Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9

Chia sẻ: dinhluyen2704

Tài liệu tham khảo về đề thi môn tiếng Anh trong kỳ thi tuyển chọn học sinh giỏi vòng tỉnh năm học 2009-2010. Đây là đề thi chính thức của Sở giáo dục và đào tạo tỉnh. Thời gian làm bài thi là 150 phút không kể thời gian phát đề.

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh 9

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI THCS VÒNG TỈNH
NĂM HỌC: 2009-2010
ĐỀ THI CHÍNH THỨC Môn: Tiếng Anh
Thời gian làm bài 150 phút(không kể thời gian phát đề)
================================================================
I. Choose the word that has the underlined is pronounced diferently from the others
1. A.paddle B.contestant C.gramophone D.campaign
2. A.stomach B.chopstick C.monument D.robbery
3. A.taught B.destination C.adventure D.detective
4. A.sure B.scale C.serious D.stir
5. A.presents B.symptoms C.chopsticks D.patients
II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.
1 A. distance B. market C. different D. family
2. A. kilometer B. holiday C. theater D. office
3. A. library B. personal C. polite D. number
4. A. excuse B. unhappy C. telephone D. impressed
5. A. restaurant B. amazing C. comfortable D. dishwasher
6. A. character B. pretend C. fitness D. citizenship
7. A. America B. customer C. popular D. business
8. A. bedtime B. sidewalk C. flower D. participate
9. A. century B. introduce C. establish D. character
10. A. frequent B. accept C. mystery D. damage
III. Choose the best answer to complete these following sentences.
1. I can see a boy _______ a water buffalo.
A. ride B. riding C. to ride D. rode
2. It’s _______to travel around Vietnam.
A. interesting B. interested C. interestingly D. interestedly
3. Would you mind .......... the windows?
A. to close B. closing C. close D. closed
4. They are good friends. They........ each other for a long time.
A. know B. have known C. knew D. were knowing
5. She can not play tennis, and I can’t............
A. too B. neither C. either D. so
6. I can’t decide ...... to apply this program or not.
A. where B. whether C. what D. how
7. That printer is .............guarantee so the company will repair it.
A. on B. in C. of D. under
8. Don’t go away. Come and stand ......... me.
A. besides B. inside C. beside D. next
9. Tim said he..........a chocolate factory then.
A. visited B. are visiting C. has visited D. was visiting
10. He wants to return to the village ..........he was born.

1
A. which B. when C. where D. what
11. I am looking forward to .......... from you.
A. hear B. hearing C. heard D. be heard
12. Cool the burns immediately so as to............... tissue damage.
A. ease B. relieve C. minimize D. maximize
13. My new shoes don’t ..............me very well. They are too big.
A. suit B. match C. fit D. wear
14. He is not..............get married.
A. enough old to B. enough old for C. enough old to D. old enough to
15. She worked hard........... she could pass the final exams.
A. so that B. in order to C. so as to D. as result
16. Mr Brown is the same age........... Mrs Brown
A. as B. like C. from D. with
17. Would you mind if I.............. on the television.
A. will turn B. turned C. turn D. was turning
18. The bike .......... in Japan is US$ 100.
A. making B. to make C. made D. is making
19. We ........dinner when the phone rang.
A. are having B. had C. have had D. were having
20. Now she is used ..............up early every morning.
A. to getting B. getting C. for getting D. to get
21. You can find a book with either the author……………….the title
A. or B. and C. about D. with
22. Why did you go to Australia? – I went there……………….my cousins.
A. because I visited B. and visited
C. to visit D. for visiting
23. He arrived…………….the hotel last night
A. by B. at C. in D. on
24. Hoa’s orchestra will give a…………..at the school anniversary celebrations.
A. concert B. demonstration C. show D. performance
25. There aren’t any good movies………………….at the moment.
A. going on B. being on C. performing D. showing
26. People have become more and more concerned…………….the environment .
A. about B. for C. with D. in
27. Excuse me. Could you……………me the way to the railway station, please?
A. show B. tell C. explain D. A&B
28. I’d like to mail this letter …………my friend in the US.
A. for B. with C. to D. up to
29. Students take part in many different…………………….
A. activities for after school B. after – school activity
C. after. school activities D. after. school’s activities
30. Our summer vacation starts in June. It……………….for almost two months.
2
A. lasts B. takes C. what D. that
31. This is the first time…………….Liz saw the rice paddies.
A. when B. in which C. at which D. …….
32. She didn’t buy this dress; she………….it herself.
A. made B. threaded C. produced D. sewed
33. ………………….to Ho Chi Minh city?
A. Have you ever gone B. Did you ever go
C. Have you ever arrived D. Have you ever been
34. I went out……………………it was raining.
A. in spite of B. despite C. although D. because
35. Lien looks worried because she has forgotten…………….her exercise book.
A. bringing B. to bring C. about bringing D. not to bring
36.The people ............. live in Greece speak Greek, don’t they?
A. whom B. who C. which D. where
37. I’d like you ................ me with my composition.
A. helped B. help C. helping D. to help
38. My sister is doing hard .............. her exam.
A. in B. for C. to D. at
39. If you travel at very high ......, you increase the risk of having an accident.
A. haste B. hurry C. rush D. speed
40. He said that he ..................... his bicycle.
A. loses B. has lost C. had lost D. was lost
41. At night, you observe the star in the sky.
A. look on B. look about C. look at D. look after
42. Have you ever ............... a horse while you are riding?
A. fallen over B. fallen off C. fallen through D. fallen out
43. Does the price of the single room .................. breakfast?
A. include B. concern C. enclose D. contain
44. The methods of teaching English ................ improved recently.
A. are B. were C. in D. have been
45. She remembered ................. the gas before going out.
A. turning B. turning off C. burning on D. burning
46. I don’t ................ how you managed to break the window.
A. imagine B. realise C. guess D. understand
47. I don’t like doing the ...................., especially cleaning the windows.
A. homework B. housework C. job D. occupation
48. I don’t know what to do this evening. What about ........... to the movies?
A. go B. to go C. going D. goes
49. Pamela asked me .................... a student.
A. if I was B. I am C. if I am D. I was
50. She was busy at work, so she ........................ by professionals.
A. had her house cleaned B. had cleaned her house
3
C. cleaned her house D. has her house clean
51. Tam ............. go fishing with his brother when he was young.
A. used to B. is used to C. has used to D. was used to
52. I’ve never ......................... a medal for sports.
A. won B. succeeded C. beaten D. caught
53. She has to .................. their job offer because she had already accepted another one.
A. turned up B. turned out C. turned over D. turned down
54. Your exam results were very bad. You ....................... harder.
A. must have studied B. should have studied
C. would have studied D. could have studied
55. I had to get up early, .................... I would miss the train.
A. otherwise B. if not C. so that D. but
56. I hope you are going to give me a good ............. for doing what you did.
A. purpose B. reason C. effect D. cause
57. I remember ..................... you before, but I have forgotten your name.
A. meeting B. to meet C. meet D. met
58. One of my friends ..................... composes music can sing very well.
A. whose B. that C. whom D. he
59. She spent .................. her free time watching TV.
A. a lot B. most C. a few D. most of
60. When Louis came home, he refused to tell us where he .................
A. is B. has been C. had been D. was
61. The áo dài is the traditional dress of Vietnamese women.
A. unfamiliar B. race C. customary D. occasional
62. .......................... he goes, he always finds the best place to eat.
A. whatever B. whoever C. wherever D. however
63. My favorite ..................... is Literature.
A. play B. game C. subject D. activity
64. Every student ............................ to finish this test in 80 minutes.
A. have B. having C. have had D. has
65. I wish I ................ all about this some weeks ago.
A. knew B. have known C. had known D. would know
IV. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting:
1. I haven’t come back to London for my father last visited me.
A B C D
2. I will lend you this money if you will promise to pay it back.
A B C D
3. Do you know how getting to the post office from here?
A B C D
4. Mary and Henry always goes out for a meal on their wedding anniversary.
A B C D

4
5. Tom wishes his neighbors don’t make so much noise.
A B C D
6. She was waiting nervous in the waiting room for the interview.
A B C D
7. The children are very boring and they don’t know what to do.
A B C D
8. The policeman told her not to driving her car so fast again.
A B C D
9. Bill asked me if I was going to visit my aunt the day before.
A B C D
10. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.
A B C
V. Give the correct form of the words in brackets. Write in your test paper the
number of the question and the correct word.
1. Please give me…………………milk than you did last night. LITTLE
2. She is a……………..at the same school as me. STUDY
3. Have you got any more……………..about the accidents? INFORM
4. Maria is the ……………….of the two sisters. TALL
5. The play was very…………….and he became very rich. SUCCESS
6. I can’t afford this car. It’s too………. EXPENSE
7. She is one of the greatest……… to apppear in this theater. PERFORM
8. David Copperfield is a famous ….. MAGIC
9. You must put all …..and drugs in locked cupboards. CHEMIST
10. Some……….. objects are dangerous to children. HOUSE
VI. Fill in each blank with only one suitable word.
Christmas is the biggest (1).......... of the year in most of Britain. Celebrations start on
24 December, Christmas Eve, (2).............. there have been several weeks of (3) ..................
beforehand. The Christmas trees, presents, food, drinks and decorations have been
(4)...........Christmas cards have already been sent to friends and (5)............. About a week
before Christmas, people usually (6) ............. up their decorations and an angel on the
(7)............... Of the Christmas tree. Family presents (8) ...................usually put under the
tree.
VII. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each
space.
Living in the country is something (1) _________ people from the city often dream
about. However, in reality it has both advantages and (2) _________.
There are certainly many advantages of living in the country. First of all, you can enjoy
(3) _________ and quiet. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that
there is less(4) _________ , so it is safer for young children.


5
However, there are certain drawbacks to life outside the city. Firstly, because there are
(5) _______ people, you are (6) _________ to have few friends. In addition, entertainment
is difficult to find, (7) _________ in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer
shops and services means that it is hard to find (8) ______.
In conclusion, it can be seen that the country is (9) _____ suitable for some people than
the others. On the whole, it is often the best place for those who are retired or who have
young children. In (10) _____, young people who have a career are provided for in the city.
1. A. which B. who C. whom D. that
2. A. benefit B. difficulty C. hardship D. disadvantages
3. A. peace B. peaceful C. silent D. still
4. A. cars B. motors C. traffic D. vehicles
5. A. more B. fewer C. less D. little
6. A. like B. likely C. likelihood D. possibly
7. A. early B. particularly C. specially D. usually
8. A. career B. job C. place D. work
9. A. many B. more C. most D. much
10.A. contrary B. contrast C. convert D. conversion
VIII. Rewrite these following sentences keep meaning as the root ones
1. The last time I saw her was in 1998.
 I haven’t.............................................................................................................................
2. Where is the nearest post office?
 Could you.........................................................................................................................?
3. This question is difficult to understand.
 It’s.....................................................................................................................................
4. Does your country export rice to Britain?
 Is rice...............................................................................................................................?
5. Could I borrow your newspaper?
 Do you............................................................................................................................?
6. Charles said, “I am living in London now”.
 Charles said (that)............................................................................................................
7. They have just built a new church near my house.
 A new church ..................................................................................................................
8. Nien asked Nga, “Do you have many new friends?”
 Nien asked Nga................................................................................................................
9. Roses can’t possibly grow in such poor ground.
 It is impossible.................................................................................................................
10. Nobody has used this machine for years.
 This machine....................................................................................................................



6
ANSWER KEYS
I. Choose the word that has the underlined í pronounced diferently from the others
1. B. contestant 2. A. stomach 3. C. adventure 4. A. sure 5. B. symptoms
II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.
1 A. distance B. market C. different D. family
2. A. kilometer B. holiday C. theater D. office
3. A. library B. personal C. polite D. number
4. A. excuse B. unhappy C. telephone D. impressed
5. A. restaurant B. amazing C. comfortable D. dishwasher
6. A. character B. pretend C. fitness D. citizenship
7. A. America B. customer C. popular D. business
8. A. bedtime B. sidewalk C. flower D. participate
9. A. century B. introduce C. establish D. character
10. A. frequent B. accept C. mystery D. damage
III. Choose the best answer to complete these following sentences.
1. B 2. A 3. B 4. B 5. C 6. B 7. D 8. C 9. D 10. C 11. B 12. C 13. C14. D15. A
16. A 17. B 18. C 19. D 20. A 21. A 22. C 23. B 24.A 25. D
26. A 27.D 28. C 29. C 30. A 31. D 32. A 33. D 34. C 35. B
36. B 37. D 38. B 39. D 40. C 41. C 42. B 43. A 44. D 45. B
46. D 47. B 48. C 49. A 50. A 51. A 52. A 53. D 54. B 55. A
56. B 57. A 58. B 59. D 60. C 61. C 62. C 63. C 64. D 65. C
IV. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting:
1C 2D 3B 4B 5C 6B 7B 8B 9D 10B
V. Give the correct form of the words in brackets. Write in your test paper the number of the
question and the correct word.
1. less 2. student 3. inform ation 4. taller 5. success ful
6. expensive 7. performance 8. magician 9. chemical 10. household
VI. Fill in each blank with only one suitable word.
1. holiday/festival 2. although/ though 3. preparations 4. bought
5. relatives 6. put 7. top 8. are
VII. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each space.
1. D 2. A 3. C 4. B 5. D
6. B 7. D 8. A 9. C 10. D
VIII. Rewrite these following sentences keep meaning as the root ones
1. I haven’t seen her since 1998.
2. Could you show me the way to the nearest post office?
3. It’s difficult to understand this question.
4. Is rice exported to Britain by your country?
5. Do you mind if I borrow your newspaper?
6. Charles said (that) he was living in London then.
7. A new church has been just built near my house.
8. Nien asked Nga if/ whether she had many new friends
9. It is impossible to grow roses in such poor ground.
10. This machine hasn’t used for years.




7
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản