Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9

Chia sẻ: VAN DE JONE | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:9

0
263
lượt xem
57
download

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9 của Phòng GD&ĐT Diễn Châu gồm tập hợp các câu hỏi trắc nghiệm kiểm tra kiến thức môn Tiếng Anh trung học cơ sở, bạn có thể download về thực hành và rèn luyện ngữ pháp Tiếng Anh thật tốt.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện môn Tiếng Anh lớp 9

  1. PHÒNG GD&ĐT DIỄN CHÂU ĐỀ THI VÒNG I, CHỌN HỌC SINH GIỎI HUYỆN LỚP 9 NĂM HỌC 2013-2014 MÔN THI: TIẾNG ANH – PHẦN THI VIẾT Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Họ và tên thí sinh: ......................................................................................................................... . Ngày sinh: ................................................................... Học sinh trường: ..................................................................... Số báo danh: .......................................................................... Phòng thi: .................................................................... Họ tên, chữ kí giám thị số 1: SỐ PHÁCH Họ tên, chữ kí giám thị số 2: ................................................. CHỈ DẪN: 1. Bài thi gồm 5 trang. Thí sinh đọc kĩ yêu cầu làm bài. 2. Thí sinh làm bài trực tiếp lên đề thi. 3. Thí sinh giữ gìn cẩn thận bài thi. 4. Thí sinh chỉ được dùng một màu mực, xanh hoặc đen để làm bài. 5. Khi viết sai, dùng thước gạch. Không dùng bút tẩy trắng. 6. Thí sinh không được sử dụng bất kì tài liệu nào, kể cả từ điển. 7. Thí sinh làm trái với chỉ dẫn, qui chế thi, bài thi sẽ bị loại.
  2. SECTION A: VOCABULARY AND GRAMMAR I. Choose the best answer to complete the sentences 1. I wish_______an astronaut on the future A. were B. to be C. would be D. will be 2. Let’s wait for them here. I’m sure that they will _____soon. A. turn off B. turn up C. turn down D. turn over 3. Mr. and Mrs. Blake were delighted when they _____to sell their house so quickly. A. succeeded B. could C. risked D. manage 4. Students _____on campus are close to their classroom and the library. A. who lived B. living C. live D. who living 5. I didn’t know your parents were asleep. Otherwise, I ______so much noise when I arrived A. don’t make B. wouldn’t make C. won’t make D. wouldn’t have made 6. Tom failed the exam______ he was so lazy. A. such B. that C. like D. as 7. You have never been to Singapore before, ______? A. have you B. haven’t you C. do you D. don’t you 8. We used to ______ living be delivering milk to every house early in the morning. A. earn B. gain C. get D. make 9. John:”Shall we go to Cuong Temple on the weekend.”- Ann:”_____.” A. That’s a fine day B. Yes, let’s C. Yes, Please D. That’s a good trip 10. That guy looks very familiar. I remember ______ him somewhere. A. see B. to see C. seeing D. saw 11. The UK ______ for the United Kingdom. A. makes B. sits C. stands D. explains 12. That is _______ book I’ve ever read. A. the most boring B. the most bored C. the borest D. the boring Your answer: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. II. Supply the correct verb of forms 1. Some employees (a. tell) ______ not to b work again by their boss yesterday. 2. My cousin spends a lot of time (b. study English everyday, I think he (c. pass) ______ the coming exams easily. 3. Linh asked her roomate (d. not/ make) _ noise because she (e. study) _________ at that time. 4. Is this the best film you (f. see) _______
  3. 5. Not (g. know) _______ the language, we (h. get) _______ jobs in this town impossible Your answer: a. b. c. d. e. f. g. h. III. Fill each gap in each sentences with the correct form of the word in capital letters. 1. We can’t sit on this chair because it’s really ___________ COMFORT 2. This city has over half a million _________ INHABIT 3. Our state is trying best to help ________ people to apply for jobs EMPLOY 4. John’s _______ of history is amazing for a boy of his age. KNOW 5. The child should be pulished because of his rude _________. BEHAVE 6. _____________, my grandfather has a hearing problem and he couldn’t hear what they were Saying at the party. FORTUNE 7. Nowadays, viewers can watch a ___________ of local and international programs on different channels VARIOUS 8. When my first coming to Singapore, I was __________ by the cleaness and the beauty of the city IMPRESS Your answers: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. IV. Each sentence has 1 mistake. Find and correct it. 1. That man, who daughter we play badmin every day, is a very skillful engineer. 2. Mr. Kim is a doctor. He works all day. I never seen anybody working as hardly as him. 3. Frank asked his little sister what can he d her. 4. The water and the land around the chem factory are extremely polluted. 5. To Hoai is one of the most popular write country. 6. All the students are looking forward spen free time enjoying their Tet holiday. 7. My close friend gave me a new pair of g my twenty-one birthday. 8. People live in the Central of Viet Nam o a lot from the terrible flood. Your answer: Mistake Correction Mistake Correction 1. 5. 2. 6. 3. 7. 4. 8.
  4. SECTION B: READING I. Read the passage carefully and fill in each blank with one suitable word. Living in the country is something that people from the city often dream about. However, in reality, it has both its advantages (1) ______ disadvantages. There are certain many advantages of living in the country. First of all, you can (2)__________ peace and quiet. Moreover, people tent to be friendlier and (3) __________ open. A further advantage is that there is less traffic, so it is safer (4) ____________ young children. On the other hand, there are certain drawbacks to life outside the city. Firstly, because There are fewer people, you are likely to (5) ______ have fewer friends. (6) __________ Addition, entertainment is hard to find, particularly in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer shops and services means that (7) ________ is harder to find work. As a result, you may have to travel a long way to work, which can be extremely expensive. In conclusion, it can (8) _________ seen that the country is more suitable for some People (9) _______ others. On the whole, it is often the best place for those (10) ___________ are retired or who have young children. In contrast, young, single people Who have career are better provided in the city. Your answer: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. II. Read the following passage, then choose the best answer. Charlie Chaplin was an English actor, director, productor, and a composer. He is known as the most creative person of the silent-film era. Charlie Chaplin’s portrayal of the tramp won the hearts of people all over the world. Charlie was born in London on the 16th of April, 1889. He spent his childhood in Poverty and hardship. In 1910 he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world-famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for ‘ the incalculable effect he has had in making motion picrures the art form of this century’. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland. 1. In 1910 he began to perform pant __________________. A. the US B. London C. Switzerland D. England 2. When did he start appearing in films? A. in 1910 B. in 1914 C. in 1972 D. in 1977 3. Charlie Chaplin is very famous for _______________. A. his state performance B. his background music C. his character “the Tramp” D. his composing background music 4. Which of the following is not true? A. Charlie Chaplin was an English artist B. He played classical music C. Charlie Chaplin died at the age of 88 D. He received an award in 1972. 5. The word “carrer” is the closest meaning to ________________ A. pantomime B. play C. life D. life-work Your answer: 1. 2. 3. 4. 5. III. Read the following passage then choose the most suitable answer to fill in each blank.
  5. BIRTH OF THE COMPUTER Most people think of computers are very modern (1) ______, products of our new Technological age. But actually the idea for a computer (2) ______ worked out over two centuries ago by a man (3) _______ Charles Babbage. Babbage was born in 1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines (4) ______ he called “engines”. But despite the fact 1. 2. 3. 4. 5. that he starte 6. 7. 8. 9. 10. some of thes finished (5) them. Over the years people have argue (6) _______ his machines would ever work. (7) _______, however, the Sience Museum in London has finished building an engine based on one of Babbage’s. designs. (8) ______ has taken six years to complete and more than four thousand part have been specially made. Whether it work or not, the machine will be (9) ________ show at a special exhibition in the Science Museum to remind people (10) ______ Babbage’s work. 1. A. discoveries B. inventions C. equipments D.means 2. A. was B. has C. had D. is 3. A. known B. recognized C. written D. named 4. A. whose B. who C. which D. these 5. A. some B. any C. both D. most 6. A. until B. whether C. while D. though 7. A. Fortunately B. Traditionally C. Recently D. Hardly 8. A. One B. He C. They D. It 9. A. in B. at C. on D. from 10. A. for B. of C. about D. with Your answer: SECTION C: WRITING I. Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first. 1. Remember to check your flight number. → Don’t ............................................................................................................................. 2. “I’m sorry I didn’t phone you earlier, Mr. Brown”, Mary said. → Mary apologized............................................................................................................ 3. Collecting dolls from foreign countries makes Jane interested. → Jane is ........................................................................................................................... 4. The children couldn’t go swimming because the water was extremely cold. → The water was ............................................................................................................... 5. I would prefer you to phone the police right now. → I would rather you ......................................................................................................... 6. He ran quickly but he couldn’t catch the bus. → However ........................................................................................................................ II. Write a letter to your friend to tell him/ her about your interesting trip/picnic you had last Summer. (about 150-180 words) (You are not allowed to write your name, your
  6. school’s name and your adress as well) ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ................................................................................................................................................ ...........................................................................................................................THE END! SECTION D: LISTENING Part I. Listen the following announcement about the missing girl and fill in each gap with one missing word. Number 0 has been done for you. Attention please! (0) ____Here_________ is a special announcement. A (1)____________ girl is reported missing. She was last seen (2)_____________ minutes Ago near the main entrance to the Car Fair. Her name’s Mary and she is 3 years old. She has (3)____________ dark hair. She is wearing short – blue shorts and a long – sleedved white blouse. She’s wearing a (4)______________ of shoes – brown shoes. She may be carrying a large (5)_______________. If you see Mary, bring her to the (6)______________ Desk. Her father is waiting for her There. Thank you. Part II. Read the questions. Listen and write a name or a number. There are two examples: What’s the girl’s name? ______May_____ How old is she? ______10_______ Questions: 1. What’s the name of May’s sister? ___________________ 2. Where does May live? ___________________Street 3. What number is May’s house? ___________________ 4. What’s the name of May’s grand father? Mr.________________ 5. How many children are there in May’s class? ___________________
  7. ĐÁP ÁN CHẤM THI HỌC SINH GIỎI HUYỆN VÒNG 1 NĂM HỌC 2013-2014 MÔN: TIẾNG ANH 9 SECTION A: VOCABULARY AND GRAMMAR I. Choose the best answer to complete the sentences. (12 points) 1. B 2. B 3. D 4. B 5. D 6. D 7. A 8. A 9. B 10. C 11. C 12. A II. Supply the correct verb of forms. (8 points) a. were told b. studying c. will pass d. not to make e. was studying f. have seen g. knowing h. getting III. Fill each gap in each sentences with the correct form of the .......(8 points) 1. uncomfortable 2. inhabitants 3. unemployed 4. knowledge 5. behavior 6. Unfortunately 7. variety 8. impressed IV. Each sentence has 1 mistake. Find and correct it. (8 points) Mistake Correction Mistake Correction 1. who whose 5. writer writers 2. hardly hard 6. looking forward looking forward to 3. can he he could 7. twenty- one twenty- first 4. extreme extremely 8. live living/who live SECTION B: READING I. Read the passage carefully and fill in each blank with one suitable word. (10 points) 1. and 2. enjoy 3. more 4. for 5. have/make 6. In 7. it 8. be 9. than 10. who
  8. II. Read the following passage, then choose the best answer. (5 points) 1. A 2. B 3. C 4. B 5. D III. Read the following passage then choose the most suitable answer (10 points) SECTION C: WRITING I. Complete the second sentence in such a way that it is almost the same. (6 points) 1. Don’t forget to check your flight number. 2. Mary apologized to Mr. Brown for (his) not phoning him earlier. 3. Jane is interested in collecting dolls from foreign countries. 4. The water was too cold for the children to go swimming/ so cold that the children couldn’t go swimming. 5. I would rather you phoned the police right now. 6. However quickly he ran, he couldn’t catch the bus. II. Write a letter to your friend to tell him/ her about your interesting trip/picnic you had last Summer. (about 150-180 words) (11 points) ĐÁP ÁN CHẤM THI HỌC SINH GIỎI HUYỆN VÒNG 1 NĂM HỌC 2013-2014 MÔN: TIẾNG ANH 9 SECTION D: LISTENING Part I. Listen the following announcement about the missing girl and fill in each gap with one missing word. Number 0 has been done for you. (12 points) Attention please! (0) _____Here_______ is a special announcement. A 1. B 2. A 3. D 4. C 5. B 6. B 7. C 8. D 9. C 10. A ittl is r missing. She was last seen (2)__Twenty /20__ minutes ago near the main entrance to the Car Fair. Her name’s Mary and she is 3 years old. She has (3)___short____ dark hair. She is wearing short – blue shorts and a long – sleedved white blouse. She’s wearing a (4)_____pair_____ of shoes – brown shoes. She may be carrying a large (5)_____doll______. If you see Mary, bring her to the (6)__Information__ Desk. Her father is waiting for her there. Thank you. Part II. Read the questions. Listen and write a name or a number. There are two examples: What’s the girl’s name? ______May_____ How old is she? ______10_______ Questions:
  9. 1. What’s the name of May’s sister? _____Kim__________ 2. Where does May live? _____Cross_Street___ 3. What number is May’s house? _______5/five_______ 4. What’s the name of May’s grand father? Mr.__Young________ 5. How many children are there in May’s class? _____17/seventeen___

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản