) _____ with his friends, and
they (21)_____ at the park or at the beach .They always (22)_____ a good time. His brother
Chris isn’t (23) _____ on walking. He spends most of the (24) _____ at home
17. A. for B. when C. in D. at
18. A. for walks B. walks C. a walk D. to walk
19. A. making B. having C. taking D. doing
20. A. travels B. gets up C. sees D. goes out
21. A. enjoy B. hobby C. go D. have fun
22. A. have B. make C. do D. like
23. A. interested B. out C. decide D. keen
24. A. other B. time C. people D. money


Listen and complete the table.

Name Place to visit? Where to stay? How long to stay?
Lan Ha noi (1)……………. (20)………………
Hoa (3)…………. in a hotel (4)………………..
Mai (5)…………. (6)……………. for two weeks
Ba Ho Chi Minh city (7)……………. (8)………………..
UNIT 15 : COUNTRIES

Test 1

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. - _____
- He’s French.
A. Where is he from? B. What’s his name?
C. What does he do? D. What’s his nationality?
2.- What is Peter doing?
- ______
A. He’s going to play computer games.
B. He wants to play computer games.
C. He often plays computer games.
D. He’s playing computer games.
3. - _____do they want to do?
- They want to listen to music.
A. How B. What
C. Who D. When
4. - Why does she look so sad?
- ______
A. I don’t know. B. I don’t want to.
C. I think so. D. I’d like to.
5. How many syllables are there in the word language?
A. two B. three
C. four D. five
6. My parents are ______ vacation in Paris.
A. at B. in
C.on D. for
7. The _____ is cold and wet.
A. weather B. temperature
C. sun D. sky
8. _____ language does she speak?
A. How B. Which
C. Who D. Where
9. We are visiting______ interesting places in Hanoi.
A. much B. a lot of
C. little D. any
10. They often travel _____ bus.
A. with B. for
C.by D.on
11. His garden is larger ______ mine.
A. as B. more
C. than D.to

12. Which grade are you ______ ?
A.in B.on
C. at D. about
13. - _____ high is Sear Tower?
- It’s 442 meters high.
A. What B. Which
C. Where D. How
14. Tokyo is ______ than Mexico City.
A. small B. less small
C. smaller D. smallest
15. London has a population ______6.3 million.
A.at B.of
C.for D.with
16. What is the tallest building ______ the world?
A.on B.at
C.in D.for
17. This is ______ longest river in our city.
A. a B. the
C. one D. any
18. There are ______ mountains in Viet nam.
A. lot B. lots
C. a lot D. a lot of
19. How many foreign ______can Angela speak?
A. talks B. speeches
C. dialogues D. languages
20. They’re going on______.
A. holiday B. journey
C. trip D. visit
21. Hanoi is the ______ of Vietnam.
A. country B. town
C. capital D. village
22. _____ is bigger, the red ball or the blue ball?
A. What B. How
C. Which D. Why
23. Our country has ______ rain.
A. many B. few
C. lots of D. any
Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. There are two ______ rivers in Vietnam: The Red River and the Mekong River.
A. tall B. long
C. heavy D. high
2. The Nile River _____ to the Mediterranean Sea.
A. files B. comes
C. flows D. starts
3. My brother is 1.70 meters_____ .
A. tall B. taller
C. tallest D. more tall
4. We have ____ picture books.
A. many B. lots of
C. a lot of D. A, B & C
5. - Does Vietnam have many mountains?
- ____
A. Yes, it does. B. Yes, it is.
C. Yes, it has. D. Yes, it have
6. Which word contains a different sound from the others?
A. double B. ground
C. voucher D. south
7. _____ tallest boy in my class is David.
A. Some B. A
C. The D. one
8. There aren’t _____ CDs on the table.
A. an B. any
C. some D. much
9. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
Our house is smaller than yours.
A. Our house is big but yours is small.
B. Your house is bigger than ours.
C. Our house is not as big as yours.
D. B&C
10. This book is ______ than the other one.
A. good B. well
C. better D. best
11. Most fish live in the ______ .
A. forest B. hill
C. beach D. sea
12. This house is one of ______ in our town.
A. old B. older
C. the oldest D. the more older
13. We cannot cross the ______ because there isn’t a bridge.
A. mountain B. hill
C. beach D. river
14. Tim is not ______ tall as his brother.
A. more B. less
C.as D. much
15. After our swim, we often rest on the _____ .
A. river B. beach
C. lake D. sea

16. They spend their summer vacation _____an island.
A.in B.to
C.on D.at
17. Hung is ______ than me.
A. happy B. happily
C. happier D. happiness
18. Mandy is _____ person in the village.
A. rich B. the rich
C. the richer D. the richest
19. The children enjoy playing on the ______ .
A. seaside B. beach
C. water D. sea
20. I’ll post your letters. Do you have ______?
A. stamp B. a stamp
C. any stamp D. any stamps
21. The streets are empty. There aren’t _____ there.
A. people B. peoples
C. some people D. any people
22. There is no room on the bus. There are _____ people.
A. much B. too much
C. not enough D. too many
23. I’m still very hungry. There’s _____ food.
A. too much B. not enough
C. enough D. many

Test 3

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. This picture is _____ than that one.
A. funny B. most funny
C. funnier D. funniest
2. Have you got ______? - I can help you.
A. luggage B. a luggage
C. any luggage D. any luggages
3. The boys are going to camp next to a small _____ .
A. sea B. lake
C. ocean D. water
4. Which word contains a different sound from the other?
A. pen B. lemon
C. pretty D. let
5. These shoes are cheaper _____ the other ones.
A.as B. more
C. so D. than
6. Which sentence is losest in meaning to the underlined sentence?
This room is very crowded.
A. There are few peorile in this room.
B. This room is small.
C. There is a crowd of people in this room.
D. There are too many people in this room.
7. Your hotel is _____ comfortable than ours.
A. more B. most
C. so D. as
8. I don’t buy those CDs. They cost_____ money.
A. too many B. too much
C. enough D. not enough
9. – Do you like _____ ?
- No, I don’t. Thank you.
A. those hot milk B. many hot milk
C. some hot milk D. these hot milk
10. How many syllables are there in the word participation?
A. three B. four
C. five D. six
11. Bob stay in a small village in the _____ .
A. outside B. country
C. sea D. lake
12. Nancy and her friend are sitting ______ a tree and having a picnic.
A. at B. under
C. in D. over
13. - _____is the biggest hospital in this city.
- New Life hospital.
A. Who B. Which
C. How D. Why
14. They cannot go to the local library today. There is _____ time.
A. not enough B. too much
C. enough D. too many
15. There isn’t______ in this house.
A. furniture B. a furniture
C. some furniture D. any furniture
16. Ben is _____ than Bob.
A. short B. shorter
C. less short D. shortest
17. We’re lucky because we have _____ good friends.
A. any B. much
C. a lot D. lots of
18. The soup is salty. There’s _____ salt in it.
A. too much B. enough
C. too many D. not enough
19. Which sentence is losest in meaning to the underlined sentence?
I’m very busy, so I can’t come out.
A. I’m free tonight.
B. I don’t want to come out tonight.
C. I’m going to come out tomorrow.
D. I have too many things to do, so I can’t come out.
20. There is a castle _____ the top of the hill.
A. at B. in
C. above D. over

Read the text and choose the answer that you think best fits each space.
Dear Charles and Betty,
We’re (21) ______ a couple of weeks here in Italy. We’re in Rome (22)_____ the
moment. The weather’s fantastic and we see most of the famous sights - the Forum, the
Colosseum, etc. It’s a bit (23) ______ but we’re having a wonderful time. This afternoon
we’re (24) _____ to see the Vatican. Hope all is well with you. See you when we get back!
Love,
Sally and Mark
21. A. using B. taking C. spending D. running
22. A. in B.on C.at D.up
23. A. tired B. tiredness C. tire D. tiring
24. A. wanting B. going C. visiting D. doing

Listen and complete the table.


NAME :……………….
CLASS :………………. GRADE :…………………..
NATIONALITY :……………......... CLASS :……………………
LANGUAGE :……………………..
NAME OF SCHOOL : ………………………….
ADDRESS : 47 Tran xuan Soan Street
HOME ADDRESS :……………………………...
PHONE NUMBER :……………………………..
UNIT 16 : MAN AND THE ENVIRONMENT


Test 1

Choose the correct answer.
1. Pick out the word thay does not have the sound /i/.
A. milk B. building
C. bridge D. surprise
2.______ those flowers.
A. Don’t pick. B. Not pick
C. No pick D. Can’t pick
3. We’re going to travel down the ______ by boat to the sea.
A. ocean B. mountain
C. hill D. river
4. Which sentence is closest in meaning to the underlined sentence?
Jack’s marks are not as good as mine.
A. Jack’s marks are very good.
B. My marks are better than Jack’s
C. Jack’s marks are worse than mine.
D. B & C
5. His father often ______ the buffalo to the field early in the morning.
A. plows B. leads
C. harrows D. plants
6. Eating _____ vegetables is very good for your health.
A. few B. little
C. much D. a lot of
7. Why _____ we protect the environment.
A. are B. should
C. have D. want
8. People should stop cutting ______ the forests.
A. down B. up
C. on D. in
9. There _____ any trash in their classroom.
A. is B. are
C. isn’t D. aren’t
10. Susan _____ a lot of flowers in her garden.
A. plows B. harrows
C. grows D. feeds
11. - _____ do factories do with waste paper, scrap metal and old plastic?
- They recycle all these things.
A. Which B. Who
C. Wnen D. What
12. We have _____ fruit trees.
A. a few B. a little
C. much D. a lot
13. Horses are used to _____ the cart.
A. plow B. pull
C. harrow D. put
14. Wild animals are _____ danger.
A. in B. on
C. up D. at
15. Their _____ produce a lot of fresh milk.
A. chickens B. birds
C. cats D. cows
16. _____ rice do they produce?
A. How many B. How much
C. How few D. How little
17. People are _____ the land, the rivers and the oceans.
A. pollute B. polluted
C. polluting D. pollution
18. We should ______ paper, cans and bottles for recycling.
A. feed B. collect
C. turn D. switch
19. - _____ do you recycle?
- We recycle waste paper and plastic.
A. Who B. Where
C. Why D. What
20. When you don’t need a light, switch it _____.
A. on B. up
C. down D. Off
21. Which word is the odd one out?
A. cow B. goat
C. buffalo D. rice

Test 2

Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. _____ throw trash on the streets.
A. No B. No
C. Don’t D. You not
2. Please _____ your trash in a trashcan.
A. put B. to put
C. putting D. you put
3. This wall is 80 centimeters ______ .
A. heavy B. thick
C. big D. large
4. What should we do ______ waste paper?
A.to B. with
5. There are _____ tall trees in the park.
A. much B. a lot of
C. little D. any
6. Linda’s on a diet. She eats _____ meat.
A. few B. many
C. any D. little
7. We should _____ the environment.
A. protect B. to protect
C. protecting D. protection
8. Please could you speak more _____ .
A. slow B. slowly
C. slowlier D. slowliest
9. This movie is very ______ .
A. amuse B. amusement
C. amused D. amusing
10. My parents grow_____ vegetables in the garden.
A.alot B.afew
C. a little D. much
11. We’re busy at the moment. We _____ the flowers.
A. water B. are water
C. watering D. are watering
12. – Do you have any pencils?
- ______
A. not much B. Only many
C. Only a few D. A little
13. We should not _____ electriccity.
A. waste B. throw
C. burn D. destroy
14. There isn’t _____ milk in the fridge.
A. some B. any
C. little D. few
15. Children, you can eat _____ you like.
A. much B. so much
C. as much D. as much as
16. Keep _____ the grass.
A. on B. out
C. off D. up
17. That book is quite cheap. You don’t need ______ money to buy it.
A. many B. much
C. a few D. a lot
18. Which word contains a different sound from the others?
A. fine B. kite
C. light D. mill
19 Do you know how much rice _____?
A. produce they B. they produce
C. do they produce D. are they producing
20. There’s too much noise in the room. I can’t hear what _____ .
A. do you say B. are you saying
C. you saying D. you are saying
21. Rose ia very good _____ arranging flowers.
A. at B. on
C. to D. in
22. My father _____ to plow the paddy fields.
A. should B. can
C. is going D. not
23. The farmhouse is by a river in a beautiful green _____.
A. grass B. scenery
C. valley D. lake

Test 3

Choose the correct answer.
1. Please _____ the light.
A. switch off B. to
C. switching off D. you switch off
2. _____ damage trees in this park.
A. No B. Not
C. Don’t D. You not
3. There _____ any cheese.
A. isn’t B. aren’t
C. hasn’t D. haven’t
4. What do you do _____ those bottles and cans.
A. to B. with
C. for D. on
5. There are _____ beautiful flowers in the garden.
A. much B. a lot of
C. little D. any
6. You look tired. You _____ go to bed early.
A. do B. are
C. should D. ought
7. Where does the _____ come from?
A. pollute B. pollution
C. polluting D. polluted
8. People are wasting _____ much power.
A.as B. too
C. far D. more
9. – Why do farmers burn the forests?
- _____ they need more fields.
A. Although B. However
C. Because D. When
10. These fruit trees produce _____ fruit.
A. a little B. a few
C. a lot D. many
11. Mom is busy at the moment. She ____ in the kitchen.
A. cooks B. is cook
C. cooking D. is cooking
12. - Do you have any coffee?
- ______
A. Not many. B. Only many
C. A little. D. A few
13. People are burning too ______ coal, oils and gas.
A. many B. few
C. much D. a lot of

For gifted students

Read the text and choose the answer that you think best fits each space.
We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in.
There is so much smoke in the air that it is (14)____ to live in many of the world’s cities. In
one famous city, for example, (15)_____ gases from cars pollute the air so much that traffic
policemen* have to wear oxygen masks*. We have cut down so many trees that there are
now vast areas of (16)_____ the world over. As a result, farmers in parts of Africa cannot
grow enough to eat. In certain countries in Asia. there is too little rice. Moreover, we do not
take enough (17)_____ of the countryside. Wild animals are quickly
(18)_____instance,tigers are rare in India now (19) _____ have killed too many for them to
(20)_____
however, it isn’t enough simply to (21) the problem. We must act now (22) ______about it.
Join us now. Save the earth. This is too important to (23)_____ .

14. A. enjoyable B. pleasant C. healthy D. unhealthy
15. A. poisonous* B. serious C. bad D. smoke
16. A. forests B. wasteland C. fields D. regions
17. A. attention B. care C. time D.consideration
18. A. saved B. preserved C. running D. disappearing
19. A. because B. when C. and D. so
20. A. die B. preserve C. survive D. continue
21. A. discuss B. talk C. solve D. decide
22. A. nothing B. everything C. something D. anything
23. A. do B. make C. ignore D. realize
traffic policeman: c¶nh s¸t giao th«ng
mask (n) : mÆt n¹

Listen and complete the passage.
My uncle lives in the country. He has (1)………. Paddy fields near his house and he
produce (2)……….rice. He grows(3)………. Flowers in front of his house. To the left of his
house, he has (4)………fruit trees. They produce (5)………. fruit. There is a small garden to
the right of the house. He grows(6)……… vegetables.
My uncle also has (7)……… a nimals. Ha has two buffalos, three cows and
(8)……… chickens. The cows produce (9)……… milk but the chickens produce
(10)……… eggs.
ANSWER KEY

UNIT 1
Test 1
1. C 6. B 11. D 16. B
2. B 7.A 12. A 17. A
3. D 8.A 13. A 18. D
4. C 9.C 14. D 19. A
5. B 10.B 15. C 20. B
Test 2
1. D 6. A 11. B 16. A
2. A 7. A 12. D 17. C
3. D 8.D 13. D 18. C
4. D 9. D 14. C 19. C
5. A 10. C 15. C 20. D

Test 3
1. C 6. C 11. C 16. C 21. B
2. B 7. D 12. A 17. A 22. D
3. A 8. B 13. B 18. D
4. D 9. D 14. B 19. D
5. A 10. D 15. D 20. D
Listening script.
1. a) - Hi, my name is Lan.
b)- I’m twelve years old.
2. a)- Hello, I’m Jonh.
b)- I’m fifteen.
3. a)- Hello, Mis White. This is Long.
b)- Hi, Long. How old are you?
- I’m nine years old.
Answers :
1.aC 1.bB 2.aC 2.bC 3.aA 3.bB

UNIT 2

Test 1

1. C 6. D 11. D 16. C 21. D
2. B 7. C 12. B 17. B 22. A
3. A 8. D 13. D 18. C 23. A
4. C 9. C 14. A 19. D
5. C 10. A 15. A 20. C
Test 2

1. D 6. A 11.B 16.D 21.C
2. D 7. D 12. A 17.B
3. D 8. A 13. C 18.A
4. A 9. B 14. D 19. D
5. C 10. D 15. B 20. B

Test 3

1. C 2. D 3. B 4. C 5. B 6. D
7.A 8. D 9. C 10. D 11.A 12. B
13. C 14. D 15. B 16. C 17. D 18. A
19. B 20. A 21. B

Listening script.

1. This is my school.
2. It is Trung Vuong school.
3. This is my clasroom.
4. That is my desk.
5. And that is my schoolbag.
6. It is on the desk.

UNIT 3

Test 1

1. D 2. B 3. D 4. C 5. D 6. D
7. B 8.D 9. A 10. B 11. B 12. B
13. B 14. A 15. D 16. A 17. C 18. B
19. B 20. A

Test 2

1.A 2. C 3. C 4. D 5. C 6. D
7. B 8. B 9. A 10. B 11. C 12. B
13. D 14. C 15. B 16. C 17. C 18. B
19. A 20. C 21. A 22. C
Test 3

1. C 2. A 3. D 4. B 5. C 6. B
7. C 8. A 9. D 10. A 11. C 12. A
13. B 14. D 15. D 16. D 17. A 18. D
19. C 20. C 21. D 22. B

Listening script.

Look at the picture of my family. There are five peole. This is my father. He’s fifty-
five, and he’s an engineer. This is my mother. She’s fifty.She is a teacher. And here is my
brother. Heis twenty-four, and now he is a doctor. This is my sister. She is fifteen, and she is
a student.

Answers :

1-T 2-F 3-F 4-T 5-T

UNIT 4

Test 1
1. D 2. D 3. A 4. D 5. B 6. C
7. A 8. D 9. B 10. B 11. C 12. A
13. D 14. A 15. D 16. B 17. C 18. D
19. C 20. A 21. C 22. A

Test 2
1. C 2. D 3. C 4. D 5. B 6. A
7. B 8. B 9. C 10. D 11. B 12. D
13. C 14. C 15. B 16. D 17. A 18. B
19. C


Test 3
1. A 2. B 3. D 4. D 5. D 6. A
7. D 8. D 9. B 10. D 11. C 12. C
13. A 14. B 15. D 16. C 17. B 18. C
19. A 20. B 21. A 22. C 23. D

Listening script.
1. This is my classroom.
2. There are fourteen students in my class.
3. There are twenty desks and benches.
4. There is a big clock on the wall.
5. There is an armchair.
6. My teacher’s name is Lan.
7. She is fifty years old.
8. She lives at Quang Trung Street.


UNIT 5

Test 1
1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. C
7. D 8. D 9. C 10. C 11. B 12. A
13. B 14. B 15. D 16. B 17. C 18. D
19. C 20. C 21. A 22. D

Test 2
1. C 2. D 3. A 4. A 5. D 6. B
7. D 8. C 9. D 10. D 11. A 12. C
13. D 14. B 15. A 16. D 17. D 18. C
19. B 20. B 21. A 22. D

Test 3
1. A 2. D 3.D 4. A 5. C 6. D
7. C 8. C 9. B 10. D 11. D 12. B
13. A 14. B 15. B 16. B 17. A 18. A
19. B 20. B 21. B 22. B

Listening script.

Lan is my sister. Every day she gets up at 6 o’clock, then she has breakfast. She goes
to school at 6.30. She has classes from 7.00 to 11.00. In the afternoon she stays at home and
does the housework. She doesn’t watch TV in the evening, but does her homework from
7.30 to 10.00. She goes to bed at half past ten.

Answers :

1. Lan gets up at 6 o’clock.
2. She goes to schol at 6.30.
3. She has ckasses from 7.00 to 11.00.
4. She does the housework in the afternoon.
5. She does her homework from 7.30 to 10.00.
6. She goes to bed at half past ten.



UNIT 6

Test 1
1. B 2. A 3. D 4. D 5. B 6. A
7. C 8. B 9. D 10. A 11. B 12. B
13. A 14. B 15. C 16. D 17. D 18. B
19. A 20. B 21. B 22. C 23. D

Test 2
1. C 2. B 3. C 4. B 5. A 6. D
7. A 8. B 9. B 10. A 11. D 12. A
13. C 14. A 15. C 16. A 17. B 18. D
19. B 20. B

Test 3
1. B 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A
7. D 8. B 9. B 10. C 11. A 12. A
13. C 14. B 15. A 16. A 17. C 18. D
19. B 20. C

Listening script.

Ba is a student at An Tuong School. He goes to school early, at 6.30. He has English
on Tuesday and Friday. He lives near a park. It is opposite his house. There is a big yard
behind his house.

Answers :

1-B 2-A 3-D 4-D 5-A


UNIT 7

Test 1
1. B 2. A 3. A 4. B 5. A 6. C
7. B 8. B 9. A 10. D 11. A 12. B
13. C 14. B 15. D 16. C 17. B 18. D
19. B 20. D
Test 2
1. C 2. D 3. C 4. D 5. A 6. B
7. D 8. B 9. C 10. A 11. D 12. B
13. B 14. B 15. D 16. A 17. D 18. D
19. C 20. D 21. A 22. B 23. A

Test 3
1. D 2. B 3. D 4. A 5. A 6. C
7. B 8. A 9. C 10. D 11. B 12. C
13. D 14. B 15. A 16. C 17. B 18. B
19. D 20. A 21. B 22. C

Listening script.

Helo, my name’s Long. I live in a house in the country. My house is small, but it is
beautiful. There are flowers in front of the house. Behind the house there is a mountain. To
the left of the house there is a river. There aren’t any stores, and it is very quiet here.

Answers :

1-B 2-C 3-B 4-C 5-A



UNIT 8

Test 1
1. D 2. C 3. B 4. C 5. D 6. B
7. B 8. A 9. B 10. A 11. C 12. D
13. C 14. D 15. C 16. A 17. B 18. C
19. A 20. D 21. B

Test 2
1. A 2. C 3. B 4. B 5. D 6. C
7. C 8. D 9. A 10. C 11. B 12. D
13. C 14. D 15. B 16. D 17. D 18. A
19. B 20. C

Test 3
1. A 2. A 3. B 4. C 5. B 6. D
7. D 8. C 9. C 10. D 11. A 12. B
13. B 14. D 15. B 16. D 17. A 18. C
19. A 20. A 21. B 22. C 23. C


Listening script.

Phong and Lan are students. They live in a small house in a small town with their
father and mother. There is a flower garden in front of the house.
Their mother, Mrs. Thu, is a nurse. She works in a hospital near their house. Their
father, Mr. Lam, is an engineer. He works in a factory in town.
It’s seven o’clock. Phong and Lan are at school, in their classrooms. Mrs.Thu is
walking to the hospital. Mr.Lam is working in the factory.

Answers :

1-T 2-F 3-T 4-T 5-T 6-F 7-T 8-F 9-T 10-F


UNIT 9

Test 1
1. C 2. B 3. B 4. B 5. A 6. B
7. B 8. A 9. C 10. C 11. C 12. D
13. C 14. D 15. D 16. A 17. C 18. C
19. B 20. D 21. B 22. B 23. A

Test 2
1. D 2. C 3. D 4. A 5. C 6. D
7. C 8. B 9. A 10. C 11. B 12. A
13. D 14. C 15. C 16. C 17. B 18. B
19. A 20. C 21. C 22. C 23. B

Test 3
1. B 2. B 3. B 4. C 5. A 6. C
7. A 8. A 9. A 10. B 11. D 12. D
13. C 14. A 15. B 16. A 17. B 18. A
19. A 20. B 21. B 22. B 23.A

Listening script.

Jane is a doctor. She is tall.
She has short, brown hair.
She has an oval face and black eyes.
Her nose is small. She is beautiful.

Answers :

1-B 2-C 3-B 4-A 5-C


UNIT 10

Test 1
1. B 2. D 3. C 4. B 5. D 6. C
7. A 8. D 9. D 10. D 11. D 12. D
13. D 14. C 15. C 16. D 17. C 18. C
19. B 20. D 21. A 22. C

Test 2
1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. B
7. B 8. A 9. C 10. A 11. B 12. A
13. B 14. D 15. A 16. C 17. D 18. B
19. D 20. A 21. D 22. C 23. A

Test 3
1. B 2. B 3. D 4. C 5. D 6. B
7. A 8. C 9. B 10. A 11. D 12. A
13. A 14. B 15. D 16. B 17. B 18. C
19. C 20. D 21. A 22. C 23. B

Listening script.

1. There is some water in the kitchen.
2. There is some coffee in the kitchen.
3. There isn’t any bread in the kitchen.
4. There isn’t any rice in the kitchen.
5. There are some tomatoes on the table.
6. There are some bananas on the table.
7. There aren’t any oranges on the table.
8. There aren’t any onions on the table.

UNIT 11
Test 1
1. B 2. C 3. D 4. C 5. A 6. C
7. D 8. B 9. C 10. A 11. C 12. A
13. D 14. A 15. B 16. A 17. A 18. C
19. C 20. D 21. C 22. C 23. B 24. D
25. D

Test 2
1. A 2. A 3. B 4. A 5. D 6. C
7. C 8. A 9. D 10. B 11. C 12. A
13. D 14. C 15. A 16. B 17. B 18. A
19. A 20. D 21. D 22. A

Test 3
1. C 2. A 3. C 4. C 5. A 6. C
7. A 8. B 9. A 10. C 11. A 12. D
13. B 14. D 15. D 16. C 17. A 18. B
19. C 20. A 21. B 22. B 23. D 24. C
25. D

Listening script.

1. A fried rice is 2,500®
2. A bowl of noodles is 2,000®
3. A sandwich is 2,000®
4. An orange juice is 1,000®
5. A cake is 1,500®
6. A glass of beer is 2,500®
7. A box of chocolates is 3,000®
8. A lemon juice is 1,200®
9. An ice-cream is 2,000®
10. A soda is 2,300®

Answers :

(1)-2,500® (2)-2,000® (3)-A sandwich (4)-1,000®
(5)-A cake (6)-A glass of beer (7)-3,000® (8)-1,200®
(9)-2,000® (10)-2,300®


UNIT 12
Test 1
1. D 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C
7. D 8. D 9. C 10. A 11. C 12. C
13. D 14. B 15. D 16. B 17. A 18. B
19. B 20. B 21. D 22. B 23. D 24. B
Test 2
1. C 2. B 3. D 4. C 5. D 6. A
7. B 8. B 9. C 10. D 11. A 12. B
13. C 14. D 15. A 16. B 17. C 18. A
19. C 20. B 21. D 22. C 23. C

Test 3
1. D 2. B 3. C 4. B 5.C 6. A
7. B 8. A 9. C 10. B 11. B 12. A
13. B 14. A 15. A 16. A 17. C 18. A
19. A 20. A 21. C 22. B 23. D

Listening script.

Hoa likes camping. She goes camping in the mountains once a month. She often goes
with her classmates on the weekend. They always take food such as bread, noodles and fruit.
They always take water and a tent, too. Hoa usually wears warm clothes because they
sometimes camp overnight.
I don’t like camping. I often go to the park with my brother. We go twice a month. We
usually play badminton and fly uor kites there. We sometimes have a picnic, but not always.

Answers:
(1) once a month (2) often (3) always
(4) always (5) usually (6) sometimes
(7) often (8) twice a month (9) usually
(10) sometimes

UNIT 13

Test 1
1. D 2. A 3. B 4. D 5. D 6. D
7. A 8. B 9. C 10. C 11. D 12. C
13. B 14. D 15 C 16. D 17. C 18. D
19. B 20. D 21. D 22. B 23. C

Test 2
1. B 2. D 3. B 4. B 5. C 6. D
7. A 8. D 9. B 10. D 11. A 12. D
13. B 14. C 15. D 16. C 17. A 18. D
19. A 20. D 21. A 22. A 23. A 24. C

Test 3
1. B 2. C 3. D 4. A 5. B 6. B
7. B 8. C 9. D 10. A 11. B 12. A
13. B 14. D 15. B 16. A 17. D 18. C
19. B 20. A 21. D 22. D 23. C 24. D

Listening script.

My name is Hoa. I have two friends. They are Ba and Lan. Lan and Ba like sport very
much. Lan plays badminton in the spring, tennis in the winter. In the summer and fall, she
goes swimming.
Ba likes jogging, swimming, fishing and soccer. He goes jogging in the spring,
swimming in the summer and fishing in the fall. He plays soccer in the winter.
I do something quite different. In the spring I go fishing. When it is hot in the
summer, I go jogging. In the fall I swim and in the winter I play badminton.

Answers :
(1) swimming (2) swimming (3) tennis (4) jogging
(5) swimming (6) fishing (7) fishing (8) jogging
(9) jogging (10) badminton


UNIT 14

Test 1
1. C 2. B 3. A 4. D 5. B 6. B
7. C 8. C 9. C 10. B 11. C 12. D
13. A 14. D 15. A 16. D 17. C 18. B
19. C 20. A 21. B 22. B 23. D 24. A
25. D

Test 2
1. A 2. C 3. B 4. C 5. B 6. A
7. C 8. D 9. D 10. A 11. B 12. A
13. A 14. B 15. C 16. B 17. C 18. D
19. D 20. B 21. D 22. D 23. B 24. A
Test 3
1. C 2. B 3. A 4. B 5. B 6. C
7. D 8. D 9. C 10. D 11. C 12. A
13. C 14. C 15. A 16. D 17. C 18. A
19. C 20. D 21. D 22. A 23. D 24. B

Listening script.

Lan is going to visit Ha noi for five days. She is going to stay at her friend’s house.
Hoa is going to visit Hue. She is going to stay in a hotel for three days. Mai is going to visit
Nha Trang for two weeks. She is going to stay with her uncle. Ba is going to visit Ho Chi
Minh City. He is going to stay with his grandfather for one week.

Answers :
(1) friend’s house (2) for five days (3) Hue
(4) for three days (5) Nha Trang (6) with her uncle
(7) with his grandfather (8) for one week


UNIT 15

Test 1
1. D 2. D 3. B 4. A 5. A 6. C
7. A 8. B 9. B 10. C 11. C 12. A
13. D 14. C 15. B 16. C 17. B 18. D
19. D 20. A 21. C 22. C 23. C

Test 2
1. B 2. C 3. A 4. D 5. A 6. A
7. C 8. B 9. D 10. C 11. D 12. C
13. D 14. C 15. B 16. C 17. C 18. D
19. B 20. D 21. D 22. D 23. B

Test 3
1. C 2. C 3. B 4. C 5. D 6. D
7. A 8. B 9. C 10. C 11. B 12. B
13. B 14. A 15. D 16. B 17.D 18. A
19. D 20. A 21. C 22. C 23. D 24. B

Listening script.

Hi, my name is Quoc Anh. I’m fourteen years old. I come from Ha Tay. That’s a smal
town in North of Viet Nam. I’m Vietnamese and, of course, I speak Vietnamese very well.
I’m studying at Van Phuc School. I’m in grade seven. It’s 7D. The school is on Tran Xuan
Soan Street.It’s at 47 Tran Xuan Soan St.
I live at 6 Tran Hung Dao Street. My phone number is 8 574 574.

Answers :

NAME : QUOC ANH
AGE : 14 GRADE : 7
NATIONALITY : Vietnamese CLASS : 7D
LANGUAGE : Vietnamese
NAME OF SCHOOL : VAN PHUC SCHOOL
ADDRESS : 47 Tran Xuan Soan Street
HOME ADDRESS : 6 Tran Hung Dao Street
PHONE NUMBER : 8 574 574



UNIT 16

Test 1
1. D 2. A 3. D 4. D 5. B 6. D
7. B 8. A 9. C 10. C 11. D 12. A
13. B 14. A 15. D 16. B 17. C 18. B
19. D 20. D 21. D

Test 2
1. C 2. A 3. B 4. B 5. B 6. D
7. A 8. B 9. D 10. B 11. D 12. C
13. A 14. B 15. D 16. C 17. B 18. D
19. B 20. D 21. A 22. C 23. C

Test3
1. A 2. C 3. A 4. B 5. B 6. C
7. B 8. B 9. C 10. A 11. D 12. C
13. C 14. D 15. A 16. B 17. B 18. D
19. A 20. C 21. B 22. D 23. C

Listening script.

My uncle lives in the country. He has some paddy fields near his house and he
produces a lot of rice. He grows many flowers in front of his house. To the left of his house,
he has a few fruit trees.They prodice a little fruit. There is a a small garden to the right of the
house. He grows some vegetables.
My uncle also has some animals. He has two buffalo, three cows and some chickens.
The cows produce a little milk but the chickens produce a lot of eggs.

Answers :
(1) some (2) a lot of (3) many (4) a few (5) a little
(6) some (7) some (8) some (9) a little (10) a lot of
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản