intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm 2022-2023 có đáp án - Trường THCS Âu Cơ

Chia sẻ: Lin Yanjun | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

71
lượt xem
8
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Ôn tập cùng "Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm 2022-2023 có đáp án - Trường THCS Âu Cơ" được chia sẻ sau đây sẽ giúp các em hệ thống được kiến thức môn học một cách nhanh nhất và hiệu quả nhất, đồng thời, phương pháp học này cũng giúp các em được làm quen với cấu trúc đề thi trước khi bước vào kì thi tuyển sinh lớp 10 chính thức. Cùng tham khảo đề thi ngay các em nhé!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm 2022-2023 có đáp án - Trường THCS Âu Cơ

  1. PHÒNG GDĐT NHATRANG ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT TRƯỜNG THCS ÂU CƠ NĂM HỌC: 2022 – 2023 Môn thi: TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 60 phút) A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points) Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. learn B. wear C. earn D. heard Question 2: A. enjoyed B. designed C. cried D. laughed Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. enormous B. generous C. difficult D. popular Question 4: A. geography B. minority C. priority D. inspiration Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: We eat rice nearly every day, and rice ________ in many areas of Asia. A. is grown B. are grown C. was grown D. were grown Question 6: _______ is the study of the Earth's physical features and the people, plants and animals that live in different regions of the world. A. History B. Physics C. Technology D. Geography Question 7: The weather was very nice, _________ they decided to have breakfast in the garden. A. therefore B. so C. but D. although Question 8: Before you leave the room, don’t forget to ________ the lights to save energy. A. turn off B. turn on C. look for D. look after Question 9: The boy is counting the money _______ as lucky money. A. which he received B. which he received it C. he received it D. who he received Question 10: We all hate_________. A. laughing at B. being laughed at C. being laughed for D. laughing for Question 11: There are some risks when we use the Internet, ___________? A. aren’t they B. are they C. are there D. aren’t there Question 12: It was ________that our team lost the match 2- 0. A. interesting B. interested C. disappointing D. disappointed Question 13: I have had a very good time with you. I wish I ________ have to say goodbye to you now. A. don’t B. didn’t C. won’t D. will Question 14: His doctor suggests that he ________ some weight. A. losing B. lost C. should lose D. to lose Question 15: I’m not a good guitar player. If I ______ the guitar well, I would accompany your singing. A. plays B. can play C. play D. played Question 16: People in this ethnic village _______ the Water God. A. worship B. watch C. perform D. learn Question 17: They are old enough to be _______ for what they have done. A. responsibly B. responsibility C. responsible D. irresponsible
  2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable option to complete the following exchange. Question 18: Jane is telling Tom about her exam. Jane : “_____________________.” Tom : “That's great. Congratulations!” A. I hope I'll pass the exam tomorrow. B. I've passed the exam. C. I'll get the exam results tomorrow. D. D.IIdidn't didn'tdo dovery verywell wellininthe theexam. exam. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each sentence. Question 19: Linda asked Kenlly whether did she like sports or not. A. or not B. did she like C. whether D. asked Question 20: They are moving to Lang Son, that is in northern Vietnam. A. northern B. is moving C. to D. that Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions. Question 21: American children customarily go trick-or-treating on Halloween. A. traditionally B. readily C. happily D. widelly Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions. Question 22: With price increases on food and other necessities, many people have to tighten their belt. A. spend money thoughtfully B. save on daily expenses C. spend money freely D. put on tighter belts Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27. Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes (23)_________ as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before noon when the people of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were (24)________ as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. The fire engines were prevented (25)_________ to help because many of the roads had cracked open. It was (26) ________to use fire fighting equipment as most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of the damage was caused by fire rather than by the collapse of buildings. Most of the people (27) _________ were not killed in the earthquake itself but in the fires which followed. Question 23: A. were killed B. were destroyed C. killed D. destroyed Question 24: A. overturned B. collapsed C. fallen down D. fallen in Question 25: A. with going B. for going C. from going D. to going Question 26: A. impossible B. possible C. able D. unable Question 27: A. whom died B. which died C. who died D. died
  3. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions 28 to 32. Today, I’d like to begin a discussion on the problem of the heating up of the earth. First, we’ll touch on the relationship between fluorocarbons and the ozone layer. You probably remember that the ozone layer is the protective shield around the earth. It is important to all life, because it filters out harmful ultraviolet light from the sun. Ozone itself, a form of oxygen, is regularly destroyed by natural chemical processes. The problem now is that too much of the ozone layer is being destroyed. Scientists suspect that certain chemicals, such as fluorocarbons, are contributing to the depletion of the ozone layer. And how do we use fluorocarbons? The most common uses are in spray cans and cooling systems. The chemical pollution from these fluorocarbons can account for some of the ozone losses that have been reported. There are, however, new studies linking the sun itself to the depletion of the ozone layer. We’ll go into that new study next time. Question 28: The speaker is very likely to be _________. A. a doctor B. a mechanic C. a chemist D. a professor Question 29: The speaker’s main topic is ___________. A. ultraviolet light and fluorocarbons B. fluorocarbons and the ozone layer C. air-conditioning systems D. the use of spray cans Question 30: The phrasal verb filters out from the 1st paragraph is closest in meaning to________. A. prevents B. produces C. collects D. releases Question 31: What is the most important function of the ozone layer? A. To protect the earth B. To produce fluorocarbons C. To shield the sun D. To destroy natural chemicals Question 32: What will the speaker probably discuss next time? A. How air conditioners produce fluorocarbons B. Harmful effects of ultraviolet light C. The sun as a cause of ozone layer depletion D. The make-up of the ozone layer B. WRITING (2.0 points) Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the sentence given. Question 33: The last time I texted her was about three months ago.  I haven’t…………………………………………………………………………………………………………………………………. Question 34: Visitors to the zoo mustn’t feed the animals.  The animals …………………………………………………………………………………………….....…………………………… Question 35: I advise you not to spend much time on computer games.  If I……………………………..…………………………………………………………………………………………………................ Question 36: Although the written test was long, we managed to finish it on time.  In spite of…………………………………..……………………………………………………………………………………………… - THE END -
  4. PHÒNG GDĐT NHATRANG ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT TRƯỜNG THCS ÂU CƠ NĂM HỌC 2022 – 2023 Môn: TIẾNG ANH Ngày thi: 20/3/2022 A. MULTIPLE CHOICE (0.25 x 32) 1. B 9. A 17. C 25. C 2. D 10. B 18. B 26. A 3. A 11. D 19. B 27. C 4. D 12. C 20. D 28. D 5. A 13. B 21. A 29. B 6. D 14. C 22. C 30. A 7. B 15. D 23. B 31. A 8. A 16. A 24. A 32. C B. WRITING (0.5 x 4) Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the sentence given. 33. I haven’t texted her for about three months. I haven’t texted her since about three months ago. 34. The animals mustn’t be fed by visitors to the zoo. The animals must not be fed by visitors to the zoo. 35. If I were you, I wouldn’t spend much time on computer games. 36. In spite of the long written test, we managed to finish it on time. In spite of the fact that the written test was long, we managed to finish it on time. - THE END -
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2