intTypePromotion=1

Conditional sentences G.12

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

0
114
lượt xem
33
download

Conditional sentences G.12

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Complete the sentence with the correct form of the verb in bracket. 1. Where he ( stay) if he goes to New York? 2. I’ll do my homework as soon as this program ( finish). 3. If she ( not stay) up too late last night, she ( not be) tired now. 4. Unless people stop cutting trees, our earth ( be) flooded. 5. I’m sure she ( understand) if you explain the situation to her.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Conditional sentences G.12

  1. Conditional sentences G.12 Exercise 1: Complete the sentence with the correct form of the verb in bracket. 1. Where he ( stay) if he goes to New York? 2. I’ll do my homework as soon as this program ( finish). 3. If she ( not stay) up too late last night, she ( not b e) tired now. 4. Unless people stop cutting trees, our earth ( be) flooded. 5. I’m sure she ( understand) if you explain the situation to her. 6. I ( send) you a letter if I had known your address. 7. If you fail the GCSE examination, you ( not be) allowed to take the entrance exam to the university. 8. You’re a brilliant cook. If I ( can) cook as well as you, I ( open) a restaurant. 9. I wish I ( can) lend you some money, but I’m broke myself. 10. If she ( speak) better English, she would be offered that job. Exercise 2: Mak e the conditional sentences for the following situation. Begin as shown. 1. Peter is overweight. He eats too much chips. ( If) 2. He didn't ask us to help, so we didn't. ( If) 3. She has a cold now because she went in the rain last night. ( If) 4. If you don't tell me the reason, I won't leave. ( Unless) 5. They left the door open so the thief broke into their house. ( If) 6. I regret not going to airport to say goodbye to her. ( I wish) 7. They were driving very quickly. That’s why the accident was so terrible. ( If) 8. He regretted that he made many mistakes in his exam. ( If only) 9. I left early so I didn’t know the ending. ( If) 10. Because your mother gives me your mobile phone, I can contact with you. ( If) Exercise 3: Choose the best answer to complete the sentence. 1. If she ......................... rich, she would travel around the world. A. would be B. is C. has been D. were 2. If you had taken my advice, you .......................... in such difficulties. A. won't be B. hadn't been C. wouldn't be D. wouldn't have been 3. My cat would not have bitten the toy fish .......................... it was made of rubber. A. if she has known B. if she should known C. had she known D. if she knew 4. They will stay there for some days if the weather ...................... fine. A. would be B. was C. is D. will be 5. If the ball ……………… the line, that would have been the end of the game. A. would cross B. will cross C. had crossed D. crossed 6. The world would be a better place if e veryone ……………………………… as much cooperation as John. A. shows B. showed C. had shown D. would show 7. If he hadn’t wasted too much time, he …………………………… in his examination. A. would fail B. wouldn’t fail C. wouldn’t have failed D. won’t fail 8. If the earth .......................... warmer, the ice at the North and South Poles will melt. A. get B. got C. gets D. had got 9. Had you told me that story, I ........................... it. A. wouldn’t believe B. didn’t believe C. wouldn’t have believed D. would haven’t believed 10. If someone knocked the candle over, it ……………….. a fire. A. will start B. started C. would have started D. would start 11. You will fail your exam ………………………………. you work hard. A. if B. unless C. until D. when 12. If she can make such stories, she …………………….. certainly a very imaginative girl. A. was B. were C. had been D. is 13. What ………………… if you had been there at that time? A. would you do B. did you do C. would you have done D. will you do 14. If he attended the class regularly, he ………………………………to sit for the exam. A. would allow B. allowed C. would be allowed D. would have allowed
  2. 15. If they didn't live so far away, I …………………………………them every week. A. visit B. visited C. will visit D. would visit Exercise 4: Choose the sentence which is grammatically correct and has the same or nearly the same meaning as the original one. 1. Peter is not in the city now, he could not join us for the party. A. If Peter is in the city now, he could join us for the party. B. If Peter has been in the city now, he could join us for the party. C. If Peter was in the city now, he can join us for the party. D. If Peter were in the city now, he could join us for the party. 2. I regret not booking the seats in advance. A. If only I booked the seats in advance B. If only I had booked the seats in advance. C. I wish I booked the seats in advance D. I wish I have booked the seats in advance 3. I haven’t got money, so I’m not going on holiday. A. If I had money, I would go on holiday. B. Not having money on my holiday got me down C. If I have money, I’ll go on holiday D. Having no money made me go on holiday. 4. I didn’t listen to him and I didn’t succeed . A. If I listened to him, I would have succeed B. If I had listened to him , I would have succeeded C. If I had listened to him , I would succeed. D. If I listened to him I would succeed. 5. We had planned to walk right round the lake, but the heavy rain made this impossible. A. In spite of the heavy rain we managed to walk half way round the lake as planned. B. The heavy rain nearly prevented us from walking right round the lake. C. We would have walked right round the lake even if it had rained heavily. D. If it hadn’t rained so heavy we would have walked right round the lake. 6. She is very old. She can't play tennis. A. If she were younger, she will play tennis. B. If she weren't younger, she would play tennis. C. If she were younger, she would play tennis. D. If she is younger, she would play tennis. 7. Unless you phone him immediately, he won’t get any information. A. If you phone him immediately, he won’t get any information B. If you don’t phone him immediately, he will get some information C. Unless you don’t phone him immediately, he won’t get any information D. If you don’t phone him immediately, he won’t get any information 8. If we can't prevent it in advance, the hurricane will destroy the costal towns. A. Unless we can prevent it in advance, the hurricane will destroy the coastal towns. B. Unless we can prevent it in advance, the hurricane won't destroy the coastal towns. C. Unless we can't prevent it in advance, the hurricane won't destroy the coastal town. D. When we can't prevent it in advance, the hurricane won't destroy the coastal towns. 9. You can’t see anyone if you haven’t got an appointment. A. You can’t see anyone unless you haven’t got an appointment. B. You can’t see anyone when you haven’t got an appointment. C. You can’t see anyone unless you have got an appointment. D. Provided that you have got an appointment, you can’t see anyone. 10. Without a car, getting to work would be impossible for him.
  3. A. If he didn’t have a car, he can’t get to work. B. If he didn’t have a car, he couldn’t get to work. C. If he didn’t have a car, he could get to work. D. If he had a car, he couldn’t get to work. Key to conditionals g12 Exercise 1: Complete the sentence with the correct form of the verb in bracket. 1. will he stay 2. finishes 3. hadn’t stayed – wouldn’t have been 4. will be 5. will understand 6. would have sent 7. will not be ( won’t be) 8. could – would open 9. could 10. spoke Exercise 2: Make the conditional sentences for the following situation. Begin as shown. 1. If Peter didn’t eat too much chips, he wouldn’t be overweight. 2. If he had asked us to help, we would have helped him. 3. She wouldn’t have a cold now if she hadn’t gone in the rain last night. 4. Unless you tell me the reason, I won’t leave. 5. If they hadn’t left the door open, the thief wouldn’t have broken into their house. 6. I wish I had gone to airport to say goodbye to her. 7. If they hadn’t been driving so quickly, the accident wouldn’t have been so terrible. 8. If only he hadn’t made many mistakes in his exam. 9. If I hadn’t left early, I would have known the ending. 10. If your mother didn’t give me your mobile phone number, I couldn’t contact with you. Exercise 3: 1. D 6. B 11. B 2. D 7. C 12. D 3. C 8. C 13. C 4. C 9. C 14. C 5. C 10. D 15. D Exercise 4: 1. D 6. C 2. B 7. D 3. A 8. A 4. B 9. C 5. D 10. B
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2