ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 04

Chia sẻ: Lê Thanh Tùng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:5

0
232
lượt xem
180
download

ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 04

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề ôn tốt nghiệp thpt môn anh văn - 04', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 04

  1. §Ò THI thö tèt nghiÖp thpt 04 I. Choose the best answer A,B,C or D. 1. I will be able to speak English well if I...hard.          A. studied              B. study              C.  have studied                D. had studied 2. He died after he...ill for a long time.          A. was                   B. had been          C.  has been                    D. is 3. I ...about him when suddenly he came in.         A. talk                    B. talked               C.  am talking                 D. was talking 4. The girl ...father is chef at a famous restaurant can’t cook.         A. who                   B. whose               C.  which                        D. whom 5. She...her homework before eight o’clock last night.         A. finished             B. has finished         C.  had finished            D. was finished 6. I’d like to...when I am sixty.         A. relax                  B. rest                      C. retire                        D. stop 7. Please don’t disturb me....there is something urgent.         A. if                        B.   or  C. otherwise                 D. unless 8. Will you...me how to play the game?         A. learn                  B. call                      C. show                         D. need 9. Ann ...a dress for her doll.         A. made                  B. did                       C. handed                      D. sold 10. She isn’t ...well with the new manager.        A. getting on            B. going on            C.  keeping on                 D. taking on 11. I finished...the book and went to bed.        A. read                     B. to read               C.  reading                       D. reads 12. We usually go...after work.        A. to fishing             B. fished                C.  fishing                        D. fish 13.Why   are   you   working   so   hard?     Because   I...a   car,   so   I’m  saving as much as I can.        A. will buy               B. buy                                      C. have bought               D. am going to buy 14. That man can tell us where...        A. does John live.         B. John lives.     C.   John  living.               D. does John live? 15. He was waiting for the bus,...?        A. was he                      B. wasn’t he        C.  waiting he                D. wasn’t him II. Choose the underlined word  or phrase in each  sentence that   needs correcting. 16. I’d like to go on a holiday, but I haven’t got many money.
  2.                                          A                     B                         C  D 17. Will you stop to sing while I am talking?        A            B       C                      D 18.   I  remember  to   meet  you  before,   but   I  have   forgotten  your  name.                        A                           B                               C  D 19. Susan asked David where she has left her glasses.                                    A                                     B                             C  D 20. She is the most clever in our class.             A  B         C             D 21. John succeeded in his work because of he had worked hard.                                      A                   B                                           C  D 22. My little son insisted on go out by himself.              A                  B          C              D 23. Are you interesting in working for us?          A               B          C     D 24. They will help you whenever you will ask them.                      A                   B                    C  D 25. I like classical music because it is so relaxed.                   A                         B                                     C  D III. Choose  the correct  sentence which has  the same meaning  as   the given one. 26. The rain began to fall during my walk in the country.     A. While I walked in the country, it had rained.         B.   While   it   was   beginning   to   rain   ,   I   had   walked   in   the  country.     C. While I was walking in the country, it began to rain.     D. While it began to rain in the country, I was walking. 27. Turn off all the switches before leaving the room.          A. All the switches must be turned off before leaving the  room.          B. All the switches must be turned off before you leaving  the room.           C.   You   must   leave   the   room   before   turning   off   all   the  switches.          D. You must leave the room as soon as you turned off all  the switches. 28. Six years ago we started writing to each other.           A.   We   have   been   writing   to   each   other   for   six   years.  B. We have been writing to each other since six years.      C. We are use to write to each other for six years. D. We used to write to each other for six years. 29. No one works harder than Barbara.
  3.       A. Barbara works hardest of everyone. B.  Barbara works as hardly as anyone does.       C. Barbara works as hard as anyone does. D.  Barbara works the hardest 30. The trip was boring but we enjoyed it a lot.       A. We enjoyed boring trip. B.   We   are  bored with the trip.       C. We liked the trip very much even though it was boring.       D. We didn’t enjoy the trip because it was boring. IV   Choose   the   word   whose   underlined   part   is   pronounced  differently from the others: 31.    A. surface                     B.   face  C. page                     D. hay 32.     A. shoes                        B.   pens  C. letters                   D. parks 33.     A. three                         B.   maths  C. without                D. thank 34.     A. throw                        B.   allow  C. low                      D. know 35.   A. here                          B.   where  C. hair                    D. wear V.  Read  the  passage  and  choose  the  best  answer  to  fill  in   the  blank:    There  are more than 3,000  languages in the world today, but  only about six are ...(36) languages of the world. Two­thirds of  the   world’s   population   ...(37)   those   six   languages.   More   than  300,000,000   people   speak   English   as   their   first   or...(38)  language. Another 300,000,000 speak it as a...(39) language. No  one   knows   how   many   people   speak   it   as   a   ...(40)   language.  Chinese is the ...(41) language with more speakers than English.  This   is   because   of   the   huge...(42)   of   China,   more   than   one  billion people. More people study English than any other...(43).  In   many   countries,   the...(44)   in   universities   are   in   English.  Many   university   classes  are   taught   ...(45)   English   even   though  the native language is not English. 36.    A. important                B.   essential  C. major                  D.effective 37.    A. talk                          B.   say  C. tell                      D. speak 38.    A. native                     B.   national  C. traditional          D. main 39.    A. first                        B.   second  C. alternative          D. additional 40.    A. foreign                   B.   international  C. abroad                D. overseas 41.    A. one                         B.   only  C. almost                D. exceptional 42.    A. size                         B.   area  C. population          D. people 43.    A. means                     B.   media  C. program             D. language
  4. 44.    A. notebooks               B.   textbooks  C. workbooks         D. student books 45.    A. in                            B.   on  C. with                    D. by VI. Read the passage and choose the best answer:            Smoking can cause  lung cancer,  which is the number  one  cancer   among   men.   Ninety   percent   of   the   people   who   get   lung  cancer die. Smokers have six times as much cancer of the mouth,  tongue,   and   throat   as   nonsmokers.   Smokers   have   twice   as   much  heart disease. Smoking gives people breathing problems. It also  harms   the   stomach.   Smoking   causes   one   million   early   deaths   in  the world every year.             Smokers breathe smoke out into the air. They breathe  it  out on the children and on the wives or husbands. Children whose  parents smoke have more breathing and lung problems than other  children.   Women   who   are   married   to   smokers   are   more   likely   to  have lung cancer than those married to nonsmokers. All of these  facts from research show that smoking is bad. So why do people  smoke?  46. What is the number one cancer among men?          A. lung cancer         B. mouth cancer            C.  tongue cancer         D. throat cancer 47. Which of the following is NOT mentioned as a smoking harm?         A. It causes heart disease.                          B.  It causes lung cancer.         C. It harms the stomach.                            D.   It affects people’s brain. 48. What does the word it in line 6 refer to?                 A.   air                                               B.   smoke  C. breath                      D. smoking 49. What can be concluded from the second paragraph?        A. Nonsmoking men are better than smoking men.            B. Smokers not only harm themselves but also harm others.        C. Women shouldn’t get married to smokers.        D. Smokers shouldn’t have children. 50. What is the main idea of this passage?     A.   Harms   that   smoking   does   to   the   smokers   themselves.     B.  Harms that smoking does to nonsmokers.               C.   The   reasons   for   smoking.  D. Smoking harms
  5. 1.B 2.B 3.D 4.B 5.C 6.C 7.D 8.C 9.A 10. A 11. C 12. C 13. D 14. B 15. B 16. D 17. C 18. B 19. C 20. C 21. C 22. C 23. B 24. C 25. D 26. C 27. A 28. A 29. D 30. C 31. A 32. D 33. C 34. B 35. A 36. A 37. D 38. A 39. B 40. A 41. B 42. C 43. D 44. B 45. A 46. A 47. D 48. B 49. B 50. D
Đồng bộ tài khoản