ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 03

Chia sẻ: Lê Thanh Tùng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:5

0
253
lượt xem
198
download

ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 03

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề ôn tốt nghiệp thpt môn anh văn - 03', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 03

  1. §Ò THI thö tèt nghiÖp thpt 03 I. Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. cleaned B. played C. travelled D. wanted Question 2: A. know B. how C. cow D. brown Question 3: A. character B. school C. chemistry D. chocolate II. Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the one which best completes each unfinished sentence or has a close meaning to the original one or needs to be corrected. Question 4: We visited the church _____________ in the 18th century. A. was built B. which built C. building D. which was built Question 5: What _______ when I phoned you at 8 o’clock this morning? A. are you doing B. were you doing C. did you do D. do you do Question 6: _______ we safeguard the natural resources, our life will be destroyed. A. Unless B. Although C. If D. Because Question 7: He performed very well in the interview; ________, he didn’t get the job. A. however B. since C. therefore D. but Question 8: The doctor advised me not smoking . A B C D Question 9: Nowadays more and more people die _______ serious diseases. A. to B. from C. in D. of Question 10: Did you watch “Titanic” on _______ television or at _______ cinema? A. no article / no article B. no article/ the C. the/ the D. the/ no article Question 11: You have made too _________ mistakes in your essay. A. little B. many C. more D. much Question 12: We couldn’t go out because it was raining outside. A. We went out in spite of the rain outside. B. We couldn’t go out because of the rain outside. C. If it didn’t rain outside, we could go out. D. Thanks to the rain outside, we couldn’t go out. Question 13: Your last job was a bank manager, _____ it? A. doesn’t B. isn’t C. wasn’t D. didn’t Question 14: Quan woke up when the alarm clock went _______ A. by B. off C. away D. over Question 15: Neither my gloves nor my hat _______ with this dress. A. go B. goes C. are going D. is going Question 16: Nonla, which is one of the typical symbols of the Vietnamese culture, has a _____ form. A. conical B. bamboo C. rib D. rim
  2. Question 17: In water polo,________ are allowed to hold the ball with both hands. A. attackers B. players C. goalies D. captains Question 18: My father asked me _____ of the film. A. what I thought B. what did you think C. what I think D. what do you think Question 19: She didn’t tell me the reason _______ she came late. A. when B. for which C. why D. both B and C Question 20: “Wow! You look great with your new hair.” A. Yes, of course. B. It’t a pleasuse. C. You’re welcome. D. Thanks. It’s nice of you to say so. Question 21: If the weather _______ fine, we would go for a walk after dinner. A. were B. is C. had been D. are Question 22: She is unreliable. I regret ________ her about my feelings. A. to tell B. told C. being told D. telling Question 23: The boss said, “ Peter, I will be away for some days” A. The boss told Peter that he will be away for some days. B. The boss said Peter that he would be away for some days. C. The boss told Peter that he would be away for some days. D. The boss said to Peter that he will be away for some days. Question 24: Because a pain in his left leg, he walked very slowly. A B C D Question 25: The city has been _______ with toxic waste from local factory. A. polluted B. polluting C. pollution D. polluter Question 26: They say that many people are homeless after the tsunami. A. They say many people to have been homeless after the tsunami. B. Many people are said to have been homeless after the tsunami. C. They say many people to be homeless after the tsunami. D. Many people are said to be homeless after the tsunami. Question 27: They travelled across India, then flew on to Japan. A. Before they travelled across India, they flew on to Japan. B. Before they had travelled across India, they flew on to Japan. C. After they had travelled across India, they flew on to Japan. D. They had travelled across India after they flew on to Japan. Question 28: My father works hard so as I can study abroad. A B C D Question 29: Are you _______ with your new job? A. satisfaction B. satisfying C. satisfactory D. satisfied Question 30: Mr Tan, _______ you met yesterday, is our new teacher of physics. A. that B. whom C. whose D. when
  3. Question 31: She didn’t come here last week. I wish _______. A. she would come B. she had come C. she came D. she did come Question 32: She has been to Paris _______ times. A. much B. a few C. a little D. a great deal of Question 33: It’s April 1st . The naughty students have decided to play some April Fool’s _______ on their teacher. A. trick B. mischievous C. tricks D. game Question 34: My sister often says that she won’t get married until she _____ 25 years old. A. is B. has been C. will be D. will have been Question 35: What’s the matter with you? A. “I’m fine, thanks” B. “I’ve got a headache” C. “Are you free ?” D. All are correct. Question 36: She let her children playing in the street. A B C D Question 37: Asians believe in _______ marriage_ the parents of the bride and the groom decide on the marriage. A. contractual B. romantic C. lucky D. independent Question 38: He keeps working in spite of he feeling unwell. A B C D III. Read the passage carefully, then mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. It is a disturbing fact that today many different kinds of wild animal throughout the world are in danger of extinction. The reasons for this are many and varied, but we must largely blame pollution, pesticides, the disturbance of the animals’ natural environment and man’s greed and thoughtlessness. Industry has grown enormously and it has become common practice for factories to dispose of waste matter in streams and rivers, causing great loss of life. Modern agricultural methods include the use of pesticides which effectively control insects classified as pests, but which also destroy many that are not. An increase in population has meant more building— and with it the destruction of much of the countryside that provides habitat for wild animals. To satisfy man’s selfish desires the polar bear in North America is under threat, hunted by sportsmen; in Borneo and Sumatra the orangutan has become part of a smuggling racket; in South America the chinchilla is almost extinct because its fur is in demand; whales are massacred world-wide for the oil and food. These are only a few of the species under threat. But the problem is receiving world-wide recognition, and some action is being taken. To name a few examples - sewage pollution in the River Thames has been greatly reduced; and a ban on trading in some furs has been agreed; and organisations like Friends of the Earth do valuable work in this deserving cause. Question 39: Which of the following is NOT mentioned as a reason for animal extinction? A. pollution B. man’s greed and thoughtlessness. C. pesticides D. smuggling racket Question 40: The best title for the passage is______________. A. The Global Extinction Crisis. B. Endangered Animals and their Benefits. C. Conservation Measuses D. Wildlife in Danger Question 41: An increase in population has ______________. A. satisfied man’s selfish desires B. destroyed wildlife habitat.
  4. C. reduced pollution. D. meant building destruction. Question 42: Which of the sentences is not correct? A. The chinchilla is in danger of extinction because its fur is in demand. B. Industry has become common practice for factories to dispose of waste matter in streams and rivers C. Friends of the Earth is an organisation of farmers. D. Some action is being taken to protect wildlife. Question 43: Why are the polar bear in North America hunted by sportsmen? A. All are correct. B. To satisfy man’s selfish desires. C. Because they are under threat. D. Because they are dangerous. IV. Read the passage carefully, then mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the best word or phrase to complete each of the following questions. Basketball started in 1891 in Springfield, Massachusetts. James Naismith, a Physical Education teacher, was asked to invent a new sport. The sport was supposed (44)_______ indoors during the winter when it was cold outside. The many football and rugby players who played their sport in autumn and spring had nothing to keep them (45)_______ during the winter season. That's when he invented basketball. The first game (46)_______ in December 1891. They used a soccer ball for the basketball because it was just the right size they were looking for. The first baskets were empty peach baskets! He hung them 3 meters above the floor in the gymnasium. After the first game Naismith wrote the 13 rules of the game and published them in the school newspaper. The sport immediately became (47)_______. Soon after that, high school and college teams were playing basketball. Today there are very famous professional teams throughout the USA and all around the world. Millions of people like watching this fast and very (48)_______ game. Question 44: A. to be played B. being played C. to play D. playing Question 45: A. safe B. warm C. fit D. right Question 46: A. were played B. was played C. played D. had been played Question 47: A. population B. popular C. popularity D. populate Question 48: A. intensify B. intensity C. intensive D. intense V. Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word whose main stress placed differently from that of the rest in each of the following questions. Question 49: A. primary B. carefully C. computing D. cinema Question 50: A. artist B. attract C. allow D. agree
  5. 1. D 2. A 3. D 4. D 5. B 6. A 7. A 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. B 15. B 16. A 17. C 18. A 19. D 20. D 21. A 22. D 23. C 24. A 25. A 26. B 27. C 28. B 29. D 30. B 31. B 32. B 33. B 34. A 35. B 36. B 37. A 38. C 39. D 40. C 41. B 42. B 43. B 44. A 45. B 46. B 47. B 48. C 49. D 50. A
Đồng bộ tài khoản