Đề thi học sinh giỏi cấp trường THCS Núi Thành môn tiếng anh khối 7 vòng 1 năm 2012-2013 đề số 9

Chia sẻ: thongphambank

Các bạn học sinh và quý thầy cô tham khảo miễn phí Đề thi học sinh giỏi cấp trường THCS Núi Thành môn tiếng anh khối 7 vòng 1 năm 2012-2013 đề số 9 để hệ thống kiến thức học tập cũng như trau dồi kinh nghiệm ra đề thi

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi cấp trường THCS Núi Thành môn tiếng anh khối 7 vòng 1 năm 2012-2013 đề số 9

ĐỀ SỐ 9
SỞ GD – ĐT QUẢNG NAM ĐÁP ÁN VÀ ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP
PHÒNG GD – ĐT NÚI THÀNH TRƯỜNG
Năm học 2012 – 2013
***
ĐỀ CHÍNH THỨC Môn thi: TIẾNG ANH - Lớp 7 (VÒNG 1)
Ngày thi: .../..../2012
Thời gian làm bài: 60 phút

Họ và tên HS: ............................................................................ Giới tính: ......... Lớp: ..............
Trường THCS: .....................................................SBD: ....................... Phòng thi: ......................
I. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.
1. A. sure B. saw C. send D. sit
2. A. new B. sew C. few D. knew
3. A. image B. arcade C. take D. days
4. A. plays B. looks C. wants D. helps
5. A expensive B event C essay D except
II. Chọn ý A, B, C hoặc D để hoàn thành các câu sau.
6. I bought this dress at the _____________ on Hang Bai street.
A. clothes’ store B. store of closes C. clothes store D. closing store
7. Isn’t it easy to learn English well ? - _______________________________
A. No, it is B. No it does not C. Yes, it is D. Yes. It does
8. There are two restaurants in the town and _______________ of them are extremely old.
A. each B. all C. both D. most
9. My funny story made the whole class ___________________
A. smile B. laughing C. laugh D. crying
10.Nam spends ___________ time playing video games.
A. a few B. a little C. many D. any
11. Her sister prefers this book _______________ that one
A. into B. than C. more than D. to
12. Lan did not know the world . Hoa didn’t ___________________________
A. so B. neither C. either D. too
13. The boss wants his ______________________ to type some letters.
A. secretary B. novelist C. journalist D. musician
14. If he eats all that food, he eats ___________________
A. quite much B. too many C. quite many D. too much
15. Mr Robinson speaks Vietnamese very __________________
A. skillfully B. good C. fluently D. best

III. Chia động từ trong ngoặc ở thì thích hợp.
16 + 17. Jonh (watch) ___________ TV when his friend (ring) _________ him up last night.
18+ 19. You (be) ____________ able to speak English better if you (learn) __________ harder.
20. How much time do you spend (watch) _____________ TV every day ?
21+22. Nam (not visit) ___ the museum with his class last Sunday because he (catch) ____ a
cold.
23 + 24. Boys like (play) _____ marbles or catch while girls enjoy (skip) ______ rope or
chatting.
25. Keep silent, please.Our teacher (explain) ______________ the lesson.

IV. Điền một giới từ thích hợp để hoàn thành câu.
26. In a game of singles, two players play ________________ each other.
27. I’m not very fond ________________ detective stories.
28. Margarine is different ________________ butter.
29. His parents are very strict ________________ him.
30. Many people take part ________________ jogging every morning.
31. We’d like a walk instead _______________ riding a bike.
32. Huy is very good ______________ fixing things.
33. They study and listen to music _______________ the same time.
34. _______________ literature, we learn about books and write essays.
35. Will you be home ________________ dinner tonight ?
V. Sử dụng dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu.
36. Fruit juice and milk are very ____________ drinks for children. (HEALTH)
37. She has a lot of stamps in her ________________ (COLLECT)
38. Nam is the ____________ student in his class. (GOOD)
39. Mai is a good dancer so she dances very _____________ (BEAUTY)
40. We usually take part in many different ___________ at recess. (ACT)
41. This dictionary is very _________ for you to learn English. (USE)
42. There are many badminton ____________ nowadays. (COMPETE)
43. The nurse needs to know Hoa’s _______________. (HIGH)
44. English is an ____________ and important subject . (INTEREST)
45. Hoa is having a ____________ check-up. (MEDICINE)
VI. Đọc đoạn văn sau và chọn từ thích hợp để hoàn thành. (Mỗi chổ trống một từ)
My name is Nam. Last weekend, I visited the countryside ________ (46) my classmates.
The place is not very far ________ (47) our town. We came there by bus – a jorney of two hours.
On arriving there, we ________ (48) straight to our friend’s house. He is Trung whose parents
_______ (49) farmers living in the countryside. We drank coconut milk and _________ (50) a lot
of country pancakes. After that we went flying kites in a paddy _________ (51) then we went
swimming in the river near Trung’s house. We played games together.
Finally, in the afternoon we _________ (52) the countryside for the town. And reached
home at about 6 P.M. We really had a lot of fun. The countryside is wonderful to me. It has
______ (53) beautiful and interesting places than in the town.
VII. Mỗi câu có một lỗi sai ( từ hoặc cụm từ ), em hãy tìm và sửa lại cho đúng.
54. My friend doesn’t like potatoes, and I don’t like them, too.
55. There are not much good programs on television tonight.
56. I have less books in English than my classmates.
57. Where were you buy these picture books last month ?
58. My mother often eats a few fruit for breakfast.
59. Mrs Huong didn’t watch any movies last week and so did we.
60. I feel thirsty. I’d like drinking some water.
VIII. Dùng từ gợi ý viết hoàn thành câu sao cho nghĩa câu trên không đổi
61. Listening to music is more interesting than watching TV.
 I prefer ____________________________________________________________
62. How heavy is the chicken ?
 What ______________________________________________________________
63. We have a two - month summer vacation.
 Our summer vacation lasts ________________________________________________
64. You shouldn’t forget to write to your parents.
 You’d ________________________________________________________________
65. Nam didn’t pass the final examination because of his laziness.
 Because Nam ___________________________________________________________
IX. Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh.
66. Ba / to / go / school / foot / a week ago.
___________________________________________________________________________
67. your father / watch / TV / room / the moment ?
___________________________________________________________________________
68. Last night / we / do / homework / 7.00 / and / go / bed / 9.30.
___________________________________________________________________________
69. Hoa / buy / new bicycle / next week.
___________________________________________________________________________
70. Why / they / not / go / work / bus / every day ?
___________________________________________________________________________


-------------- The end --------------
Sở GD – ĐT Quảng Nam ĐÁP ÁN - BIỂU ĐIỂM ĐỀ THI CHỌN HSG 7
Phòng GD – ĐT Núi Thành Môn Tiếng Anh - lớp 7. Thời gian 60 phút
TỔNG ĐIỂM : 20
Câu I: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
1 2 3 4 5
A B A A C
Câu II: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
D C C C B D C A D C
Câu III: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm
16.17. was watching – rang 21.22. didn’t visit – caught 25. is explaining
18.19. will be - learn 23. playing
20. watching 24. skipping
Câu IV: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
against of from with in of at at in for
Câu V: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
36 37 38 39 40 41 42 43
healthy collection best beautifully activities useful competitions height
44. interesting 45. medical
Câu VI: 2,4 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
46 47 48 49 50 51 52 53
with from went are ate field left more
Câu VII: 2,1 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
54 55 56 57 58 59 60
too - either much - Less - Were - did A few – a So - neither Drinking –
many fewer little to drink
Câu VIII: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
61. I prefer listening to music to watching TV
62. What is the chicken’s weight ?
63. Our summer vacation lasts two months
64. You’d better not forget to write to your parents
65. Because Nam was lazy, he didn’t pass the final examination.
Câu IX. 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm
66. Ba wanted to go to school on foot a week ago
67. is your father watching TV in the room at the moment ?
68. Last night we did our homework at 7.00 and went to bed at 9.30
69. Hoa will buy a new bicycle next week
70. why don’t they go to work by bus every day ?
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản