Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 9 năm học 2012 - 2013

Chia sẻ: hgiangyb1

Bộ đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh là Tài liệu tham khảo về đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 giúp cho các bạn học sinh trao dồi thêm kiến thức tiếng anh và rèn luyện làm bài tập trắc nghiệm tiếng anh được củng cố thêm kiến thức.

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi tiếng anh lớp 9 năm học 2012 - 2013

 

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 NĂM HỌC: 2012-2013 De 19 Môn: Tiếng Anh SECTION 2. PHONETICS: III. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from that of the rest 1. A. eventually B. invention C. preparation D. shyness 2. A. reputation B. communicate C. documentary D. hundred 3. A. migrant B. signature C. habit D. limitation 4. A. dormitory B. occupy C. minority D. territory 5. A. advised B. amazed C. practiced D. changed SECTION 3. LEXICO- GRAMMAR: V. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answer 1. _________ you do better work than this, you won’t pass the exam. A. When B. Although C. If D. Unless 2. I was just _________ to go out when you telephoned. A. around B. about C. thinking D. round 3. It’s difficult to pay one’s bills when prices keep_________. A. growing B. gaining C. rising D. raising 4. She _________ her neighbor’s child for the broken window. A. blamed B. accused C. complained D. denied 5. "Did you like the novel that I gave you last week?” -“ _________ the novels that I’ve read, I enjoyed this one the most.” A. All of B. Of all C. For all D. From all 6. That old lady is _________ deaf to hear what you say. A. so B. enough C. not D. too 7. I failed to buy that nice dress, for I had forgotten to bring my _________. A. gloves B. purse C. bonnet D. trousers 8. The radio is _________ loud. I can’t hear the noise. A. too many B. too much C. much too D. lot much 9. The visitor spoke _________ the subject of wildlife in Northern Britain. A. in B. from C. with D. on 10. Not they but Tom _________ the reward. A. receives B. receive C. receiving D. to receive 11. They have _________ of helpers even when they are in need. A. a great quantity B. a large amount C. a large number D. great number 12. One person _________ seven in the world speaks perfect English. A. out of B. within C. for among D. from 13. “Pollution worries me” – “Me too. It’s something _________ lots of problems”. A. that has brought B. which has brought C. is bringing D. that bringing 14. I wasn’t a bit surprised to hear that Karen had changed her job. A. I was a bit surprised to hear that Karen had changed her job. B. That Karen had changed her job surprised me a bit. C. Surprised, Karen had changed her job. D. It came as no surprise to me to hear that Karen had changed her job. 15. We quarreled _________ the choice of a house. A. on B. over C. for D. to VI. There is one mistake in each sentence. Find the mistake and write your correction in 1. Tom’s very good at science when his brother is absolutely hopeless. 2. Modern farms are much larger than that of former times. 3. A good artist like a good engineer learns as much from their mistakes as from successes. 4. Since vitamins are contained in a wide variety of foods, people seldom lack of most of them. 5. Marry told me that it was the loveliest gift she has ever received.
  2. VII. Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the word in itali 1. Rob was dismissed by his________ that he must leave in a month’s time. (EMPLOY) 2. The judge told him it was ___________ to drink and drive, and banned him for a year. (RESPONSIBLE) 3. English is a ___________easy language for us to learn. (COMPARE) 4. Some young people today have a very strange ___________. (APPEAR) 5. Many designers took ____________ from Vietnam’s ethnic minorities . (INSPIRE) VIII. Complete the sentences with the right form of the verbs in bracket. (10 pts) 1. His greatest ambition is (1.choose)_____ (2.take part)______ in the Olympics London 2012. 2. None of the people (3.invite) ______ to the party can come. 3. I really don’t know why she (4.not/enter) ______ the last contest. She (5.win) _______ the first prize easily. SECTION 4. READING: IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to Television is one of man’s important means of communication. It brings events and sounds around the world into million of homes. A person with the television set can sit in his house and watch the president making a speech or visit a foreign country. He can see war being fought and watch statesmen try to bring peace. Through TV, home viewers can see and learn about people, places, and things in faraway lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of America’s astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to these things, TV brings its viewers a steady stream of programs that are designed to entertain. In fact, TV provides many more entertainment programs than any other kinds. The programs include action packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures. 1. What does television bring us? A. Noise from around the world. B. Man’s most important means of talking. C. Events and sounds around our globe. D. President making speech. 2. What can’t viewers do with the TV at home? A. watch a president giving a talk. B. see a war being fought. C. watch a statesmen making attempt to bring about peace. D. see heavens and hells. 3. Which of the following is NOT true? A. TV can bring us entertainment. B. By watching TV, people can widen their knowledge. C. People know events and sounds from different world. D. People can meet presidents without going out. 4. According to the passage, what don’t entertainment programs include? A. dramas B. tragedies C. musicals D. motion pictures. 5. With TV set a person can..................... A. watch president making a speech. B. see a foreign country. C. learn things in faraway lands. D. all of them (A, B, C). X. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct ans Crime Prevention You can make life more difficult for thieves by (1)_________ your wallet in an inside pocket instead of a back pocket. But make sure that you still have it if someone bumps into you in a (2)_________. Most pickpockets are very skillful. Never let your handbag out of your (3)_________. On public transport, (4)_________ hold of it. You are also (5) _________ to take travelers’ checks rather than cash when you go abroad, and to use cash dispenses which are on (6)_________ streets, or are well lit at night. A quarter of all crimes are car thefts or things from cars, like radio and cassette players. If your car is (7)_________, you may not get it back. One in four are never found, and even if it is, it may be badly (8) _________. Always lock all doors and windows and think about fitting a car alarm too. If you are buying a
  3. new radio cassette player, it is (9_________ choosing one that is security-code or removable by the drive. These precautions will help to (10)_________ thieves. 1. A. taking B. holding C. carrying D. bringing 2. A. mass B. band C. crowd D. group 3. A. view B. sight C. visibility D. vision 4. A. keep B. catch C. take D. have 5. A. suggested B. told C. informed D. advised 6. A. main B. important C. principal D. major 7. A. robbed B. burgled C. stolen D. hijacked 8. A. hurt B. damaged C. spoilt D. injured 9. A. beneficial B. practical C. worthwhile D. sensible 10. A. put off B. put down C. put out D. put back XI. Fill in each numbered blank ONE suitable word.(20 pts) Learning a foreign language is, in some ways, like learning how to fly or (1) _____ the piano. There are important differences, but there (2) ______ a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ______ practice. It is never enough simply to “know” something. You must be able to “do” things with (4) ______ you know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) _____ to fly an aero plane. A book can give you lots of information (6) _____ how to fly, but you only read a book and then try to (7) _____ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ______. The same is true of (9) ______ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano (10) _______ having lots of practice first? Write your answers here: SECTION 5. WRITING: XII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the 1. She is a far more serious student now than she used to be. → She studies ........................................................................................................................ 2. I’d like you to help me to put the chairs away. → Do you mind.................................................................................................................... 3. I’ll do anything for you because I love you. → I’ll do anything for you because of ................................................................................ 4. He will come because he wants to be sure of meeting you. → He will come so............................................................................................................... 5. Your hair needs combing properly. → Your hair........................................................................................................................ 6. “Would you mind not smoking in here?” → I’d rather ........................................................................................................................... 7. “Why don’t we go out for a walk?” → My father suggested .......................................................................................................
  4. III. 1. A 2. D 3. A 4. B 5. C V. 1. D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. D 7. B 8. C 9. D 10. A 11. C 12. A 13. A 14. D 15. B VI. 1. 2. 3. 4. 5. Mistake when That their lack of Has Correctio while/wherea Those his/her lack Had n s VII. 1. employer(s 2. irresponsibl 3. comparativel 4. appearanc 5. inspiratio ) e y e n VIII. : (10 points. 2 pts for each) 1. to be 5. could have 2. to take part 3. invited 4. didn’t enter chosen won SECTION 4. READING: IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer 1. C 2. D 3. D 4. B 5. D X. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to e 1. C 2. C 3. B 4. C 5. D 6. A 7. C 8. B 9. C 10. A XI. (20 points. 2 pts for each) 1. play 2. is 3. of 4. what 5. how 8. yourself/yourselv 6. about 7. fly 9. playing 10. without es XII. She used to get up late. 1. They have been learning English for four yeas. 2. She studies far more seriously now than she used to. 3. Do you mind helping me to put the chairs away. 4. I’ll do anything for you because of my love for you/ my loving you. 5. He will come so as to be sure of meeting you. 6. Your hair needs to be combed properly. 7. I’d rather you didn’t smoke in here. 8. It took him two hours to write the letter. 9. My father suggested going out for a walk.
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản