Đề 15 - Đề tuyển sinh trường Cao đẳng Văn hóa du lịch Quảng Ninh năm 2005

Chia sẻ: Xuan Khuong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

0
111
lượt xem
22
download

Đề 15 - Đề tuyển sinh trường Cao đẳng Văn hóa du lịch Quảng Ninh năm 2005

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

32 đề thi đại học cực hot - Đề 15 - Đề tuyển sinh trường Cao đẳng Văn hóa du lịch Quảng Ninh năm 2005. Môn: Tiếng Anh

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề 15 - Đề tuyển sinh trường Cao đẳng Văn hóa du lịch Quảng Ninh năm 2005

  1. ÑEÀ 15 TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG VAÊN HOÙA DU LÒCH QUAÛNG NINH – NAÊM 2005 Moân : Tieáng Anh – Khoái D (Thôøi gian laøm baøi : 180 phuùt) CAÂU 1: (10 ñieåm) Khoanh troøn chöõ caùi A, B, C, D beân caïnh töø coù phaàn gaïch chaân coù caùch phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi. 1. A. but B. cut C. sun D. put 2. A. advertise B. hat C. standard D. natural 3. A. understands B. makes C. works D. sleeps 4. A. page B. age C. village D. say 5. A. abroad B. coal C. road D. coast 6. A. feat B. great C. seat D. fear 7. A. dear B. near C. bear D. fear 8. A. laugh B. plough C. enough D. cough 9. A. Valentine B. imagine C. discipline D. magazine 10. A. Time B. night C. living D. child Caâu 2: (15 ñieåm) Choïn moät töø hoaëc cuïm töø cho moãi choã troáng trong nhöõng caâu sau 1. Since they aren’t answering their telephone, they ………………… Left A. must have B. should have C. need have D. can have 2. There’s no point in telephoning him. He’s certain ………………… by now A. to leave B. to have left C. left D. having left 3. I don’t understand this point of grammar. I wish I ………………… It better A. understand B. would understand C. had understand D. will understand 4. I ………………… you all about it if you have the time. A. tell B. told C. will tell D. would tell 5. At last we’ve found the information that I was looking ………………… A. for B. for it C. will tell D. it 6. My friend Nigel, ………………… works in the city, earns much more than I do. A. that B. which C. who D. whose 7. The puzzle had so ………………… pieces that we couldn’t finish it. A. many B. much C. little D. few 8. Please go to the store and pick up a ………………… of milk. A. bag B. half gallon C. dozen D. pound 9. I am not interested ………………… buying a new car now. A. to B. for C. in D. at 10. It has been snowing ………………… Christmas morning. A. since B. for C. until D. to 11. He is looking forward to ………………… to Scotland.
  2. A. travel B. traveling C. be traveling D. A and B 12. Some films about violence have ………………… badly on children and teenagers. A. taken B. offered C. aimed D. influenced 13. He has to ………………… the bus to work. A. catch B. collect C. gather D. pick 14. Janet is going to take a ………………… to England next year. A. period B. time C. break D. trip 15. He didn’t dare to say it ………………… may face. A. on B. with C. in D. to CAÂU 3: (10 ñieåm) Hoaøn thaønh moãi caâu sau vôùi daïng thích hôïp cuûa töø trong ngoaëc. 1. She failed the driving taste because she didn’t follow the guidance of the driving ………………… (instruct) 2. A car becomes ………………… without petrol. (use) 3. The boss got angry because his work was highly ………………… (satisfy) 4. Environment ………………… is one of the most serious problems facing mankind today. (pollute) 5. We come to school to ………………… our minds with knowledge. (rich) CAÂU 4: (20 ñieåm) Ñieàn vaøo moãi choã troáng baèng moät töø thích hôp ñeå hoaøn thaønh ñoaïn vaên sau. Last week I (1) ………………… walking home after playing tennis when it (2) ………………… raining very heavily. “Oh, no. I will get (3) ………………… before I reach home”. I thought “I wish I had remembered to (4) ………………… my raincoat.” But unfortunately I had left (5) ………………… at home. “How stupid of (6) …………………! I am always getting to bring it (7) ………………… me.” Luckily just then a friend of (8) ………………… passed in her car and offered me a lift. “Are you going home?” She asked me, “or do you (9) ………………… to go for a drink?” “I think I’d rather (10) ………………… took me home.” I said. CAÂU 5: (15 ñieåm) Ñoïc ñoaïn vaên sau vaø vieát caâu traû lôøi vaøo phaàn gaïch döôùi moãi caâu hoûi. As a result of years of research, we know that too much animal fat is bad for our health. For example, Americans eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of their diet, they have high rates of cancer and heart disease. In Japan, in contract, people eat large amounts of grains and very little meat. The Japanese also have very low rate of cancer and heart disease. In fact, the Japanese live longer than anyone else in the world. Unfortunately, when Japanese people move to the United States, the rates of heart disease and cancer increases as their diet changes. Moreover, as hamburgers, ice-cream, and other high-fat food become popular in Japan, the rate of heart disease and cancer are increasing there as well . People are also eating more meat and dairy products in other countries such as Cuba, Mauritius and Hungary. Not surprisingly, the disease rates in these countries are increasing along with the change in diet. Consequently, doctors everywhere
  3. advised people to eat more grains, fruit and vegetables and to eat less meat and fewer dairy products. 1. Why do the Japanese have low rates of cancer and heart disease? …………………………………………………………………………….. 2. What happens when Japanese people move to the United States? …………………………………………………………………………….. 3. “………………… the Japanese live longer than anyone else”………………… What does “anyone else” mean? …………………………………………………………………………….. 4. “………………… the rates of heart disease and cancer are increasing these as well …………………” Where does “there” refer to? …………………………………………………………………………….. 5. What is the main idea of this passage? …………………………………………………………………………….. CAÂU 6: (15 ñieåm) Duøng töø/cuïm töø gôïi yù, vieát laïi caùc caâu sau sao cho nghóa caâu khoâng thay ñoåi. 1. The postman was bitten by our dog. Our dog ………………………………………………………………………. 2. I can’t cook as well as my mother does. My mother cook ……………………………………………………………... 3. Are you sure that jacket is the right size for you? Does that jacket ……………………………………………………………… 4. Although his leg was broken, he managed to get out of the car. In spite ………………………………………………………………………... 5. I gave Ted the message, but he already knew about it. I needn’t ……………………………………………………………………… 6. We didn’t go because it rained. If it hadn’t …………………………………………………………………….. 7. Mary rang hours and hours ago. It’s hours ……………………………………………………………………… 8. Lola said she was sorry she had not attended the meeting. Lola apologized for …………………………………………………………... 9. We know that feudalism lasted for hundreds of years in Europe. Feudalism ……………………………………………………………………... 10. I am very sorry I wasn’t able to see him off at the station. I wish …………………………………………………………………………... CAÂU 7: (05 ñieåm) Trong moãi caâu sau ñaây coù moät loãi. Gaïch chaân loãi ñoù vaø vieát töø/cuïm töø ñuùng vaøo phaàn traû lôøi. 1. Some people have taken tablets without knowing that effect they may have on their body.
  4. 2. Unemployment is a very large problems that most countries have come to face with. 3. Million of people live day by day for little or even no money. 4. When the unemployment have nothing to do, they will feel bored and hopeless. 5. The most important thing is that the government should have a suitable policy finding more jobs for these people. CAÂU 8: (10 ñieåm) Söû duïng nhöõng töø/cuïm töø cho saün trong caùc caâu sau ñeå vieát thaønh nhöõng caâu hoaøn chænh. Anh/chò coù theå duøng theâm töø/cuïm töø vaø thöïc hieän nhöõng bieán ñoåi caàn thieát nhöng khoâng boû baát cöù töø naøo ñaõ cho. 1. our environment/ be/ danger/ because/ some people/ not care it// …………………………………………………………………………….. 2. what/ people/ do/ help/ protect/ the environment// …………………………………………………………………………….. 3. people/ support groups/ protect/ the environment// …………………………………………………………………………….. 4. we/ also/ speak/ government/ the environment/ its problems// …………………………………………………………………………….. 5. I/ think/ everybody/ think/ the environment/ how/ we/ protect/ it// …………………………………………………………………………….. ÑAÙP AÙN TRÖÔØNG CÑ VAÊN HOÙA DU LÒCH QUAÛNG NINH – NAÊM 2005 Caâu 1: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. D. put 2. A. advertise 3. A. understands 4. C. village 5. A. abroad 6. B. great 7. C. bear 8. B. plough 9. A. Valentine 10. C. living Caâu 2: (15 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A 11. B 12. D 13. A 14. D 15. D Caâu 3: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. instructor 2. useless 3. unsatisfactory 4. pollution 5. enrich Caâu 4: (20 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. was 2. started/ began 3. wet/ soaked 4. bring 5. it 6. me 7. with 8. mine 9. want 10. you
  5. Caâu 5: (15 ñieåm – moãi caâu ñuùng 3 ñieåm) 1. Because the Japanese/ they eat large amounts of/ a lot of grains and very little meat 2. When Japanese people move to the United States, the rates of heart disease and cancer increase 3. “Anyone else”/ It means all other people 4. “There” refers to (in) Japan 5. The main idea of this passage is: Doctor advise people to eat more grains, fruit and vegetables Caâu 6: (15 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1,5 ñieåm) 1. Our dog bit the postman 2. My mother cooks better than me/ than I do/ than I can 3. Does that jackets (really) fit you? 4. In spite of his broken leg/ having a broken leg/ his leg being broken, he managed to get out of the car Hoaëc: In spite of the fact that his leg was broken, he managed to get out of the car 5. I needn’t have given Ted message because he already knew about it 6. If it hadn’t rained, we would have gone 7. It’s hours since Mary rang 8. Lola apologized for not attending/ having attended the meeting 9. Feudalism is known to have lasted for hundreds of years in Europe 10.I wish I had been able to see him off at the station Caâu 7: (5 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. that what 2. problems problem 3. for with 4. unemployment unemployees/ unemployed 5. finding to find Caâu 8: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. Our environment is in danger because some people do not care about it 2. What can/ do people do to help (to) protect the environment? 3. People (can) support groups who/ to protect the environment 4. We (can) also speak to the government about the environment as well as/ and its problems 5. I think everybody should think about the environment and how we (could) protect it

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản