Đề thi tuyển sinh trường cao đẳng Sư phạm Bến TRe năm 2005 môn Anh văn

Chia sẻ: Thuy Quynh Quynh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
161
lượt xem
14
download

Đề thi tuyển sinh trường cao đẳng Sư phạm Bến TRe năm 2005 môn Anh văn

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu tham khảo Đề thi tuyển sinh trường cao đẳng Sư phạm Bến TRe năm 2005 môn Anh văn

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi tuyển sinh trường cao đẳng Sư phạm Bến TRe năm 2005 môn Anh văn

  1. ÑEÀ SOÁ 8 TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM BEÁN TRE – NAÊM 2005 Caâu 1: Ngöõ aâm (1 ñieåm) Choïn töø coù phaàn gaïch döôùi ñöôïc phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi trong moãi nhoùm. 1. a. cash b. fact c. wash d. stamp 2. a. cut b. shut c. stuff d. pull 3. a. home b. open c. don’t d. woman 4. a. horse b. hour c. hundred d. head 5. a. go b. large c. angry d. give Caâu 2: Ngöõ phaùp (3 ñieåm) Choïn moät töø hoaëc nhoùm töø ñuùng nhaát trong soá a, b, c, ñieàn vaøo khoaûng troáng cuûa moãi caâu. 1. That wasn’t a true story. I just ……………………………… it up. a. did b. made c. got d. put 2. I congratulated him …………………… winning the first prize. a. at b. in c. on d. for 3. They invited ………………………… dinner with them. a. us for having b. us to have c. that we have d. our having 4. He came home late, so I asked him. Where …………………… been. a. he had b. has he c. he has d. had he 5. Peter …………………………… 9 films and I think his latest is the best. a. made b. had made c. has made d. was making 6. …………………………… of the hundred members of the club was given a souvenir a. Each b. All c. Either d. Neither 7. …………………………… you hand me the dictionary, please? a. May b. Shall c. Will d. Should 8. The prince ……………………………… into a frog by an evil magician. a. turned b. was turned c. was turning d. had been turning 9. When …………………………… a dictionary, you need to be able to understand the symbols and abbreviations it contains. a. using b. use c. to use d. having used 10. “If I were you, I would go to the doctor ,” Peter said to Mary. a. Peter told Mary to become a doctor. b. Peter told Mary that he would go to the doctor. c. Peter advised Mary not to go to he doctor. d. Peter advised Mary to go to the doctor.
  2. 11. “ I spoke slowly. The foreigner could understand me. ” Mean ……………………… a. I spoke slowly so that the foreigner could understand me. b. I spoke slowly in order to the foreigner could understand me. c. I spoke slowly that the foreigner could understand me. d. I spoke slowly to make the foreigner could understand me. 12. ……………………………… on barren slopes can prevent erosion. a. To plant trees b. Planting trees c. In order to plant trees d. a and b 13. Nerve cells, or neurons, …………………………… in human body. a. the most complex the cells are b. are the most complex cells c. the most complex cells are d. most are the complex cells. 14. Mary put on her scarf …………………………………… she …………………………… get cold. a. in order that/ will not b. so that/ would not c. to/ will not d. so as to/ would not 15. It isn’t worth ……………………………… in that river as it is polluted. a. fish b. go fishing c. to fish d. fishing Caâu 3: Töø vöïng(1 ñieåm) Söû duïng daïng ñuùng cuûa töø trong ngoaëc ñeå hoaøn thaønh caùc caâu sau. 1. He was too ………………………………… to tell his teacher about the stupid mistake. (shame) 2. The ………………… she gave last night was narvellous. (perform) 3. The judge told him it was ………………………… to drink and drive, and banned him for a year. (responsible) 4. Those berries are ………………………………… Don’t eat them! (poison) 5. The old lady hid all her ………………………… under the floor. (save) Caâu 4: Ñoïc hieåu (3 ñieåm) A. Ñoïc ñoaïn vaên döôùi ñaây vaø choïn moät töø thích hôïp trong khung ñeå ñieàn vaøo moãi khoaûng troáng coù ñaùnh soá. Took – for – if – about – who – first – their – because – in – lose Jogging is running slowly (1) ……………………… long distance. Most joggers begin (2) ………………… they hear jogging is very good exercise. Jogging makes the heart stronger and helps people (3) ………………………………… weight. It can also help them feel better (4) ………………………… themselves. Ronald Robbins, (5) …………………………… is forty-two years old and works in an office, began jogging a few years ago because he felt he was too fat. At (6) …………………………… he could only run about 100 yards. It (7) …………………him there
  3. months to be able to run a mile. But two years later, he ran (8) ……………………… a marathon race over twenty-six miles. Many joggers, like Ronald Robbins, feel that (9) …………………………… they can succeed in jogging, they succeed in other things and quite often this feeling helps them at (10) ……………………… jobs. B. Ñoc ñoaïn vaên sau vaø choïn caâu traû lôøi ñuùng trong a, b, c, d, cho moãi caâu hoûi. There are many sources of pollution in our modern world. At present, the most serious sources are acid rain, car exhaust fumes and oil spills. Factory chimneys give out smoke that contains sulphuric dioxide and nitrogen oxide. These gases combine with moisture in the atmosphere to form sulphuric acid and nitric acid. When it rains, these acids dissolve in the rain and make it acidic. Acid rain is believed to be the worst pollution of all. It has harmed aquatic life by turning many lakes into lifeless bodies of water. Car exhaust fumes contain carbon monoxide and lead which are highly poisonous. In big cities, the exhaust fumes build up and pose a health hazard to human beings. Pollution of the sea by oil threatens marine life. Much of the oil comes from ships that clean their fuel tanks while at sea. Offshore oil wells also discharge vast amounts of oil into the sea. Pollution of the sea can also be caused by oil spills. 1. What are the most serious sources of pollution ? a. oil, smoke from house and water. b. acid rain, car exhaust fumes and oil spills. c. water spills, smog and rubbish. d. all are correct. 2. Smoke from factory chimneys ………………………… a. does not harm to us b. is necessary for manufacture c. is not harmful to our health d. causes acid rain 3. What do car exhaust fumes contain? a. only lead b. carbon monoxide and lead c. acid rain d. useful gases 4. Acid rain is believed …………………………… a. to be of no harm b. to be necessary for agriculture c. to be the worst pollution of all d. to be pure 5. Offshore oil wells ……………………… a. do nothing with pollution b. always keep the seas clean
  4. c. do well with the waste d. discharge vast amounts of oil into the sea Caâu 5: Vieát (2 ñieåm) A. Duøng töø hoaëc nhoùm töø gôïi yù vieát thaønh caâu hoaøn chænh. Thí sinh coù theå theâm töø vaø thöïc hieän nhöõng bieán ñoåi caàn thieát nhöng khoâng ñöôïc boû baát kyø töø naøo ñaõ cho. 1. Environment pollution/ term/ refer/ ways/ man/ pollute/ surroundings. -……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2. It/ not/ matter/ whether/ we/ begin/ discussion/ right now/ a few minutes later. -……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 3. They/ strike/ protest/ plan/ dismiss/ number/ workers/ company. -……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 4. If/ she/ more confident/ not fail/ final exam. -……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 5. People/ try/ rush/ burning buildings/ it/ collapse. -……………………………………………………………………………………………………………………………………………… B. Hoaøn thaønh caùc caâu döôùi ñaây sao cho caâu sau coù cuøng nghóa vôùi caâu cho saün. Haõy baét ñaàu caâu vôùi caùc töø ñaõ cho. 1. “You were cheating, “ said Carol to June. - Carol accused ………………………………………………………………… 2. Don’t you wish you could get out more in the evenings? - Don’t you get fed …………………………………………………………… 3. This car is too expensive for Peter to buy. - Peter does not …………………………………………………………………… 4. Tom is a more careful driver than Tim. - Tim drives …………………………………………………………………………… 5. It was such a long dress that my sister could not wear it. - The dress was not ……………………………………………………………… ÑAÙP AÙN TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM BEÁN TRE – NAÊM 2005 Caâu 1: Ngöõ aâm (1 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi caâu ñuùng) 1. c 2. d 3. d 4. b 5. b Caâu 2: Ngöõ phaùp (3 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi caâu ñuùng) 1. b 2. c 3. b 4. a 5. c 6. a 7. c 8. b 9. a 10. d 11. a 12. d 13. b 14.b 15. d
  5. Caâu 3: Töø vöïng (1 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi caâu ñuùng) 1. ashamed 2. performance 3. irresponsible 4. poisonous 5. savings Caâu 4: Ñoïc hieåu (3 ñieåm) A. (2 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi töø ñuùng) 1. for 2. because 3. lose 4. about 5. who 6. first 7. took 8. in 9. if 10. their B. (1 ñieåm – 0,ñieåm cho moãi caâu ñuùng) 1. b 2. d 3. b 4. c 5.d Caâu 5: Vieát (2 ñieåm) A. (1 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi caâu coù caáu truùc ngöõ phaùp ñuùng. töø vöïng theâm vaøo vaø lieân keát hôïp lyù) 1. Environment pollution is a term that refers to all the ways that man pollutes his surroundings 2. It doesn’t matter whether we begin the discussion right now or a few minutes later 3. They went on strike to protest the plan to dismiss a large number of workers of the company 4. If she had been more confident, she would not have failed her final exam 5. The people were trying to rush out of the burning building before it collapsed B. (1 ñieåm – 0,2 ñieåm cho moãi caâu ñuùng) 1. Carol accused June of cheating 2. Don’t you get fed up with (having to stay) staying at home in the evening? 3. Peter does not have enough money to buy this car 4. Tim drives more carelessly than Tom does 5. The dress was not short enough for my sister to wear

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản