Đề thi học sinh giỏi vòng trường môn tiếng anh lớp 7

Chia sẻ: doanthuylinh179

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI VÒNG TRƯỜNG MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 Năm học : 2012- 2013 I. Choose the word that has the underline part pronounced differently from the others. Identify your answer by circling its corresponding letter A, B, C or D 1. A. worked B. washed C. looked D. played 2. A. changes B. comes C. apples D. lives

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi vòng trường môn tiếng anh lớp 7

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI VÒNG TRƯỜNG MÔN TIẾNG ANH LỚP 7
Năm học : 2012- 2013
I. Choose the word that has the underline part pronounced differently from the
others. Identify your answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (2pts)
1. A. worked B. washed C. looked D. played
2. A. changes B. comes C.apples D. lives
3. A. invitation B. nation C.question D. collection
4. A. garbage B. grain C.government D.vegetarian
5. A. health B. length C.thus D. thumb
6. A. sure B. saw C. send D. sit
7. A. new B. sew C. few D. knew
8. A. image B. arcade C. take D. days
9. A. plays B. looks C. wants D. helps
10 A expensive B event C essay D except
.
II. Choose the best answer: (2pts)
1. This film is _______ than the one we saw last week .
A. as good B. gooder C. more good D. better
2. She is ______ a singer nor an actress.
A. nor B. both C. neither D. either
3. You can’t speak Russian _________
A. Either can I B. Neither can I C. Neither can’t I D.I can’t neither
4. I know that he ............ in the library at this moment.
A. works B worked C. is working D. was working
5. His choice of words ............ very good.
A. is B. are C. be D. being
6. "Let's go dancing ............ ?"
"Yes, let's"
A. will we B. don’t we C. do we D. shall we
7. She made ………. mistakes on her last examination.
A. a little B. few C. little D. none
8. "......... did he go out?"
"A few minutes ago".
A. how long B. when C. how much time D. how many times
9. His father is a very good friend of ......... .
A. them B. their C. theirs D. themselves
10. The children are playing .................... in the schoolyard.
A. happy B. happily C. happier D. happiness
11. It's very kind ................... you to say so!
A. in B. to C. for D. of
12.The United States has a .................... of around 250 million.
A. population B. people C. countries D. cities
13. Peter got................... quickly and went to school.
A. dress B. dressed C. dressing D. dresses
14. I am ready and ……… .
A. she isn't too B. neither is she C. so is she D. she is too
15. …….. she plays the piano!
A. How well B. How good C. What well D. What good
16. He became most famous …………………… the fairy tales .
A. with B. about C. for D. by
17. Qui Nhon City is……………………………………Ho Chi Minh City.
A. smaller B. smaller than C. bigger D. bigger than
18. How long will it ……… you to get there .
A. go B. need C. have D. take
19. He is one of the…………….in the world .
A. busyest men B. busiest men C. much busy man D most busy men
20.This book is different ……………. the one I had .
A. with B. of C. to D. from
III. Give the correct form of the verbs in brackets. (2pts)
1. Last week, all members of the class (have) ……………a cold. They (keep)
………..coughing and sneezing.
2. You must (wash) …………….vegetables carefully or the dirt from the farm on
them (make) …….you sick.
3. Hoa’s father (be) …………..a painter. He (decorate) ………….his
neighbors’house this morning.
4. Mr. Tan (not sit) ……………….in Dr.Lai’s surgery now. He (leave)………..two
hours ago.
5. Last month, her mother (teach) …………her how to use a sewing machine. She
(make) …………….a new dress for her sister tonight.
IV. Give the correct form of the words in the brackets. There is an axample for
you: (2pts)
1. We mustn’t be ……………….when we cross busy streets. CARE
2. She often feels …………………when she gets bad marks. HAPPY
3. There are about 200 ………….in this company. EMPLOY
4. Mai is ………….at math than me. GOOD
5. Is there anything …………………. in this book. INTEREST
6. I received an ……………….. to lunch from him. INVITE
7. This is my fovorite chair. It’s so ………………….. COMFORT
8. Michael was a …………………. Pop singer. FAME
9. I feel ………………. In the afternoon. SLEEP
10. He make an ………………….. to se her yesterday morning. ARRANGE
V. Choose the words or phrases that are not correct in standard English.(2pts)
1. It takes Huy three hours doing his homework every evening.
A BC D
2. Viet not got up early and do morning exercises yesterday.
A B C D
3. Does Nam’s mother go always to work by bus?
A B C D
4. My father has less days off than Tim’s father.
AB CD
5 . Hoa prefers reading books to play video games.
A B CD
6. After each lesson we often have a ten-minutes rest.
A B C D
7. Million of foreign visitors come to Vietnam every year on their holiday.
A B C D
8. Sorry, You can’t speak to Loan because she has a bath .
A B C D
9. My sister likes playing badminton but she doesn't play it very good.
A B C D
10. My brother doesn't like durians, and I don't like them, too.
A B C D
VI. Complete the passage by filling in each gap with one word from the box (2pts).
cause decay eat middle-aged
pulle sugar treat wear thought teeth
d
Many people nowadays have to……………..(1) false teeth when they are
……………..(2). The reason is that tooth ……………(3) increases a lot. The amount of
……………(4) in our food also increases. Doctors and dentists now know that sugar is
the chief……………(5) of tooth decay. Eskimos’…………………(6), for example,
started to decay when they began to ……………(7) sweeter food.
Long ago doctors did not like to ………..(8) people’s teeth. Barbers and
blacksmiths looked after people teeth and ……………(9) them out when they decayed.
Some people …………….(10) toothache was a punishment from the gods.
VII. Fill in each numbered blank with one suitable word. (2pts)
My name is Nam. Last weekend, I visited the countryside ________ (1) my
classmates. The place is not very far ________ (2) our town. We came there by bus – a
jorney of two hours. On arriving there, we ________ (3) straight to our friend’s house.
He is Trung whose parents _______ (4) farmers living in the countryside. We drank
coconut milk and _________ (5) a lot of country pancakes. After that we went flying
kites in a paddy _________ (6) then we went swimming in the river near Trung’s house.
We played games together.
Finally, in the afternoon we _________ (7) the countryside for the town. And
reached home at about 6 P.M. We really had a lot of fun. The countryside is wonderful
to me. It has ______ (8) beautiful and interesting places than in the town.
VIII.Rewrite the following sentences in such way that the meaning is not changed.
(2pts)
1. Listening to music is more interesting than watching TV.
I prefer …………………………………………………………………………...
2. How heavy is the chicken ?
What ………………………………………………………………………...
3. We have a two - month summer vacation.
Our summer vacation lasts ……………………………………………………...
4. Trung didn’t go to school last Tuesday.
Trung was …………………………………………………………………...
5. Nam didn’t pass the final examination because of his laziness.
Because Nam ………………………………………………………………...
6. Tuan is more intelligent than any students in his class.
Tuan is the ..........................................................................................................
7. It takes me about 2 hours each day to do my homework.
I spend ………………………………………………………………
8. South- East Asia has many attractions.
There …………………………………………………………
9. Don’t play near the water.
You should ………………………………………………………
10. It is difficult to find an appartment in Ha Noi
To find……………………………………………………………………….
IX. Put the words in their correct orders. (2pts)
1. having / of / the moment/ Tran Phu school / check-up / the students / at / medical /
are / a.
…………………………………………………………………………………………...
2. yesterday/ go / a / had/ Lan / school / headache/ didn’t / because / to / she.
…………………………………………………………………………………………...
3. catch / millions / cold / every / people / the / of / year / common.
…………………………………………………………………………………………...
4. lasts / days / disappears/ cold/ for / common / few / then/ the / a / and
…………………………………………………………………………………………...
5. terrible / the dentist / had / visited / a / toothache/ she / because / Trang/ yesterday.
…………………………………………………………………………………………...
6. Mrs/the boy/to/who/Quyen/talking/is?
....................................................................................……………………
7.lunch/ o'clock /going /it's /and /the /twelve /we're /to /room.
………………………………………………………………………
8.new/from/one/is/house/his/how/different/Minh's/old?
..............................................................................…………………
9. goes/bus/Hoang/day/work/Mr/every/to/by
....................................................................................................……………
10. because / parents / is / she / Nguyet / misses / unhappy / her.
..........................................................................................................................................
X. Use the given words to write the sentence.(2pts)
1. Ba / to / go / school / foot / a week ago.
………………………………………………………
2. your father / watch / TV / room / the moment ?
……………………………………………………………………
3. Last night / we / do / homework / 7.00 / and / go / bed / 9.30.
…………………………………………………………….
4. Hoa / buy / new bicycle / next week.
……………………………………………………………………..
5.Why / they / not / go / work / bus / every day ?
…………………………………………………………………………
--------------THE END------------



KEY 3
Hướng dẫn chấm: Tổng toàn bài 20 điểm
I: 2 điểm ( 0.3 x 5)
1.D 2. A 3. C 4. D 5. C 6. A 7. B 8. A 9. A 10. C
II: 2 điểm (0.1 x 20)
1. D 2. C 3. B 4. C 5.A
6. D 7.B 8. B 9. C 10. B
11. D 12. A 13. B 14. C 15. A
16. C 17. B 18. D 19. B 20. D
III: 2 điểm (0.2 x 10)
1. had – kept
2. wash – will make
3. is – decorated
4. is not sitting – left
5. taught – is going to make
IV:2 điểm (0.2 x 10)
1. careless 6. invitation
2. unhappy 7. comfortable
3. employees 8. famous
4. better 9. sleepy
5. interesting 10. arrangement
V: 2 điểm (0.2 x 10)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C A B B D C A C D D
VI: 2 điểm (0.2 x 10)
1. wear 6. teeth
2. middle-aged 7. eat
3. decay 8. treat
4. sugar 9. pulled
5. cause 10. thought
VII: 2 điểm (0.25 x 8)
1 2 3 4 5 6 7 8
with from went are ate field left more
VIII: 2 điểm (0.2 x 10)
1. I prefer listening to music to watching TV
2. What is the chicken’s weight ?/ What is the weight of the chicken?
3. Our summer vacation lasts two months
4. Trung was absent from school last Tuesday.
5. Because Nam was lazy, he didn’t pass the final examination.
6.Tuan is the most intelligent student in his class.
7.I spend about 2 hours each day doing my homework.
8.There are many attractions in south-East Asia.
9.You should not play near the water.
10.To find an appartment in Ha Noi is difficult.
IX: 2 điểm (0.2 x 10)
1. The students of Tran Phu School are having a medical check-up at the moment.
2. Lan didn’t go to school yesterday because she had a headache.
3. Every year millions of people catch the common cold.
4. The common cold lasts for a few days and then disappears.
5. Trang visited the dentist yesterday because she had a terrible toothache.
6. Who is the boy talking to Mrs.Quyen
7. It’s twelve o’clock. We are going to the lunch room
8 . How is Minh’s new house differrent from his old one
9. Mr.Hoang goes to work by bus every day.
10. Nguyet is unhappy because she misses her parents
Câu IX. 2 điểm
1. Ba wanted to go to school on foot a week ago
2. is your father watching TV in the room at the moment ?
3. Last night we did our homework at 7.00 and went to bed at 9.30
4. Hoa will buy a new bicycle next week
5. why don’t they go to work by bus every day ?
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản