Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 14

Chia sẻ: Thuy Quynh Quynh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
96
lượt xem
41
download

Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 14

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi tuyển sinh trường Cao đẳng kinh tế - tài chính Thái nguyên năm 2005. Thời gian làm bài 180 phút.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 14

  1. ÑEÀ 14 TRÖÔØNG CÑ KINH TEÁ – TAØI CHÍNH THAÙI NGUYEÂN – NAÊM 2005 CAÂU 1: (0,5 ñieåm) Tìm moät töø maø phaàn gaïch chaân coù caùch phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi. 1. A. captain B. table C. lazy D. favor 2. A. arrived B. finished C. laughed D. passed 3. A. repeats B. coughs C. lives D. attacks 4. A. good B. book C. foot D. food 5. A. parachute B. teacher C. which D. check CAÂU 2: (10 ñieåm) Choïn moät töø haëc cuïm töø thích hôïp cho moãi choã troáng trong nhöõng caâu sau . 1. In recent years, more and more people ………………… for things with credit cards. A. pay B. paid C. are paying D. have been paying 2. I think you ………………… better not encourage the students to take extra lessons. A. will B. should C. could D. had 3. He ………………… on the bed staring at the ceiling, wondering what to do next. A. laid B. lay C. lain D. lied 4. It was ………………… an interesting speech that everyone stayed till the end. A. such B. so C. very D. too 5. ………………… you read these sentences carefully, you won’t be able to give right answers. A. If B. So long as C. Unless D. As long as 6. if I were you, I ………………… that job. A. would apply for B. will ask for C. will apply for D. would ask for 7. Do you ………………… my smoking in here? A. want B. worry C. expect D. mind 8. Venice, ………………… was built on water, is a city in Italy. A. where B. which C. that D. what 9. You have tea for breakfast, ………………… you? A. haven’t B. don’t C. won’t D have 10. The car doesn’t cost so much ………………… your does. A. like B. same C. as D. such CAÂU 3: (20 ñieåm) Hoaøn thaønh moãi caâu sau vôùi daïng thích hôïp cuûa töø trong ngoaëc. 1. Fruit and vegetables are ………………… food. (HEALTH) 2. English tends towards ………………… that is its strength. (SIMPLE) 3. May ………………… families have to live in hotels. (HOME)
  2. 4. Our country is one of the ………………… countries. (DEVELOP) 5. Would Tim be angry if you ………………… his bicycle without asking? (TAKE) 6. His behavior always ………………… me at parties. (EMBARRASS) 7. The differences between British and American English are ………………… small. (COMPARE) 8. If he didn’t overeat, he wouldn’t have to suffer from ………………… (WEIGH) 9. Faraday did not have much ………………… (SCHOOL) 10. Many people would be jobless if that company ………………… down. (CLOSE) CAÂU 4: (20 ñieåm) Tìm moät töø thích hôïp ñieàn vaøo moãi choã troáng. Most (1) ………………… the addicts are men. They come home (2) ………………… work, eat their meals quickly and then spend the evening (3) ………………… their computers. Some of them make programmes, (4) ………………… most of them just play games. Some wives say the computer is killing their marriage. Their husbands play until 3 (5) ………………… 4 o’clock (6) ………………… the morning and all weekend. People call these lonely wives “computer window”. When television became popular (7) ………………… the 1950s, doctors said it caused “television neck”, “T.V eyes” and other new illnesses. Now it is the home computer. People say it causes headaches, backaches and makes their eyes tired. But worst (8) ………………… all, it is addictive. That means it is (9) ………………… drinking, smoking of taking drugs. Some people can’t stop (10) ………………… it. CAÂU 5: (10 ñieåm) Ñoïc ñoaïn vaên sau vaø vieát caâu traû lôøi vaøo phaàn döôùi moãi caâu hoûi. Most large cities now have an underground system, as the French “Metro”. When you need to change trains, you usually have to work along bare, uninteresting corridors. Sometimes, if you are lucky, there will be buskers: people playing music in the hope of earning a few pence, they will be very pleased if you throw a few coins into the hat which they have placed on the ground in front of them, but they will go on playing happily even if you don’t. These buskers give us a moment of pleasure as we rush for our trains. It is a pity, then, that the authorities are against busking, and do what they can do to stop it. Buskers may be breaking the law, but I think that most people are glad to have a little music to brighten their busy lives. Questions: 1. What do most large cities have now? …………………………………………………………………………….. 2. What is “a busker” …………………………………………………………………………….. 3. Where do you find them? ……………………………………………………………………………..
  3. 4. Is the author against busking? …………………………………………………………………………….. 5. Why do we say the authorities are against busking? …………………………………………………………………………….. CAÂU 6: (20 ñieåm) 1. They were unable to finish their tennis game because of the heavy rain. The rain …………………………………………………………………… 2. The flight to Moscow lasted three hours and a haft. It took ……………………………………………………………………... 3. I have never seen such beautiful pictures before. These pictures …………………………………………………………….. 4. I haven’t seen Henry for two years. It’s …………………………………………………………………………. 5. I’m sorry that I didn’t finish my homework. I wish ………………………………………………………………………. 6. Please don’t turn on the radio. I’d rather …………………………………………………………………… 7. I’ve never read such an interesting poem. This is ………………………………………………………………………. 8. Mary doesn’t speak English so well as Jane. Jane ……………………………………………………………………….... 9. Tom is the best programmer in his company. None ……………………………………………………………………....... 10. Alcohol is bad for you and so are cigarettes. Both ……………………………………………………………………........ CAÂU 7: (05 ñieåm) 1. I am looking forward to meet you. …………………………………………………………………………….. 2. I’ve got two sisters, both of them are married. …………………………………………………………………………….. 3. They often listen to the lessons attentive. …………………………………………………………………………….. 4. She is one of those who enjoys spending money. …………………………………………………………………………….. 5. We were surprising at the result of the test. …………………………………………………………………………….. CAÂU 8: (10 ñieåm)
  4. Hoaøn thaønh caùc caâu döôùi ñaây, söû duïng caùc töø gôïi yù vaø vieát caâu traû lôøi döôùi ngay moãi caâu goác. 1. Football/ seem/ be/ popular/ game/ England. 2. It/ time/ you/ pay/ attention/ study. 3. You/ usually/ bored/ read/ long book? 4. That/ restaurant/ we/ have/ lunch/ yesterday. 5. I/ write/ say/ how happy/ I/ be/ hear/ you/ pass/ examination. ÑAÙP AÙN TRÖÔØNG CÑ KINH TEÁ – TAØI CHÍNH THAÙI NGUYEÂN – NAÊM 2005 Caâu 1: (5 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. A 2. A 3. C 4. D 5. A Caâu 2: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. D 2. D 3. B 4. A 5. C 6. A 7. D 8. B 9. B 10. C Caâu 3: (20 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. healthful 2. simplicity 3. homeless 4. developing 5. took 6. embarrasses 7. comparatively 8. overweight 9. schooling 10. closed Caâu 4: (20 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. of 2. from 3. on 4. but 5. or 6. in 7. in 8. of 9. like 10. doing Caâu 5: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. (They have) an underground system, (as the French “Metro”) 2. (A busker is) a person who plays music in the underground system to earn money 3. In the underground system and in the streets 4. No, he isn’t 5. Because they break the law/ because they think the buskers may be breaking the law Caâu 6: (20 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñeåm) 1. The rain was so heavy that they couldn’t finish their tennis game 2. It took three hours and a half to fly to Moscow 3. These pictures are the most beautiful ones I’ve ever seen 4. It’s two years since I last saw Henry 5. I wish I had finished my homework
  5. 6. I’d rather you didn’t turn on the radio 7. This is the most interesting poem I’ve read 8. Jane speaks English better than Mary (does) 9. No one in Tom’s company is as good at programming as he is (No one in Tom’s company is as a good programmer as he is) 10. Both alcohol and cigarettes are bad for you. Caâu 7: (5 ñieåm – moãi caâu ñuùng 1 ñieåm) 1. to meet meeting 2. both of them both of whom 3. attentive attentively 4. enjoys enjoy 5. surprising surprised Caâu 8: (10 ñieåm – moãi caâu ñuùng 2 ñieåm) 1. Football seems to be the most popular game in England 2. It’s time you paid attention to your study 3. Are you usually bored with reading long books? 4. That is the restaurant which we had lunch in yesterday (That is the restaurant where we had lunch yesterday/ That is the restaurant where we had lunch yesterday) 5. I am writing to say how happy I was to hear that you had passed the examination (I am writing to say how happy I was when I heard that you had passed the examination)
Đồng bộ tài khoản