Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 8, trường THCS Nguyễn Trãi

Chia sẻ: hoai987

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others: 1. A. looked B. watched C. stopped D. carried 2. A. comment B. equipment C. improvement D. development

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 8, trường THCS Nguyễn Trãi

TRƯỜNG THCS NGUYÊN TRAI
̃ ̃ KỲ THI CHON HOC SINH GIOI CÂP TRƯỜNG
̣ ̣ ̉ ́
̣
NĂM HOC 2010-2011
ĐỀ CHINH THỨC
́
́
Môn thi: TIÊNG ANH 8
Thời gian: 120 phut (không kể thời gian giao nhân đê)
́ ̣ ̀

̉ HỌ TÊN, CHỮ KÝ GIAM KHAO
́ ̉ SỐ PHACH
́
ĐIÊM

̀ ́
Băng sô: …………………… 1. ……………………………………………

Băng chữ: ………………….
̀ 2. ……………………………………………

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
1. A. looked B. watched C. stopped D. carried
2. A. comment B. equipment C. improvement D. development
3. A. seat B. great C. please D. beach
4. A. sugar B. sorry C. seaside D. summer
5. A. scholarship B. chemical C. cheap D. character

1. 2. 3. 4. 5.

II. Find the one choice that best completes the sentence.
6. Mai looks __________ her mother.
A. as B. the same C. like D. as same as
7. Some people are very selfish. They only think of __________.
A. himself B. itself C. ourselves D. themselves
8. To remember the words you’ve learnt you have to __________ them often.
A. repeat B. revise C. replace D. rewrite
9. Some of the products are at cheaper __________.
A. prices B. costs C. prizes D. charges
10. Sally ____________him to come home early.
A. tell B. told C. say D. ask
11. It can be dangerous to feed the animal _________.
A. by hand B. in hand C. to hand D. on hand
12. How much do they ________ you to repair your wrist-watch.
A. earn B. pay C. wage D. charge
13. His parents made him ___________late at night to do his homework.
A. to stay B. staying C. stayed D. stay
14. All my friends agreed to come _________ from Jane.
A. only B. accept C. except D. apart
15. Either you or I ______ wrong.
A. am B. is C. are D. were
16. Jane doesn't spend much money______ clothes.
A. over B. about C. at D. on
17. You may write________ pencil.
A. with B. by C. in D. on
18. My sister has a ________ baby.
A. two- months-old B. two-month- olds
C. two-months-olds D. two-month-old
19. It is______ day that travel advisories have been issued for most of the major highways.
A. such snowy B. so snowy
C. such a snowy D. such snowy a
20. I prefer to go by car ________________.
A. than go by bus B. to go by bus
C. rather go by bus D. rather than go by bus
Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 1 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
21. Swimming in polluted water can _________health problems.
A. cause B. arise C. result D. make
22. He was a friendly waiter. He spoke to the writer_______
A. friendly B. as friends C. like friends D. in a friendly way
23. I don’t intend _________ there.
A. live B. living C. to live D. to have lived
24. Who is going to ___________ the phone?
A. reply B. respond C. answer D. pick
25. There were __________ flowers that I couldn’t decide what to buy.
A. so many B. so few C. so little D. so much
26. Everyone has _________ own right
A. her B. his C. their D. our
27. You are always late. You need a(n) _________ to wake you up earlier.
A. alarm clock B. watch C. answering machine D. clock
28. The flight __________ at 6.00 has been delayed.
A. leave B. leaves C. leaving D. left
29. Thank you very much __________ the Christmas gift.
A. of B. with C. for D. about
30. ___________ she plays the piano!
A. How well B. How good C. What well D. What good

6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.
16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.
26. 27. 27. 29. 30.

III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in CAPITAL  
at the end of each sentence. 

31. The child should be punished of his bad _________________. (BEHAVE)
32. __________________, dark clouds appeared and it began to rain. (FORTUNATE)
33. By recycling we can save ___________resources. (NATURE)
34. They had an_________________ Christmas vacation. (ENJOY)
35. He is _________________he often makes other laugh. (HUMOR)
36. It’s _________________ to eat sugar and fat. (HEALTH)
37. The _________________ she gave last night was marvelous. (PERFORM)
38. Some stamp ________________are beautiful. (COLLECT)
39. She often drives very ________________She has had 3 accidents this year. (CARE)
40. Thu was absent from class two days ago because of her_______________. (SICK)

31. 32. 33. 34. 35.
36. 37. 38. 39. 40.

IV. Each line in the following passage contains one mistake. Find and correct it.


Line Text
41 Most British people go abroad in holiday, to visit family, or on short business trips. People  
42 are advising to find out how to get urgent treatment before leaving the UK. They have to  
43 get a form which explains that they should do if they fall ill or have an accident, and what  
44 arrangements   exist   in   each   country   with   medical   treatment.   The   regulations   are   fairly  
45 simple but whether people do not have this information, they may find that private medical  
46 care is extreme expensive. It is not unusual for people to discover that they do not have  
47 money enough with them to pay the total costs and in such circumstances an already  

Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 2 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
48 difficulty situation becomes even more complicated.




Line Mistake Correction Line Mistake Correction
41 45
42 46
43 47
44 48

V. Give the correct form or tense of the verbs in the blanks .

a. My uncle (49. not be) _________ out of his house since he_________ (50. buy) a color TV.
b. Tell him (51. bring) _________ his bike inside.
c. How long you (52. know) _________ Mrs. Chi?
I (53. know) _________ her for five years.
d. Would you mind if I (54. take) _________ you a cup of coffee?
e. Mary spent hours (55. repair) _________her bike.
f. They’d rather (56. walk) _________ than (57. go) _________ by car.
g. They advised him (58. not cross) _____________ the street against the red lights.

49. 50. 51. 52. 53.
54. 55. 56. 57. 58.

VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanks:

For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole
idea quite terrifying, (59) _____ flying is no more dangerous (60) _____ any other form of travel
and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accident occurs
(61) _____ taking off and landing when a (62) _____ decisions are vitally important.
The people (63) _____ job it is to look (64) ______ the passengers, the stewards and
stewardesses play an important part in helping passengers to (65) ______ safe and comfortable.
Indeed for many passengers being (66) _____ such care of is all part of the total experience. (67)
_____ others form of travel involves waiting for people in quite the same (68) _____, with food,
drink, newspapers, magazines, music, and even video films.
59. A. Although B. too C. and D. because
60. A. with B. as C. then D. than
61. A. for B. during C. while D. through
62. A. leader’s B. chief’s C. driver’s D. pilot’s
63. A. whose B. which C. their D. that
64. A. for B. up C. after D. round
65. A. feel B. rest C. experience D. lie
66. A. given B. kept C. shown D. taken
67. A. Any B. No C. All D. Not
68. A. way B. kind C. sort D. part
59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68.

VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage .
I have just_________ (69) a letter from my brother, Dave. He is in Australia. He has been
there_________ (70) six months. He is an engineer. He is _________ (71) for a big farm and he
has visited a _________ (72) of different places in Australia. He has just bought _________ (73)
Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 3 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
Australian car and he has _________ (74) to Alice Spring, a small town to the center of Australia.
He _________ (75) soon visit Darwin. From _________ (76), he’ll fly to Perth. My brother has
_________ (77) been abroad before, so he _________ (78) this trip very exciting.
69. 70. 71. 72. 73.
74. 75. 76. 77. 78.


VIII. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first .
79. I would like you to help me to put the chairs away.
 Do you mind.........................................................................................................................................................................
80. People speak English and French in Canada.
 English and French.........................................................................................................................................................
81. She said, “I’m living in Hai Duong now”
 She said ...............................................................................................................................................................................
82. I last saw Hung six months ago.
 I haven’t.................... .................................................................................................................... ..........................................
83. He’d rather play football than tennis.
 He prefers................................................ ............................................................................... ................................................
84. It is such good weather that they are going for a picnic.
 The weather............................................................................ ..............................................................................................
85. He is the most intelligent student in my class.
 Nobody.................................................................................... ....................................... ..........................................................
86.Somebody repaired his car yesterday.
 He had...................... .............................................................................................................. ..................................................
IX. Composition. 
“Do you like living in the city or in the country? Why?”
Write a composition to express your idea on this. (You should write within 150 – 180 words)
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................

Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 4 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................
THE END




=================================The end========================================


HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8
Part I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:
1. D 2. A 3. B 4. A 5. C
Part II. Find the one choice that best completes the sentence.(10ps)
6.C 7. D 8. B 9. A 10. A
11. B 12. A 13. A 14. D 15. B
16.D 17. D 18. B 19. A 20. D
21. A 22. C 23. D 24. C 25. D
26.D 27. A 28. A 29. D 30. C
31. B 32. C 33. A 34. C 35. B
36.A 37. B 38. C 39. A 40. C
Part III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in CAPITAL at the
end of each sentence. (1.5 pts)
41. behaviour/ behavior 42. unfortunately
43. natural 44. enjoyable
45. humorous 46.un healthy
47. performance 48. collection
49. carelessly 50. sickness
Part IV. Each sentence has a mistakes find and correct it .
51. D cooker  cook 52. C took  were taking
53. B build  was built 54. A wasn’t  didn’t
55. B aren’t  isn’t 56. C visit  visiting
57. C helping  to help 58. B drive  to drive
59. B take  taking 60. B noisy  noisily
Part V. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.
61. hasn’t been 62. bought 63. to bring 64. have you known 65. have known
66. took 67.repairing 68. wal k 69. go 70. not to cross
Part VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanket:
71.A. although 72.A. than 73.A. while 74.D. pilot’s 75.A. whose
76.C. after 77.A.feel 78.D. taken 79.B. No 80.A. way
Part VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage.
81received 82.for 83. working 84. lot 85 an
86 been 87 will 88. there 89. never90. found
Part VIII. Use the given words to make complete sentences.
91. Linh’s parents are very proud of him because he always get good marks.
92. We were very interested in playing soccer when lived in the countryside.
93. I have not talked with my uncle since he bought a new housein the city center.
94. The Browns has bought/ have bought a lot of food because they are going to have a party.
95. It is only a small car, so there is not enough room for allof us.
Part IX. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
96. The time machine will be shown to the public when they finish it
97. Do you mind helping me to put the chairs away?
Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 5 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
98. English and French are spoken in Canada
99. She said she was living in Hai Duong then
100. I haven’t seen Hung for 6 months
101. He prefers to play football rather than play tennis. / He prefers playing football to playing tennis
102. The weather was so good that they are going for a picnic
104. Nobody in my class is as intelligent as him/ he s
103. He forced his children to study hard
105. He had someone rapair his car yesterday/ he had his car repaired yesterday.




PHÒNG GD & ĐT BÙ GIA MẬP KỲ THI CHỌN HSG VÒNG TRƯỜNG NĂM HỌC 2009-2010
TRƯỜNG THCS BÙ NHO MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8
Thời gian làm bài 90 phút (không kể thời gian phát đ ề)
ĐỀ THI CHÍNH THỨC

Họ và tên học sinh ………………………………………………
Lớp……………
==============================================================
PHIẾU TRẢ LỜI
Part I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others:

1………..….. 2………….….. 3…………….. 4……………... 5………..……..
Part II. Find the one choice that best completes the sentence.(10ps)
6………….. 7………….. 8………….. 9………….. 10…………..
11………….. 12………….. 13………….. 14………….. 15…………..
16………….. 17………….. 18………….. 19………….. 20…………..
21………….. 22………….. 23………….. 24………….. 25…………..
26………….. 27………….. 28………….. 29………….. 30…………..
31………….. 32………….. 33………….. 34………….. 35…………..
36………….. 37………….. 38………….. 39………….. 40…………..
Part III. Complete the following sentences with the new word formed from the ones in
CAPITAL at the end of each sentence . (1.5 pts)
41. ……………………………………………..(BEHAVE) 42. …………………………………....…….……FORTUNATE)
44. ………………………………….…………….(ENJOY).
43. ……………………………………..………(NATURE)
45. ……………………………………...…… ( HUMOR ) 46. ………………………………………….…… (HEALTH)
47. …………………………………………… ( PERFORM) 48. ………………………………………….…… (COLLECT)
49. ……………………………………..………(CARE) 50. _…………….………………………………… (SICK)
Part IV. Each sentence has a mistakes find and correct it .
51…………………………………………………….…… 52. …………………………………………………….……
53. …………………………………………………….…… 54. …………………………………………………….……
55. …………………………………………………….…… 56.…………………………………………………….……
57. …………………………………………………….…… 58. …………………………………………………….……
59. …………………………………………………….…… 60. …………………………………………………….……
Part V. Give the correct form or tense of the verbs in the brackets .
(61)(not/ be) ………………………………………………(62)(buy) …………………………………………………….……
(63) (bring) …………………………………………………(64) (know) …………………………………………………….
(65) (know ) ………………………………………………(66) (take) ……………………………………………………….
(67) ( repair ) ……………………………………………(68) (walk) …………………………………………………….…
(69) (go) …………………………………………………….(70) ( not/ cross ) ………………………………………………

Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 6 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
Part VI. Read the passage and choose the best answer to fill in the blanket:
71. ……………………………………………… 72. ………………………………………………
73. ……………………………………………… 74. ………………………………………………
75. ……………………………………………… 76. ………………………………………………
77. ……………………………………………… 78. ………………………………………………
79. ……………………………………………… 80. ………………………………………………
Part VII. Fill in each blank with the suitable word in the following passage .
81. ……………………………………………… 82. ………………………………………………
83. ……………………………………………… 84. ………………………………………………
85. ……………………………………………… 86. ………………………………………………
87. ……………………………………………… 88. ………………………………………………
89. ……………………………………………… 90. ………………………………………………
Part VIII. Use the given words to make complete sentences .
91. Linh/ parents/ proud/ him/ because/ he/ always/ get/ good marks.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
92. We/ very interested/ play/ soccer/ when/ live/ countryside.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
93. I/ not talk/ uncle/ since/ he/ buy/ new house/ city center.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
94. The Browns/ buy/ lot/ food/ because/ they/ go/ have/ party.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
95. It/ only/ small car/ so/ there/ not/ enough room/ all/ us.
.......................................................................................................................................................... ..................................................
.......................................................................................................................................................... ..................................................
Part IX. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first .
96. They will show the time machine to the public when they finish it.
 The time machine ........................................................................................................... ..................................................
97. I would like you to help me to put the chairs away.
 Do you mind ........................................................................................................................................................................?
98. People speak English and French in Canada.
 English and French ....................................................................................................... ....................................................
99. She said, “I’m living in Hai Duong now”
 She said ....................................................................................................... ..........................................................................
100. I last saw Hung six months ago.
 I haven’t.................... .................................................................................................................... ..........................................
101.He’d rather play football than tennis.
 He prefers................................................ .............................................................................. ................................................
102.It is such good weather that they are going for a picnic.
 The weather............................................................................ ............................................. .................................................
103.He made his children study hard
 He forced .................................................................................... ....................................... ................................................... 104. He is
the most intelligent student in my class.
 Nobody.................................................................................... ....................................... ..........................................................
105.Somebody repaired his car yesterday.
 He had...................... .............................................................................................................. ..................................................



Trương THCS Nguyễn Trai­Ky thi chon HSG năm hoc 2010­2011  Môn Tiếng Anh 8  Page 7 of 4
̀ ̃ ̀ ̣ ̣
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản