ĐỀ THI ANH VĂN LỚP 7 HKII

Chia sẻ: nguyencanh1976

TÀI LIỆU THAM KHẢO ĐỀ THI ANH VĂN LỚP 7 HKII

Nội dung Text: ĐỀ THI ANH VĂN LỚP 7 HKII

 

  1. Review Anh 7 ki II I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. 1. A. durian B. cucumber C. painful D. duty 2. A. started B. needed C. protected D. stopped 3. A. teenager B. together C. guess D. regular 4. A. orchestra B. change C. chair D. chatting 5. A. presents B. symptoms C. chopsticks D. patients 6. A. collection B. author C. worried D. biology 7. A. ancient B. arcade C. contest D. coral 8. A. coop B. door C. food D. boot Question 1. Choose the correct word to complete the sentences (2.0 pts) 1.Lan likes carrots and I do,…… …a.also b.eitherc.too d.neither 2.Would you like…… to the movies tonight? .a.to gob.going c.go d.went 3.Yesterday, they ………………… to the movie theater. a.go b.went c.goes d.are going 4.What kinds ……………… program do you like? a.of b.from c.for d.to 5.Children should wash their hand …………… meals. a.after b.during c.before d.on 6.He is a good teacher. He teaches very ……… a.good b. goodly c.bad d.well 7.She didn’t …… a blue hat last year. a.buy b.bought c.to buy d.buys 8.You must drink … water every day. a.manyb.any c. a lot of d.a few *B. Circle the best option (A, B, C or D). (3.25ms) 1. The little boy shouldn’t ________ coffee. A. drank B. drinks C. drinked D. drink 2. Very ______ people ______ TV sets in Viet Nam many years ago. A. many …. has B. little …. have C. few …. had D. much …. having 3. I won’t buy that shirt and ______ my sister. A. neither does B. neither will C. so does D. so will 4. We _____ to finish this exercise on time. A. have B. must C. can D. should 5. After the invention of special breathing equipment, man could swim _____ underwater. A. free B. freely C. safe D. quick 6. Lan: Don’t forget to do your homework. – Nam: ___________. A. Yes, I won’t B. No, I will remember C. Yes, I will D. No, I won’t 7. We can learn more about the undersea world ______ Jacques Cousteau’s invention. A. thanking B. thank C. thanks to D. thanks 8. You shouldn’t play computer games too much because they can be _______. A. addict B. addictive C. addiction D. addicted 9. He is going to the dentist ______ he has a toothache. A. because B. and C. but D. or 10. My brother’s favorite sport is table _________. A. baseball B. footballer C. basketball D. tennis 11. Vegetables are very good ______ our health. A. to B. for C. with D. at 12. What would you like _______ lunch? A. of B. on C. in D. for 13. Students should take part ______ outdoor activities.A. in B. on C. at D. for II. Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho. 1. Lan is more intelligent than her sister.-> Lan’s sister isn’t .................................................................. 2. He looks after the sick people.> He takes ............................................................................ 3. Do you enjoy listening to music?-> Are you interested ........................................................ 4. We have a two - month summer vacation.-> Our summer vacation lasts ............................................................ 5. Vietnamese students have fewer vacations than American ones. -> American students .............................................................. 6. It takes me about two hours each day to do my homework.-> I spend ..........................................................
  2. 7. Hoa is a hard student.-> Hoa studies ........................................... III. Mỗi câu sau đây có một lỗi, hãy tìm và sửa cho đúng 1. From at nine in the morning until four afternoon, Mr. Tuan works in A B C the fields with his father. D 2. There is fewer work in the evening than there is in the morning AB CD 3. My Dad always has a three-weeks vacation A BC D 4. Mr. Ba soon got used to travel to work by bicycle A B C D 5. The doctor says you should spend a little time to play video game. A B C D 6. The public library in the city has thousand of good books A B C D 7. What does the new student like? - Oh, she is tall and beautiful A B C D 8. Ba is in class 7A and he enjoys the school very much A B C D 9. My father always has a lot of houseworks to do A B C D 10. There is a ten-floors building in front of my house A B C D IV. Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho. 1. Lan is more intelligent than her sister.-> Lan’s sister isn’t .................................................................. 2. He looks after the sick people.> He takes ............................................................................ 3. Do you enjoy listening to music?-> Are you interested ........................................................ 4. We have a two - month summer vacation.-> Our summer vacation lasts ............................................................ 5. Vietnamese students have fewer vacations than American ones. -> American students .............................................................. 6. It takes me about two hours each day to do my homework.-> I spend .......................................................... 7. Hoa is a hard student.-> Hoa studies ........................................... V. A. Read and choose the best answer; London is famous for many things .Tourists come from all over the world to visit its historic buildings.They also come to visit its theaters ,its museums ,and it many shops , such as Harrords, where you can buy any things .Lie many big cities ,London has problems with traffic and pollution .Over1,000 000 people a day use London Underground ,but there are still too many cars on the streets .The air isn’t clean , but it is clearer than it was 100 years ago. The best thing about London is the park .There are five city center. But my children’s favorite place is Hamleys , which is the biggest toyshop in the world . It is 200 years old . 1. Lodon …………. A. is famous for many things B. is a big city C. has many historic building D. all are correct . 2. What is London famos for ? A. Its histiric buildings B. Its museums C .its many shops D. all are correct . 3. What is the best thing s about London ? 1. The best things about London is its park B.The best things about London is museums The best things about London is its historic building D. No information . 4. How many parks are there in London ?A. five B. six C. seven D. No information . 5. Haley is ………..A. the biggest toyshop in the world B. 200 years ago C. the writer childre’s favorite place. * B. Fill the blank with the best answer to complete the passage ; South –east Asia has many(.. 1) If you are interested in history , you could visit many ancient monuments. The attraction range (2)….the beautiful Khmer templesof Angkor Watto the hube Buddist tempke of Bodobudur in Java. You may (3) ..interested in the traditions of different culture .Yuo can see different shows – from colorful dances in Thailand to shawdow puppet of shows in Indonesia . During these shows you can listen (4)…..and enjoy (5) music.
  3. Question 6: Read the passage, then answer the questions: (2.5 pts) Nowadays, television becomes very (1)................... Both old and young peolple enjoy watching it very much. TV programs attract millions of viewers all (2)........................ the world. In addition to the news, television stations also broadcast many (3)........................programs such as sports, music, cartoons, wild life, popular science, reports, contests, movies, ect. At present, people can enjoy a (4)...............................program on TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV program of important events and international football matches. * Choose the suitable words to complete the passage: (1m) 1. a.important b.popular c.expensive d.much 2. a.in b.over c.on d.around 3. a.interesting b.boring c.happy d.popular 4. a.new b.interesting c.live d.big V. Circle the best option (A, B, C or D). (3.25ms) 1. The little boy shouldn’t ________ coffee. A. drank B. drinks C. drinked D. drink 2. Very ______ people ______ TV sets in Viet Nam many years ago. A. many …. has B. little …. have C. few …. had D. much …. having 3. I won’t buy that shirt and ______ my sister. A. neither does B. neither will C. so does D. so will 4. We _____ to finish this exercise on time. A. have B. must C. can D. should 5. After the invention of special breathing equipment, man could swim _____ underwater. A. free B. freely C. safe D. quick 6. Lan: Don’t forget to do your homework. – Nam: ___________. A. Yes, I won’t B. No, I will remember C. Yes, I will D. No, I won’t 7. We can learn more about the undersea world ______ Jacques Cousteau’s invention. A. thanking B. thank C. thanks to D. thanks 8. You shouldn’t play computer games too much because they can be _______. A. addict B. addictive C. addiction D. addicted 9. He is going to the dentist ______ he has a toothache. A. because B. and C. but D. or 10. My brother’s favorite sport is table _________. A. baseball B. footballer C. basketball D. tennis 11. Vegetables are very good ______ our health. A. to B. for C. with D. at 12. What would you like _______ lunch? A. of B. on C. in D. for 13. Students should take part ______ outdoor activities. A. in B. on C. at D. for VI. Read the following passage and circle the best option (A, B, C or D). (1.25ms) In the summer holidays, Mr. Nam, Mrs. Nga and their children, Mai and Hung often go to the beach for two or three days. They always go to Vung Tau in the south of Viet Nam. They rarely go to the North. They usually stay in a small house or flat by the sea, but sometimes they stay in a hotel. Last summer, they went to Nha Trang. They stayed at the Sunshine Hotel for four days. In the morning, Hung played soccer with his father on
  4. the beach. Mai and her mother walked along the beach and built sand castles. They visited Tri Nguyen Aquarium and saw different kinds of fish there. They felt very comfortable when they came home. It was a great holiday. They also bought a lot of souvenirs for friends. 1. Where does Lan’s family often go to on their summer vacation? A. to the beach B. to the South C. to Nha Trang D. to the North 2. How long do they often stay there? A. One day B. Two days C. Three days D. Two or three …………………………………………………………………………………………………… 10. Then / he / wash / and / have / dinner. …………………………………………………………………………………………………… The end Phßng gd - ®t hång lÜnh bµi thi KSCL häc sinh kh¸, giái - N¨m häc 2010 - 2011 M«n thi : TiÕng anh 7 Thêi gian lµm bµi: 150 phót (kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò) HƯỚNG DẪN CHẤM Tổng 20 điểm Cụ thể: Mỗi ý đúng được 0.2diểm (100 x 0.2 = 20) I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. 1. C 2. D 3. A 4. A 5. B 6. C 7. A 8. B 9. B 10. C II. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành những câu sau. 1. B 2. C 3. C 4. C 5. D 6. A 7. C 8. A 9. D 10. C 11. A 12. C 13. D 14. 15. B 16. A 17. C 18. A 19. C 20. D III. V. Mỗi câu sau đây có một lỗi, hãy tìm và sửa cho đúng bỏ at 1. A at 6. C thousand thousands 2. B fewer less 7. D like look like bỏ the 3. D three-weeks three-week 8. C the 4. B travel traveling 9. C houseworks housework 5. D to play playing 10. B ten-floors ten-floor IV. Hãy điền Một giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành những câu sau. 1. of 2. about 3. to 4. for 5. from
  5. 6. on 7. at 8. about 9. to 10. to V. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau. 1. interesting 2. household 3. activity 4. medical 5. neighborhood 6. addictive 7. juicy 8. invention 9. useful 10. less VI. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc 1. is raining 6. does it cost 2. are meeting 7. will feel 3. visit 8. doesn’t often phone 4. phoned 9. is 5. didn't visit 10. is going to buy VII. Tìm Một từ điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau. 1. is 6. go 2. without 7. say 3. are 8. time 4. fish 9. don’t/ can’t 5. on 10. not VIII. Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho. 1. There are twelve months in a year. 2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her. 3. He takes care of the sick people. 4. Are you interested in listening to music? 5. What does your mother do? 6. Our summer vacation lasts for two months. 7. Don’t forget to write a letter to me 8. American students have more vacations than Vietnamese ones. 9. I spend two hours each day doing my homework. 10. Hoa studies (very) hard. IX. Dùng từ gợi ý cho sẵn để viết thành câu hoàn chỉnh. 1. Mr Tuan gets up at 5 o’clock in the morning. 2. He has breakfast, then he feeds the / his buffalo and chickens. 3. He goes to the field and works there until 12 o’clock. 4. He has lunch at the field. 5. Hoa , his daughter , brings lunch for him . 6. After lunch, he works until 5.00. 7. He grows rice and vegetables. 8. Sometimes, Hoa helps him in the afternoon. 9. When he comes home, he feeds the animals again. 10. Then he washes and has dinner. The end
  6. Trang hình ảnh không có nội dung Text
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản