ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN ANH VĂN KHỐI 12 (MÃ ĐỀ THI 245)

Chia sẻ: Đào Đức Mạnh | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:3

1
698
lượt xem
196
download

ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN ANH VĂN KHỐI 12 (MÃ ĐỀ THI 245)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề thi trắc nghiệm môn anh văn khối 12 (mã đề thi 245)', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN ANH VĂN KHỐI 12 (MÃ ĐỀ THI 245)

  1. TRƯỜNG THPT NGUYỄN TRƯỜNG TỘ ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN Anh văn Khối 12 Thời gian làm bài: 60 phút; (35 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 245 Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) theo thứ tự cho 5 chỗ trống sau. If you want to _____(1)____ your best in an exam, you should be relaxed and so one of the best things to do is to take regular breaks even if they are only for a few minutes. During revision time, you _____(2)_____ take some time off to go for a walk or play your favorite sport. It is a mistake to take up all physical activities. Exercise can help you to relax. You should _____(3)____ at least twenty minutes doing something different every day. Parents don’t like it when their teenage children spend hours on the phone, but, in fact, ____(4)____ to a friend is very good for you; parents think that children are ____(5)____ time and money; but research says talking to friends gives you a chance to relax, and this will make the time you spend studying more effective. Câu 1: A. make B. do C. write D. go Câu 2: A. shall B. should C. will D. have Câu 3: A. relax B. use C. waste D. spend Câu 4: A. saying B. communicating C. chatting D. telling Câu 5: A. wasting B. losing C. missing D. spending Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau hoặc để thay thế cho phần được gạch dưới: Câu 6: We _______ touch since we _______ school three years ago. A. lost / have left B. have lost / left C. were losing / had left D. have lost / leave Câu 7: Last night a tornado swept through Rockville. It ___________ everything in its path. A. was being destroyed B. destroyed C. had been destroyed D. was destroyed Câu 8: __________ he had enough money, he refused to buy a new car. A. In spite of B. Although C. In spite D. Despite Câu 9: My father works for a construction company in __________ . A. Winchester, which is a city in the U.K. B. Winchester is a city in the U.K. C. Winchester where is a city in the U.K. D. Winchester, that is a city in the U.K. Câu 10: I _______ a terrible accident while I _______ on the beach. A. saw / was walking B. see / am walking C. have seen / were walking D. was seeing / walked Câu 11: Emily said that her teacher _______ to London ________ . A. had gone / the next day B. would go / the next day C. will go / tomorrow D. went / tomorrow Câu 12: The parents had been _______ warned about their son's misbehaviour. A. repeated B. repeating C. repeatedly D. repeat Câu 13: John asked me _______ interested in any kind of sports. A. if were I B. if I was C. if I were D. if was I Câu 14: You are old enough. I think it is high time you applied _______ a job A. of B. upon C. for D. in Câu 15: By 2015, it will be widely accepted that schools and pre-schools have _______ extremely important role to play in ________ future of our world. A. the / the B. an / the C. an / a D. Ø / Ø Câu 16: She _______ a shark while she _______ on the beach. A. were losing / had left B. saw / was walking C. lost / have left D. see / am walking Câu 17: While I am waiting _______ my bus, I often listen _______ music. A. toward / about B. on / at C. upon / in D. for / to Câu 18: He took me to an expensive restaurant where we enjoyed a good meal. A. to enjoy a good meal B. enjoyed a good meal C. we enjoyed a good meal in which D. and enjoying a good meal Câu 19: It _______ that learning a foreign language _______ a lot of time. 12/1stterm08-245 1
  2. A. is said / takes B. was said / was taken C. says / is taken D. is saying/ as been taken Câu 20: If more chemicals are released into the water, plants, and animals __________ . A. will kill B. would die C. would be died D. will be killed Câu 21: Unless he ……… immediately, he won’t get any information. A. phones B. phone C. doesn’t phone D. won’t phone Chọn câu ứng với a, b, c, d thích hợp với các câu sau : Câu 22: He didn't hurry so he missed the plane. A. If he had hurried, he could have caught the plane. B. If he hurried, he wouldn't miss the plane. C. If he had hurried, he might catch the plane. D. He didn't miss the plane because he hurried. Câu 23: I started working here in 2000. A. I have worked here since 2000. B. I have started working here since 2000. C. I haven't worked here since 2000. D. I have started work here since 2000. Câu 24: Someone knocked on the door during my lunchtime. A. I was having lunch when someone was knocking on the door. B. When I had had lunch, someone knocked on the door. C. I had lunch when someone knocked on the door. D. I was having lunch when someone knocked on the door. Câu 25: No one has cleaned the floor. A. The floor hasn't been clean. B. The floor hasn't cleaned. C. The floor has been cleaned. D. The floor hasn't been cleaned. Câu 26: "I have found a new flat," said Ann. A. Ann said me that she had found a new flat. B. Ann said that she has found a new flat. C. Ann told to me that she had found a new flat. D. Ann said to me that she had found a new flat. Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu sau. Câu 27: A. application B. grade C. certificate D. indicate Câu 28: A. interviewed B. explained C. prepared D. disappointed Câu 29: A. subsidy B. hospital C. domestic D. measure Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại trong mỗi câu sau. Câu 30: A. attractiveness B. American C. traditional D. generation Câu 31: A. experience B. relationship C. renovation D. economy Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác. Câu 32: It was not until 1937 that the southern source of the Nile River discovered. A B C D Câu 33: Mary asked there was anything interesting on TV to see that night. A B C D Câu 34: Unless you work harder, we will finish on time. A B C D Câu 35: Although I try hard to play the guitar, but I don't seem to improve. A B C D - THE END - 12/1stterm08-245 2
  3. Đáp án đề 245: 1. B 2. B 3. D 4. C 5. A 6. B 7. B 8. B 9. A 10. A 11. B 12. C 13. B 14. C 15. B 16. B 17. D 18. A 19. A 20. D 21. A 22. A 23. A 24. D 25. D 26. D 27. C 28. D 29. D 30. D 31. C 32. D 33. A 34. B 35. C 12/1stterm08-245 3

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản