Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 8

Chia sẻ: nguyenthibe72

Tham khảo tài liệu 'đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 8', ngoại ngữ, anh ngữ phổ thông phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 8

 

  1. Phßng gi¸o dôc tiªn l·ng §Ò thi KH¶O S¸T häc sinh giái Trêng thcs thÞ trÊn tl N¨m häc 2009 - 2010 §Ò chÝnh thøc M«n thi: TiÕng Anh 8 Thêi gian:150 phót(Kh«ng kÓ thêi gian giao Giáo viên: NguyÔn ThÞ B×nh ®Ò) §Ò BµI I-Choose the words that has the underline pronounced differently from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 1.A. though B. enough C. cough D. rough 2.A. chair B. cheap C. chorus D. child 3.A. missed B. closed C. called D. planned 4.A. fat B. any C. gas D. hat 5.A physics B. basic C. sailor D. subject II- Choose one word that has a different stress position from the others. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 6.A. scissors B. object C. wardrobe D. transmit 7.A. comfortable B. commercial C. generous D. demontrate 8.A. experiment B. assistant C. sociable D. equipment 9.A. advice B. beauty C. picture D. postcard 10.A. theater B. career C. cinama D. gallery III- Choose from the four options given (marked A,B,C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 11. David’s school ………….. is very bad this term. A. report B. period C. day D. semester 12. People go to a …………….. to look at the famous works of art. A. stadium B. gallery C. theater D. fair 13. I’d like to go ……………. very much. A. camp B. to camp C. a camp D. camping 14. Hoa is reading short stories …………. Jack London. A. of B. from C. by D. with 15. John ………….. Susan to go out with him but her parents didn’t let her out. A. insisted B. suggested C. invited D. helped 16. This book is ……………. that I try to read it from beginning to end at one time. A. so interesting B. so interested C. such interesting D. too interesting 17. “Let it be” is a famous song ……………. . It is one of the best works by this band. A. singing by the Beatles B. was sung by the Beatles C. sung by the Beatles D. sang by the Beatles 18. He ………… the train ticket at home. A. took B. put C. brought D. left 19. She was ………….. of watching television. A. interested B. tired C. tiring D. pleased 20. My mother ………….. me that I should wake up earlier. A. told to B. said C. was told D. said to 21. Our teacher asked us ……………. in class. A. not to talk B. to not talk C. no talk D. without talking 22. Peter broke his leg when he fell ………….. his bike. A. in B. on C. off D. of
  2. 23. You should …………… your lesson before the examination. A. read B. look C. revise D. study 24. Hung is …………… do the crossword puzzles. A. intelligent enough to B. intelligent enough C. enough intelligent D. enough intelligent to 25. Her math result is …………….. than hern English result. A. bad B. bader C. worse D. well 26. His father is very proud ……………… him. A. of B. with C. on D. about 27. Yesterday I came …………. your brother when I was going to school. A. of B. to C. about D. across 28. Students should work …………. to make their parents happy. A. hard B. hardly C. in hard way D. more hardly 29. Keep all dangerous things out of children’s …………. . A. hands B. place C. reach D. head 30. When I was young, I used ……………. on a farm. A. to live B. live C. to living D. living IV- Supply the correct form of the word in Capital letters for each gap in the following sentences. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. 31. This coffee is too ................... to drink. heat 32. I can’t tell the …………… between the twins. differ 33. A fairy appeared and…………changed Miss Tam’s rags into beautiful clothes. magic 34. He drove ………… and he had an accident. care 35. I feel so ................. that I’m going to bed. sleep 36. Why was his lecture so .................... ?. bore 37. How many ................. are there in a year in Vietnam ?. celerbrate 38. ................. have warned the local people of the disaster. science V- Read the following passage and choose the best answer for each gap. Identify your answer by writing the corresponding word or phrase on your answer paper. These days most people, especially young girls, like(39)…….slim. Our grandparent’s tastes were different(40)……ours but nowadays(41)……seems to enjoy(42)…….fat people. The only thing(43) ……is wrong with this is what a(44)…….said to me the other days: “I don’t mind (45)……..these foods if they will help me(46)………weight but why do they taste so awful ?” The reason(47) …….this is that the manufacturers have to include a lot of vitamins to satisfy the law,so the only sensible advice I could give my friend was “Eat normal food, but (48)………less.” 39.A. to looked B. to look C. they look D. look 40.A. from B. of C. as D. with 41.A. anymore B. none C. everyone D. no one 42.A. to look at B. looking C. looking at D. to look 43.A. it B. that C. what D. who 44.A.friend of mine B. my friend C. friend of me D. friend of my 45.A. to eat B. eat C. eating D. the eating 46.A. gain B. put on C. loose D. lose 47.A. of B. why C. for D. that 48.A. eat B. to eat C. eating D. be eating VI- Read the following passage, then answer questions 50-53. After each question there are four options marked A,B,C or D. Choose the correct answer by writing down its corresponding letter A,B,C or D on your answer sheet.
  3. It is five o’clock in the evening when Rene Wagner come home from work. She walks into the living room and looks at her three children. They are 14,13 and 9 years old. They are watching TV. The living room is a mess.There are dirty socks on the floor and cookies on the sofa. Games and toys are everywhere.Rene is angry,“This place is a mess” she tells her children, “I can’t work all day and then do housework all evening. I’m not going to do housework!” Rene doesn’t do housework. She doesn’t clean or wash dishes. She deosn’t wash clothes, either. Every evening she sits on the sofa and watches TV. After two weeks, every plate, fork and glass in the house is dirty. All the children’s clothes are dirty. Every garbage basket is full. The house is a mess. Then, one day Rene comes home from work and gets a big surprise. The kitchen is clean. The children clean the kitchen ! The next day, the living room is clean, and the children are washing their clothes. Rene tells the children “OK, I’ll do the housework again. But you have to help me.” Now Rene and her three children do the housework together. Then they all sit on the sofa and watch TV ! 49. When Rene came home from work, she found the house ……………. . A. clean and dirty B. dirty and tidy C. dirty and untidy D. clean but untidy 50. Rene told her children ………………….. . A. to do the housework B. she couldn’t do housework C. not to do housework D. she wouldn’t do housework 51. TWo weeks later, the house was ……………… . A. very clean B. a mess C. tidy D. rather dirty 52. Some days later, the house was clean again because ……………………. . A. she couldn’t let it that way B. her children did housework. C. her chidren didn’t do housework. D. she did housework again. 53. Now Rene does housework again because …………………. . A. her children help her. B. they can watch TV together. C. her children wash their clothes. D. her chidren don’t do it. VII- Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. 54. The movie was very bad. I couldn’t see it. - The movie was not …………………………………………….. . 55. “Shut the door but don’t lock it”, he said to us. - He told ………………………………………………………. . 56. The garage is going to repair our car next week. We are going ................................................................... 57. In spite of his intelligence, he doesn’t do well at school. - Although ……………………………………………………………….. . 58. You must see the headmaster. - You’ve …………………………………………………………………. . 59.Remember to check your flight numbers. Don’t ............................................................................... 60.It was such bad news that Helen burst into tears. The news ........................................................................ VIII- Use the suggested words and phrases to make a full sentence. 61. Those buses / not going / airport / neither / taxis. 62. You / not / want / sell / house last year ? 63. He / stop / smoke / save / money . 64. My brother / not drive / carefully / I. 65. It / difficult / prevent / people / park here. THE END
  4. Good luck for you! Híng dÉn chÊm KH¶O S¸T häc sinh giái N¨m häc 2009 - 2010 M«n : TiÕng Anh 8 I. (2,5 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 0,5 ®iÓm. 1. A 2. C 3. A 4. C 5. A II. (2,5 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 0,5 ®iÓm. 6. B 7. B 8. C 9. A 10. B III. (10 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 0,5 ®iÓm. 11. A 16. A 21. A 26. A 12. B 17. C 22. C 27. D 13. D 18. D 23. C 28. A 14. A 19. B 24. A 29. C 15. C 20. D 25. C 30. A IV. (8 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm 31. hot 32. difference 33. magician 34. carelessly 35. sleepy 36. boring 37. celebrations 38. scientists V. (10 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm 39. B 40. A 41. C 42. C 43. B 44. A 45. C 46. C 47. A 48. A VI. (5 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm 49. C 50. D 51. B 52. B 53. A VII. (7 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm 54. The movie was not good enough fo me to see 55. He told us to shut the door but not to lock it 56. We are going to have our car repaired nect week. 57. Although he is intelligent, he doesn’t do well at work. 58. You’ve to see the headmaster. 59. Don’t forget to check your flight numbers. 60. The new was so bad that Helen burst into tears. VIII. (5 ®iÓm). Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm 61. Those buses are not going to the airport and neither are taxis. 62. Didn’t you want to sell the house last year ? 63. He stops smoking to save money 64. My brother doesn’t drive carefully as I do. 65. It is difficult to prevent people from parking here. Chó ý: - Tæng toµn bµi: 50 ®iÓm : 5 = 10 ®iÓm ( Lµm trßn ®Õn 0,5 ) - C©u: VII, VIII nÕu häc sinh cã c¸ch lµm kh¸c ®óng th× vÉn cho ®iÓm tèi ®a
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản