intTypePromotion=1

Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Chia sẻ: Jiayounanhai Jiayounanhai | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:69

0
36
lượt xem
4
download

Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Cùng tham khảo Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2020-2021 (Có đáp án) để các em ôn tập lại các kiến thức đã học, đánh giá năng lực làm bài của mình cũng như làm quen với cấu trúc đề thi để chuẩn bị kì thi được tốt hơn với số điểm cao như mong muốn. Chúc các em thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bộ 12 đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2020-2021 (Có đáp án)

  1. BỘ 12 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2020-2021 (CÓ ĐÁP ÁN)
  2. 1. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Phòng GD&ĐT Bình Xuyên 2. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Phòng GD&ĐT huyện Đông Hưng 3. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTBT THCS cụm xã Chà Vàl - Zuôich (2 kỹ năng) 4. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTBT THCS cụm xã Chà Vàl - Zuôich (4 kỹ năng) 5. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường PTDTBT THCS Nậm Xe 6. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Gia Thụy 7. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Phạm Kính Ân 8. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Phan Huy Chú 9. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Tam Hưng 10. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Tây Sơn 11. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Trí Yên 12. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 7 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Trúc Lâm
  3. THE MATRIX Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao Tổng TN TL TN TL TN TL TN TL Listening 2 2 1 5 Phonetics 1 2 1 1 5 Lexico 5 3 5 2 3 2 20 Gram. Reading 2 3 3 2 10 Writing 2 2 1 5 Tổng 15 (33,3%) 16(35,6%) 8 (17,8%) 6 45 (13,3%)
  4. PHÒNG GD&ĐT BÌNH XUYÊN ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I, NĂM HỌC 2020-2021 MÔN: TIẾNG ANH 7 ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề) QUESTIONS A. LISTENING Listen to a man calling for people’s attention to volunteer activities. Then decide if the statements below are true (T) or false (F) The man says that: T/F 1. Being a volunteer is a way to avoid wasting time. __________ 2. Only a few volunteer organizations need new volunteers. __________ 3. Many people are lazy and don’t want to do something new __________ 4. Being a volunteer can be boring sometimes. __________ 5. Sometimes volunteers can be sad about what the government do to people. __________ B. PHONETICS Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others. 1. A. future B. return C. picture D. culture 2. A. coordinate B. triathlon C. allergy D. calorie 3. A. high B. laugh C. rough D. tough 4. A. exhibition B. action C. question D. tradition 5. A. provided B. benefited C. cleaned D. planted C. USE OF ENGLISH I. Choose the best answer to complete the following sentences. 1. I join a photography club, and all members love beautiful photos. A. take B. taking C. make D. making 2. Nam wants to lose weight, ___________ he began jogging last Sunday. A. or B. and C. but D. so 3. My friend has decided to use ___________ electricity by using more solar energy instead. A. more B. less C. much D. fewer 4. This summer Lan ___________ three volunteer activities. A. has participated in B. participated in C. participates in D. participating in 5. They have decided to clean up the neighborhood _______ it is full of rubbish. A. so B. but C. although D. because 6. My brother’s taste in art is quite different _____ mine. A. to B. from C. with D. as 7. We came to the remote village and meals for homeless children. A. cook B. offered C. did D. made 8. He drives as his father does. A. careful as B. more carefully C. the most careful D. carefully as 9. Teenagers in Viet Nam like K-pop, and they like Korean films ______________ A. too B. either C. so D. however 10. -“We’ll go to the theater next Saturday, can you go too? - “_______________. I’ll have to ask my parents first”. A. Yes, sure B. I will, thanks C. Let me see D. Let me to see II. Choose the correct word to complete the following sentences. Write the answer in your answer sheet. 1. Has Jane got some/ any brothers or sisters? 2. Would you like an/ some apple? 3. Nam: How much/ many money do you spend on food every week? Lan: Not much/many because I live on my own. 4. Nam: Do you eat much/many vegetables? Lan: Yes, I eat much/many potatoes every day. I always have some for lunch. 5. I went swimming but I didn’t catch some/ any fish, so we had bread for dinner. III. Give the correct form of the verb in the blanks. 1. Does your brother like (listen) to music in his free time? 2. I think in the future, more people (enjoy) going out by bicycles. 8. Every year, my mother (give) me a nice doll on my birthday. 4. He thinks she’s the most kind-hearted woman he _______ ever (meet) ______. 5. How many plays _____ Shakespeare (write) _______?
  5. D. READING I. Read the passage and answer the questions. KEEPING OUR TEETH HEALTHY It’s very important to have healthy teeth. Good teeth help us chew our food. They also help us look nice. How does a tooth go bad? The decay begins in a little crack in the enamel covering of the tooth. This happens after germs and bit of food have collected there. Then the decay slowly spreads inside to the tooth. Eventually, poison goes into the blood, and we may feel quite ill. How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit the dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste at least twice a day- once after the breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables, and fresh fruits. Chocolates, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay. 1. Good teeth help us …………………. our food. A. be nice B. have good eyesight C. chew D. be important 2. When food and germs collect in a small crack, our teeth …………………. A. become hard B. send poison into the blood C. begin to decay D. make us feel quite ill 3. A lot of people visit the dentist only when …………………. A. their teeth grow properly B. they have holes in their teeth C. poison goes into the blood C. they have brush their teeth 4. We ought to clean our teeth …………………. A. After breakfast B. before breakfast C. before bedtime D. Both A &C 5. We shouldn’t eat a lot of …………………. A. red rice B. fresh fruit C. fish D. chocolate II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the spaces. Many people (1) _______ crafting with paper. The materials are readily available and don’t cost much; and no super special talents is needed. Anyone (2) _______ be a paper crafter. There are many different paper craft techniques. Origami is one of ancient techniques developed in Japan where squares of paper are (3) _______ and formed into various objects such as flowers, animals, and boxes. Card making is also a favorite paper craft technique. Birthday cards are the most popular greeting cards, followed by Christmas cards. Receiving a (4) _______ card is a special gift, because of the time and effort someone spent making it. It lets the recipient know just how much you care (5) _______ them. 1. A. enjoy B. decide C. want D. learn 2. A. must B. should C. can D. will 3. A. wrapped B. folded C. torn D. taken 4. A. handmake B. handmaking C. handmade D. making hand 5. A. in B. on C. over D. about E. WRITING I. Rewrite the sentences, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same. 1. Listening to music gives him pleasure. → He enjoys _____________________________________________ 2. They began studying English in 2004. → They have______________________________________________ 3. She is more beautiful than her younger sister. → Her younger sister is not __________________________________ II. Rearrange the words to make a meaningful sentence. 1. poor/ should/ the/ rich/ help/ the/. __________________________________________________________ 2. it/ boring/ because/ finds/ time/ models/ Jim/ takes/ lots of/ making/. __________________________________________________________ ------------------ HẾT-----------------
  6. ANSWER KEYS Total questions: 40 questions: - Listening: 0.4p/ correct answer (2 points) - Part B, C, D, E: 0.2p/ correct answer (8 points) Total points: 10 points A. LISTENING: 2 points Listen to a man calling for people’s attention to volunteer activities. Then decide if the statements below are true (T) or false (F) 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T B. PHONETICS Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others 1. B 2. A 3. A 4. C 5. C C. LEXICO-GRAMMAR I. Choose the best answer to complete the following sentences 1. B 2. D 3. B 4. A 5. D 6. B 7. B 8. D 9. A 10. C II. Choose the correct word to complete the following sentences. Write the answer in your answer sheet. 1. any 2. an 3. much 4. many 5. any III. Give the correct form of the verb in the blank 1. listening 2. will enjoy 3. gives 4. has (ever) met(?) 5. did (Shakespeare) write(?) D. READING I. Read the passage and answer the questions. 1. C 2.C 3.B 4.D 5. D II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces. 1. A 2. C 3. B 4. C 5. D E. WRITING: 1. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same. 1. He enjoys listening to music. 2. They have studied English since 2004. 3. Her younger sister is not as/so beautiful as her. 2. Rearrange the words to make a meaningful sentence. 1. The rich should help the poor. 2. Jim finds making models boring because it takes lots of time. THE END
  7. UBND HUYỆN ĐÔNG HƯNG ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KÌ I PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO Năm học: 2020 – 2021 Môn: TIẾNG ANH 7 - Thời gian làm bài: 60 phút Đề gồm 04 trang. Học sinh làm trực tiếp vào đề Họ tên HS:……………………………………………………………..………………… Lớp:…………..Phòng thi:……………….Số báo danh:……………….……………….. A. LISTENING. I. Listen to the tape and fill in the each blank with ONE word you hear. Football is a very popular ….(1)…. in Britain. You can see that if you go to one of the important matches. Young and old ….(2)…. shout and cheer for one side or the other. Nearly every school has its football team and every boy in Britain knows much about the game. He can ….(3)….the names of the players in most ….(4)….. teams, he has pictures of them and knows the results of ….(5)….. matches. Answer: 1…………… 2……………. 3……………… 4……………… 5………………… II. Listen to the tape and check True (T) / False (F) for each sentence. 6. Mr. Mike is a doctor. 7. He doesn’t have any time for lunch. 8. He never reads newspapers and watches TV after dinner. Answer: 6………………………… 7……………………… 8……………………….. B. READING COMPREHENSION. I. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each blank. Minh's hobby is singing. She (9)…………singing very much. When her brother (10) ………. a karaoke set last month, Minh was so glad that she could (11) …………….. every day after dinner. She likes to sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (12)………….the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke competition organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her. 9. A. wants B. enjoys C. thinks D. hates 10. A. invented B. discovered C. made D. bought 11. A. sings B. sing C. sung D. singing 12. A. of B. about C. under D. on Answer: 9…………………… 10…………………. 11…………………. 12………………….
  8.  II. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. It was the first lesson after the summer holiday at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,” said the teacher. “They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and everything begins to grow. In summer , it is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, it is cold and it often rains. Sometimes, there is snow on the ground.” Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “Stop talking, Tom.” he said. “Now listen to me. Can you tell us when the best time of apples is?” “Yes, sir” answered Tom. “It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden.” Questions: 13. Where did the lesson take place? A. at home B. at school C. at the cinema D. at the seaside. 14. What was the lesson about? A. the seasons B. the reasons C. the nature C. the subjects 15. Who likes to eat fruit? A. nobody B. noone C. somebody D. everybody 16. Did the teacher say “Stop talking, Tom.”? A. No, he didn’t B. Yes, he does C. Yes, he did D. No, he doesn’t Answer: 13…………………… 14…………………. 15…………………. 16…………………. C. WRITING. I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Do not change the word given. 17. Nam loves playing chess in his free time .(ENJOYS) => …………………………………………………………………………………..
  9. 18. How long have you had that car? (WHEN) => ………………………………………………………………………………….? 19. Noone in my class is more intelligent than Hoa. (THE) => ………………………………………………………………………………… 20. What is his favorite drink? (BEST) => …………………………………………………………………………………? II. Rewrite the sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them. Use the words given at the beginning of the sentences. 21. Let’s go to the seaside for a change. => What ……………………………………………………………………………..? 22. We spent one hour painting the school gate yesterday. => It took……………………………………………………………………………. 23. People speak English all over the world. => English………………………………………………………………………….. D. GRAMMAR AND LEXICO. I. Choose the letter A,B,C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each of the following sentences. 24. A. children B. teacher C. machine D. lunch 25. A. education B. nation C. donation D. question 26. A. founded B. developed C. decided D. visited 27. A. fry B. try C. spicy D. shy Answer: 24…………………… 25…………………. 26…………………. 27…………………. II. Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to complete each of the following sentences. 28. Ba is the ………………..student at Math in my class. A. better B. well C.best D. good 29. Would you like to……………..badminton tonight? A. play B. to play C. playing D. plays 30. The most popular…………..after school in our country are soccer, badminton, and basketball. A. active B. activity C. activities D. action
  10. 31. Could you help me with this heavy box? – “………………………” A. No, thanks C. Yes, I do B. Yes, of course D. No, I don’t 32. ……………..does a water puppet show take place? ~ In a pool. A. What B. When C. How D. Where 33. Which is the national anthem of Vietnam? A. Tieu Doan 307 B. Chien si Viet Nam C. Tien Quan Ca D. Tien ve Ha Noi 34. Water puppetry started in the 11th century. A. took B. began C. got D. went 35. How many ……………….. would you like? A. orange juice B. bottle of orange juice C. jar of orange juice D. cartons of orange juice 36. Jane can’t play the piano, and Carol can’t play it ……………... A. either B. too C. neither D. as well 37 .These flowers …………………..by my mother every morning. A. water B. are watered C. is watered D. watered 38. His laptop is not the same as mine. A. similar to B. difficult in C. different from D. wonderful Answer: 28…………. 29…………. 30…………. 31…………. 32…………. 33…………. 34…………. 35………….. 36…………. 37………….. 38…………. III. Choose the underlined part that needs correction in each of the following sentences. 39. Khue Van Pavilion is regarded by the symbol of Ha Noi. A. Pavilion B. regarded C. by D. of 40. You’d better to take your raincoat because it’s going to rain. A. You’d B. to C. because D. rain. Answer: 39………………………………………. 40………………………………………
  11. ANSWER KEY – ENGLISH 7 (Đề gồm 40 câu, mỗi câu đúng được 0,25 điểm. Điểm toàn bài không làm tròn) A. LISTENING. I. Listen to the tape and fill in the each blank with ONE word you hear. 1. game 2. people 3. tell 4. important 5. many II. Listen to the tape and check True (T) / False (F) for each sentence. 6.T 7. F 8. F B. READING COMPREHENSION. I. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each blank. 9. B 10. D 11. B 12. D II. Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each of the following questions. 13. B 14. A 15. D 16. C C. WRITING. I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Do not change the word given. 17. Nam enjoys playing chess in his free time 18. When did you have that car? 19. Hoa is the most intelligent ( student/ person) in my class. 20. What drink does he like (the) best? II. Rewrite the sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them. Use the words given at the beginning of the sentences. 21.What about going to the seaside for a change? 22. It took us one hour to paint the school gate yesterday. 23. English is spoken all over the world. D. GRAMMAR AND LEXICO. I. Choose the letter A,B,C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each of the following sentences.
  12. 24. C 25. D 26. B 27. C II. Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to complete each of the following sentences. 28. C. 29. A 30. C 31. B 32. D 33. C 34. B 35. D 36. A 37. B 38. C III. Choose the underlined part that needs correction in each of the following sentences. 39. C 40. B LISTENING I. Football is a very popular game in Britain. You can see that if you go to one of the important matches. Young and old people shout and cheer for one side or the other. Nearly every school has its football team and every boy in Britain knows much about the games. He can tell the names of the players in most important teams, he has pictures of them and knows the results of many matches. II. Uncle Mike is a doctor and he works in a big hospital in London. He usually gets up at seven, has a big breakfast at seven thirty and then drives to his hospital. He works from eight in the morning to four thirty in the afternoon. At noon, he has an hour for lunch. After work, he often plays golf and has a drink with his colleagues. He drives home at 6 p.m and has dinner at 7 p.m. After dinner, he often reads newspapers and watches TV. He always goes to bed at ten thirty.
  13. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH - Lớp 7 – Chương trình 7 năm TRƯỜNG PTDTBT THCS Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian giao đề) CỤM XÃ CHÀ VÀL - ZUÔICH (Học sinh làm bài vào tờ giấy kiểm tra riêng) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 2A (Đề thi gồm có 02 trang) I. Chọn từ có phần gạch chân (A, B, C hay D) được phát âm khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau. (1.0 điểm) Câu 1. A. dictionary B. right C. light D. science Câu 2. A. parents B. seven C. moment D. collector Câu 3. A. start B. large C. catch D. party Câu 4. A. essay B. event C. eleven D. enjoy II. Chọn phương án đúng nhất (A, B, C hay D) để hoàn thành mỗi câu sau đây. (2.5 điểm) Câu 1. His sister ___________ volleyball in her free time. A. likes B. goes C. plays D. has Câu 2. His English is ___________ than my English. A. worse B. bad C. worst D. the worst Câu 3. We learn ___________ to repair household appliances in Electronics classes. A. what B. which C. how D. when Câu 4. Nam: Would you like some fruit juice? Peter: ___________. A. Yes. I’d love some B. Yes. I like it C. Not at all D. That’s all right Câu 5. Mr. John writes for a newspaper. He is a ___________. A. teacher B. doctor C. mechanic D. journalist Câu 6. The dentist takes care ___________ people’s teeth. A. of B. for C. at D. to Câu 7. How far ___________ from your house to school? A. it is B. is it C. does it D. it does Câu 8. Linda: What is your ___________ subject? – Mai: It’s English. A. good B. better C. popular D. favorite Câu 9. Her group is ___________a play for the school anniversary celebrations. Trang 1/2 Mã đề 2A
  14. A. rehearing B. doing C. playing D. practicing Câu 10. He ___________ a birthday party next Sunday. A. have B. will have C. has D. will be III. Đọc đoạn văn sau và làm bài tập A, B bên dưới. (3.5 điểm) At school, we often have four classes in the morning. In the afternoon we have three more classes. After the first two classes, we have a (1) ____________ break. It's time for recess. This time is very important. We are all (2) ______________ and excited. We can meet our friends and have (3) ___________. During the recess, the yard and classrooms are very noisy. Many (4) ___________ sit and chat. Some eat or drink. Some play games like blind man's bluff or catch. Some girls skip rope. Some boys play (5) ___________ or swap baseball cards. These activities only stop when the bell rings. Then all students go into their (6) ____________ and begin new lessons. A. Chọn từ cho sẵn điền vào chỗ trống thích hợp nhất. (1.5 điểm) fun marbles classrooms students happy twenty-minute B. Trả lời các câu sau, đúng viết Đ, sai viết S. (2.0 điểm) 1. At school, we have three classes in the morning and four classes in the afternoon. 2. During the recess, the yard and classrooms aren't quiet. 3. All the students play games like blind man's bluff and catch at recess. 4. The activities at recess will stop when the bell rings IV. Sắp xếp các từ thành câu có nghĩa (1.0 điểm) 1. What/ fast food / in/ a/ eating/ about/ restaurant? 2. I/ will/ her/ call/ six/ after / again / o’clock. V. Viết theo hướng dẫn trong dấu ngoặc đơn. (2.0 điểm) 1. Hoa and Mai go to the library twice a week. (Viết câu hỏi cho các từ được gạch chân) 2. you/ like/ go/ concert/ me/ tonight? (Dùng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh) 3. This book is very interesting. (Viết lại câu với từ cho sẵn) → What________________________________! 4. Let's / to /cafeteria/ get/cold drink. (Dùng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh) ______HẾT______ Trang 2/2 Mã đề 2A
  15. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH - Lớp 7 – Chương trình 7 năm TRƯỜNG PTDTBT THCS Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian giao đề) CỤM XÃ CHÀ VÀL - ZUÔICH (Học sinh làm bài vào tờ giấy kiểm tra riêng) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 2A (Đề thi gồm có 02 trang) HƯỚNG DẪN CHẤM I. (1.0 điểm). Mỗi câu chọn đúng đạt 0.25 điểm: 1.A 2.D 3.C 4.A II. (2.5 điểm). Mỗi câu chọn đúng đạt 0.25 điểm: 1. C 2. A 3. C 4. A 5. D 6. A 7.B 8.D 9. A 10. B III. (3.5 điểm). A. (1.5 điểm). Điền đúng mỗi từ đạt 0.25 điểm: 1. twenty-minute 2. happy 3. fun 4. students 5. marbles 6. classrooms B. (2.0 điểm). Mỗi câu trả lời đúng đạt 0.5 điểm: 1. S (F) 2. Đ (T) 3. S (F) 4. Đ (T) IV. (1.0 điểm). Mỗi câu làm đúng đạt 0.5 điểm: 1. What about eating in a fast food restaurant? 2. I will call her again after six o’clock. V. (2.0 điểm). Mỗi câu làm đúng đạt 0.5 điểm: 1. How often do Hoa and Mai go to the library? 2. Would you like to go to the concert with me tonight? 3. What an interesting book! 4. Let's go to the cafeteria and get a cold drink. * Tùy theo mức độ làm bài của học sinh, tổ chấm quyết định điểm thích hợp. _________HẾT_________
  16. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH - Lớp 7 – Chương trình 7 năm TRƯỜNG PTDTBT THCS Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian giao đề) CỤM XÃ CHÀ VÀL - ZUÔICH (Học sinh làm bài vào tờ giấy kiểm tra riêng) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 4A (Đề thi gồm có 02 trang) I. Nghe (2.0 điểm). Gồm có 2 phần: Question 1 và Question 2. Question 1: Listen to the dialogue. You hear what subjects they have on Saturday and choose the correct picture (A or B). (1.0 điểm) 1. 2. A. B. A. B. 3. 4. A. B. A. B. Question 2: Listen to Mai talking about the activities what her friends like doing after school. Match the name with the activity. (1.0 điểm) Name Activities 1. Hoa A. reading comics 2. Nam B. playing badminton 3. Phuong C. playing basketball 4. Minh D. watching cartoons 1._________ 2. _________ 3. _________ 4. _________ II. Chọn từ có phần gạch chân (A, B, C hay D) được phát âm khác với các từ còn lại trong mỗi câu sau. (0.5 điểm) Câu 1. A. write B. rice C. fish D. fine Câu 2. A. start B. catch C. large D. party III. Chọn phương án đúng nhất (A, B, C hay D) để hoàn thành mỗi câu sau đây. (1.5 điểm) Câu 1. Vietnamese students have ___________ vacations than American ones. Trang 1/2 Mã đề 4A
  17. A. few B. fewest C. fewer D. a few Câu 2. Lan ___________ a birthday party next Sunday. A. have B. will have C. has D. will be Câu 3. We learn ___________ to repair household appliances in Electronics classes. A. what B. which C. how D. when Câu 4. Nam: Would you like some fruit juice? Peter: ___________. A. Yes. I’d love some B. Yes. I like it C. Not at all D. That’s all right Câu 5. Mr. John writes for a newspaper. He is a ___________ A. teacher B. doctor C. mechanic D. journalist Câu 6. The dentist takes care ___________ people’s teeth. A. of B. for C. at D. to IV. Đọc đoạn văn sau và làm bài tập A, B bên dưới. (2.0 điểm) At school, we often have four classes in the morning. In the afternoon we have three more classes. After the first two classes, we have a (1) ________ break. It's time for recess. This time is very important. We are all (2) ________ and excited. We can meet our friends and have fun. During the recess, the yard and classrooms are very noisy. Many students sit and chat. Some eat or drink. Some play games like blind man's bluff or catch. Some girls skip rope. Some boys play (3) ________ or swap baseball cards. These activities only stop when the bell rings. Then all students go into their (4) ________ and begin new lessons. A. Chọn từ cho sẵn điền vào chỗ trống thích hợp nhất. (1.0 điểm) (Lưu ý: Có 1 từ thừa) school marbles classrooms twenty-minute happy B. Trả lời các câu sau, đúng viết Đ, sai viết S. (1.0 điểm) 1. At school, we have three classes in the morning and four classes in the afternoon. 2. During the recess, the yard and classrooms are very quiet. 3. Some students play games like blind man's bluff or catch at recess. 4. The activities at recess still continue when the bell rings. V. Viết theo hướng dẫn trong dấu ngoặc đơn. (2.0 điểm) 1. What/ in/ a/ eating/ fast food/ about/ restaurant? (Sắp xếp các từ thành câu có nghĩa) 2. Nam goes to the library three times a week. (Viết câu hỏi cho các từ được gạch chân) 3. you/ like/ go/ concert/ me/ tonight? (Dùng từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh) 4. These computers are very modern. (Viết lại câu với từ cho sẵn) -> What_________________________________! ______HẾT______ Trang 2/2 Mã đề 4A
  18. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 QUẢNG NAM Môn: TIẾNG ANH - Lớp 7 – Chương trình 7 năm TRƯỜNG PTDTBT THCS Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian giao đề) CỤM XÃ CHÀ VÀL - ZUÔICH (Học sinh làm bài vào tờ giấy kiểm tra riêng) ĐỀ CHÍNH THỨC MÃ ĐỀ 4A (Đề thi gồm có 02 trang) HƯỚNG DẪN CHẤM I. Nghe (2.0 điểm) Question 1: Nghe và chọn phương án đúng. Mỗi câu đúng 0,25 điểm 1. A 2. B 3. A 4. A Question 2: Nghe và nối đúng. Mỗi câu được 0,25 điểm. 1. B 2. A 3. D 4. C II. (0.5 điểm). Mỗi câu chọn đúng đạt 0.25 điểm: 1. C 2. B III. (1.5 điểm). Mỗi câu chọn đúng đạt 0.25 điểm: 1. C 2. B 3. C 4. A 5. D 6. A IV. (2.0 điểm). A. (1.0 điểm). Điền đúng mỗi từ đạt 0.25 điểm: 1. twenty-minute 2. happy 3. marbles 4. classrooms B. (1.0 điểm). Mỗi câu trả lời đúng đạt 0.25 điểm: 1. S (F) 2. S (F) 3. Đ (T) 4. S (F) V. (2.0 điểm). Mỗi câu làm đúng đạt 0.5 điểm: 1. What about eating in a fast food restaurant? 2. How often does Nam go to the library? 3. Would you like to go to the concert with me tonight? 4. What modern computers! * Tùy theo mức độ làm bài của học sinh, tổ chấm quyết định điểm thích hợp. Lưu ý: Tổng cộng 8.0 điểm (chưa tính điểm kiểm tra nói: 2.0 điểm.) ----------------------------------------HẾT----------------------------------------
  19. TRƯỜNG PTDTBT THCS ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I NẬM XE NĂM HỌC 2020-2021 Môn: Tiếng Anh- Lớp 7 cấp THCS ĐỀ CHÍNH THỨC Ngày kiểm tra: …/12/2020 (đề bài gồm 2 trang) Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Full name: ……………………………………………Class: 7A……… I.(0,5đ). Choose the word which has underlined part is pronounced different from each other by circling A,B,C or D .(Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác0)với các từ còn lại bằng cách khoanh tròn vào đáp án A,B,C or D). 1. A. nice B. like C. bike D. six 2. A. books B. misses C. washes D. watches II.(2đ). Choose the best option A,B,C or D to complete the sentences.( Chọn đáp án đúng nhất A,B,C or D cho mỗi câu sau) 1.Ba is good………………….fixing thing. A. at B. in C. on D. to 2 . We are interested……………… English and literature. A. on B. at C. to D. in 3. What about…………………to music? A. listen B listening C. listens D. to listen. 4.Would you like to…………………..milk? A drink B. drinking C. to drink D. drinks 5. In her ……………..class, she studies maps and learns about different countries. A. geography B. math C. electronics D. Physics 6. They often work ……………..their farm. A. from B. for C. at D. on 7. My new school is…………………than my old school. A. big B. more bigger C. bigger D. most biggest 8. She works in a primary school. She is a………………………. A. farmer B. teacher C. doctor D. nurse III(1đ). Each sentence has one mistake. Underline and correct it. Mỗi câu sau có một lỗi sai. Em hãy gạch chân từ sai và sửa lại cho đúng 0. That are Minh. -> is 1. What time does you get up? -> 2. Those books on the back of the library are English -> 3. How subject does Ba like best? -> 4. They have Math in Monday, Tuesday and Thursday -> IV.1,5đ). Put the verbs in brackets in the correct form. Cho dạng đúng động từ trong ngoặc 1. She often (go) ......................................... to school by bike. 2. We (not have)............................................ English tomorrow.
  20. 3. What about (play) ........................................... soccer? 4. He (do) .................................... their homework at the moment. 5. Classes always (begin)…………..………. at seven. 6. What should we (do) ……………………..… this evening? V (1đ). Complete the sentences with preposition to, on , about , at Hoàn thành các câu sau cùng với các giới từ (to, on, about , at ) 1. We have History……………………Friday. 2. How ……………………………going to see a movie? 3. We usually chat……………………recess. 4. They go to school from Monday…………Saturday VI (2đ). Read the passage and answer the questions .( Đọc đoạn văn sau và trả lời các câu hỏi ): Chau is 12 years old now. She is in grade 7. She will be 13 next Sunday, February 17th. She will have a party for her birthday. She will invite some of her friends to the party. She lives at 12 Tran Hung Dao Street. Her telephone number is 0919785666. The party will be at her house on Sunday. It will last from three to five in the afternoon. There will be a lot of cakes and fruits. They will have a lot of fun. 1. Which grade is Chau in? => ......................................................................................................................... 2. How old will she be next Sunday? => ......................................................................................................................... 3. Will she invite her friends to the birthday party? => ......................................................................................................................... 4. How long will the party last? => ............................................................................................................................ VII(1đ). Rewrite the sentences with words given.(Viết lại các câu sau sử dụng các từ đã cho). 1. Why don’t you come to my house? -> Let’s………………………………………………….………..? 2. Let’s listen to music. -> Would you like…………………………………………………? VIII (1đ). Rearrange the words to make meaningful sentences.(Sắp xếp các từ sau thành các câu hoàn chỉnh) 1. goes to / Ba / Quang Trung school. …………………………………………………………………….. 2. are / what / doing / you? …………………………………………………………………….. 3. Ba / playing marbles / is / at the moment /. …………………………………………………………………….. 4.He / a movie / see / will / tomorrow.. ……………………………………………………………………… …….The end…………
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2