ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 05

Chia sẻ: Lê Thanh Tùng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:4

1
248
lượt xem
185
download

ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 05

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề ôn tốt nghiệp thpt môn anh văn - 05', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ ÔN TỐT NGHIỆP THPT MÔN ANH VĂN - 05

  1. §Ò THI thö tèt nghiÖp thpt 05 I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. themselves B.thumb C. think D. thorough Question 2: A. visited B. decided C. engaged D. disappointed Question 3: A. sunrise B. butter C. pollute D. number Question 4: A. discuss B. possess C. successful D. address Question 5: A. mean B. please C. appeal D. break II. Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 6: Mary ____ the country by the time this letter reaches her. A. is going to leave B. will leave C. is leaving D. will have left Question 7: Our teacher came in when we ____ noisily. A. had talked B. were talking C. are talking D. had been talking Question 8: Mai: “What’s your hobby, Hoa?” Hoa: “____.” A. Well, I like reading books B. Oh, with computer C. Well, I want books D. Oh, on the phone Question 9: Working as a tourist guide involves ____. A. a lot to travel B. many of the travel C. a lot of traveling D. any traveling Question 10: Most English people are fond ____ watching football matches and cheering for their teams. A. for B. of C. on D. in Question 11: I remember ____ to the zoo when I was small. A. taking B. to take C. to be taken D. being taken Question 12: Don’t play on the grass, ____ ? A. will you B. shall we C. should we D. wouldn’t you Question 13: I have to announce that the manager cannot attend our party today, ____ is a pity. A. that B. who C. which D. what Question 14: ____ the bad weather, we enjoyed our journey very much. A. In spite B. Despite C. Although D. Meanwhile Question 15: We will start as soon as the rain ____. A. stops B. stopping C. will stop D. stop Question 16: “You look nice today. I like your new hairstyle.” A. It’s nice of you to say so B. Shall I? Thanks C. Oh, well done D. I feel interesting to hear that Question 17: Either of the buses ____ past the university. A. go B. goes C. have gone D. are going Question 18: We had to use our neighbor’s telephone because ours was ____. A. out of work B. out of date C. out of order D. out of place Question 19: The bomb ____ with a loud bang which could be heard all over the town. A. went out B. went off C. came off D. came out Question 20: John: “I have bought you a toy. Happy birthday to you!” Linda: “____.” A. The same to you B. Have a nice day C. What a pity D. What a lovely toy! Thanks. Question 21: If I were taller, I ____ better at basketball. A. would be B. will be C. would have been D. might been Question 22: Most Americans don’t object ____ being called by their first names. A. for B. to C. in D. about Question 23: If you work hard, you will be eventually ____. A. success B. succeed C. successful D. successfully Question 24:. Jack was my ____ in the tennis match. A. opposing B. opponent C. opposition D. opposite Question 25: I hope that your dream will one day ____ true. A. be B. make C. get D. come Question 26: The teacher speaks slowly ____ the people may understand him.
  2. A. so that B. because C. or D. in order Question 27: Have you ever considered ____ to live in another country? A. to go B. to have gone C. going D. having been going Question 28: “____ is it from your house to the museum?” - “Ten kilometres.” A. How many B. How long C. How much D. How far Question 29: Last year, Tuan Minh earned ____ his brother. A. twice as much as B. twice as many as C. twice more than D. much as twice Question 30: Up to now, we ____ about two thousand English words. A. will learn B. learnt C. would learn D. have learnt III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Question 31: Bill is often late for class, which makes his teacher angrily. A B C D Question 32: In the end of the party, Mary found herself washing the dishes alone again, as usual. A B C D Question 33: He isn’t going to the conference in March and neither they are. A B C D Question 34: What a pity! I don’t have money enough to buy this expensive book. A B C D Question 35: She is looking forward to see her grandparents again soon. A B C D IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 36 to 40. The relationship between students and teachers is less formal in the USA than in many other countries. American students do not stand up (36)____ their teacher enters the room. Students are generally encouraged to ask questions during class, to stop in the teacher’s office for extra help, and to phone if they are absent. Most teachers (37)____ students to enter class late or leave early if necessary. (38)____ the lack of formality, students are still expected to be polite to their teachers and fellow classmates. When students want to ask questions, they usually (39)____ a hand and wait to be called on. When a test is being given, talking to a classmate is not only rude but also risky. Most American teachers consider that students who are talking to each other (40)____ a test are cheating. Question 36: A. when B. where C. that D. whether Question 37: A. let B. allow C. make D. encourage Question 38: A. Though B. In spite C. Despite D. Because of Question 39: A. rise B. arise C. raise D. put Question 40: A. in B. when C. while D. during V. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45. Almost all the energy on the earth come from the sun. Heat from the sun makes the earth warm enough for life. Plants use the sun’s energy to live and grow. Plants give off a gas called oxygen. Animals eat plants in order to live, and plants need the sun. You use plants to create heat and energy. You can burn wood from trees. You can burn fossil fuels called coal, gas, and oil. Fossil fuels formed deep underground from plants and animals that died millions of years ago. The sun’s energy can also do harm. Too much sunlight can burn your skin, causing sunburn. Harmful rays from the sun can also cause a disease called skin cancer. Looking right at the sun can harm your eyes. You need to be careful of the sun. The center of the sun is called the core, which is extremely hot. All the energy of the sun come from the nuclear reactions in its core. It takes a long time for the energy from the core to reach the surface of the earth - about 170,000 years! Question 41: According to the passage, the sun is vital because _____. A. it has its hot core B. plants lives and grow better with the sun’s energy C. plants, animals and people need energy from the sun D. fossil fuels will be used up and people turn to the sun’s energy Question 42: Fossil fuels formed deep underground from _____. A. heat from the sun B. earth and rock C. oil and gas D. dead plants and animals Question 43: The title for this passage could be _____.
  3. A. Energy from the Sun B. Oxygen and Plants C. Animals and plants D. The Sun and Fossil Fuels Question 44: Harmful rays from the sun may cause _____. A. fever B. skin cancer C. pain D. headache Question 45. All of the following statements are NOT true EXCEPT _____. A. the sun’s heat does no harm to people B. looking right at the sun makes your eyes better. C. the sun is a long way from the earth D. the center of the sun is not very hot VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions: Question 46: Nam studies hard _____. A. in order to passing the exam B. so that he will pass the exam C. in order pass the exam D. so as that he will pass the exam Question 47: The earlier she leaves, _____. A. the sooner she will arrive B. the soonest she will arrive C. she will soon arrive D. she will arrive sooner Question 48: Sue has been our next-door neighbor for years; _____. A. and we hardly ever see her B. therefore, she never sees us C. so we hardly ever see her D. however, we hardly ever see her Question 49: _____, he wouldn’t have missed the train. A. If he listened to me B. Unless she had listened to me C. If he had listened to me D. If he didn’t listen. Question 50: Last Sunday was _____ that we took a drive in the country. A. so beautiful day B. such a beautiful day C. such beautiful day D. so a beautiful day                      
  4. KEYS 1.A 2.C 3.C 4.B 5.D 6.D 7.B 8.A 9.C 10. B 11. D 12. A 13. C 14. B 15. A 16. A 17. B 18. C 19. B 20. D 21. A 22. B 23. C 24. B 25. D 26. A 27. C 28. D 29. A 30. D 31. D 32. A 33. D 34. C 35. B 36. A 37. B 38. C 39. C 40. D 41. C 42. D 43. A 44. B 45. C 46. B 47. A 48. D 49. C 50. B
Đồng bộ tài khoản