Đề 26 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm Phú Thọ năm 2003

Chia sẻ: Xuan Khuong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
85
lượt xem
11
download

Đề 26 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm Phú Thọ năm 2003

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

32 đề thi đại học cực hot - Đề 26 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm Phú Thọ năm 2003 - Môn: Tiếng Anh

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề 26 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm Phú Thọ năm 2003

  1. ÑEÀ SOÁ 26 TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM PHUÙ THOÏ – NAÊM 2003 MOÂN : TIEÁNG ANH – KHOÁI D (Thôøi gian laøm baøi : 180 phuùt) Caâu 1: (1.0 ñieåm) Tìm moät töø coù phaàn gaïch döôùi coù caùch phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi. 1. a. natural b. nature c. native d. nation 2. a. desire b. resignation c. compromise d. design 3. a. terrace b. territory c. terrific d. terror 4. a. low b. bow c. know d. slow 5. a. leisure b. pressure c. treasure d. pleasure 6. a. laugh b. plough c. enough d. cough 7. a. of b. cafeù c. knife d. leaf 8. a. thank b. think c. this d. three 9. a. cinder b. ceiling c. cello d. celebrate 10. a. choke b. church c. chirp d. choir Caâu 2: (1,5 ñieåm) Choïn moät töø hoaëc moät nhoùm töø cho saün ñeå hoaøn thaønh caùc caâu sau. 1. Despite playing under strength, the village team ……………….. beat their rivals. a. could b. were able to c. couldn’t d. weren’t able to 2. She had to do the shopping for her neighbour, ………………….. she? a. didn’t b. hadn’t c. does d. isn’t 3. I’ll hand over all my files to my assistant before I ……………….. a. am leaving b. leave c. will leave d. shall leave 4. Buy me a newspaper on your way back, …………………….? a. do you b. will you c. have you d. don’t you 5. I suggest Andrea …………………. in touch with the organizers. a. should get b. to get c. getting d. should getting 6. Your car’s very ………………. It hardly seems to use any petrol at all. a. economical b. economic c. ecumenical d. ecological 7. ……………….. to the bank manager’s loan, Gerald’s struggling company managed to stay solvent. a. with thanks b. thank you c. thanks d. gratefully 8. Is there any chance ………………… the machinery repaired? a. to have b. of having c. for having d. of being 9. It’s crucial that he ……………. Attend the ceremony.
  2. a. should b. must c. will d. ought 10. How you invest your money is none of my ………………….. a. affair b. business c. matter d. care Caâu 3: (2 ñieåm) Ñieàn vaøo moãi oâ troáng baèng moät töø phuø hôïp cho ñoaïn vaên sau. New York, the largest city in the USA, is a city of great (1) …………………. Side by side with wealth and comfort, property and discrimination can be found here. The statue of Liberty, standing on an island in the harbour, (2) ……………. Everyone who comes to New York by sea. Millions of emigrants from (3) ……………. Parts of the world crossed the oceans, (4)……………… to find a better and happier life, but they did not find a country of equal opportunities. New York has a (5) ……………. of over 8 million people. In New York City, there are representatives of nearly all the world’s national groups, and when you walk in the streets and avenues (6) …………. Manhattan you can hear practically every (7)………… in the world. In the city of New York, there are more than one million negroes. They mostly live in Harlem, the (8) ……………… district of New York. Early in the morning, factory workers and builders go to work, but it is easy to find a work in New York. A man in (9) ………………. Takes up any job he finds, (10) …………….. the most badly-paid one. Caâu 4: (1.5 ñieåm) Söû duïng daïng thích hôïp cuûa töø trong ngoaëc. 1. My father (fight) ……………. For 4 years in the last war. 2. The old couple have saved a lot of money for their (retire) …………. 3. More than a thousand workers are (employ) ……………. Here. 4. These shoes look quite smart, but they are terribly (comfort) ……………….. 5. He hasn’t had his hair cut for 6 months. Now it needs (cut) ………………. 6. Use a big screwdriver to (tight) ………….. this screw. 7. The recent hurricane cause (wide) ………….. damage. 8. I was kept (wake) …………….. last night by the noise from a party in the flat above. 9. I understand (perfect) ……………. What you are saying. 10. the (die) …………… of the Hollywood actor, Jimmy Halton, was announced last night. Caâu 5: (2 ñieåm) Vieát laïi caùc caâu sau sao cho nghóa cuûa chuùng khoâng thay ñoåi 1. School uniforms must be worn at all times by young pupils. - Young pupils .......................................................................
  3. 2. I’m more interested in the people than the job. - It’s ...................................................................................... 3. We started cooking for the party 4 hours ago. - We have............................................................................. 4. She knows a lot more about it than I do. - I don’t know ....................................................................... 5. “Which one do you want, the blue or the green?” John said to her. - John asked.......................................................................... 6. I’m always nervous when I travel by air. - Travelling........................................................................... 7. It seems that no one predicted the correct result. - No one................................................................................ 8. There was such a frightening atmosphere in that house that we had to leave immediately. - The atmosphere ................................................................. 9. When the Prime Minister was asked about the strike, he declined to comment. - On ...................................................................................... 10. Napoleon Bonaparte was defeated in Waterloo. It is a place in Belgium. - Waterloo ............................................................................ Caâu 6 (1 ñieåm) Duøng töø gôïi yù vieát caâu hoaøn chænh. 1. I/ be/ sure/ he/ tell/ truth/ ; he/ never/ tell/ lie/ life// 2. Not open/ door/ unless/ you/ be/ sure/ who/ visitor/ be// 3. You/ have. Work/ harder/ or/ fail/ exam// 4. They/ drive/ three hours/ before/ stop/ lunch/ roadside/ restaurant// 5. Home assignment/ must/ hand in/ before/ end/ week// Caâu 7: (1 ñieåm) Trong moãi caâu sau ñaây coù moät loãi. Tìm vaø söûa ñuùng. 1. The team can’t hardly wait for the last game. 2. After rising the flag to commemorate the holiday, the may or gave a long speech. 3. Never there have been more people out of work in this country. 4. When you come after class this afternoon, we discuss the possibility of your writing a research paper. 5. The wheel was discovered thoussands of years ago. ÑAÙP AÙN TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM PHUÙ THOÏ – NAÊM 2003 Caâu 1: (1 ñieåm – moãi phaàn ñuùng 0,1 ñieåm)
  4. 1. a 2. b 3. c 4. b 5. b 6. b 7. a 8. c 9. c 10. d Caâu 2: (1,5 ñieåm – moãi phaàn ñuùng 0,15 ñieåm) 1. b 2. a 3.b 4. b 5. a 6. a 7. c 8. b 9. a 10. b Caâu 3: (2 ñieåm – moãi oâ troáng ñieàn ñuùng 0,2 ñieåm) 1. contracts 2. greets 3. all 4. hoping 5. population 6. of 7. language 8. poorest 9. need 10. even Caâu 4: (1,5 ñieåm – moãi töø ñuùng 0,15 ñieåm) 1. fought 2. retirement 3. unemployed 4. uncomfortable 5. cutting/ to be cut 6. tighten 7. widespread 8. awake 9. perfectly 10. death Caâu 5: (2 ñieåm – moãi caâu ñuùng 0,2 ñieåm) 1. Young pupils must wear school uniform at all times 2. It’s the people I’m interested in, not the job itself 3. We haven been cooking for the party for four hours 4. I don’t know as (so) much about it as she does 5. John asked if it was the blue one or the green she wanted 6. Traveling by air always makes me nervous 7. No one seems to have predicted the correct result 8. The atmosphere in that house was so frightening that we had to leave immediately 9. On being asked about the strike, the Prime Minister declined to comment 10. Waterloo is a place in Belgium where Napoleon Bonaparte was defeated Caâu 6: (1 ñieåm – moãi caâu ñuùng 0,2 ñieåm) 1. I’m sure he has told/ is telling the truth. He has never told a lie in his life 2. Don’t open the door unless you are sure who the visitor is 3. You(‘ll) have to work harder or you’ll fail the exam 4. They had been driving for three hours before they stopped for lunch at a roadside restaurant 5. Home assignment must be handed in before the end of the week Caâu 7: (1 ñieåm – moãi caâu ñuùng 0,2 ñieåm) 1. can’t can
  5. 2. rising raising 3. there have been have there been 4. we discuss we’ll discuss 5. discovered invented

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản