intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTNT THCS&THPT An Lão

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
8
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTNT THCS&THPT An Lão

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm phục vụ quá trình học tập cũng như chuẩn bị cho kì thi học kì sắp đến. TaiLieu.VN gửi đến các bạn tài liệu Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTNT THCS&THPT An Lão. Đây sẽ là tài liệu ôn tập hữu ích, giúp các bạn hệ thống lại kiến thức đã học đồng thời rèn luyện kỹ năng giải đề. Mời các bạn cùng tham khảo.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTNT THCS&THPT An Lão

  1. SỞ GD&ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ KIỂM TRA CUỐI HỌC KỲ I Mã phách TRƯỜNG PTDTNT THCS&THPT AN LÃO NĂM HỌC 2020 – 2021 Họ và tên:.............................................. Môn: Tiếng Anh Khối lớp: 12 (7 năm) Lớp: .................SBD:........................... Thời gian: 45 phút (không kể phát đề) .......................................................................................................................................... Điểm Giám thị 1 Giám thị 2 Giám khảo Mã phách Đề 2: A. LISTENING ( 2pts) I. Listen to the passage and decide whether the following statement are true (T) or False (F). (1p) T F 1. American workers have changed from manufacturing jobs to service jobs. 2. Manufacturing jobs are jobs in which workers make somethings. 3. Personal services are one of the five service jobs. 4. 70% of workers produced goods one hundred years ago. 5. 80% workers will work in the service sector by the year 2020. II. Listen to the passage again and choose the best answer. (1p) Question 1: A. service B. manufacturing C. physical D. mental Question 2: A. hard B. easy C. manufacturing D. service Question 3: A. agency B. transportation C. service D. advertisement Question 4: A. finance B. investment C. producing D. sale Question 5: A. help B. donation C. service D. budget
  2. (Thí sinh không được viết ở phần gạch chéo này) B. USE OF ENGLISH (2pts) I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. (0.4p) Question 1: A. pessimist B. terrorist C. better D. device Question 2: A. sacrificed B. trusted C. recorded D. acted II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. (0.4p) Question 3: A. possible. B. university C. secondary D. suitable Question 4: A. attract B. walking C. police D. polite III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (0.8p) Question 5: He was looking at his parents_______, waiting for recommendations. A. obey B. obedience C. obedient D. obediently Question 6: ______ love is ______ very strong feeling of affection towards someone who you are romantically or sexually attracted to. A. The / the B. The / Ø C. A / the D. Ø / a Question 7: You should _______ more attention to what your teacher explains. A. make B. get C. set D. pay Question 8: Those space crafts are used ______ taking photographs _______ space. A. about / through B. of / at C. for /in D. in / off III. Give the correct tenses of the verbs in the brackets. (0.4p) Question 9: Roger and I have been friends since we first______________ in 2015. Question 10: If Linda_______________(be) here now, she could enjoy the party with us. C. READING (2pts) I. Read the paragraph and choose the best answers. (1pt) Computer programmer David Jones earns £35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a cheque card. Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David's firm releases two new games for the expanding home computer market each month. But David's biggest headache is what to do with his money. Despite his salary, earned by inventing new programs within tight schedules, with bonus payments and profit-sharing, he cannot drive a car, take out a mortgage, or obtain credit cards. He lives with his parents in their council house in Liverpool, where his father is a bus driver. His company has to pay £150 a month in taxi fares to get him the five miles to work and back every day because David cannot drive. David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. "I got the job because the people who run the firm knew 1 had already written some programs," he said.
  3. (Thí sinh không được viết ở phần gạch chéo này) "I suppose £35,000 sounds a lot but actually that's being pessimistic. I hope it will come to more than that this year." He spends some of his money on records and clothes, and gives his mother £20 a week. But most his spare time is spent working. "Unfortunately, computing was not part of our studies at school," he said. "But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway." David added: "I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear." Question 1: Why is David different from other young people at his age? A. He earns an extremely high salary. B. He is not unemployed. C. He does not go out much. D. He lives at home with his parents. Question 2: David's greatest problem is ______________. A. spending his salary. B. inventing computer games. C. learning to drive D. Making the banks treat him as an adult. Question 3: He was employed by the company because ______________. A. he had worked in a computer shop. B. he had written some computer programs. C. he works very hard. D. he had learnt to use computers at school. Question 4: Why does David think he might retire early? A. You have to be young to write computer programs. B. He wants to stop working when he is a millionaire. C. He thinks computer games might not always sell so well. D. He thinks his firm might go bankrupt. Question 5: He left school after taking O-levels because A. he did not enjoy school. B. he wanted to work with computers and staying at school did not help him. C. he was afraid of getting too old to start computing. D. he wanted to earn a lot of money. II. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. (1p) In Germany, it's important to be serious in a work situation. They don't mix work and play so you shouldn't make jokes (6) _______you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer to do one thing at a time. They don't like interruptions or (7)_______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it's important to follow the agenda and not interrupt (8) _______speaker. If you give a presentation, you should focus (9) _______facts and technical
  4. (Thí sinh không được viết ở phần gạch chéo này) information and the quality of your company's products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title - for example 'Doctor' or 'Professor', so you shouldn't use first names (10) _______a person asks you to. Question 6: A. while B. as if C. such as D. as Question 7: A. sudden B. suddenly C. abruptly D. promptly Question 8: A. other B. others C. another D. the other Question 9: A. on B. to C. at D. in Question 10: A. if only B. as C. unless D. since D. WTITING (2. 5 pts) I. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. (0.4 p) Question 1: Since the new road built, traffic has not been a problem. A B C D Question 2: She spent many money on clothes at the supermarket yesterday. A B C D II. Rewrite the sentences below, beginning with the words and the requirements given. (0.6p) Question 3: Little Johnny was very excited at the toy cars. They were displayed in the shop window. (which) → Little Johnny …………………………………….…………………………………..………….. Question 4: “I’m going on a picnic tomorrow,” he said. (Reported speech) → He said………………………………………………………………………………………… Question 5: We can’t do anything to help him. (Passive voice) → Nothing …………………………………………….…………………………………………… III. In about 140 - 150 words, write a paragraph about the benefits of university education. (1p) The following prompts might be helpful to you - Career/ job - Place of work and coworkers - Love and marriage - Place to live (house/ city or country) - Surrounding environment E. SPEAKING (2ps) THE END
  5. SỞ GD&ĐT BÌNH ĐỊNH KIỂM TRA CUỐI HỌC KÌ I, NĂM HỌC 2020-2021 TRƯỜNG PTDTNT THCS & THPT AN LÃO ĐÁP ÁN MÔN TIẾNG ANH KHỐI:12 (7 NĂM) * Đề 2: A. LISTENING (2 pts - 0,2 p/ a sentence) I. T F 1. American workers have changed from manufacturing jobs to ✔ service jobs. 2. Manufacturing jobs are jobs in which workers make ✔ somethings. 3. Personal services are one of the five service jobs. ✔ 4. 70% of workers produced goods one hundred years ago. ✔ 5. 80% workers will work in the service sector by the year 2020. ✔ II. 6B 7D 8B 9A 10C B. USE OF ENGLISH (2 pts - 0,2 p/ a sentence) 1D 2A 3B 4B 5D 6D 7D 8C 9. met 10. were C. READING (2 pts - 0,2p/ a sentence) I+II. 1A 2A 3B 4C 5B 6D 7A 8D 9A 10C D. WRITING (2 pts - 0,2p/ a sentence) I. 1B 2B II. Question Key Point Little Johnny was very excited at the toy cars which were 0,2 1 displayed in the shop window. 2 He said that he was going on a picnic the following day. 0,2 3 Nothing can be done to help him. 0,2 III. Paragraph: (1p) The mark given to this part is based on the following scheme: 1. Content: (40% of total mark) a provision of all main ideas and as details as appropriate. 2. Organization & Presentation: (30% of total mark) ideas are organized and presented with coherence, style, and clarity appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students. 3. Language: (30% of total mark) a variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students.
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2