Upload
Nâng cấp VIP
Trang chủ » Nông - Lâm - Ngư » Nông nghiệp
7 trang
18 lượt xem
0
0

Food products produced, quality parameters adopted faced by farm entrepreneur women

Agriculture and Food processing sector is the backbone of India’s economy in terms of income, employment generation and ensuring food and nutritional security. A women entrepreneur is one who innovates, initiates or adopts a business activity. Women Entrepreneur is a person who accepts challenging role to meet her personal needs and become economically independent. The study was conducted in Hassan district of Karnataka state. The district Comprises of 8 taluk`s viz., Hassan, Arakalagudu, Alur, Sakaleshpura, Channarayapatna, Holenarasipura, Belur and Arasikere. The farm women entrepreneurs from all these taluks were randomly selected for the study. Majority of the respondents (63 per cent) of farm women produces finger millet products like malt, hurihittu and papad. Majority of the women entrepreneurs procure raw materials from own source. Majority of the farm women entrepreneurs (63.33 per cent) considered physical parameters like size, shape, particle, and other appearance. Nearly one fifth of the women entrepreneurs (21.67 per cent) know about the shelf life of final products. For final product evaluation, more than one third of women entrepreneurs (31.67 per cent) use organoleptic evaluation (sensory evaluation) like taste, flavour, texture, crispiness and appearance. Awareness and technical knowledge on health and nutritional aspects of the farm women entrepreneurs helps in developing successful entrepreneurship.

Từ khoá:

kethamoi2

Food products produced

Quality parameters adopted faced

Farm entrepreneur women

Food products

Entrepreneur women

Share
/
7

Có thể bạn quan tâm

Traditional food products and their promotion strategy in Vietnam

Traditional food products and their promotion strategy in Vietnam

16 trang
A study on attitude towards packed ready to heat and eat food products based on healthy food related life styles

A study on attitude towards packed ready to heat and eat food products based on healthy food related life styles

7 trang
An analysis of value addition in agro products and its impact on the export potentials of India

An analysis of value addition in agro products and its impact on the export potentials of India

8 trang
A feasibility study for online marketing of agricultural greenhouse products W.r.t. Pune district

A feasibility study for online marketing of agricultural greenhouse products W.r.t. Pune district

13 trang
Quality perception of food products among home makers

Quality perception of food products among home makers

7 trang

Tài liêu mới

Câu hỏi ôn tập môn Thức ăn chăn nuôi

Câu hỏi ôn tập môn Thức ăn chăn nuôi

9 trang
Tài liệu Hướng dẫn Phát triển nông nghiệp đặc trưng hàng hóa chất lượng cao theo chuỗi giá trị trên địa bàn tỉnh giai đoạn 2021-2025

Tài liệu Hướng dẫn Phát triển nông nghiệp đặc trưng hàng hóa chất lượng cao theo chuỗi giá trị trên địa bàn tỉnh giai đoạn 2021-2025

118 trang
Sổ tay Hướng dẫn giải pháp xử lý mùi hôi trong chăn nuôi lợn - Bộ Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn

Sổ tay Hướng dẫn giải pháp xử lý mùi hôi trong chăn nuôi lợn - Bộ Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn

70 trang
Tài liệu Kỹ thuật chăn nuôi trâu - bò, dê

Tài liệu Kỹ thuật chăn nuôi trâu - bò, dê

28 trang
Tài liệu Kỹ thuật chăn nuôi heo an toàn sinh học

Tài liệu Kỹ thuật chăn nuôi heo an toàn sinh học

28 trang
Tài liệu Kỹ thuật trồng cây mãng cầu gai, mít, xoài

Tài liệu Kỹ thuật trồng cây mãng cầu gai, mít, xoài

36 trang
Sổ tay hướng dẫn Khuyến nông cơ sở

Sổ tay hướng dẫn Khuyến nông cơ sở

192 trang
Sổ tay Khuyến nông (Tái bản lần thứ 6, có chỉnh lý, bổ sung)

Sổ tay Khuyến nông (Tái bản lần thứ 6, có chỉnh lý, bổ sung)

352 trang
Tài liệu Canh tác lúa và cà phê giảm nhẹ tác động đến biến đổi khí hậu

Tài liệu Canh tác lúa và cà phê giảm nhẹ tác động đến biến đổi khí hậu

110 trang
Tài liệu Khuyến nông trong tư duy kinh tế nông nghiệp

Tài liệu Khuyến nông trong tư duy kinh tế nông nghiệp

121 trang
Tài liệu Một số phương pháp, kỹ năng khuyến nông

Tài liệu Một số phương pháp, kỹ năng khuyến nông

107 trang
Tài liệu Kiến thức khuyến nông cơ bản

Tài liệu Kiến thức khuyến nông cơ bản

99 trang
Tài liệu tập huấn Sử dụng công cụ theo dõi hoạt động sản xuất lúa và tính toán phát thải khí nhà kính FarMoRe

Tài liệu tập huấn Sử dụng công cụ theo dõi hoạt động sản xuất lúa và tính toán phát thải khí nhà kính FarMoRe

78 trang
Sổ tay Thương mại hóa

Sổ tay Thương mại hóa

143 trang
Quy phạm Thực hành chuẩn VietGAHP/GMPs: Chuỗi sản xuất kinh doanh rau tươi

Quy phạm Thực hành chuẩn VietGAHP/GMPs: Chuỗi sản xuất kinh doanh rau tươi

150 trang

AI tóm tắt

- Giúp bạn nắm bắt nội dung tài liệu nhanh chóng!

Giới thiệu tài liệu

Đối tượng sử dụng

Từ khoá chính

Nội dung tóm tắt

Giới thiệu

Về chúng tôi

Việc làm

Quảng cáo

Liên hệ

Chính sách

Thoả thuận sử dụng

Chính sách bảo mật

Chính sách hoàn tiền

DMCA

Hỗ trợ

Hướng dẫn sử dụng

Đăng ký tài khoản VIP

Zalo/Tel:

093 303 0098

Email:

support@tailieu.vn

Phương thức thanh toán

Layer 1

Theo dõi chúng tôi

Facebook

Youtube

TikTok

Chịu trách nhiệm nội dung: Nguyễn Công Hà. ©2025 Công ty TNHH Tài Liệu trực tuyến Vi Na.
Địa chỉ: 54A Nơ Trang Long, P. Bình Thạnh, TP.HCM - Điện thoại: 0283 5102 888 - Email: info@tailieu.vn
Giấy phép Mạng Xã Hội số: 670/GP-BTTTT cấp ngày 30/11/2015