Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 8 (Có Đáp án và Hướng dẫn chấm điểm)

Chia sẻ: Nguyễn Phương Hà | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:5

0
48
lượt xem
22
download

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 8 (Có Đáp án và Hướng dẫn chấm điểm)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh khối 8 có Đáp án và Hướng dẫn chấm điểm giúp học sinh có thêm đề tham khảo bổ ích, chuẩn bị thật tốt kỳ thi học sinh giỏi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 8 (Có Đáp án và Hướng dẫn chấm điểm)

  1. ®Ò thi chän häc sinh giái khèi 8 M«n: TiÕng Anh Thêi gian: 150 phót I. Choose the word that has the underlines pronounced differently from the rest 1 a. serve b. size c. sound d. sure 2.a. looked b. lived c. watched d. missed 3. a. habit b. hour c. honest d. honor 4. a. lunar b. arrange c. mark d. sugar 5. a. mobile b. enroll c. socket d. notice II. Supply the correct form of the verb in brackets. 1. Mr. John ( teach) me English since 2000 2. How long you ( learn) with him ? 3. We don’t enjoy ( play) soccer in the Winter 4. It is difficult to get used to ( drive) on the left in England 5. We (arrive) New York two days ago 6. Look ! it ( rain). 7. His father advises him ( give) up smoking 8. He should know how ( use) the computer but If he doesn’t. you had better ( show) him. 9. Would you mind if I ( use) your bike? III. Change the sentences into passive form. 1. They will widen the road to our village next year. 2. Hoa hasn’t finished her homework yet. 3. My father can sing English songs 4. When did they build that house? 5. Nam is going to repaint the car next Sunday IV. Change the sentences into indirect speech. 1. “ Do you go to school on Sunday.” I asked him -> I asked him.................................................................................... 2. “ I will clean all the windows tomorrow” Said Trung. -> Trung said............................................................... 3. She said to him “ Don’t smile” -> She told............................................................ 4. “I am living in London now?” said Hoa. -> Hoa said........................................................................ 5. “Where do you often take your children to at weekend?” He asked Mrs. Ly. -> He asked ........................................................................... V. Fill in each gap with a suitable preposition. 1. That story is ....................a poor farmer’s daughter. 2. Mai and Lan are waiting ..................the bus stop. 3. My uncle was born ...........April 25 4. Lan started school.........the age of 6. 5. I look forward ............meeting you soon 1
  2. VI. There is one mistake in each sentence. Find and correct it. 1. I am glad telling you that I am going to have interesting activities. 2. Children enjoy to read picture books 3. American students have a twenty - minutes break in the morning. 4. The tea is too hot for her to drink it. 5. Would you like a few tea?- Yes, I’d love to. . VII. Complete the sentences with the correct form of the words in brackets. 1. “The lost shoe” is one of the ..........stories I like best tradition 2. Everyday. There are two ......... from Hanoi to Vinh city fly 3. This coffee is too........ to drink heat 4. She is beautiful with a ........ smile love 5. To Huu is one of the most........ poet in Viet Nam fame 6. Is there any .........on TV now? interest 7. What is the ..............between these two group differ 8. Nam is not............enough to go to school alone age 9. We enjoy going......... on Sunday afternoon fish 10. He is sure to have an accident because he drives very............ care IIX. Circle the best answer in each sentence below. 1. We should use cloth bags .............of plastic bags. A. because B. apart C. without D. instead 2. Sorry, My father’s out. Would you like to leave him a ................? A. letter B. phone call C. message D. present 3. We sometimes chat ................... English or French. A. on B. for C. into D. in th 4. We visit a museum ................... in the early 20 century. A. finds B. founded C. found D. find 5. Could you do me a........... A. help B. work C. favour D. hand 6. Nam said “I’ll try my .................. to improve my Math”. A. best B. better C. good D. well 7. Let’s go for walk,...........we? A. Will B. do C. must D. shall 8. Would you ............... cleaning the floor for me ? A. like B. please C. mind D. rather 2
  3. 9. Most sports and games ...........in England also popular in Australia. A.play B. playing C. played D. plays 10. Billions of cans are thrown ..........every year all over the world. A. away B.up C. in D .on 11. It is difficult ............... all these things. A. remembered B. remembering C. remember D. to remember 12. This car is made ...........Japan A. on B. in C. from D. none 13. Would you mind ..............I smoked here. A.when B.if C. where D. that 14. we............preparations for the final exam now. A.are making B.was making C.made D. make 15. She arrived early ............. order to get a good seat . A. on B.in C.out D. at IX. Rewrite the sentences without changing the meaning. 1. He solved that work for half an hour. - It took ..................................................................................... 2. Children like cartoons more than newsreel. - Children prefer .......................................................................... 3. Nobody told him that his father was ill. - He was ................................................................................... 4. He is strong. He can carry that table. - He.................................................................................... 5. The front yard is too small to play soccer in. -The front yard isn’t................................................. 6. How excellent the boy is! - What .....................................................................................! 7. It takes her about three hours each day to do her homework. - She spends ............................................................................ 8.They haven’t seen each other for 2 years. - The last time............................................................................................. 9. This is his first visit to London - He has....................................................................................................... 10. I think that no city in the world is more beautiful than Paris. - I think Paris ........................................................................ X. Complete the passage with one suitable word in each blank. Watching TV and going for walks .............(1) the most popular leisure activities in Britain, but although longer holidays and shorter ........(2) hours have given people more free.......(3), women generally have less free time ......(4) men, because they spend time ..........(5) domestic work, shopping and child care. 3
  4. ...........(6) survey showed that men were more ........(7) to read newspapers than women, while ......(8) slightly higher proportion of adults read .........(9) newspaper than read daily morning national .........(10). The end ®¸p ¸n vµ híng dÉn chÊm ®Ò thi chän häc sinh giái khèi 8 N¨m häc 2008-2009 M«n: TiÕng Anh – Líp 8 Tæng sè c©u: 80/ 4 = 20 I. (1*5 = 5) 1. D 2. B 3. A 4. C 5. C II. (1 *10 = 10) 1. has taught 5. arrived 9. used 2.have.......learnt 6. is raining ( is going to (learned) rain) 3. playing 7. to give 4. driving 8. to use/ show III. (1 *5 = 5) 1. The road to our village will be widened next year. 2. Hoa’s homework has’nt been finished yet. 3. English songs can be sung by my father 4. When was that house built? 5. The car is going to be painted by Nam next Sunday. IV. (1 *5 = 5) 1. I asked him If he went to school on Sunday 2. Trung said (that) he would clean all the windows the next day 3. She told him not to smile 4 Hoa said ( that) She was living in London then 4
  5. 5. He asked Mrs Ly where she often took her childer to at the weekend V. (1 *5 = 5) 1. about 2. at 3. on 4. at 5. to VI. (1 *5 = 5) 1. telling -> to tell 2. to read -> reading 3. minutes -> minute 4. it -> thõa tõ it 5. a few -> some VII. (1 *10 = 10) 1. traditional 2. flights 3. hot 4. lovely 5. famous 6. interesting 7. difference 8. old 9. fishing 10. carelessly IIX. (1 *15 = 10) 1. D 2. C 3. D 4. B 5. C 6. A 7. D 8. C 9. C 10. A 11. D 12. B 13. B 14.A 15.B IX. (1 *10 = 10) 1. It took him half an hour to solve that work. 2. Children prefer cartoons to newsreel. 3. He was not told that his father was ill. 4. He is strong enough to carry that table. 5. The front yard isn’t big enough to play soccer in. 6. What an excellent boy! 7. She spends about three hours doing her homework each day. 8. The last time they saw each other 2 years ago. 9. He has not visited London before 10. I think that Paris is the most beautiful city in the word X. (1 *10 = 10) 1. are 2. working 3. time 4. than 5. on 6. A 7. likely 8. a 9. Sunday 10. newspaper 5

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản