Đề thi học sinh giỏi huyện Thái Thụy môn tiếng anh lớp 7 năm 2012-2013

Chia sẻ: tuanhoangbank123

Các bạn học sinh và quý thầy cô tham khảo miễn phí Đề thi học sinh giỏi huyện Thái Thụy môn tiếng anh lớp 7 năm 2012-2013 để hệ thống kiến thức học tập cũng như trau dồi kinh nghiệm ra đề thi

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi huyện Thái Thụy môn tiếng anh lớp 7 năm 2012-2013

PHÒNG GD & ĐT THÁI THỤY ĐỀ KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI
Năm học: 2012 - 2013
ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN
Môn: TIẾNG ANH 7
Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

SECTION A: PHONETICS
* Tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với những từ còn lại (1,5đ)
1. A. few B. new C. sew D. nephew
2. A. orchestra B. mechanic C. children D. chemistry
3. A. changes B. lives C. apples D. comes
4. A. glasses B. houses C. classes D. dresses
5. A. serious B. sugar B. symptom D. sauce
6. A. brushed B. touched C. laughed D. amused

1. 2. 3. 4. 5. 6.

SECTION B: VOCABULARY & GRAMMAR

I. Chọn một đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành câu (6,0đ)
1. Children are…......of seeing the dentist.
A. afraid B. scared C. worried D. A&B are correct
2. How do you feel today? – I feel …… better, thanks.
A. too B. fewer C. much D. a lots
3. I didn’t see the end of the film because I ………..asleep.
A. fell B. felt C. went D. felled
4. I’d like to eat more of this cake, but it’s very............
A. fat B. fatty C. fattened D. fattening
5. I don’t want much sugar in my coffee. Just………., please.
A. little B. a little C. fewer D. less
6. "Look at that brush", she said to her mother. "Isn't it one of ....... ?"
A. our's B. ours' C. ours D. our
7. I divided the sweets ………..several children.
A. during B. between C. into D. among
8. ………people in our country earn enough for a comfortable life.
A. Most of B. The most C. Almost all the D. Mostly
9. We know that the food we eat affects our ........life.
A. whole B. all C. most D. during
25. They ..........ran away. I don’t know why.
A. very quick B. quick C. very quickly D. quickly
10. I don’t like brown rice. Haven’t you got…………….?
A. white ones B. any white C. no white D. a white
11. Don’t buy plenty of..................foods because they’re not..........for you.
A. fat/ good B. fatter/ better C. fatty/ good D. fatty/ well
12. Please ............the milk carefully. I don’t want it to boil over.
A. see B. watch C. look at D. notice
13. “Was he disappointed ?” – “ Yes, he found the movie.............”
A. boring B. boringly C. bored D. bores
1
14. Every student in those five rooms must bring..........own books to class.
A. one’s B. his C. their D. someone’s
15. Who …….you to come and see me?
A. spoke B. told C. said D. did tell
16. Mr Brown goes………work……….his car every day.
A. to/ in B. to/ by C. for/ by D. for/ in
17. In Today’s newspaper there ………….a lot of news about the earthquake.
A. have B. has C. is D. are
18. Now she is used ...........early every morning.
A. to get B. getting C. for getting D. to getting
19. No one can do it well and…………..
A. so can she B. neither can she C. she can’t, too D. she can, either
20. This letter is……….French and I can’t speak a word of French.
A. in B. with C. by D. on
21. On the table there were vegetables, bread and two large ...............
A. bowl of soup B. bowl of soups C. bowls of soups D. bowls of soup
22. Always ........ honest in whatever you do.
A. to be B. be C. are D. being
23. There are ........ girls in our class.
A. no B. not C. none D. any
24. We often go to school six days ……… week.
A. one B. a C. in a D. both A and B

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.
II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành câu (2,5đ)
1. Take these pills and you (feel)1 better then, Ba.
2. Why you (make)2 so much noise in your room, Lan?
- We (rehearse)3 a play for the school anniversary celebrations.
3. We (see)4 a movie tomorrow. You (join)5 us?
4. On my way to work I generally (meet)6 many children who (go)7 to school.
5. He (study)8 hard when he (be)9 young.
6. Mumps (be)10 a very unpleasant disease.

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.
9. 10.

III. Tìm và sửa lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở những câu sau (2,0đ)
1. Do you know when was she born?
A B C D
2. Million of foreign visitors come to Viet Nam every year.
A B C D
3. I had not to work yesterday because it was my day off.
A B C D
4. Chi usually spends two hours to do her homework.
2
A B C D
5. The table was so heavy that I could hard lift it.
A B C D
6. You look tired. You’d better staying inside at recess.
A B C D
7. The teacher, together with his students, are planting trees.
A B C D
8. The doctor measured her temperature and said that it was normal.
A B C D

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu (2,0đ)
1. Catching the common cold is………for everybody. (PLEASE)
2. Videos are also very useful in………….. (EDUCATE)
3. This lovely appartment has two bedrooms and it is……….. (FURNISH)
4. You mustn’t drive………….on busy streets. (CARE)
5. Sugar is not an………….food because we need it to live. (HEALTH)
6. Some of the………….of computer games are as young as 14 or 15. (INVENT)
7. In……….to that, my bike tires were flat. (ADD)
8. Hoa preferred to…………with her friends. (SOCIAL)

1. 2.
3. 4.
5. 6.
7. 8.


SECTION C: READING & WRITING

I. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau (2,5đ)
Ho Chi Minh was born in 1890 in Nghe An…(1)…, in the village of Kim Lien. When he
…(2)…21 years old, he …(3)…Viet Nam and travelled to Africa, England and America. After
this, he worked in a hotel in London in the early 1900s then moved to Paris in 1917. He
…(4)…six years in Paris, one …(5)…in Moscow and then moved to Guangzhou. He founded
…(6)…Indochinese Communist Party when he lived in Guangzhou. …(7)…the 1930s Ho Chi
Minh continuted to travel and after his return to Viet Nam he formed the Viet Minh in 1941.
Fours years…(8)…, he became …(9)…of the Democratic Republic of Viet Nam after Viet Nam
declared its independence. Ho Chi Minh died in Ha Noi in 1969, but he will always be
…(10)…by the Vietnamese people.

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
II. Dùng từ gợi ý sắp xếp thành câu có nghĩa (1,5đ)
1. food/ like/ lunch/ what/ would/ for/ kind/ you/ of/?
.................................................................................................................................................
2. have/ the farm/ often/ them/ vegetables/ from/ dirt/ on.
3
.................................................................................................................................................
3. cost/ local letter/ does/ Viet Nam/ how/ it/ to/ mail/ a/ in/ much/ ?
.................................................................................................................................................
4. means/a variety of/without/ anything/eating/balanced diet/ you/ much/ foods/ of/ eat/too.
.................................................................................................................................................
5. eat/ enjoy/ you/ shouldn’t/ you/ much/ can/ you/ the/ food/but/ too/ have.
.................................................................................................................................................
6. satellite/possble/from/variety/programs/with/ cable/ it’s/choose/wide/ of/ and/ to/ a/TV.
.................................................................................................................................................
III. Dùng từ gợi ý viết lại câu để nghĩa không đổi (2,0đ)
1. We couldn’t go out because the weather was so bad.
- It was such.....................................................................................................................
2. I advise you to brush your teeth at least twice a day.
- You had..........................................................................................................................
3. He is a slower and more careful driver than I am.
- He drives........................................................................................................................
4. Why didn’t you come to class last Monday?
- Why were........................................................................................................................?
5. Ba couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.
- The stomachache prevented............................................................................................
6. What’s the speed of the car?
- How ...............................................................................................................................?
7. I found driving on the left difficult.
- I wasn’t used....................................................................................................................
8. My teacher always drives very carefully.
- How carefully .................................................................................................................!

- The end -




4
PHÒNG GD & ĐT THÁI THỤY HƯỚNG DẪN CHẤM KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI
Năm học: 2012 - 2013
Môn: TIẾNG ANH 7

.........................................................................................................................................................

Điểm toàn bài: 20 điểm

SECTION A: PHONETICS

Tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với những từ còn lại:
(0,25 điểm x 6 câu = 1,5 điểm)

1. C 2. C 3. A 4. B 5. B 6. D


SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Chọn một đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành câu:
(0,25 điểm x 24 câu = 6,0 điểm)

1. D 2. C 3. A 4. D 5. B 6. C 7. D 8. C 9. A 10. B
11. C 12. B 13. A 14. B 15. B 16. A 17. C 18. D 19. B 20. A
21. D 22. B 23. A 24. B

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành câu:
(0,25 điểm x 10 động từ = 2,5 điểm)

1. will feel 2. are you making; 3. are rehearsing
4. are going to see; 5. Will you join 6. meet; 7. are going
8. studied; 9. was 10. is

III. Tìm và chữa lỗi sai trong số A, B, C hoặc D ở những câu sau:
(0,25 điểm x 8 câu = 2,0 điểm)

1. D : she was born 2. A : Millions
3. A : didn’t have 4. C : doing
5. D : hardly 6. C : stay
7. D : is 8. A : took

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu:
(0,25 điểm x 8 câu = 2,0 điểm)

1. unpleasant 2. education
3. furnished 4. carelessly
5. unhealthy 6. inventors

5
7. addition 8. socialize

SECTION C: READING & WRITING

I. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau:
(0,25 điểm x 10 câu = 2,5 điểm)

1. Province 2. was 3. left 4. spent 5. year
6. the 7. During 8. later 9. President 10. remembered

II. Dùng từ gợi ý sắp xếp thành câu có nghĩa:
(0,25 điểm x 6 câu = 1,5 điểm)

1. What kind of food would you like for lunch?
2. Vegetables often have dirt from the farm on them.
3. How much does it cost to mail a local letter in Viet Nam?
4. Balanced diet means you eat a variety of food without eating too much of anything.
5. You can eat the food you enjoy but you shouldn’t have too much.
6. With satellite and cable TV, it’s possible to choose from a wide variety of programs.

III. Dùng từ gợi ý viết lại câu để nghĩa không đổi:
(0,25 điểm x 8 câu = 2,0 điểm)

1. It was such bad weather that we couldn’t go out.
2. You had better brush your teeth at least twice a day
3. He drives more slowly and carefully than me/ I do.
4. Why were you absent from class last Monday?
5. The stomachache prevented Ba from enjoying the meal.
6. How fast is the car?
7. I wasn’t used to driving on the left.
8. How carefully my teacher always drives!

The end

- Chú ý: Không làm tròn điểm




6
7
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản