ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu tham khảo về đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 giúp cho các bạn học sinh trao dồi thêm kiến thức tiếng anh và rèn luyện làm bài tập trắc nghiệm tiếng anh được củng cố hơn.

Nội dung Text: ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9

ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9
A. PHONETICS :
I/. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
1. A. happy B. hour C. high D. hotel
2. A. though B. enough C. cough D. rough
3. A. continent B. depend C. send D. pretend
4. A. climate B. pride C. quit D. primary
5. A. laughed B. hoped C. placed D. closed
II/. Find out one word whose stressed syllable is diferent from that of the other words
1. A. abrupt B. ancient C. replace D. suggest
2. A. interactive B. inspiration C. compulsory D. intermediate
3. A. conservation B. pollution C. innovation D. limitation
4. A. nominate B. battery C. celebrate D. linguistics
5. A. pesticide B. material C. extensive D. pagoda
B. VOCABULARY AND GRAMMAR:
III/. Choose the best answer to fill in each numbered blank
1. I had no money _______me when I came across a nice shirt.
A. by B. at C. on D. over
2. Computer can sometimes let you_______ .
A. up B. down C. out D.off
3. Why did you do it? Was it_______ what you said yesterday?
A. because of B. because C. in account of D. for reason
4. If you don’t want this pen, take_______.There are some left in the box
A. the other B. others C. another D. one other.
5. “Shall I do it now?” “ I would rather you_______ it tomorrow.”
A. do B. did C. will do D. should do
6. She is a. _______girl with_______ .
A. green-eyes / red hair B. green-eyed / red hairs
C. green-eye / a red hair D. green-eyed / red hair
7. Stop that nonsense, _______?
A. don’t you B. do you C will you D. aren’t you
8. _______an eye operation.
A. He is necessary to have B. It is necessary that he have
C. It is necessary that he has D. It is necessary for him having
9. He possesses all_______ makes life agreeable.
A. which B. that C. what D. to
10. He always did_______seemed right to him.
A. which B. that C. what D.who
11. When can the students_______ for next year’s evening classes?
A. assist B. enrol C. join D. inscribe
12. The curtains have_______because of the strong sunlight.
A. faded B. dulled C. fainted D. lighted
13. His new appoitment takes_______ from the beginning of the next month.
A. place B. post C. effect D. position
Page 1
14. In a low voice, she_______ that someone was moving about upstairs.
A. screamed B. told C. spoke D. whispered
15. Unexpectedly the lights_______out and we were left in darkness.
A. turned B. went C. put D. gave
16. _________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city
A. As B. Such as C. Like D. Similar
17. I reserved a table for two, at eight o’clock.
A. set B. bought C. booked D. put
18. The manager _________ the man to return to work immediately.
A. insisted B. suggested C. demanded D. ordered
19. He told me he couldn’t go to sleep. That’s what he ________.
A. said me B. talked to me C. told to me D. said to me
20. The English student acts as if he _________Vietnamese perfectly.
A. knows B. knew C. had known D. will know
21. Let’s have dinner, ________?
A. will he B. shall we C. won’t we D. shan’t we
22. I came ________ an old friend on the street yesterday morning.
A. over B. across C. down D. in
23. Will you see ______ Mr. Nam at Tan Son Nhat airport tomorrow morning?
A. over B. down C. off D. in
24. Minh’s father often take him ______ the park every summer.
A. on B. to C. in D. after
25. He _______his father in many ways.
A. takes over B. takes down C. takes on D. takes after
26. If you need an extra bed for your guest, you can use one of __________.
A. our B. us C. ours D. we
27. We went by car but the children went _________foot.
A. on B. by C. to D. with
28. I was so tired that I ________asleep in the chair.
A. got B. felt C. went D. fell
29. The players ________to be there at 3 o’clock.
A. told B. were told C. have told D. tell
30. Do you ______me say this in class?
A. let B. allow C. permit D. mind
31. He forced all his children ________hard till midnight.
A. to study B. studied C. study D. studying
32. They wanted to know if the woman had died of the rare _________.
A. illness B. pain C. ache D hurt.
33. Maryam was really ________ by the beauty of Ha Noi.
A. impressed B. impress C. impression D. impressive
34. Leave it _________it is .
A. that B. as C. like D. so.
35. She can’t afford that book because she has________money.
A. a lot of B. few C. a little D. little.
36. When was that book ________?
A. made B. produced C. published D. created.
37. He was ________ill that he couldn’t get up
Page 2
A. such B. so C. much D. too.
38. We consider him ________
A. our father B. is our father C. be our father D. to be our father.
39. That man is ________ deaf to hear what we say
A. so B. enough C. too D. not
40. My father ________teaching in a small village 10 years ago
A. starts B. started C. has started D. is starting
41. A: Would you like to have lunch with us? B: _________________.
A. All right B. Yes, I would
C. No, I wouldn’t like D. Yes, I’d love to
42. A: Shall I get a taxi for you? B: _________________.
A. Yes, I’d love to B. Oh, that would be nice
C. Let’s do D. Yes, why not?
43. Family members who live apart try to be together at Tet.
A. beside B. away C. near D. close
44. I look forward to ________you
A. see B. to see C. seeing D. saw
45. Millions of Christmas cards ________last month
A. were sent B. sent C. send D. are sent
46. We come to USA ________English
A. study B. learning C. to learn D. studying
47. I remember ________her somewhere
A. see B. seeing C. saw D. to see
48. Can you turn ________the light? It is too dark
A. on B. off C. down D. up
49. Are you a stamp ________?
A. collecting B. collector C. collect D. collection
50. This isn’t my first visit to London ________here before.
A. I’m B. I’m going to C. I’ve been D. I was
51._______of the students in her class could finish the assignment yesterday.
A.Neither B.None C.Either D. Not much
52.Try_______ so many mistakes.
A.not to make B. not make C. to make not D.make not
53. Don't forget ________ me a call when you arrive.
A.give B.giving C.given D.to give
54. Nowadays most women can_________ an education.
A.create B. join C. bear D. pursue
55. An increasing number of people are now going on ________ to Egypt.
A.holiday B. visit C. excursion D. trip
56. Please________ your cigarette; I'm allergic to smoke.
A.put out B. put down C. put up D. put aside
57. Be patient! Don't_______ to learn a foreign language in a week.
A. believe B. consider C. think D. expect
58. Burning coal and oil will release gases_______ to human.
A.dirty B.dusty C. serious D.harmful
59._________his bad leg , he couldn't walk so fast as the others.
A. because B.because of C. the reason D. since
Page 3
60. He has just gone to his friend's house _______ there is a party today.
A. who B. which C. whom D. where
61. Stop now! You've done _________work for one day.
A. too many B. plenty C.quite more D. quite enough
62. My classmate told me to watch movies in English ______learn spoken English better.
A. so that B. in order to C. to D. B and C are right
63. Which of the following words is stressed on the first syllable?
A.religious B.belong C. element D. encounter
64. There is a severe_________in Somalia and thousand of people are dying from hunger.
A. epidemic B.famine C. lacking D. disease
65. Helen asked me_________ the film called " Star Wars".
A. have I seen B. have you seen C. if I had seen D. if had I seen
66. It was _________hot day that we decided to leave work early.
A. so B. such C. a so D. such a
67.He seldom goes fishing ,_________?
A. doesn't B. is he C. does he D. isn't he
68.It is dangerous to drive when you _________
A. are drinking B. are drunk C. have drunk D. will drink
69. Literature and Mathematics interest him almost ________
A. equally B. the same C. similarly D. alike
70. Jack was very weary
A. funny B. tired C. sad D. glad

IV/. Supply the correct forms of the words given in brackets.
1. We wish you both health and …………..…………………….. LONG
2. …………..……………………..people used to depend much on weather to grow their AGRICULTURE
crops.
3. My mother is famous for making …………..……………………..tomatoes. SUGAR
4. Because plastic bags are very hard to…………..…………………….., they will cause SOLVE
pollution.
5. It’s a real bargain. However, the price doesn’t include…………..…………………… INSTALL
costs. You have to pay later.
6. To be a good writer, you need to be…………..…………………….. IMAGINE
7. The…………..……………………..of a volcano can be predicted, but we usually don’t ERUPT
have enough time to move people out of the dangerous area.
8. The manager says in order to get the job, one of the first qualities is…………..
……………………..which many employees often take for granted.
PUNCTUAL
9. His words and behavior strongly reveals his…………..…………………….. EDUCATE
background.
10. Should English be a …………..……………………..foreign language in Viet Nam? COMPEL
V/. In each line there is word or phrase that are not correct in standard written English.
Find and correct it
1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___________
2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___________
3. Liverpool is an industry city in the North of England. ___________
Page 4
4.How about go for a walk on Sunday? ___________
5.She would like going out with her Mom. ___________
6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___________
7. How long did they work in that factory? For 3 months. ___________
8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ___________
9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ___________
10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___________
C. READING
VI/. Read the following passage then find out the most suitable word to fill in each
numbered blank.Write your answers on the answer sheet.
Without transportation, our modern society could not (1)................... . We would have no
metals, no coal and no oil (2).........................would we have any products made from these
materials. (3)......................... we would have to spend most of our time (4)....................food and
the food would be (5)...................... to the kinds that could grow in the climate and soil of our own
neighborhoods.
Transportation also (6)....................... our lives in other ways. Transportation can speed a
doctor to the side (7)........................... a sick person, even if the patient lives on an isolated farm .
It can take police to the scene of a crime within moments of being notified. Transportation (8)
…………….. teams of athletes to compete in national and international sports contests. In times
of disaster transportation can rush aid (9)............................. persons in areas stricken by floods,
famines, (10).............................. earthquakes.
VII/. Read the following passage then choose the most suitable answerto fill in each
numbered blank.
The power of nature
The wind controls our planet’s weather and climate, but how much do we understand about this
complex force, which can kill and spread fear?
On the night of 15th October 1987, the south of England was struck by the (1)……….....
winds it had known for over two hundred years. (2)................... of over 130km/h blew through the
region. Nineteen people were killed, £1.5 billion-worth of (3).................... was caused and 19
million trees were (4) .......................in just a few hours.
Although people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (5) ..............
storm force. They are far better known than the much more serious storms of 25th January 1990,
when most of Britain was hit by daytime winds of up to 173 km/h. On this (6)................... 47
people were killed, even though, unlike in 1987, the weather forecasters issued accurate
(7)........................ .(8) ........................ weather events such as these are dramatic reminders of the
power of the wind. It is one part of the weather that people generally do not (9).................... a
second thought to, but across the world the wind (10)......................... a crucial role in people’s
lives.

1. A. heaviest B. fastest C. strongest D. quickest
2. A. Blows B. Hits C. Clouds D. Gusts
3. A. hurt B. injury C. destructionD. damage
4. A. blown down B. cut down C. knocked down D. blown up
5. A. powerful B. severe C. serious D. dangerous
6. A. occasion B. event C. accident D. incident

Page 5
7. A. threats B. warnings C. news D. signs
8. A. Extreme B. Excessive C. Extravagant D. Exaggerated
9. A. have B. make C. put D. give
10. A. has B. makes C. plays D. does

D. WRITING.
VIII/. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is
the same as the original one.
1. Is it true that you haven’t found a job yet?
 Are you still................................ ............................................................................................ ?
2. You can talk all you want, but I will never believe you.
 Nothing you say will........................ ........................................................................................
3. I wouldn’t have been successful if you hadn’t helped.
 Without........................................... ..........................................................................................
4. Do you think women are more careful drivers than men?
 In your opinion, do women............. ....................................................................................... ?
5. Very few cities are as expensive as Tokyo.
 Tokyo is........................................... ..........................................................................................
6. If it doesn't rain soon , a lot of our crops will be lost.
 Unless ........................................... ..........................................................................................
7. I can't afford to buy this house.
 The house ..................................... ..........................................................................................
8. She started learning English 10 years ago.
 She has ..................................... ..........................................................................................
9. I haven't seen that man here before.
 This ..................................... ..........................................................................................
10.He really likes cars.
 He's crazy..................................... ..........................................................................................




---THE END---




Page 6
Đáp án Đề luyện thi vào 10 Chuyên Anh 2009 – 2010
I/.1. B 2. A 3. A 4. C 5. D
II/. 1. B 2. C 3. B 4. D 5. A
III. Choose one best answer to complete each sentence.
1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. D 7. C 8. B 9. B 10. C 11. B 12. A 13. C 14. D
15. B 16. C 17. C 18. D 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B 25. D 26. C 27. A 28. D
29. B 30. A 31. A 32. A 33. A 34. B 35. D 36. C 37. B 38. A 39. C 40. B 41. D 42. B
43. B 44. C 45. A 46. C 47. B 48. A 49. B 50. C 51. B 52. A 53. D 54. D 55. A 56. A
57. D 58. D 59. B 60. D 61. C 62. B 63. C 64. B 65. C 66. D 67. C 68. B 69. A 70. B
IV. Supply the correct forms of the words given in brackets.
1.longevity 2. Agrarian 3. sugared 4. dissolve 5. installation
6. imaginative 7. eruption 8. punctuality 9. educational 10. compulsory
V/. In each line there is word or phrase that is not correct. Find and correct it
1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___living___
2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___could___
3. Liverpool is an industry city in the North of England. _industrial_
4.How about go for a walk on Sunday? __going____
5.She would like going out with her Mom. ___to go___
6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___is______
7. How long did they worked in that factory? For 3 months. ____have___
8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ____have___
9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ____hadn’t_
10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___tell_____
VI.Find a suitable word to fill in the blanks in the following passage.
1. exist 2.nor 3. Besides 4. raising 5. limited
6. affects 7. of 8. enables 9. to 10. and
VII. Read the following passage then choose the most suitable answer from the four options
1.C 2.D 3. D 4.A 5.B 6. A 7. B 8. A 9. D 10. C
VIII. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is the
same as the original one.
1. Are you still looking for a job?
2. Nothing you say will make me believe you.
3. Without your help, I wouldn’t have been successful .
4. In your opinion, do women drive more carefully than men?
5. Tokyo is one of the most expensive cities.
6. Unless it rains soon, a lot of our crops will be lost.
7. The house is too expensive for me to buy it
8. She has been learning English for 10 years
9. This is the first time I have seen man
10. He's crazy about cars

THE END




Page 7
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản