Đề 4 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng BC Hoa Sen năm 2006

Chia sẻ: Xuan Khuong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

0
112
lượt xem
32
download

Đề 4 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng BC Hoa Sen năm 2006

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

32 đề thi đại học cực hot - Đề 4 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng BC Hoa Sen năm 2006 - Môn: Tiếng Anh

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề 4 - Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng BC Hoa Sen năm 2006

  1. ÑEÀ SOÁ 4 ÑEÀ THI TUYEÅN SINH TRÖÔØNG CÑ BC HOA SEN – NAÊM 2006 PH N I: NG Â AÂM A.Choïn moät töø coù daáu nhaán (stress) naèm ôû vò trí khaùc vôùi caùc töø coøn laïi. 1.A.vision B. attract C. sorry D. order 2.A.alarm B. renowned C. although D. propose 3.A.instructor B. positive C. punishment D. business 4.A.imagine B. attention C. allowance D. architect 5.A.excursion B. alternate C. curious D. celebrate B.Choïn moät töø maø phaàn gaïch döôùi coù caùch ñoïc khaùc vôùi caùc töø coøn laïi 6.A.boss B. hot C. stone D. cost 7.A.behind B. decline C. timing D. distrust 8.A.nature B. angle C. frankly D. aging 9.A.idea B. repeat C. cheat D. feast 10.A.purchase B. children C. chicken D. chemist PH N 2.TÖØ VÖÏNG VAØ NGÖÕ PHAÙP Choïn moät töø/ cuïm töø thích hôïp ñeå ñieàn vaøo moãi choã troáng trong nhöõng caâu döôùi ñaây. 11.The technological and economic changes of the 19th century had a marked …………………….. on workers A. cause B. effect C. impact D. consequence 12.The government …………………….. the flood victims with food, clothes and money. A. gave B. provided C. offered D. presented 13.More and more people …………………….. of food poisoning nowadays A. exist B. survive C. die D. starve 14.The first sign of vitamin A disorder is night …………………….. A. loss of sight B. lack of vision C. invisibility D. blindness 15.when you take ice out of the freezer, it …………………….. A. melts B. dissolves C. softens D. disappears 16.There are many …………………….. of pollution in our modern world A. resources B. sources C. bases D. foundation 17.Many people …………………….. that natural resources will never be use up A. view B. regard C. consider D. believe 18.Using the computer competently is an important …………………….. to help one get a good job. A. reason B. aspect C. factor D. issue 19.George wants £1000 for his car, but I don’t think it’s …………………….. as much as that.
  2. A. worth B. cost C. valued D. priced 20.”Did jenny say anything about her sister?”-No, she didn’t …………………….. her at all. A. remind B. remark C. refer D. mention 21.Before he went to Japan, he asked his bank to ……………………..some money to Tokyo for him. A. transport B. transform C. transfer D. transplant 22.Paul’s retired now. He ‘s the ……………………..manager of our bank. A. former B. formal C. old D. prior 23.Barbara’s wedding was a big …………………….. there were more than two hundred guests A. occasion B. opportunity C. occurrence D. moment 24.I don’t like john. His ……………………..complaints , day after day make me angry A. continuous B. continual C. regular D. invariable 25.It has been …………………….. that the annual medical cost for many illnesses connected to smoking is between 20 to 35 million pounds. A. expected B. estimated C. believed D. anticipated 26.Pay attention …………………….. all traffic signs when you are traveling in the street. A. from B. on C. to D. for 27.Sally has a big advantage …………………….. most girls when it comes to games as she ‘s so tall A. on B. over C. to D. above 28.The children are fond of watching …………………….. TV. A. a B. an C. the D.- 29.Have you met …………………….. boy that Susan is going to marry? A. a B. the C. which D.- 30. …………………….. this dictionary I have no Japanese books A. Beside B. In addition C. Except D. Apart from 31.He …………………….. be very courageous to climb that dangerous mountain A. must B. can C. should D. might 32.Their plans were destroyed …………………….. of a bad storm. .A. in spite B. because C. instead D. in place 33.I didn’t know you were capable …………………….. cooking such a wonderful meal A. in B. of C. with D. to 34.I’m not surprised she changed her mind …………………….. the last moment A. at B. for C. on D. in 35.David was trying to take over another cyclist when he …………………….. A. has crashed B. had crashed C. were crashing D. crashed 36.You’d better resign before they find out about what you …………………….. A. have done B. had done
  3. C. were done D. were doing 37.Unless I submit the assignment today I …………………….. have to repeat the course A. would B. will C. should D. might 38.She passed the university entrance exam , …………………….. made her parents proud A. what B. which C. who D. when 39.Many natural resources …………………….. by the end of the century A. will have disappeared B. have disappeared C. had disappeared D. disappeared 40.The laser beam can remove bone , and …………………….. it is invaluable in ear surgery A .when B. then C. so D. because PHAÀN 3: ÑOÏC HIEÅU A.Choïn moät töø /cuïm töø thích hôïp cho moãi choã troáng trong ñoaïn vaên döôùi ñaây. Smoking causes lung cancer, heart disease , and breathing problems. Worldwide , about three million people die every year because of smoking – that ‘s about one (41) …………………….. every ten seconds! In fact, smoking is the (42) …………………….. of almost 20 percent of all deaths in the developed countries of the world. Smoking doesn’t just (43) ……………………..the smoker, it hurts other people , too. When a pregnant (44) …………………….. smokes, she is hurting her developing (45) …………………….. when a man (46) …………………….. at home , his wife and children are also breathing in smoke and can become sick. Even though most people understand the (47) …………………….. effects of smoking , they continue to smoke . The (48) …………………….. of women and teenagers who smoke is increasing . cigarette companies make advertisements that (49) …………………….. these groups of people so that they (50) …………………….. to buy cigarettes. 41.A.death B. end C. loss D. decrease 42.A.origin B. reason C. cause D. basis 43.A.injure B. danger C. destroy D. hurt 44.A.child B. man C. woman D. wife 45.A.baby B. children C. love D. youth 46.A.relax B. enjoy C. cigarettes D. smokes 47.A.beneficial B. harmful C. harmed D. profitable 48.A.number B. amount C. quantity D. total 49.A.interest B. concern C. matter D. worry 50.A. retain B. maintain C. continue D. preserve B.ñoïc kyõ caùc ñoaïn vaên sau vaø choïn caâu traû lôøi ñuùng nhaát cho moãi caâu hoûi beân döôùi Ñoaïn 1 (caâu 51-55) The coffee plant is actually a large shrub, or bush, not really a tree . It can grow very tall (from three to nine meters ) if it is left alone in the wild . It has dark green leaves on the outsite and lighter green leaves underneath. Small white blossoms appear on the
  4. leaves, making the coffee plant look like it’s covered with snow . After a few days, the Fragrant blossoms fall off the plant , and small berries begin to grow. The berries change from green to dark red in about six months .Underneath the berry skin there is a green bean. When the berries are ripe , they are picked , and the bean inside is removed . This is the bean that produces coffee Coffee beans are picked by hand , one by one. Then they are dried and prepared for market . coffee beans are shipped all over the world . When they reach their destination , different coffee beans are blended together to produce different kinds of coffee .Then the beans are roasted , ground and packaged in air-tight cans and bags to keep the coffee fresh . Different countries prefer different blends . In Turkey and Arabia , dark coffee is preferred . In the United States and Canada, the coffee is not so dark . Coffee is also prepared and served differently all over the world. In some places , it is made very thick and strong and served in small cups . Other countries serve coffee with more water in it, in bigger cups. 51.Which of the following is Not mentioned in the passage as a characteristic of the coffee plant? A. It can grow up to nine meters tall. B .It has small white blossoms. C. When the berries are ripe, the beans inside become brown D. It takes about six month for the berries to ripen 52.which of the following words mean almost the same as the word “fragrant” in the first paragraph? A. Sweet-smelling B. odorous C. smelly D. foul-smelling 53.Which of the following the true about the coffee plant ,according to the passage? A. When the berries are ripe , they fall of the plant. B. It has light green leaves on the outside and darker green leaves underneath. C. The coffee plant looks its best when covered with snow D. It is a bush, not a tree. 54.Which of the following does the word “ they” in the second paragraph refer to? A. coffee plants B. coffee beans C. the berries D. the blossoms 55.Which of the following countries prefer dark coffee? A. France B. America C. Arabia D. Canada Ñoaïn 2 (caâu 56-65) Greetings in all languages have he same purpose: to establish contact with another person, to recognize his or her existence and to show friendliness. The formulas for greeting are very specific and usually do not carry any literal meaning people say “ Good morning “ even if it is a miserable day and may reply to “ How are you?” with “ Fine, thanks” even if they aren’t feeling well .
  5. Closings, like greeting s are commonly used to exchange with no literal meaning. People who are leaving each other permanently or for a long time shake hands or embrace, depending on the relationship. If you are in an unfamiliar situation and wonder what to do. Watch other people or ask. It is interesting, and sometimes very important to learn about the standards of courtesy in different cultural areas of the world so that we can practice them well and avoid awkwardness in case we get a chance to visit a person or a community of unfamiliar social customs. 56.Which of the following is NOT mentioned in the passage as a purpose of greetings? A. To create contact with the person being greeted. B. To show that you recognize his or her present C. To show that you admire him or her. D. To show that you are willing to be his or her friend. 57.Which of the following is a characteristic of the formulas for greeting? A. literal B. specific C. usual D. common 58.In what way are closings similar to greeting? A. They are common B. They are exchanges C. They are familiar D. They have no literal meaning 59.According to the passage, what should you do when you are in an unfamiliar situation? A. Observe what other people do B. Use formulas you know. C. Wonder what you should do D. Ask your friends for help 60.Which of the following is a benefit of learning about the standards of courtesy in a different cultural area? A. You can act comfortably hen you have a chance to visit the community B. You can have a chance to visit a community of unfamiliar social customs C. You can practice meeting with people from different cultural areas D. You can avoid meeting with a community of unfamiliar social customs PHAÀN 4: VIEÁT A.nhöõng phaân ñöôïc gaïch döôùi vaø ghi maãu töï A, B, C, D trong caùc caâu sau coù theå laø phaàn coù loãi . Haõy ñoïc kyõ töøng caâu vaø tìm loãi ôû moãi caâu. 61.(A) Many teachers have devoted (B) their lives (C) to teaching (D) therefore teaching is not a well-paid job. 62.People (A) depend unlimited (B) energy to power (C) their everyday (D) lives. 63.Lack o f(A) properly physical exercise (B) can cause (C) tiredness and (D) poor general health. 64.They are (A) going to build (B) the town square (C) next this (D) area 65.The train will (A) be leaving (B) on five minutes (C) so you’d (D) better hurry up
  6. B.Choïn moät caâu thích hôïp ñieàn vaøo choã troáng trong caùc ñoaïn vaên sau • During the Olympic games, people from all over the world come together in peace and friendship (66) …………………….. several million people attend the games , and millions of other people watch them on television. A. Some of these people compete form medals B. Why do we have the Olympic Games? C. The winners became national heroes. D. Today, the Winter Games take place every four years. Smoking is a habit, a bad habit. Many people start to smoke when they are • teenagers, usually because they have friends who smoke and they want to be like them. Sometimes young people start smoking just because their parents not to (67) …………………….. But starting to smoke is a very dangerous decision. Once someone starts to smoke , it can be very difficult to stop. A. Cigarette smoking is common all over the world B. The number of women and teenagers who smoke is increasing C. They want to make their own decisions D. Smoking causes lung cancer, heart disease, and breathing problems. Probably the most widely recognized conversational convention is that people take • turns speaking (68) …………………….. Some rules must be present, otherwise conversations would be continually breaking down into a disorganized jumble of interruptions and simultaneous talk. A. But how do people know when it is their turn ? B. Turn-taking cues are usually quite subtle. C. People do not simply stop talking when they are ready to yield the floor D. Body movements and patterns of eye contact are especially important. English is the native or official language of one-fifth of the land area of the world . • It is spoken in Australia , Canada, create Britain, Ireland, New Zealand, South Africa, and the United States.(69) …………………….. A. Three-fifths of the world radio stations use English. B. It is also one of the official languages in India. C. English is the language of international communication D. It is the language of international business , research , and science. Coffee is one of the most popular beverages in the world , people drink coffee in • Africa , Asia , North and South America, Europe, the Middle East, and everywhere in between .(70) …………………….. Today it is still a favorite drink of millions of people. A. The Arabs kept coffee a secret for many years B. The coffee plant is actually a large shrub, or bush, not really a tree
  7. C. Coffee has become very popular in the United States D. Coffee has been part of people’s cultures for thousands of years. ÑAÙP AÙN ÑEÀ THI TUYEÅN SINH TRÖÔØNG CÑ BC HOA SEN – NAÊM 2006 1B 2C 3A 4D 5A 6C 7D 8C 9A 10D 11C 12B 13C 14D 15A 16B 17D 18C 19A 20D 21C 22A 23A 24B 25B 26C 27B 28D 29B 30D 31A 32B 33B 34A 35D 36A 37B 38B 39A 40C 41A 42C 43D 44C 45A 46D 47B 48A 49A 50C 51C 52A 53D 54C 55B 56C 57B 58D 59A 60A 61D 62A 63A 64C 65B 66A 67C 68B 69B 70D

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản