intTypePromotion=1

MA TRÂN ĐỀ THI HOC KÌ 2 KHÔI 10 NĂM HOC 2010- 2011 ̣MÔN TIẾNG ANH

Chia sẻ: Neyugn Mal | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:5

0
163
lượt xem
21
download

MA TRÂN ĐỀ THI HOC KÌ 2 KHÔI 10 NĂM HOC 2010- 2011 ̣MÔN TIẾNG ANH

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Phần trắc nghiệm (7 điểm) • Ngữ pháp 1. Câu điều kiện loại 2, 3 2. Câu bị động 3. Mệnh đề quan hệ 4. Liên từ 5. Thì của động từ / hình thức của động từ 6. Mạo từ 7. Prefer … to … 8. Mệnh đề chỉ mục đích 9. Câu hỏi / từ để hỏi 10. It was not until … 11. Từ vựng 12. Từ loại 13. Ngữ âm + Dấu nhấn + Cách đọc

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: MA TRÂN ĐỀ THI HOC KÌ 2 KHÔI 10 NĂM HOC 2010- 2011 ̣MÔN TIẾNG ANH

  1. MA TRÂN ĐỀ THI HOC KÌ 2 KHÔI 10 ̣ ̣ ́ ̣ NĂM HOC 2010- 2011 Độ khó và số lượng Nôi dung ra đề ̣ ̣ ́ ̉ Nhân biêt Thông hiêu (60%) (40%) ̀ ́ ̣ * Phân trăc nghiêm (7 điêm) ̉ • Ngữ phap ́ 2 1 ̀ ̣ ̣ 1. Câu điêu kiên loai 2, 3 2 2 Câu bị đông ̣ 2. 1 1 Mênh đề quan hệ ̣ 3. 1 Liên từ 4. 1 1 Thì cua đông từ / hinh thức cua đông từ ̉ ̣ ̀ ̉ ̣ 5. 1 Mao từ ̣ 6. 1 7. Prefer … to … 1 Mênh đề chỉ muc đich ̣ ̣́ 8. 1 9. Câu hoi / từ để hoi ̉ ̉ 1 10. It was not until … 4 11. Từ vựng 4 12. Từ loai ̣ 13. Ngữ âm 2 ́ ́ + Dâu nhân 2 ́ ̣ + Cach đoc • Đoc hiêu ̣ ̉ 1 2 1. Đoc đoan văn, điên vao chỗ trông ̣ ̣ ̀ ̀ ́ 1 2 2. Đoc đoan văn, trả lời câu hoi ̣ ̣ ̉ * Phân tự luân (3 điêm) ̀ ̣ ̉ 1. Biên đôi câu (If, so that, bị đông, câu hoi, it was ́ ̉ ̣ ̉ 3 ̉ not until ….) (1,5 điêm) - Môi gach sổ là ̣̃ 2. Hoan thanh câu dựa vao cac từ cho săn (1,5 ̀ ̀ ̀ ́ ̃ ̉ ̉ 0,2 – 0,25 điêm. điêm)
  2. Đề kiểm tra HKII _Năm học 2010-2011Họ tên:…………………… Môn: Tiếng Anh_Khối 10_Ban cơ bản Lớp 10…… Thời gian: 60’ (không kể phát đề) A. MULTIPLE CHOICE QUESTIONS (7 pts) • VOCABULARY AND GRAMMAR * Choose the best answer from the option A, B, C or D. 1. If the man had enough money, he ______ that beautiful gift for his mother as her birthday present. A. will buy B. would buy C. would have bought D. is able to buy 2. The man would have completed all his work if his wife ______ him the dinner. A. phones B. hadn’t phoned C. phoned D. didn’t phone 3. They didn’t pass the exam and their family was sad. A. If they had passed the exam, their family wouldn’t have been sad B. If they hadn’t passed the exam, their family wouldn’t have been sad C. If they passed the exam, their family wouldn’t be sad D. If their family was sad, they would pass the exam 4. Somebody will call Mr. Watson tonight. A. Mr. Watson will call somebody tonight. B. Mr. Watson will being called tonight. C. Mr. Watson tonight will be called somebody. D. Mr. Watson will be called tonight. 5. The fire has caused a considerable damage. A. A considerable damage has been caused by the fire. B. A considerable damage has caused the fire. C. A considerable damage been has caused the fire. D. A considerable damage had caused by the fire. 6. The front door ______ widely before he woke up last night. A. had opened B. was opening C. was opened D. had been opened 7. The breads_______ hot every morning in this restaurant. A. are served B. serve C. are serving D. have served 8. The manager _____ is working in that office is my friend’s sister. A. who B. whom C. which D whose 9. The hotel is in the city center. It is very noisy. A. The hotel is in noisy which in the city center. B. The hotel which is in the city center is very noisy C. The hotel is in the center where is very noisy D. The hotel is very noisy where is in the city center 10. ______ his father died of cancer, his study has become worse and worse. A. When B. While C. Unless D. Since 11. When the man arrived the station yesterday, the train _______ already. A. left B. was leaving C. had left D. didn’t leave 12. At 6:00 p.m. yesterday, she ______ the flowers in the garden when it suddenly rained. A. watered B. was watering C. had watered D. was going to water 13. Eating _______ apple a day is very good for our health. A. a B. an C. the D. the 14. Which do you prefer, jazz ________ pop music? A. to B. and C. with D. or 15. She studies very hard in this semester ________ she can pass the exam. A. so as to B. in order not to C. so that D. in order 16. Peter: “_______ do you go to Sai Gon?” - Jane: “Every two weeks” A. When B. How long C. How D. How often 17. It was not until he was twenty that he ______ how to swim. A. knows B. didn’t know C. had known D. knew 18. “The Back Street Boys” is one of the most popular music _______ that the young like.
  3. A. musicians B. groups C. bands D. composers 19. The 2002 World cup was held in Asia for the first time and was _______ by two nations. A. hosted B. set C. joined D. owned 20. The main _______ in the famous Titanic are Jack Dawson and Rose Dewitt Bukater. A. actors B. themes C. love story D. characters 21. Our team lost the ______ over the visiting team when they scored one goal at the end of the match. A. victory B. trophy C. prize D. champion 22. Sharks can move ________ from the water current in the ocean. A. dependence B. independent C. dependent D. independently 23. Van Cao, with the sweet and gentle song, is one of the Vietnamese _______ I like best. A. music B. musical C. musician D. musicians 24. David is not ______ with his position in the national football team. A. satisfied B. satisfies C. satisfying D. satisfaction 25. I found the program _______ so I turned off the television and went to bed early. A. bore B. bored C. boring D. boredom • PHONETICS * Choose word that has the underlined part pronounced differently. 26. A. score B. committee C detective D. science 27. A. investigate B. contribute C. tiny D. different * Choose the word that has the stress placed differently. 28. A. defeat B. volunteer C. attraction D. convenient 29. A. species B. threaten C. toxic D. device • READING * Read the passage and choose the best answer to fill in each blank. Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is ____30____danger. Many species of animals are_____31______ and could easily become extinct if we do not make an effort to protect them. For many animals and birds, the problem is that their ____32___ the place where they live is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry. 30. A. with B. at C. in D. on 31. A. saved B. threatened C. protected D. endanger 32. A. habitat B. environment C. house D. cage * Read the passage and choose the best answer. The FIFA World Cup is an international football competition contested by the men's national teams of the members of FIFA, the sports global governing body. The championship has been awarded every four years since the first tournament in 1930, except in 1942 and 1946 when it was not held because of the Second World War. The current champions are Spain, who won the 2010 tournament. The 19 World Cup tournaments have been won by eight different national teams. Brazil has won five times, and they are the only team to have played in every tournament. The other World Cup winners are Italy, with four titles; Germany, with three titles; Argentina and inaugural winners Uruguay, with two titles each; and England, France, and Spain, with one title each. 33. Which sentence is NOT true? A. World Cup never postpones B. World Cup is traditionally for men’s national team C. The first World Cup was held in 1930 D. There are 19 World Cup tournaments. 34. Brazil has played in _______ World Cup tournaments. A. 5 B. 19 D. 10 D. 15 35. The countries in American won _______ titles in the World Cup tournaments. A. 9 B. 8 C. 7 D. 10 B. WRITING (3 pts) • Rewrite the sentences as directed (1.5pts) 36. Mary often listens to classical music to relax her mind (Wh-Question)
  4.  ………………………………………………………………………………………………………….. 37. My mother gave me this watch two days ago (Passive Voice)  …………………………………………………………………………………………………………… 38. I didn’t write to her because I didn’t know her new address. (If Clause)  …………………………………………………………………………………………………………… • Make full sentences, using the giving words (1.5 pts) 39. In / first World Cup, Uruguay / Argentina / four / two.  ………………………………………………………………………………………………………….. 40. The house / clean / John everyday.  ………………………………………………………………………………………………………….. _____The end_____
  5. ́ ́ ĐAP AN ̉ A. Multiple Choice (7 điêm – 0.2đ / câu) 1. B 16. D 31. B 2. B 17. D 32. A 3. A 18. C 33. A 4. D 19. A 34. B 5. A 20. D 35. A 6. D 21. A 7. A 22. D 8. A 23. D 9. B 24. C 10. D 25. D 11. C 26. C 12. B 27. B 13. B 28. B 14. D 29. D 15. C 30. C ̉ B. Writing (3 điêm) 36. What does Mary often listen to classical music for? 0.25 0.25 37. I was given this watch by my mother two days ago. 0.25 0.25 ̣ Hoăc: This watch was given to me by my mother two days ago 0.25 0.25 38. If I had known her new address, I would have written to her. 0.25 0.25 39. In the first World Cup, Uruguay defeated Argentina by four to two. 0.25 0.25 0.25 0.25 40. The house is cleaned by John everyday. 0.25 0.25
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2