Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm TP.HCM năm 2006 môn anh văn

Chia sẻ: Thuy Quynh Quynh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:9

1
192
lượt xem
36
download

Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm TP.HCM năm 2006 môn anh văn

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu tham khảo Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm TP.HCM năm 2006 môn anh văn

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng Sư phạm TP.HCM năm 2006 môn anh văn

  1. ÑEÀ SOÁ 5 ÑEÀ THI TUYEÅN SINH CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM TP.HCM – NAÊM 2006 Moân thi : TIEÁNG ANH , Khoái D Thôøi gian laøm baøi : 90 phuùt – soá caâu traéc nghieäm : 70 Ñoïc kyõ baøi khoùa sau vaø choïn phöôùng aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B, C , D ) cho caùc caâu töø 1 ñeán 5 The agricultural revolution in the nineteenth century involved two things: the invention of labour – saving machinery and the development of scientific agriculture. Labour – saving machinery naturally appeared first where labour was scarce. “ In Europe,” said Thomas Jefferson, “ the object is to make the most of their land, labour being abundant; here it is to make the most of our labour, land being abundant. “ it was in America, therefore, that the great advances in nineteen-century agricultural machinery first came. At the opening of the century , with the exception of a crude plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural implements on their backs; by 1860, most of the machinery in use today had been design in an early form. The most important of the early inventions was the iron plow. As early as 1790 Charles New bold of New jersey had been working on the idea of a cast-iron plow and spent his entire fortune in introducing his invention. The farmers however, would have none of it, claiming that the iron poisoned the soil and made the weeds grow. Nevertheless, many people devoted their, attention to the plow, until in 1869 James Oliver of South Bend, Indiana, turned out the first chilled-steel plow 1. Which of the following best expresses the main topic of the passage? A. Machinery that contributed to the agricultural revolution B. The development of safer machines demanded by the labor movement C. New Jersey as a leader in the agricultural revolution D. The need for agricultural advances to help feed a growing population 2. Which of the following can be inferred from what Thomas Jefferson said ? A. Europe had greater need of farm machinery than America did B. Europe was changing more quickly than America C. America was finally running out of good farmland D. There was a shortage of workers on American farms 3. The expression “make the most of “ in the passage is closest in meaning to which of the following? A. Raise the price of B. Overuse the real worth of C. Earn a living on D. Get the best yield from 4. What point is the author making by stating that farmers could carry nearly all their tools on their backs?
  2. A. Farmers had few tools before the agricultural revolution B. American were traditionally self- reliant C. Life on the farm was extremely difficult D. New tools were designed to be portable. 5. Why did farmers reject Newbold’s plow? A. They thought it would run the land B. Their horses were frightened by it C. They preferred lighter tools D. It was too expensive Choïn phöôùng aùn ( A hoaëc B,C,D) öùng vôùi töø/cuïm töø coù gaïch chaân caàn phaûi söûa ñeå caùc caâu sau trôû thaønh caâu ñuùng. 6. (A) when a (B) little boy , he (C) is used to go swimming (D) in the river with me 7. (A) In general, newspapers emphasize (B) current news (C) whereas magazines (D) dealt more with background materials. 8. Peter never (A) go to bed (B) before he (C) has finished (D) his homework 9. Hoa (A) writing (B) a letter in (C) her room (D) at the moment 10. We were (A) surprising (B) by the results (C) of the (D) test. 11. Mr. Miller (A) doesn’t (B) likes (C) being kept (D) waiting 12. An (A) spent (B) many money (C) on clothes (D) at the supermarket yesterday 13. There (A) is a hostel (B) at the corner (C) of this street where we (D) can stay there 14. I (A) haven’t (B) smoked (C) since a (D) long time 15. I (A) don’t think I can get (B) the job (C) because there are many (D) applicant for it Choïn phöông aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B,C,D) ñeå hoaøn thaønh moãi caâu sau: 16. This tool is dangerous……………………………it is used carefully A. Unless B. Or C. Whether D. If 17. When the storm ……………………………this area tomorrow, it will bring with it great destructive force. A. Is reaching B. Will reach C. Reaches D. Is going to reach 18. Most children fell …………………………… on the New Year’s Eve A. Excite B. Exciting C. Excitement
  3. D. Excited 19. ……………………………my students are familiar with this kind of activities A. Most B. A few C. Few D. Most of 20. Don’t spend your money …………………………… Save it ! A. Wastefully B. To waste C. Waste D. Wasteful 21. I don’t know what you think about George’s work, but in my …………………………… it’s very good A. Opinion B. Feeling C. Thought D. Idea 22. there are a lot of people …………………………… London everyday A. have visited B. visit C. visiting D. to visit 23. Most of the goods …………………………… in this factory are exported A. Make B. Making C. To make D. Made 24. We can’t have out car now ; ……………………………at the garage A. It’s still being repaired B. It’s still repairing C. It’s still repaired D. It’s still being repairing 25. The more waste paper we recycle…………………………… A. The least tress we preserve B. The most trees we preserve C. The more tress we preserve D. The best tress we preserve 26. The building used to be a library…………………………… A. Isn’t B. Doesn’t C. Didn’t
  4. D. Wasn’t 27. We have no money …………………………… Tom has some A. So B. Either C. But D. Or 28. John …………………………… you when he has finished the report A. Called B. Calls C. Will called D. Has called 29. Our village had …………………………… money available for education that the schools had to close A. So little B. So many C. So few D. So much 30. She practices playing the piano …………………………… than I do A. More regularly B. Most regularly C. As regularly D. Quite regularly 31. They left the room …………………………… they had finished the example A. During B. While C. Soon D. As soon as 32. When I returned, I found that my car …………………………… away A. Had been towing B. Has been towing C. Has been towed D. Had been towed 33. The government…………………………… the earth quake victims with food, clothes and medicine. A. Gave B. Offered C. Carried D. Provided 34. …………………………… with the picture, Mary tore it to pieces A. To be thoroughly dissatisfied B. Dissatisfying thoroughly
  5. C. Being thoroughly dissatisfied D. To satisfy thoroughly 35. I was responsible to my mother …………………………… looking after out pets while she was at work A. Because B. With C. For D. Of 36. He …………………………… for the exams at the moment. I don’t think he can join us in our picnic A. Studies B. Will study C. Is studying D. Has studied 37. I …………………………… sport to keep fit , not because I like it A. Train B. Make C. Do D. Practice 38. we spoke quietly……………………………disturb anyone A. in order that we B. not in order to C. so that we would D. so as not to 39. This device is ……………………………grinding meat A. To B. For C. On D. In 40. My parents always let me …………………………… what I think I should A. Doing B. Do C. To do D. For doing 41. I remember …………………………… to the zoo before A. Taking B. Be taking C. Being taken D. To take 42. if I see David, I’ll invite him …………………………… dinner A. to
  6. B. for C. in D. at 43. My brother enjoys …………………………… the mountain very much A. Climbs B. Climbed C. Climb D. Climbing 44. The police want …………………………… anything suspicious A. We report B. Us to report C. That we reported D. Us reporting 45. Because of the bad health, he …………………………… smoking laste year A. Has given B. Gave up C. Has gave up D. Has given up 46. You have to study hard to …………………………… your classmates A. Get in touch with B. Keep pace with C. Catch sight of D. Feel like 47. We spent half a year …………………………… this house A. Builds B. Build C. Building D. For building 48. He must have known about it …………………………… he ? A. Hasn’t B. Must C. Mustn’t D. Has 49. Harry used to be very poor, but now he …………………………… his own home A. Is having B. Had C. Has D. Was having 50. Mexico City …………………………… is the fastest growing city in the world, has a population of over 10 million A. What
  7. B. Whose C. Which D. Where Choïn phöông aùn ñuùng (A, hoaêc B,C,D) öùng vôùi caâu coù nghóa gaàn nhaát vôùi moåi caâu cho saün sau ñaây 51. I didn’t listen to him and I didn’t succeed A. If I listened to him, I would have succeed B. If I had listened to him , I would have succeeded C. If I had listened to him , I would succeed. D. If I listened to him I would succeed. 52. I didn’t arrive in time to see her A. I wasn’t enough early to see her B. I was so late that I can’t see her C. E wasn’t too early to see her D. I wasn’t early enough to see her 53. Tom gave this book to me A. This book was given to Tom by me B. This book was given to me by Tom C. This book was given Tom by me D. Tom was given this book by me 54. “ What shall I do with all this money ?” said Peter A. Peter asked what should he do with all the money B. Peter asked what would he do with all that money C. Peter was asking what he would do with all that money D. Peter was wondering what he should do with all the money 55. Hanoi city isn’t as big as Ho Chi Minh city A. Ho Chi Minh city is smaller than Hanoi city B. Ho Chi Minh city is bigger than Hanoi city C. Hanoi city is bigger than Ho Chi Minh city D. Ho Chi Minh city is as big as Hanoi city Choïn phöông aùn ( A hoaêc B,C,D) öùng vôùi phaàn gaïch chaân ñöôïc ñoïc khaùc vôùi phaàn gaïch chaân cuûa ba töø coøn laïi trong moãi caâu 56. A. Janet’s B. Phillip’s C. John’s D. Judith’s 57. A. chair B. chemist C. cheap
  8. D. child 58. A. pollution B. nation C. correction D. question 59. A. hello B. here C. house D. hour 60. A. done B. gone C. won D. one Ñoïc kyõ baøi khoùa vaø choïn phöông aùn ñuùng ( öùng vôùi A hoaëc B, C,D) ñeå ñieàn vaøo choã troáng töø caâu 61 ñeán caâu 70. Cotton has been grown for thousands of years in places as (61) …………………………… apart as Mexico , China, Egypt, and India. American colonist (62) …………………………… to grow cotton in the early 1600s. Before 1800, cotton was a great luxury, more expensive than silk, (63) …………………………… so many workers were to pick it (64) ……………………………, a huge increase in the number of slaves in the American South (65) ……………………………in much greater cotton production and a fall (66) …………………………… the price. This and the new technology of the industrial (67) ……………………………, made cotton the cheapest fabric in history. By 1820, cotton (68) …………………………… more money for the United States than tobacco, and more money worldwide than sugar. Many Southern farmers and plantation (69) …………………………… believed that slave labour was (70) …………………………… for them to make money growing cotton. 61. A. away B. far C. long D. out 62. A. came B. carried C. brought D. started 63. A. Although B. despite C. after D. because 64. A. Therefore B. However C. Since D. In addition 65. A. was B. took C. resulted D. brought 66. A. of B. down C. in D. to 67. A. reform B. factory C. company D. revolution 68. A. had made B. will make C. has made D. makes 69. A. growers B. Directors C. owners D. keepers 70. A. necessary B. based C. made D. certain
  9. ÑAÙP AÙN ÑEÀ THI TUYEÅN SINH CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM – NAÊM 2006 1A 2D 3D 4A 5A 5C 7D 8A 9A 10A 11B 12B 13D 14C 15D 16A 17C 18D 19A 20A 21A 22C 23D 24A 25C 26C 27C 28C 29A 30A 31D 32D 33D 34C 35C 36C 37D 38D 39B 40B 41C 42A 43D 44B 35B 46B 47C 48C 49C 50C 51B 52D 53B 54C 55B 56C 57B 58D 59D 60B 61B 62C 63D 64B 65C 66C 67D 68A 69C 70A

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản