Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 20009-2010 lớp 6

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tham khảo tài liệu 'đề thi học sinh giỏi môn anh văn năm 20009-2010 lớp 6', ngoại ngữ, anh ngữ phổ thông phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 20009-2010 lớp 6

Bu Nho secondary school                               THE WRITTEN EXAMINATION 
Full name:…………………………………….              FOR CHOOSING GOOD STUDENTS
Class : 6 A…………                                                             Subject: English
                                                                                                              Time   : 90 minutes


MARKS TEACHER’S REMARKS GT 1 GT 2 GK




I/ Choose the best options to complete the statements.(30 marks)
  1.……………….your teacher?­ Yes, she is very beautiful.
a.Do you like b.Do you want c.Would you like d.How do you like
       2.How………………kilos of  beef does she want?
a.many b.much c.often d.about
       3.I need some tea. Please give me a……………… of tea.
a.bottle b.bar c.tube d.packet
    4. His father is waiting……………... a bus.
a.to b.of c.for d.at
5.Is there any……………….in the bottle?­ Yes, there is some.
a.peas b.carrots c.sugar d.beans
6.Does your brother………………..any games?­ No, he doesn’t.
a.play b.plays c.playing d.to play
7.I don’t like vegetables but my sister……………………
a.do b.likes c.does d.would like
8.Would you like some apples, Lan?­No,……………..I’m full.Thanks!
a.I wouldn’t b. I don’t c. I’m not d.I don’t like
9.How do they want ………………to work?­ By minibus.
a.to go b.to travel c.to walk d. Both a and b
10…………………………….tonight?­ Nothing.
a.What are you doing b.What do you do
c.What are you going to do d. Both a and b
11.My grandparents are old, they don’t like……………..because it’s very cold.
a.summer b.fall c.spring d.winter
12. He usually goes swimming once………………………..
a.the week b.a week c.all weeks d.in the week
13.The room of my parents is small. “The room of my parents” means:
a.my room’s parents b.my parents’s room
c.my parents’ room        d.my room’parent
14.How…………..oranges would you like?­ Six, please. And …………..tea.
a.much/some b.many/any c.much/any d.many/some
15. Does Mary like …………….?­ Yes, she goes jogging every morning.
a.jog b.to jog c.jogs d.jogging
16. The children are  playing………………..the garden.
a.in b.on c.under d.at
17. They often eat……………….ice­cream after dinner.
a.some b.any c.a d.an
18.We go there by car and they go…………foot.
a.on b.by c.to d.with
19.How much is a bowl of noodles?­……………..five thousand five hundred dong.
a.They are b.It is c.It has d.There is
20.He is…………….English at a big school.
a.teach b.teaches c.teacher d.teaching
21.I want a ……………..of orange juice.
a.can b.box c.tube d.bar
22. I’d like some meat, please. How much……………………………?
a.do you like b.do you want c.you’d like d.you need
23. They are going to stay ……………….their grandparents in the country.
a.in b.to c.at d.with
24. It’s a lovely day! Let’s……………….to the beach.
a.go b.to go c.going d.we go
25.Listen! ………………to your sister?
a.Who is going to talk b.Who talks
c.Who does talk d.Who is talking
26. ………………….go to the zoo?­ That’s a good idea!
a. What do we b. Would we like to c.Why don’t we d.Are we going to
27.The weather is……………………today.
a.blue b.nice c.green d.red
28. …………………are you going to stay with?­ My sister and my brother.
a.Who b.Where c.How d.How long
29.There are four seasons …………a year……………are they?
a.in/Which b.at/What c.in/What d.on/Which
30.Which cinema…………………………………?
a.do you want to go to b.do you want to go it
c.you want to go d.do you want to go
II/ Choose the word that has the underlined part pronounced differently?(5 marks)
31.  a.lamp b.table c.family d.bag
32. a.copy b.post c.body d.orange
33. a.weak b.head c.heavy d.breakfast
34. a.bean b.please c.near d.read
35. a.skip b.swim c.fried d.milk
III/  Choose the word or the phrase that are not correct(5 marks)
36.I like watching TV.There are a good film on TV tonight.
            A                         B                      C            D
37. What is he often do when it’s hot?
 A    B                     C       D
38.How much rooms are there in the new house?
         A                    B        C       D
39. I’m very thirsty. I like  some apple juice.
A              B           C     D
40. How many childs does your sister have?
         A           B    C                        D
IV/ Find the word which is not the same with the others in a group.(5 marks)
41. a.bed b.window c.table d.chair
42.  a.oranges b.apples c.bananas d.flowers
43. a.day b.week c.month d.holiday
44. a.summer b.fall c.winter d.fly
45.  a.leg b.foot c.finger d.toe
V /Read the passage  carefully then write T for true statements and  F for false statements.(5 marks)
( Đọc đoạn văn sau đó viết T cho câu đúng và F cho câu sai)
Minh  and her friends are going to camp for four days in SAPA.Vui is going to bring a tent and some 
food. Lan is going to bring a ball to play volleyball. Ly is going to bring her camera to take some 
photos. Nga and Mai are going to bring some drinks. They take some orange juice. They don’t take 
iced tea because it’s cold. They also take some food. Their favorite food is chicken, lettuces and 
tomatoes. Vui’s mother helped them to arrange food and drink for their camping.They are going to 
stay in a small hotel.They leave their house at 6 o’clock.


Statements True False
46.Minh and her friends are going to camp for four days. 
47.Lan is going to bring a basket to play volleyball.
48.Nga and Mai don’t take iced tea because it’s cool.
49.Vui’s mother helped them to arrange food and drink.
50.They go to SAPA at 6 o’clock.


VI/ Đặt câu hỏi cho phần bị gạch chân ở mỗi câu (10 điểm)
51. She is cooking meal in the kitchen.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
52. I’d like some milk and vegetables.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
53.  Miss Nga  is teaching English at a secondary school.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
54.Nam never flies a kite.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
55. I have Math and Literature on Monday and Thursday.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
56. He goes to the cinema once a week.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
57. My sister is in grade 6.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
58. Mai always has dinner at seven o’clock.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
59. My brother wants a glass of lemon juice.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
60. Linh has milk and eggs for her breakfast.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
VII/ Viết lại câu với nghĩa không đổi (5 điểm)
61. What time does she go to work?
=>When………………………………………………………………………………………………………
………………………
62. She likes noodles.
=>Her 
favorite…………………………………………………………………………………………………………
……………
63. What is the price of these apples?
=> How 
much……………………………………………………………………………………………………………
…………
     64. The car is blue.
=> It 
is………………………………………………………………………………………………………………
…………………
     65.It’s often hot in the summer. 
=> It’s 
never……………………………………………………………………………………………………………
…………
VIII. Chia hình thức đúng của các động từ trong ngoặc. (10 điểm)
66. I (be) …………………………………at school at the weekend
      67.Where(be)……………………………. your children ?
      68. Look! The girl ( come)……………………………..............
      69.My life is so boring. I just (watch)………………….TV every night.
      70. The children (play)……………….......................badminton in the yard now.
      71.We(see) …………………………………the movies tonight.
      72.Where is Nam?­ He(watch)……………………TV in his room at the moment.
      73.What…………………..she(do)……………………..this weekend?
      74.My best friend (write)……………………………to me every week. 
      75.I (stay)……………………………........there for two days when I come there.
IX/ Đọc đoạn văn sau đó trả lời các câu hỏi bên dưới (10 điểm)
Hien and Hoa are students. They live in Viet Nam. There are four seasons in a year in their 
country.  They   are   spring,  summer,  fall   and   winter.  In   the   spring,  the   weather  is   usually  warm. 
Sometimes it is cold, but not very cold. There are many flowers in this season. After spring, it is the 
summer. In the summer, the days are long and the nights are short. They often go on vacation in the 
summer. Fall is nice season. The weather is often cool. In the winter, it is usually very cold. The days 
are short and the nights are long. They always wear warm clothes in the winter.
Questions:
76.How many seasons are there in their country? What are they?
=>………………………………………………………………………………………………………………

………………………

77.What is the weather like in the spring?
=>………………………………………………………………………………………………………………

………………………

78.What do they often do in the summer?
=>………………………………………………………………………………………………………………

………………………

79.Are the days long or short in the winter?
=>………………………………………………………………………………………………………………

………………………

       80.  What do they always wear in the winter?

=>………………………………………………………………………………………………………………

………………………

X/ Dùng từ gợi ý cho sẵn để viết thành câu hoàn chỉnh. (10 điểm)
81. They/ often / go / park.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
82.What / weather / like / spring ?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
83. When / hot / I / swimming.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
84. My father / visit / Ha Noi / this summer vacation.
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
85. How / much / a fried rice ?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
86. How/ your father / go / work ?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
87. What time / you / go to bed ?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
88. It / hot / Viet Nam / April?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
89. When / you / go out / your friends?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
90. How often / you / ride / bike?
=>………………………………………………………………………………………………………………
………………………
XI / Điền từ thích hợp vào ô trống để hoàn thành đoạn văn sau( 10 điểm)
 Mr.Bao is(91)……………teacher at a big school. He is young, tall and thin. He is not weak. He 
is(92)………………. He (93)……………..morning exercises everyday. He lives (94)……………….a 
small house in   Ha Noi.  The school  isn’t near (95)…………….house, so he travels to work(96)
…………..bus and he often(97)…………his house at 7 o’clock. He works from Monday to Friday. On 
Thursdays and Sundays, he(98)…………free time.(99)…………Sundays, he gets up at 8 o’clock, 
then he sits in the kitchen to have(100)……………… After that, he plays his favorite sports. He goes 
to bed at ten c’clock.


t o  THE ENDTHE



THE ANSWER KEY OF THE WRITTEN EXAMINATION  FOR CHOOSING GOOD STUDENTS( GRADE 
6)
YEAR: 2009­2010
A/ TRẮC NGHIỆM
I/ Choose the best option to complete the statements.( 30 marks). Mỗi câu đúng 1 điểm
1.a 2.a 3.d 4.c 5.c 6.a
7.c 8.a 9.d 10.c 11.d 12.b
13.c 14.d 15.d 16.a 17.d 18.a
19.b 20.d 21.a 22.b 23.d 24.a
25.d 26.c 27.b 28.a 29.c 30.a
II/ Choose the word that has the underlined part pronounced differently.(5 marks) 
31.b 32.b 33.a 34.c 35.c
III/ Choose the word or the phrase that are not correct.( 5 marks)
36.b 37.b 38.a 39.c 40.b
IV/ Find the word which is not the same with the others in a group.(5 marks)
41.b 42.d 43.d 44.d 45.c
V/ Read the passage carefully then write T for true statements and F for false statements.(5 marks)
46.T 47.F 48.F 49.T 50.T
B/ TỰ LUẬN
I/ Make questions for the underlined part of each sentence.(10 marks)
51.Where is she cooking meal? 52. What would you like?
53. Who is teaching English at a secondary school? 54. How often does Nam fly a kite?
55. When do you have Math and Literature? 56. How often does he go to the cinema?
57. Which grade does your sister in? 58. What time does Mai always have dinner?
59. What does your brother want? 60. What does Linh have for her breakfast?
II/Rewrite the sentences with the same meaning.( 5 marks)
61. When does she go to work?
62. Her favorite food is noodles. 63. How much are these apples?
64. It is a blue car. 65. It’s never cold in the summer.
III/ Write the correct forms of the following verbs.(10 marks)
66. am 67.are 68.is coming 69.watch 70.are playing 
71.are going to see72.is watching 73.is she going to do   74.writes 75.am going to stay
IV/ Read the passage then answer the following questions.( 5 marks)
76.There are four seasons in their country.
77. It’s warm in the spring.
78. They often go on vacation in the summer.
79. The days are short in the winter.
80. They always wear warm clothes in the winter.
V/Use the cue words to write the completed sentences.(10 marks)
81.They often go to the park.
82. What’s the weather like in the spring? 83. When it’s hot, I go swimming
84. My father is going to visit Ha Noi this summer vacation.
85. How much is a fried rice? 86. How does your father travel to work?
87. What time do you go to bed? 88. Is it hot in Viet Nam in April?
89. When do you go out with your friends? 90. How often do you ride your bike?
VI/ Fill in the blanks with the  correct words to complete the following passage.(10 marks)
91.a 92.strong 93.does 94.in 95.his
96.by 97.leaves 98.has 99.on 100.breakfast
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản