ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 02

Chia sẻ: Lê Thanh Tùng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:5

0
291
lượt xem
217
download

ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 02

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề ôn tốt nghiệp thpt môn anh văn - 02', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 02

  1. §Ò THI thö tèt nghiÖp thpt 02 A/ PRONUNCIATION Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the rest in   each group. 1. A. athlete  B. capacity C. demand  D. flame 2. A. schedule B. school C. mechanic D. chocolate 3. A. originated B. needed C. encouraged D. eliminated Circle the word whose stress is on a syllable different from that of the other 3 4. A. employ  B. offer  C. tutor  D. focus 5. A. stadium  B. committee C. official  D. equipment B/ VOCABULARY AND STRUCTURES Choose the right words/ phrase to complete the sentences. 6. … natural resources is of great importance.     a. Preserve b. Preserving c. To have preserved d. Preserved 7. Even parents no longer live together, they have to be … for their children. A. responsible  B. responsibility      C. irresponsible   D. responding 8. Dad’s busy at the moment. He … the sitting room.   A. is redecorating            B. redecorate   C. has redecorated            D. will redecorate 9. A … phone is a telephone that does not have wires and works by radio, that you can carry  with you and use anywhere. A. motive B. mobile  C. movable D. motivated 10. The cyclone has resulted … destruction and flood.  A. on  B. with  C. for  D. in 11. UNO is the abbreviation of …  A. United Nations Organization B. United National Organization C. Union of National Organization D. Unity of National Organizers 12. Many projects are being carried … to ensure road safety in Vietnam. A. forward B. out C. over D. through 13. There will be often a … conflict between children and the grown–ups. A. generation  B. generating C. generational  D. general 14. They will be seen through … the original idea… the completion of the project. A. both ... and B. either ... or C. neither ... nor D. from ... to 15. … their farm work, the farmers returned home. A. Finishing B. Finish C. Having finished D. Being finished 16. "Why   are   you   getting   new   glasses?"   "Because   it's   difficult   …   the   small   print   in   the  newspaper". A. to read for me B. my reading C. I read D. for me to read 5
  2. 17. Many species are in danger of extinction … the habitat destruction, commercial exploitation  and pollution  A. because of  B. in spite of  C. because  D. although  18. People… hunt and use whales for commercial purpose  A. needn’t B. mustn’t  C. don’t need to  D. don’t have to  19. It was men … controlled most positions of employment and power in society.  A. whom B. which  C. whose  D. who 20. We… dinner early tonight as we …to the theatre.  A. have – are going     B. will have / are goingC. will have – will goD. are having – will go 21. He agreed with them …the need for change.  A. of  B. about  C. on D. in 22. Last Sunday was … that we took a drive in the country. A. so beautiful day B. such a beautiful a day C. such a beautiful weatherD. so beautiful a day 23. This morning I bought a newspaper and a magazine . … newspaper is in my bag but I  don't know where… magazine is. A. A/ a B. A/ the C. The / the D. The / a 24. I… all of the questions correctly since I began this grammar exercise on verb tenses. A. am answering B. answer C. have answered D. answered 25. Some deserts in the world are sandy… others are rocky and stony.   A. but B. while C. when D. and 26. We avoid… out environment. A. polluting B. to pollute C. pollute D polluted 27. He has worked so hard recently; … he is in bad health.  A. however B. and C. but D. therefore 28. This student expected … the first winner of the Grand Prix. A. be B. being C. to be D. will be 29. Many plant and animal species are now in danger of …  A. extinct B. extinction C. extinguishing D.disappearance 30. If you inherited a million pounds, what … with the money? A. do you do B. will you do C. would you do D. are you going to do Choose the underlined part in each sentence needing correcting 31. Camels, are the most popular desert animals, can be found in all deserts.             A                                                  B                      C         D 32. The disappearance of one or several species may result in the lost of biodiversity                        A               B                                                          C        D 33. I would like to recommend this book to anyone who like animals.             A                                 B      C       D 34. A water polo game is divided into quarters ranging from five to eight minutes in length depend on the level of  play.                           A                                    B                                                                                 C             D 5
  3. 35. What are the differences between women in old times with women in modern times?      A     B                                                                       C              D C/ WRITING: Find the following sentences as directed  36. Nam worked hard, so he fell ill. A. If he had worked hard, he would fall ill. B. If he had worked hard, he would have fallen ill. C. If he hadn’t worked hard, he wouldn’t have fallen ill. D. Unless he had worked hard, he would have fallen ill. 37. Many plants are in danger of extinction, and so are animal species. A. Many plants are in danger of extinction, and animal species as well. B. Many plants and animal species are in danger of extinction. C. Many plants are in danger of extinction, and animal species, too. D. Many plants are in danger of extinction, and neither are animal species. 38. People say that the animals will be endangered in the forest. A. They said to be endangered in the forest. B. It is said that the animals will be endangered in the forest. C. They are said that the animals will be endangered in the forest. D. It was said that the animals will be endangered in the forest. 39. Even though he had no money, he decided to go travelling. A. He had no money, so he decided to go travelling. B. He decided to go travelling but he had no money  C. He had no money; therefore he decided to go travelling D. He had no money; however he decided to go travelling 40. He started to learned French two weeks ago. A. He has been learning French for two weeks. B. He learnt French for two weeks. C. He has been learning French since two weeks. D. He has started learning French two weeks ago. D/ READING.  A/ Read the following passage then choose the suitable word (A, B, C, or D) to fill in   each blank.  24th SEA GAMES The 24th Southeast Asian Games was (41)....... in Nakhon Ratchasima, Thailand from  December 6 to December 15, 2007.   The Thai Olympic Committee planned the event to coincide with the commemoration of 80th  (42) ......of King Bhumibol Adulyadej. Officials studied the possibility of doing the events in  multiple venues like what was done in Vietnam and the Philippines. It was the sixth time  Thailand has (43)...... the SEA Games. Thailand had hosted the 1959 (inaugural games), 1967,  1975, 1985 and 1995 SEA Games. The 2007 games were to (44)...... hosted in Singapore, but  the city–state gave up the chance in 2004 as the National Stadium was slated for demolition in  around that time to (45)...... the Singapore Sports Hub.  (41) A. given  B. held  C. celebrated  D. shown (42) A. death B. birthdates C. birthday  D. longevity 5
  4.  (43) A. posted B. hosted  C. owned D. opened (44) A. have B. give C. be D. get (45) A. set B. put C. prepare D. build  B/Choose  the item (A, B, C or D) that best answers  the question  or  completes  the   unfinished statement about the passage Student at the eight of 18 always have to face a difficult decision to make some want to  go on with their study at college or university, others prefer to start work immediately. Many  school leavers are eager to go to work in order to make money to live independently and help  their   parents.   They   always  do   their   best   to   overcome   any   obstacles  they   may   encounter.  Unfortunately, owing to the guidance poor and biased from their parents and teachers, most  boys and girls are ill­prepared for employment. Therefore, they often feel worried and build up  all sorts of fearsome prospects in their mind as the time to start work gets nearer. It is the duty  of the school and family to prepare these young people for their future jobs. 46. The main idea of the passage is … A. Learning at university B. Making an important decision at 18 C. Starting to work after leaving school D. Getting to know about new jobs 47. Why do some young people want to find a job after they leave school? A. They are badly in need of money B. They want to get rid of schooling C. Their parents do not help them D. They want to lead an independent life 48. What attitude do young people have when they are faced with difficulty? A. They just let things go B. They make good efforts C. They complain about their parents and teachers D. They become discouraged 49. The word "biased" in line 4 is nearest in meaning to… A. subjective B. objective C. bad D. emotional 50. Which of the following is NOT mentioned concerning young people starting work? A. Poor preparation B. Anxiety C. Fear D. Encouragement 5
  5. 1. D 2. D 3. C 4. A 5. B 6. B 7. C 8. A 9. B 10. D 11. A 12. B 13. C 14. D 15. C 16. D 17. A 18. B 19. D 20. D 21. B 22. D 23. C 24. C 25. B 26. A 27. D 28. C 29. B 30. C 31. A 32. D 33. D 34. D 35. C 36. C 37. B 38. B 39. D 40. A 41. B 42. C 43. B 44. C 45. D 46. C 47. D 48. B 49. C 50. D 5
Đồng bộ tài khoản