Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh

Chia sẻ: vantuannb92

Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh của trường trung học phổ thông Lê Hồng Phong sẽ giúp bạn có tài liệu tham khảo chất lượng ôn tập và làm bài thi tốt nghiệp đạt kết quả cao.

Nội dung Text: Đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh

http://ductam_tp.violet.vn/ ĐỀ THI THỬTÔT NGHIÊP THPT
́ ̣
TRƯƠNG TH PT LÊ HÔNG PHONG
̀ ́ ̣
MÔN TIÊNG ANH (Năm hoc 2009- 2010)
Thời gian lam bai: 60 phut
̀ ̀ ́


I.Chon tư (ưng vơi A hoăc B, C, D) có phân gach chân đươc phat âm khac vơi nhưng tư
̣ ̣ ̀ ̣ ́ ́
̀ ̣ ̃
con lai trong môi câu
Câu 1. A. cleaned B. stopped C. washed D. reached
Câu 2. A. pens B. boots C. dogs D. lies
Câu 3. A. see B. sort C. sure D. sing
II. Chon tư (ưng vơi A hoăc B, C, D) có cach nhân âm khac vơi nhưng tư con lai trong
̣ ̣ ́ ́ ́ ̀ ̣
̃
môi câu
Câu 4. A. pollution B. quantity C. intensity D. reclaiming
Câu 5. A. economic B. manufacture C. investigate D. sociology
III. Chon tư/ cum tư thich hơp( ưng vơi A hoăc B, C, D) để hoan thanh môi câu sau đây
̣ ̣ ́ ̣ ̀ ̀ ̃
Câu 6. We try to help our mother ...............household chores.
A. make B. take C. build D. do
Câu 7. We would save thousands of lives if ……………the remedy for the flu.
A. we had not found out B. we found C. we will found D. we find out
Câu 8. She was……..........she couldn’t say anything.
A. so surprised at the news that B. such surprised at the news that
C. so surprised of the news that D. so that surprised for the news.
Câu 9. – “Thank you very much.”
........................................
A. Not at all B. You are welcome C. That’s all right D. All are correct
Câu 10. “Where have you been hiding?” she asked. She asked me where…………hiding
A. I had been B. I have been C. have I been D. had I been
Câu 11. Your house needs ………..before the new year.
A. paint B. painting C. to paint D. painted
Câu 12. The harder you learn,…………
A. the more is your English B. the gooder your English will be
C. the better becomes your English D. the better your English will be
Câu 13. I can find my own way there. You .................. wait for me.
A. should B. must C. needn't D. mustn't
Câu 14. The development of wildlife habitat reserves is a good conservation measure ............
A. to prevent endangered species B. to feed endangered species
C. to benefit from endangered species D. to save endangered species
Câu 15. In times of war, the Red Cross is .............to reducing the sufferings of wounded soldiers,
civilians, and prisoners of war.
A. mounted B. excited C. dedicated D. interested
Câu 16 It was quite cold .................... it was sunny .
A. although B. because C. so that D. as
Câu 17. I like Nha Trang, ........................
A. which has a beautiful beach B. it has a beautiful beach
C. where has a beautiful beach D. that it has a beautiful beach
Câu 18. Please wait here until the manager……….....in a few minutes.
A. will come B. comes C. have come D. to come
Câu 19. ..................! The tree is going to fall.
A. Look out B. Look up C. Look on D. Look after
Câu 20. He said he………………..his project by the end of this year.
A. will complete B. would have completed
C. will have completed D. was completing
Câu 21. Doi Moi has placed man in the centre of social .............................................
A. development B. develop C. developing D. developed
Câu 22. Vietnam has been....................to host the Asia Sports Games at some point between
2010 and 2015.
A. agreed B. admitted C. proposed D. suggested
Câu 23. Men are ...............at making decisions than women.
A. better B. good C. more D. well
Câu 24. I can’t speak Chinese,…………
A. so can’t Peter B. Either can’t Peter
C. Peter can’t, too D. Neither can Peter
Câu 25. Tom:“I’m taking my driving test tomorrow”
Mary:“....................................”
A. Lucky! B. Best wishes ! C. Good luck! D. Good chance!
Câu 26. When her....................... for the job was refused, she felt very disappointed.
A. applicant B. applicable C. application D. apply
Câu 27. ......................Sahara of .................... Africa is the world's largest desert.
A. Ø / the B. The / Ø C. A / an D. The / an
Câu 28. I’m going .......................... for a few days so don’t send me any more work.
A. away B. over C. in D. after
Câu 29. She didn’t want to go.....................she knew all her friends would be there.
A. wherever B. therefore C. so that D. even though
Câu 30. Peter has been working for 10 hours. He .....................be very tired now.
A. needn't B. must C. has to D. should
III. Chon câu ( ưng vơi A hoăc B, C, D) thich hơp vơi mỗi câu sau
̣ ̣ ́
Câu 31.“ If I were you, I would go to the doctor”. Peter said to Mary.
A. Peter told Mary to become a doctor.
B. Peter told Mary that he would go to the doctor.
C. Peter advised Mary to become a doctor.
D. Peter advised Mary to go to the doctor.
Câu 32. People say that the Chinese invented gun power.
A.The Chinese is said to invent gun power.
B. The Chinese are said to have invented gun power.
C. The Chinese are invented gun power.
D. It is said that the Chinese have invented gun power.
Câu 33. He/ be/ accuse/ cheated/ his final exam/ last week..
A. He was accused for having cheated in his final exam last week.
B. He was accused of having cheated in his final exam last week.
C. He was accused of having cheat in his final exam last week.
D. He was accused for being cheated in his final exam last week.
Câu 34. The boy was too weak to run far.
A. The boy was very weak and couldn’t run far.
B. The boy’s weakness didn’t stop him running far.
C. The boy had to run a lot because he was weak.
D. The boy became weak because he ran too far.
Câu 35. Because the street was crowded with people, I couldn’t drive fast.
A. If the street weren’t crowded with people, I could drive fast.
B. If the street hadn’t been crowded with people, I could have driven fast.
C. If the street were crowded with people, I couldn’t drive fast.
D. If the street had been crowded with people, I couldn’t have driven fast.
IV. Chon phương an ( A hoăc B, C, D) ưng vơi tư, cum tư có gach dươi cân phai sưa
̣ ́ ̣ ̣ ̣ ̀ ̉
để cac câu trơ thanh chinh xac
́ ̀ ́ ́
Câu 36. Her friend lied to her, but she doesn’t trust him anymore
A B C D
Câu 37. All the information you will need can find in the employees’ manual.
A B C D
Câu 38. The child became angrily and stamped his feet
A B C D
Câu 39. We whispered so as to no one could overhear our conversation.
A B C D
Câu 40. Everyone want to reduce the pollution of our environment
A B C D
V. Đoc kỹ đoan văn sau và chon phương an đung cho môi trông tư 36 đen 40
̣ ̣ ̣ ́ ́ ̃ ́ ́
Once there were lots of pandas in the mountains of Western China. Today, they are .....
(41)......extinct. The reason is that they can not find enough food. Pandas eat .....(42)......
leaves. They do not like another food. The bamboo grows very slowly. It can take 10 years
for a bamboo to grow from a seed to a big plant. Some types of bamboo have seeds only once
every 60 years. Pandas .......(43)...... wait many years for their food to grow. While the
bamboo is growing, pandas do not have enough leaves to eat.
China and World Wildlife Fund ( WWF ) are trying to save the panda. In 1979 they began
to set up special parks ..........(44)...........pandas live. Scientists come here to study the panda’s
eating and mating habits . By learning more about the panda’s habits, scientists can save it
from ......(45)....... .
Câu 41. A. being B. becoming C. having D. making
Câu 42. A. banana B. cabbage C. grass D. bamboo
Câu 43. A. must B. should C. ought D. might
Câu 44. A. what B. because C. where D. when
Câu 45. A. appearance B. destruction C. extinction D. damage.
VI. Đoc kỹ đoan văn sau và chon phương an đungcho môi câu tư 46 đên 50
̣ ̣ ̣ ́ ́ ̃ ́
There are many issues over computers and the education of today’s children. One concern
that parents face now is how young is too young to start educating a child about computers?
Parents and teachers alike have mixed opinions as to when it is appropriate and most beneficial to
the child. Many preschool children learn to work with a mouse and play interactive games before
they learn to write or lean their ABC’s. It is true that computers can be used as very effective
tools for learning, but at what age do you begin?
Some parents believe that computer education should be much like a young child taking
piano or hockey lessons. They feel that if you start a child early enough you might find a
computer genius. This will help develop the child’s knowledge quickly while they are still young.
Parents who currently work using computers understand the importance of computer education
and desire to give their children a head start.
On the other hand, some parents are concerned that computers deprive children of their
creativity and socialization skills. They argue that children become brainwashed and less
socialized by being exposed to computers too early.
Câu 46. Teachers and parents are not sure about _________
A. how much computer games children should play
B. the time when children learn ABC
C. the suitable time to teach computers to children
D. the relationship between computers and children
Câu 47. All of these groups of people can be the readers of this article EXCEPT:
A. Parents B. linguistics C. educators D. children
Câu 48. Where in the passage does the author talk about the benefits of computer education?
A. Paragraph 1 B. paragraph 2 C. paragraph 1&2 D. paragraph 3
Câu 49. This article can be taken from _______
A. a textbook B. a fashion magazine
C. a science fiction D. an educational magazine
Câu 50. What can be the title for this article?
A. Computer education for children.
B. The influence of computer to children.
C. How can children benefit from computers?
D. Science and children.
ĐÁP ÁN


1A 2B 3C 4B 5C
6D 7B 8A 9D 10 A
11 B 12 D 13 C 14 D 15 C
16 A 17 A 18 B 19 A 20 B
21 A 22 C 23 A 24 D 25 C
26 C 27 B 28 A 29 D 30 B
31 D 32 B 33 B 34 A 35 B
36 B 37 C 38 C 39 B 40 A
41 B 42 D 43 A 44 C 45 C
46 C 47 B 48 B 49 D 50 A
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản