Đề thi anh văn lớp 12 học kỳ 2

Chia sẻ: ngobichhien

Tài liệu tham khảo Đề thi anh văn lớp 12 học kỳ 2 giúp các bạn ôn thi môn tiếng anh tốt hơn

Bạn đang xem 7 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: Đề thi anh văn lớp 12 học kỳ 2

SÔÛ GIAÙO DUÏC VAØ ÑAØO TAÏO BÌNH ÑÒNH        ÑEÀ THI HOÏC KYØ II 
    TRÖÔØNG THPT TRÖNG VÖÔNG MOÂN TIEÁNG ANH – LÔÙP 12 (CT CHUAÅN)
                         Thôøi gian laøm  
baøi: 45 phuùt  (40 câu trắc nghiệm)
Name : ………………………………… Class: 12…… Code: 125
_______________________________________________________________________________________________
Đọc kĩ đoạn văn và trả lời các câu hỏi (chọn phương án đúng ứng với A hoặc B,C, D).
World Trade Organization, often called the WTO, is an international organization that promotes trade in goods and
services among nations. Most n ations belong to the World Trade Organization, whose two main responsibilities
are to help members conclude trade negotiations and to act as a neutral judge in trade disputes. The WTO does not
determine trade policies. Instead, it helps put into effect decisions made by members.
A WTO member nation has both rights and responsibilities. The most important right guarantees that, except in
special circumstances, a country's export goods and services get the same treatment as those of any other WTO member.
This treatment includes the same import taxes and other trade restrictions.
The World Trade Organization was founded in 1995. It covered trade in m anufactured and agricultural goods. It
a lso regulates trade in services and in intellectual property, which includes such creations as books, computer
software, and recordings.
The WTO is one of three major organizations that manage international economic relations among governments. The
other two are the International Monetary Fund, which works to improve payment arrangements and other financial
dealings between countries, and the World Bank, which provides loans to poorer nations for economic development. WTO
headquarters are in Geneva, Switzerland.
Câu 1: One of the two main responsibilities of the WTO is ____________ .
A. to determine trade policies B. to promote trade in goods and services among nations
C. to work as a neutral judge in trade disputes D. to help members make decisions in trade
Câu 2: A WTO member nation is guaranteed to __________________.
A. export the same good as other members B. pay the same taxes as other members
C. have their exports treated the same as other members D. have as many restrictions as rights
Câu3: The word t hose in paragraph 2 refers to ___________________.
A. goods and services B. circumstances C. rights and responsibilities D. WTO members
Câu 4: The World Trade Organization covers trade in __________________.
A. agricultural goods B. intellectual property C. computer software D. all kinds of goods and services
Câu 5: The WTO, the IMF and the WB are international organizations _______________.
A. that improve financial matters between countries
B. that manage international economic relations between governments
C. that provide loans to poorer nations D. that have their headquarters in Geneva
Chọn từ/ cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành mỗi câu sau.
Caâu 6: Women only began to gain _________with men in the 20th century.
A. equality B. fair C. same D. balance
Câu 7: IQ tests are a method of measuring certain aspects of _____________ ability.
A. memorial B. intelligent C. intellectual D. intelligence
Câu 8: Women have made an enormous ___________ to our modern society.
A. work B. effort C. problem D. contribution
Câu 9: “You don’t go to school at weekends, do you?” – “ _____________.”
A. Of course not B. Yes, I don’t C. No problem D. Never mind
Câu 10: "Would you like to have_________ coffee?"
A. many B. few C. some D. little
Câu 11: I’ m going to have my house____________ this weekend.
A. redecorates B. redecorate C. redecorating D. redecorated
Câu 12: “How many guests should we invite to our party?” - “________________”
A. The more the merry B.The more the merrier C. The many the merrier D. The many the marry
Câu 13: The number of books in the library ____________ to over five million.
A. has risen B. has rised C. has raised D. have raised
Câu 14 : If you don’t keep yoghurt in the fridge in the summer , it will soon go _________ .
A. off B. on C. for D. up
Câu 15: Children must know something concerning to self – defence because they are _______to violence and abuses.
A. easy B. related C. possible D. vulnerable
Câu 16: The sporting events held ____________every four years is the World Cup.
A. nationwide B. worldwide C. mile wide D. globe wide
Câu 17: Animals lose their habitat because of __________and polluted environment.
A. deforestation B. thirst C. climate D. starvation
Câu 18: Never agree ___________something you know to be wrong.
A. doing B. to do C. you will do D. that will do
Câu 19: Thank to the _______talent and determination, the Vietnamese Women football team won the final match.
A. suitable B. supportive C. adventurous D. overwheming
Câu 20: __________I were you, I would take a taxi to the airport.
A. If B. Unless C. Because D. When
Câu 21: The earth’s climate is getting warmer; _____________, we don’t fully understand why.
A. Moreover B. However C. Therefore C. Though
Câu 22: She was unable to warn her mother that she would be late because the telephone was ____________ .
A. out of work B. off work C. out of order D. off duty
Đọc kyõ đ oaïn văn sau vaø choïn phöông aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B ,C, D ) cho
moãi choã troáng.
The Internet is a system that connects computer networks. The Internet links millions of computers all
over the world. It (23) _____ your computer to get information stored on other computers. Computers connect to the
Internet through telephone and cable systems.
The Internet grew out of ARPANET, a computer network (24)____ by the United States military in the
1960s. From the 1970s until the 1980s, the U.S government only let a few scientists and people in the military
(25)______ it. In the 1980s, the government let networks at universities join with ARPANET to create the Internet. The
Internet grew q uickly. Schools, libraries, governments, companies and families (26) ___ on the Internet by the mid-
1990s. At first, it was hard to get information from the Internet. You could only see words and numbers on your
computer. Then a British computer scientist named Timothy Bemers-Lee created the World Wide (27) __ in the 1980s.
Câu 23: A. allows B. lets C. makes D. forbids
Câu 24: A. which created B. to create C. created D. creating
Câu 25: A. to use B. use C. using D. used
Câu 26: A. are B. have been C. were being D. were
Câu 27: A. War B. Web C. Wed D. Wax
Choïn töø ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) coù phaàn gaïch döôùi ñöôïc phat aâm khaùc vôù
nhöõng töø coøn laïi trong moãi caâu sau.
Câu 28: A. films B. plants C. problems D. stores
Câu 29: A. injured B. named C. ranked D. solved
Câu 30: A. think B. those C. there D. than
Choïn töø ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) coù daáu troïnh aâm ôû vò trí khaùc vôùi nhöõng
töø coøn laïi.
Câu 31: A. appeal B. dedicate C. neglect D. present
Câu 32: A. overwhelming B. expedition C. reunite D. homemaking
Choïn phöông aùn (A hoaëc B, C, D ) öùng vôùi töø / cuïm töø coù gaïch döôùi caàn phaûi
söûa ñeå caùc caâu sau trôû thaønh chính xaùc.
Câu 33: It began to get dark, but I turned on the lights.
A B C D
Câu 34: The information should been given to us now.
A B CD
Câu 35: The older you get, the most difficult it becomes to find a job.
A B C D
Câu 36: Your English is Ok now, your pronunciation has got better and best.
A B C D
Chọn caâu (öùng vôùi A hoaëc B, C, D ) coù nghóa gaàn nhaát vôùi moãi caâu cho saün.
Câu 37: Women are better at running a home than men.
A. Men don't run a home as well as women. B. Men don't look after a home better than women.
C.Men is worst at running a home than women. D. Women are better home runners than men.
Câu 38: The teacher is making them study hard.
A. They are made to study hard by their teacher. B. They are being made to study hard by their teacher
C. They are being made study hard by their teacher. D. They are being made studying hard by their teacher.
Câu 39: The garage is going to repair the car for us next week.
A. We are going to have the car repair at the garage next week.
B. We are going to have the car repaired at the garage next week.
C. We are going to make the car repaired by the garage next week.
D. We are going to make the car repair at the garage next week.
Câu 40: The whale is the largest animal on earth
A. The largest whale lives on earth. B. The largest animal living on earth is not the whale.
C. No animals on earth are larger than the whale. D. Other animals on earth are as large as the
whale.

SÔÛ GIAÙO DUÏC VAØ ÑAØO TAÏO BÌNH ÑÒNH        ÑEÀ THI HOÏC KYØ II – NAÊM HOÏC 
2008­2009
    TRÖÔØNG THPT TRÖNG VÖÔNG MOÂN TIEÁNG ANH – LÔÙP 12 (CT CHUAÅN)
                         Thôøi gian laøm  
baøi: 45 phuùt (40 câu trắc nghiệm)
Name : ………………………………… Class: 12…… Code: 126
_______________________________________________________________________________________________
Chọn từ/ cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành mỗi câu sau.
Câu 1: “You don’t go to school at weekends, do you?” – “ _____________.”
A. Of course not B. Yes, I don’t C. No problem D. Never mind
Câu 2: "Would you like to have_________ coffee?"
A. many B. few C. some D. little
Câu 3: I’ m going to have my house____________ this weekend.
A. redecorates B. redecorate C. redecorating D. redecorated
Câu 4: “How many guests should we invite to our party?” - “________________”
A. The more the merry B.The more the merrier C. The many the merrier D. The many the marry
Câu 5: The number of books in the library ____________ to over five million.
A. has risen B. has rised C. has raised D. have raised
Câu 6 : If you don’t keep yoghurt in the fridge in the summer , it will soon go _________ .
A. off B. on C. for D. up
Câu 7: Children must know something concerning to self – defence because they are _______to violence and abuses.
A. easy B. related C. possible D. vulnerable
Câu 8: The sporting events held ____________every four years is the World Cup.
A. nationwide B. worldwide C. mile wide D. globe wide
Câu 9: Animals lose their habitat because of __________and polluted environment.
A. deforestation B. thirst C. climate D. starvation
Caâu 10: Women only began to gain _________with men in the 20th century.
A. equality B. fair C. same D. balance
Câu 11: IQ tests are a method of measuring certain aspects of _____________ ability.
A. memorial B. intelligent C. intellectual D. intelligence
Câu 12: Women have made an enormous ___________ to our modern society.
A. work B. effort C. problem D. contribution
Câu 13: Never agree ___________something you know to be wrong.
A. doing B. to do C. you will do D. that will do
Câu 14: Thank to the _______talent and determination, the Vietnamese Women football team won the final match.
A. suitable B. supportive C. adventurous D. overwheming
Câu 15: __________I were you, I would take a taxi to the airport.
A. If B. Unless C. Because D. When
Câu 16: The earth’s climate is getting warmer; _____________, we don’t fully understand why.
A. Moreover B. However C. Therefore C. Though
Câu 17: She was unable to warn her mother that she would be late because the telephone was ____________ .
A. out of work B. off work C. out of order D. off duty
Đọc kĩ đoạn văn và trả lời các câu hỏi (chọn phương án đúng ứng với A hoặc B,C, D)
World Trade Organization, often called the WTO, is an international organization that promotes trade in goods and
services among nations. Most n ations belong to the World Trade Organization, whose two main responsibilities
are to help members conclude trade negotiations and to act as a neutral judge in trade disputes. The WTO does not
determine trade policies. Instead, it helps put into effect decisions made by members.
A WTO member nation has both rights and responsibilities. The most important right guarantees that, except in
special circumstances, a country's export goods and services get the same treatment as those of any other WTO member.
This treatment includes the same import taxes and other trade restrictions.
The World Trade Organization was founded in 1995. It covered trade in m anufactured and agricultural goods. It
a lso regulates trade in services and in intellectual property, which includes such creations as books, computer
software, and recordings.
The WTO is one of three major organizations that manage international economic relations among governments. The
other two are the International Monetary Fund, which works to improve payment arrangements and other financial
dealings between countries, and the World Bank, which provides loans to poorer nations for economic development. WTO
headquarters are in Geneva, Switzerland.
Câu 18: One of the two main responsibilities of the WTO is ____________ .
A. to determine trade policies B. to promote trade in goods and services among nations
C. to work as a neutral judge in trade disputes D. to help members make decisions in trade
Câu 19: A WTO member nation is guaranteed to __________________.
A. export the same good as other members B. pay the same taxes as other members
C. have their exports treated the same as other members D. have as many restrictions as rights
Câu 20: The word those in paragraph 2 refers to ___________________.
A. goods and services B. circumstances C. rights and responsibilities D. WTO members
Câu 21: The World Trade Organization covers trade in __________________.
A. agricultural goods B. intellectual property C. computer software D. all kinds of goods and services
Câu 22: The WTO, the IMF and the WB are international organizations _______________.
A. that improve financial matters between countries
B. that manage international economic relations between governments
C. that provide loans to poorer nations D. that have their headquarters in Geneva
Choï n töø ( öùng vôùi A hoaëc B C D coù daáu tro nh aâm ôû vò trí khaùc vôùi nhöõng
,,) ï
t öø coøn l aïi.
Câu 23: A. appeal B. dedicate C. neglect D. present
Câu 24: A. overwhelming B. expedition C. reunite D. homemaking
Choïn phöông aùn (A hoaëc B, C, D ) öùng vôùi töø / cuïm töø coù gaïch döôùi caàn phaûi
söûa ñeå caùc caâu sau trôû thaønh chính xaùc.
Câu 25: It began to get dark, but I turned on the lights.
A B C D
Câu 26: The information should been given to us now.
A B CD
Câu 27: The older you get, the most difficult it becomes to find a job.
A B C D
Câu 28: Your English is Ok now, your pronunciation has got better and best.
A B C D
Đọc kyõ đ oaïn văn sau vaø choïn phöông aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B ,C, D ) cho
moãi choã troáng.
The Internet is a system that connects computer networks. The Internet links millions of computers all
over the world. It (29) ______your computer to get information stored on other computers. Computers connect to the
Internet through telephone and cable systems.
The Internet grew out of ARPANET, a computer network (30)___ by the United States military in the
1960s. From the 1970s until the 1980s, the U.S government only let a few scientists and people in the military (31)___
it. In the 1980s, the government let networks at universities join with ARPANET to create the Internet. The Internet
grew q uickly. Schools, libraries, governments, companies and families (32) ____ on the Internet by the mid-1990s.
At first, it was hard to get information from the Internet. You could only see words and numbers on your computer.
Then a British computer scientist named Timothy Bemers-Lee created the World Wide (33) _____ in the 1980s.
Câu 29: A. allows B. lets C. makes D. forbids
Câu 30: A. which created B. to create C. created D. creating
Câu 31: A. to use B. use C. using D. used
Câu 32: A. are B. have been C. were being D. were
Câu 33: A. War B. Web C. Wed D. Wax
Chọn caâu (öùng vôùi A hoaëc B, C, D ) coù nghóa gaàn nhaát vôùi moãi caâu cho saün.
Câu 34: Women are better at running a home than men.
A. Men don't run a home as well as women. B. Men don't look after a home better than women.
C.Men is worst at running a home than women. D. Women are better home runners than men.
Câu 35: The teacher is making them study hard.
A. They are made to study hard by their teacher. B. They are being made to study hard by their teacher
C. They are being made study hard by their teacher. D. They are being made studying hard by their teacher.
Câu 36: The garage is going to repair the car for us next week.
A. We are going to have the car repair at the garage next week.
B. We are going to have the car repaired at the garage next week.
C. We are going to make the car repaired by the garage next week.
D. We are going to make the car repair at the garage next week.
Câu 37: The whale is the largest animal on earth
A. The largest whale lives on earth. B. The largest animal living on earth is not the whale.
C. No animals on earth are larger than the whale. D. Other animals on earth are as large as the
whale.
Choï n töø ( öùng vôùi A hoaëc B C D coù phaàn gaï ch döôùi ñöôï c phat aâm khaùc vôù
,,)
nhöõng töø coøn l a trong m
ïi oãi caâu sau.
Câu 38: A. films B. plants C. problems D. stores
Câu 39: A. injured B. named C. ranked D. solved
Câu 40: A. think B. those C. there D. than

SÔÛ GIAÙO DUÏC VAØ ÑAØO TAÏO BÌNH ÑÒNH        ÑEÀ THI HOÏC KYØ II – NAÊM HOÏC 
2008­2009
    TRÖÔØNG THPT TRÖNG VÖÔNG MOÂN TIEÁNG ANH – LÔÙP 12 (CT CHUAÅN)
                         Thôøi gian laøm  
baøi: 45 phuùt (40 câu trắc nghiệm)
Name : ………………………………… Class: 12…… Code: 127
_______________________________________________________________________________________________
Choïn töø ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) coù phaàn gaïch döôùi ñöôïc phat aâm khaùc  
vôù nhöõng töø coøn laïi trong moãi caâu sau.
Câu 1: A. films B. plants C. problems D. stores
Câu 2: A. injured B. named C. ranked D. solved
Câu 3: A. think B. those C. there D. than
Choïn töø ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) coù daáu troïnh aâm ôû vò trí khaùc vôùi  
nhöõng töø coøn laïi.
Câu 4: A. appeal B. dedicate C. neglect D. present
Câu 5: A. overwhelming B. expedition C. reunite D. homemaking
Chọn từ/ cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành mỗi câu sau.
Câu 6: Never agree ___________something you know to be wrong.
A. doing B. to do C. you will do D. that will do
Câu 7: Thank to the _______talent and determination, the Vietnamese Women football team won the final match.
A. suitable B. supportive C. adventurous D. overwheming
Câu 8: __________I were you, I would take a taxi to the airport.
A. If B. Unless C. Because D. When
Câu 9: The earth’s climate is getting warmer; _____________, we don’t fully understand why.
A. Moreover B. However C. Therefore C. Though
Câu 10: She was unable to warn her mother that she would be late because the telephone was ____________ .
A. out of work B. off work C. out of order D. off duty
Caâu 11: Women only began to gain _________with men in the 20th century.
A. equality B. fair C. same D. balance
Câu 12: IQ tests are a method of measuring certain aspects of _____________ ability.
A. memorial B. intelligent C. intellectual D. intelligence
Câu 13: Women have made an enormous ___________ to our modern society.
A. work B. effort C. problem D. contribution
Câu 14: “You don’t go to school at weekends, do you?” – “ _____________.”
A. Of course not B. Yes, I don’t C. No problem D. Never mind
Câu 15: "Would you like to have_________ coffee?"
A. many B. few C. some D. little
Câu 16: I’ m going to have my house____________ this weekend.
A. redecorates B. redecorate C. redecorating D. redecorated
Câu 17: “How many guests should we invite to our party?” - “________________”
A. The more the merry B.The more the merrier C. The many the merrier D. The many the marry
Câu 18: The number of books in the library ____________ to over five million.
A. has risen B. has rised C. has raised D. have raised
Câu 19 : If you don’t keep yoghurt in the fridge in the summer , it will soon go _________ .
A. off B. on C. for D. up
Câu 20: Children must know something concerning to self – defence because they are _______to violence and abuses.
A. easy B. related C. possible D. vulnerable
Câu 21: The sporting events held ____________every four years is the World Cup.
A. nationwide B. worldwide C. mile wide D. globe wide
Câu 22: Animals lose their habitat because of __________and polluted environment.
A. deforestation B. thirst C. climate D. starvation
Choï n phöông aùn (A hoaëc B C D ) öùng vôù töø / cu mtöø coù gaï ch döôùi caàn phaûi
,, i ï
söûa ñeå caùc caâu sau trôû thaønh ch nh xaùc.
í
Câu 23: It began to get dark, but I turned on the lights.
A B C D
Câu 24: The information should been given to us now.
A B CD
Câu 25: The older you get, the most difficult it becomes to find a job.
A B C D
Câu 26: Your English is Ok now, your pronunciation has got better and best.
A B C D
Chọn caâu (öùng vôùi A hoaëc B, C, D ) coù nghóa gaàn nhaát vôùi moãi caâu cho saün.
Câu 27: Women are better at running a home than men.
A. Men don't run a home as well as women. B. Men don't look after a home better than women.
C.Men is worst at running a home than women. D. Women are better home runners than men.
Câu 28: The teacher is making them study hard.
A. They are made to study hard by their teacher. B. They are being made to study hard by their teacher
C. They are being made study hard by their teacher. D. They are being made studying hard by their teacher.
Câu 29: The garage is going to repair the car for us next week.
A. We are going to have the car repair at the garage next week.
B. We are going to have the car repaired at the garage next week.
C. We are going to make the car repaired by the garage next week.
D. We are going to make the car repair at the garage next week.
Câu 30: The whale is the largest animal on earth
A. The largest whale lives on earth. B. The largest animal living on earth is not the whale.
C. No animals on earth are larger than the whale. D. Other animals on earth are as large as the
whale.
Đọc kĩ đoạn văn và trả lời các câu hỏi (chọn phương án đúng ứng với A hoặc B,C, D).
World Trade Organization, often called the WTO, is an international organization that promotes trade in goods and
services among nations. Most n ations belong to the World Trade Organization, whose two main responsibilities
are to help members conclude trade negotiations and to act as a neutral judge in trade disputes. The WTO does not
determine trade policies. Instead, it helps put into effect decisions made by members.
A WTO member nation has both rights and responsibilities. The most important right guarantees that, except in
special circumstances, a country's export goods and services get the same treatment as those of any other WTO member.
This treatment includes the same import taxes and other trade restrictions.
The World Trade Organization was founded in 1995. It covered trade in m anufactured and agricultural goods. It
a lso regulates trade in services and in intellectual property, which includes such creations as books, computer
software, and recordings.
The WTO is one of three major organizations that manage international economic relations among governments. The
other two are the International Monetary Fund, which works to improve payment arrangements and other financial
dealings between countries, and the World Bank, which provides loans to poorer nations for economic development. WTO
headquarters are in Geneva, Switzerland.
Câu 31: One of the two main responsibilities of the WTO is ____________ .
A. to determine trade policies B. to promote trade in goods and services among nations
C. to work as a neutral judge in trade disputes D. to help members make decisions in trade
Câu 32: A WTO member nation is guaranteed to __________________.
A. export the same good as other members B. pay the same taxes as other members
C. have their exports treated the same as other members D. have as many restrictions as rights
Câu 33: The word those in paragraph 2 refers to ___________________.
A. goods and services B. circumstances C. rights and responsibilities D. WTO members
Câu 34: The World Trade Organization covers trade in __________________.
A. agricultural goods B. intellectual property C. computer software D. all kinds of goods and services
Câu 35: The WTO, the IMF and the WB are international organizations _______________.
A. that improve financial matters between countries
B. that manage international economic relations between governments
C. that provide loans to poorer nations D. that have their headquarters in Geneva
Đọc kyõ đ oaï n văn sau vaø choï n phöông aùn ñuùng ( öùng vôù A hoaëc B , C D ) cho
i ,
moãi choã troáng.
The Internet is a system that connects computer networks. The Internet links millions of computers all
over the world. It (36) ______your computer to get information stored on other computers. Computers connect to the
Internet through telephone and cable systems.
The Internet grew out of ARPANET, a computer network (37)____ by the United States military in the
1960s. From the 1970s until the 1980s, the U.S government only let a few scientists and people in the military (38)_____
it. In the 1980s, the government let networks at universities join with ARPANET to create the Internet. The Internet
grew q uickly. Schools, libraries, governments, companies and families (39) ____ on the Internet by the mid-1990s.
At first, it was hard to get information from the Internet. You could only see words and numbers on your computer.
Then a British computer scientist named Timothy Bemers-Lee created the World Wide (40) ___ in the 1980s.
Câu 36: A. allows B. lets C. makes D. forbids
Câu 37: A. which created B. to create C. created D. creating
Câu 38: A. to use B. use C. using D. used
Câu 39: A. are B. have been C. were being D. were
Câu 40: A. War B. Web C. Wed D. Wax

SÔÛ GIAÙO DUÏC VAØ ÑAØO TAÏO BÌNH ÑÒNH        ÑEÀ THI HOÏC KYØ II – NAÊM HOÏC 
2008­2009
    TRÖÔØNG THPT TRÖNG VÖÔNG MOÂN TIEÁNG ANH – LÔÙP 12 (CT CHUAÅN)
                         Thôøi gian laøm  
baøi: 45 phuùt (40 câu trắc nghiệm)
Name : ………………………………… Class: 12…… Code: 128
_______________________________________________________________________________________________
Đọc kyõ đ oaïn văn  sau vaø choïn phöông aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B ,C, D )  
cho moãi choã troáng.
The Internet is a system that connects computer networks. The Internet links millions of computers all
over the world. It (1) ______your computer to get information stored on other computers. Computers connect to the
Internet through telephone and cable systems.
The Internet grew out of ARPANET, a computer network (2)____ by the United States military in the
1960s. From the 1970s until the 1980s, the U.S government only let a few scientists and people in the military (3)_____
it. In the 1980s, the government let networks at universities join with ARPANET to create the Internet. The Internet
grew q uickly. Schools, libraries, governments, companies and families (4) ______ on the Internet by the mid-1990s.
At first, it was hard to get information from the Internet. You could only see words and numbers on your computer.
Then a British computer scientist named Timothy Bemers-Lee created the World Wide (5) _______ in the 1980s.
Câu 1: A. allows B. lets C. makes D. forbids
Câu 2: A. which created B. to create C. created D. creating
Câu 3: A. to use B. use C. using D. used
Câu 4: A. are B. have been C. were being D. were
Câu 5: A. War B. Web C. Wed D. Wax
Đọc kĩ đoạn v ăn và trả lời các câu hỏi (chọn phương án đúng ứng với A hoặc B,C, D)
World Trade Organization, often called the WTO, is an international organization that promotes trade in goods and
services among nations. Most n ations belong to the World Trade Organization, whose two main responsibilities
are to help members conclude trade negotiations and to act as a neutral judge in trade disputes. The WTO does not
determine trade policies. Instead, it helps put into effect decisions made by members.
A WTO member nation has both rights and responsibilities. The most important right guarantees that, except in
special circumstances, a country's export goods and services get the same treatment as those of any other WTO member.
This treatment includes the same import taxes and other trade restrictions.
The World Trade Organization was founded in 1995. It covered trade in m anufactured and agricultural goods. It
a lso regulates trade in services and in intellectual property, which includes such creations as books, computer
software, and recordings.
The WTO is one of three major organizations that manage international economic relations among governments. The
other two are the International Monetary Fund, which works to improve payment arrangements and other financial
dealings between countries, and the World Bank, which provides loans to poorer nations for economic development. WTO
headquarters are in Geneva, Switzerland.
Câu 6: The World Trade Organization covers trade in __________________.
A. agricultural goods B. intellectual property C. computer software D. all kinds of goods and services
Câu 7: The WTO, the IMF and the WB are international organizations _______________.
A. that improve financial matters between countries
B. that manage international economic relations between governments
C. that provide loans to poorer nations D. that have their headquarters in Geneva
Câu 8: One of the two main responsibilities of the WTO is ____________ .
A. to determine trade policies B. to promote trade in goods and services among nations
C. to work as a neutral judge in trade disputes D. to help members make decisions in trade
Câu 9: A WTO member nation is guaranteed to __________________.
A. export the same good as other members B. pay the same taxes as other members
C. have their exports treated the same as other members D. have as many restrictions as rights
Câu10: The word t hose in paragraph 2 refers to ___________________.
A. goods and services B. circumstances C. rights and responsibilities D. WTO members
Chọn từ/ cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành mỗi câu sau.
Caâu 11: Women only began to gain _________with men in the 20th century.
A. equality B. fair C. same D. balance
Câu 12: IQ tests are a method of measuring certain aspects of _____________ ability.
A. memorial B. intelligent C. intellectual D. intelligence
Câu 13: Women have made an enormous ___________ to our modern society.
A. work B. effort C. problem D. contribution
Câu 14 : If you don’t keep yoghurt in the fridge in the summer , it will soon go _________ .
A. off B. on C. for D. up
Câu 15: Children must know something concerning to self – defence because they are _______to violence and abuses.
A. easy B. related C. possible D. vulnerable
Câu 16: The sporting events held ____________every four years is the World Cup.
A. nationwide B. worldwide C. mile wide D. globe wide
Câu 17: Animals lose their habitat because of __________and polluted environment.
A. deforestation B. thirst C. climate D. starvation
Câu 18: Never agree ___________something you know to be wrong.
A. doing B. to do C. you will do D. that will do
Câu 19: Thank to the _______talent and determination, the Vietnamese Women football team won the final match.
A. suitable B. supportive C. adventurous D. overwheming
Câu 20: “You don’t go to school at weekends, do you?” – “ _____________.”
A. Of course not B. Yes, I don’t C. No problem D. Never mind
Câu 21: "Would you like to have_________ coffee?"
A. many B. few C. some D. little
Câu 22: I’ m going to have my house____________ this weekend.
A. redecorates B. redecorate C. redecorating D. redecorated
Câu 23: “How many guests should we invite to our party?” - “________________”
A. The more the merry B.The more the merrier C. The many the merrier D. The many the marry
Câu 24: The number of books in the library ____________ to over five million.
A. has risen B. has rised C. has raised D. have raised
Câu 25: __________I were you, I would take a taxi to the airport.
A. If B. Unless C. Because D. When
Câu 26: The earth’s climate is getting warmer; _____________, we don’t fully understand why.
A. Moreover B. However C. Therefore C. Though
Câu 27: She was unable to warn her mother that she would be late because the telephone was ____________ .
A. out of work B. off work C. out of order D. off duty
Choï n töø ( öùng vôùi A hoaëc B C D coù daáu tro nh aâm ôû vò trí khaùc vôùi nhöõng
,,) ï
t öø coøn l aïi.
Câu 28: A. appeal B. dedicate C. neglect D. present
Câu 29: A. overwhelming B. expedition C. reunite D. homemaking
Choïn töø ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) coù phaàn gaïch döôùi ñöôïc phat aâm khaùc vôù
nhöõng töø coøn laïi trong moãi caâu sau.
Câu 30: A. films B. plants C. problems D. stores
Câu 31: A. injured B. named C. ranked D. solved
Câu 32: A. think B. those C. there D. than
Choïn phöông aùn (A hoaëc B, C, D ) öùng vôùi töø / cuïm töø coù gaïch döôùi caàn phaûi
söûa ñeå caùc caâu sau trôû thaønh chính xaùc.
Câu 33: The older you get, the most difficult it becomes to find a job.
A B C D
Câu 34: Your English is Ok now, your pronunciation has got better and best.
A B C D
Câu 35: It began to get dark, but I turned on the lights.
A B C D
Câu 36: The information should been given to us now.
A B CD
Ch ọn caâu (öùng vôù A hoaëc B C D ) coù nghóa gaàn nhaát vôù m
i ,, i oãi caâu cho saün.
Câu 37: The whale is the largest animal on earth
A. The largest whale lives on earth. B. The largest animal living on earth is not the whale.
C. No animals on earth are larger than the whale. D. Other animals on earth are as large as the
1.C 2.C 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C 8.D 9.A 10.C
11.D 12.B 13.B 14.A 15.D 16.B 17.A 18.B 19.D 20.A
21.B 22.C 23.A 24.C 25.B 26.D 27.B 28.B 29.C 30.A
31.B 32.D 33.C 34.B 35.B 36.D 37.A 38.B 39.B 40.C
whale
Câu 38: The teacher is making them study hard.
A. They are made to study hard by their teacher. B. They are being made to study hard by their teacher
C. They are being made study hard by their teacher. D. They are being made studying hard by their teacher.
Câu 39: Women are better at running a home than men.
A. Men don't run a home as well as women. B. Men don't look after a home better than women.
C. Men is worst at running a home than women. D. Women are better home runners than men.
Câu 40: The garage is going to repair the car for us next week.
A. We are going to have the car repair at the garage next week.
B. We are going to have the car repaired at the garage next week.
C. We are going to make the car repaired by the garage next week.
D. We are going to make the car repair at the garage next week.



ĐÁP ÁN Đ Ề THI HỌC KỲ II. LỚP 12 CHU ẨN




Ñaùp aùn ñeà t hi hoï c kyø I I. Maõ ñeà 125




Ñaùp aùn ñeà thi hoïc kyø II. Maõ ñeà 126

1.A 2.C 3.D 4.B 5.B 6.A 7.D 8.B 9.A 10.A
11.C 12.D 13.B 14.D 15.A 16.B 17.C 18.C 19.C 20.A
21.D 22.B 23.B 24.D 25.C 26.B 27.B 28.D 29.A 30.C
31.B 32.D 33.B 34.A 35.B 36.B 37.C 38.B 39.C 40.A



Ñaùp aùn ñeà thi hoïc kyø II. Maõ ñeà 127

1.B 2.C 3.A 4.B 5.D 6.B 7.D 8.A 9.B 10.C
11.A 12.C 13.D 14.A 15.C 16.D 17.B 18.B 19.A 20.D
21.B 22.A 23.C 24.B 25.B 26.D 27.A 28.B 29.B 30.C
31.C 32.C 33.A 34.D 35.B 36.A 37.C 38.B 39.D 40.B
Ñaùp aùn ñeà thi hoïc kyø I I . Maõ ñeà 128

1.A 2.C 3.B 4.D 5.B 6.D 7.B 8.C 9.C 10.A
11.A 12.C 13.D 14.A 15.D 16.B 17.A 18.B 19.D 20.A
21.C 22.D 23.B 24.B 25.A 26.B 27.C 28.B 29.D 30.B
31.C 32.A 33.B 34.D 35.C 36.B 37.C 38.B 39.A 40.B
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản