Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 2009-2010 lớp 8

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu tham khảo Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn cấp Trung học cơ sở, giúp các em ôn luyện anh văn nâng cao hơn và tốt hơn

Bạn đang xem 7 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi môn Anh văn năm 2009-2010 lớp 8

PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG
TRƯỜNG THCS BÙ NHO NĂM HỌC 2009-2010
MÔN TIẾNG ANH LỚP 8
ĐỀ TH CH N TH
I Í H ỨC Thời gian làm bài: 90 phút (Không kể thời gian phát đề)
Ngày thi : 28-03-2010
Chú ý: Đề thi này gồm có 4 trang thí sinh làm vào tờ giấy thi được phát kèm với đề thi này.
Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển.
===========================================================
I/.  Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.
(1.5 pts) 

1. A. though B. enough C. cough D. rough
2. A. chair B. cheap C. chorus D. child
3. A physics B. basic C. sailor D. subject

II/.  Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt) 

4. A. advice B. beauty C. picture D. postcard
5. A. scissors B. object C. wardrobe D. transmit

III/.  Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)

6. Don’t worry about us. We can _________ ourselves.
A. look  B. look for C. look after D. look at
7. Please answer the phone when it ___________.
A. is ringing B. ringing C. rang D. rings
8. I can’t stand Jack. He _____ always ______ his dirty dishes on the table.
A. does/leave B. has/left C. is/leaving D. was/leaving
9. Don’t touch that chair. It ___________ .
A. was painted B. is being painted  C. is painted   D. has just been painted
10. Why don’t you ___________ your hat? It’s sunny today.
A. put on B. put out C. take off D. take on
11. I ‘m delighted _________ you passed your exam.
A. that B. to C. in order to D. so that
12. The flight __________ at 6.00 has been delayed.
A. leave B. leaves C. leaving D. left
13. Some of the products are at cheaper__________.
A. prices        B. costs        C. prizes       D. charges
14. If you want any further information please__________ the head­ office.
A. relate         B. contact      C. connect       D. combine
15. The bus service is free in the evenings and _________the weekends.
A. in B. on      C. at   D. B and C are right
16. He tries to give up smoking but he couldn’t break the _________.

Page 1 of 4
A. hobby B. habit C. pastime D. favor 
17. His _________towards me is very strange.
A. behave B. behavior C. behaved D. behaving
18.  She ___________her old friend on the street yesterday morning.
A. came over B. came up with C. came across D. came on 
19.  He is fond of _________by train so he can admire the sight along the railway.
A. travel B. travelling C. to travel D. travelled
20. I got _______when I tried to find the platform.
A. lose B. lost C. loss D. loose 
21. You should practice_________ English to talk to your foreign friends.
A. to speak  B. speak  C. spoke D. speaking
22.  I tried my_______not to laugh.
     A. good B. well C. better D. best
23. It_______the coldest day in Ha Noi for 40 years.
     A. has B. was C. is D. has been
24. Tim’s teacher asked him to spend more time_______Spanish pronunciation.
     A. in B. of C. at D. on
25.  How much is the car_______.in Japan?
     A. makes B. making C. to make D. made
26. Thank you very much _______ the Christmas gift .
A. of B. with C. for D. about
27.  _______ she plays the piano!
A. How well           B. How good           C. What well        D. What good
28. These houses_______100 years ago.
A. are built       B. built           C. were built      D. build
29. I prefer tea_______coffee.
A. rather        B. than           C. more         D. to
30. Can you help me_______this exercise?
A. do              B. doing            C. did              D. does
31. Everybody loves her because she is an............... girl.
A. interesting       B. interested      C. interests       D. anxious
32. The red bicycle is not as expensive _______the blue one.
A. so              B. like            C. more         D. as
33. Tom as well as his dog_______ here now.
A. is B. are C. was D. were
34. None of this money________ right now.
A. belong to B. belongs to C. belonged to D. belonging to
35. He made me ________ it all over again.
A. do B. doing C. to do D. did

Page 2 of 4
36. You don’t have to_______ anything. Just nod your head and he will understand.
A. to say B. saying C. said D. say
37. A: “Need I wait for you at the airport?” B:  Yes, you _______.
A. need B. must C. may D. can
38. Did you remember ________ him the money? 
A. to give B. giving C. gave D. give
39. When you want to answer the teacher’s questions you should _________your hand.
A. rise B. lift C. raise D. give
40. When you travel by public transport you must pay _________.
A. fare B. fee C. salary D. tax

IV/.  Give the word formation of the one  in CAPITAL. (10 pts)

41. Relax for some minutes and you’ll feel more ________________.    COMFORT
42. The child should be punished of his bad _________________.    BEHAVE
43. Mr. Minh has made an ________________to see us at 3 o’clock.  ARRANGE
44. Bell_________________ demonstrated his invention.  SUCCESS
45. __________________, dark clouds appeared and it began to rain.  FORTUNAT
46. Every day, there are two _________ from Da Nang to Ho Chi Minh city.  E
47.Each of my friends has a ____________character.  FLY
48. My uncle often spends his freetime doing volunteer work at a local__________ DIFFER
49. By recycling  we can save ___________resources.        ORPHAN
50.Our teacher always ___________us to work hard.     NATURE
COURAGE

V/.  Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

A. He spends most of his free time(lie)(51)................ on the couch and(watch)(52)................TV.
B. I can’t help (laugh ) (53)............................when I see that clown.
C. I’ll remember(send ) (54)........................you a postcard when I reach London
D.  My uncle (not/ be) (55)…………. out of his house since he (buy) (56)……………… a color TV.
E.  Tell him (bring) (57) ...........................  his bike inside.
F. Please stop (talk) (58)……………………… 
G. How long you (know) (59)…………………… Mrs Chi?
H. Would you mind if I (take)(60)………….………. you a cup of coffee?
VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them
61. Let’s gathering somewhere for a coffee after this wonderful meeting.
A B C D
62. I look forward to hear from my mother in Singapore.
A B C D
63. They turn in the radio to listen to some news.
A B C D
Page 3 of 4
64. I will come and stay with you and your family on March .
A B C D
65. People said we ought to spend at least a little weeks at the seaside a year.
A B C D
66. My dear friends, I wish you will visit us someday this summer.
A B C D
67. Let’s practise listening to English programs in the radio.
A B C D
68. There is many information in the seven o’clock news.
A B C D
69. They denied to steal the money in the bank last week.
A B C D
70. Unfortunate, We caught the last bus and we returned home late at night.
A B C D
VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)

The country is (71)…….beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think 
so, and go to the country (72)………their summer holiday though they can’t live (73)………..all the 
year round. Some have houses were built in the village near their city (74)……that they can go there 
whenever (75)……..find the time.
English villages are not alike, but (76)……..some ways they are not very different from (77)
……….other. Almost every village (78)……..a church, the round or square tower of which can (79)
……….seen from many miles around. Surrounding the church is the church (80)………….where 
people are buried.

VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)

For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the 
whole idea quite terrifying, (81) ................. flying is no more dangerous (82) ......................any other 
form of travel  and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most 
accident occurs (83) .................taking off and landing when a (84) ......................decisions are vitally 
important.
The people (85) ............. job it is to look (86)........... the passengers, the stewards and 
stewardesses play an important part in helping passengers to (87)................ safe and comfortable. 
Indeed for many passengers being (88) .............such care of is all part of the total experience. 
(89) ........... other form of travel involves waiting for  people in quite the same (90) ................ , with 
food, drink, newspapers, magazins, music, and even video films.
81. A. although B. too C. and D. because
82. A. than B. as C. then D. with
83. A. while B. during C. for D. through
84. A. leader’s  B. chief’s C. driver’s D. pilot’s

Page 4 of 4
85. A. whose B. which C. their D. that
86. A. for B. up C. after D. round
87. A.feel B. rest C. experience D. lie
88. A. given B. kept C. shown D. taken
89. A. Any B. No C. All D. Not
90. A. way B. kind C. sort D. part
IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:
91. The last time we saw him was in 1998. 
 We haven’t……………………………………………………………………………………………………………………………………………
92. She said, “I’m living in Hai Duong now”.
 She said……………………………………………………………………………………………….………..………………………………………
93. Both of the chairs are uncomfortable.
 Neither of……………………………………………………………………………………..………………………………………………………
94. Peter spent three hours on repairing his computer.
 It……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
95. He doesn’t lets anyone smoke in his house.
 He hardly allowed………………………………………………………………………………………………………………………………
96. He is the most intelligent girl in her family.
 No one …………………………………………………………………………………………………………………………………
97. She would  rather play golf than play tennis.
 She prefers……………………………………………………………………………………………………………………………
98. He made his children study hard late at night.
 He forced……………………………………………………………………………………………………………………………..
99. You can’t take this book away.
 This book………………………………………………………………………………………………………………………………
100. Your younger brother is too weak to lift that box.
 Your brother is not……………………………………………………………………………………………………………….




HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HSG VÒNG TRƯỜNG NH: 2009-2010
I/.  Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.
(1.5 pts) 
1. A 2. C 3. A 
II/.  Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt) 
4. A 5. D
III/.  Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)
6. C 7. D 8. C 9. D 10. A
11. A 12. B 13. A 14.B 15. D
Page 5 of 4
16. B 17. B 18.  C 19.  B 20. B 
21. D 22. D 23. D 24. D 25. D
26. C 27. A 28. C 29. D 30. A
31. A 32. D 33. A 34. B 35. A
36. D 37. B 38. B 39. C 40. A
IV/.  Give the word formation of the one  in CAPITAL. (10 pts)
41. comfortable 42. behavior 43. arrangement 44. successfully 45. unfortunately
46. flights 47. different 48. orphanage 49. natural 50. encourage
V/.  Give the correct form or tense of verbs (10 pts )
51. lying  52 watching 53. laughing  54. to send   55. hasn’t been 
56. bought 57. to bright 58. talking  59. have you known   60 took
VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them
61. B. gathering  gather 62. B. hear  hearing
63. A. turn in  turn on 64. D. on March  in March
65. C. little  few 66. C. will  would
67. D. in the radio.  on the radio 68. A. many  much-
69. B. to steal  stealing 70. A. Unfortunate, unfortunately
VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)
71. more 72. for 73. there 74. so 75. they
76. in 77. each 78. has 79. be 80. yard
VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)
81.A 82.A 83.A 84.D 85.A
86.C 87.A 88.D 89.B 90.A
IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:
91.  We haven’t seen him since 1998
92. She said (that)  she was living in Hai Duong then
93. Neither of the chairs is comfortable
94. It took Peter three hours to repair his computer
95. He hardly allowed anyone to smoke in his house
96. No one in her family is as intelligent as her/ she is
//No one in his family is as intelligent as she is/ her
97. She prefers to play golf rather than play tennis/ She prefers playing golf to (playing) tennis
98. He forced his children to study hard late at night.
99. This book can’t be taken away
100. Your brother is not strong enough to lift that box




PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP KỲ THI CHỌN HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
TRƯỜNG THCS BÙ NHO MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8

Page 6 of 4
Thời gian làm bài 90 phút (không kể thời gian phát đề)
ĐỀ THI CHÍNH THỨC

Họ và tên học sinh ………………………………………………
Lớp……………
==============================================================
PHIẾU TRẢ LỜI
I/.  Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.
(1.5 pts) 
1………..….. 2………….….. 3……………..
II/.  Choose one word that has a different stress position from the others.( 1 pt) 
4……………... 5………..……..
III/.  Choose the best option to complete these following sentences.( 17.5 pts)
6………….. 7………….. 8………….. 9………….. 10…………..
11………….. 12………….. 13………….. 14………….. 15…………..
16………….. 17………….. 18………….. 19………….. 20…………..
21………….. 22………….. 23………….. 24………….. 25…………..
26………….. 27………….. 28………….. 29………….. 30…………..
31………….. 32………….. 33………….. 34………….. 35…………..
36………….. 37………….. 38………….. 39………….. 40…………..
IV/.  Give the word formation of the one  in CAPITAL. (10 pts)
41. ……………………………………………..COMFORT  42. …………………………………....…….…… FLY
43. ……………………………………..……… BEHAVE 44. ………………………………….……………. DIFFER
45. ……………………………………...…… ARRANGE  46. ………………………………………….…… ORPHAN
47. …………………………………………… SUCCESS 48. ………………………………………….…… NATURE
49. ……………………………………..……… FORTUNATE 50. …………….………………………………… COURAGE
V/.  Give the correct form or tense of verbs (10 pts )

A. (lie)(51)...................................... ............... ................  (watch)(52) ............................ ............... .............
B. (laugh ) (53) ............................ ............... ..............
C. (send ) (54) ............................ ............... ...............
D.  (not/ be) (55) ............................ ............... ....... (buy) (56) ............................ ............... .............
E.  (bring) (57) ............................ ............... .............   
F. (talk) (58) ............................ ............... ...................
G. (know) (59) ............................ ............... .............
H. (take)(60) ............................ ............... .................  
VI. Find the mistakes in the following sentence and correct them
61…………………………………………………….…… 66. …………………………………………………….……
62. …………………………………………………….…… 67. …………………………………………………….……
63. …………………………………………………….…… 68.…………………………………………………….……
34. …………………………………………………….…… 69. …………………………………………………….……
Page 7 of 4
65. …………………………………………………….…… 70. …………………………………………………….……
VII/. Fill in each numbered blank with a suitable word. (15 pts)
71. ……………………………………………… 72. ………………………………………………
73. ……………………………………………… 74. ………………………………………………
75. ……………………………………………… 76. ………………………………………………
77. ……………………………………………… 78. ………………………………………………
79. ……………………………………………… 80. ………………………………………………
VIII. Read the passage and choose the best answer in the blanket: (10 pts)
81. ……………………………………………… 82. ………………………………………………
83. ……………………………………………… 84. ………………………………………………
85. ……………………………………………… 86. ………………………………………………
87. ……………………………………………… 88. ………………………………………………
89. ……………………………………………… 90. ………………………………………………
IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:
91. The last time we saw him was in 1998. 
 We haven’t……………………………………………………………………………………………………………………………………………
92. She said, “I’m living in Hai Duong now”.
 She said……………………………………………………………………………………………….………..………………………………………
93. Both of the chairs are uncomfortable.
 Neither of……………………………………………………………………………………..………………………………………………………
94. Peter spent three hours on repairing his computer.
 It……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
95. He doesn’t lets anyone smoke in his house.
 He hardly allowed………………………………………………………………………………………………………………………………
96. He is the most intelligent girl in her family.
 No one …………………………………………………………………………………………………………………………………
97. She would  rather play golf than play tennis.
 She prefers……………………………………………………………………………………………………………………………
98. He made his children study hard late at night.
 He forced……………………………………………………………………………………………………………………………..
99. You can’t take this book away.
 This book………………………………………………………………………………………………………………………………
100. Your younger brother is too weak to lift that box.
 Your brother is not……………………………………………………………………………………………………………….




Page 8 of 4
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản