Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 28

Chia sẻ: Thuy Quynh Quynh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

0
97
lượt xem
43
download

Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 28

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi tuyển sinh đại học cao đẳng năm 2002. Thời gian làm bài 180 phút.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề tuyển môn tiếng Anh khối D - Số 28

  1. Ñeà soá 28 ÑEÀ THI TUYEÅN SINH ÑAÏI HOÏC CAO ÑAÚNG – NAÊM 2002 Moân: Tieáng Anh – Khoái D (Thôøi gian laøm baøi: 180 phuùt) Caâu 1: (ÑH: 10 ñieåm, CÑ: 15 ñieåm) Choïn moät töø/nhoùm töø thích hôïp cho moãi choã troáng trong nhöõng caâu sau. Vieát chöõ A, B, C hoaëc D öùng vôùi töø/nhoùm töø ñaõ choïn vaøo phaàn traû lôøi. 1. In recent years, more and more ………………………………………… for things with credit card. A. pay B. paid C. are paying D. have been paying 2. What people ………………………………………… Benetton stores is that the quality is always high. A. like B. like very much C. like about D. like a lot 3. Paolo would like to …………………………………… by the time he is forty. A. travel B. be traveling B. be going to travel D. have traveled 4. Poverty is a problem in many cities …………………………………………… whole families can only afford to live in one room. A. when B. where C. even D. if 5. The world would be a better place if everyone showed …………………………………………… cooperation as John. A. as much B. so much C. too much D. much 6. He turned on the TV, ……………………………………… I though was rather surprising. A. and B. so C. that D. which 7. My car would not start ………………………………………… Jenny’s started immediately. A. whereas B. though C. however D. nevertheless 8. They stayed for hours, which I was very ……………………… A. annoyed B. annoyed about C. annoying B. annoying me 9. That was a very strange question …………………………………… A. you ask B. you are asking C. for asking D. to ask 10. ………………………………… a movie to be entertaining, it has to have an interesting story. A. so that B. In order that C. in order for D. In order to Caâu 2: (ÑH: 5 ñieåm; CÑ: 5 ñieåm)
  2. Choïn töø coù phaàn gaïch döôùi ñöôïc phaùt aâm khaùc caùc töø coøn laïi. Vieát A, B, C hoaëc D vaøo phaàn traû lôøi. 11. A. hear B. clear C. bear D. ear 12. A. heat B. great C. beat D. beak 13. A. blood B. pool C. food D. tool 14. A. university B. unique C. unit D. undo 15. A. mouse B. could C. would D. put Caâu 3: (ÑH: 20 ñieåm; CÑ: 20 ñieåm) Xaùc ñònh daïng thích hôïp cuûa töø cho saün trong ngoaëc ( ) vaø vieát caùc daïng töø ñoù caøo phaàn traû lôøi. 16. The duty of the police is the ……………………………… of law and order. (MAINTAIN) 17. Our tomatoes are …………………………… nicely; they’ll be ready to eat in about a week. (RIPE) 18. Look at this picture of Bill and his father – you can see the ……………………………… clearly, can’t you? (LIKE) 19. He said “Good morning” in a most ………………………………… way. (FRIEND) 20. Playing for the national team for the first time was an …………………………………… experience for Hong Son. (FORGET) 21. “This is not a good essay,” said the lecturer. “I find your arguments …………………………”. (CONVINCE) 22. It’s a lovely old house, I agree, but can we afford to …………………………… it? (MODERN) 23. George and I have been friends since ……………………………… : he used to live next door. (CHILD) 24. In winter it is important for farmers to provide food and ……………………………… for their animals. (WARM) 25. Pele ………………………………… Ronaldo to take part in 2002 World Cup. (COURAGE) Caâu 4: (ÑH: 20 ñieåm; CÑ: 20 ñieåm) Tìm moät töø thích hôïp cho moãi choã troáng ñöôïc ñaùnh soá töø 26 ñeán 35 vaø vieát töø ñoù vaøo phaàn traû lôøi. In the world today, there are 5,000 to 6,000 living languages (26) …………………………………… which English is by far the most widely used. As a (27) …………………………………… tongue, it ranks second only (28) ……………………………… Chinese, (29) …………………………………… is little used outside China. Approximately 350 million people speak English as their first (30) ……………………………… About the same number use it (31) …………………………………… a second language. It is (32) …………………………… English language that is used as the language (33) ………………………… aviation, international sport and pop music.
  3. 75% of the world’s mails is in English, 60% of the world’s radio stations (34) ………………………………… in English and (35) ……………………………… than half of the world’s periodicals are printed in English. Caâu 5: (ÑH: 10 ñieåm; CÑ: 15 ñieåm) Ñoïc ñoaïn vaên duôùi ñaây vaø vieát caâu traû lôøi ngaén goïn cho moãi caâu hoûi töø 36 ñeán 40 vaøo phaàn traû lôøi. For thousands of years, the ancient art form of Feng Shui has played a major role in Chinese life. Feng Shui means “wind and water” and it is based on an apprehension of the relationship between people and the environment. It involves changing the design of your living or working space to improve your fortune. For instance, soon after a Hong Kong millionaire moved his business to a new skyscraper, his business began to do very badly. He immediately called in Feng Shui experts. They told him that because his new office block was round, it was like a huge cigarette, and all the energy was burning off through the roof. They said that the only thing he could do to prevent his loss of energy was to build a swimming pool on the roof. The millionaire followed their advice, and his business immediately started to do well. In recent years, Feng Shui has become popular in many western countries, where companies such as B & Q have started to seek advice from Feng Shui experts. Before this store was opened, Brian Ingliss, the manager of one of B & Q’s stories in Britain, consulted a Feng Shui expert. The expert advised him to create a lot of free space around the store. Brian followed the advice, and within a year, the store was the most successful B & Q store in the country. 36. What kind of relationship does Feng Shui concern? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 37. According to Feng Shui, what’s wrong with a round building? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 38. What did the Feng Shui expert advise Brian to do? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 39. How did Brian’s store benefit from following this advice? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 40. What can be said about the writer’s attitude, towards Feng Shui? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Caâu 6: (ÑH: 20 ñieåm; CÑ: 25 ñieåm) Vieát laïi caùc caàu töø 41 ñeán 50 sao cho nghóa cuûa chuùng vaãn khoâng thay ñoåi. Moãi caâu vieát laïi ñöôïc baét ñaàu baèng nhöõng töø cho saün ôû beân phaûi.
  4. 41. It’s common knowledge that he has been in prison several times. - He is known ……………………………………………………………………………………………………………………………… 42. “I hate to be criticized by non-professionals,” the film star said. - The film star objected …………………………………………………………………………………………………………… 43. She can’t get into the habit of studying every evening. - She can’t get used …………………………………………………………………………………………………………………… 44. I regret not paying much attention to the lecture. - I wish …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 45. Perhaps I didn’t get a better job because I didn’t study hard enough. - I might …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 46. Please don’t mention it again. - I’d rather ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 47. Ms. Quyen began teaching Chinese ten years ago. - Ms. Quyen has …………………………………………………………………………………………………………………………… 48. We haven’t visited the museum before. - This is …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 49. Peter missed the train because he woke up too late. - If Peter ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 50. The robber forced the cashier to hand over the money. - The cashier ………………………………………………………………………………………………………………………………… Caâu 7: (ÑH: 15 ñieåm) Söû duïng nhöõng töø/cuïm töø cho saün trong caùc caâu töø 51 ñeán 60 ñeå vieát thaønh caùc caâu hoaøn chænh veà nhaø vaên Jack London. Anh/chò coù theå duøng theâm töø vaø nhöõng bieán ñoåi caàn thieát nhöng khoâng ñöôïc boû baát kyø töø naøo ñaõ cho. Thí sinh chæ thi cao ñaúng khoâng laøm phaàn naøy. 51. Jack London/ life and writings/ represent/ American/ love/ adventure ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 52. Jack London/ born/ San Francisco/ 1876 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 53. He/ quit/ school/ fourteen/ become/ sailor ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 54. He/ travel/ good deal/ during/ short/ lifetime ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 55. He/ travel/ many/ place/ Europe/ United States/ Far East ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 56. 1897/ Jack London/ 21/ year/ old/ gold/ discover/ Alaska ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 57. He/ answer/ call/ adventure …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  5. 58. He/ take/ part/ famous/ “gold rush” ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 59. Experiences/ wild/ northern country/ provide/ material/ many/ later/ stories/ novels ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 60. Best-known/ novels/ include/ The Call of the Wild/ The Sea-Wolf ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ÑAÙP AÙN ÑEÀ THI TUYEÅN SINH ÑAÏI HOÏC CAO ÑAÚNG – NAÊM 2002 Caâu 1: Goàm caùc caâu töø 1-10 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 1 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 1,5 ñieåm) 1. D 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. A 8. B 9. D 10. C Caâu 2: Goàm caùc caâu töø 11-15 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 1 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 1 ñieåm) 11. C 12. B 13. A 14. D 15. A Caâu 3: Goàm caùc caâu töø 16-25 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm) 16. maintenance/ maintaining 17. ripening 18. likeness 19. unfriendly/ friendly 20. unforgettable 21. unconvincing 22. modernise/ modernize 23. childhood 24. warmth 25. encouraged Caâu 4: Goàm caùc caâu töø 26-35 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm) 26. of/ among 27. mother 28. to 29. which 30. language 31. as 32. the 33. of 34. broadcast 35. more Caâu 5: Goàm caùc caâu töø 36-40 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 3 ñieåm) 36. The relationship between people and the environment 37. All the energy burns off through the roof (and it’s bad for business) Hoaëc: All the energy was burning off through the roof (and it was bad for business) 38. To create more free space around the store 39. Within a year, the store was the most successful B & Q store in Britain 40. Positive/ Approving
  6. Caâu 6: Goàm caùc caâu töø 41-50 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2 ñieåm. CÑ: moãi caâu ñuùng ñöôïc 2,5 ñieåm) 41. He is known to have been in prison several times 42. The film star objected to being criticised/ criticized by non-professionals Hoaëc: The film star objected to criticism by non-professionals 43. She can’t get used to studying every evening 44. I wish I had paid more attention to the lecture Hoaëc: I wish I had been more attentive during the lecture 45. I might have got/ gotten a better job if I had studied harder 46. I’d rather you didn’t mention it again 47. Ms.Quyen has taught/ has been teaching Chinese for ten years 48. Yhis is the first time (that) we have visited the museum Hoaëc: This is our first visit to the museum 49. If Peter hadn’t woken up too late/ so late, he wouldn’t have missed the train Hoaëc: If Peter had woken up earlier, we wouldn’t have missed the train 50. The cashier was forced to hand over the money (by the robber) Caâu 7: Goàm caùc caâu töø 51-60 (ÑH: moãi caâu ñuùng ñöôïc 1,5 ñieåm. CÑ: khoâng laøm phaàn naøy) 51. Jack London’s life and writings represent/ represented the American love of adventure 52. He was born in 1876 in San Francisco 53. He quit/ quitted school at 14/ when he was 14/ at the age of 14 to become/ and became a sailor 54. He traveled/ traveled a good deal during his short lifetime 55. He traveled/ traveled to many places in Europe, the United States and the Far East 56. In 1897, when Jack London was 21 (years old), gold was discovered in Alaska 57. He answered the call of adventure 58. He took part in the famous “gold rush” 59. His experiences in the wild northern country provided him with material for many of his later stories and novels Hoaëc: His experiences in the wild northern country provided material for many of his later stories and novels 60. His best-known novels include/ included The Call of The Wild and The Sea Wolf
Đồng bộ tài khoản