Tuyển tập đề thi HSG Tiếng Anh lớp 6

Chia sẻ: sakykute

Circle the word that has the underlined letter pronounced differently from the others (5ps)...

Bạn đang xem 20 trang mẫu tài liệu này, vui lòng download file gốc để xem toàn bộ.

Nội dung Text: Tuyển tập đề thi HSG Tiếng Anh lớp 6

Thời gian Đề thi HSG Tiếng Anh lớp 6
: 90 phút

I. Circle the word that has the underlined letter
pronounced differently from the others (5ps)

F
1. a. doctor b. come c. brother d. mother
2. a. he b. she c. evening d. seven
3. a. children b. ten c. pen d. twelve
4. a. morning b. night c. evening d. greeting
5. a. name b. waste c. are d. eraser

II. Put the stress on these words (5ps)

1. computer 2. physics 3. refrigerator 4. complain
5. interesting

III. Choose the best answer to complete the
sentences (15ps)
1………………….book is this, yours or mine?
a. What b. Who c. Whose d. Which
2. I………….or school.
a. am never late b. never am late c. am late never d.
late am never
3. Don’t forget to put the……………….in the waste-
basket.
a. milk bottles b. bottle milk c. bottles d. milks bottles
4. His job is………….
a. driving a bus b. a bus driver c. to driver bus d. bus
driving
5. What about…………………..to dinner with me?
a. coming b. to come c. come d. comes
6. This car is different from………….mine.
a. with b. to c. for d. from
7. …………present the price of this book is ten
thousand dong.
a. At b. On c. In d. For
8. He is only ten, but he eats………………….his
father does.
a. much than b. more than c. as much as d. as much
than
9. Don’t …………….slowly.
a. walk b. walks c. to walk d. walking
10. ………….books are on the table.
a. There b. Their c. They d. Theirs
11. My friend is going to visit Dalat…………the fifth
of May.
a. on b. at c. in d. to
12. I don’t want……….milk today.
a. any b. some c. many d. no
13. ……..you angry with him?
a. Do b. Why c. How d. Are
14. Hanoi is …………….of Vietnam.
a. capital b. a capital c. an capital d. the capital
15. No, I can’t. I think she is a very good…………
a. doer b. player c. actor d. doctor

IV. Put a word into the gaps of the passage.(10ps)

Hoang likes fishing very much.(1) is…..in the river
….(2)…in.our house…(3)on…..Sunday afternoon,
when he ….(4)…no work, he goes down to the river
with a little seat and …..(5)…sandwiches and fishes
until it is quite dark. …..(6)…are always a ….(7)
….other people there. They love fishing, too and they
all sit there quietly for hours. Sometimes they catch
some fish, …(8)….they do not. I…(9)…not like that
kind of sports….(10)….I am not patient (kiên nhẫn).

1. …………………………………….
2. …………………………………….
3. …………………………………….
4. …………………………………….
5. …………………………………….
6. …………………………………….
7. …………………………………….
8. …………………………………….
9. …………………………………….
10. ………………………………….

V. Arrange these words to make a grammatically
meaningful sentences (10ps)
1. house/ a/ Hoa/ lake/ near/ a/ lives/ Mrs/ in.
…………………………………………�
�…………………………………………� ��
2. Lan/empty/bottles/ cans/ and/ collects/ them/
recycles/ and
…………………………………………�
�…………………………………………� ��
3. are/ to/ going/ we/ Hue/ this/ vacation/ visit/
summer/
…………………………………………�
�…………………………………………� ��
4. cold/ they/ when/ often/ volleyball/ it/ play/ is/ do?
…………………………………………�
�…………………………………………� ��
5. a/ I/ sandwich/ glass/ lemon/ like/ of/ would/ juice/
a/ and
…………………………………………�
�…………………………………………� ��

VI. Put the verb in a correct tense (10ps)
1. Now they (watch)………………………….. TV in
their bedroom.
2. Tomorrow the boys (have)
…………………………. a picnic by the bank.
3. Phong (like) (jog)……………………………..
very much.
4. (Kien go)…………………………… to school at
6.45 in the morning?

VII. Put a, an, the, any into the gaps (10ps)
1. Do you live in…….….apartment in town? - No.
We live in……...….house in …………… country.
2. There aren’t …………...two star hotels in Tien
Lang.
3. Is there…………….vegetable garden in front of
………..…yard?
4. What’s that? - It’s ……..….eraser.
5. Are there…………....lakes in your city?
6. Near ……….….river, there is ………..paddy field.
VIII. Underline and correct the mistakes (7 ps)
eg : Nam don’t like coffee.
Nam doesn’t like coffee.
1. He is riding his bicycle everyday.
.................................................. ....................................
.............. .......................
2. A: What can I help you?
B: I would like a loaf of break and glass of milk.
.................................................. ....................................
.............. ....................................
3. In the free time, Lan often listens to music, goes
fishing and play video games.
.................................................. ....................................
.............. .......................
4. I like the autumn because the weather is usually
hot.
.................................................. ....................................
.............. .......................
5. Why don’t going to see a movie this weekend?
.................................................. ....................................
.............. ......................
6. A: How many homework does he have?
B: He has a lot of homework.
.................................................. ....................................
.............. .......................
7. How long does Mr Ba travel to work? - He travels
to work by car.
.................................................. ....................................
.............. .......................

IX. Fill the black with the words provided. (10 ®)

buy, stay, watching, on, lunch, having, visit, staying,
spend, breakfast, going

Sally lives on her own and she usually gets up late ¬..
(1)… Saturdays, but this weekend she gets up at 8
o’clock and she cooks …(2)… in the kitchen. Her
friends, Kathy and Diana are staying with her for the
weekend and they are …(3)… to London. At the
moment, Kathy is …(4)… the breakfast show on T.V
and Diana is …(5)… a shower. Kathy and Diana
come to …(6)… with Sally every year and they
always …(7)… the day in London. They usually …
(8)… a gallery or museum in the morning and shop in
the afternoon. They like sports. They usually play
badminton when they are on vacation.
1. …………………………………….
2. …………………………………….
3. …………………………………….
4. …………………………………….
5. …………………………………….
6. …………………………………….
7. …………………………………….
8. …………………………………….

X. Make up questions. (8ps)
VÝ dô : I am 13 years old ? He is a doctor .
How old are you? What does he do?
1. My school has 21 classes.
.................................................. ....................................
.............. ......................
2. They sometimes go sailing in the fall.
.................................................. ....................................
.............. ......................
3. The police station is opposite the drugstore.
.................................................. ....................................
.............. ......................
4. She speaks French.
.................................................. ....................................
.............. ......................
5. They often have lunch at 11 o'clock.
.................................................. ....................................
.............. ...................
6. She watches T.V every evening.
.................................................. ....................................
.............. ...................
7. We have English on Monday and Thursday.
.................................................. ....................................
.............. ...................
8. The Great Wall of China is the longest structure in
the world.
.................................................. ....................................
.............. ......................
XI. Fill the black with the correct form of the words in
the brackets. (10ps)

1. Don’t make a fire here. It’s
very ................................ . (danger)
2. Air ............................ is a big problem in many
cities in the world. (pollute)
3. There are a lot of ............................. mountains in
VietNam. (beauty)
4. I’m Vietnamese. What’s
your ................................. ? (nation )
5. We must be .................................... when we cross
the road. (care)
6. There are lots of ………………..……. beaches in
Viet Nam. (beauty)
7. Is Mr. Ha a……………………… ? (business)
8. She’s from Viet Nam. What’s
her……………………..? (nation)
9. Air………………….. is a big problem in the big
cities. (pollute)
10. In the……………………. , there is a hospital and
a



I. Choose the best option ( 2,0 ms)

1. Nam______English on Monday and
Friday. A. not have B. isn’t have C. don’t
have D. doesn’t have
2. We go to school at __ in the morning.
A. a quarter to seven B. seven to a quarter
C. seven quarter D. a quarter seven to
3. Do children have math on Monday ? -
……………….
A. Yes, they have B. No, they don’t C. Yes,
they don’t D. No, they not have
4. Mr. Nam gets up at 7.00 and eats ______
A. a big breakfast B. the big breakfast C.
big breakfast D. a breakfast big
5. Is her school ______the park ? A. in
front of B. next C. in front to D. near to
6. Is this her______? A. erasers B. books C.
an eraser D. eraser
7. Tan likes ______ weather because he can
go swimming. A. hot B. cold C. windy D.
foggy
8. ______straight across the road. A. Don’t
run B. Not run C. No run D. Can’t run
9. I hope the ______ can repair our car
quickly. A. mechanic B. reporter C.
architect D. dentist
10. The Bakers ______ dinner at the
moment. A. is having B. are having C.
eating D. is eating
11. ______ fruit does your father produce?
A. How much B. How many C. How long D.
How often
12 When it becomes hot , people often feel
______ A. hungry B. thirsty C. happy D.
worried
13.The sign says “ No smoking “ . You
______ smoke .A. can B. are not C. must
not D. must
14 . I’m playing table tennis . _______ you
like table tennis ? A.Have B .Is C. Are D.
Do
15 . There is an English examination
______ Friday , 11th December . A. at B. in
C. to D. on
16. What time _____ back ? A. is she
coming B. comes she C. she does come D.
does she comes
17. The students have got ______ news
about their exams . A. many B. some C. any
D. a
18 . The boy looks a little thin , ______ he is
strong. A. and B. for C. or D. but
19. Mary and _______ would like to join
the English Club speaking . A. me B. my C.
mine D. I
20. There _______ any milk in the glass. A.
isn’t B. aren’t C. is D. are
II. Give the correct form of the verbs (3ms)

1. My brother ( not live)........................ in
Hanoi. He (live)........................ in Ho Chi
Minh City.
2. Our school ( have)................................ a
small garden. There( be)............... many
flowers in it.
3. What time (your son get
up)............................................... .....................
.......... every morning ?
4. (Your parents
go )................................................. ..................
..... to work every day ?
5. Nam ( wash)........................................... his
face at 6.15.
6. We ( not have)...........................................
breakfast at 6.30 every morning.
7. She can
(speak)........................................... ... English.
8. He (eat) ............................................... a lot
of meat?
9. Where Mai (be) ............................. now?
She (play) ........................................ in the
garden.
10. Look! She
(come)............................................ .
11. What there (be) ..................
(drink) ...............................for dinner?

II. Đọc đoạn văn sau, chọn đáp án thích hợp
nhất cho mỗi chỗ trống (2ms)

I live in a house near the sea. It is ...(1)... old
house, about 100 years old and...(2)... very
small. There are two bed rooms upstairs...
(3)... no bathroom. The bathroom is down
stairs ... (4)... the kitchen and there is a
living room where there is a lovely old fire
place. There is a garden...(5)... the house.
The garden...(6)... down to the beach and in
spring and summer...(7)... flowers every
where. I like alone...(8)... my dog, Rack, but
we have a lot of visitors. My city friends
often stay with...(9)... I love my house for...
(10)... reasons: the garden, the flowers in
summer, the fee in winter, but the best
thing is the view from my bedroom
window.
1. A. a B. an C. the D. any
2. A. It's B. It C. there's D. They're
3. A. and B. or C. but D. too
4. A. between B. next C. near to D. next to
5. A. in front B. front of C. of front in D. in
front of
6. A. go B. going C. goes D. in goes
7. A. these are B. they are C. there are D.
those are
8. A. for B. of C. on D. with
9. A. me B. I C. my D. I'm
10. A. a B. any C. many D. a lot
IV. Điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ
trống trong đoạn văn sau: (2ms)

My brother lives in HCMC.
He(1)-.................. a teacher of math. He
goes to work (2)................ Monday to
Saturday. The school starts
(3)................7.00 in the morning and
(4)..................at eleven fifty. After work, he
comes back (5)...................and has lunch at
(6)...................quarter past twelve. In the
afternoon, he (7).....................the housework
and plays games. In
the(8).......................after dinner he watches
T.V or (9).........................books. He goes to
bed at half (10)........................ eleven.

V. Đọc đoạn văn sau, hoàn thành bảng tóm
tắt thông tin bên dưới: (2ms)

I’m Linh, Pham Thuy Linh. I am a new
student of 7A class in Nguyen Du
Secondary School. I am thirteen and I come
from Hoa Binh. I have a brother and a
sister. They are 500 students at a high
school in Hoa Binh. I live with my aunt at
20 Le Loi Street. She often brings me to
school by motorbike every day. It is more
than two kilometers from my aunt’s house
to my school. It takes us ten minutes to go
there. My telephone number is 5871374.

SURVERY FORM
Family name: ………...…………
Name(s): ………………………………
Age: ……………………………
Grade: ..................……………………
School: ......……………………………
Brothers and sister:………..………
Address……………………………
Telephone number: ……….......…
Distance…………………..………
How to travel: ...............……
Time: ten minutes

VI. Đoạn văn sau có 10 lỗi sai. Tìm và sửa
lỗi sai: (2ms)
lives◊Example: live
Miss Lien live in a small house on Hanoi.
She teaches English at a school there. She
usually is breakfast in seven in the morning
and she has dinner at twelve o'clock in the
canteen of the school. She teaches his
students in the morning. She teaches them
dialogues on Wednesdays to Fridays. On
Mondays, she teach them grammar. On the
evening, she usually stays at home and
listens books. She sometimes goes to the
movie theatre. She always go to bed at ten
o'clock.
YOUR ANSWERS
1. ......................... 2. ……………… 3.
……………… 4. ……………… 5.
………………
6. ……………… 7. ……………… 8.
……………… 9. ……………… 10.
……………

VII. Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa
không đổi bắt đầu với từ đã cho:(2ms)

1. Does Phong’s school have forty
classrooms ? → Are there forty classrooms
in phong‘s shool ………………..
………………………… ……...
2. Phuong has a brother, Nam. →Phuong
is…nam’s siter………………………............
……� �………….………
3. My father usually drives to work. →My
father usually goes …to work by bike
…………….........………………….� ��
4. This house is small. → It is ..asmall
house................................................ ................
.................................. ........
5. The bookstore is to the right of the
toystore. → The toystore ..is to the leght of
the
bookstỏe................................................ .........
.......

VIII. Sắp xếp những từ sau thành câu hoàn
chỉnh:(2ms)

1. house/ a/ Minh/ lake/ a/ lives/ in/ near.
Minh lives in a house near a lake
………………………………………�
�…………………
2. yard/ front/ school/There/ big/ of/ is/ our/
in/ a. there is yard in front of our shool
abig ………………………………………�
�………
3. many/ right/ the/ museum/ Are/ flowers/
the/ there/ to/ of/?
…………………………………………�
�…………………………
4. next/ photocopy/ What/ store/ there/ the/
is/ to /?
…………………………………………�
�…………………………
5. hospital/ father/ in/ the/ city/ My/ a/
works/ in.
…………………………………………�
�…………………………
6. there/ family/ many/ in/ are/ How/
Linh’s/ people/ ?
…………………………………………�
�…………………………
7. his/ friend/ in/ family/ My/ Hanoi/
doesn’t/ with/ live.
…………………………………………�
�…………………………
8. brushes/ six/ gets/ her/ o’clock/ Hoa/ at/
up/ teeth/ and.
…………………………………………�
�…………………………
9. on/ floor/ classroom/ the/ is/ Our/ first.
…………………………………………�
�………………
10. Minh’s/ six/ There/ in/ rooms/ house/
are. …………………………………………
� �……………
I- Odd one out
1. A. books B. pencels C. rulers D. bags
2. A. read B. teacher C. eat D. ahead
3. A. tenth B. math C. brother D. theater
4. A. has B. name C. family D. lamp
5. A. does B. watches C. finishes D. brushes
6. A. city B. fine C. kind D. like
7. A. bottle B. job C. movie D. chocolate
8. A. son B. come C. home D. mother

II – Odd one out

1. A. never B. usually C. always D. after
2. A. orange B. yellow C. apple D. blue
3. A. see B. thirsty C. hungry D. hot
4. A. carrot B. rice C. bread D. noodle
5. A. face B. eye C. month D. leg
6. A. you B. their C. his D. my
7. A. suger B. bottle C. box D. tube
8. A. in B. but C. of D. under

III. Choose the best option

1. She ………………. to the radio in the morning. A.
listen B. watches C. listens D. sees
2. My friend ………………. English on Monday and
Friday.
A. not have B. isn’t have C. don’t have D. doesn’t
have
3. I am ……….., so I don’t want to eat any more. A.
hungry B. thirsty C. full D. small
4. ………………. do you work? - I work at a school.
A. What B. Where C. When D. How
5. I’m going to the ……………….. now. I want to
buy some bread.
A. post office B. drugstore C. bakery D. toystore
6. Is this her …………………? A. erasers B. books
C. an eraser D. eraser
7. The opposite of “weak” is
………………………………A. thin B. small C.
strong D. heavy
8. She doesn’t have ……………….. friends at school.
A. a B. some C. many D. much
9. ………………… long or short?\ A. Does Mai have
hair B. Is Mai’s hair
C. Does Mai’s hair have D. Is hair of Mai
10. What does Lien do when ……….. warm? A. it B.
it’s C. its D. they’re
11. ………………. you like a drink? A. What B.
Would C. Want D. How
12. I need a large ………….. of toothpaste. A. bar B.
can C. tube D. box
13. What about …………….. to Hue on Sunday? A.
to go B. go C. going D. goes
14. Mr & Mrs Brown & their father have
……………… legs.A. four B. six C. eight D. ten
15. I usually go swimming in hot …………………..
A. winter B. autumn C. day D. summer
16. There are …………………. fingers in one hand.
A. two B. five C. ten D. one
17. My school …… three floors and my classroom is
on the first floor.A. have B. has C. are D. is
18. His mother is a doctor. She works in a
……………A. hospital B. post office C. restaurant D.
cinema
19. Vietnam has two main ……………… each year.
A. seasons B. months C. weeks D. summers
20. It is twenty – five past ……………………. A.
fifty B. a quarter C. four o’clock D. eleven

IV – Fill the blanks with the approviate
preposition

1. My father works for a company (1)……………
Monday (2) …………… Friday.
2. He lives (3)…………………………. a house (4)
……………… the countryside.
3. Lan is standing near the store and she is waiting (5)
…………………… the bus.
4. I agree (6)………..… you about that.
5. I like the weather (7) ………… June.
6. Look (8) …………………… the picture (9)
……………….. the wall, please.
7. The desk is (10)…………………. the chair and the
bed.

V – find and correct mistakes

Eg: doesn’t◊ Ghi vµo giÊy thi lµ : don’t ◊0. He don’t
like apples .

1. She is always on time for the school
……………………………………..
2. She and he goes to work on foot.
…………………………………….
3. Ngoc is tall than her sister.
…………………………………………� �..
4. Let’s to go shopping!
…………………………………………� �…….
5. They like watch
T.V. .................................................. ..........................
6. He comes here with
bicycle. .................................................. ......................
..
7. How many childs are there in the room?
…………………………………………..
8. He isn’t understand what you are saying.
…………………………………………..
9. How much eggs do you want?
………………………………………….
10. I’d like some tomatos for my breakfast.
………………………..…………

VI – Give the correct form of the verbs

1. (Your father
go) .................................................. .......... to work by
bike everyday?
2. We (not watch) ................................................
television at the moment.
3. Let’s (help)..................................... your friend,
Nam. She (do)....................................... her
homework.
4. What you (do) ..................................this summer
vacation? - We (visit).......................... Ha Long Bay.
5. She (not have) .......................................... breakfast
at 6.30 every morning.
6. It often (rain)............................................ ... in
summer.

VII – Complete the sentences with the cues
provided

1. What time / Nga / get /
morning?.......................................... .............................
..................... ..................................
2. You / can / games / afternoon / but / must /
homework / evening.
.................................................. ....................................
.............. .................................................. .....................
..............
3. Lan / walk / ride / bike /
school?........................................... ...............................
................... ...................................
4. When / it / hot / we / often / go /
swim.............................................. ...............................
................... ..........................
5. What / there / front / your
house?............................................ ...............................
................... ...............................
6. Where/ your father/ sit/ now?
…………………………………………�
�…………………………………………. ...........
7. My class/ start/ seven/ morning.
…………………………………………�
�……………………………………....... .......
8. I/ not often/ swimming/ friends.
…………………………………………�
�………….........................………… ……....
9. Huy/ read/ book/ sister/ sing/ English song now
…………………………………………�
�………………………….
VIII – Complete the text with the approviate word

Viet Nam, our country, is very beautiful. It (1)
………. four seasons: spring, summer, fall and (2)
…….……. In the spring, it is often warm, sometimes
it’s rainy. In the summer, it is hot and sunny. The (3)
…………. is cool in the fall and in the winter it is
often (4) ……… and windy. I (5) ……. hot weather
(6) …… I can do many activities.
(7) ………….. it is hot, I usually go swimming and
(8) …….. soccer, sometimes I go fishing (9) …… my
brother.

IX Read the passage below and write T (for
TRUE) and F (for FALSE).

Henry and Bill are brothers. Henry is twelve and Bill
is ten. They live with parents and their dog in a small
town in the south of England. They do not look like
each other. Henry is tall and dark and Bill is short and
fair. They also like different things. Henry likes sports
but he is not interested in school. He hates Maths and
History and he never remembers the numbers. Bill
likes to go to school. He is good at English and he
reads and writes a lot. Bill can draw very well, too.
But he never plays sports. He spends most of his time
indoors reading or drawing. He wants to be a writer or
an artist.
……….. 1. Bill is Henry’s younger brother.
………... 2. Hanry is tall and dark.
………… 3. They have two dogs.
……… . 4. Henry doesn’t like sports.
………. 5. Bill can play fotball very well.
………. 6. Henry is good at maths.
……… 7. Bill likes reading.




I. Chọn một đáp án đúng nhất.
1. …………… sports do you play?
a. How b. Who c. Which d. What’s
2. My mother wants a good pair of shoes because she
often goes ………….
a. jogging b. fishing c. sailing d. running
3. He often …………….. his kite when he’s not busy.
a. does b. plays c. goes d. flies
4. Why don’t we go to the movies?
a. Because I like it b. Good idea c. Yes, we do d. I
don’t think so
5. Some people can speak many …………………
a. countries b. nationalities c. languages d. speeches.
6. People are …………. many forests because they
need more land.
a. destroying b. producing c. growing d. polluting
7. There is ……….. oil in this bottle. We should buy
some more.
a. a few b. few c. little d. a little
8. Can I help you? - …………., please. I need a kilo
of beef.
a. Sorry b. Yes c. Can d. No
9. Minh …………… likes fish and beef.
a. isn’t b. don’t c. doesn’t d. never
10. He goes to work six days a week. He ……. goes
to work.
a. always b. usually c. often d. never

II. Tìm một từ có phần gạch chân phát âm khác
với từ còn lại.
1. a. citadel b. vacation c. destination d. lemonade
2. a. teachers b. doctors c. students d. workers
3. a. accident b. soccer c. clinic d. camera
4. a. mounth b. weather c. thick d. throw
5. a. language b. engineer c. sausage d. jogging

III. Viết lại câu sau sao cho nghĩa không đổi.
1. Lan’s hair is long.
-> Lan ……………................…………..
2. Nam rides his bike to school everyday.
-> Nam goes ………………..............…..
3. Are there four people in your family?
-> Does ………………….…….............?
4. Nobody in our class is happier than Nga.
-> Nga …………..……..……….............
5. Let’s go swimming.
-> What about ………………................?
6. My house is behind the post office.
-> The post office ……………...............
7. She likes drinking milk.
-> Milk is ……………………...............
8. Ba has a sister, Lan.
-> Ba …………………………...............
9. What’s the height of the Mount Everest?
-> How ………………………...............?
10. This boy is strong.
-> He is ………………………...............

[/U]IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc[/B]
1. There are lots of (beauty)..................................
beaches in Viet Nam.
2. Is Mr.Ha a (business)................................ ?
3. She’s from Viet nam. What’s her
(nation)................................?
4. Air (pollute).................................. is a big problem
in the big cities.
5. In the (neighbor) ..................................., there is a
hospital and a factory.

V. Điền một giới từ thích hợp vào chỗ trống
nếu cần
1. A few people are …………. the mountain and they
are ……… danger.
2. I have to stay..…late because I don’t finish …….
my homework.
3. My father always goes to work ………… his own
car.
4. Our school starts ……….. six forty five to eleven
o’clock.
5. The beef is on the table …….. the eggs and the fish.

VI. Chia động từ trong ngoặc cho phù hợp thì.
1. What (they do) ...................................tonight? -
They (listen) ............................................... to music
on the radio.
2. Your brother (can, swim)................................ ? -
Yes, he can. He (swim)
...........................................very well.
3. He (be)...................................... tired and he’d like
(sit) ...................down.
4. Hoa (not do) .......................................her
homework in the afternoon. She
(do) ................................it in the evening.
5. Look! The plane (fly) .........................towards the
airport. It (land).............

VII. Điền vào mỗi chỗ trống một từ cho thích
hợp.
Dear Mai
I am visiting Ha Long Bay with my family ...
(1)...............… June 12th to 20th. …(2).................…
you have a double room with a shower for these days?
How …(3)...................… is the room? We would like
…(4)….................... room facing the sea if it is
possible. We …(5)..................… eat meat but we …
(6)...................… all other kinds of food.
We are arriving …(7).............… Ha Long Bay …
(8)..................… about six o’clock on Monday
evening. We plan to leave the hotel …(9)
…....................Sunday morning.
I …(10).........................… forward to hearing from
you soon.
Love
Nga.

VIII. §iÒn ®óng d¹ng so s¸nh cña tÝnh tõ trong
ngoÆc.
1. Which is the (big) ......................................city in
Viet Nam ?
2. Spring is (warm)................................ than Fall. But
Summer is the (hot)................. season of a year.
3. Hoa is the (good)................................. student in
our class.
4. The Nile River is the (long)........................... river
in the world.
5. The city is (noisy) .....................................than the
country.
IX. Viết một đoạn văn ngắn nói về thời tiết ở
quê em và những việc mà em thường làm vào các
mùa đó .

.................................................. ....................................
.............. .............................................
.................................................. ....................................
.............. .............................................
.................................................. ....................................
.............. .............................................
.................................................. ....................................
.............. .............................................

Question I: Choose the best answer to fill in each
blank.(Chọn từ thích hợp nhất để điền vào ô
trống)
1. It’s twelve o’clock, Nam. Let’s ...........................
home.
A. go B. to go C. going D. goes
2. Tuan and I ..................... badminton in the yard.
A. playing B. is playing C. are playing D. am playing
3. This sign says “Stop!”. We ........................... go
straight ahead.
A. can B. don’t can C. must D. must not
4. They are going to New York ...........................
plane.
A. in B. by C. with D. on
5. Viet is ............................ something on his book.
A. writing B. writting C. wrote D. writes
6. Are there ................... stores on your street?
A. a B. an C. any D. the
7. My sister and I ............................. television in the
living - room now.
A. am watching B. are watching C. is watching D.
watching
8. ........................... do you go to school? - I walk.
A. How B. By what C. How many D. How by
9. “Does Nga play volleyball?” -
“No, ........................”
A. she not plays B. she don’t C. she isn’t D. she
doesn’t
10. How many floors .......................... in your school?
A. there are B. there has C. are there D. have there
Question II: Give the correct form or tense of the
verbs in the brackets.
1. Every evening my father (watch) .............................
television.
2. We (not/ read) ............................. books after lunch.
3. Tom (be) ........................ my friend. He
(play) ...................... sports everyday.
4. (your students/ play) .................................................
soccer every afternoon?
5. Where (your children/
be) .................................................. ......? - They’re
upstairs. They (play) ........................................ video
games.
6. What (you/ do) ................................... now? - I
(unload) ........................... the vegetables.
7. (Nam/ work) .............................................. in the
garden at the moment?

Question III: Fill en each blank with the suitable
word.
Today is Sunday. ........................ (1) is fine and warm.
Mr. Kien’s family are ....................(2) at home. They
are working in the house now. Mr. Kien is cleaning
the doors and windows. Nam is helping ....................
(3). Mrs. Oanh and Hoa ..................... (4) in the
kitchen. Mrs. Oanh is ....................... (5) the dishes.
Hoa is cleaning the vegetables. They are cooking the
lunch. They are going to ........................ (6) a good
lunch together.
Mr. Kien’ family are not free today. They are
busy ........................ (7) the housework, but they are
very happy. They are going to finish the housework at
half past eleven, then .........................(8) will have
lunch. In the afternoon they are going to the park. In
the ......................(9) Nam and Hoa are going
to ................(10) all their exercises before going to
bed.

Question IV: Choose the word whose underlined
part is pronounced differently from that of the
other words in each group.
1. A. gray B. face C. orange D. make
2. A. big B. time C. fine D. light
3. A. tall B. fat C. cat D. hat
4. A. do B. brother C. two D. to
5. A. has B. name C. family D. lamp
6. A. no B. cold C. old D. doctor
7. A. son B. come C. home D. mother
8. A. be B. the C. he Vietnamese
9. A. live B. his C. dinner D. fine
10. A. house B. our C. four D. about

Question V: Make the question for the underlined
words or phrases.
1. .................................................. ................................
..? - She walks to school every day..
2. .................................................. ................................
.?- The man in the car is our new teacher.
3. .................................................. .......................? -
We are having bread and milk for breakfast.
4. .................................................. ............................? -
My sister works in Sydney, Australia.
5. .................................................. .......................? -
There are ten boys and nineteen girls in our class.
6. .................................................. ............................? -
I’m in class 6A.
7................................................. ..............................? -
My brother gets up at a quarter to six.
8. .................................................. ............................? -
They are traveling to work by car.
9. .................................................. ............................? -
There is a lake near our house.
10. .................................................. ............................?
- Mr. Hoang works in the city.

Question VI: Find the mistake in the each sentence
below and correct it.
1. Minh don’t work in a
bank. .................................................. ..........................
.............
2. We don’t live in a
country. .................................................. ......................
.................
3. When this program
finish? .................................................. ........................
...............
4. The bank doesn’t closes until
4.30. .................................................. ...........................
.....
5. They like watch
TV. .................................................. .............................
....
6. Would you like go to the cinema
tonight? .................................................. ......................
7. He usually doesn’t come home
late. .................................................. .......................
8. He comes here with
bicycle. .................................................. ......................
..............
9. Are you enjoy the
party? .................................................. .........................
..........
10. Can you playing
chess? .................................................. .........................
........
Question VII: Use the given words to make
complete sentences.
1. Minh/ live/ brother/ apartment/ town.
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
2. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane.
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
3. There/ be/ any flowers/ your/ school/ yard?
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
4. He/ not ride/ home/ but/ go/ taxi.
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
5. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday.
.................................................. ....................................
.............. ...........................................

Question VIII: Read the following passage and
answer the questions below.
Linda is a vegetarian so she doesn’t eat meat. She
doesn’t have a big breakfast every morning. She
usually has a slide of bread and a glass of milk. She
has lunch at the office at about 11.30. She has only
rice with vegetables for lunch. At weekends she often
goes to a Chinese restaurant because there is a lot of
delicious food for vegetarians.
* Question:
1. Why doesn’t Linda eat meat?
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
2. What does Linda usually have for breakfast?
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
3. What does she have for lunch?
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
4. Where does she have lunch?
.................................................. ....................................
.............. ...........................................
5. Why does she often go to a Chinese restaurant at
weekends?
.................................................. ....................................
.............. ............................................

Choose one word whose underlined
I-

part is pronounced differently from the others in
each following line.
1.A. game B. geography C. vegetable D. change
2.A. read B. teacher C. eat D. ahead
3.A. tenth B. math C. brother D. theater
4.A. engineer B. between C. teeth D. greeting
5.A. intersection B. eraser C. bookstore D. history

II- Choose the best correct answer ( marked A,B,C
or D ) to complete the following sentences.
6. Fall means ........................ in Bristish English.
A. Summer B. Winter C. Autumn D. Spring
7. What does Lien do when .................. warn ?
A. there’s B. it’s C. its D. they’re
8. It’s cold in our country ................ the winter.
A. at B. on C. of D. in
9. Tan likes ................... weather because he can go
swimming.
A. hot B. cold C. windy D. foggy
10. How often do you do morning exercises in the
morning ?
A. I somtimes do B. Yes, I do C. I like it D. I play
soccer
11. ...................... straight across the road.
A. Don’t run B. Not run C. No run D. Can’t run
12. I hope the .................... can repair our car quickly.
A. mechanic B. reporter C. architect D. dentist
13. The Bakers ..................... dinner at the moment.
A. is having B. are having C. are eating D. is eating
14. Look ................... that strange man. He is
looking ..............Lan but she isn’t here.
A. for, at B. at,for C. at,at D. at, on
15. Count .............one ................one hundred, please.
A. on, to B. to, on C. from, to D. at, to

III- Complete the sentences with the correct form of
the verbs in brackets.
16. How much fruit that farmer
(produce)....................every year?
17. We (waste) ................ too much power at the
moment.
18. He (buy) ................. a new house next month ?
19. The Nile River is the longest river in the world
and it (flow) ....... to the Mediterian Sea.
20. Mr and Mrs Thinh ( not grow ) ........................
vegetables in their garden.

IV- Fill one suitable word in each gap to complete the
following passage.
We are destroying the Earth. The seas and rivers are
(21)......... dirty to swim in. There (22)............ too
smoke in the air in many cities in the world, we are
cutting (23)...........too many trees. We (24) ............
burning the forests. We are also destroying
(25)............ of plants and (26)......... . Many
areas(27)...........Earth are wasteland. Farmers in many
parts of the world can not (28) ........... enough to eat.
In some countries (29).......... is too little rice. The
Earth is in (30).......... . Save the Earth.

V- Give the correct form of the words in brackets
to complete the following sentences.
31. Don’t make a fire here. It’s very ...................... .
danger
32. Air .................... is a big problem in many cities in
the world. pollute
33. There are a lot of .................... mountains in
VietNam. beauty
34. I’m Vietnamese. What’s your .......................... ?
nation
35. We must be ................... when we cross the road.
care

VI- Rewrite these sentences that it means the same
as the sentence printed before it.
36. My room is smaller than your room.
-Your room
is…………………………………………
……………
37. Mr. Hung drives very carefully.
- Mr. Hung
is .................................................. ................
38. Does Phong’s school have forty classrooms ?
- Are …………………………………………?
39. Does your father cycle to work?
- Does your father get .......................?
40. How much does a box of chocolates cost?
- What .................................................. .........?
41. Nam likes tea.
- Nam’s favorite .......................
42. The Mekong River is longer than the Red River.
- The Red River is
…………………………………………
43. How much is a bowl of noodles ?
- How much
does………………………………………. .?
44. What is the height of that building?
- How ...............................................
45. What is the price of a cake and an orange ?
- How much
………………………………………….. ?

VII . Using the words given to make sentences.
46. Quang / brother / walk / movie theater / moment.
47. Ba / usually / play volleyball / but / sometimes /
sailing.
48. The Barkers / never / camping / because / not have
/ tent.
49. Where / your parents / moment ?
50. There / be / house / between / tree / garage.

VIII. Read the passage and choose the correct
answer to fill in the gap.
I live in a house near the sea. It is ...(51)... old house,
about 100 years old and...(52)... very small. There are
two bed rooms upstairs...(53)... no bathroom. The
bathroom is down stairs ... (54)... the kitchen and there
is a living room where there is a lovely old fire place.
There is a garden….(5)…... the house. The garden...
(56)... down to the beach and in spring and summer.....
(57)….. flowers every where. I like alone….(58).....
my dog, Reck, but we have a lot of visiters. My city
friends often stay with…..(59)…..
I love my house for.... (60).... reasons the garden, the
flowers in summer, the weather in fall, but the best
thing is the view from my bedroom window.
51. A. a B. an C. the D. any
52. A. It's B. It C. there's D. They're
53. A. and B. or C. but D. too
54. A. between B. next C. near to D. next to
55. A. in front B. front of C. of front in D. in front of
56. A. go B. going C. goes D. in goes
57. A. there are B. they are C. there are D. those are
58. A. for B. of C. on D. with
59. A. me B. I C. my D. I'm
60. A. a B. any C. many D. a lot




I. (5 điểm). Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm.
1. A 2. D 3. C 4. A 5. B
II. (5 điểm). Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm
6. C 7. B 8. D 9. A 10. A
11. A 12. A 13. C 14. B 15. C
III. (2,5 điểm). Mỗi câu động từ đúng cho 0,5 điểm.
16…..does the farmer produce………..?
17. are wasting…………
18. Are you going to / Will you buy………………?
19. flows
20. ……….don’t grow in ……………….
IV. (10 điểm). Mỗi câu đúng cho 1 điểm.
21. too 22. is 23. down 24. are 25. a lot
26. animals 27. of 28. have 29. there 30. danger.
V. (5 điểm). Mỗi câu đúng cho 1 điểm
31. dangerous 32. pollution 33. beautiful
34. nationanity 35. careful
VI. (15 điểm). Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm.
36. Your room is bigger than my room

37. Mr. Hung is a
careful driver
38. Are there forty classrooms in Phong’s school ?
39. Does your father get to work by bicycle / bike ?
40. What is the price of a box of chocolates ?
41. Nam’s favorite drink is tea.
42. The Red River is shorter than Mekong River
43. How much does a bowl of noodle cost ?
44. How high is that building ?
45. How much do a cake and an orange cost ? ? How
much are a cake and an orange ?
VII. (5 điểm). Mỗi câu đúng cho 1 điểm
46. Quang’s brother is walking to the movie theater at
the moment
Quang and his brother are walking
to…………………
47. Ba usaully plays volleyball but sometimes goes
sailing
48. The Barkers never go camping because they don’t
have a tent.
49. Where are your parents at the moment ?
50. There is a house between tree and garage.
VIII. (5 điểm). Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm.
51. B 52. A 53. C 54. D 55. D
56. C 57. C 58. D 59. A 60. C
Đề thi vào lớp 10 môn Toán |  Đáp án đề thi tốt nghiệp |  Đề thi Đại học |  Đề thi thử đại học môn Hóa |  Mẫu đơn xin việc |  Bài tiểu luận mẫu |  Ôn thi cao học 2014 |  Nghiên cứu khoa học |  Lập kế hoạch kinh doanh |  Bảng cân đối kế toán |  Đề thi chứng chỉ Tin học |  Tư tưởng Hồ Chí Minh |  Đề thi chứng chỉ Tiếng anh
Theo dõi chúng tôi
Đồng bộ tài khoản