Tuyển tập đề thi tuyển sinh đại học môn tiếng anh các năm

Chia sẻ: Đặng Hải Nam | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:32

6
965
lượt xem
423
download

Tuyển tập đề thi tuyển sinh đại học môn tiếng anh các năm

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu tham khảo Tuyển tập đề thi tuyển sinh đại học môn tiếng anh giúp các bạn luyện thi đại học năm nay tốt hơn

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Tuyển tập đề thi tuyển sinh đại học môn tiếng anh các năm

  1. ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC, CAO ĐẲNG NĂM 2006 Môn thi: TIẾNG ANH, khối D Thời gian làm bài: 90 phút PHẦN CHUNG CHO TẤT CẢ THÍ SINH (từ câu 1 đến câu 60) Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu: Câu 1: A. equality B. difficulty C. simplicity D. discovery Câu 2: A. tenant B. common C. rubbish D. machine Câu 3: A. animal B. bacteria C. habitat D. pyramid Câu 4: A. writer B. teacher C. builder D. career Câu 5: A. company B. atmosphere C. customer D. employment Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau: Câu 6: What beautiful eyes _______! A. does she have B. she has C. has she D. she doesn't have Câu 7: Make exercise a part of your daily _______. A. regularity B. chore C. routine D. frequency Câu 8: _______ the storm, the ship couldn't reach its destination on time. A. In case of B. In spite of C. Because of D. But for Câu 9: He completely _______ with what I said. A. accepted B. complained C. agreed D. argued Câu 10: I finished my homework a few days ahead _______ the deadline. A. of B. to C. by D. at Câu 11: He hurried _______ he wouldn't be late for class. A. since B. as if C. unless D. so that Câu 12: If she _______ rich, she would travel around the world. A. would be B. is C. has been D. were Câu 13: Mary was the last applicant _______. A. to be interviewed B. to be interviewing C. to interview D. to have interviewed Câu 14: Argentina _______ Mexico by one goal to nil in the match. A. beat B. scored C. won D. knocked Câu 15: There should be no discrimination on _______ of sex, race or religion. A. fields B. places C. areas D. grounds Câu 16: The cat was _______ to wait for the mouse to come out of its hole. A. patient enough B. so patient C. enough patient D. too patient Câu 17: I can't find my purse anywhere; I must _______ it at the cinema. A. leave B. have left C. be leaving D. have been leaving Câu 18: _______ of the workers has his own work. A. Every B. Each C. Other D. All Câu 19: The numbers add _______ to 70. A. off B. up C. in D. out Câu 20: The equipment in our office needs _______. A. moderner B. modernizing C. modernized D. modernization Câu 21: He felt _______ when he failed the exams the second time. A. discouraged B. annoyed C. undecided D. determined Câu 22: I have bought a present for my mother, and now I need some _______. A. paper wrapper B. wrap paper C. wrapped paper D. wrapping paper Câu 23: Computer is one of the most important _______ of the 20th century. A. inventings B. inventories C. inventions D. inventors Câu 24: If they are not careful with their accounts, their business will go _______. A. poor B. bankrupt C. penniless D. broken Câu 25: It was really kind _______ you to help those poor people. A. by B. of C. at D. to Câu 26: Do you know _______? A. what wrong was it with B. what's wrong with it C. what wrong was with it D. what wrong is it with Câu 27: If you had taken my advice, you _______ in such difficulties. A. won't be B. hadn't been C. wouldn't be D. wouldn't have been Câu 28: Hair colour is one of _______ characteristics to be used in identifying people. A. the most obviously B. most obvious C. obviously the most D. the most obvious Câu 29: I would appreciate it _______ what I have told you a secret. A. you can keep B. that you kept C. you will keep D. if you kept Câu 30: My cat would not have bitten the toy fish _______ it was made of rubber. A. if she has known B. if she should know C. had she known D. if she knew Câu 31: I wish I hadn't said it. If only I could _______. A. turn the clock round B. turn the clock down C. turn the clock back D. turn the clock forward Câu 32: _______, the results couldn't be better. A. No matter what he tried hard B. No matter how hard he tried
  2. C. Although very hard he tried D. Despite how hard he tried Câu 33: He gave me his personal _______ that his draft would be ready by Friday. A. endurance B. insurance C. assurance D. ensurance Câu 34: They will stay there for some days if the weather _______ fine. A. would be B. was C. is D. will be Câu 35: Many people like the slow _______ of life in the countryside. A. step B. pace C. speed D. space Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 - câu 45: The next generation of telephone users will probably laugh (36)_____we explain how we used to stand next to a wall inthe kitchen to (37)____a phone call. Mobile communications, already highly advanced compared with a decade ago, willcompletely change communications in the next few years. (38)_____there are millions of people using mobile phones, mostpeople know (39)____ about the mobile telecommunications industry and its technology. There are three types of mobile phone. These are hand portables, pocket-sized hand portables and transportables. The smallest and most popular are the pocket-sized hand portables. These work on rechargeable batteries, which allow an (40)____ of up to 80 minutes' conversation. Mobiles that are fitted permanently in a vehicle do not (41)____on separate batteries. They require an external aerial on the vehicle. This can mean a stronger signal with clearer (42)____. Transportables have a high power capability and can be used (43)____ anywhere. They come with powerful battery packs for longer, continuous use and may also be put (44)____ a vehicle, using its electrics. They (45)____ to be bulkier than hand portables. Câu 36: A. unless B. when C. while D. whether Câu 37: A. make B. give C. take D. do Câu 38: A. In addition B. Because C. As a result D. Although Câu 39: A. little B. some C. few D. lots Câu 40: A. amount B. account C. activity D. average Câu 41: A. rely B. create C. carry D. insist Câu 42: A. wave B. letter C. speech D. speed Câu 43: A. mostly B. hardly C. most D. almost Câu 44: A. on with B. into C. up with D. in to Câu 45: A. used B. have C. tend D. are Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 46 đến 50: Sometimes you know things about people the first time you see them, for example, that you want to be friends with them orthat you don't trust them. But perhaps this kind of intuition isn't as hard to explain as it may seem. For instance, people give out body language signals all the time. The way you hold your body, head and arms tells people about your mood. If you hold your arms tightly at your sides, or fold them across your chest, people will generally feel that you are being defensive. Holding your head to one side shows interest in the other, while an easy, open posture indicates that you are self-confident. All this affects the way you feel about someone. Also, a stranger may remind you of a meeting with someone. This may be because of something as simple as the fact that he or she is physically similar to someone who treated you well or badly. Your feelings about a stranger could be influenced by a smell in the air that brings to mind a place where you were happy as a child. Since even a single word can bring back a memory such as that, you may never realize it is happening. Câu 46: What does the word "open" in the passage most closely mean? A. Unrestrained. B. Relaxed. C. Confined. D. Unlimited. Câu 47: What influences your impression of a person you meet the first time? A. Intuition. B. Familiarity. C. Knowledge. D. Feeling. Câu 48: What one feels about a stranger may be influenced by something that ________. A. strengthens one's past behaviours B. reminds one of one's past treatment C. revives one's past memories D. points to one's childhood Câu 49: What does the second paragraph discuss? A. Meanings of signals one implies towards a stranger. B. Factors that may influence one's feelings about a stranger. C. How people usually behave to a stranger. D. Factors that cause people to act differently. Câu 50: Intuition described in the passage can be explained by means of _________. A. styles B. languages C. patterns D. behaviours Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 51 đến 55: Upon the creation of the United States, one of the core concepts on which the hopes for the new democracy were pinned was the ideal that its citizens would be enlightened individuals with clearly articulated rights and the opportunity for individual achievement and education. It was believed that in a free nation where the power belongs to the people, the commitment to education defines the progress of that democracy and is the catalyst for future progress. This core value has not only stood the test of time but has also grown in importance. In this new Information Era and international economy, education is an increasingly vital commodity, a precursor of potential success and a driving force of change. It is important to recognize, however, that we approach education today differently than in the past, partly because the kinds of jobs people had didn't require the kind of basic education and specialized training that is often required in the
  3. workforce today. In the 1950s, for instance, only 20 percent of American jobs were classified as professional, 20 percent as skilled, and 60 percent as unskilled. Today, our world has changed. The proportion of unskilled jobs has fallen to 20 percent, while skilled jobs now account for at least 60 percent of the workforce. Even more important, almost every job today increasingly requires a combination of academic knowledge and practical skills that require learning throughout a lifetime. Câu 51: Education is defined in this passage as a driving force of change because ______. A. without education, no changes could have happened in American society so far B. the government of the United States want to drive social changes in their own ways C. education has helped to bring about and orient most changes in the American workforce D. any American citizen who wants to change his driving licence must be very well-educated Câu 52: The passage shows the percentage of jobs that require higher training in the US _______ between the 1950s and now. A. has remained the same B. has changed dramatically C. has been reversed D. has changed slightly Câu 53: The phrase "enlightened individuals" in the first sentence most likely means "people who ______." A. always appear brilliant-looking in public B. have often been well-exposed to light C. have acquired an adequate level of education D. bring light to anywhere they go Câu 54: In order to become a good American citizen today, in the author's point of view, any individual must _______. A. know well all his/her rights and be ready to grasp his/her opportunity of success in life B. study carefully the history of American educational and vocational systems even since their creation C. understand thoroughly the combination of academic knowledge and practical skills D. move actively forward in the new Information Era and international economy with a prestigious diploma Câu 55: Which of the following titles would be best for the passage? A. Education and Jobs in the Past and at Present in the United States B. The Significant Role of Education in American Citizens' Careers C. Academic Knowledge and Practical Skills in American Professions D. Recent Changes of Educational and Vocational Systems in America Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch chân cần phải sửa trong các câu sau: Câu 56: If you need to keep fit, then why not take on a sport such as badminton or tennis? ABCD Câu 57: When her dog died, she cried very hardly for half an hour. ABCD Câu 58: Modern transportation can speed a doctor to the side of a sick person, even if the patient lives on an isolating farm. ABCD Câu 59: Tom's very good at science when his brother is absolutely hopeless. ABCD Câu 60: Daisy has such many things to do that she has no time to go out. ABCD PHẦN TỰ CHỌN: Thí sinh chọn các câu 61-70 hoặc 71-80 Lưu ý: Nếu chọn làm các câu 71-80 thì thí sinh bỏ trống các câu 61-70 trên phiếu trả lời trắc nghiệm. Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây: Câu 61: "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man. A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house. B. The lady said that she would call the police if the man didn't leave her house. C. The lady told the man that she would call the police if he didn't leave her house. D. The lady informed the man that she would call the police if he didn't leave her house. Câu 62: He last had his eyes tested ten months ago. A. He had tested his eyes ten months before. B. He had not tested his eyes for ten months then. C. He hasn't had his eyes tested for ten months. D. He didn't have any test on his eyes in ten months. Câu 63: "You should have finished the report by now," John told his secretary. A. John reproached his secretary for not having finished the report. B. John said that his secretary had not finished the report. C. John reminded his secretary of finishing the report on time. D. John scolded his secretary for not having finished the report. Câu 64: "If I were you, I would take the job," said my room-mate. A. My room-mate was thinking about taking the job. B. My room-mate advised me to take the job. C. My room-mate introduced the idea of taking the job to me. D. My room-mate insisted on taking the job for me. Câu 65: "It's too stuffy in this room, isn't it?" said the guest. A. The guest suggested that the room should be aired. B. The guest remarked that the room should be aired. C. The guest said that the room was too crowded. D. The guest said that there was too much stuff in the room. Câu 66: "Cigarette?" he asked. "No, thanks." I said.
  4. A. He asked for a cigarette, and I immediately refused. B. He mentioned a cigarette, so I thanked him. C. He offered me a cigarette, but I promptly declined. D. He asked if I was smoking, and I denied at once. Câu 67: The doctor said, "You really ought to rest for a few days, Jasmine." A. Jasmine's doctor insisted that she should rest for a few days. B. The doctor suggested that Jasmine should take a short rest. C. It is the doctor's recommendation that Jasmine rested shortly. D. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days' rest. Câu 68: "I will pay back the money, Gloria." said Ivan. A. Ivan apologised to Gloria for borrowing her money. B. Ivan offered to pay Gloria the money back. C. Ivan promised to pay back Gloria's money. D. Ivan suggested paying back the money to Gloria. Câu 69: The children couldn't go swimming because the sea was too rough. A. The children were not calm enough to swim in the sea. B. The sea was rough enough for the children to swim in. C. The sea was too rough for the children to go swimming. D. The sea was too rough to the children's swimming. Câu 70: "Would you like to come to my birthday party, Sarah?" asked Frederic. A. Frederic invited Sarah to his birthday party. B. Frederic asked if Sarah was able to come to his birthday party. C. Frederic asked Sarah if she liked his birthday party or not. D. Frederic reminded Sarah of his coming birthday party. Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với câu tốt nhất được tạo ra bằng những từ cho sẵn: Câu 71: opinion/ election/ fair A. My opinion was fair about the election. B. In my opinion, I think the election was fair. C. According to my opinion, the election was fair. D. In my opinion, the election was fair. Câu 72: you/ really/ be/ able/ dress/ yourself/ age A. You must really be able of dressing yourself in your age. B. You should really be able to dress yourself at your age! C. You have really been able of dressing yourself by your age. D. You are really able of dressing yourself this age! Câu 73: provide/ your handwriting/ legible/ test scorer/ accept/ your answer A. Providing your handwriting is legible, the test scorer does not accept your answer. B. Provided for your legible handwriting, the test scorer has to accept your answer. C. Provided that your handwriting is legible, your answer will be accepted by any test scorer. D. Providing with your legible handwriting, every test scorer must accept your answer. Câu 74: imagine/ who/ happen/ run into/ yesterday/just A. You imagine just who happened to run into us yesterday! B. Have you just imagined who happened to run into me yesterday? C. Could you imagine who just happened to run into us yesterday? D. Just imagine who I happened to run into yesterday! Câu 75: Jack/ recover/ quickly/ his serious illness A. Jack was recovered very quickly from his serious illness. B. Jack has recovered quite quickly from his serious illness. C. Jack will recover quite quickly after his serious illness. D. Jack recovered more quickly over his serious illness. Câu 76: be/ clear/ what/ expect/ you A. Are you clear about your expectation? B. Are you clear what is expected of you to do? C. Are your expectations clear? D. Are you clear what is expected of you? Câu 77: hilltop/ have/ good/ view/ our village A. The hilltop can make our village views better. B. From the hilltop, our village can be well viewed. C. From the hilltop, we can have a better view of our village. D. From the hilltop, our village can have a better view. Câu 78: students/ remember/ deadline for entries/ final test A. All the students surely remember the deadline for entries for the final test. B. All the students must remember well the deadline for entries for the final test. C. All the students should remember clearly the deadline for entries for the final test. D. All of the students can certainly remember the deadline for entries for the final test. Câu 79: man/ sentence/ 15 years/ prison/ he/ prove/ guilty A. The man will get a sentence for himself to15 years in prison if he proves himself guilty. B. The man was sentenced about 15 years in prison and proved himself guilty. C. The man was sentenced to 15 years in prison because he had been proved guilty. D. The man should make his final sentence after 15 years in prison as he proved himself guilty. Câu 80: school-leavers/ choose/ college/ employment/ immediate A. School-leavers can choose either college or immediate employment. B. School-leavers can make a choice among college and employment immediately. C. School-leavers can choose either college and employment immediately. D. School-leavers can make an immediate choice of neither college nor employment.
  5. ----------------------------------------------- ----------------------------------------------------- HẾT ---------- ĐỀ THI ĐẠI HỌC Choose the word whose stress pattern is different from that of the others: 1. A. pronunciation B. differential C. electrician D. artificial 2. A. property B. nitrogen C. surgery D. furthermore 3. A. solidify B. miraculous C. intimacy D. appropriate 4. A. apprehension B. preferential C. conventional D. calculation 5. A. satisfactory B. alterative C. military D. generously Choose the best answer to complete the following sentences: 6. The police stated that the accident ______________ soon. A. will be investigated B. had investigated C. is being investigated D. would be investigated 7. ______________ to the national park before, Sue was amazed to see the geyser. A. Being not B. Not having been C. Have not bee D. Having not been 8. Hardly ______________ the captain of the team when he had to face the problems. A. had he been appointed B. did he appoint C. was he being appointed D. was he appointing 9. ______________ our children may be, we cannot go picnicking in this weather. A. Though excited B. Excited as C. Because of excitement D. Exciting 10. Sweating increases ______________ vigorous exercise or hot weather. A. during B. when C. at the time D. for 11. It is necessary to be careful ……………your career. A. when choosing B. when you will choose C. when you have chosen D. when you chose 12. Quite ___________ people have complained about his behavior. _________ people have voiced their support for him. A. a few / Many B. very few / Some C. a lot / Few D. a few / Very few 22. There’s a ………….new restaurant on Bien Hoa Street. Shall we go there for lunch? A. terrible B. terribly C. terrific D. terrifically 14. It is ______________ knowledge that you have to drink more fluids when you have flu. A. common B. popular C. widespread D. updated 15. As soon as Kate failed to do the job the third time, she got the ______________. A. promotion B. recommendation C. rearrangement D. sack 16. Can you give me the ______________ for tomato soup? A. formula B. recipe C. order D. method 17. The two countries have reached an agreement through dialogues described as ______________. A. productive B. counterproductive C. unproductive D. productivity 18. Don’t worry. He’ll do the job as __________ as possible. A. uneconomically B. economic C. economically D. economizing 19. ______________, the reports are not good enough to be printed. A. On my own B. Out of the ordinary C. If you ask me D. Telling the truth 20. During the war, we ______________ many relatives. A. lost touch with B. take for granted C. made a mention of D. set an example for 21. As soon as you hear the alarm, you all have to leave the building ______________. A. on the verge B. under law C. at no time D. without delay 22. Can I ask a favor ______________ you, Mark? Could you please move this sofa backwards? A. for B. of C. with D. to 23. Tom: “Thanks for the nice book!” A. I’m glad you like it B. you’re welcomed C. In fact, I myself don’t like it D. But do you know how much it costs? 24. Would you rather have coffee or orange juice? - ________ .
  6. A. I like both B. I have either C. Either, please D. I’d rather to have coffee 25. “Would you mind lending me your motorbike?” “ __________________” A. Yes, let’s B. Yes, here it is C. Great D. Not at all 26. Will it rain on the day of our departure? - _____________________ A. I hope not so B. I don’t hope so C. I hope not D. I hope it wouldn’t. 27. “Would you like to have dinner with me?” - “______.” A. Yes, so do I B. Yes, it is C. Yes, I’d love to D. I’m very happy Choose the word or phrase with the same meaning as the underlined part: 28. According to the rules of this contest, all employees and their immediate family member are not fit to be chosen to enter the contest. A. eligible B. preferable C. qualified D. desirable 29. A surgeon is a doctor who performs an operation. A. studies B. researches C. is interested in D. carries out 30. Oil spills are having a devastating effect on coral reefs in the ocean. A. powerful B. significant C. disastrous D. detectable Choose the best answer to complete the following sentences: 31. I am ashamed ……………………………………… A. to say that I am lazy. B. of saying that I am lazy. C. when saying that I am lazy. C. that am I lazy. 32. But for his parents’ encouragement, …………………………………………………………………… A. He would have failed the final exam. B. He wouldn’t pass the final exam. C. He‘d have passed the final exam D. A and B are correct. 33. ...... how serious her operation is. A. Little does Mary realize B. Little Mary realizes C. Does Mary realized little D. Little Mary realized 34.......... I told you. A. Sam is the man about whom B. Sam is the man about who C. Sam who is the man about D. Sam is who the man about 35. ________ she could not say anything. A. Therefore upset was she that B. However upset was she that C. So upset was she that D. So upset was that Choose the sentence which is closest meaning to the given one: 36. He decided to repair the thing himself and not to take it back to the shop. A. He decided to have the thing repaired and not to take it back to the shop. B. He took the thing back to the shop because he wanted to have it repaired C. He decided to repair the thing himself as he couldn't take it back to the shop D. Rather than take it back to the shop, he decided to repair the thing himself. 37. The house was too expensive for them to buy. A. So expensive was the house that they couldn’t buy it. B. The house was so expensive that they couldn’t buy it C. The house wasn’t cheap enough for them to buy. D. All are correct Choose the sentence which is closest meaning to the given one: 38. It was unfair that Paul failed the driving test. A. Paul failed the driving test because he was unfair. B. Paul was not fair in doing the driving test. C. It was unfair of Paul to fail the driving test. D. Paul didn't deserve to fail the driving test. 39. We can’t deny that all of us made certain mistakes early on. A. It can be denied that not all of us made mistakes. B. We admit that we could avoid making certain mistakes when young C. Everyone of us denies that we made certain mistakes early on D. It is true that nobody could avoid making mistakes. 40. “I’m sorry I gave you the wrong number,” said Paul to Susan. A. Paul apologized Susan for giving her the wrong number. B. Paul apologized Susan for having given her the wrong number. C. Paul apologized to Susan to have given her the wrong number. D. Paul apologized to Susan for having given her the wrong number
  7. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 41 to 50. In this age of (41)______telephone networks and electronic mail, it seems that fewer and even fewer people are (42)_____ time to sit down and write letters to friends and relatives. For hundreds of years, letters were the only way to keep (43)_____ people who were any distance away and letter-writing was seen as an important skill for all learned people (44)______ . Gradually, (45)_____ , the importance of writing letters is decreasing to a point that majority of us have to (46)_____ a special effort to turn out something worthwhile when we apply for a job or make a complaint. In business circles the tendency is for routine communications to become shorter. (47)_____ clients may appreciate a detailed letter, an employee who sends out long letters is often regarded as (48)_____ . Many people prefer the telephone in all circumstances and its speed is essential in many situations but (49)______ have you put the telephone down, dissatisfied with what you have managed to say? I don’t think I’ll throw my (50)______ away yet. 41. A. progressive B. advanced C. highly-developed D. all are correct 42. A. taking B. wasting C. giving D. making 43. A. in step with B. in contact with C. on good terms with D. in favour of 44. A. to be mastered B. mastering C. to master D. mastered 45. A. therefore B. however C. in short D. for example 46. A. make B. do C. cause D. create 47. A. Even though B. As though C. Despite D. However 48. A. unimportant B. inefficient C. unusual D. impossible 49. A. how often B. how long C. how much D. how about 50. A. letter B. telephone C. pen D. effort Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 51 to 60. One of the seven wonders of the ancient world. The Great Pyramid of Giza was a monument of wisdom and prophecy built as a tomb for Pharaoh Cheops in 2720 BC. Despite its antiquity, certain aspects of its construction make it one of the truly great wonders of the world. The thirteen- acre structure near the Nile River is a solid mass of stone blocks covered with limestone. Inside are the number of hidden passageways and the burial chamber for the Pharaoh. It is the largest single structure in the world. The four sides of the Pyramid are aligned almost exactly on true North, South, East and West- an incredible engineering feat. The ancient Egyptians were sun worshipers and great astronomers, so computations for the Great Pyramid were based on astronomical observations. Explorations and detailed examinations of the base of the structure reveal many interesting lines. Further scientific study indicates that these represent a type of timeline of events- past present and future. Many of the events have been interpreted and found to coincide with known facts of the past. Others are prophesied for future generations and are currently under investigation. Many believe that pyramids have supernatural powers and this one is no exception. Some researchers even associate it with extraterrestrial being of the ancient past. Was this superstructure made by ordinary being, or one built by a race far superior to any known today? 51. What has the research of the base revealed? A. There are cracks in the foundation B. Tomb robbers have stolen the pharaoh’s body C. The lines represent important event D. A superior race of people built it 52: Extraterrestrial beings are A. very strong wonders B. astronomers in the ancient times B. research in Egyptology D. living beings from other planets 53: What was the most probable reason for providing so many hidden passages? A. to allow the weight of the pyramid to settle evenly. B. to permit the high priests to pray at night C. to enable the pharaoh’s family to bring food for the journey after life. D. to keep grave robbers from finding the tomb and the treasure buried with the pharaoh. 54: What is the best title for the passage? A. Symbolism of the great Pyramid B. Problem with the construction of the Great Pyramid C. Wonders of the Great Pyramid of Giza . D. Explorations of the Burial Chamber of Cheops.
  8. 55: On what did the ancient Egyptians base their calculation? A. Observation of the celestial bodies B. Advanced technology C. Advanced tool of measurement D. Knowledge of the earth’s surface 56: Why was the Great Pyramid constructed? A. As a solar observatory B. As a religious temple C. As a tomb for the pharaoh D. As an engineering feat 57: Why is the Great Pyramid of Giza considered one of the Seven Wonders of the World? A. It is perfectly aligned with the four cardinal points of the compass and contains many Prophecies. B. It was selected as a tomb of Pharaoh Cheops. C. It was built by a super race. D. It is very old. 58: What do the interesting lines in the base symbolize? A. Architects’ plans for the hidden passage. B. Pathways of the great solar bodies. C. Astrological computations D. Date of the important events taking place throughout time. 59: The word “feat” is closest in meaning to A. accomplishment B. appendage C. festivity D. structure 60: The word “affiliated” is closest in meaning to A. affiliated B. precipitated C. terminated D. foretold Choose the underlined word or phrase that needs correcting (61-65 ) 61: We admired Ann for her intelligence, cheerful disposition and she is honest.. A B C D New York city, which is one of the largest cities in the world, is larger than any other cities in the United 62: States. A B C D 63: Children’s games, which are amusements involve more than one individual, appear to be a cultural universal. A B C D 64: When I came back I realised that my camera had been disappeared A B C D 65: If either of you take a vacation now, we won’t be able to finish this work. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 66 to 75. Quite different from storm surges are the giant sea waves called tsunamis, which derive their name from the Japanese expression for "high water in a harbor". These waves are also referred to by the general public as tidal waves, although they have relatively little to do with tides. Scientists often refer to them as seismic sea waves, far more appropriate in that they do result from undersea seismic activity. Tsunamis are caused when the sea bottom suddenly moves, during an underwater earthquake or volcano, for example, and the water above the moving earth is suddenly displaced. This sudden shift of water sets off a series of waves. These waves can travel great distances at speeds close to 700 kilometers per hour. In the open ocean, tsunamis have little noticeable amplitude, often no more than one or two meters. It is when they hit the shallow water the coast that they increase in height, possibly up to 40 meters. Tsunamis often occur in the Pacific because the Pacific is an area of heavy seismic activity. Two areas of the Pacific well accustomed to the threat of tsunamis arc Japan and Hawaii. Because the seismic activity that causes tsunamis in Japan often occurs on the ocean bottom quite close to the islands, the tsunamis that hit Japan often comes with little warning and can therefore prove disastrous. Most of the tsunamis that hit the Hawaiian Islands, however, originate thousands of miles away near the coast of Alaska, so these tsunamis have a much greater distance to travel and the inhabitants of Hawaii generally have time for warning of their imminent arrival. Tsunamis are certainly not limited to Japan and Hawaii. In 1755, Europe experienced a calamitous tsunami, when movement along the fault lines near the Azores caused a massive tsunami to sweep onto the Portuguese coast and flood the heavily populated area around Lisbon. The greatest tsunami on record occurred on the other side of the world in 1883 when the Krakatoa volcano underwent a massive explosion, sending waves more than 30 meters high onto nearby Indonesian islands; the tsunami from this volcano actually traveled around the world and was witnessed as far away as the English Channel. 66. The paragraph preceding this passage most probably discusses A. tidal waves B. tides C. storm surges D. underwater earthquakes
  9. 67. According to the passage, all of the following are true about tidal waves EXCEPT that A. they are the same as tsunamis B. they are caused by sudden changes in high and low tides C. this terminology is not used by the D. they refer to the same phenomenon as seismic sea waves scientific community 68. The world "displaced" in the second paragraph is closest in meaning to.............. A. located B. not pleased C. filtered D. moved 69. It can be inferred from the passage that tsunamis............ A. cause severe damage in the middle of the ocean B. generally reach heights greater than 40 C. are far more dangerous on the coast than in the open meters ocean D. are often identified by ships on the ocean 70. As used in the passage, water that is "shallow" isn’t.......... A. clear B. deep C. tidal D. coastal 71. A main difference between tsunamis in Japan and in Hawaii is that tsunamis in Japan are more likely to............. . A. arrive without warning B. be less of a problem C. come from greater distances D. originate in Alaska 72. The possessive "their" in the third paragraph refers to.......... A. the Hawaiian islands B. thousands of miles C. these tsunamis D. the inhabitants of Hawaii 73. A "calamitous" tsunami in the last paragraph is one that is................. A. expected B. at fault C. extremely calm D. disastrous 74. From the expression "on record" in the last paragraph, it can be inferred the tsunami that accompanied the Krakatoa volcano.............. A. occurred before efficient records were kept B. was not as strong as the tsunami in Lisbon C. was filmed as it was happening D. might not be the greatest tsunami ever 75. The passage suggests that - the tsunami resulting from the Kr- volcano.............. A. caused volcanic explosions in the English B. was far more destructive close to the source than Channel far away C. was unobserved outside of the Indonesian D. resulted in little damage islands Choose the best sentence made from the words given: 76. World’s oceans / vast / cope / present levels / pollution A. The world’s oceans are so vast that they can cope with the present levels of pollution. B. The world’s oceans are too vast to cope with the present levels of pollution. C. The world’s oceans are very vast although they can cope with the present levels of pollution. D. The world’s oceans are vast so that they can cope with the present levels of pollution. 77. robots / use / slaves , therefore , / free / people / do / more of the things / want. A. Robots used slaves, therefore, people freeing them to do more of the things they want. B. Robots would be used like slaves, therefore, free people can do more of the things they want. C. Robots would be used as slaves, therefore, freeing people to do more of the things they want. D. Robots use is like slaves, therefore, free people do for them more of the things they want. 78. way / protect / all the wildlife / must / find/ many species / in danger of extinction A. A way to protect all the wildlife must find as many species are in danger of extinction. B. A way is protected for all the wildlife, finding any species which are in danger of extinction. C. A way protects all the wildlife that are found among many species in danger of extinction. D. A way of protecting all the wildlife must be found as many species are in danger of extinction. 79. persons choice / occupation / probably / most important / ever have / made A. A persons choice of occupation is probably the most important one that ever has to be made. B. A persons choice about occupation is probably most important one to have ever made. C. A persons choice from occupation is probably the most important one ever has to be made. D. A persons choice among occupation is probably most important ever having made. 80. my opinion / unfair / women / more duties / husbands A. According to my opinion it is unfair when women have more duties than their husbands. B. In my opinion it is unfair that women have more duties than their husbands. C. My opinion is unfair for women to have more duties than their husbands. D. My opinion, which seems to be unfair, is that women should have more duties than their husbands.
  10. ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN 3 Môn: Tiêng anh Ngày thi : 3/ 5/ 2009 Thời gian làm bài : 90 phút Circle one option A, B, C or D that best rewrites each of the following sentences: Câu 1: " That's a lovely new dress, Jean" said her mother. A. Jean's mother said she liked her dress. B. Jean's mother complimented her on the lovely new dress. C. Jean's mother wanted to buy a lovely new dress. D. Jean's mother told her to buy that lovely new dress. Câu 2: " A Cigarette? " he asked. " No, thanks, " I said. A. He asked if I was smoking, and I denied at once. B. He mentioned a cigarette, so I think him. C. He asked for a cigarette, and I immediately refused. D. He offered me a cigarette, but I promptly declined. Câu 3: Unlike her friends, Jane prefers an independent life. A. Jane doesn't like her friends because she prefers an independent life. B. Her friends live in an independent life and Jane doesn't like it. C. Jane doesn't like her friends to live in a dependent life. D. Jane prefers an independent life but her friends do not. Câu 4: Jack bought that second- hand car and he then recognized that he shouldn't have done that. A. Jack wished that he has not bought that second- hand car. B. Jack regretted to have bought that second- hand car. C. Jack wished that he didn't buy that second - hand car. D. Jack regretted having bought that second- hand car. Câu 5: Because Sandra had informed us, we found the contract quite normal. A. The contract was quite normal because of Sandra informed us. B. Being informed by Sandra, the contract was quite normal. C. But for Sandra's information, we couldn't find the contract quite normal. D. We could find the contract quite normal thanks to Sandra's informing us. Identify one underlined part that is incorrect in each of the following sentences by circling the corresponding letter A, B, C or D Câu 6: Air pollution, together with littering, are causing many problems in our large, industrial cities today. A B C D Câu 7: No matter what different, various music types have one thing in common: touching the hearts A B C D of the listeners. Câu 8: With his father's guidance, Mozart began playing the clavier at the age of three and compose A B C D at the age of five. Câu 9: Not having been to New York before, Susan found the city such attractive. A B C D Câu 10: School children in the same grade in Vietnamese schools are usually the same old. A B C D Read the passage then circle the best option A, B, C or D to complete the following questions or statements: Since the dawn of time, people have found ways to communicate with one another. Smoke signals and tribal drums were some of the earliest forms of communication. Letters, carried by birds or by humans on foot or on horseback, made it possible for people to communicate larger amounts of information between two places. The telegram and telephone set the stage for more modern means of communication. With the invention of the cellular phone, communication itself has become mobile. For you, a cell phone is probably just a device that you and your friends use to keep in touch with family and friends, take pictures, play games, or send text message. The definition of a cell phone is more specific: it is a hand- held wireless communication device that sends and receives signals by way of small special areas called cells. Walkie - talkies, telephones and cell phones are duplex communication devices: They make it possible for two people to talk to each other. Cell phones and walkie- talkies are different from regular phones because they can be used in many different locations. A walkie- talkie is sometimes called a half- duplex communication device because only one person can talk at a time. A cell phone is a full- duplex device because it uses both frequencies at the same time. A walkie-talkie has only one channel. A cell phone has more than a thousand channels. A walkie- talkie can transmit and receive signals across a distance of about a mile. A cell phone can transmit and receive signals over hundreds of miles. In 1973, an electronic company called Motorola hired Martin Cooper to work on wireless communication. Motorola and Bell Laboratories
  11. ( now AT& T) were in a race to invent the first portable communication device. Martin Cooper won the race and became the inventor of the cell phone. On April 3, 1973, Cooper made the first cell phone call to his opponent at AT& T while walking down the streets of New York city. People on the sidewalks gazed at cooper in amazement. Cooper's phone was called A Motorola Dyna- Tac. It weighed a whopping 2.5 pounds ( as compared to today's cell phones that weigh as little as 3 or 4 ounces) After the invention of his cell phone, Cooper began thinking of ways to make the cell phone available to the general public. After a decade, Motorola introduced the first cell phone for commercial use. The early cell phone and its service were both expensive. The cell phone itself cost about $ 3, 500. In 1977, AT & T constructed a cell phone system and tried it out in Chicago with over 2, 000 customers. In 1981, a second cellular phone system was started in the Washington, D.C and Baltimore area. It took nearly 37 years for cell phones to become available for general public use. Today, there are more than sixty million cell phone customers with cell phones producing over thirty billion dollars per years. Câu 11: What is the main idea of the passage? A. The increasing number of people using cell phone. B. the difference between cell phones and telephones. C. the history of a cell phone D. how Cooper competed with AT& T. Câu 12: What definition is true of a cell phone? A. The first product of two famous corporation B. A hand- held wireless communication device C. Something we use just for playing games. D. A version of walkie- talkie Câu 13: What is wrong about a walkie- talkie? A. It has one channel B. It was first designed in 1973. C. It can be used within a distance of a mile. D. Only one person can talk at a time. Câu 14: The word" duplex" is closest meaning to..................... A. having two parts B. quick C. modern D. having defects Câu 15: To whom did Cooper make his first cell phone call? A. his assistant at Motorola B. a person on New York street. C. a member of Bell Laboratories. D. the director of his company Câu 16: How heavy is the first cell phone compared to today's cell phones? A. ten times as heavy as B. as heavy as C. much lighter D. 2 pounds heavier Câu 17: When did Motorola introduce the first cell phones for commercial use? A. in the same years when he first made a cell- phone call B. in 1981 C. in 1983 D. in the same year when AT& T constructed a cell phone system. Câu 18: When did AT& T widely start their cellular phone system? A. in 2001 B. in 1977 C. in 1981 D. 37 years after their first design Câu 19: What does the word" gazed" mean? A. looked with admiration B. angrily looked C. glanced D. started conversation Câu 20: The phrase " tried it out" refers to A. made effort to sell the cell-phone B. reported on AT& T C. tested the cell-phone system D. introduced the cell-phone system Read the passage then circle the best option A, B, C or D to complete the following questions or statements: During the 19th century, women in the U. S organized and participated in a large number of reform movements, including movements to reorganize the prison system, improve education, ban the sale of alcohol, and most importantly to free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Women like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both women and blacks. A number of male abolitionists, including William Lloyd Garrison and Wendell Phillips also supported the rights of women to speak and participate equally with men in anti- slavery activities. Probably more than any other movement, abolitionism offered women a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and the conditions of others. When the Civil war ended in 1865, the 14th, and 15th, Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted citizenship and suffrage to blacks but not to women. Discouraged but resolved, feminists influenced more and more women to demand the right to vote. In 1869, the Wyoming Territory had yielded to demands by feminists, but eastern states resisted more stubbornly than ever before. A woman's suffrage bill had been presented to every Congress since 1878 but it continually failed to pass until 1920, when the 19th Amendment granted women the right to vote. Câu 21: What is the topic of the passage? A. Women's suffrage B. Abolitionists C. The Wyoming Territory. D. The 14th and 15th Amendment Câu 22: What is not among the reformation movements of women?
  12. A. reorganizing the prison B. passing the laws C. freeing the slaves D. prohibiting the sale of alcohol Câu 23: According to the passage, why did women become active in politics? A. to improve the conditions of life that existed at the time. B. to support Elizabeth Cady Stanton C. to amend the Declaration of Independence D. to be elected to public office. Câu 24: The word" primarily" in the first paragraph is closest in meaning to ................. A. somewhat B. above all C. always D. finally Câu 25: What had occurred shortly after the Civil War? A. The eastern states resisted the end of the war. B. Black people were granted the right to vote. C. The Wyoming territory was admitted to the Union. D. A women's suffrage bill was introduced in Congress. Câu 26: The word " suffrage" could be best replaced by.................... A. citizenship B. right to vote C. pain D. freedom Câu 27: What does the 19th Amendment guarantee? A. Citizenship for women B. Citizenship for blacks C. Voting rights for women D. Voting rights for blacks Câu 28: When were women allowed to vote throughout the US? A. After 1920 B. After 1878 C. After 1870 D. After 1866 Câu 29: What is wrong about William Lloyd Garrison? A. He was living at the same time with Lucy Stone and Wendell Phillip. B. He used to be a slave. C. He supported the rights of women D. He believed in equality between men and women. Câu 30: What can not be inferred from the passage? A. The blacks were given the right to vote before women. B. The abolitionists believed in anti- slavery activities. C. A women's suffrage bill had been discussed in the Congress for 50 years. D. The eastern states did not like the idea of women's right to vote. Read the passage and choose one word or phrase marked A, B, C or D that best fits each of the gaps: CARE (Cooperative for American Relief Everywhere) was (31)______ in 1945 to help people after World War II. It (32)______ over one hundred millions food packages. Meanwhile, it started self-help programs. Today, it has development programs in thirty-seven countries. CARE gives equipment and teaches people how to build water systems, roads, schools, houses and (33)______ centers. It also teaches people how to increase (34)______ on their farms, how to (35)______ areas, and how to start small village industries. Doctor and nurses (36)______ to go remote villages. They provide health (37)______ for the villagers. They also teach them how to (38)______ their health. They train people to provide simple medical care. CARE also provides food for about thirty million people each year and (39)______ of them are children. It gives special help when there is a flood, an earthquake, a (40)______, or a war. Câu 31: A. established B. undergone C. organized D. deleted Câu 32: A. distributed B. overused C. improved D. parachuted Câu 33: A. healthful B. healthiness C. healthy D. a. health . Câu 34: A. consumption B. collaboration C. contribution D. production Câu 35: A. restrain B. reforest C. recover D. refresh Câu 36: A. defend B. eliminate C. volunteer D. compete Câu 37: A. beat B. care C. mention D. limitation Câu 38: A. solve B. improve C. establish D. conserve Câu 39: A. most B. either C. almost D. altogether Câu 40: A. shower B. stream C. brook D. drought Choose from the four options given ( marked A, B, C or D) one best answer to complete each of the following sentences. Câu 41: Only by buying 5 items at the same time.............................................. . A. can you get the reduction B. get reduction C. can you got the reduction D. you can get the reduction Câu 42: Intelligent as Martha was, ......................................... A. she was failure to give the answer in just a few seconds B. she didn't succeed to give the answer in just a few seconds C. she failed to give the answer in just a few seconds D. she couldn't fail to answer the question in just a few seconds Câu 43: .................................the ringing phone when it went dead. A. Hardly I reached B. I had no sooner reached C. Scarcely had I reached D. Just as I reached Câu 44: He has received several scholarships ............................... A. not only because his artistic but his academic ability.
  13. B. for both his academic ability as well as his artistic C. as resulting of his ability in the art and the academy D. because of his academic and artistic ability. Câu 45: ..................................., I decided to stop trading with them. A. Despite of the fact that they were the biggest dealer B. Though being the biggest dealer C. Being the biggest dealer D. Even though they were the biggest dealer Choose the best option A, B, C or D to complete the following sentences Câu 46: He told me to bring along Helen as an interpreter ..........................they didn't understand my English. A. though B. so that C. on the condition D. in case Câu 47: .............................your warnings, we would have got in trouble. A. As for B. In case C. But for D. In stead Câu 48: Judie Foster ............................to be awarded the title " The Best Actress" A. was worth B. was worthy C. was served D. deserved Câu 49: If .........................................., the Xmas tree would look more impressive. A. being done carefully B. it were to be carefully done C. done carefully D. it is carefully done Câu 50: In a report submitted to the government yesterday, scientists ...........that the building of the bridge be stopped. A. recommended B. said C. complained D. banned Câu 51: Little ..............................how important the responsibility was. A. he realized B. he realizes C. did he realize D. will he realize Câu 52: I am too busy with my chemistry homework ......................time to go out for a walk. A. that I have no B. to have C. to have no D. I haven't got Câu 53: Mr Gonzales was very...........................about the upcoming board of directors meeting. A. related B. surprised C. concerned D. fond Câu 54: Staying in a hotel costs ............................renting a room in a dormitory for a week. A. twice more than B. as much twice C. more than twice as D. twice as much as Câu 55: He doesn't like his job because he doesn't get...............................his boss. A. on well with B. well to C. with D. on to Câu 56: You .......................announced your marriage. We knew nothing about it. We could have sent you congratulations. A. can have B. should have C. must have D. had better Câu 57: .........................the best of my knowledge, this system canno work automatically. A. For B. To C. Within D. In Câu 58: .....................is Maria's future husband like? - He is generous and elegant. A. Which appearance B. How C. What D. Whose Câu 59: Hardly ...............workers leave the shed without turning off the light. A. no B. any C. more D. some Câu 60: Drive the car.............................not to cause any accident, my boy! A. enough carefully B. carefully enough C. enough careful D. enough care Câu 61: .............................returns! A. Terrible B. What a long time C. So long D. Many happy Câu 62: A: " ...................................." B: " Thanks. I will write to you when I come to London." A. God bless you! B. Have a nice trip! C. Better luck next time! D. Have a go! Câu 63: People prefer going to the seaside in summer .......................spending holidays in the mountains. A. to B. for C. than D. rather than Câu 64: If .................................the teacher's advice, we would have last the game. A. there were not B. it hadn't been for C. it had not had D. it hadn't been Câu 65: The thief didn't admit...................................the money. A. to steal B. being stolen C. stealing D. to be stolen Câu 66: Turn left at the traffic light and go straight until you see the cinema on your right. The post office is opposite the cinema. ...................................... A. You can't miss it B. It is alright there C. It is easy D. You will surely see it Câu 67: ..........................increases in population in underdeveloped countries, a lot of problems arise including health care and social evils. A. In spite of B. In stead of C. Despite of D. Due to Câu 68: Take the shortcut round the church...........................late for school.
  14. A. in order not be B. in order that we won't be C. so that not to be D. so that we couldn't Câu 69: We received thousands of letters, .......................asked for an omnibus of the drama. A. half of them B. half of that C. half of which D. half of whom Câu 70: The rainfall in Vietnam is..............................that in Bangladesh. A. as many as B. less as C. not so much as D. fewer than Câu 71: I do not remember ........................anyone that kind of massage. it must have been someone else. A. to have sent B. sending C. having sending D. to send Câu 72: A: Oop! I'm sorry for stepping on your foot. B: ...........................! A. You don't mind B. You're welcome C. That's fine D. Never mind Câu 73: They held ...............................party that they really surprised the neighbors. A. so big B. such a big C. such big D. too big a Câu 74: The volunteers came here to .............................education for children. A. help B. provide C. participate D. bother Câu 75: What ...........................! Shall we go out? A. weather it is nice B. nice weather C. a nice weather D. nice weather is it Choose one word marked A, B, C or D whose stress pattern is different from the others in each groups. Câu 76: A. engineering B. compulsory C. communicate D. philosophy Câu 77: A. agree B. prepare C. Summer D. await Câu 78: A. renovation B. responsible C. renovation D. regulation Câu 79: A. recent B. answer C. fertile D. remove Câu 80: A. advertise B. consumption C. influence D. history --------------- Hết -------------- QUESTIONS 1 -5: Choose one option A, B, or D corresponding to the w hose main stress is on the syllable in the position which is different Iron that of the others. Identify your choice by circling letter A, B, C or D on the answer sheet. 1. A. Canadian B. vegetarian C. pedestrian D. incredible 2. A. edible B. classify C. terrify D. solidify 3. A. associate B. operate C. integrate D. recognize 4. A. ambitious B. dangerous C. mysterious D. expensive 5. A. secretary B. necessary C. classify D. vocabulary QUESTIONS 6 – 35: These are incomplete sentences. Choose A, B, C or D as your best choice to complete each sentence and then identify your answer by circling letter A, B, C or D on the answer sheet. 6.The lower _______ is in a room, the more slowly our eyes focus. A. the level of lighting B. light level C. leveling of light D. lighting is level 7.The wind-rippled sand at California's Kelso Dunes resembles_______ . A. to be an ocean floor B. as an ocean floor C. an ocean floor D. being an ocean floor 8.Living organisms contain more water_______ substance. A. than do any other B. does than any other C. other than do they any D. than any other 9.Columbia University's School of Public Health is _ handful of schools of public health in the United States. a A. one that B. the one C. one of D. one 10. More than anything, what saved Jamestown was the highly successful cultivation of tobacco, ________ Indian assistance with farming undoubtedly played a major part as well A. although B. in spite of C. nor D. neither 11. According to legend, coffee beans_________in the town of Kaffa. A. first discovered B. were first discovered C. discovered first D. have first discovered 12.Martin Luther King Jr, after his father's assassination, __________ the m ission of his father to fight for t he rights of blacks in America and achieved some notable success in the 1970s. A. continued B. continuing C. and continues D. is continuing 13. In the symphony orchestra, bass drums are not _________ kettle drums. A. as prevalent B. that prevalent C. so prevalent as D. prevalent than 14. Narcissus bulbs _________ at least three inches apart and covered with about four inches of well drained soil. A. should be planted B. to plant C. must planting D. should plant
  15. 15. Total color blindness, __________ ,is the result of a defect in the retina. A. a rare condition that B. a rare condition C. that a rare condition D. is a rare condition 16. In the fourteenth century, ______ that glass coated with silver nitrate would turn yellow when fired in an oven. A. the discovery B. it was discovered C. with the discovery D. if it was discovered 17. ________ electric eels send a series of blips of electricity into the water around them and they can detect the pattern of electricity of the water changes. A. All of B. Every C. All D. Of each 18. ________ an ownership of nearly 60 to 62 per cent of corporate equities, this mean 1-2 per cent of American society possesses about 43 p e r c e n t o f t h e t o t a l w e a l t h t h e n a t i o n . A. The range of B. Ranging C. Ranging from D. The range 19. Earthquakes can damage a tree ________ _ iolently, and it can take several years for the tree to heal. v A. to cause shaking B. when shaking it causes C. by causing it to shake D. to cause to shake it 20. _______ classified as a carnivore, the North American Grizzly bear eats berries and even grass. A. Just as B. Because of C. Although D. Either 21.The sea horse uses___________ to cling to the seaweed and other plants. A. it has a tail B. a tail with which it C. its tail D. as its tail 22.The human skin forms ________ against the action of physical, chemical, and bacterial agents on the deeper tissues. A. protective a barrier is B. a protective barrier C. a barrier protect D. a barrier protects 23.The swallows of Capistrano are famous _________ to the same nests in California each spring. A. to return B. who returned C. they returned D. for returning 24.The invention in the 1920s of the Corning ribbon _______ important, because from that time on the price of a light bulb plunged. A. machine was B. while a machine was C. had a machine D. for the machine 25. In 1950, aspirin earned a place in the Guinness Book of World Records _______ . A. in the world’s best selling painkiller B. in the world as a best selling painkiller C. as the world’s best selling painkiller D. of the world's best-selling painkiller 26.Perhaps we should think in terms of raising interest rates _______ them, in consideration of the new reports about inflation reported last June. A. then reducing B. and reduce C. although reduce D. rather than reducing 27.______ bacteria in foods are killed, as they are during baking or stewing, decay is slowed down. A. What B. The C. If D. So 28.The Pulitzer Prize has been _______ in American literature for more than seventy years. A. the award most prestigious that B. the most prestigious award C. a prestigious award that most D. most prestigious award 29. Spain and Portugal's competition for economic domination in the Americas ______ after Columbus' return to Europe, when they both realized that the Newland could increase their gold reserves. A. began B. begin C. begun D. was beginning 30. The lenses in an optical microscope bend the light passing through a specimen to form an image of that specimen that is much larger __________ actually viewed. A. than it B. than the one C. one than D. than one which 31. In this pure state antimony has no important uses , but ________ with other substances, it is an extremely useful metal. A.when combined physically or chemically B. combined when physically or chemically C.the physical and chemical combination D. it is combined physically and chemically 32. In hot, dry regions, the Sun's heat causes the outer layer of rocks _______ a process called exfoliation. A. are expanded and peeled away B. to expand and peel away C. expands and peels away D. they expand and peel away 33. Industrialization has been responsible for _________ most radical of the environmental changes caused by humans. A. a B. the C. some of which D. which are the 34. For the first time in 70 years, _________ aspirin's potential beyond reducing pain, fever and inflammation. A.researchers began to understand B. researchers begin understanding C.researcher's understanding of D. researchers began their understanding 35. The hourglass, an instrument used _______, usually consists of two bulbs united by a narrow neck. A. measures time B. time is measured C. for measuring time D. the time for measuring
  16. Q UESTIONS 36 – 45: Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space. Identify your choice by circling letter A, B, C or D on the answer sheet. The 181h-century battlefield was, compared with that of the 20`h-century, an intimate theatre, especially intimate in the (36)_____ of the Revolution, which was usually small even by the standards of the day. Soldiers had to come to close quarters to kill; this fact reduced the mystery of the battle, though perhaps not its terrors. But at least the battle field lost some of its impersonality. In fact, in (37)_____ to (with) the 201h-century combat, in which the enemy usually remains unseen and the source of incoming fire unknown, in the 181h-century battles the enemy could be seen and sometimes even (38)_____ . (39)______ one's enemy may have arose a singular (40) _____of feeling uncommon in modern battles. Before the (41)_____ occurred tension and anxiety (42) _____ up as the troops marched from their column into a line of attack. The ( 43) _____ of their movements was well understood by themselves and their enemies, who mest have watched with feeling of dread and fascination. When the order came sending them (44) ______ ,rages, even madness replaced the attacker's (45) _____, while terror and desperation filled those who received the charge. 36. A. success B . engagement C. attachment D .independence 37. A. connection B . contrast C. contract D . link 38. A. stroked B .touched C. seen D . confronted 3 9. A. Seeing B . Dealing C. Fighting D . Killing 4 0. A . despair B . sadness C. intensity D . stress 4 1. A. assault B . confrontation C. obedience D . order 4 2. A. stored B . kept C. set D . built 4 3. A. notion B . purpose C. reason D . trace 4 4. A. upward B . outward C. forward D . downward 4 5. A. anxiety B . sympathy C. passions D . nerves QUESTIONS 46 — 50: Read the following passage carefully and complete the sen tences that follow by circling letter A, B, C or D as the correct answers I then mark your choice on the answer sheet. M ost fairy tales in the world begin with "Once upon a time" and end with "They lived happily ever after," so we will begin in the same way. O nce upon a time, there was a girl called Cinderella who did all the work in the kitchen while her lazy sister did nothing. O ne night, her sister went to a b all a t the palace. Cinderella was left home, v ery sad. After a t ime, her fairy godmother appeared and told Cinderella that she could go to the ball — but to return home by midnight. S o she went to the ball in a beautiful dress in a wonderful coach. She danced w ith the prince b ut at midnight she ran back home, leaving one of her shoes o n her dancing floor. The prince w anted to see her again and went to every h o u s e i n t h e c a p i t a l u n t i l h e f o u n d t h a t t h e s h o e w a s t h e r i g h t s i z e f o r Cinderella. She and the prince were married and lived happily ever after. 46. Books with fairy tales are found in _________ . A. our country only B. few c ountries C . all countries except ours D. many countries 47. According to the passage, fairy tales in different languages usually begin and end _____ . A. in the same way B. in different ways C . in many ways D. in various ways 48. The word "ball" in the first sentence of paragraph 3 means _______ . A. a sport equipment B. a dancing hall C . a balloon D. sphere 49. Cinderella was very sad because ______ . A.her sister did nothing B. her sister went to a ball and left her at home B.she did all the work in the kitchen D. her sister was invited to a ball 50. At the end of the story, _________ . A.Cinderella could go to the ball and its meaning is clear that she all(I the prince were married B.Cinderella's godmother came to comfort her C.one of Cinderella's sisters was married to the prince D.the prince invited Cinderella to the ball QUESTIONS 51 — 55: Read the following passage carefully and complete the s entences that f ollow by circling letter A , B , C or D as the correct answers and then mark your choice on the answer sheet. I n many modern countries, people think of a family as a mother, a father and t heir children. But t his is not the only kind of the family group. In some parts o f the world, a family group has many o ther members. This kind of large family is called an "extended family" or a "joint family".
  17. T he joint family includes all living relatives on either the mother's or the father's side of the family. It is made up of grandparents, parents, brothers, s isters, uncles, aunts and cousins. They live t ogether in a large house or in huts built close together. Early people probably live in joint families. They had to be part of a large in order to survey. The members of the group help each other hunt. T hey work together to protect themselves from dangerous a nimals and other enemies. I n China, people lived in joint families. When a son married, he and his wife liv ed at his p arents' home. Unmarried daughters remained at home until they m arried. Chinese children felt v ery loyal to their parents. Younger members of the joint family always took care of the old ones. India and Africa, some people still live in joint families. The members of a joint family share their earnings and property. If one member of the group b ecomes ill or has bad luck, the others help the person. A s in the past, the m embers of the joint family offer each other help and protection. 51. The word in paragraph 2 that means "to be made up of” is _______ . A. include B. relatives C . live D. hut 52. Long time ago, members of joint families ________ . A.did not live together B. helped each other catch animals C.only played together D. lived separately in order to survive 53. Chinese people felt loyal to their ________ . A. relatives B. parents C . cousins D. younger members 54. In India and Africa, people in joint families help a person when ______ . A. he has good luck B. he has bad luck C. he gets rid of illness D. he shares them his earnings 55. On the whole, this story is about ________ . A. all types of family B. families in China C. joint families D. families found in India and Africa Q UESTIONS 56 – 60: Each of the following sentences has four underlined words o r p hrases marked A , B, C , a nd D. Choose the word or phrase which be changed in order for the sentence to be correct. 56.The oxygen in the air we breath has no taste, smell, or color. 5 7.Because of the availability of trucks and easy access to modern highways, the locate of farms has become relatively unimportant with respect to t heir distance f rom m arkets. 58.Long before his death, John Dewey see his philosophy had a profound influence on education and thought in the United States and elsewhere. 59.Margaret Mead achieved world famous through her studies of child-rearing, personality and culture. 60.The central purpose of management is for making every action or d e c i s i o n h e l p a c h i e v e a carefully chosen goal. QUESTIONS 61 – 70: Choose one option A , B , C or D corresponding to the s entence w hich has the same meaning as the original one and mark your choice on the answer sheet. 61."You'd better not lend Mark any more money, Elizabeth", said John. A . J o h n s t e l l s E l i z a b e t h t h a t s h e w o u l d b e t t e r n o t l e n d M a r k a n y more money. B.Johns advised Elizabeth not to lend Mark any more money. C . Jo h n s a d v i s e d E l i za b e t h t h a t s h e h a d b e t t e r n o t l e n d M a r k a n y more money. D.Johns said to Elizabeth that she would better lend Mark any money. 6 2. Y our car might break down on the rough mountain road, so take plenty of spare parts. A. Take plenty of spare parts so your car will not brake down in rough mountain road. B. In case your case break down in the rough mountain road, take much spare parts. C. I n case your case break down in the rough mountain road, spare parts are plentiful. D. In case your car breaks down in the rough mountain road, take plenty of spare parts. 63. "You stole my best cassette, Bob!" said Willy. A. Willy accused Bob for having stolen his best cassette. B. Willy accused Bob of having stolen his best cassette. C.Willy accused Bob on having stolen his best cassette. D.Willy accused Bob to have stolen his best cassette. 64. "Why didn't I get a computer before?" thought Jane. A. J ane wondered why she hadn't got a computer in the previous time. B . Jane wondered why she haven't got a computer in the previous time. C . Jane wondered why she didn't get a computer in the previous time. D. Jane wondered why not she got a computer in the previous time. 65. I t is more than one hundred years since the birth of Charles Dicken, the 'amous Novelist. A. It is more than one hundred years when Charles Dicken, the famous novelist, born. B. More than one hundred years ago, Charles Dicken, the famous born.
  18. C . S ince Charles Dicken is a famous novelist, he was born more than a hundred years ago. D. Charles Dicken, the famous novelist, was born more than one hundred years ago. 66. Without this treatment, that patient would have died. A. I f that patient didn't followed this treatment he would have died. B. If that patient hadn’t undergone this treatment he would have not died. C. If that patient had use this treatment he would have not died. D. If that patient haven’t undergone this treatment he would have not died. 67. Lan didn't apply for the job in the library and regets it now. A.Lan wishes she had applied for the job in the library. B. Lan wishes she have applied for the job in the library. C.Lan wishes she has applied for the job in the library. D. Lan wishes she applies for the job in the library. 68. He failed to find the source of the Mississippi River. A.He didn't succeed for finding the source of the Mississippi River. B.He didn't succeed in finding the source of the Mississippi River. C.He didn't succeed on finding the source of the Mississippi River. D.He didn't succeed to find the source of the Mississippi River. 69. Although she couldn't speak English, Ngo decided to settle in Manchester. A.Despite of speaking no English, Ngo decided to settle in Manchester. B.Although no speaking English, Ngo decided to settle in Manchester. C.In spite of her disability to speak English, Ngo decided to settle in Manchester. D.Ngo decided to settle in Manchester even she did not speak English. 70. The bread is so stale that we can't eat it. A.The bread such stale that we can't eat it. B. We can't eat the bread because of its stale. C.The bread isn't fresh enough to be eaten. D. The bread isn't enough fresh for us to eat. QUESTIONS 71 — 80: Choose one option A , B , C or D corresponding to the b est sentence w hich is made up from the given cue words and then mark your choice on the answer sheet. 71. l earn /difficult / English / not / structure / study I vocabulary I you everyday. A.Learn English is not difficult if you study structure and vocabulary every day. B.It is not difficult to learn English if you study structure and vocabulary every day. C.Difficult English is not learn if you study structure and vocabulary every day. D.You learn English is not difficult if study structure and vocabulary every day. 72. I/ one / old friends / meet / I / shop / supermarket / two days ago. A . I m e t o n e o f m y o l d f r i e n d s w h i l e I w a s d o i n g s h o p p i n g i n t h e supermarket two days ago. B. I met one of my old friends while I was shopping on the supermarket two days ago. C . I m e t m y o n e o l d f r i e n d s w h i l e I w a s d o i n g s h o p p i n g i n t h e supermarket two days ago. D. I met one of my old friends while I was shopping to the supermarket two days ago. 73. try / stop / smoke / he / he / never / success / many times. A. He has tried to stop smoke many times but he never succeeded. B . He has tried stop smoking many times but he never succeeded. C. He has tried stop to smoke many times but he never succeeded. D. H e has tried to stop smoking many times but he has never succeeded. 7 4. p r omise / he / me / send / arrive / post card / as soon as / Madrid . A . He promised send me a post card as soon as he arrived in Madrid. B . H e promised to send me a post card as soon as he arrived at Madrid. C . He promised to send me a post card as soon as he arrived in Madrid. D. He promised to sending me a post card as soon as he arrived in Madrid. 7 5. n eed / developing countries / research / do / agriculture / problems / so lutions I find. A. De ve lo p ing cou nt rie s n ee d d o in g re se a rche s t o f ind so lut io n s t o agriculture problems. B . D e v e l o p i n g c o u n t r i e s n e e d t o d o r e s e a r c h t o f i n d s o l u t i o n s t o agricultural problems. C. De veloping count ries need to do research ing to f ind solutions to agriculture problems. D. Developing countries need to do research to finding solutions to agiculture problems. 76. p ractise / play I tennis / everyday / she I because / one day / want/ famous / she. A. She practises playing tennis one day because she wants to be famous every day. B. She practise playing tennis every day because she wants famous one day. C. She practise playing tennis every day because she wants being famous one day. D. She practises playing tennis every day because she wants to be famous one day. 77. stop / try / never / you / problem / solution / get. A. Never stop trying until you get the right solution to the problem. B. Never stop trying until you get the right solution of the problem.
  19. C. Never stop trying until you get the right solution from the problem. D. Never stop trying until you get the right solution on the problem. 78. exciting / New York / city / most / visit / ever / I. A. New York city is the most exciting I have ever visited. B. New York is the most exciting city I have ever visited. C. New York is the most exciting city I have ever visit. D. New York is most exciting city I have ever visited. 79. drive / dangerous / city / rush hour. A. It is dangerous to drive fastly in the city in the rush hour. B. It is dangerous to drive fast in the city on the rush hour. C. It is dangerous for driving fast in the city in the rush hour. D. It is dangerous to drive fast in the city in the rush hour. 80. he / come / if / station / earlier / train / he / miss. A. If he had come to the station earlier he would not have missed the train. B. If he have come to the station earlier he would not have missed the train. C. If he had came to the station earlier he would not have missed the train. D. If' he had come to the station earlier he would have not missed the train. KEY: 1B/ 2D/ 3A/ 4B/ 5D/ 6A/ 7C/ 8D/ 9C/ 10A/ 11B/ 12A/ 13C/ 14A/ 15B/ 16B/ 17C/ 18C/ 19C/ 20C/ 21C/ 22B/ 23D/ 24A/ 25C/ 26D/ 27C/ 28B/ 29A/ 30B/ 31A/ 32B/ 33B/ 34A/ 35C/ 36B/ 37B/ 38B/ 39A/ 40C/ 41A/ 42D/ 43B/ 44C/ 45A/ 46D/ 47A/ 48B/ 49B/ 50A/ 51A/ 52B/ 53B/ 54B/ 55C/ 56B/ 57A/ 58B/ 59A/ 6OA/ 61B/ 62D/ 63B/ 64A/ 65D/ 66C/ 67A/ 68B/ 69C/ 70C/ 71B/ 72A/ 73D/ 74C/ 75B/ 76D/ 77A/ 78B/ 79D/80A. QUESTIONS 1 — 5: Choose one option A,B,C or D corresponding to the word whose main stress is on the syllable in the position which is different from that of the others. Identify your choice by circling letter A, B, C or D on answer sheet. 1. A. kingdom B. mountain C. begin D. passage 2. A. eternal B. calendar C. dinosaur D. history 3. A. document B. develop C. opponent D. astonish 4. A. arrive B. before C. imply D. countless 5. A. definition B. humidity C. necessity D. incredible QUESTIONS 6 — 35: These are incomplete sentences. Choose A, B, C or D as your best choice to complete each sentence and then identify your answer by -ling letter A, B, C or D on the answer sheet. 6. Although still underwater, Loihi Seamount, the newest Hawaiian island, _____ closer to the surface by prequent volcanic eruptions that add layers of lava to the island. A. brought B. to be brought C. being brought D. is being brought 7. Hiram Revels, the first black member of the United States Senate, served as senator for Mississippi, an office _______ he was elected in 1870. A. which B. in which C. and which D. being which 8 . When World War I broke out in 1914, The Becton Dickinson Company importing German elastic bandages and started making them in the USA. A. had stopped B. had to stop C. stopped D. was stopped 9. _______ the Internet’s speed and efficiency in sending mail electronically rather than by transporting it has become more popular among young people than traditional mail. A. Since B. As a consequence C. However D. Because of 10. Some machines produced large numbers of interchangeable parts that _____ efficiently with the "interchangeable parts system" of the great inventor Eli Whitney. A. could be used B. used C. used to D. could have used 11. In 1948, the United States Secretary of States Dean Acheson _______ the Marshall Plan to aid the economic recovery of Europe after the Second World War. A. begin to carry out B. began carrying out C. beginning and carrying out D. to have begun carrying out 12. The world's deepest cave, Pierre St. Martin in the Pyrenees mountains, is almost three times as deep _______ . A. as the Empire State Building is B. that the Empire State Building is higher C. is higher than the Empire State Building D. and the Empire State Building's height 13. The purpose of phonetics is _______ an inventory and a description of the sounds found in speech. A. to provide B. provided C. provide D. being provided 14. Color and light, taken together, the aesthetic impact of the interior of a building. A. very powerfully influence B. very influence powerfully C. powerfully very influence D. influence powerfully very 15. Although thunder and lightning are produced at the same time, light waves travel faster _____ so we see the lightning before we hear the thunder. A. than sound waves do B. than sound waves C. do sound waves D. sound waves. 16. The United States Congress appropriates some four million dollars_____ the upkeep of the White House grounds.
  20. A. year for a B. for a year C. a year for D. a for year 17. The English colonization of Virginia was devised in 1606 by a group of merchants __________ the Virginia Company of London. A. who formed B. they formed C. whom formed D. what formed 18. A hockey player rushing up the ice, traveling at more than twenty-five miles per hour and slapping a puck at more than 125 miles per hour, makes the sport ______than many other ports. A. is more dangerous B. more than dangerous C. more dangerous D. as more dangerous 19. A few animals sometimes fool their enemies_______ to be dead. A. have been appearing B. to appear C. by appearing D. to be appearing 20. Jackie Joyner-Kersce, ____ the world record in the heptathlon in the 1988 Olympics, also won the long jump in that year. A. whose setting B. which she set C. whoever set D. who set 21. World trade patterns are indicative of the important economic issues _____ confront the world today. A. what B. that C. who D. they 22. Experiments related to the sense of smell are more easily _____ than those related to perception of color. A. setting them up B. to set up C. set up D. sets up those 23._________vastness of the Grand Canyon, it is difficult to capture it in a single photograph. A. While the B. The C. For the D. Because of the 24. In many areas, the slope and topography of the land ____ excess rainfall to run off into a natural outlet. A. neither permit B. without permitting C. nor permitting D. do not permit 25. Medical research at the cellular level, _______ research on the immune system, has been made possible through twentieth-century advances in techniques of genetic research. A. which B. Whereas C. such as D. is also 26. Abraham Lincoln insisted that _______ not just on mere opinion but on moral purpose. A. to base democracy B. for democracy to be based C. democracy should be based D. whenever democracy is based 27. Architects involved in big projects must study ______ about the outside world before conceiving of an idea. A. clients think B. whether clients thoughts C. how their clients think D. thoughts that clients 28. The Olympic marathon distance _______ in the ancient times to honor a messenger who ran from Marathon to Athens to deliver vital news and then died. A. established B. was established C. establishing D. which established 29. Not only________ much bigger than any other planets, but unlike the planets, it consists completely of gaseous material. A. the Sun is B. the Sun, which is C. is the Sun D. that the Sun 30. Jupiter, the closest of the giant planets to Earth, has ______ solid surface and is surrounded by zones of intense radiation. A. not B. nor C. no D. neither 31.The letter of Abigail Adams to her husband and future President, John, _______ during the American Revolution , conveyed a vivid picture of the times. A. were being written B. which written C. written D. written when 32. Syllogism is a form of reasoning ______conclusion is reached from two statements called premises. A. which a B. in which a C. that a D. to which 33. Laser eye surgeries, once considered risky and dangerous,_______ that 90 percent of recipients can see very well after the operation. A. which are now so successful B. are now so successful C. they are now so successful D. is now so successful 34. White phosphorus, a substance _____ in matches, is so flammable that it burst into flame upon contact with the air. A. is common B. common C. which being common D. being common, is 35. ________ recurring fear is out of proportion to any real danger, it is called a phobia. A. When B. Whereas C. Which D. Whether QUESTIONS 36 – 45: Read the following passage carefully and then choose best option to fit each space. Identify your choice by circling letter A, B, C or D on the answer sheet. Man cannot go on increasing numbers at the present rate. In the next 30 years, man will face a period of crisis. (36)______ experts believe that there will be a widespread food (37)______ .Other experts think this is too pessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they are now. But (38)_______ that two-thirds of the people in the world are undernourished or starving now. One thing that man can do is to limit (39) ______of babies born. The need (40) _______ this is obvious, but it is not easy to achieve. People have to be persuaded to limit their families. In the country of the population (41) _____, many people like big families. The parents think that brings a bigger income for the family and ensures there will be someone in the family who will look after them in old age.

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản