Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn 2009-2010 lớp 8

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu tham khảo Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn cấp Trung học cơ sở, giúp các em ôn luyện anh văn nâng cao hơn và tốt hơn

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn 2009-2010 lớp 8

PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP KỲ THI CHỌN HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
TRƯỜNG THCS BÙ NHO MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8
Thời gian làm bài 90 phút (không kể thời gian phát đề)
ĐỀ THI CHÍNH THỨC
Lưu ý: Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi được phát kèm cùng với đề thi này.
Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển.
===================================================================
Part I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
1. A. looked B. watched C. stopped D. carried
2. A. comment B. equipment C. improvement D. development
3. A. seat B. great C. please D. beach
4. A. sugar B. sorry C. seaside D. summer
5. A. scholarship B. chemical C. cheap D. character
Part II. Find the one choice that best completes the sentence.(10ps)
6. Mai looks ..................... her mother.
A. as B. the same C. like D. as same as
7. Some people are very selfish. They only think of.................................
A. himself B. itself C. ourselves D. themselves
8. To remember the words you ‘ve learnt, you have to ................. them often.
A. repeat B. revise C. replace D. rewrite
9. Some of the products are at cheaper...............................
A. prices B. costs C. prizes D. charges
10. The water was rising____________.
A. fast B. slow C. fastly D. lovely
11. Sally ____________him to come home early.
A. tell B. told C. say D. ask
12. You must improve your spelling.
A. make something better B. become better
C. make something worse D. become worse
13. It can be dangerous to feed the animals _________.
A. by hand B. in hand C. to hand D. on hand
14. How much do they ________you to repair your wrist-watch.
A. earn B. pay C. wage D. charge
15. After the meeting was over he was able to ________ his tie and begin to relax.
A. loose B. loosen C. tight D. lose
16. His parents made him ___________late at night to do his homework.
A. to stay B. staying C. stayed D. stay
17. All my friends agreed to come _________from Jane.
A. only B. accept C. except D. apart
18. Physics______ my favourite subject.
A. are B. is C. was D. have been
19. Either you or I ______ wrong.
A. am B. is C. are D. were
20. Jane doesn't spend much money______ clothes.
A. over B. about C. at D. on
21. She was very surprised________ the grade she received.
A. at B. on C. of D. about
22. You may write________ pencil.
A. with B. by C. in D. on
23. My sister has a ________ baby.
A. two- months-old B. two-month- olds
C. two-months-olds D. two-month-old

Page 1 of 4
24. It is______ day that travel advisories have been issued for most of the major highways.
A. such snowy B. so snowy
C. such a snowy D. such snowy a
25. The student will have_______ tomorrow morning 18.
A. a two- hours class B. a class of two hour
C. two hours of class D. a two- hour class
26. I prefer to go by car ________________.
A. than go by bus B. to go by bus
C. rather go by bus D. rather than go by bus
27. Swimming in polluted water can _________health problems.
A. cause B. arise C. result D. make
28 He doesn't get up early on Sundays. He gets up_______
A. late B. lately C. slowly D. hardly
29. He was a friendly waiter. He spoke to the writer_______
A. friendly B. as friends C. like friends D. in a friendly way
30. I don’t intend _________ there.
A. live B. living C. to live D. to have lived
31. What are you ……………? - My pen, I’ve lost it.
A. looking B. looking for C. looking after D. looking at
32. Who is going to ………………the phone ?
A. reply B. respond C. answer D. pick
33. There were ………………..flowers that I couldn’t dicide what to buy.
A. so many B. so few C. so little D. so much
34. Everyone has _________own right
A. her B. his C. their D. our
35. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp…………………
A. collecting B. collector C. collect D. collection
36. You are always late. You need a(n) _________ to wake you up earlier.
A. alarm clock B. watch C. answering machine D. clock
37.The flight __________ at 6.00 has been delayed.
A. leave B. leaves C. leaving D. left
38. Thank you very much .................... the Christmas gift .
A. of B. with C. for D. about
39. ………….. she plays the piano!
A. How well B. How good C. What well D. What good
40. Will you pick me...................after the party?
A. on B. over C. up D. through
Part III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in
CAPITAL at the end of each sentence. (1.5 pts)
41. The child should be punished of his bad _________________. (BEHAVE)
42. __________________, dark clouds appeared and it began to rain. (FORTUNATE)
43. By recycling we can save ___________resources. (NATURE)
44. They had an _________________ Christmas vacation. (ENJOY)
45.He is _________________he often makes other laugh . ( HUMOR )
46.It’s _________________ to eat sugar and fat. (HEALTH)
47. The _________________she gave last night was marverlous. ( PERFORM)
48. Some stamp________________are beautiful. (COLLECT)
49. She often drives very________________She has had 3 accidents this year. (CARE)
50. Thu was absent from class two days ago because of her_______________ (SICK)
Part IV. Each sentence has a mistakes find and correct it .
51. He said that his mother was a good cooker.
A B C D
52. This time last Monday we took the final test .
Page 2 of 4
A B C D
53. The house build in the nineteenth century
A B C D
54. He wasn’t go to school yesterday morning because he had a toothache
A B C D
55. Five million dollars aren’t enough for the victims in the floods
A B C D
56. She spent her free time visit galleries and museums in the city
A B C D
57. Would you like me helping you with your homework?
A B C D
58. I asked Sara drive me to the station.
A B C D
59. Do you mind take the book back to the library for me?
A B C D
60. He is always complaining noisy about their living condition in this town.
A B C D
Part V. Give the correct form or tense of the verbs in the blanks.
a. My uncle (61)(not/ be) _________ out of his house since he (62)_________ (buy)a color TV.
b. Tell him(63) (bring) _________ his bike inside.
c. How long you (64) (know) _________ Mrs Chi?
I (65) (know ) _________ her for five years.
d. Would you mind if I(66) (take) _________ you a cup of coffee?
e. Mary spent hours(67)( repair ) _________her bike.
f. They’d rather (68) (walk) _________ than (69)(go) _________ by car.
g. They advised him (70) ( not/ cross ) _____________the street against the red lights.
Part VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanks:
For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole
idea quite terrifying, (71) ................. flying is no more dangerous (72) ......................any other form
of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident
occurs (73) .................taking off and landing when a (74) ......................decisions are vitally
important.
The people (75) ............. job it is to look (76)........... the passengers, the stewards and
stewardnesses play an important part in helping passengers to (77)................ safe and
comfortable. Indeed for many passengers being (78) .............such care of is all part of the total
experience. (79) ........... other form of travel involves waiting for people in quite the same
(80) ................ , with food, drink, newspapers, magazins, music, and even video films.
71. A. Although B. too C. and D. because
72. A. with B. as C. then D. than
73. A. for B. during C. while D. through
74. A. leader’s B. chief’s C. driver’s D. pilot’s
75. A. whose B. which C. their D. that
76. A. for B. up C. after D. round
77. A.feel B. rest C. experience D. lie
78. A. given B. kept C. shown D. taken
79. A. Any B. No C. All D. Not
80. A. way B. kind C. sort D. part
Part VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage.
I have just_________ (81 ) a letter from my brother, Dave. He is in Australia. He has been
there_________ (82 ) six months. He is an engineer. He is _________ (83 ) for a big farm and he
has visited a _________ (84 ) of different places in Australia. He has just bought _________ (85 )
Page 3 of 4
Australian car and he has _________ (86 ) to Alice Spring, a small town to the center of Australia.
He _________ (87 ) soon visit Darwin. From _________ (88 ), he’ll fly to Perth. My brother has
_________ (89 ) been abroad before, so he _________ (90 ) this trip very exciting.

Part VIII. Use the given words to make complete sentences.
91. Linh/ parents/ proud/ him/ because/ he/ always/ get/ good marks.
.......................................................................................................................................................... ...................................................
.......................................................................................................................................................... ...................................................
92. We/ very interested/ play/ soccer/ when/ live/ countryside.
.......................................................................................................................................................... ...................................................
.......................................................................................................................................................... ...................................................
93. I/ not talk/ uncle/ since/ he/ buy/ new house/ city center.
.......................................................................................................................................................... ...................................................
.......................................................................................................................................................... ...................................................
94. The Browns/ buy/ lot/ food/ because/ they/ go/ have/ party.
.......................................................................................................................................................... ...................................................
.......................................................................................................................................................... ...................................................
95. It/ only/ small car/ so/ there/ not/ enough room/ all/ us.
.......................................................................................................................................................... ...................................................
.......................................................................................................................................................... ...................................................

Part IX. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
96. They will show the time machine to the public when they finish it.
 The time machine ........................................................................................................... ..................................................
97. I would like you to help me to put the chairs away.
 Do you mind .........................................................................................................................................................................?
98. People speak English and French in Canada.
 English and French ....................................................................................................... ....................................................
99. She said, “I’m living in Hai Duong now”
 She said ....................................................................................................... ..........................................................................
100. I last saw Hung six months ago.
 I haven’t.................... .................................................................................................................... ..........................................
101.He’d rather play football than tennis.
 He prefers................................................ ............................................................................... ................................................
102.It is such good weather that they are going for a picnic.
 The weather............................................................................ .............................................. .................................................
103.He made his children study hard
 He forced .................................................................................... ....................................... ................................................... 104. He is
the most intelligent student in my class.
 Nobody.................................................................................... ....................................... ..........................................................
105.Somebody repaired his car yesterday.
 He had...................... .............................................................................................................. ..................................................




=================================The end========================================



Page 4 of 4
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8
Part I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
1. D 2. A 3. B 4. A 5. C
Part II. Find the one choice that best completes the sentence.(10ps)
6.C 7. D 8. B 9. A 10. A
11. B 12. A 13. A 14. D 15. B
16.D 17. D 18. B 19. A 20. D
21. A 22. C 23. D 24. C 25. D
26.D 27. A 28. A 29. D 30. C
31. B 32. C 33. A 34. C 35. B
36.A 37. B 38. C 39. A 40. C
Part III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in CAPITAL at the
end of each sentence. (1.5 pts)
41. behaviour/ behavior 42. unfortunately
43. natural 44. enjoyable
45. humorous 46.un healthy
47. performance 48. collection
49. carelessly 50. sickness
Part IV. Each sentence has a mistakes find and correct it .
51. D cooker  cook 52. C took  were taking
53. B build  was built 54. A wasn’t  didn’t
55. B aren’t  isn’t 56. C visit  visiting
57. C helping  to help 58. B drive  to drive
59. B take  taking 60. B noisy  noisily
Part V. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.
61. hasn’t been 62. bought 63. to bring 64. have you known 65. have known
66. took 67.repairing 68. wal k 69. go 70. not to cross
Part VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanket:
71.A. although 72.A. than 73.A. while 74.D. pilot’s 75.A. whose
76.C. after 77.A.feel 78.D. taken 79.B. No 80.A. way
Part VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage.
81received 82.for 83. working 84. lot 85 an
86 been 87 will 88. there 89. never90. found
Part VIII. Use the given words to make complete sentences.
91. Linh’s parents are very proud of him because he always get good marks.
92. We were very interested in playing soccer when lived in the countryside.
93. I have not talked with my uncle since he bought a new housein the city center.
94. The Browns has bought/ have bought a lot of food because they are going to have a party.
95. It is only a small car, so there is not enough room for allof us.
Part IX. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
96. The time machine will be shown to the public when they finish it
97. Do you mind helping me to put the chairs away?
98. English and French are spoken in Canada
99. She said she was living in Hai Duong then
100. I haven’t seen Hung for 6 months
101. He prefers to play football rather than play tennis. / He prefers playing football to playing tennis
102. The weather was so good that they are going for a picnic
104. Nobody in my class is as intelligent as him/ he s
103. He forced his children to study hard
105. He had someone rapair his car yesterday/ he had his car repaired yesterday.




Page 5 of 4
PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP KỲ THI CHỌN HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
TRƯỜNG THCS BÙ NHO MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8
Thời gian làm bài 90 phút (không kể thời gian phát đề)
ĐỀ THI CHÍNH THỨC

Họ và tên học sinh ………………………………………………
Lớp……………
==============================================================
PHIẾU TRẢ LỜI
Part I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1………..….. 2………….….. 3…………….. 4……………... 5………..……..
Part II. Find the one choice that best completes the sentence.(10ps)
6………….. 7………….. 8………….. 9………….. 10…………..
11………….. 12………….. 13………….. 14………….. 15…………..
16………….. 17………….. 18………….. 19………….. 20…………..
21………….. 22………….. 23………….. 24………….. 25…………..
26………….. 27………….. 28………….. 29………….. 30…………..
31………….. 32………….. 33………….. 34………….. 35…………..
36………….. 37………….. 38………….. 39………….. 40…………..
Part III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in
CAPITAL at the end of each sentence. (1.5 pts)
41. ……………………………………………..(BEHAVE) 42. …………………………………....…….……FORTUNATE)
43. ……………………………………..………(NATURE) 44. ………………………………….…………….(ENJOY).
45. ……………………………………...…… ( HUMOR ) 46. ………………………………………….…… (HEALTH)
47. …………………………………………… ( PERFORM) 48. ………………………………………….…… (COLLECT)
49. ……………………………………..………(CARE) 50. _…………….………………………………… (SICK)
Part IV. Each sentence has a mistakes find and correct it .
51…………………………………………………….…… 52. …………………………………………………….……
53. …………………………………………………….…… 54. …………………………………………………….……
55. …………………………………………………….…… 56.…………………………………………………….……
57. …………………………………………………….…… 58. …………………………………………………….……
59. …………………………………………………….…… 60. …………………………………………………….……
Part V. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.
(61)(not/ be) ………………………………………………(62)(buy) …………………………………………………….……
(63) (bring) …………………………………………………(64) (know) …………………………………………………….
(65) (know ) ………………………………………………(66) (take) ……………………………………………………….
(67) ( repair ) ……………………………………………(68) (walk) …………………………………………………….…
(69) (go) …………………………………………………….(70) ( not/ cross ) ………………………………………………
Part VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanket:
71. ……………………………………………… 72. ………………………………………………
73. ……………………………………………… 74. ………………………………………………
75. ……………………………………………… 76. ………………………………………………
77. ……………………………………………… 78. ………………………………………………
79. ……………………………………………… 80. ………………………………………………
Part VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage.

Page 6 of 4
81. ……………………………………………… 82. ………………………………………………
83. ……………………………………………… 84. ………………………………………………
85. ……………………………………………… 86. ………………………………………………
87. ……………………………………………… 88. ………………………………………………
89. ……………………………………………… 90. ………………………………………………
Part VIII. Use the given words to make complete sentences.
91. Linh/ parents/ proud/ him/ because/ he/ always/ get/ good marks.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
92. We/ very interested/ play/ soccer/ when/ live/ countryside.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
93. I/ not talk/ uncle/ since/ he/ buy/ new house/ city center.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
94. The Browns/ buy/ lot/ food/ because/ they/ go/ have/ party.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
95. It/ only/ small car/ so/ there/ not/ enough room/ all/ us.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
Part IX. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
96. They will show the time machine to the public when they finish it.
 The time machine ........................................................................................................... ..................................................
97. I would like you to help me to put the chairs away.
 Do you mind ........................................................................................................................................................................?
98. People speak English and French in Canada.
 English and French ....................................................................................................... ....................................................
99. She said, “I’m living in Hai Duong now”
 She said ....................................................................................................... ..........................................................................
100. I last saw Hung six months ago.
 I haven’t.................... .................................................................................................................... ..........................................
101.He’d rather play football than tennis.
 He prefers................................................ .............................................................................. ................................................
102.It is such good weather that they are going for a picnic.
 The weather............................................................................ ............................................. .................................................
103.He made his children study hard
 He forced .................................................................................... ....................................... ................................................... 104. He is
the most intelligent student in my class.
 Nobody.................................................................................... ....................................... ..........................................................
105.Somebody repaired his car yesterday.
 He had...................... .............................................................................................................. ..................................................




Page 7 of 4
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản