Đề thi học sinh giỏi huyện môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2009-2010)

Chia sẻ: dinhluyen2704

Đề thi chính thức của Phòng GD và ĐT Phước LOng năm 2009-2010. Thời gian làm bài là 90 phút không kể thời gian phát đề.

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi huyện môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2009-2010)

Dinhluyen.270479@gmail.com
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI HUYỆN LỚP 9
BÙ GIA MẬP THCS NĂM HỌC 2009-2010
Môn: Tiếng Anh
Thời gian: 90 phút ( không kể thời gian giao đề)
ĐỀ THI CHÍNH THỨC Ghi chú : Đề thi có 5 trang thí sinh làm bài vào giấy thi
Khóa ngày 03/04-02-2010
Họ và tên thí sinh………………………………................................................................. Số báo danh.................................
Học sinh trường ……………………………….................................................................………………………………....................
============================================================================

Giám thị 1……………………………….........................................................Chữ ký........………………………………...............
Giám thị 2……………………………….........................................................Chữ ký........………………………………...............
============================================================================


Phần 1: Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. (01 mark/each).
1. A. few B. new C. threw D. knew
2. A. teach B. deaf C.reach D. team
3. A. walked B. filled C. died D. played
Phần 2: Chọn từ có vị trí trọng âm khác vị trí với những từ còn lại ( 01 mark/ each).
4. A. remote B. wander C. website D. widely
5. A. communicate B.experience C. embroidery D. inspiration
Phần 3: Chọn những phương án thích hợp (a, b, c, hay d) để hoàn thành yêu cầu của câu
( 01 mark/ each).
6. _________ of the students in her class could finish the assignment yesterday.
A. Neither B. None C. Either D. Not much
7.” How long with you been with the company?” “ I________there for two years”
A. will work B. was working C. worked D. have worked
8. The teacher _________the class into groups of three.
A. shared B. turned C. changed D. divided
9. They came and inforned us ___________ their dicision.
A. about B. with C. for D. on
10 It’s late It’s time __________home.
A. we go B. we must go C. we went D. we’d go
11. Sally turned in her report, _______________?
A. does she B. doesn’t she C. did she D. didn’t she
12. No one died in the accident, ____________?
A. is he B. isn’t he C. did they D. didn’t they
13. I finally finished ____________at 7.00 pm and served the dinner.
A. cooking B. being cook C. to cook D. to be cooked
14. My uncle __________you met yesterday is a lawyer.
A. whose B. whom C. which D. that
15. The pencil _________I am writing is make in China.
A. with which B. by which C.which D.that
16. My parents get up very early this morning ___________ pack the car for our journey.
A. so that B. in order to C. because D. in case
17. I know I can ___________on my friends to help me.
A. depend B.devide C. carry D. call
18. What a pity! Lan can’t come with us. We all wish she ____________.
A. would B.could C. should D. can
Dinhluyen.270479@gmail.com
19. Like Vietnam, Malaysia is a ___________country.
A. tropical B. tropic C. tropics D. Tropically
20. Did he __________ live in the country when he was young.
A. use to B. used to C. get used to D. be used to
21. Neither the students nor the teacher ____________come.
A. have B. has C. is D. are
22. “ Susan, what would you ___________do tomorrow evening ?”
A. like B. rather C. better D. ought to
23. “Someone is knocking at the door. __________ it be Mary?”
-“ It ____________Mary. To my certain knowledge she is in Moscow.”
A. May/isn’t B.Could/can’t be C. Is/can’t be D. might/ may not be
24. What beautiful eyes ___________!
A. does she have B. she has C. has she D. she doesn’t has
25. Make exercise is a part your daily____________.
A. regularity B. chore C. routine D. frequency
26. __________the storm, the ship couldn’t reach its destination on time
A. In case of B. In spite of C. Because of D. But for
27. He completely _________with what I said.
A. accepted B. complained C. agreed D. argued
28. I finished my homework a few day ahead ___________the deadline
A. of B. to C. by D. at
29. He hurried __________he wouldn’t be late for work.
A. since B. as if C. unless D. so that
30. If she __________rich , she would travel around the world.
A. would be B. is C. has been D. were
31. Mary was the last applicant ______________.
A. to be interviewed B. to be interviewing
C. to interview D. to have interviewed
32. The cat was __________to wait for the mouse to come out of its hole.
A. patient enough B. so patient C. enough patient D. too patient
33. When _________a dictionary, you need to be able to understand th symbols and the
abbreviations it contains.
A. using B. having used C. to use D. use
34. How can I know__________book is yours? They are so alike.
A. what B. which C. this D. the
35. If I ________you, I ____________some rest before th game tomorrow.
A. am/ will take B. was/would take
C. would be/ would take D. were/ would take
36. You’ ve never been to Nha Trang,________________?
A. have you B. haven’t you C. you have D. you haven’t
37. The smaller the room is, The ________furniture it need.
A. fewer B. smaller C. less D. more
38. Who is the ____________of the three girls.
A. pretty B. prettier C. more pretty D. prettiest
39. The secretary to ____________I talked didn’t know where the meeting was.
A. Whom B. which C. that D. who
40. I have to be present at eight o’clock and so __________.
A. are you B. do you C. have you D. you do
41. He was offered the job _________his qualifications were poor.
Dinhluyen.270479@gmail.com
A. despite B. even though C.in spite D. whereas
42. It was raining very __________, so I took an umbrella.
A. wet B. badly C. hard D. firmly
43. Hurry up or you’ll be late ____________school.
A. on B. in C. to D. for
44. May I introduce you ___________Mrs Brown.?
A. for B. with C. to D. of
45. ___________the students in my class enjoy taking part in social activities.
A. Most of B. Most C. Many D. The number of
Phần 4: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc ( 01 mark/ each)
A. I’m sorry. I ( 46.not, finish)……………………………….. this work yet.
B. They like(47.chat) ……………………………….. .. They use the internet very often.
C. I(48.have) ………………………….. .a phone call while I (49.surf) ……………………the web yesterday.
D. The house where the dead man was found is being guarded by the police to prevent it from
(50.enter) ……………………………….. .
E. Mrs Paker (51. be) ……………………………….. . a teacher of English for twenty nine years. She first
(52.start) ……………………………….. . teaching English at a small school in the countryside. After(53.
teach) ……………………………….. .there for ten years, She (54. move) ……………………………….. .to a big city.
F. They have lived in that house since it (55.build) ……………………………….. .
Phần 5: Mỗi câu sau đây đều có 1 lỗi sai. Hãy t ìm lỗi sai đó và sửa lại cho đúng
( 01 mark/ each).
56. She wishes she will go to the party with her sister tomorrow.
A B C D
57. I seldom visit art gallaries. I am not interesting in art.
A B C D
58. In the past, Jeans wore mostly by working people.
A B C D
59. He left for Londan last year. Nobody saw him since then.
A B C D
60. How wonderful! I’m amazing that I could win the first prize
A B C D
Phần 6: Điền vào chỗ trống bằng dạng đúng của từ cho được in đậm

61. Are you fond of __________________beauty Nature
62. She will make _________________for us to see that famous singer Arrange
63. Mrs Smith is a good ____________________ Cook
64. He ______________gets letters from people who have read his book Regular
65. I want to ____________ this cake into 4 parts division
Phần 7: Điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau bằng một từ thích hợp( 01 mark/
each)
It is not easy for adult students of learning English to improve their pronunciation. Unlike children,
adults often find it hard to change the(66) _____________they speak. This is why adults have
(67)___________ difficulties in pronunciation than the children. There (68) ______ several things
that international students of English can do to (69)____________
Their pronunciation and to learn(70)________________ well. They can join an English
pronunciation class or practice speaking __________listening to English(72)__________ speakers
as much as possible. Watching TV programs in English is also a good way (73) ________
Dinhluyen.270479@gmail.com
improving your pronunciation. The best way to improve your(74)__________ is to learn English in
an English speaking country (75) _______ you can learn the language as well as its culture.
Phần 8: Chọn phương án thích hợp( a, b,c day d) để hoàn thành đoạn văn sau. ( 0.5 mark/
each)
Radar is an electonic device that can “see” great distance(76)________ fog, rain, snow,
clouds and darkness. It can find nad accurately(77)________ missiles, air-craft, ships, cities,
rainstorms and mountains. Radar uses radio waves (78) _________light waves, which the human
eye uses in seeing. This (79)________ it likely for radar to locate many kinds of objects at great
distances (80) ________ eye can see. Radar became an (81)_______ milatary device during world
world II. Today networks of radar look out stations guard the United States and Canada 24 hours a
day (82)_________ long-range missiles and airplanes. Patrol planes and ships search the oceans
(83)___________ radar for hostile ships and air-crafts. Airports use radar to (84) _________ planes
safely to earth in fog or storms. Radar helps weathermen warn of (85)__________ hurricanes and
tornadoes.
76. A. despite B. despite of C. although D. eventhough
77. A. locate B. locating C. located D. location
78. A. instead B. instead of C. in spite of D. despite of
79. A. make B. makes C. do D. does
80. A. more than B. than C. that D. as
81. A. import B. importance C. important D. importantly
82. A. against B. for C. to D. with
83. A. by B. with C. on D. at
84. A. guiding B. guide C. scouting D. scout
85. A. approach B. approached C. to approach D. appoaching

Phần 9: Dùng các từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. ( 2
marks/ each)
86. Barbara cooks better than Mike does.
 Mike doesn’t ______________________________________________________________.
87. She asked, “ How many Japanese students are there in your class, Tom? “
 She asked Tom_____________________________________________________________.
88. I don’t find it difficult to get up early in the morning.
 I am used to________________________________________________________________.
89. Would you please give me a hand?
 Would you mind____________________________________________________________?
90. I can’t understand him because he speaks so quickly.
 If he didn’t ________________________________________________________________.
91. Although he took a taxi, he arrive late for the concert.
 In spite of ________________________________________________________________.
92. The suitcase is so heavy that I can’t carry it.
 It is such__________________________________________________________________.
93. Why don’t you ask her yourself?
 I suggest__________________________________________________________________.
94. How long is it since you last saw Mary?
 When ____________________________________________________________________?
95. The fight to Moscow lasted three and a half hours.
It took_______________________________________________________________________.
Dinhluyen.270479@gmail.com

______________________THE END__________________________


PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BÙ GIA MẬP
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ HSG HUYỆN NĂM HỌC 2009-2010
Phần 1: Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. (01 mark/each).
1. C. threw 2. B. deaf 3. A. walked
Phần 2: Chọn từ có vị trí trọng âm khác vị trí với những từ còn lại ( 01 mark/ each).
4. A. remote 5. D. inspiration
Phần 3: Chọn những phương án thích hợp (a, b, c, hay d) để hoàn thành yêu cầu của
câu
( 01 mark/ each).
6. B 7. D 8. D 9. A 10. C 11. D 12. C 13. A 14. B 15. A 16. B 17. A 18. B 19. A
20. A 21. B 22. B 23. B 24. B 25. C 26. C 27. C 28. A 29. D 30. D 31. A 32. A
33. A 34. B 35. D 36. A 37. C 38. D 39. A 40. B 41. B 42. C 43. D 44. C 45. A
Phần 4: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc ( 01 mark/ each)
46. not finish  haven’t finished 47. chat  chatting
48. have  had 49. surf  was surfing
50. enter  being entered 51. be  has been
52. start  started 53. teach  teaching
54. move  moved 55. build  was build
Phần 5: Mỗi câu sau đây đều có 1 lỗi sai. Hãy t ìm lỗi sai đó và sửa lại cho đúng
( 01 mark/ each).
56. A. will  would 57. C. interesting  interested
58. B. wore  were worn 59. C. saw  has seen 60. B. amazing  amazed
Phần 6: Điền vào chỗ trống bằng dạng đúng của từ cho được in đậm
61. Nature  natural 62. Arrange  arrangement63. Cook cook
64. Regular  regularly 65. division  divide
Phần 7: Điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau bằng một từ thích hợp( 01 mark/
each)
66. way 67. more 68. are 69. improve 70. English
71. and 72. native 73. of 74. pronunciation 75. where
Phần 8: Chọn phương án thích hợp( a, b,c day d) để hoàn thành đoạn văn sau. ( 0.5
mark/ each)
76.A 77. A 78. B 79. B 80. B
81. C 82. A 83. B 84. B 85. B
Phần 9: Dùng các từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. (
2 marks/ each)
86. Mike doesn’t cook as well as Barbara does
87. She asked Tom how many Japanese students there were in his class
88. I am used to getting up early in the morning
89. Would you mind giving me a hand?
90. If he didn’t speak so quickly, I could understand him
91. In spite of taking a taxi, he arrive late for the concert.
92. It is such a heavy suitcase that I can’t carry it
Dinhluyen.270479@gmail.com
93. I suggest you should ask her yourself
94. When did you last see Mary? When was the last time that you saw mary?
95. It took three and half hours to fly (to get) to Moscow (by air/ by plane)
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản