Đề kiểm tra một tiết môn tiếng anh lớp 10 lần 2 - Đề 2

Chia sẻ: dungdiem

Các bạn học sinh và quý thầy cô tham khảo miễn phí Đề kiểm tra một tiết môn tiếng anh lớp 10 lần 2 - Đề 2 để hệ thống kiến thức học tập cũng như trau dồi kinh nghiệm ra đề thi

Nội dung Text: Đề kiểm tra một tiết môn tiếng anh lớp 10 lần 2 - Đề 2

ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT (LẦN 2)
MÔN: TIẾNG ANH LỚP 10
ĐỀ 2
I. Multiple choice:
1. People ……….live in glass houses shouldn’t throw stones
A. who B. whom C. which D. Ø
2. Jane...............for the telephone company, but now she has a job at the post
office.
A. used to worked B. used to working C. use to works D.
used to work
3. In the USA, the old …………with their children.
A. don’t live B. can’t live C. doesn’t live D.
didn’t live
4. We have a lot of money, ……………..delights us so much.
A. that B. which C. who D. whom
5. Up to now, many novels ………………by Peter.
A. has written B. have been written C. have written D. has
been written
6. Thuy’s class is different ……………..other classes because the children are
disabled.
A. on B. from C. in D. at
7. Everyday I spend two hours……..English.
A. practise B. to practice C. practising
D. practices
8. I don't remember………. the front door when I left home.
A. to lock B. lock C. locked
D. locking
9. They decided……. to Japan for their summer holiday.
A. going B. to go C. go D. to
going
10. When they met again, they............each other for 5 years.
A. haven't seen B. didn't see C. hadn't seen D.
had seen
11. ………………..are those who have difficulty speaking.
A. The mute B. The blind C. The deaf D. The
disabled
12. How often………. you………….. sports? –Twice a week.
A. did-play B. have-waited C. do-play D.
did-played
13. You can change the TV channels with this ………………….control.
A. far B. remove C. special D. remote
14. Information technology is very...................to our lives.
A. usefully B. useful C. use D.
useless
II. Error identification:
15. I haven't met him since a long time.
A B C D
16. I like the films who have happy endings.
A B C D
17. The computer game have been playing by many children since it appeared.
A B C D
III. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced
differently from the others:
18. A. put B. just C. subject D. discuss
19. A. food B. mood C. shoot D. poor
20. A. hope B. hot C. rose D. host

IV. Read the passage carefully and answer these questions below: (2p)
You may use the telephone every day but how much do you know about it? The
telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in
1847. Later he went to live in the US. Alexander Bell was always interested in
sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in
his house in America and did many experiments there.
One day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless
and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell
said: “ Mr Watson , I want you to come over here immediately, please .” His
assistant, Watson , was in another room far away from the workshop. However, he
heard Bell clearly on his own telephone. Quickly, he ran to Bell’s workshop . “ Mr
Bell, I heard every word you said!” Watson shouted excitedly. Bell finally
succeeded. He had invented the first telephone. Later other inventors made better
ones.
1. When and by whom was the telephone invented?
______________________________________________
2. Where did Bell settle down?
______________________________________________
3. Was he always interested in light?
______________________________________________
4. What did he do many experiments for?
______________________________________________
V. Fill in each blank with one suitable word from the box: (1.5p)
join – about – interested – essential – available – information

These days, the Internet has become an -------(1)-------tool for students. Using the Internet,
students are able to get up-to-date ---------(2)-------- from a variety of sources including
books, magazines, reference libraries, newspapers, and photo libraries. Also, students can-----
----(3) -------on-line discussion group to talk to experts --------(4)------subjects they’re---------
---(5)-----in. They shouldn’t have to go to a special library or computer lab to use the
Internet. It should be ------(6)-------to all students at all times.

VI. Rewrite these sentences with the given words: (1.5p)
1. They have provided the homeless with food and clothes.
 The homeless……………………………………………………………………….
2. The old man lives next to my house. He drives an expensive car.
 The old
man………………………………………………………………………….
3. It rained all night. This was good for the garden.
 It rained all night,
………………………………………………………………….




-------------------------------HẾT-----------------------------------
ĐÁP ÁN KT 1 TIẾT-LẦN 2-LỚP 10


ĐỀ 2
I. 1A 2D 3A 4B 5B 6B 7C 8A 9B 10C 11A 12C 13D
14B
II. 15C 16B 17B
III. 18A 19D 20C
IV. 1. The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. (0.5p)
1. He settled down in the US.
2. No, he wasn’t.
3. He wanted to be able to send sound through a wire.
V. 1. essential
2. information
3. join
4. about
5. interested
6. available
VI. 1. The homeless have been provided with food and clothes. (0.5p)
2. The old man who drives an expensive car lives next to my house.
3. It rained all night, which was good for the garden.
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản