Bộ đề tiếng Anh lớp 6

Chia sẻ: vuthianh

Tài liệu thử nghiệm môn tiếng anh lớp 6 - THCS

Bạn đang xem 10 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: Bộ đề tiếng Anh lớp 6

BỘ ĐỀ 1
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

I/ Chọn từ hoặc cụm từ đúng nhất (6đ)
1. she …. long heir
a. have b. does c. has d. do
2. what …. is your car ?
a. color b. this c. that d. the
3. how …. milk do you need ?
a. many b. much c.little d. far
4. mary …. to music now
a. listens b. listen c. is listening d. listening
5. what is the weather …. in the winter ?
a. cold b. like c. warm d. hot
6. do you help your mother …. the housework ?
a. for b. about c.with d. on
II/ Hoàn thành các câu hỏi sau dùng (2đ)
( how many / how much / how often / how long )
1. …. do you go swimming ? twice a week.
2. …. students are there in your class ? forty.
3. …. rice do you want ? two kilos
4. …. are you going to stay with your aunt ?
for 3 weeks .
III/ Hoàn tất đoạn hội thoại sau, rồi trả lời các câu hỏi bên dưới. (2điểm )
Salergirl : Can I …………. you ?
Lan : Yes, ………..a sandwich and a glass of lemon juice, please.
Salergirl : ………………………
Lan : Thanks, …….are they ?
Salergirl : Two thousand five hundred dong . Thank you .
Questions :
1) What does Lan want ?
……………………………………………………………………………
2) Where is she ? ……………………………………………………..


------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 1
I) 1.c ; 2 .a ; 3.b ; 4.c ; 5.b ; 6.c .
II ) 1 . How often ; 2 . How many .
3 . How much ; 4 . How long .
III ) Help , I would like . Here you are how much .
Answers :
1 . tan wants a sandwich and a glass of lemonjuice.
2 . She is in a canteen.
==========================================================

BỘ ĐỀ 2
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I)Phần trắc nghiệm: Hãy chọn a,b,c để được đáp án đúng nhất trong những
câu sau:(6ps)
1) Shoulders are.......... of the body.
a) on
b) in
c) parts
2) What would you..... to drink ? _ An orange juice, please.
a) have
b) like
c) do
3) How........eggs do you need ?.
a) many
b) much
c) do
4) ....... sports do you play?
a) What's
b) Who
c) Which
5) What do you do...... your free time?
a) at
b) on
c) in
6) There are only two......... in my country.
a) seasons
b) weather
c) climate
7) I'm going to visit my uncle.......... saturday morning.
a) in
b) on
c) about
8) Vietnam has........... of beautiful mountains.
a) a lots
b) lots
c) lot
9) There is ......oil in this bottle. We should buy some more .
a) little
b) a little
c) few
10) '' How is he going to go?" –"....... plane".
a)on
b) with
c)by

II) Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh(2ps)
1)My /is/drink/orange juice/ favourite.
...............................................................................................................
2) Does/listen/how/she/music/to/often?
...............................................................................................................
3) go/ I/ fishing/on/ often/sunday.
..............................................................................................................
4) biggest/in/the/Mexico city/ world/the/city/is.
...............................................................................................................
III) Hãy nối các câu ở cột A phù hợp với các câu ở cột B(2ps)
A B
1) What color is her eyes? a) Six days a week
2) How many eggs do you want? b) Her eyes are blue
3) How often does he go to school? c) I want a dozen eggs
4) Does he play soccer in his free time? d) Yes, he does


------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 2
I)Phần trắc nghiệm:(Mỗi câu đúng được 0,6đ):
CÂU 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
TRẢ c b a c c a b b a c
LỜI
II) Mỗi câu đúng được 0.5đ:
1) My favourite drink is orange juice.
2) How often does she listen to music?
3) I often go fishing on sundays.
4) Mexico city is the biggest city in the world.
III) Mỗi câu đúng được 0.5đ:

CÂU 1 2 3 4
TRẢ LỜI b c a d

==========================================================

BỘ ĐỀ 3
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

I.Chọn câu trả lời đúng nhất (2.5)
1. How ......... Lan fell ?
a. do b. does c. is d. are
2. What ....... you like ? I’d like some noodles
a. will b. would c. do d. are
3. ......... is he doing? He’s listening to music
a. where b. whoc.what d. when
4. ......... beef does she want ?
a. How much b. how many c. how d. how long
5. Mai needs ........ chocolates
a. a bar of b. a packet of c. a box of d. a bottle of
6. Nam is ........... He’d like to sit down.
a. tiredb. hungry c. thirsty d. cold
7. He ......... his bicycle at the moment
a. rides b.is riding c. ride d. to ride
8. Phanxipang is the .......... mountain in Viet nam
a. highb. higher c. highest d. the highest
9. I’d like....... orange, please
a. an b. a c. any d. some
II. Hoàn thành đoạn văn sau,sử dụng các từ in nghiêng dưới đây:
Overnight, wear, mountain, camping,
weekend, clothes
Minh like walking. On the........ , he often goes waiking infhe ........ He usually
goes wih two friends. Minh and hisfriends always .......... strong boots and warm ..........
Theyalways take food and water and a ........ stove. Sometimes, they camp ..............
III. Sắp xếp những từ sau đây thành câu hoàn chỉnh
1, would / like / breakfast/ what / for /you ?
2, Some / would /bread /like/ I/ milk/ some/ and
3. weather/ in/ what/ the/ summer/ is/ like/ the?/
4. going/ the/ she/ to/ is/ citadal/ visit/
5. don’t/ like/ I/ coffee.
IV. Nghe và chọn đúng hoạt động với mỗi người:
Tan 1. watch TV
Minh and Nam 2. Listen to music
Lien 3. Going fishing
Lan and Mai 4. Go to the movie
5. play video gamse
6. read books
------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 3
I, chọn đúng 1 từ : (0.25)
1b 2b 3c 4a 5c 6a 7b 8c 9b 10c
II, điền đúng 1 từ : (0.5)
1. weekend 2. Mountain 3. Wear 4. Clothes
5. Camping 6. Overnight
III,Sắp xếp đúng 1 câu: (0.5)
1. What would you like for breakfast?
2. I would like some bread and some milk
3. What is the weather like in the summer ?
4. She is going to visit the citadel.
5. I don’t like coffee
IV,chọn đúng 1 hoạt động : (0.5)
Tan-6 Minh and Nam-5 lien-1 Lan and Mai-2
Tape script:
Tan reads
Minh and Nam play video games
Lien watches TV
Lan and Mai listen to music

==========================================================
BỘ ĐỀ 4
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I> CHỌN ĐÁP ÁN ĐÚNG (5đ) :
1. Miss Hoa has …………. Lips
a. long b. full c. short d. round
2. I feel tired so I’d like …………
a. some noodles b. a hot drink c. to sitdown d. an apple
3. ……………… rice do you want ?
a. how b. how many c. how much d. what
4. Lan and Hoa sometimes…………. to the zoo
a. are going b. goes c. go d. is going
5. ……………… is the weather like ?
a. how b. what c. who d. how much

6. ………….. are you going to do in the vacation ?
a. when b. what c. how d. who
7. My house is as …………… as Hoa’s house
a. smaller b. small c. biggest d. bigger
8. We ………….. waste food and feed it to pigs
a. damage b. collect c. leave d. throw
9. I………… to school by bike now
a. go b. am going c. goes d. is going
10. Chi is……….. girl in her class
a. more beautiful b. the most beautiful c. beautiful d. a most beautiful
II> CHỌN ĐÁP ÁN ĐÚNG ĐỂ HOÀN THÀNH ĐOẠN VĂN SAU (3đ):
Ba and Mai (1)……….. my classmates. They like sports very (2)……….. They jog (3)
…………….. morning. After school in the afternoon , they often (4)…….. tennis. They
sometimes swim (5)………….. the lake near their school or go fishing in their (6)………..
time
1/ a. is b. are c. am
2/ a. long b. many c. much
3/ a. every b. after c. before
4/ a. plays b. playing c. play
5/ a. on b. in c. at
6/ a. free b. last c. all
III> DÙNG TỪ GỢI Ý Ở ĐẦU CÂU ĐỂ VIẾT LẠI NHỮNG CÂU SAU SAO NGHĨA
KHÔNG THAY ĐỔI (2đ) :
1. There are two armchairs, a couch and a table in the living room
The………………………………………………………………………….
2. what is the price of these apples ?
How much …………………………….?
------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 4
I. 1 –b 6 –b
2–c 7–b
3 –c 8–b
4 –c 9–b
5–b 10 – b
II. 1 – c
2–c
3–a
4–c
5–a
6–a
III . 1. The living-room has two armchairs , a couch and a table
2. How much are these apples ?

==========================================================

BỘ ĐỀ 5
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------


I/ Phần trắc nghiệm: Khoanh tròn A,B,C hoặc D để chọn đáp án đúng trong
các câu sau. (3đ)
1. I’d like some rice. I’m .............
A. hungry B. thirsty C. full D. thin
2. Would you like.............tomato juice?
A. a B. an C. some D. any
3. What is there................breakfast? – There are noodles and vegetables.
A. in B. on C. for D. at
4. How...............oranges are there in the fridge?
A. many B. much C. old D.O
5. A................of toothpaste is 5000 VND
A. half B. tube C. bar D. bottle
6. My father.............football.
A.does B. doesn’t plays C. likes D. play
7. We need a tent to go...............
A. fishing B. camping C. jogging D. swimming
8. How...........is it from your house to the stadium? “About 7 kilometers”
A. often B. many C. much D. far
9. What do you do..............your free time?
A. at B. in C. on D. about
10. There are only two.............in my country.
A. seasons B. weather C. climate D. reasons
11. Why don’t we go to the cinema?
A. Because I’d like it. B. I don’t think so
C. Yes we do D. Good idea
12. This is ...........longest river in the world.
A. the B. a C. an D.the most
II/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh (2đ)
1. skiing/they/go/family/with/the/in/usually/the/winter
................................................................................................
2. my/is/drink/orange juice/favorite
................................................................................................
3. play/let’s/volleyball
................................................................................................
4. from/her/Frace/is/friend
................................................................................................
III/ Chia động từ trong ngoặc ở dạng đúng (2đ)
1. Why don’t we (visit)...................the museun?
2. They often (jog)........................in the summer.
3. He (not want)...............................a hot drink.
4. Mr Quang (drive)...........................now.
III. Kết các câu ở cột A với câu trả lời ở cột B

A B
1. How do you fell? a) It’s hot
2. What’s the weather like in the summer? b) I’m thirsty
3. How often does he play table tennis c) Twice a week
4.Is he from France ? d) Yes, he is
IV. Dịch sang tiếng anh.
Ngọn núi nào cao nhất thế giới?
...............................................................................................................

==========================================================

BỘ ĐỀ 6
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I .Khoanh tròn câu trả lời đúng nhất (2.5 đ)
1. He .............. his bicycle now
a.riding b. is riding c. ride d. rides
2.she always .............. at five o’clock
a.get up b.gets up c. is getting d. getting
3. there are ................apples on the table
a. any b. some ca d.an
4................... are you going to stay ?In a hotle
a. what b.when c. where d.which
5. I’m going ................. the Ngoc Son Temple tomorrow
a. see b. sees c.to see d.seeing
6................... I help you ? yes,I’m like some beef ,please
a. do b.can c.am d.is
7. Mary and Tom nevre ...................... to school on Sundays
a. goes b. are going c.go d.don’t go
8................... apples do you want ?
a.How pften b.How mary c. How much d.How
9.what ................. you ............. to do tomorrow ?
a. does .......go b.is.......going c.are.....going d.do........go
10. Are you frre ................ Sunday ?
a.in b.at c.of d. on.
II.Ghép những câu trả lời tương ứng với câu hởi sau (3đ)
1. What isa the weasher like in summer ? a.6.days a week
2. How ofter does he go to school ? b.yes,he does
3. Does she listen to music in her free times c.It is hot
4. How long are you going to stay there d.For a month
5. what is your mother doing now e.she is cooking
6. How much is it ? f.It’s 5000 dong
III.Hoàn tất đoạn văn sau dùng một từ trong khung cho mỗi chỗ trống (2.5 đ)
Free time,sports,go,soccer,a tent, the best ,enjoy, twice,some
times,students

Lan and Hoa are________.In their ________,They________go to the zoo.They go
about________ayear.They usually play _________,They play _________after school
but they _________flying their kites_________.they Never__________campiking
because they don’t have ________
IV.Viết t ừ về màu sắc
a. B........................
b. Y........................
c. P........................
d. R........................
e. G........................
==========================================================

BỘ ĐỀ 7
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------


I) Khoanh tròn vào a,b,c,d cho câu trả lời đúng nhất:(8đ)
1)There are ........... apples in the refrigerator.
a) a
b) an
c) some
d) any
2) .............I help you? – yes, I' d like some beef, please.
a) do
b) am
c) would
d) can
3) Tokyo is .......... than Mexico city.
a) small
b) smaller
c) the smallest
d) very small
4) Ho Chi Minh is.......... city in Vietnam
a) big
b) very big
c) bigger
e) the biggest
5) How........ bananas are there in the frigde? There are some.
a) many
b) much
c) long
d)often
6) He wants...........an engineer.
a) be
b) being
c) to be
d) is
7) His children often play chess in............ free time.
a) your
b) her
c) their
d) his
8) My friends usually go...........in the river.
a) swimming
b) sailing
c) camping
d) walking
9) How much is a............ of toothpaste?
a) can
b) bar
c) tube
d) box
10) What about................table tennis?
a) play
b) playing
c) plays
d) to play
II) Hãy điền vào chỗ trống bằng from, on,up hoặc with:
1) Don't stay ......... late.
2) I always come to class.......... time.
3) What's wrong................. you?
4) The traffic lights are changing............green to red.
III) Viết lại câu sau sao cho nghĩa không đổi so với câu trước:
1) The Mekong River is longer than the Red River.
. The Red River.........................................................................................
2)She is strong.
She is not ................................................................................................

------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 7
I)Phần trắc nghiệm:( Mỗi câu đúng được 0,8đ):
câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
trả lời c d b d a c c a c b
II) Mỗi câu đúng được 0,25đ:
1)up
2)on
3)with
4)from
III) Mỗi câu đúng được 0,5đ:
1) The Red River is shorter than The Mekong River.
2) She is not weak.
==========================================================

BỘ ĐỀ 8
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I/Choose the correct answer (2pts)
I 1/ I ............. to school by bike now
A go B am going C goes D is going
2/ There......... a lot of rain in our country
A.has B is C. are D have
3/It’s very hot today
Let’s....................
A.going swimming C.go swimming
B.to go swimming D. go to swimming
4/.............. don’t we go somewhere to eat ? - I’m hungry
A. Which B.why C how D When
5/............ are you going to stay in Hue ?
A.How B. How long C How much D How old
6/I’m thirsty so I’d like................
A.to have a cup of tea B. to eat a cake
C. to sit down D. to read a book
7/You ....... a light when you don’t need it.
A shouldn’t switch off Bshould turn off
C.should turn on Dshould switch on
8/We go to school.............. every day
A by foot B on foot C in car D. by bike
II/Read the following passage ,then do the exercises below (2pts)
Susan is (1)........... England .She speaks English, She doesn’t (2)........... Vietnamese
She’s on vacation in Vietnam. Now She’s visiting (3)........ lot of interesting (4)............in
Hanoi. Nextweek she’s going to visit Hue
A/ Choose the correct word to fill in the blanks (2pts)
1. a to b. on c. from d. in
2. a learn b.speak c. tell d. told
3. a some b.an c any da
4.place b site c.places d Both a and c are correct
B/True (T) or False (F)(1pt)
1.Susan is from France
2.She speaks English
3.She’s visiting a lot of interesting places in Hanoi
4.Nextweek she’s going to visit Danang
. III/Match the answer with it’s question: ( 1pt)
A B
1Where are they from ? a.There are twelve
2.How many months are there in a year? b.It’s very hot
3.What the weather like today? c. At seven
4.What time does she go to work? d.They are from Canada
1.............. 2............. 3............ 4..........

IV/Choose the correct form of verb in parentheses to complete the sentence (2pts)
1/She often ( go / goes )........... to school everyday
2/What (are you going to do/ do you do).................... next Sunday?
3/She ( practices / is practicing)............. her math at the moment
4/The younger student (isn’t watch / don’t watch).............TV at night
V/Rearrange the following words to make a complete sentence ( 2pts)
1/I’d/ am /so/ like/ noodles./I/hungry /some.
..........................................................................
2/Skipping/her/and/younger/like/winter./Mai/sister/in.
...........................................................................
3/Vietnamese/is/Vietnam/He/and/speaks /He/from
....................................................................................
4/language/you/often/French?/Which/do/speak, /English/ or
.................................................................................
------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 8
I.( 2pts)
1B, 2.B, 3.C, 4B,5B,6A,7B,8D
II (3pts)
A/2(pts
1.C 2B 3D 4C
B/1(pt)
1.F 2.T 3. T 4.F
III(1pt)
1.d 2.a 3d 4.c
IV (2pts)
1. goes 3. is practicing
2. are you going to do 4. don’t watch
V/2(pts)
1I’m hungry so I’d like some noodles.
2..Mai and her younger sister like skipping in winter
3.He is from Vietnam and he speak Vietnamese
4.Which language do you often speak, English or French ?
==========================================================
BỘ ĐỀ 9
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I) Khoanh tròn câu trả lời đúng nhất (3đ )
1. What............Helen do? She’s a doctor
a.does b.do c.is
2.She..........long hair
a.have b.does c.has
3.He is .............to music on the radio
a.listens b.listen c.listening
4.My mother is a.......... .She works in the hospital
a.worker b.doctor c.teacher
5.He feels hot and thirsty . He wants.............
a.some rice b.some bananas c.some cool water
6.Are there........... noodles for dinner ?
a.any b.some c.the
7........... do you go to the cinema ? Once a month
a.How often b.How long c.How many
8.It’s very cold in the ............
a. summer b.winter c.spring
9............you help me? Yes, of course
a.Would b.Do c.Can
10.How............milk do you need ?
a.many b.much c.little
11.What’s your father’s name? ...........name is Thanh
a.her b.his c.its
12.What’s your nationality ? I am............
a.Vietnamese b.Vietnam c.in Vietnam
II)Chia động từ trong ngoặc ở dạng đúng (3đ)
1.My parents (not / go )....................to work on Saturdays and Sundays
2.Lan and Hoa are (play) ................tennis in the yard
3.Our teacher often (have )...................lunch at school
4.She ( be )....................ten years old
III)Sắp xếp các từ xáo trộn thành câu hoàn chỉnh (2đ )
1. like /what / is /weather /the / ?
..................................................................
2. often / Peter /to /school /goes / 6:30 /at
.........................................................
IV)Chọn câu trả lời ở cột B tương ứng với câu hỏi ở cột A (2đ)
A B
1. Where are you from ? a. No.He is a football player
2.What is he doing ? b.Yes,I do
3.Do you often go to the zoo on Sunday ? c.He is reading a book
4.Is he a worker ? d.I am from Canada

------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 9
I)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
a c c b c a a b c b b a
II)
1.don’t go
2.playing
3.has
4.is
III)
1.What is the weather like ?
2.Peter often goes to school at 6:30
IV)
1-d
2-c
3-b
4-a
==========================================================

BỘ ĐỀ 10
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

I- Chọn từ đúng nhất điền vào chỗ trống ( 4 điểm ) :
1- What color ............. her hair ( am / is / are / be ) ?
2- She'd like ............ milk , please ( any / a / a / some ).
3- He often goes to school ............ the morning ( at / on / in / with ).
4-How much ............... does she want ( bananas / apples / butter / oranges ) ?
5-Nam ...............soccer at the moment ( play / plays / is playing / playing ) .
6-I am going ............... Hue tomorrow ( visit / visting / to visit / visits ) .
7-She plays badminton ...( three times a week / three time a week / three times week /
three week a time).
8-Ho Chi Minh city is............city in Viet Nam ( bigger / the biggest / the bigest / big ) .
II-Hoàn thành các câu hỏi sau bằng các từ trong khung ( 3 điểm ) :
How much - How often -How many - How old - How long - How
tall
1- ..................students are there in your class ? - Forty .
2-................. is she ? - Thirteen years old
3-...................meat does your mother want ? - 2 kilos .
4-...................is the river ? - About 4,000 km .
5-................. do you read in the library ? - Twice a week .
6- ................ is the baby ? - 60 centimeters.
III-Ghép một dòng ở cột A với một dòng ở cột B ( 1 điểm ) :
A B
1-What is she doing ? a- Sunny.
2-What's the weather like in Ha Noi ? b-No , she isn't .
3-What does he often read on Sundays ? c-She is doing her homework .
4-Is Mary cooking now ? d- Newspapers .

IV-Sắp xếp các từ xáo trộn thành câu đúng có nghĩa ) 2 điểm ) :
1- there /kitchen / in / are / any / water / of / bottles /
the ?.............................................................................
2- favorite / noodles / is / her /
food/./............................................................................................................
------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 10
I- (4diểm ) :
1- is , 2-some , 3- in , 4- butter , 5- is playing , 6-to visit , 7-three times a week , 8-
the biggest
II- ( 3 điểm ) :
1-How many , 2- How old , 3- How much , 4-How long , 5- How often . 6- How tall
III- (1điểm ) :
1-c , 2- a , 3-d , 4-b
IV- ( 2 điểm ) :
1- Are there any bottles of water in the kitchen ?
2- Her favorite food is noodles .

==========================================================

BỘ ĐỀ 11
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

I/ Chọn đáp án đúng: ( 2,5 )
1/ Do you have ......... bananas ?
A. a B. an C. any
2/ Viet Nam has ........... beautiful beaches.
A. lots of B. lot of C. a lots of
3/ Lan is ten years old. Hoa is fifteen years old. Lan is ...........
A. younger than HoaB. The youngest C. a younger than Hoa
4/ He is going to .......... some photos
A. take B. do C. catch
5/ It is very hot. Why .......... go swimming ?
A. Let us not B. not we C. do not we
6/ I often .......... music
A. listen to B. listen to the C. hear to
7/ Minh always takes food, water and ...........
A. camping store B. a camping store C.a store for camping
8/ Lan .......... aerobics every day.
A. goes B. does C. plays
9/ How .......... is a kilo of beef ?
A. many B. much money C. much
10/ There are .......... on the feet.
A. fingers B. toes C. knees
II/ Chọn và điền từ vào chỗ trồng trong đoạn hội thoại sau: ( 2,5 )
A: What ( 1 ) .......... doing ?
B: ( 2 )......... a book. ( 3 ) ........... many books ?
A: No, I ( 4) ......... book, but I like good films.
B: Yes, I like ( 5 ) ......... , too.
1/ A. are you B. you are C. you D. is you
2/ A. I reading B.am reading C. I am reading D. I read
3/ A. you B.are you read C. you reading D. do you read
4/ A. no like B.do not like C. does not like D. like not
5/ A. them B.they C. it D. him
III/ Nối A và B để tạo thành câu thích hợp: ( 2,5 )
A B
1. I am hungry a. Everyday
2. How much is it ? b. Twenty five thousand dongs
3. What do you need ? c. So she likes a cold drink
4. she is hot and thirsty d. I would like some noodles
5.How often does Lan play tennis ? e. A bottle of cooking oil
1 2 3 4 5
IV/ Sắp xếp lại những câu sau: ( 2,5 )
1. is/ what/ the/ like/ weather/ in/ Miss Mai ?/ spring,
2. vacation, / in/ is/ going/ do/ her/ summer/ Mr Ba ? / what/ Chi/ to
3. tennis./ Hung/ swimming/ playing. Mr / likes/ and
4. and/ are/ to/ HaLong/ visit/ Bay/ Hue./ we/ going
5. skipping/ her/ and/ younger/ like/ winter./ Mai/ sister/ in

------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 11
I/ Chọn đáp án đúng: ( 2,5 )
1/ c 2/ a 3/ a 4/ a 5/ c
6/ a 7/ b 8/ b 9/ c 10/ b

II/ Chọn và điền từ vào chỗ trồng trong đoạn hội thoại sau: ( 2,5 )
1/ a 2/ c 3/ d 4/ b 5/ a

III/ Nối A và B để tạo thành câu thích hợp: ( 2,5 )
1 d 2 b 3 e 4 c 5 a

IV/ Sắp xếp lại những câu sau: ( 2,5 )
1/ What is the weather like in spring, Miss Mai ?
2/ What is Chi going to do in her summer vacation, Mr Ba ?
3/ Mr Hung likes swimming and playing tennis
4/ We are going to visit Hue and Ha Long Bay
5/ Mai and her younger sister like skipping in wimter
==========================================================

BỘ ĐỀ 12
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

I.Chọn câu trả lời đúng nhất (3m)
1.What colour ...............her eyes ? They’re black .
a.is
b.am
c.are
d.be
2.Her children ...............short hair .
a.has
b.have
c.is
d.are
3.Are you a teacher ..............a doctor ?
a.and
b.but
c.so
d.or
4.Thuy is thirsty . She would like some ..........................
a.bread
b.rice
c.orange juice
d.vegetables .
5.I’d like ...........................noodles
a.some
b.any
c.a
d.an
6.Let’s ....................fishing .
a.goes
b.to go
c.go
d.X
7..........................oranges do you want ? A dozen .
a.How much
b.How many
c.How
d.What
8.Which is the longest river in Vietnam ? ....................
a.Mekong River
b.Red River
c.Thu Bon River
d.Han River
9.What ......you ..............to do tonight ?
a.is/going
b.do/go
c.does/go
d.are/going
10.Nga ........ ........ her homework now .
a.do
b.does
c.is doing
d.are doing
11.Are there ..................apples in the box ?
a.some
b.any
c.a
d.an
12.Nam .............to school by bike everyday .
a.go
b.goes
c.to go
d.is going
II.Tìm từ trái nghĩa của những từ sau đây : (2m)
1. colorful # .............. 2. strong # ......................
3. hungry # ................ 4. white # ......................
5. hot # ................ 6. tall # ......................
7. big # ................ 8. thin lips # .....................
III. Đặt câu hỏi cho những câu trả lời sau đây : (2m)
1.Chi like cool weather .
................................................................................?
2.A glass of lemon is 2000 dong .
.................................................................................?
3.Ba wants 10 apples .
..................................................................................?
4.Nam is watching television now .
...................................................................................?

IV. Đọc đoạn văn sau đây và trả lời các câu hỏi : (2m)
Nga and Lan are going to visit Hanoi for a week .
They are going to stay in a hotel . They are going to bring a camera and
warm clothes .
*Questions
1. What are Nga and Lan going to do ?
.................................................................................................................
2.How long are they going to visit Hanoi ?
.................................................................................................................
3.Where are they going to stay ?
................................................................................................................
4.What are they going to bring ?
................................................................................................................
V.Dịch sang tiếng Anh: (1m)
1.Bạn từ đâu đến ?
................................................................................................................
2. Tôi đến từ nước Canada .
...............................................................................................................

------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 12

I.(3điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm :
1. c , 2. b , 3.d , 4. c , 5. a , 6. c , 7.b , 8. a , 9. d , 10. c , 11. b , 12. b
II. (2điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,25 điểm
1. # colorless 2. # weak
3. # full 4. # black
5. # cold 6. # short
7. # small 8. # full lips
III .(2điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
1.What weather does Chi like ?
2.How much is a glass of lemon ?
3.How many apples does Ba want ?
4.What is Nam doing now ?
IV. (2điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
1. They are going to visit Hanoi .
2. For a week .
3. They are going to stay in a hotel .
4. They are going to bring a camera and warm clothes .
V. (1điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
1. Where are you from ?
2. I come from Canada .

==========================================================

BỘ ĐỀ 13
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I. Trắc nghiệm :
1. She ……………long hair.
A. have B. is C. has D. does
2. Her children ……………….short hair.
A. have B. are C. has D. do
3. There is …………bread on the table .
A. a B. an C. some D. any
4. How ………….milk do you want ?
A. many B. much C. long D. often
5. My grandfather usually …………fishing in his free time.
A. go B is going C.to go D. goes
6. It is …………in the winter .
A. warm B. cool C. cold D. hot
7. …………..go to Da Lat ?
A. Let’s B. Why don’t we C. What about D. How about
8. We are going to visit our grandparents …………..one week .
A. at B. on C. for D. in
9.- What’s your nationality ?
- I’m ………….. .
A. Vietnamese B. Viet Nam C. in Viet Nam D.from Viet nam
10. Phanxipang is …………….mountain in Viet Nam.
A. high B. higher C. highest D. the highest
II.Hãy xếp những từ sau theo thứ tự để tạo thành câu có nghĩa :
1. electricity / should / waste / not / we / .
…………………………………………………………………..
2. environment / you / should / the / protect / .
……………………………………………………………………..
------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 13
I. Trắc nghiệm :
1C 2A 3C 4B 5D 6C 7B
8C 9A 10D
II. Tự luận :
1. We shouldn’t ( should not ) waste electricity .
2. You should protect the environment .

==========================================================

BỘ ĐỀ 14
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
A/ Trắc nghiệm: (8pts)
Question 1: Chọn từ đúng nhất để điền vào chỗ trống (4pts)
1/ Lan ............ travelling very much
A- like B- likes C- goes D- has
2/ Nam often ............... sports after school
A- is playing B- play C- are playing D- plays
3/ What ................ is her hair?
A- color B- number C- length D- this
4/ What is there ................... Breakfast? Bread and milk.
A- in B- on C- at D- for
5/ How much ...................... do you want?
A- apples B- eggs C- tea D- oranges
6/ My grandfather is .......................... porson in the family.
A- oldest B- the oldest C- older than D- an old
7/ She listens to music .........................
A- Three times week C- A week three times
B- Three times a week D- Three time a weak
8/ She ................. table tennis at the moment
A- plays B- is playing C- is doing D- play
Question 2: Em hãy chọn một đáp án thích hợp để hoàn thành đoạn văn sau:
(4pts)
I (1) __________ usually eat breakfast. I only have (2) __________ of coffee. I
don t eat (3) __________ until about eleven o’clock. Then I have a biscuit ond a glass


of (4) ___________. For lunch I usually have a salad. That’s (5) __________ about
two o’cloc. I have (6) __________ at haly past six in the afternoon. I’m a vegetarian,
so I don’t eat (7) ___________ or fish. I eat cheese and eggs and thing like that. I
have a glass of water or fruit (8) ___________ with my meal.
1/ A- don’t B- not C- am not D- No
2/ A- apacket B- a cup C- can D- a bar
3/ A- any B- some C- any thing D-
something
4/ A- peas B- rice C- chocolates D- milk
5/ A- at B- on C- in D- of
6/ A- Breakfast B- lunch C- dinnen D- supper
7/ A- meat B- rice C- vegetebles D- noodles
8/ A- water B- soda C- juice D- lemonade
B/ Tự luận: (2pts)
Question 3: Dùng từ gợi ý ở đầu câu viết lại những câu sao cho nghĩa không
đổi: (1,5pts)
1/ The school is in front of the museum.
-> The museum ..............................................................
2/ What is the price of these apples?
-> How much .................................................................?
3/ There are four people in her family.
-> Her family .................................................................
Question 4: Hãy sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh: (0,5pts)
1/ His / fish / food / he / like / isn’t / favorite / et / doesn’t / because.
------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 14
Question 1: 0,5 x 8 = 4,0đ
1:B ; 2:D ; 3:A ; 4:D ; 5:C ; 6:B ; 7:B ; 8:B
Question 2: 0,5 x 8 = 4,0đ
1:A ; 2:B ; 3:C ; 4:D ; 5:A ; 6:C ; 7:A ; 8:C
Question 3: 0,5 x 3 = 1,5đ
1/ The museum is behind the school.
2/ How much are these apples?
3/ Her family has four people.
Question 4: 0,5 x 1 = 0,5đ
He doesn’t like fish because et isn’t his favarite food

==========================================================

BỘ ĐỀ 15
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------

A/ Trắc nghiệm: (8đ)
I/ Choose the best answer: (4đ)
1. She arrived early ___________ order to get a good seat.
A- on B- in C- ont D- at
2. I am __________ that you broke the record.
A- delighting B- delight C- delightful D- delighted
3. The radio was ___________ by Tim yesterday.
A- repaired B- repairing C- repair D- repairs
4. Would you __________ cleaning the floor for me?
A- like B- please C- mind D- rather
5. It is difficult __________ all these things.
A- remembered B- remembering C- to remember D-
remember
6. Bullions of cans are thrown _________ every year all over the world.
A- up B- away C- in D- on

7. Don t let children __________ near the lake.
A- plays B- playing C- played D- play
8. The question sounds very ____________.
A- easy B- easily C- ease D- at ease
II/ Read the passage and check true or false: (4đ)
The ancient town of Hoi An lies on the river Thu Bon, more than 30 kilometres to the
south of Da Nang. Occupied by early western traders, Hoi An was one of the major old-
time commercial ports of south Asia in the 16th century.
Hoi An is famous for old temples, pagodas, tiled-roof houses and narrow streets.
Tourists can visit the relics of Sa Huynh and cham civization. They can also enjoy the
beautiful scenery of the river Thu Bon, Cua Dai beach, etc. In recent years, Hoi An has be
come a very popular tourist destination in Viet Nam. Importantly, the committee of the
world. Heritages of UNESCO officially certifid Hoi An as a world heritage site in 1999.
1/ Hoi An is the ancient town in Quang Nam.
2/ It is famous for high building.
3/ Tourists can visit old temples, pagodas and tiled-roof house in Hoi An.
4/ Hoi An was recognized as a world Heritage site in 1999.
B/ Tự luận: (2đ)
III/ Rearange the words to create meningful sentences:
1/ Hue / Mr Nam / tonight / arriving / in / is.
-
> .........................................................................................................................................
2/ back / in / months / going / England / they / two / are / to.
-
> .........................................................................................................................................
3/ It / not / difficult / is / this sentence / to / translate / into / English.
-
> ........................................................................................................................................
4/ Would / lending / you / me / mind / dictionary / your?
-
> ........................................................................................................................................


The end

KIỂM TRA 15 phút

* Chọn đáp án đúng:
1/ Would you ______________ cleaning the floor for me?
A- like B- please C- mind D- rather
2/ These novels were _____________ by Daisy
A- wrote B- write C- writing D- written
3/ Would you mind if I ______________ here?
A- smoked B- smoking C- smokes D- to
smoke
4/ My house ______________ in 1998.
A- were build B- built C- was built D- built
5/ Are you _________________ in detetive film?
A- interested B- interesting C- interest D-
interests
6/ They had a _______________ time in Ha Noi.
A- wonderful B- wonder C- wonderfully D-
wondering
7/ This is an emergecy, please send _____________ to Tran Hung Đao street.
A- a tank B- a cart C- an en gine D- an
ambulance
8/ It’s very kind _____________ you to help me.
A- for B- with C- of D- to

9/ Would you mind _______________ the window? It s too hot in here.
A- closing B- opening C- to close D- to open
10/ Do you mind if I ______________ on this chair.
A- sit B- sitting C- sat D- to sit


----------------------------------------------------------------------------------------------------

KIỂM TRA 15 phút
* Chọn đáp án đúng:
1/ Would you ______________ cleaning the floor for me?
A- like B- please C- mind D- rather
2/ These novels were _____________ by Daisy
A- wrote B- write C- writing D- written
3/ Would you mind if I ______________ here?
A- smoked B- smoking C- smokes D- to
smoke
4/ My house ______________ in 1998.
A- were build B- built C- was built D- built
5/ Are you _________________ in detetive film?
A- interested B- interesting C- interest D-
interests
6/ They had a _______________ time in Ha Noi.
A- wonderful B- wonder C- wonderfully D-
wondering
7/ This is an emergecy, please send _____________ to Tran Hung Đao street.
A- a tank B- a cart C- an en gine D-an
ambulance
8/ It’s very kind _____________ you to help me.
A- for B- with C- of D- to
9/ Would you mind _______________ the window? It’s too hot in here.
A- closing B- opening C- to close D- to open
10/ Do you mind if I ______________ on this chair.
A- sit B- sitting C- sat D- to sit
==========================================================

BỘ ĐỀ 16
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
I/Trắc Nghiệm (8điểm)
A.Chọn câu trả lời đúng A,B,C hay D để hoàn thành các câu bên dưới;(5d)
1.What ...............she like? She’d like a glass of milk.
A.is B.would C.do D.does
2.My sister doesn’t like fish.She.......................fruit,chocolate and vegetables.
A.like B.is like C.likes D.would
3.Is there anything to drink? I’m......................................
A.hungry B.tired C.thirsty D.cold
4.What do you ...........................in your free time? I play soccer.
A.do B.go C.like D.are
5.How........................do you brush your teeth? Twice a day.
A.many B.much C.often D.old
6.They are ...........................football ,now.
A.play B.playing C.watch D.watches
7.............................sports does your brother play? Badminton and swimming
A .Who B.What C.How D.Which
8What’s the weather like in the.......................? It’s hot.
A.Spring B.Winter C.summer D.Fall
9.Ho Chi Minh City is.......................than Danang City.
A.bigger B.biger C.small D.biggest
10...................do people need more food?- Because there are more people.
A.Why B.What C.Where D.How
B.Trong các câu sau có một số câu bị sai về nội dung hoặc ngữ pháp.Hãy
điền vào cuối mỗi câu bằng chữ cái Đ nếu đúng và S nếu sai;(1.5d)
1.He’s hungry. He likes a bowl of noodles.............................
2.There isn’t some water in the bottle........................................
3.I am going to visit Hanoi......................................................
4.How much eggs do you want?...............................................
5.It is hot in the winter..................................................................
II.TỰ LUẬN.
A.Điền A /AN /SOME/ ANY hay MANY vào chỗ trống trong các câu sau.
(1.5d)
1There are ..........................oranges in the house.
2.I’d like ...............................bowl of fried rice.
3.She has ..........................eraser and two pens .
4.Is there ............................vegetables?
5.How..........................sisters do you have?
B.Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh(.2d)
1.Hanoi/going/tomorrow/family/is/my/to/visit.
....................................................................................................................................
.2.fish/like/doesn’t/he/it/because/is/his/ favorite/food/not
..................................................................................................................................

------------------------hết-----------------------------

ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 16
I.TRẮC NHGIỆM
A.HỌC SINH CHỌN ĐÚNG MỖI CÂU ĐƯỢC 0,5 ĐIỂM
1B 2C 3C 4A 5C
6B 7D 8C 9A 10 A

B..HỌC SINH CHỌN ĐÚNG MỖI CÂU ĐƯỢC 0,3 ĐIỂM
1.Đ 2.S 3.Đ 4.S 5.S
II.TỰ LUẬN
A.HỌC SINH CHỌN ĐÚNG MỖI CÂU ĐƯỢC 0,3 ĐIỂM
1.SOME 2.A 3.AN 4.ANY 5.MANY
B.HỌC SINH CHỌN ĐÚNG MỖI CÂU ĐƯỢC 1,0 ĐIỂM
1.MY FAMILY IS GOING TO VISIT HANOI TOMORROW.
2.HE DOESN’T LIKE FISH BECAUSE IT IS NOT HIS FAVORITE FOOD.




==========================================================

BỘ ĐỀ 17
KIỂM TRA HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN, LỚP 6
--------------------------------------------------------------
A/Trắc nghiệm: 8 điểm
I/Đọc đoạn văn sau và chọn một từ thích hợp để điền vào chỗ trống:(4điểm)
Tam is a------(1)--------.He’s twelve years-------(2)------. He’ tall and-----(3)------.His face
is .......(4.).........and his hair is .........(5)..........and black. He .....(6).......at school in the
morning and ......(7).....football in the afternoon. He .....(8)......good marks in class.
1/a.class b.student c.school 5/a. full b. big c. short
2/a.young b. old c.small 6/a.studies b.travels c.works
3/a.round b.thin c. oval 7/a.plays b. travels c.works
4/a.long b. heavy c. light 8/a.plays b.gets c.does
II/ Chọn một từ hay cụm từ thích hợp để điền vào ô trống:(2điểm)
1/What’s your favorite food? 3/ Is there any fruit ?
.................................................. Yes. There are ...............................
a. chicken and volleyball a.Some bananas
b.fish and carrots b.Some water
c.Movies and chicken c.some carrots
2/What is there to drink ? 4/Do you like cold drinks?
We have.................................. Yes.I like.....................
a.fast food and orange juice a.hot milk
b.milk and meat b. hot tea
c. water and orange juice c.iced coffee
III/ Chọn vấn từ thích hợp để điền vào chỗ trống:(2điểm)
1/.................does Vinh play soccer ? _ Once a week
a. How often b. When c.How
2/................does your brother often go in his free time? _ To the movies
a. What b.When c.Where
3/ ...................do you do in the free time?_I play tennis.
a. Which b.What c. How
4/What do you often do ...............it is warm?
_ I often go walking
a. how b. what c.when
B/ TỰ LUẬN: (2 điểm)
I/Viết câu hỏi cho những được phần gạch chân của những câu sau:(1điểm)
1.Mr Quang teaches English on Monday and Tuesday morning.
When..........................................................................................?
2.There are forty two students in my class.
How many.....................................................................................?
II/ Chia động từ sau ở thì hiện tại tiếp diễn:(1 điểm)
1.Who..................you.....................to ?
I am ................to my teacher ( talk )
2. What.............your parents ...............now?
They .............watching T.V. ( do).

------------------------hết-----------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ SỐ 17
A/Trắc nghiệm :
I/Đúng một chỗ trống 0,5 điểm
1.b 2.b 3.b 4.a 5. c 6.a 7.a 8.b
II/Chọn đúng mỗi câu 0,5 điểm
1.b 2.c 3.a 4.c
III/Chọn đúng mỗi câu 0,5 điểm
1.a 2,c 3.b 4.c
B/Tự luận :
I/ Mỗi câu hoàn chỉnh 0,5 điểm
1. Who are you talking to ?
I am talking to my teacher.
2. What are your parents doing now ?
They are watching T.V.

.......................................................THE END...........................................................
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản