TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 12

Chia sẻ: brightengirl

TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 12 Sau đây là bộ sưu tập những dạng bài tập trắc nghiệm cơ bản và nâng cao tiếng anh lớp 12 nhằm giúp các bạn có thể tự mình ôn luyện và củng cố thêm môn học nay trước kỳ thi học kỳ

Bạn đang xem 7 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 12

 

  1. TRẮC NGHIỆM TIẾNG ANH LỚP 12 Choose the best answer A, B, C or D 1) I .................... for you for a long time. a) has waited b) have waited c) am waiting d) was waiting 2) My sister often (imitate) ..................the dress fashion of movies stars when she was young. a) imitate b) imitates c) imitated d) was imitated 3) He told me that he ......................our wedding tomorrow a) attended b) will attend c) is attending d) would attend 4) Since he (leave)............. here no one (see) .....................him. a) has left/saw b) had left/saw c) left/has seen d) left/have seen 5) I .................... such a big fire before a) have never seen b) never see c) had never seen d) never saw 6) When I last saw him, he .....................in London a) has lived b) is living c) was living d) has been living 7) We ......................Dorothy since last Saturday a) don’t see
  2. b) haven’t seen c) have seen d) didn’t see 8) As soon as you ...................... all your homework, you will be allowed to go out a) are doing b) had done c) did d) have done 9) While I ...................along the road, I saw a friend of mine a) had cycled b) have cycled c) cycled d) was cycling 10) When I ........................home last night, I discovered that Jane...............a beautiful candle- lit dinner a) arrived / had prepared b) arrived / prepared c) had arrived / was preparing d) was arriving / prepared Đáp án và giải thích: 1. a (have waited). Câu hiện tại hoàn thành với chủ ngữ I 2. b (imitated). Quá khứ đơn 3. d (would). Dạng trần thuật 4. c (left/has seen). Không dùng quá khứ hoàn thành vì hai hành động này không tuân theo trật tự. 5. a (have never seen). Hiện tại hoàn thành. 6 c (was living). Mẫu câu có when. 7. b (haven't seen). Hiện tại hoàn thành. 8. d (have done). Câu này tốt nhất bạn nên học thuộc. 9. d (was cycling). Mẫu câu có when. 10. a (arrived/had prepared). Việc chuẩn bị diễn ra trước khi về. 1) When you .................here at this time tomorrow, I ...................the room up a) come / will tidy b) come / will be tidying c) will come / will be tidying d) come / will have tidied 2) In a few days, there .......................... an important meeting
  3. a) will have b) is c) will be d) is having 3) Our parents .................. hands to give us a nice house and a happy home a) join b) shake c) share d) take 4) He is ................ a lot of study pressure to win a place at university a) for b) under c) in d) with 5) Sometimes my father has to work .................... the night-shift a) for b) in c) on d) at 6) Home is a base from which we can go into the world with .............. a) confide b) confident c) confidence d) confidently 7) Children need a ..................... environment a) possible b) obedient c) caring d) responsible 8) Members of our family have very close .................with each other a) share b) confidence c) responsibility d) relationship 9) We are very close-knit family and very ............... of one another a) support b) supportive c) supporter
  4. d) supporting 10) The wedding day was _....................... chosen by the parents of the groom. a) careless b) careful c) carelessly d) carefully Đáp án và giải thích: 1. b) come / will be tidying (vì mẫu câu có when nên vế thứ nhất chỉ cần ở hiện tại đơn, có trạng từ của thì tương lai tiếp diễn (this time tomorrow nên động từ ở thì tương lai tiếp diễn.) 2. c) will be. Thì tương lai của There is/are là There will be. 3. a) join. Joint hands là chung tay góp sức. 4. b) under. Under pressure là chịu áp lực. 5. c) on. Work on the night shift là làm ca đêm. 6. c) confidence. Ở đây phải sử dụng danh từ. with confidence: Bằng sự tự tin. 7. c) caring. A caring environment. Một môi trường được chăm sóc. 8. d) relationship. close relationship: mối quan hệ gần gũi. 9. b) supportive. Sau very phải dùng tính từ. 10. d) carefully. Trạng từ bổ nghĩa cho phân từ hai. 1) Few Asian students agreed....................the American students’ view that wives and husbands should share all thoughts. a) to b) on c) with d) for 2) To Americans, it is impolite to ask someone about age, ..................... and salary. a) marry b) married c) marriage d) marrying 3)The wedding preparations take weeks but the actual ............. takes less than an hour a) ceremony b) ceremonies c) celebration d) anniversary 4) An arranged ...................... is the one in which the parents choose a husband or wife for their child. a) married
  5. b) marriage c) marrying d) marry 5) The bride and the groom would pray, asking their ancestors’................ to get married. a) permission b) permit c) permissive d) permissibility 6) A free .......................is guaranteed to every citizen a) educating b) education c) educator d) educationalist 7) A holiday in America can be .........................cheap a) surprise b) surprised c) surprising d) surprisingly 8) Symptoms of mild vitamin C deficiency may be weakness, irritability, ............... loss, and apathy a) weight b) weightless c) weighty d) overweight 9) When I came to visit him last night, he ...............his homework. He said that he .................. it since 6 o’clock a) did/did b) was doing/was doing c) was doing/has been doing d) was doing/had been doing 10) There .................... a big increase in the market for mobile phones recently a) has had b) was c) has been d) is 11) The Empire State Building is .................... of New York’s skyscrapers a) most famous b) more famous c) the most famous
  6. d) the most well-known 12) Do you know how many sheep .......................... in Australia a) there is b) is there c) are there d) there are 13) He doesn’t have.........................money a) many b) much c) a lot d) lot of 14) The pig was the last animal to be fully domesticated by the ................. a) farmer b) scientist c) expert d) worker 15) Hello, my name’s John. ...................... to meet you a) Please b) I am very well c) Pleased d) Thank you Đáp án và giải thích: 1. c) with. Agree with là đồng ý với ai đó. 2. c) marriage. ở đây là danh từ, sự hôn nhân, tình trạng hôn nhân. 3. a) ceremony là buổi lễ. Actual ceremony: buổi lễ chính thức. 4. b) marriage . Marriage là sự hôn nhân. 5. a) permission. Sự cho phép. 6. b) education. A free education: Một nền (sự) giáo dục miễn phí. 7. d) surprisingly. Trạng từ đứng trước tình từ, bổ nghĩa cho tính từ. 8. a) weight. Weight loss là sụt cân. 9. d) was doing/had been doing. Khi tôi đến tối qua thì anh ta đang làm bài tập, nhưng hành động làm bài tập đã bắt đầu trước khi tôi đến. 10. c) has been. Thì hiện tại hoàn thành của There is. 11. c) the most famous. Famous và well-known khác nhau ở chỗ Famous là nổi tiếng một cách thơm tho, còn well-known là được nhiều người biết đến, có thể biết đến với tiếng tốt hoặc xấu. 12. d) there are. Chú ý: Ở đâu này đã có hai thành phần nghi vấn "Do you know" và "how many" nên cái thứ 3 phải ở dạng khẳng định. 13. b) much. Câu này không chọn a lot vì a lot mang tính khẳng định. 14. a) farmer. Dùng phương pháp loại trừ, lợn thường do nông dân thuần dưỡng hơn là những thành
  7. phần khác. 15. c) Pleased. Không chọn please vì please mang tính cầu khiến, không phù hợp. 1. Fast food restaurants have become popular because many working people want……………… A. eat quickly and cheaply B. to eat quickly and cheaply C. eating quicky and cheaply D. to eating quickly and cheaply 2. When I came to visit her last night, she……….a bath. A.was having B.had C.has D.is having 3. Jim is five centimeters……..than Tom. A.higher B.tall C.tallest D.taller 4. Hung:” Thank you very much for a lovely party”. Hoa:”………..” A. Cheers B. You are welcome C. Thanks D. Have a good day 5. I did not use ………under so much pressure but now I have got used to it. A.to be worked B.working C.to work D.to working 6. They have to do better than that …………….the gold medal. A.winning B.so that to win C.to win D.in order win 7. She speaks Chinese as ……..as I do. A.very good B.good C.better D.well 8. If you work hard, you will eventually…………..
  8. A. succeed B.successful C.successfully D.success 9. It is wrongly believed that natural resources will never be ……. A.used off B.used out C.used away D.used up 10. They were surprised ……….the news. A. for B.on C.about D.at 11. The coat is………….for me to wear. A.too large B.so much C.very much D.too much 12. The children enjoy ……….football after school. A.to play B.play C.playing D.played 13. I can ………..understand what he says. A.easily B.easy C.ease D.easier 14. Smoking is a great……………to our health. A.harmness B.harmless C. harmful D.harm 15. I took the damaged watch to my watch maker……….knows how to repair all sorts of things. A.which B.who C.whose D.where 16. The weather this summer is……………. A.disappointed
  9. B.disappointedly C.disappointment D.disappointing 17. These days everybody is aware ………….the danger of smoking. A.for B,of C,to D.at 18. My parents first …….each other at the olympic Games in 1982. A.have met B.had meet C.meet D.met 19. She has worked as a secretary ……she graduated from college. A.while B.until C.since D.before 20. For the past two years I ……….a lot of things. A.do B.doing C.have done D.did 21. Lucy answered the questions …….than Sarah. A.intelligent B.most intelligent C.more intelligently D.more intelligent 22. He will take us to the town……….we can see old temples. A.which B.when C.where D.whom 23. If gravity, the pull of the earth, is zero, everything………. A.will float B.would be floating C.floated D.would float 24. He is very …………….driver. He rarely causes accidents. A.carefully B.carefull C.bad
  10. D.careless 25. I won’t accept unless ……. A.Tom to apologize B.Tom apologizes C.when Tom apologizes D.Tom is apologizing 26. Some planets are so small that ……..with naked eyes. A.they are impossible to be seen B.they are possible to seeing C.it is impossible seeing them D.it is possible to see them 27. …….if you take a map. A.You would have got lost B.you’ll get lost C.you would get lost D.You won’t get lost 28. We would save thousands of lives if………..the remedy for the flu. A.we find out B.we found C.we will find D.we had not found out 29. It is seven years since we…………….. A.talked to last Daisy B.have talked to Daisy C.last talked to Daisy D.last talked Daisy 30. Glass is usually….sand. A.made of B.made from C.made by D.made with 31. They worked hard ……they could pass the final examination. A.since B.because C.in case D.so that 32. The weather was terrible. I wish it……………warmer. A.were B.was C.has been D.had been
  11. 33. The students in this class were made…….very hard. A.learning B.having learnt C.learn D.to learn 34. Up to now, I ………..a lot of information about her. A.will learn B.learnt C.would learn D.have learnt 35. If I had time, I……….to the beach with you this weekend. A.will go B.will have gone C.would have gone D.would go 36. His pronunciation causes me a lot of……….. A.difficulties B.difficult C.difficulty D.difficultly 37. Jack insisted that de didn’t need any help, ……I helped him anyway. A.but B.besides C.however D.so 38. The old man is said………..all his money to an old people’s home when he died. A.have left B.to leave C.to have left D.to leaving 39. Don’t waste time……….that broken vase. A.mending B.mend C.for mending D.to mend 40. She failed the test, ………….she studied hard. A.as B.in spite of C.despite D.although 41. Dien Bien Phu is the place ….our army won a resounding victory in 1954. A. Where
  12. B.that C.what D.which 42. He had no……….of selling the clock-it had belonged to his grandfather. A.interest B.intend C.intention D.meaning 43. I knew they were talking about me ……….they stopped when I entered the room. A.because B.so that C.despite D.therefore 44. I regret………….you that your application has been denied. A.inform B.to have informed C.to inform D.informing 45. Neither you nor I ………..responsible for the bad result. A.are B.be C.am D.is 46. The sick man still finds it……….to stand without support. A.comforting B.discomfort C.uncomfortable D.comfortable 47. He took his seat quietly……….. A.so as not to disturb their conversation B.so as to disturb their conversation C.in order not disturb their conversation D.in order for him not to disturb their conversation. 48. If I had enough money,……….. A.I will buy that house B.I could buy that house C.I can buy that house D.I am buy that house 49. Dr Sales is the person………….. A.in that I don’t have mucn confidence B. Whom I don’t have much confidence in him
  13. C.I don’t have much confidence D.in whom I don’t have much confidence 50. Her car has broken down. …………is to walk to the nearest telephone. A.Whatever she does B.That she can do now C.All she can do now D.The thing which she’s doing now 51. He has really worked hard so far,………. He ? A.does B.has C.doesn’t D.hasn’t 52. ………, a bat sends out a series of signals, which bounce off any object in its path. A. When in flying B. While it is flying C. when they are flying D. Once flying 53. AIDS is a(n)……….disease. A.endanger B.danger C.endangered D.dangerous 54. Whether we go out will depend ……….the weather. A.in B.about C.on D.with 55.The children …………….to the zoo. A.were enjoyed taking B.were enjoyed taken C.enjoyed taking D.enjoyed being taken. 56. Their ………..has lasted for more than 20 years. A.friends B.friendship C.friendly D.friend 57. I don’t believe a word she says, I think she………. A.lied B.is laying C.is telling lie
  14. D.is lying 58. ……….he comes in half an hour, we shall go alone. A.Because B.If C.Unless D.When 59. We didn’t go on holiday last year because we didn’t have enough money. A.If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday last year. B.If we had had enough money, we would have gone on holiday last year C.If we hadn’t had enough money, we would have gone on holiday last year D. Unless we had enough money, we would go on holiday last year. 60. People protesting against pollution are marching to London. A.People who protest against pollution are marching to London B.People who protests against pollution are marching to London. C. People who protesting against pollution are marching to London. D.People protest against pollution are marching to London. 61. Although he is intelligent, he doesn’t do well at school. A.Despite being intelligent, he doesn’t do well at school B.In spite of intelligent, he doesn’t do well at school. C.In spite he is intelligent, he doesn’t do well at school. D. Although his intelligence, he does well at school. 62. People have discovered a new source of energy. A. A new source of energy have been discovered by people. B. A new source of energy has discovered C. A new source of energy has been discovered D. A new source of energy have been discovered. 63. Jill drives more carefully than Rose. A.Rose drives less carefull than Jill B.Rose drives carelessly than Jill C.Jill is more careful driver than Rose D.Jill is a more carefully driver than Rose. 64. Brenda:” Do you think it will rain ? “ Carol:” Oh! ……………” A.I don’t hope B.I hope not C.I don’t hope so D.It’s hopeless 65. The animals gathered closely together for……… A.warmed B.warm C.warmth D.warmly
  15. Đáp án: 1. B 2. A 3. D 4. B 5. C 6. C 7. D 8. D 9. B (?) 10. D 11. A 12. C 13. A 14. B 15. B 16. A 17. B 18. D 19. C 20. C 21. C 22. C 23. D 24. B 25. B 26. A 27. D 28. B 29. C 30. B 31. D 32. A 33. D 34. D 35. D 36. A 37. C 38. C 39. D 40. D 41. A 42. D (?) 43. C 44. D 45. D 46. C 47. A 48. B 49. D
  16. 50. C 51. D 52. D 53. D 54. C 55. D 56. B 57. C 58. C 59. B 60. S 61. S 62.C 63. D 64. B 65. C
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản