ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP KIỂM TRA MỘT TIẾT LẦN 2 Môn : Tiếng Anh

Chia sẻ: barcelona246

Tham khảo tài liệu 'đề cương ôn tập kiểm tra một tiết lần 2 môn : tiếng anh', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Bạn đang xem 7 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP KIỂM TRA MỘT TIẾT LẦN 2 Môn : Tiếng Anh

ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP KIỂM TRA MỘT TIẾT LẦN 2
Môn : Tiếng Anh lớp 12 (CTC)



I. The General Certificate of Secondary Education or the GCSE examinations for short are
the standard school-leaver qualifications taken by virtually all UK students in the May and
June following their 16th birthday. If you come to a UK ..... (1) ..... school before you reach
the age of 16, you will study towards GCSE examinations in up to 12 subjects. Some subjects
are compulsory, including English and mathematics, and you can select ..... (2) ..... , such as
music, drama, geography and history from a series of options. GCSEs provide a good all-
round education ..... (3) ..... you can build on at college and eventually at university.
AS- and A-levels are taken after GCSEs. They are the UK qualifications most ..... (4) .....
accepted for entry to university and are available in subjects from the humanities, arts,
sciences and social sciences as well as in practical subjects such as engineering, and leisure
and tourism. You can study up to four subjects at ..... (5) ..... same time for two years,
taking AS-level examinations at the end of your first year (called the lower-sixth) and A-
level qualifications at the end of your second year (called the upper-sixth).
1). A). independence B). dependence C). independent D).
independently
2). A). others B). another C). each other D). other
3). A). where B). whose C). what D). that
4). A). widen B). widely C). wide D). width
5). A). an B). the C). a D). no article
For many people, travelling by plane is an exciting experience. Others, however, find the
whole idea quite terrifying , ..... (6) ..... flying is no more dangerous ..... (7) ..... any other
forms of travel and ..... (8) ..... experts say it is considerably safer. It is known, however, that
most accidents occur ..... (9) ..... take -off and landing when a ..... (10) ..... decisions are
vitally important.
6). A). too B). although C). and D). so
7). A). with B). in C). then D). than
8). A). any B). some C). non D). little
9). A). through B). during C). while D). for
10). A). pilot's B). chief's C). driver's D). leader's
Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make
you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing
process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable
you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to
the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide.
It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice
makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your
answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers
will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness,
enthusiasm, and knowledge.

11). The pronoun it refers to ________.
1
A). the interviewer B). the interview C). the preparation D). the job
12). What does the writer advise you to practice?
A). Asking and answering questions related to the job. B). Making products that the
company produces.
C). Meeting some customers and competitors. D). Providing services that the
company serves.
When you apply for a job ,one of the most important things is job interview .In order to
make a good impression during a job interview ,you need to prepair yourself for the
interview carefully
Punctually is very necessary.You should arrive in plenty of time so that you have a little
of time to relax and keep calm before the interview
You should be well-dressed. Don't wear a skirt which is too short or jeans. You also need
to plan what you are going to say .You have to answer a lot of questions about your
education and experience.You may be asked many things about yourself, and especially
about the reason why you decide to apply for the job
You can ask the interviewer about the salary you expect ,the position you are applying
and the duties you have to do in the job. You also must try to find out as much as possible
about the company you want to work for.

13). When you apply for a job ,……………………………..
A). job interview is not important B). preparation is not necessary
C). don't make any good impression D). interview is important for you to prepare
14). What about clothes?
A). You can wear whatever you like B). Jeans are suggested
C). You should be well-dressed D). A short skirt makes you more attractive
15). You may be asked about ……………………
A). the reason why you are interested in the job B). all are correct
C). your study D). your experience
16). You can ask your interviewer about ………………..
A). the salary,the interviewer's family and his duties B). the salary, position and his age
C). the salary and the interviewer's education D). the salary,position and duties
NGÖÕ PHAÙP - TÖØ VÖÏNG
17). A detail plan for a course of study offered in a school , college.
A). academic year B). education system C). curriculum D).
category
18). Children at the age of 11 start moving to ………………..
A). upper secondary B). kindergarten C). primary school D). lower
secondary
19). Education ……… to be the most important element to develop a country.
A). often be considered B). can often considered
C). can often consider D). can often be considered
20). You should concentrate ………. what the interviewer is saying and make a real effort to
answer all the questions the interviewer asks.
A). for B). on C). at D). in
21). "Did Shakespeare write this play?."
A). Did this play Shakespeare write ? B). This play was written by Shakespeare
2
C). Was this play written by Shakespeare? D). Did this play written by
Shakespeare?
22). She learns German for two years
A B C D
23). Before the interview, you have to send a letter of application and your reùsumeù to the
company.
A). reference B). recommendation C). photograph D). curriculum vitae
24). English wlil being spoken at the conference.
A B C D
25). I got five………………….. for a job but got nothing.
A). applying B). application C). applicant D). apply
26). You can use my phone if yours ……….
A). won't be worked B). isn't worked C). doesn't work D). won't
work
27). When you come to the interview, remember to bring with you any……………………….
A). pieces of advice B). school certificate C). money D). letter of
application
28). No one can use the fax machine.
A). The fax machine can be used B). The fax machine can be used by no one
C). The fax machine can't be used D). The fax machine can't be using
29). "Those eggs of different colors are very artistic" "Yes, they ……… in Russia".
A). were painting B). were paint C). were painted D). painted
30). They have taught English in this country for years .
A). English has been taught in this country for years . B). English has been teaching
in this country for years .
C). English has been taught them in this country for years. D).English have been taught
in this country for years
31). Are you getting ……………….. well at college ?
A). in B). over C). on D). off
32). Her job was so ……………….. that she decided to quit it.
A). wonderful B). interesting C). satisfactory D). stressful
33). Are you aware …………………. the time.
A). at B). of C). about D). with
34). Schooling is ……………… for all English children from the age of 5 to 16.
A). compulsory B). voluntary C). necessary D). essential
35). My brother, …………….. has just graduated ………….. Cambridge University, is very
good-hearted.
A). whose/from B). that/from C). B and C are correct D). who/ from
36). A national exam is …………………. for all twelfth grade students at the beginning of June.
A). held B). taken C). done D). made
37). If more chemicals are released into the water, plants, and animals ………
A). would die B). will kill C). will be killed D). would be died
38). You can use my phone if yours ……….
A). isn't worked B). won't work C). doesn't work D). won't be worked
39). People are selling more newspapers during election.
3
A). More newspapers are been sold during election. B). More newspapers during
election are being sold.
C). More newspapers during election are sold. D). More newspapers are
being sold during election
40). Maths, Vietnamese literature, English are the ………………. subjects in national exams.
A). favourite B). additional C). center D). core
41). Where is English spoken?
A). Where are they speaking English? B). Where do they speak English?
C). Where are they speak English? D). Where do English speak?
42). Students usually ……………..their GCSEs at the age of sixteen.
A). pass B). make C). take D). follow
43). If you had told me earlier, I would give it to you
A B C D
44). When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or
asking you.
A). express interest to B). be interested in C). be related to D). pay
attention to
45). Unless he ……… immediately, he won't get any information.
A). phones B). doesn't phone C). will phone D). won't phone
46). The city ……… we spent our vacation was beautiful.
A). what B). which C). where D). why
47). The strange disease……….to have originated in Africa.
A). is thought B). is thinking C). thinks D). thought
48). She has read the book _____________ by Nguyen Du.
A). which written B). who wrote C). writing D). written
49). What ……….if you saw a pickpocket steal money from someone in the street?
A). will you do B). would you do C). do you do D). did you do
50). If the smoke from burning fuels ……………..into the atmosphere,
it………………..pollution.
A). will release - causes B). releases - would cause
C). releases - causes D). are released - will cause
51). I want this test …………….in ink.
A). written B). writing C). to write D). write
52). Many people will be out of ……………….. if the factory is closed.
A). work B). profession C). career D). job
53). The ………………year in Vietnam runs from September to June and is divided into 2
terms.
A). academical B). academically C). academicals D). academic
54). Children receive its early ………. at home so parents should buy some …….… magazines
to put them in the bookcase.
A). educational/educate B). education/educated
C). education / educational D). educational/education
55). "The laser beam can remove bone."
A). They can remove the laser beam. B). Bone can remove the laser beam.
C). Bone can be removed by the laser beam. D). Bone could be removed by
the laser beam.
4
56). I hope I've made the right …………………….
A). decided B). decision C). decisive D). decides
57). You may jot down your qualifications and experience.
A). find out B). note down C). mention D). type
58). Some days of rest may help to ……………….. the pressure of work.
A). chop B). lower C). reduce D). crease
59). My favorite ……… at school is history.
A). theme B). topic C). class D). subject
60). Students usually ……………..their GCSEs at the age of sixteen.
A). follow B). take C). make D). pass
61). I am so ……… that I can't say anything , but keep silent.
A). nervously B). nervousness C). nerve D). nervous
62). I still can't believed it! My bicycle………………..last night.
A). was stolen B). was stealing C). stole D). stolen
63). Schools in which all students can attend without paying tuition fees are ………………….
A). communication colleges B). universities C). independent schools
D). state schools
64). I read a book. It was written by a friend of mine.
A). I read a book which written by a friend of mine B). I read a book written by a
friend of mine
C). I read a book writing by a friend of mine D). I read a book was written
by a friend of mine
65). The city ……………….. we spent our vacation was beautiful.
A). what B). where C). which D). why
66). "They will build a new hospital in our town ."
A). A new hospital will be built in our town B). Our town will be built a
new hospital
C). A new hospital is built in our town D). Our town will build a new hospital
67). Today many serious childhood disease………………..by early immunization.
A). are preventing B). prevent C). can be prevented D). can prevent
68). Fee-paying schools , often called "independent schools", "private schools" or "………
schools".
A). secondary B). public C). primary D). college
69). Each term is ………………..by one-break called half term.
A). cut B). divided C). marked D). separated
70). Had I attended the class regularly, I ……………….. the exam.
A). pass B). would have passed C). would pass D). will
pass
71). I saw some people .Their car had broken down. A). I saw some people who
car had broken down.
B). I saw some people which car had broken down. C). I saw some people whose
car had broken down.
D). I saw some people had broken down.
72). She gives children everything ............. they want.
A). what B). who C). that D). where
73). A letter of ……………….. is sometimes really necessary for you in a job …………….
5
A). recommendation / interviewed B). recommend / interviewer
C). recommended / interviewing D). recommendation / interview
74). During the interview you should ………………………. on what the interviewer is saying
A). answer B). avoid C). make D). concentrate
75). Schools in which all students can attend without paying tuition…………are state schools.
A). fees B). bill C). payment D). charge
76). Can you please tell me some information that ……………….. to the job ?
A). expresses B). indicates C). relates D). interests
77). Schools uniform is compulsory in most of Vietnamese schools.
A). required B). paid C). divided D). depended
78). Children start ………………1 when they are 6 years old.
A). grade B). step C). stage D). level
79). In our country, children start school at ……………… age of six.
A). the B). no article C). a D). an
80). The national curriculum is usually ……………..by the government.
A). done B). set C). made D). thought
81). Is that the man ............. is going to Viet Nam?
A). the son of who B). whose son C). that's son D). the son of whom
82). They would not be afraid of flying if they travel far a lot.
A B C D
83). If you had taken my advice , you ……………….. in such difficulties now.
A). wouldn't be B). won't be C). hadn't been D). wouldn't have been
84). I can't do the test . It's too difficult.
A). If the test weren't too difficult, I could do it. B). If the test were too
difficult, I could do it.
C). If the test aren't too difficult, I could do it. D). If the test weren't too easy,
I could do it.
85). If she ……………………. here now ,she would help me.
A). be B). is C). were D). was
NGÖÕ AÂM
86). A). compulsory B). education C). independent D). academic
87). A). psychology B). economy C). geography D). engineering
88). A). decide B). vivid C). life D). provide
89). A). host B). honour C). hour D). exhaust
90). A). government B). encourage C). restructure D). commitment
91). A). category B). vacancy C). apply D). scary
92). A). achievement B). challenge C). chance D). scholarship
WRITING
93). I was given this address by a man. I met this man on a train
I …………………………………………………………………………………………………
94). All the trees in this garden will die unless it rains .
If it …………………………………………………………………………………………….. .
95). They had to pay the bill before the tenth of the month.
The bill …………………………………………………………………………………………

96). They are televising the World Cup soccer all over the world.
6
The ……………………………………………………………………………………………...
97). She is going to redecorate her bedroom
Her……………………………………………………………………………………………... .
98). The teacher is going to collect our papers.
Our ……………………………………………………………………………………………...
99). Paul wanted to take the mountain road. His tyres were new .
Paul
……………………………………………………………………………………………...
100). You will be ill if you don't rest
Unless
……………………………………………………………………………………………...
101). People grow rice in many countries.
Rice …………………………………………………………………………………………….
102). I had returned the books to the library.
The ……………………………………………………………………………………………...
103). The students usually hold the concerts at the university.
The concerts …………………………………………………………………………………...
104). You must write the answers on the side of the paper.
The ……………………………………………………………………………………………...
105). The boy was rushed to hospital. His arm was broken.
The boy
……………………………………………………………………………………………...
106). Nobody can answer this question
This question
……………………………………………………………………………………….
107). No one believes his story.
His ……………………………………………………………………………………………...
108). The teacher is giving a test in the next room right now.
A ……………………………………………………………………………………………...
109). Translators have translated that book into many languages.
That ……………………………………………………………………………………………
110). Someone will serve the students.
The ……………………………………………………………………………………………...
111). It was a wonderful present. I was extremely grateful for it .
It was
……………………………………………………………………………………………...
112). I will buy a computer tomorrow.
I ……………………………………………………………………………………………...
113). Mr Brown looked the box and nobody could open it.
The ……………………………………………………………………………………………...
114). A storm destroyed the small fishing village.
The ……………………………………………………………………………………………...
115). They will send you a bill at the end of the month.
A ……………………………………………………………………………………………...
116). Nobody invited her to the party.
She ……………………………………………………………………………………………...
7
117). People are destroying large areas of the forest every day.
Large
……………………………………………………………………………………………...
118). We use this room only on special occasion
This
……………………………………………………………………………………………...




8
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản