Đề thi giáo viên giỏi cấp huyện chu kỳ 2010 - 2012, môn Tiếng Anh

Chia sẻ: Trần Văn Thành | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:7

0
382
lượt xem
98
download

Đề thi giáo viên giỏi cấp huyện chu kỳ 2010 - 2012, môn Tiếng Anh

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Question I: ( 5 points) Phonetics a, Pick out word which has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. a. passion b. pleasure c. decision d. measure 2. a. student b. stupid c. study d. studio 3. a. easy b. ear c. lean d. eat

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi giáo viên giỏi cấp huyện chu kỳ 2010 - 2012, môn Tiếng Anh

  1. phßng GD&§T ®Ò thi gi¸o viªn giái cÊp huyÖn Chu kú: 2010 - 2012 huyÖn t©n yªn M«n: TiÕng Anh Thêi gian lµm bµi: 150 phót (Đề thi gồm có 05trang - Giáo viên làm bài trên đề thi này) Tổng điểm Giám khảo 1 Giám khảo 2 Mã phách Question I: ( 5 points) Phonetics a, Pick out word which has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. a. passion b. pleasure c. decision d. measure 2. a. student b. stupid c. study d. studio 3. a. easy b. ear c. lean d. eat b, Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest. 1. a. understand b. engineer c. benefit d. Vietnamese 2. a. money b. army c. afraid d. people Question II: (15 points) Put each verb in brackets into an appropriate form. 1.People always (blame) their circumstances for what they are. 2.Over the years, She (collect) thousands of stamps. 3."Where is Jane?" "Down stairs sir" ."She (greet) the guests." 4.We don’t enjoy (use) as cheap labour. 5.I can't help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world. 6.I am sure the letter won't arrive in time unless it (send) by air 7.The vase (break) when it (move) to the other room. 8. I was just about (leave) the office when the phone rang 9. He is busy right now, but if he ( not be)...................., he would help us. 10.Lan bought a new English book yesterday. She (read)…………….it tonight. 11.I will ring the bell one more. If he (not answer),I think he must( go) out. 12.The man who (rescue) had been in the sea for ten hours. 1.................................2......................................3...............................................4................................. 5........................................6..............................7......................................................8............................ 9...........................10...............................11................................................................12....................... Question III: (15 points) Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following sentences. 1
  2. 1. Nobody was injured in the accident,..........? a. was there b. was he c. were they d. wasn’t it 2. She had changed so much that ............anyone recognized her. a. almost b. hardly c. not d. nearly 3. Would you like a beer ? – Not while I’m ................ a. in the act b. in order c. on duty d. under control 4. There was hardly .............money left in my bank account. a. more b. no c. some d. any 5. The reason I left is .............I was bored. a. why b. that c. while d. for 6. I came ...........an old friend while I was walking along the street. a. across b. into c. over d. for 7. Everyone ..............Tom was invited to the party. a. as b. from c. but d. for 8. The chemistry book .............was a little expensive. a. I bought b. that I bought it c. I bought that d. what I bought 9. If you ............to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess now. a. listen b. will listen c. listened d. had listened 10. I am late because my alarm clock didn’t ...........this morning. a. come on b. ring out c. go off d. turn on 11. We have decided to ............the money for the local secondary school. a. beg b. collect c. raise d. rise 12. She didn’t get ...............well with her boss, so she left the company. a. at b. on c. through d. up 13. Please don’t disturb me ..............there is something urgent. a. if b. or c. otherwise d. unless 14. She used to work as a typist,...............she? a. did b. didn’t c. use d. wouldn’t 15. There isn’t .................foreign news in the paper. a. a lot b. lots c. many d. much Question IV: (10 points) Give the correct form of the words in the bracket. 1He is looking ..............thinner ( appreciate) 2.The water in this lake is rather ................, like sea water. ( salt) 3.The.............of his wife was a great blow to him. ( lose) 4.We'll...........our room with some roses (beauty) 5.Trung's sense of humor ..........him from other students. ( distinct) 6.The homemade ice-cream ...........after it had been in the freezer for an hour. (hard) 2
  3. 7.Where is the ............to his shopping centre? (enter) 8.There's no easy .............to this problem (solve) 9.Don’t be so...........; we've only been waiting for a few minutes. (patient) 10.In ancient Greece, the owl was a symbol of ............ (wise) 1................................2.........................................3.................................4..........................5................... 6...........................7...............................8.......................9.................................10.................................. Question V (15 points)Fill in each blank with one suitable word. John Lennon was born in Livepool in 1940. He was always (1)............. on music and played in pop groups (2)...............school and Art College. John got married (3).................... Cynthia in 1962 and they had a son, (4).............name was Julian. At that (5)..........., John was member of a group (6) .............."The Beatles". Many beautiful songs (7)........... written by John and wherever the group went, crowds of fans gathered to see them. They (8) ................ scream and faint when "The Beatles" played, and lot of people (9)...........their hair cut in a Beatles styles. Soon everyone had heard of "The Beatles" and John was (10) ..............richer than he had ever been. Question VI: (10points) Read the text and choose the correct word for each space: English around the world English is the first language of many people in countries outside the United Kingdom. When you...1... speakers of English from around the world, you ...2.... notice that they do not all speak in the same way. There are also some ......3...... in the words they use, including the names of ...4.... objects that are parts of everyone’s daily life. But although pronunciation and ...5... are not the same everywhere, it is interesting that English speakers...6.... opposite sides of the world can understand ...7... other quite easily. It does not seem to ...8... where they learnt the language. And of course this is one reason why speakers of other languages are keen ...9... learning English too. If you know English, you are more...10... to be able to study or work in all sorts of exciting places, such as the United States or Australia. 1. A- recognise B- meet C- find D- attend 2. A- originally B- strangely C- curiously D- immediately 3. A- mistakes B- corrections C- changes D- differences 4. A- common B- popular C- favourite D- general 5. A- reading B- composition C- dictation D- vocabulary 6. A- of B- in C- from D- at 7. A- each B- one C- the D- some 8. A- mine B- care C- matter D- worry 9. A- by B- on C- to D- for 10 A- likely B- probably C- possibly D- luckily . 3
  4. Question VII: ( 5 points) Choose the letter of the underlined portion which is not correct and correct it 1. There's a new Oriental restaurant in town, isn't it? AB C D 2. Nam seldom pays his bills on time, and his brother does too. A B C D 3. Mai didn’t go to the zoo with her friends last Sunday because her sickness A B C D 4. The water and land around the chemical factory are serious polluted. A B C D 5. Our neighbor will look for the garden when we go on holiday. A B C D Answers: 1................................................................................................................................... 2................................................................................................................................... 3................................................................................................................................... 4.................................................................................................................................... 5................................................................................................................................... Question VIII: (15points) Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. 1. I have an appointment for a haircut this afternoon. - I am ............................................................................................................. 2. "Don’t open the door please" said Mary. - Mary told ....................................................................................................... 3. Staying at home would be better than going out tonight. - I'd rather........................................................................................................ 4. The last time it rained here was a fortnight ago. - It .................................................................................................................. 5. My neighbors have three small children. The children make a lot of noise. My neighbors never apologize me. . My neighbors.............................................................................................................. 6.They said that Mr Tuan is a good teacher. - Mr Tuan ...................................................................................................... 7.My French friend finds driving on the left difficult. - My French friend isn't ............................................................................... 8.I think that no city in the world is more beautiful than Paris. 4
  5. - I think Paris .................................................................................................. 9.The flight to Moscow lasted three and half hours. - It took............................................................................................................ 10. Rich as he was, he never helped the poor. - No........................................................................ ...................................... QuestionIX: ( 10 points) Complete the second sentence, using the words given so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. 1.The deaths of over seventy people were caused by the food. ( RESULTED) .................................................................................................................................... 2. You must submit articles for the magazine by June 20th ( FINAL) ................................................................................................................................... 3. I'd rather have beer than wine. ( PREFER) ................................................................................................................................... 4. Jack doesn't know all the answers, though he pretends to. ( ACTS) ..................................................................................................................................... 5. Immediately after his appointment to the post, the new director fell ill. ( SOONER) .................................................................................................................................... 6. I should really be leaving. ( TIME) .................................................................................................................................... 7. It would be better for you not to stay long. ( RATHER) .................................................................................................................................... 8. The management insisted on our wearing dark suits. ( WEAR) .................................................................................................................................... 9. Why do you have to complain all the time? ( WISH) .................................................................................................................................... 10. Sarah wore dark glasses so that no one would recognize her. ( AVOID) ................................................................................................................................... KEY 5
  6. Question I: Phonetics (5 points) a, Pick out word which has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. a. passion 2. c. study 3. b. ear b, Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest. 1. c. benefit 2. c. afraid Question II: (15 points) Supply the correct forms of the verbs in brackets. 1. are always blaming 2. has collected 3. is greeting 4. being used 5. feeling - were 6. is sent 7. broke - was being moved. 8. to leave 9.were not 10 is going to read 11.doesn't answer- have gone 12. was rescued Question III: (15 points) Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following sentences. 1. c. were they 9. d. had listened 2. b. hardly 10. c. go off 3. c. on duty 11. c. raise 4. d. any 12. b. on 5. b. that 13. d. unless 6. a. across 14. b.didn’t 7. c. but 15. d.much 8. a. I bought Question IV: (10 points) Give the correct form of the words in the bracket. 1. appreciatively 6. hardened 2. salty 7. entrance 3. loss 8. solution 4. beautify 9. impatient 5. distinguishes 10. wisdom Question 5:(15 points) 1. keen 6. called 2. at 7. were 6
  7. 3. to 8. would 4. whose 9. had/got 5. time 10. much/far/a lot Question 6: ( 10 points ) 1- B 2- D 3- D 4- A 5- D 6- C 7- A 8- C 9- B 10- A Question 7: (5 points) 1. D  Isn't there? 2. D  doesn't either 3. C  because of 4. D  seriously 5. B  look after Question 8: (15 points) 1. I am having / am going to have my hair cut this afternoon. 2. Mary told me/us not to open the door. 3. I'd rather stay at home than go out tonight. 4. It hasn’t rained here for a fortnight. 5. My neighbors, whose three small children make a lot of noise, never apologize me. 6. Mr Tuan was said to be a good teacher. 7. My french friend isn't used to driving on the left. 8. I think Paris is the most beautiful city in the world. 9. It took three and half hours to fly to Moscow. 10. No matter how rich he was, he never helped the poor. Question IX: (10 points) 1. The food resulted in over seventy people being killed ( The flood resulted in the dealths of over seventy people.) 2. The final date for you to submit articles for the magazine is June 20th 3. I'd prefer to have beer rather than wine./ I'd prefer (having) beer to wine. 4. Jack acts as if he knew all the answers. 5 No sooner had the new director been appointed to the post than he fell ill. 6. It's ( high/ about) time I left / I was leaving/ for me to leave. 7. I'd rather you didn't stay long. 8. the management insisted that we ( should) wear dark suits. 9. I wish you wouldn't / didn't complain all the time. 10. Sarah wore dark glasses to avoid being recognized. 7

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản