ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu tham khảo về đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 giúp cho các bạn học sinh trao dồi thêm kiến thức tiếng anh và rèn luyện làm bài tập trắc nghiệm tiếng anh được củng cố hơn.

Nội dung Text: ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9

 

  1. ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 A. PHONETICS : I/. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. happy B. hour C. high D. hotel 2. A. though B. enough C. cough D. rough 3. A. continent B. depend C. send D. pretend 4. A. climate B. pride C. quit D. primary 5. A. laughed B. hoped C. placed D. closed II/. Find out one word whose stressed syllable is diferent from that of the other words 1. A. abrupt B. ancient C. replace D. suggest 2. A. interactive B. inspiration C. compulsory D. intermediate 3. A. conservation B. pollution C. innovation D. limitation 4. A. nominate B. battery C. celebrate D. linguistics 5. A. pesticide B. material C. extensive D. pagoda B. VOCABULARY AND GRAMMAR: III/. Choose the best answer to fill in each numbered blank 1. I had no money _______me when I came across a nice shirt. A. by B. at C. on D. over 2. Computer can sometimes let you_______ . A. up B. down C. out D.off 3. Why did you do it? Was it_______ what you said yesterday? A. because of B. because C. in account of D. for reason 4. If you don’t want this pen, take_______.There are some left in the box A. the other B. others C. another D. one other. 5. “Shall I do it now?” “ I would rather you_______ it tomorrow.” A. do B. did C. will do D. should do 6. She is a. _______girl with_______ . A. green-eyes / red hair B. green-eyed / red hairs C. green-eye / a red hair D. green-eyed / red hair 7. Stop that nonsense, _______? A. don’t you B. do you C will you D. aren’t you 8. _______an eye operation. A. He is necessary to have B. It is necessary that he have C. It is necessary that he has D. It is necessary for him having 9. He possesses all_______ makes life agreeable. A. which B. that C. what D. to 10. He always did_______seemed right to him. A. which B. that C. what D.who 11. When can the students_______ for next year’s evening classes? A. assist B. enrol C. join D. inscribe 12. The curtains have_______because of the strong sunlight. A. faded B. dulled C. fainted D. lighted 13. His new appoitment takes_______ from the beginning of the next month. A. place B. post C. effect D. position Page 1
  2. 14. In a low voice, she_______ that someone was moving about upstairs. A. screamed B. told C. spoke D. whispered 15. Unexpectedly the lights_______out and we were left in darkness. A. turned B. went C. put D. gave 16. _________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city A. As B. Such as C. Like D. Similar 17. I reserved a table for two, at eight o’clock. A. set B. bought C. booked D. put 18. The manager _________ the man to return to work immediately. A. insisted B. suggested C. demanded D. ordered 19. He told me he couldn’t go to sleep. That’s what he ________. A. said me B. talked to me C. told to me D. said to me 20. The English student acts as if he _________Vietnamese perfectly. A. knows B. knew C. had known D. will know 21. Let’s have dinner, ________? A. will he B. shall we C. won’t we D. shan’t we 22. I came ________ an old friend on the street yesterday morning. A. over B. across C. down D. in 23. Will you see ______ Mr. Nam at Tan Son Nhat airport tomorrow morning? A. over B. down C. off D. in 24. Minh’s father often take him ______ the park every summer. A. on B. to C. in D. after 25. He _______his father in many ways. A. takes over B. takes down C. takes on D. takes after 26. If you need an extra bed for your guest, you can use one of __________. A. our B. us C. ours D. we 27. We went by car but the children went _________foot. A. on B. by C. to D. with 28. I was so tired that I ________asleep in the chair. A. got B. felt C. went D. fell 29. The players ________to be there at 3 o’clock. A. told B. were told C. have told D. tell 30. Do you ______me say this in class? A. let B. allow C. permit D. mind 31. He forced all his children ________hard till midnight. A. to study B. studied C. study D. studying 32. They wanted to know if the woman had died of the rare _________. A. illness B. pain C. ache D hurt. 33. Maryam was really ________ by the beauty of Ha Noi. A. impressed B. impress C. impression D. impressive 34. Leave it _________it is . A. that B. as C. like D. so. 35. She can’t afford that book because she has________money. A. a lot of B. few C. a little D. little. 36. When was that book ________? A. made B. produced C. published D. created. 37. He was ________ill that he couldn’t get up Page 2
  3. A. such B. so C. much D. too. 38. We consider him ________ A. our father B. is our father C. be our father D. to be our father. 39. That man is ________ deaf to hear what we say A. so B. enough C. too D. not 40. My father ________teaching in a small village 10 years ago A. starts B. started C. has started D. is starting 41. A: Would you like to have lunch with us? B: _________________. A. All right B. Yes, I would C. No, I wouldn’t like D. Yes, I’d love to 42. A: Shall I get a taxi for you? B: _________________. A. Yes, I’d love to B. Oh, that would be nice C. Let’s do D. Yes, why not? 43. Family members who live apart try to be together at Tet. A. beside B. away C. near D. close 44. I look forward to ________you A. see B. to see C. seeing D. saw 45. Millions of Christmas cards ________last month A. were sent B. sent C. send D. are sent 46. We come to USA ________English A. study B. learning C. to learn D. studying 47. I remember ________her somewhere A. see B. seeing C. saw D. to see 48. Can you turn ________the light? It is too dark A. on B. off C. down D. up 49. Are you a stamp ________? A. collecting B. collector C. collect D. collection 50. This isn’t my first visit to London ________here before. A. I’m B. I’m going to C. I’ve been D. I was 51._______of the students in her class could finish the assignment yesterday. A.Neither B.None C.Either D. Not much 52.Try_______ so many mistakes. A.not to make B. not make C. to make not D.make not 53. Don't forget ________ me a call when you arrive. A.give B.giving C.given D.to give 54. Nowadays most women can_________ an education. A.create B. join C. bear D. pursue 55. An increasing number of people are now going on ________ to Egypt. A.holiday B. visit C. excursion D. trip 56. Please________ your cigarette; I'm allergic to smoke. A.put out B. put down C. put up D. put aside 57. Be patient! Don't_______ to learn a foreign language in a week. A. believe B. consider C. think D. expect 58. Burning coal and oil will release gases_______ to human. A.dirty B.dusty C. serious D.harmful 59._________his bad leg , he couldn't walk so fast as the others. A. because B.because of C. the reason D. since Page 3
  4. 60. He has just gone to his friend's house _______ there is a party today. A. who B. which C. whom D. where 61. Stop now! You've done _________work for one day. A. too many B. plenty C.quite more D. quite enough 62. My classmate told me to watch movies in English ______learn spoken English better. A. so that B. in order to C. to D. B and C are right 63. Which of the following words is stressed on the first syllable? A.religious B.belong C. element D. encounter 64. There is a severe_________in Somalia and thousand of people are dying from hunger. A. epidemic B.famine C. lacking D. disease 65. Helen asked me_________ the film called " Star Wars". A. have I seen B. have you seen C. if I had seen D. if had I seen 66. It was _________hot day that we decided to leave work early. A. so B. such C. a so D. such a 67.He seldom goes fishing ,_________? A. doesn't B. is he C. does he D. isn't he 68.It is dangerous to drive when you _________ A. are drinking B. are drunk C. have drunk D. will drink 69. Literature and Mathematics interest him almost ________ A. equally B. the same C. similarly D. alike 70. Jack was very weary A. funny B. tired C. sad D. glad IV/. Supply the correct forms of the words given in brackets. 1. We wish you both health and …………..…………………….. LONG 2. …………..……………………..people used to depend much on weather to grow their AGRICULTURE crops. 3. My mother is famous for making …………..……………………..tomatoes. SUGAR 4. Because plastic bags are very hard to…………..…………………….., they will cause SOLVE pollution. 5. It’s a real bargain. However, the price doesn’t include…………..…………………… INSTALL costs. You have to pay later. 6. To be a good writer, you need to be…………..…………………….. IMAGINE 7. The…………..……………………..of a volcano can be predicted, but we usually don’t ERUPT have enough time to move people out of the dangerous area. 8. The manager says in order to get the job, one of the first qualities is………….. ……………………..which many employees often take for granted. PUNCTUAL 9. His words and behavior strongly reveals his…………..…………………….. EDUCATE background. 10. Should English be a …………..……………………..foreign language in Viet Nam? COMPEL V/. In each line there is word or phrase that are not correct in standard written English. Find and correct it 1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___________ 2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___________ 3. Liverpool is an industry city in the North of England. ___________ Page 4
  5. 4.How about go for a walk on Sunday? ___________ 5.She would like going out with her Mom. ___________ 6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___________ 7. How long did they work in that factory? For 3 months. ___________ 8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ___________ 9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ___________ 10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___________ C. READING VI/. Read the following passage then find out the most suitable word to fill in each numbered blank.Write your answers on the answer sheet. Without transportation, our modern society could not (1)................... . We would have no metals, no coal and no oil (2).........................would we have any products made from these materials. (3)......................... we would have to spend most of our time (4)....................food and the food would be (5)...................... to the kinds that could grow in the climate and soil of our own neighborhoods. Transportation also (6)....................... our lives in other ways. Transportation can speed a doctor to the side (7)........................... a sick person, even if the patient lives on an isolated farm . It can take police to the scene of a crime within moments of being notified. Transportation (8) …………….. teams of athletes to compete in national and international sports contests. In times of disaster transportation can rush aid (9)............................. persons in areas stricken by floods, famines, (10).............................. earthquakes. VII/. Read the following passage then choose the most suitable answerto fill in each numbered blank. The power of nature The wind controls our planet’s weather and climate, but how much do we understand about this complex force, which can kill and spread fear? On the night of 15th October 1987, the south of England was struck by the (1)………..... winds it had known for over two hundred years. (2)................... of over 130km/h blew through the region. Nineteen people were killed, £1.5 billion-worth of (3).................... was caused and 19 million trees were (4) .......................in just a few hours. Although people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (5) .............. storm force. They are far better known than the much more serious storms of 25th January 1990, when most of Britain was hit by daytime winds of up to 173 km/h. On this (6)................... 47 people were killed, even though, unlike in 1987, the weather forecasters issued accurate (7)........................ .(8) ........................ weather events such as these are dramatic reminders of the power of the wind. It is one part of the weather that people generally do not (9).................... a second thought to, but across the world the wind (10)......................... a crucial role in people’s lives. 1. A. heaviest B. fastest C. strongest D. quickest 2. A. Blows B. Hits C. Clouds D. Gusts 3. A. hurt B. injury C. destructionD. damage 4. A. blown down B. cut down C. knocked down D. blown up 5. A. powerful B. severe C. serious D. dangerous 6. A. occasion B. event C. accident D. incident Page 5
  6. 7. A. threats B. warnings C. news D. signs 8. A. Extreme B. Excessive C. Extravagant D. Exaggerated 9. A. have B. make C. put D. give 10. A. has B. makes C. plays D. does D. WRITING. VIII/. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is the same as the original one. 1. Is it true that you haven’t found a job yet?  Are you still................................ ............................................................................................ ? 2. You can talk all you want, but I will never believe you.  Nothing you say will........................ ........................................................................................ 3. I wouldn’t have been successful if you hadn’t helped.  Without........................................... .......................................................................................... 4. Do you think women are more careful drivers than men?  In your opinion, do women............. ....................................................................................... ? 5. Very few cities are as expensive as Tokyo.  Tokyo is........................................... .......................................................................................... 6. If it doesn't rain soon , a lot of our crops will be lost.  Unless ........................................... .......................................................................................... 7. I can't afford to buy this house.  The house ..................................... .......................................................................................... 8. She started learning English 10 years ago.  She has ..................................... .......................................................................................... 9. I haven't seen that man here before.  This ..................................... .......................................................................................... 10.He really likes cars.  He's crazy..................................... .......................................................................................... ---THE END--- Page 6
  7. Đáp án Đề luyện thi vào 10 Chuyên Anh 2009 – 2010 I/.1. B 2. A 3. A 4. C 5. D II/. 1. B 2. C 3. B 4. D 5. A III. Choose one best answer to complete each sentence. 1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. D 7. C 8. B 9. B 10. C 11. B 12. A 13. C 14. D 15. B 16. C 17. C 18. D 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B 25. D 26. C 27. A 28. D 29. B 30. A 31. A 32. A 33. A 34. B 35. D 36. C 37. B 38. A 39. C 40. B 41. D 42. B 43. B 44. C 45. A 46. C 47. B 48. A 49. B 50. C 51. B 52. A 53. D 54. D 55. A 56. A 57. D 58. D 59. B 60. D 61. C 62. B 63. C 64. B 65. C 66. D 67. C 68. B 69. A 70. B IV. Supply the correct forms of the words given in brackets. 1.longevity 2. Agrarian 3. sugared 4. dissolve 5. installation 6. imaginative 7. eruption 8. punctuality 9. educational 10. compulsory V/. In each line there is word or phrase that is not correct. Find and correct it 1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___living___ 2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___could___ 3. Liverpool is an industry city in the North of England. _industrial_ 4.How about go for a walk on Sunday? __going____ 5.She would like going out with her Mom. ___to go___ 6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___is______ 7. How long did they worked in that factory? For 3 months. ____have___ 8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ____have___ 9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ____hadn’t_ 10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___tell_____ VI.Find a suitable word to fill in the blanks in the following passage. 1. exist 2.nor 3. Besides 4. raising 5. limited 6. affects 7. of 8. enables 9. to 10. and VII. Read the following passage then choose the most suitable answer from the four options 1.C 2.D 3. D 4.A 5.B 6. A 7. B 8. A 9. D 10. C VIII. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is the same as the original one. 1. Are you still looking for a job? 2. Nothing you say will make me believe you. 3. Without your help, I wouldn’t have been successful . 4. In your opinion, do women drive more carefully than men? 5. Tokyo is one of the most expensive cities. 6. Unless it rains soon, a lot of our crops will be lost. 7. The house is too expensive for me to buy it 8. She has been learning English for 10 years 9. This is the first time I have seen man 10. He's crazy about cars THE END Page 7
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản