intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Chương trình 10 năm)

Chia sẻ: Gusulanshi Gusulanshi | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

14
lượt xem
0
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn học sinh đang chuẩn bị cho kì thi chọn HSG sắp tới cũng như giúp các em củng cố và ôn luyện kiến thức, rèn kỹ năng làm bài thông qua việc giải Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Chương trình 10 năm) dưới đây. Hi vọng đây là tài liệu hữu ích cho các bạn trong việc ôn tập. Chúc các bạn thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Chương trình 10 năm)

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẾN TRE ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020 - 2021 TRƯỜNG THPT LẠC LONG QUÂN Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 11 (CT 10 năm) (Đề có 02 trang) Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời gian giao đề Mã đề: 01 Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi - Họ và tên:.................................. - Lớp: ............... SBD: ................ Phần nói ……................. Phần viết ……...................... Điểm TC ................…… Task 1. Listen and decide whether the following statements are True (T) or False (F). Check (X) the correct answer. (1p) True False 1. A husband seems to be a breadwinner in one family 2. “Household finance” role is for the woman 3. Women now do not have any opportunities to show their ability 4. Doing all of the housework makes husbands really stressful and tired 5. That husband do housework is much more useful Task 2. Listen again and choose the best option to complete each of the following sentences. (1p) 1. A husband often feels __________ to do the housework. A. ashamed B. happy C. bored D. excited 2. Many people say that a husband was born to be a __________. A. household finance B. worker C. very important person D. householder 3. Doing all housework makes __________ stressful and tired. A. husband B. women C. children D. family 4. Husbands could share __________ with their wives. A. finance B. opportunities C. time D. chores 5. Women could have more time __________. A. to relax B. to do social work C. to go swimming D. to do housework 01. 02. 03. 04. 05. PRONUNCIATION AND LANGUAGE Choose A, B, C or D to indicate the word whose underlined part that differs from the other three. 1. A. valued B. disabled C. helped D. changed 2. A. depressed B. remarry C. regret D. reconcile Choose A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of stress. 3. A. stability B. generation C. relationship D. community 4. A. maintain B. improve C. promote D. study Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions 5. Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day. A. homework B. works C. housework D. house duties 6.The scholarship is renewed annually and may be stopped if the students have poor academic records or bad behaviours. A every day B. every month C. every week D. every year Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 7.Viet Nam is famous for World Heritage Sites like Ha Long Bay and Hoi An Ancient Town. A. honoured B. popular C. well-known D. unknown 8. My parents seemed fully satisfied with the result of my entrance exam. A. pleased B. contented C. disappointed D. joyful Choose the option A, B, C or D that best completes each sentence. (1.6ps) 9. We __________ to start a recycling campaign in our neighborhood three months ago. A. decided B. have decided C. decide D. will decide 10.My best friend, Hoa, looked ____ in that dress. A. beauty B. beautify C. beautiful D. beautifully 11. You ____ finish your homework before you go to bed. A. must B. have to C. should D. ought to 12. The children ____ spend too much time playing computer games. A. mustn't B. ought to C . shouldn't D. must READING 1 Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 11 (CT 10 năm) - Mã đề 01
  2. Read the following passage and choose the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. A new report from the Pew Research Center says most Americans think online dating is a good way (13) _______ people. Almost 60 per cent of Internet users say there is nothing wrong with trying to find a partner on the Internet. Around one in ten Americans has used online dating services. About 11 per cent of people who started a long-term (14) _____ in the past decade met their partner online. However, 32 per cent of the interviewees think the Internet does not help with marriage. Sociologist Dr Kevin Lewis of the University of California told the USA Today newspaper that women must remain (15) _____ about online dates. He said: "There are lots of guys who build flashy profiles but they are not honest." He said men can have problems finding a date, too. "They can't get a woman to respond because women receive so many messages." The Pew Report also warned people to be careful about those who tell lies about themselves online. Online (16) ______ are suggested to spend time understanding their dates before they decide to meet face to face. 13. A. meet B. to meet C. meeting D. met 14. A. relate B. relative C. relating D. relationship 15. A. easy B. cool C. elegant D. cautious 16. A. dating B. services C. daters D. assistants Read the following passage and choose the correct answers. Humanitarian Dorothea Dix was born in Hampden, Maine, in 1802. At the age of 19, she established a school for girls, the Dix Mansion School, in Boston, but had to close it in 1835 due to her poor health. She wrote and published the first of many books for children in 1824. In 1841, Dix accepted an invitation to teach classes at a prison in East Cambridge, Massachusetts. She was deeply disturbed by the sight of mentally-ill persons thrown in the jail and treated like criminals. For the next eighteen months, she toured Massachusetts institutions where other mental patients were confined and reported the shocking conditions she found to the state legislature. When improvements followed in Massachusetts, she turned her attention to the neighbouring states and then to the West and South. Dix's work was interrupted by the Civil War; she served as superintendent of women hospital nurses for the federal government. 17. In what year was the Dix Mansion School closed? A. 1802 B. 1824 C. 1835 D. 1841 18. Why did Dorothea Dix first go to a prison? A. She was convicted of a crime. B. She taught classes there. C. She was sent there by the state legislature. D. She was doing research for a book. 19. Where was Dorothea Dix first able to bring about reforms in the treatment of the mentally-ill? A. Canada B. Europe C. Massachusetts D. The West and the South 20. The word "confined" in paragraph 1 is closest in meaning to ____. A. restricted B. treated C. cared for D. supported Answer key: 01. 05. 09. 13. 17. 02. 06. 10. 14. 18. 03. 07. 11. 15. 19. 04. 08. 12. 16. 20. WRITING: Complete the sentences with the correct form of the words in brackets. (1p) 1. A loving family environment gives children a sense of ________________. (STABLE) 2. More than 2000 people have made cash ______________ to the Red Cross to support Virginia flood victims. (DONATE) 3. We must act _______________ in order to protect our environment. (RESPONSIBLE) 4. Vietnamese people celebrate their __________________ day on September 2nd. (DEPEND) Rewrite the following sentences as directed (1p) 5. I began to study English three years ago. →I’ve ______________________________________________________ 6. We really enjoy doing volunteer work. → It’s ______________________________________________________ 7.I'd advise you to tell the truth to your family. (Should) →You______________________________________________________ 8. He passed the exam. He was so happy. (Combine the sentences, using to-inf) →_________________________________________________________ _________________ THE END _________________________ 2 Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 11 (CT 10 năm) - Mã đề 01
  3. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I NĂM HỌC 2020-2021 Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 11 (CT 10 năm) Mã đề: 01 LISTENING ( Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) Task 1. 1 T 2. F , 3. F 4, F 5. T Task 2. 1. A 2. C 3. B 4. D 5. A PRONUNCIATION AND LANGUAGE- READING ( Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) 1. C 5. C 9. A 13. B 17. C 2. D 6. D 10. C 14. D 18. B 3. B 7. D 11. A 15. D 19. C 4. D 8. C 12. C 16. C 20. A WRITING ( Mỗi câu đúng được 0,25 điểm) 1. STABILITY 2. DONATION 3. RESPONSIBLY 4. INDEPENDENCE 5. I’ve studied English for three years. 6. It’s volunteer work that we really enjoy doing 7. You should tell the truth to your family 8. He was so happy to pass the exam. 3 Đề kiểm tra cuối kỳ I - Môn TIẾNG ANH 11 (CT 10 năm) - Mã đề 01
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2