Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh 11 Tỉnh Quảng Bình 2012 - 2013

Chia sẻ: Mơ Mộng | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

0
19
lượt xem
9
download

Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh 11 Tỉnh Quảng Bình 2012 - 2013

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Các bạn học sinh và quý thầy cô tham khảo miễn phí Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh 11 Tỉnh Quảng Bình 2012 - 2013 để hệ thống kiến thức học tập cũng như trau dồi kinh nghiệm ra đề thi

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi chọn học sinh giỏi cấp tỉnh môn Tiếng Anh 11 Tỉnh Quảng Bình 2012 - 2013

  1. SỞ GD&ĐT KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 11 THPT QUẢNG BÌNH NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: TIẾNG ANH ĐỀ THI CHÍNH THỨC Khoá thi: Ngày 27 tháng 3 năm 2013 Thời gian làm bài: 180 phút (không kể thời gian giao đề) SỐ BÁO DANH: (Đề thi này có 05 trang) Lưu ý: * Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi. * Thí sinh không được sử dụng tài liệu, kể cả từ điển. * Giám thị không hướng dẫn hoặc giải thích gì thêm. I. LISTENING Hướng dẫn phần thi nghe hiểu:  Bài nghe gồm 2 phần, mỗi phần được ghi âm 2 lần. Giữa 2 lần ghi âm của mỗi phần và giữa các phần có một khoảng trống thời gian chờ.  Mọi hướng dẫn làm bài cho thí sinh (bằng tiếng Anh) đã có trong bài nghe. Part 1. Listen to the story on the tape and decide whether the statements are True (T) or False (F). (5 pts) 1. The books belonged to five different libraries. ………………. 2. Mr. Barush’s bond was $ 2,000. ………………. 3. Books are like family to Mr. Barush. ………………. 4. Mr. Barush trusts kids around books. ………………. 5. Mr. Barush dusted the books with a soft clean cloth. ………………. Part 2. Fill in the following blanks according to what you hear. (10 pts) American condemnation of acts of terrorism in Iran is not unprecedented. But the U.S. (6) ................... to Thursday's attack was at an unusually high level, with both President Obama and Secretary of State Hillary Clinton issuing written statements expressing (7) ................... to the families of victims and calling for the attackers to be held accountable. Iranian officials say at least 27 people were killed and some (8) ................... wounded in twin suicide bomb attacks at a mosque in Zahedan in Sistan-Baluchistan province, where worshippers had (9) ................... to mark the birthday of the Prophet Muhammad's grandson, Imam Hussein. The victims included members of Iran's Revolutionary Guards Corps. Responsibility was claimed by the Sunni Muslim (10) ................... group Jundallah, which said it staged the attacks to avenge the execution in June of the group's leader for terrorism. Iran has accused the United States and Britain of funding Jundallah, which it says is based in Pakistan, but all three countries (11) ................... aiding the group. In his statement, President Obama said the terrorist attacks were outrageous and said the United States (12) ................... with the families of the victims and with the (13) ................... of Iran in the face of what he termed "this injustice." Secretary Clinton called the bombings "appalling acts" and said they, along with other recent attacks in Uganda, Pakistan, Afghanistan, Iraq and Algeria underscore the world community's (14) ................... to work together to combat terrorist organizations. State Department Spokesman P.J. Crowley said the statements show the United States condemns all forms of terrorist and sectarian-driven (15) ................... wherever it occurs. II. PHONETICS Pick out the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from those of the other words. (5 pts) Page 1 of 7
  2. 16. A. decided B. hatred C. warned D. sacred 17. A. legal B. petal C. pedal D. level 18. A. devise B. promise C. surprise D. realize 19. A. ghost B. hostage C. lost D. frosty 20. A. debate B. depute C. depress D. deputy III. LEXICO-GRAMMAR Part 1. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence. (10 pts) 21. Does anyone know ............. that jacket might be? A. who B. whom C. whose D. which 22. The cheetah runs 70 miles ............. hour. It’s the fastest animal in the world. A. each B. per C. a D. one 23. Joe seemed to be in a good mood, ......... he snapped at me angrily when I asked him to join us. A. yet B. so C. for D. and 24. There are several means of mass communication. The newspaper is one. Television is ............. A. the another B. the other C. other D. another 25. I read in one paper that they are ............. married. A. getting B. got C. being D. having 26. There was hardly ............. food left in the fridge. A. more B. any C. no D. some 27. We spent the ............. days on the beach. A. few last sunny B. last sunny few C. last few sunny D. few sunny last 28. ............. not fallen over, the athlete would have won the gold medal. A. If he B. If not C. Unless he had D. Had he 29. Rarely............. to work on his own. A. he is seen B. does he seen C. is he seen D. does he 30. “We’re going to the seaside”. - “Can............. ?” A. I come as well B. also I come C. I too come D. I as well come Part 2. Complete each sentence with a suitable form of one of the phrasal verbs in the box. Use each one once only. (5 pts) catch on go up let down take up settle down 31. Why do prices keep ............. ............. ? 32. This new game is really............. ............. . Everyone is playing it. 33. It’s time your brother ............. ............. and started a family. 34. When she retired, she ............. ............. gardening so she wouldn’t get bored. 35. I’m sorry to ............. you ............. but I can’t take you to the airport after all. Part 3. Complete the following sentences with appropriate form of the word in block capitals. (5 pts) 36. ACT There is a saying in English: “ ............. speak louder than words.” 37. QUALIFY He won the discus event at the Olympic Games but was later ............. when a medical check proved that he had been taking drugs. 38. NATION Do you have a ............. costume in your country? 39. LAND The plane had to make a crash ............. in a field. 40. TROULE Traveling in big cities is becoming more ............. everyday. Part 4. Put the verbs given in the brackets into the appropriate tenses or forms. (10 pts) 41. “You were late for your dental appointment.” “I know. I (not/ stay) .................. so long at the library.” Page 2 of 7
  3. 42. It is necessary that everyone (be) .................. calm in times of danger. 43. If you want to see us, come to Tom’s on Sunday. We (wait) .................. for you there at midday. 44. It was a fine day and the roads were crowded because a lot of people (rush) .................. to the seaside. 45. Those were the highest words of praise they ever (hear) .................. from the old man. 46. Our little children enjoy (take) .................. to the water park every Sunday. 47. I don’t feel good. I (stay) .................. home from work tomorrow. 48. It won’t be safe to use these stairs until they (repair) .................. . 49. The city is now crowded with the people who (seek) .................. employment. 50. The old man is said (leave) .................... all his money to an old people’s home when he died. Part 5. In each of the following sentences, the 4 words or phrases are marked A, B, C or D. Identify the one underlined expression that is not correct and correct it. (5 pts) 51. Almost American Indian cultures have been agricultural societies since 2000 BC. A B C D 52. Would you like to contribute for our earthquake fund? A B C D 53. The violence is a very great problem in the world. A B C D 54. Now that the stress of examinations are over, we can go somewhere for our holiday. A B C D 55. Passengers are advised not to leave their luggage attended. A B C D IV. READING COMPREHENSION Part 1. Read the passage and choose the best answer (A, B, C or D) which best fits each space. (10 pts) In the past people suffered (56) .................... a disease called scurvy. Their gums bled, their skin became rough, their wounds did not (57) .................. and their muscles wasted away. The (58) ................... of these symptoms was a lack of vitamin C; people ate preserved meats and foods and could not get fresh vegetables and fruits. The best (59) ................... of vitamin C are oranges, lemons, grapefruit, cantaloupes, strawberries, and fresh vegetables. These fruits must be fresh because vitamin C is destroyed by heat, storage, or exposure (60) .................. air. Although today more people (61) ................... vitamin C pills than any other supplement, some people still have scurvy, (62) .................. some of the elderly, alcoholics, and the chronically ill. Research shows that vitamin C reduces the (63) ................... of colds and can help prevent cancer. There is also evidence that vitamin C prevents heart disease, (64) ................... wou nd healing, help s prevent gu m d isease, and helps protect us from pollutants such as cigarette smoke. Some recent research also shows that vitamin C has a positive effect on some mental (65) ................... and increases life span. 56. A. from B. with C. by D. at 57. A. close B. recover C. heal D. get well 58. A. reason B. cause C. origin D. signs 59. A. store B. resources C. provider D. sources 60. A. to B. towards C. in D. by Page 3 of 7
  4. 61. A. consume B. drink C. take D. have 62. A. containing B. including C. consisting D. like 63. A. severity B. seriousness C. gravity D. importance 64. A. hastens B. hurries up C. quickens D. speeds 65. A. chaos B. confusions C. disorders D. disturbances Part 2. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space. (10 pts) At sixteen Henry Vincent was separated from his family as a result of the war. He wandered aimlessly from (66) ................ country to another (67) ................ finally setting down in Australia, where he trained (68) ................ an electronics engineer. He established his own business but it called for so much work that marriage was out of the (69) ................ . His retirement suddenly (70) ................ him realize (71) ................ lonely he was and he decided to (72) ................ up a hobby. With his interest in electronics, amateur radio seemed a natural choice. He installed his own equipment and obtained a licence and his call sign, which is the set of letters and numbers used to announce oneself when making radio contact with other radio amateurs all over the world. Soon Henry had a great many contacts in far-off places. One in particular was a man in California with whom he had much in common. One night the man in California (73) ................ to mention the village in Europe he had come from. Suddenly, Henry realised that this man was in fact his younger brother, Peter. At first, the two brothers were at a (74) ................ for words but then little by little they filled in the details of their past lives and not (75) ................ afterwards Henry Vincent flew to California to be reunited with his brother. Part 3. Read the following passage and choose the correct answers (A, B, C, or D). (5 pts) May 7, 1840, was the birthday of one of the most famous Russian composers of the nineteenth century: Peter Illich Tchaikovsky. The son of a mining inspector, Tchaikovsky studied music as a child and later studied composition at the St. Petersburg Conservatory. His greatest period of productivity occurred between 1876 and 1890, during which time he enjoyed the patronage of Madame von Meck, a woman he never met, who gave him a living stipend of about $1,000 a year. Madame von Meck later terminated her friendship with Tchaikovsky, as well as his living allowance, when she herself was facing financial difficulties. It was during the time of Madame von Meck's patronage, however, that Tchaikovsky created the music for which he is most famous, including the music for the ballets of “S wa n Lake” and “The Sleeping Beauty”. Tchaikovsky's music, well known for its rich melody and sometimes melancholy passages, was one of the first that brought serious dramatic music to dance. Before this, little attention had been given to the music behind the dance. Tchaikovsky died on November 6, 1893, ostensibly of cholera, although there are now some scholars who argue that he committed suicide. 76. With what topic is the passage primarily concerned? A. The life and music of Tchaikovsky. B. Development of Tchaikovsky's music for ballets. C. Tchaikovsky's relationship with Madame von Meck. D. The cause of Tchaikovsky's death. 77. Where is the best place in the passage to add the following sentence? She had commissioned some works from him and had so admired his music that she agreed to support him. A. In line 2 after the word “Tchaikovsky” B. In line 6 after the word “year” C. In line 7 after the word “difficulties” D. In line 12 after the word “dance” Page 4 of 7
  5. 78. In lines 5, the phrase “enjoyed the patronage of” probably means: A. liked the company of B. was mentally attached to C. solicited the advice of D. was financially dependent upon 79. According to the passage, all of the following describe Madame von Meck EXCEPT: A. She had economic troubles. B. She was generous. C. She was never introduced to Tchaikovsky. D. She enjoyed Tchaikovsky's music. 80. According to the passage, “Swan Lake” and “The Sleeping Beauty” are: A. dances B. songs C. operas D. plays V. WRITING Part 1. Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the sentence printed before it. (5 pts) 81. I am only interested in why he did it. → The only thing............................................................................. 82. House prices have risen dramatically this year. → There has been ........................................................................... 83. I can’t understand how this new computer works. → This new computer works .......................................................... 84. She didn’t inherit anything under her uncle’s will. → Her uncle didn’t ......................................................................... 85. I only recognized him when he came into light. → Not until ..................................................................................... Part 2. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Do not change the word given. You must use between two and five words, including the word given. (5 pts) 86. People claim that he was the best tennis player of his times. said → He................................. the best tennis player of his times. 87. They left early because they didn’t want to get caught in the traffic. avoid → They left early in order ................................. in the traffic. 88. Why didn’t they tell me about these changes earlier? should → I ................................. about these changes earlier. 89. He had a very traditional upbringing, didn’t he? traditionally → He ................................., wasn’t he? 90. I would like to express my thanks for everything you have done for me. thankful → I’d like to say................................. am for everything you have done for me. Part 3. Composition (10 pts) The world is experiencing a dramatic increase in population. This is causing problems not only for poor, developing countries, but also for industrialized and developed nations. Describe some of the problems that overpopulation causes and suggest at least one possible solution. You should write at least 200 words. ....................................................................................................................................... .................................................................................................................................................. .................................................................................................................................................. ---------- THE END ---------- Page 5 of 7
  6. SỞ GD&ĐT KỲ THI CHỌN HSG CẤP TỈNH LỚP 11 THPT QUẢNG BÌNH NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: TIẾNG ANH Khoá thi: Ngày 27 tháng 3 năm 2013 HƯỚNG DẪN CHẤM Tống số điểm toàn bài: 100 điểm - Làm đúng mỗi câu, cho 1,0 điểm. Bài luận cho tối đa 10,0 điểm. - Sau khi cộng toàn bộ số điểm, giám khảo quy về hệ điểm 10, không làm tròn số. I. LISTENING Part 1. (5 points) 1. T 2. F 3. T 4. F 5. T Part 2. (10 points) 6. reaction 7. sympathy 8. 270 9. gathered 10. militant 11. deny 12. stands 13. people 14. need 15. violence II. PHONETICS (5 points) 16. C 17. A 18. B 19. A 20. D III. LEXICO - GRAMMAR Part 1. (10 points) 21. C 22. B 23. A 24. D 25. A 26. B 27. C 28. D 29. C 30. A Part 2. (5 points) 31. going up 32. catching on 33. settled down 34. took up 35. let you down Part 3. (5 points) 36. Actions 37. disqualified 38. national 39. landing 40. troublesome Part 4. (10 points) 41. shouldn’t have stayed 42. be/ should be 43. shall/ will be waiting 44. were rushing 45. had ever heard 46. being taken 47. am staying/am going to stay 48. have been repaired 49. are seeking 50. to have left Part 5: (5 points) (chọn đúng 50%, sửa đúng 50%) 51. A. Almost  Most 52. C. for  to 53. A. The violence  Violence 54. C. are  is 55. D. attended  unattended IV. READING COMPREHENSION Part 1: (10 points) 56. A 57. C 58. B 59. D 60. A Page 6 of 7
  7. 61. C 62. B 63.A 64. D 65. C Part 2: (10 points) 66. one 67. before 68. as 69. question 70. made 71. how 72. take 73. happened/ chanced 74. loss 75. long Part 3: (5 points) 76. A 77. B 78. D 79. D 80. A V. WRITING Part 1: (5 points) 81. The only thing I am interested in is why he did it. 82. There has been a dramatic rise (increase) in house prices this year. 83. This new computer works in the way I can’t understand. 84. Her uncle didn’t leave her anything in his will. 85. Not until he came into light did I recognize him. Part 2: (5 points) 86. is said to have been 87. to avoid getting/being caught 88. should have been told 89. was traditionally brought up/ was brought up traditionally. 90. how thankful I Part 3: (10 points) The mark given to part 3 is based on the following scheme: - Content: (50% of the total mark); - Organization and presentation: (20% of the total mark); - Language: (20% of the total mark); - Handwriting, punctuation and spelling: (10% of the total mark). ------THE END ----- Page 7 of 7

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản