intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:13

0
16
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú giúp các em học sinh ôn tập kiến thức chuẩn bị cho bài thi cuối học kì sắp tới, rèn luyện kỹ năng giải đề thi để các em nắm được toàn bộ kiến thức chương trình Tiếng Anh 12. Chúc các em ôn tập kiểm tra đạt kết quả cao.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 12 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú

  1. SỞ GD – ĐT PHÚ YÊN ĐỀ THI HỌC KÌ I – NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 12 Thời gian làm bài: 45 phút Họ, tên thí sinh:______________________________________ Mã đề thi 485 Số báo danh: ______________________________________ I. Choose the best answer 1. Tommy left high school the age seventeen. A. at/of B. in/for C. on/with D. of /in 2. When I to visit her yesterday, she a party. A. come / was prepared B. came/ prepared C. came / was preparing D. came/has prepared 3. instructed me how to make a good preparation for a job interview. A. John Robbins to that I spoke by telephone B. John Robbins, that I spoke to by telephone C. John Robbins, to who I spoke by telephone D. John Robbins, whom I spoke to by telephone 4. Princess Diana is said ___________ in a car crash years ago. A. to be kill B. to have been killed C. to kill D. to be killing 5. The party we went to last night was not very enjoyable. A. which B. when C. where D. what 6. If he well on the training course last year,he _ offered the promotion now. A. had done /would be B. had done / would have done C. did /would be D. did / will be 7. the end of the course, the students have to take an exam on four basic skills of the target language. A. In B. At C. On D. To 8. You should find a job to live from your parents. A. dependence B.independence C.independent D.independently 9. . _________ United States is one of _______ most powerful countries in the world. A. The/ a B. The/ the C.A / a D.An/ no article 10. English________________ in almost every corner of the world. A. has spoken B. are spoken C. will be spoken D. is spoken 11. He advised them________________________ in class. A. to not talk B. not to talk C. to talk not D. don’t talk 12. I wouldn’t have got wet if I __________________an umbrella with me. A. had had B. had C. have had D. is having 13. The preparations by the time the guests . A. had been finished/arrived B. have finished / arrived C. had finished /were arriving D. have been finished / were arrived 14. Andy is a(n)___________; she always feels that bad things are more likely to happen than good things. A. terrorist B. optimist C. economist D. pessimist II. Pick out word that has the stress differently from that of the other words 15. A. continent B. belong C. master D. access 16. A. experience B. concentrate C. enthusiasm D. certificate III. Pick out word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words 17. A. regretted B. booked C. stopped D. washed 18. A. defends B. survives C. fouls D. presents IV. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined one in the following sentences. 19. The whole village was wiped out in the bombing raids. A. changed completely B. cleaned well C. removed quickly D. destroyed completely 20. I’ll take the new job whose salary is fantastic. A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful V. Choose the word OPPOSITE in meaning to the underlined one in the following sentences. 21. I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer. A. unplanned B. deliberate C. accidental D. unintentional 22. Today students are under a lot of pressure due to high expectations from their parents and teachers. A. nervousness B. emotion C. stress D. relaxation
  2. VI. Choose the correct response to each of the following exchanges. 23. John: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: . A. Thank you. I hope you like it. B. I don’t think it’s nice C. No, I don’t think so D. Oh, that’s right 24. Tom: “Sorry, I forgot to phone you last night.” -Mary: “________” A. I have nothing to tell you. B. Oh. Poor me! C. Never mind! D. Good job! VII. Mark the letter A,B,C or D to show the underlined part that needs correction. 25. If she had sent a telegram, we would have received it by now. A B C D 26. Johnson Nancy Lee asked me if would I like to have dinner with her. A B C D 27. He is believed be the best player in our team A B C D 28. The last time my father played tennis were in 1990. A B C D VIII. Choose the sentence that is closest in meaning to the given one. 29. The last time when I saw her was three years ago. A. I have often seen her for the last three years. B. About three years ago, I used to meet her. C. I have not seen her for three years. D. I saw her three years ago and will never meet her again. 30. Without your help, I couldn’t overcome the problem. A. If you don’t help me, I can’t overcome the problem. B. If you didn’t help me, I couldn’t overcome the problem. C. If you hadn’t helped me, I couldn’t overcome the problem. D. If you hadn’t helped me, I couldn’t have overcome the problem. 31. People say that Vietnamese students are not well-prepared for their future jobs. A. Vietnamese students are said not to be well-prepared for their future jobs. B. Vietnamese students are said to be not well-prepared for their future jobs. C. Vietnamese students say not to be well-prepared for their future jobs. D. Vietnamese students say to be not well-prepared for their future jobs. 32. "Why don't you ask the teacher for help?" Peter asked me. A. Peter advised me to ask the teacher for help. B. Peter recommended me not to ask the teacher for help., C. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help. D. Peter suggested that he should ask the teacher for help. IX. Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions. Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge. Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.
  3. 33. What does the writer advise you to practice? A. Asking and answering questions related to the job. B. Making products that the company produces. C. Providing services that the company serves. D. Meeting some customers and competitors. 34. Which should not be shown during your interview? A. Punctuality B. A firm hand shaking C. Being properly-dresses D. Weaknesses 35. You can show your qualifications in the ______________. A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors C. resume and letter of application D. eye contact with the interview 36. Which is not included in the writer's advice? A. You should not communicate with the interviewer after the interview. B. You should make the best impression in the interview. C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview. D. You should telephone the interviewer for any information after the interview. X. Read the following passage and choose the correct word that best fits each blank. …Never say anything negative about past experiences, employers, or courses or professors. Always think of something positive about an experience and talk about that. You should also be (37)_________ If you are genuinely interested (38) _________the job, let the interviewer know that. One of the best ways to show you are keen on a job is to demonstrate that you have researched the organization prior to the interview. You can also show interest by asking questions about the job, the organization, and its service and products. The best way to impress an employer is to ask questions that build your interview discussion. This shows you are interested and (39) _________close attention to the interviewer. It is a good idea to prepare a few questions in advance, but an insightful comment based on your conversation can make an even stronger statement. At the (40) _________ of the interview, it is appropriate for you to ask when you may expect to hear from the employer. 37. A. enthusiasm B. enthusiastic C. enthusiastically D. enthusiast 38. A. with B. for C. on D. in 39. A. pay B. choose C. make D. spend 40. A. close B. final C. end D. finish
  4. SỞ GD – ĐT PHÚ YÊN ĐỀ THI HỌC KÌ I – NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 12 Thời gian làm bài: 45 phút Họ, tên thí sinh:______________________________________ Mã đề thi 375 Số báo danh: ______________________________________ I. Pick out word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words 1. A. defends B. presents C. fouls D. survives 2. A. booked B. regretted C. stopped D. washed II. Pick out word that has the stress differently from that of the other words 3. A. concentrate B. experience C. enthusiasm D. certificate 4. A. continent B. access C. master D. belong III. Mark the letter A,B,C or D to show the underlined part that needs correction. 5. He is believed be the best player in our team A B C D 6. If she had sent a telegram, we would have received it by now. A B C D 7. The last time my father played tennis were in 1990. A B C D 8. Johnson Nancy Lee asked me if would I like to have dinner with her. A B C D IV. Choose the word OPPOSITE in meaning to the underlined one in the following sentences. 9. I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer. A. unplanned B. unintentional C. accidental D. deliberate 10. Today students are under a lot of pressure due to high expectations from their parents and teachers. A. relaxation B. emotion C. stress D. nervousness V. Read the following passage and choose the correct word that best fits each blank. …Never say anything negative about past experiences, employers, or courses or professors. Always think of something positive about an experience and talk about that. You should also be (11)_________ If you are genuinely interested (12) _________the job, let the interviewer know that. One of the best ways to show you are keen on a job is to demonstrate that you have researched the organization prior to the interview. You can also show interest by asking questions about the job, the organization, and its service and products. The best way to impress an employer is to ask questions that build your interview discussion. This shows you are interested and (13) _________close attention to the interviewer. It is a good idea to prepare a few questions in advance, but an insightful comment based on your conversation can make an even stronger statement. At the (14) _________ of the interview, it is appropriate for you to ask when you may expect to hear from the employer. 11. A. enthusiasm B. enthusiastically C. enthusiastic D. enthusiast 12 A. in B. for C. on D. with 13. A. choose B. pay C. make D. spend 14. A. close B. end C. final D. finish VI. Choose the sentence that is closest in meaning to the given one. 15. Without your help, I couldn’t overcome the problem. A. If you hadn’t helped me, I couldn’t overcome the problem. B. If you hadn’t helped me, I couldn’t have overcome the problem. C. If you don’t help me, I can’t overcome the problem. D. If you didn’t help me, I couldn’t overcome the problem. 16. "Why don't you ask the teacher for help?" Peter asked me. A. Peter advised me to ask the teacher for help. B. Peter suggested that he should ask the teacher for help. C. Peter recommended me not to ask the teacher for help., D. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help. 17. People say that Vietnamese students are not well-prepared for their future jobs.
  5. A. Vietnamese students are said to be not well-prepared for their future jobs. B. Vietnamese students are said not to be well-prepared for their future jobs. C. Vietnamese students say to be not well-prepared for their future jobs. D. Vietnamese students say not to be well-prepared for their future jobs. 18. The last time when I saw her was three years ago. A. About three years ago, I used to meet her. B. I have often seen her for the last three years. C. I have not seen her for three years. D. I saw her three years ago and will never meet her again. VII. Choose the correct response to each of the following exchanges. 19. Tom: “Sorry, I forgot to phone you last night.” -Mary: “________” A. I have nothing to tell you. B. Oh. Poor me! C. Never mind! D. Good job! 20. John: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: . A. Thank you. I hope you like it. B. I don’t think it’s nice C. No, I don’t think so D. Oh, that’s right VIII. Choose the best answer 21. The preparations by the time the guests . A. had been finished/arrived B. have finished / arrived C. had finished /were arriving D. have been finished / were arrived 22. Tommy left high school the age seventeen. A. at/of B. in/for C. on/with D. of /in 23. the end of the course, the students have to take an exam on four basic skills of the target language. A. In B. At C. On D. To 24. When I to visit her yesterday, she a party. A. come / was prepared B. came/ prepared C. came / was preparing D. came/has prepared 25. instructed me how to make a good preparation for a job interview. A. John Robbins to that I spoke by telephone B. John Robbins, that I spoke to by telephone C. John Robbins, to who I spoke by telephone D. John Robbins, whom I spoke to by telephone 26. The party we went to last night was not very enjoyable. A. where B. when C. which D. what 27. English________________ in almost every corner of the world. A. has spoken B. are spoken C. will be spoken D. is spoken 28. He advised them________________________ in class. A. to not talk B. not to talk C. to talk not D. don’t talk 29. If he well on the training course last year,he _ offered the promotion now. A. had done /would be B. had done / would have done C. did /would be D. did / will be 30. Andy is a(n)___________; she always feels that bad things are more likely to happen than good things. A. terrorist B. optimist C. economist D. pessimist 31. . _________ United States is one of _______ most powerful countries in the world. A. The/ the B. The/ a C.A / a D. An/ no article 32. You should find a job to live from your parents. A. dependence B. independence C. independently D. independent 33. I wouldn’t have got wet if I __________________an umbrella with me. A. have had B. had C. had had D. is having 34. Princess Diana is said ___________ in a car crash years ago. A. to be kill B. to have been killed C. to kill D. to be killing IX. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined one in the following sentences. 35. The whole village was wiped out in the bombing raids. A. removed quickly B. cleaned well C. changed completely D. destroyed completely 36. I’ll take the new job whose salary is fantastic. A. acceptable B. wonderful C. pretty high D. reasonable X. Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions.
  6. Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge. Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time. 37. What does the writer advise you to practice? A. Asking and answering questions related to the job. B. Making products that the company produces. C. Providing services that the company serves. D. Meeting some customers and competitors. 38. You can show your qualifications in the ______________. A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors C. eye contact with the interview D. resume and letter of application 39. Which is not included in the writer's advice? A. You should make the best impression in the interview. B. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview. C. You should telephone the interviewer for any information after the interview. D. You should not communicate with the interviewer after the interview. 40. Which should not be shown during your interview? A. Punctuality B. A firm hand shaking C. Weaknesses D. Being properly-dresses
  7. SỞ GD – ĐT PHÚ YÊN ĐỀ THI HỌC KÌ I – NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 12 Thời gian làm bài: 45 phút Họ, tên thí sinh:______________________________________ Mã đề thi 205 Số báo danh: ______________________________________ I. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined one in the following sentences. 1. The whole village was wiped out in the bombing raids. A. changed completely B. cleaned well C. removed quickly D. destroyed completely 2. I’ll take the new job whose salary is fantastic. A. wonderful B. acceptable C. pretty high D. reasonable II. Choose the word OPPOSITE in meaning to the underlined one in the following sentences. 3. I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer. A. unplanned B. unintentional C. accidental D. deliberate 4. Today students are under a lot of pressure due to high expectations from their parents and teachers. A. nervousness B. emotion C. stress D. relaxation III. Choose the correct response to each of the following exchanges. 5. Tom: “Sorry, I forgot to phone you last night.” -Mary: “________” A. I have nothing to tell you. B. Oh. Poor me! C. Never mind! D. Good job! 6. John: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: . A. Thank you. I hope you like it. B. I don’t think it’s nice C. No, I don’t think so D. Oh, that’s right IV. Choose the best answer 7. The preparations by the time the guests . A. had been finished/arrived B. have finished / arrived C. had finished /were arriving D. have been finished / were arrived 8. Tommy left high school the age seventeen. A. at/of B. in/for C. on/with D. of /in 9. the end of the course, the students have to take an exam on four basic skills of the target language. A. In B. At C. On D. To 10. You should find a job to live from your parents. A. dependence B.independence C.independent D.independently 11. . _________ United States is one of _______ most powerful countries in the world. A. The/ a B. The/ the C.A / a D.An/ no article 12. English________________ in almost every corner of the world. A. has spoken B. are spoken C. will be spoken D. is spoken 13. He advised them________________________ in class. A. to not talk B. not to talk C. to talk not D. don’t talk 14. Princess Diana is said ___________ in a car crash years ago. A. to be kill B. to have been killed C. to kill D. to be killing 15. I wouldn’t have got wet if I __________________an umbrella with me. A. had had B. had C. have had D. is having 16. When I to visit her yesterday, she a party. A. come / was prepared B. came/ prepared C. came / was preparing D. came/has prepared 17. instructed me how to make a good preparation for a job interview. A. John Robbins to that I spoke by telephone B. John Robbins, that I spoke to by telephone C. John Robbins, to who I spoke by telephone D. John Robbins, whom I spoke to by telephone 18. The party we went to last night was not very enjoyable. A. which B. when C. where D. what 19. If he well on the training course last year,he _ offered the promotion now. A. had done /would be B. had done / would have done C. did /would be D. did / will be 20. Andy is a(n)___________; she always feels that bad things are more likely to happen than good things. A. terrorist B. optimist C. economist D. pessimist
  8. V. Mark the letter A,B,C or D to show the underlined part that needs correction. 21. Johnson Nancy Lee asked me if would I like to have dinner with her. A B C D 22. He is believed be the best player in our team A B C D 23. If she had sent a telegram, we would have received it by now. A B C D 24. The last time my father played tennis were in 1990. A B C D VI. Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions. Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge. Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time. 25. You can show your qualifications in the ______________. A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors C. resume and letter of application D. eye contact with the interview 26. Which is not included in the writer's advice? A. You should not communicate with the interviewer after the interview. B. You should make the best impression in the interview. C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview. D. You should telephone the interviewer for any information after the interview. 27. What does the writer advise you to practice? A. Asking and answering questions related to the job. B. Making products that the company produces. C. Providing services that the company serves. D. Meeting some customers and competitors. 28. Which should not be shown during your interview? A. Punctuality B. A firm hand shaking C. Being properly-dresses D. Weaknesses VII. Read the following passage and choose the correct word that best fits each blank. …Never say anything negative about past experiences, employers, or courses or professors. Always think of something positive about an experience and talk about that. You should also be (29)_________ If you are genuinely interested (30) _________the job, let the interviewer know that. One of the best ways to show you are keen on a job is to demonstrate that you have researched the organization prior to the interview. You can also show interest by asking questions about the job, the organization, and its service and products. The best way to impress an employer is to ask questions that build your interview discussion. This shows you are interested and (31) _________close attention to the interviewer. It is a good idea to prepare a few questions in advance, but an insightful comment based on your conversation can make an even stronger statement. At the (32) _________ of the interview, it is appropriate for you to ask when you may expect to hear from the employer.
  9. 29. A. enthusiasm B. enthusiastic C. enthusiastically D. enthusiast 30. A. with B. for C. on D. in 31. A. pay B. choose C. make D. spend 32. A. close B. final C. end D. finish VIII. Pick out word that has the stress differently from that of the other words 33. A. continent B. access C. master D. belong 34. A. concentrate B. experience C. enthusiasm D. certificate IX. Pick out word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words 35. A. regretted B. booked C. stopped D. washed 36. A. defends B. survives C. fouls D. presents X. Choose the sentence that is closest in meaning to the given one. 37. "Why don't you ask the teacher for help?" Peter asked me. A. Peter advised me to ask the teacher for help. B. Peter recommended me not to ask the teacher for help., C. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help. D. Peter suggested that he should ask the teacher for help. 38. Without your help, I couldn’t overcome the problem. A. If you don’t help me, I can’t overcome the problem. B. If you didn’t help me, I couldn’t overcome the problem. C. If you hadn’t helped me, I couldn’t overcome the problem. D. If you hadn’t helped me, I couldn’t have overcome the problem. 39. People say that Vietnamese students are not well-prepared for their future jobs. A. Vietnamese students are said not to be well-prepared for their future jobs. B. Vietnamese students are said to be not well-prepared for their future jobs. C. Vietnamese students say not to be well-prepared for their future jobs. D. Vietnamese students say to be not well-prepared for their future jobs. 40. The last time when I saw her was three years ago. A. I have often seen her for the last three years. B. About three years ago, I used to meet her. C. I have not seen her for three years. D. I saw her three years ago and will never meet her again.
  10. SỞ GD – ĐT PHÚ YÊN ĐỀ THI HỌC KÌ I – NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 12 Thời gian làm bài: 45 phút Họ, tên thí sinh:______________________________________ Mã đề thi 158 Số báo danh: ______________________________________ I. Mark the letter A,B,C or D to show the underlined part that needs correction. 1. He is believed be the best player in our team A B C D 2. If she had sent a telegram, we would have received it by now. A B C D 3. The last time my father played tennis were in 1990. A B C D 4. Johnson Nancy Lee asked me if would I like to have dinner with her. A B C D II. Choose the sentence that is closest in meaning to the given one. 5. Without your help, I couldn’t overcome the problem. A. If you hadn’t helped me, I couldn’t overcome the problem. B. If you hadn’t helped me, I couldn’t have overcome the problem. C. If you don’t help me, I can’t overcome the problem. D. If you didn’t help me, I couldn’t overcome the problem. 6. "Why don't you ask the teacher for help?" Peter asked me. A. Peter advised me to ask the teacher for help. B. Peter suggested that he should ask the teacher for help. C. Peter recommended me not to ask the teacher for help., D. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help. 7. People say that Vietnamese students are not well-prepared for their future jobs. A. Vietnamese students are said to be not well-prepared for their future jobs. B. Vietnamese students are said not to be well-prepared for their future jobs. C. Vietnamese students say to be not well-prepared for their future jobs. D. Vietnamese students say not to be well-prepared for their future jobs. 8. The last time when I saw her was three years ago. A. About three years ago, I used to meet her. B. I have often seen her for the last three years. C. I have not seen her for three years. D. I saw her three years ago and will never meet her again. III. Choose the correct response to each of the following exchanges. 9. Tom: “Sorry, I forgot to phone you last night.” -Mary: “________” A. I have nothing to tell you. B. Oh. Poor me! C. Never mind! D. Good job! 10. John: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: . A. Thank you. I hope you like it. B. I don’t think it’s nice C. No, I don’t think so D. Oh, that’s right IV. Choose the best answer 11. . _________ United States is one of _______ most powerful countries in the world. A. The/ the B. The/ a C.A / a D. An/ no article 12. You should find a job to live from your parents. A. dependence B. independence C. independently D. independent 13. I wouldn’t have got wet if I __________________an umbrella with me. A. have had B. had C. had had D. is having 14. When I to visit her yesterday, she a party. A. come / was prepared B. came/ prepared C. came / was preparing D. came/has prepared 15. instructed me how to make a good preparation for a job interview. A. John Robbins to that I spoke by telephone B. John Robbins, that I spoke to by telephone C. John Robbins, to who I spoke by telephone D. John Robbins, whom I spoke to by telephone 16. The party we went to last night was not very enjoyable. A. where B. when C. which D. what
  11. 17. English________________ in almost every corner of the world. A. has spoken B. are spoken C. will be spoken D. is spoken 18. He advised them________________________ in class. A. to not talk B. not to talk C. to talk not D. don’t talk 19. Princess Diana is said ___________ in a car crash years ago. A. to be kill B. to have been killed C. to kill D. to be killing 20. The preparations by the time the guests . A. had been finished/arrived B. have finished / arrived C. had finished /were arriving D. have been finished / were arrived 21. Tommy left high school the age seventeen. A. at/of B. in/for C. on/with D. of /in 22. the end of the course, the students have to take an exam on four basic skills of the target language. A. In B. At C. On D. To 23. If he well on the training course last year,he _ offered the promotion now. A. had done /would be B. had done / would have done C. did /would be D. did / will be 24. Andy is a(n)___________; she always feels that bad things are more likely to happen than good things. A. terrorist B. optimist C. economist D. pessimist V. Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions. Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge. Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He/she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to try to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time. 25. What does the writer advise you to practice? A. Asking and answering questions related to the job. B. Making products that the company produces. C. Providing services that the company serves. D. Meeting some customers and competitors. 26. You can show your qualifications in the ______________. A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors C. eye contact with the interview D. resume and letter of application 27. Which is not included in the writer's advice? A. You should make the best impression in the interview. B. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview. C. You should telephone the interviewer for any information after the interview. D. You should not communicate with the interviewer after the interview. 28. Which should not be shown during your interview? A. Punctuality B. A firm hand shaking C. Weaknesses D. Being properly-dresses
  12. VI. Read the following passage and choose the correct word that best fits each blank. …Never say anything negative about past experiences, employers, or courses or professors. Always think of something positive about an experience and talk about that. You should also be (29)_________ If you are genuinely interested (30) _________the job, let the interviewer know that. One of the best ways to show you are keen on a job is to demonstrate that you have researched the organization prior to the interview. You can also show interest by asking questions about the job, the organization, and its service and products. The best way to impress an employer is to ask questions that build your interview discussion. This shows you are interested and (31) _________close attention to the interviewer. It is a good idea to prepare a few questions in advance, but an insightful comment based on your conversation can make an even stronger statement. At the (32) _________ of the interview, it is appropriate for you to ask when you may expect to hear from the employer. 29. A. enthusiasm B. enthusiastically C. enthusiastic D. enthusiast 30. A. in B. for C. on D. with 31. A. choose B. pay C. make D. spend 32. A. close B. end C. final D. finish VII. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined one in the following sentences. 33. The whole village was wiped out in the bombing raids. A. removed quickly B. cleaned well C. changed completely D. destroyed completely 34. I’ll take the new job whose salary is fantastic. A. acceptable B. wonderful C. pretty high D. reasonable VIII. Choose the word OPPOSITE in meaning to the underlined one in the following sentences. 35. I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer. A. unplanned B. unintentional C. accidental D. deliberate 36. Today students are under a lot of pressure due to high expectations from their parents and teachers. A. relaxation B. emotion C. stress D. nervousness IX. Pick out word that has the stress differently from that of the other words 37. A. concentrate B. experience C. enthusiasm D. certificate 38. A. continent B. access C. master D. belong X. Pick out word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words 39. A. defends B. presents C. fouls D. survives 40. A. booked B. regretted C. stopped D. washed
  13. ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KỲ I – NĂM HỌC 2020 – 2021 MÔN: TIẾNG ANH - KHỐI 12 Mỗi câu đúng 0,25đ. MÃ ĐỀ 485 1. A 2. C 3.D 4. B 5. A 6. A 7. B 8.D 9.B 10. D 11. B 12. A 13.A 14. D. 15. B 16. B 17. A 18. D 19. C 20. D 21. B 22. D 23. A 24. C 25. C 26. B 27. B 28. D 29. C 30. D 31. A 32. A 33. A 34. D 35. C 36. D 37. B 38. D 39. A 40. C MÃ ĐỀ 375 1. B 2. B 3.A 4. D 5. B 6. C 7. D 8.B 9.D 10. A 11. C 12. A 13.B 14. B 15. B 16. A 17. B 18. C 19. C 20. A 21. A 22. A 23. B 24. C 25.D 26. C 27. D 28. B 29. A 30. D 31. A 32. C 33. C 34. B 35. A 36. B 37. A 38. D 39. C 40. C MÃ ĐỀ 205 1. C 2. A 3.D 4. D 5. C 6. A 7. A 8.A 9.B 10. D 11. B 12. D 13.B 14. B 15. A 16. C 17. D 18. A 19.A 20. D 21. B 22. B 23. C 24. D 25.C 26. D 27. A 28. D 29. B 30. D 31. A 32. C 33. D 34. A 35. A 36. D 37. A 38. D 39. A 40. C MÃ ĐỀ 158 1. B 2. C 3.D 4. B 5. B 6. A 7. B 8.C 9.C 10. A 11. A 12. C 13.C 14. C 15. D 16. C 17. D 18. B 19. B 20. A 21. A 22. B 23. A 24. D 25.A 26. D 27. C 28. C 29. C 30. A 31. B 32. B 33. A 34. B 35. D 36. A 37. A 38. D 39. B 40. B
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2